hits

Katowice - den undervurderte byen

Har dere noen gang hørt om Katowice? Denne byen er ikke veldig populær blant turister, men det kan jo endre seg snart! ;) Byens industrielle preg kan gi intrykk av at den er interessant særlig for dem som er opptatt av industriarkitektur. Likevel er det verdt å bli bedre kjent med byen, fordi den er full av interessante steder og opplevelser. Jeg har snakket med vennene mine som bor i Katowice og samlet informasjon om det som de anbefaler:

Først og fremst, det finnes et interessant område i byen som er helt annerledes enn de andre i byen. Det heter Nikiszowiec. Der kan dere se de mest typiske arbeiderboligene fra det 19. og 20. århundre.


Når det gjelder mat, finnes det flere steder i Katowice som kan gjøre dere fornøyde. :) 
Hvis dere spiser ikke kjøtt eller har ikke lyst på den akkurat nå, kan det være lurt å velge Złoty Osioł (ul. Mariacka 1). Et perfekt sted for å spise en vegansk middag eller kake. Veldig interessant interiør også!

6utmWLOdni
 

Kjøttelskere kan besøke MAD MICK (ul. Warszawska 13) :) Der kan dere smake på forskjellige burgere, hotdogs, tortilla osv.


BAR A BOO (ul. Mariacka 37) og Sezo'novo (ul. Francuska 180) kan dere visstnok spise veldig gode pizzaer.

 

En ting som mange utlendinger elsker å spise i Polen er zapiekanki! I Katowice kan dere spise dem på TODOJUTRA (ul. Mariacka 17).

Og når dere blir tørst etter å ha spist så mye, har dere kanskje lyst på en øl eller en drink! ;) Da kan dere besøke Drzwi Zwane Koniem (ul. Warszawska 37) og Biała Małpa (ul. 3 maja 38). Både puber har en hyggelig atmosfære og tilbyr et stort utvalg av alkohol.

BJQ9JYIDxW4
 


Om kvelden er det godt å besøke Fabryka Porcelany (ul. Porcelanowa 23) hvis du vil ha en liten fest!

Ønsker dere å kjøpe håndverk og lokale produkter fra dem som bor i Katowice, kan dere sjekke Geszeft (ul. Morcinka 23-25) og Gryfnie (Plac Miarki 1) ut. Der kan dere kjøpe særlig klær, kopper og notatbøker med ord skrevet i den spesifiske dialekten fra Śląsk (Schlesien). 

 

Jeg håper at dere har lyst til å besøke Katowice nå! :) Her kan dere se på byen:Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 


Booking.com

Skriv en ny kommentar

Om oss
Magdalena
Besøk Polen 23, Gdansk

Hei og velkommen! :)
Jeg er Magda og bor i Gdansk. Jeg er absolutt forelsket i mitt eget land! På bloggen anbefaler jeg plasser, aktiviteter og gir gode reisetips til alle som vil besøke Polen.

Annonse
Facebook
Annonse
Planlegg din tur til Polen