hits

De 7 fineste stedene å gå tur i Gdansk, Sopot og Gdynia

Slutten av september og begynnelsen av oktober er en perfekt tid for å vandre rundt, gå i skog og mark eller ta en romantisk spasertur langs stranden. Høstfarger gjør at slike turer blir enda mer sjarmerende og flotte. Hvis dere reiser til Trippelbyen, kan dere lese her om mine favoritte steder for spaserturer.

Cityscape aerial view on the old town with saint Marys church on the sunset in Gdansk, Poland

Bildet: Fotolia

Oliwski parken og Pachołek-observasjonstårn
Park Oliwski er en av de vakreste parkene i Gdańsk, synes jeg. Uavhengig av årstid finnes det mange unge og gamle som vandrer sammen og tar tid til å snakke med hverandre. Det er også et populær sted til å ta bryllupsbilder på. Ti minutter til fots fra parken er Pachołek, som er et observasjonstårn. Mange sier at utsikten er uforglemmelig :) Der kan dere se hele Trippelbyen, og hvis været er fint, er Hel-halvøya synlig også!

96sQmzGksn
 
BKyI8YyAh8q
BGoQJyPzPac
 


Brygga i Sopot

Om sommeren må alle betale for å ta en tur på Molo, men det pleier å være helt gratis om høsten og vinteren. Jeg liker å besøke dette stedet når jeg er i Sopot, for det gir opplevelse av å ha "vind i håret" og vakker utsikt. :) Det er også verdt å vite at det er den lengste trebrygga i Europa!
BKdpJedg-Z7
 

Skwer Kościuszki i Gdynia
Kosciuszko torget i Gdynia er alltid fylt med turister og beboer. Det finnes mange suvenirbutikker der, og mange puber hvor dere kan drikke og danse om kvelden. Det er hjertet av byen, og er omgitt av velstelte grøntområder.  
Klippe i Gdynia
En spasertur i nærheten av Klif Orłowski i Gdynia er en ren nytelse. Det er absolutt et godt valg for elskere av aktiv ferie i Polen. Solen, vinden og
lyden av bølgene gjør det enklere å glemme alle bekymringer og slappe av :)
En tur fra Jelitkowo-stranden til Sopot
En annen ide for en perfekt spasertur ved sjøen er å gå fra Jelitkowo-stranden i Gdansk til Sopot. Det tar omtrent 40 minutter, så det er en perfekt mulighet til å bevege seg litt og besøke Sopot som er en nydelig by. Dere kan ta en trikk nummer 6 til 8 som går til Jelitkowo og komme tilbake til Gdansk til fots eller ta et SKM tog.
BKgz-mLgzgK
 

Trójmiejski Park Krajobrazowy - naturparken
Trójmiejski Park Krajobrazowy ligger i Sopot området. Rolige skoger, fine innsjøer, flotte sykkelstier og alt virkelig nær havet. Parken ble opprettet i 1979 og det er et område på 19 930ha.
BHmpA_YgiK9
 

Og hvis etter en tur har dere lyst til å slappe av, les gjerne om puber og kafeer i Gdansk og området :)
Kos dere masse!

 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. Booking.com

Skriv en ny kommentar

Besøk Polen

30.09.2016 kl.13:02

emma:
Sopot ligger mellom Gdansk og Gdynia, så du kan reise til Galeria Baltycka i Gdansk eller til Riviera i Gdynia. Begge kjøpesentrene har mange butikker. Når det gjelder SPA, priser er forskjellige, men jeg kan anbefale BALOLA SPA i Sopot, les gjerne mer om stedet her: http://besokpolen.blogg.no/1437134225_spa_i_sopot__vrt_besk.html

emma

29.09.2016 kl.13:42

hei, jeg skal til sopot 6. oktober og blir der noen dager. hvilke shoppingmuligheter er nærmest sopot? og hvilket shoppingsenter er det største og best butikker i? har de hollister, abercrombie an fitch, ralph lauren et sted? og hvor mye koster en spa eller masasjetime i sopot?

Besøk Polen

30.09.2016 kl.12:58

emma:
Hei Emma!
Det finnes et sted i Sopot som tilbyr frokost og polske pannekaker - nale?niki. Det ligger i Monte Cassino 9 gate. https://www.facebook.com/pages/Nale?nikarnia-Cuda-Wianki/
Jeg kan også anbefale Caly Gawel: https://www.facebook.com/calygawel/
MK vesker kan du kjøpe i Gdynia, som ligger i nærheten av Sopot, på Klif (kjøpesenter).
Ha en fantastisk tid i Gdansk!

emma

29.09.2016 kl.13:45

er det noen frokost cafeer i sopot? og er det noen cafeer der de selger crépes? eller amerikanske pannekaker? og selger de MK vesker? og hvor mye koster en veske som koster 4000kr fra Michael kors i sopot?<3333
Om oss
Besøk Polen Gdansk

Hei og velkommen!
Vi er Julia og Daria, og vi bor i Gdańsk. Vi elsker å oppdage nye steder, så på bloggen skal vi anbefale plasser som er verdt å besøke i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen!

Annonse
Facebook
Annonse
Planlegg din tur til Polen