Krakow - her forteller hver stein en historie

Krakow er populær blant utenlandske turister som ingen annen av polske byer. Takket være tallrike historiske severdigheter, koselige kafeer  og rikt kulturliv kan man oppleve her en egenartet atmosfære: blanding av historisk mystikk og moderne storbyliv.


Tidligere polens hovedstad har blitt nummer 2. på The Guardians liste over verdens mest interessante steder (nummer 1. var Sydney). Og det har Krakow sikkert fortjent. Byen har flere navn, noen kaller den "slavisk Roma", andre "liten Wien" eller sågar "polsk  Jerusalem".

Alle turister som kommer til Krakow må nødvendigvis besøke Hovedtorget (Rynek Glowny på polsk) som er med på UNESCO sin liste over verdensarv-steder. Hovedtorget kommer fra 1257 og er med sine 40 000 kvadratmeter den største middelalder plassen i Europa. På torget finner du også den eldste shoppingsenter i Europa - Sukiennice. I denne bygningen handlet man importerte varer allerede på 1400-tallet. Jeg anbefaler å sette seg på en av mange sjarmerende kafeer og nyte pulserende liv og egenartet atmosfære på Hovedtorget.  Det er også verdt å besøke Mariakirken fra 1400-tallet med sin trealter som er den største gotiske trealteren.Til de mest kjente severdigheter i Krakow eller sågar i hele Polen hører Wawel slottet og katedralen. Kongeslottet har i fem hundre år vært kongelig residens og katedralen var kronings- og begravelsestedet for mange polske konger. Wawel har stor betyning for Polakker og er en riktig arkitektonisk perle.   


Krakow lokker turister også med sin pulserende kulturliv, mange kaller den festivalbyen. De mest kjente festivaler Jødisk kulturfestival (i juni), Jazzfestival Krakowskie Zaduszki Jazzowe (i november) eller Selector Festival (elektro- og dansemusikk festival i juni). Det skjer mye i Krakow, særlig om sommeren.


I Krakow møtes tradisjon og moderne storbyliv. Om kvelden kan du kose deg med vennene i en av de pubene som befinner seg i gotiske interiør eller gå på romantisk spassertur i gamlebyens gater. Byen har unik, sjarmerende atmosfære, hver stein her har en historie å fortelle! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Besøk Polen

Besøk Polen

25, Oslo

Hei og velkommen!

Vi er tre jenter, Zosia, Marta og Agnieszka som bor i Gdansk, Polen. På bloggen anbefaler vi plasser, aktiviteter og gir gode reisetips om Polen.

Send oss e-post på besokpolen@gmail.com hvis du har spørsmål eller trenger noen tips om Polen. Vi skal prøve å hjelpe deg! :)

Bruk gjerne #besokpolen og følg oss på Facebook og Instagram.

Tannlege i KrakowNorsk-polsk oversetter. Kontakt oss
Billigstelån
hits