Wolin – brede strender, flotte syklestier og vikingene

Vi har allerede beskrevet noen feriesteder ved Østersjøen som Gdynia, Sopot, Hel eller Leba. Men stedet jeg skal fortelle om i dag – Øya Wolin- er helt unik, og mange tror at det er den peneste del av den polske kysten. 

BaOc2SLleeM

Wolin er den største øya i Polen. Det er ganske enkelt å komme dit – du kan ta fly til Szczecin (det finnes flere forbindelser fra Oslo), og fra Szczecin tar det ca. 1,5 time med buss. Øya er et perfekt sted for sommerferie: du finner her flotte strander, mange syklestier, interessante severdigheter og moderne SPA-hoteller.
Mest kjente badeby på Wolin er Miedzyzdroje som blir ofte besøkt av polske film- og musikkstjerner. Om sommern finnes her flere kultur- og sportarrangementer, blant annet den kjente Stjernefestivalen eller Summer Kite Festival. Jeg anbefaler også å besøke deteneste voksfigurer museet i Polen, hvor du kan se Barack Obama, Kleopatra, Salvador Dali eller Alice i Eventyrland. 😉 

Bayv2I5gAjD

Er du interessert i historien? Da må du nødvendig komme til Wolin siste helg i Juli og delta i Vikinger- og Slaverefestivalen i friluftsmuseet i byen Wolin. En av de største middelalderfestivaler i Europa er en anledning til å se på historiske rekonstruksjoner av middelalderisk kamp, bygging av vikingbåter eller håndverk. Friluftsmuseet er ikke et typisk museum, den tilbyr besøkende mange aktiviteter, slik at de kan lære om historien på en morsom måte. 

BaWXmd4n_aZ
Wolin egner seg også fantastisk for sykkelferie – du kan ta en tur rund hele øya (litt mer enn 100 kilometer) og oppdage rolig de peneste kanter av Wolin. 
 
BawhGj4FflU

Asia

 Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

One thought on “Wolin – brede strender, flotte syklestier og vikingene

  1. Hei og hå!
    Noen tips om sykkelturer mellom Gdansk og Sopot evetuelt andre steder i nærheten?
    reiser til Gdansk om noen uker, og trenger noen tips. var der i fjor og på samme tid, og falt helt for byen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top