hits

Hvordan komme seg fra flyplassen til sentrum?

I dag skal jeg gi dere litt praktisk kunnskap. :) Det er en ting å ta fly til Polen, men det er noe annet å få seg fra flyplassen til sentrum. Dere skriver ofte til meg og spør hva som er den enkleste og billigste måten å dra fra flyplassen til sentrum i Gdansk, Warszawa eller Kraków. Derfor kan dette innlegget være ganske nyttig! :)

Gdańsk
Det finnes bare én flyplass i byen og den ligger ikke så langt fra sentrum. Hvis dere vil reise til gamlebyen i Gdańsk, har dere flere alternativer. Først og fremst - busser. En billett koster 3,20 PLN. Du kan kjøpe billetter i billettautomater eller hos bussjåfør, men bussjåfører selger bare 1-timersbilletter som koster 3,80 eller 24-timersbilletter som koster 13 PLN. Fra flyplassen kan dere ta buss nummer 210 og etter 35-40 minutter er dere i gamlebyen. Bussen stopper ved Dworzec Główny - hovedtogstasjonen og Brama Wyżynna som står i nærheten av Długa gate - hovedgaten i gamlebyen. Hvis dere har lyst på shopping og reise til Galeria Bałtycka, da kan dere ta buss nummer 110.En annen måte er å ta SKM-tog. SKM-stasjonen ligger ved siden av busstopper og dere skal sikkert se den. På perrongen står det en billettautomat hvor dere velger hvor dere vil reise. Prisen varierer litt avhengig av avstand. For å reise fra flyplassen til Gdansk betaler dere ca. 3,80PLN. Gdańsk Główny er hovedtogstasjonen i Gdańsk. For å reise til Galeria Bałtycka, gå av på Gdańsk Wrzeszcz.

Hvis dere har lyst til å reise til Sopot, bør dere ta ta toget som reiser til Gdynia og gå av i Sopot eller reise til Wrzeszcz først og endre toget til et som reiser til Sopot.Vel, å ta en drosje i Polen er ikke så dyrt heller hvis sammenlignet med norske priser, men togene og bussene er enda billigere og økologiske! Likevel, hvis dere har lyst til å reise med stil, kan dere også bestille en limo! :) Les mer her.


Warszawa
I Warszawa har vi to flyplasser - Warsaw Chopin og Warsaw Modlin. Chopin ligger nærmere sentrum og det er veldig enkelt å ta seg til sentrum fra den. Dere trenger ikke å gå ut av flyplassen for å ta toget. Dere kan ta KM9 eller S3 og det tar bare 20 minutter å komme til Warszawa Centralna - hovedtogstasjonen i byen. Det koster omtrent 4,50PLN. Et annet alternativ er busser. Busstoppet ligger utenfor flyplassen. Dere bør ta 175 for å reise til sentrum (Dworzec Centralny). Modlin ligger litt utenfor byen, så det tar mer tid å reise fra flyplassen til sentrum. Først bør dere ta Modlin buss for å dra til togstasjonen i Modlin og der ta et tog KM9 for å reise til Warszawa Centralna. Det tar omtrent en time. Dere kan også ta Modlin bus og reise direkte til Warszawa, det er mye enklere og koster omtrent 33 PLN. Kraków
Det er veldig enkelt å reise fra flyplassen til sentrum av Kraków. Det er bare å ta KMŁ-toget som stopper ved Kraków Główny. Det tar mindre enn 20 minutter og koster 9 PLN.Szczecin
For å ta toget i Szczecin skulle dere gå omtrent 1 time, men det finnes mange busser utenfor flyplassen som dere kan reise med til byen. Det koster bare 12PLN. :)

Jeg håper at det hjelper dere litt! Ha en fantastisk tid i Polen ;)Booking.com

Skriv en ny kommentar

Solveig Valheim

18.02.2017 kl.07:16

Tusen takk for nyttig informasjon!

Besøk Polen

02.10.2017 kl.13:11

marianne kaspersen dignes: Tusen takk! :) Vi skal skrive mer om Poznan denne uka!

marianne kaspersen dignes

01.10.2017 kl.08:34

Veldig bra Blogg som jeg har brukt flere ganger! Men jeg lurer på Poznan? fant inget over? Tusen takk <3

Besøk Polen

02.12.2017 kl.20:58

Berit: Hei! Det er ikke langt - ca. 15 km. Du kan ta buss eller tog fra flyplassen til busstasjon :)

Berit

02.12.2017 kl.19:18

Hei 😁 jeg skal fra gdansk til Warszawa. Ser det går buss som koster 4 euro. Hvor langt er det fra flyplassen i gdansk til busstasjonen?

(Gdansk dworzec autobusowy)

Tusen takk for nyttig info. 👍😁

Besøk Polen

05.12.2017 kl.18:56

Berit: Hei! Ja, det er bussen 210 :) Du må ga av på Dworze Glowny busstasjonen.

Berit

04.12.2017 kl.23:59

Tussen takk for raskt svar...men vet du nr på bussen? Er det den 210 bussen?

Å sier de/står det: dworzec autobusowy der jeg skal gå av??

Bare så jeg ikke havner en helt annen plass 😂😂

Berit

06.12.2017 kl.23:21

Tusen takk....Igjen 🙏🏻☺️ Da skal jeg klare å finne frem 😉
Om oss
Magdalena
Besøk Polen 23, Gdansk

Hei og velkommen! :)
Jeg er Magda og bor i Gdansk. Jeg er absolutt forelsket i mitt eget land! På bloggen anbefaler jeg plasser, aktiviteter og gir gode reisetips til alle som vil besøke Polen.

Annonse
Facebook
Annonse
Planlegg din tur til Polen