hits

Høstferie i Polen - 12 reisemål du bør besøke

Høsten er her! Oktober er uvanlig varm dette året og værvarselet for resten av måneden i Polen ser veldig lovende ut :) Denne årstiden er turer til Polen virkelig noe fantastisk :) På en bokstavelig og figurativ måte, fordi de frister med sine lave priser. Attraktivt, mer intimt sightseeing, fred og fotturer full av ettertanke er også veldig lokkende. Men først og fremst er den unik - rolig, moden og fargerik. Se for seg selv hvorfor er det verdt å være i Polen på denne tiden av året :)

Nedre Silesia
Nedre Silesia er full av attraksjoner, som i høst tar en helt annen karakter enn i sommeren eller våren :) Du har mye å velge mellom, du kan besøke Książ slottet (les mer om dette og andre imponerende bygninger HER) eller besøke Rudawski landskapsparken. Vannet glitrer i solskinnet, i gul, lilla, grønn, smaragd og til og med grafitt farger :) Hvis dere er i Karpacz, Szklarska Poreba eller Wroclaw er det utrolig fint å besøke dette stedet :)

Podlasie
I 2018 blir Podlasie det mest populære reisemålet, som egentlig bør være gjenbesøkt flere ganger i løpet av året på grunn av sin unik sjarm, uavhengig av årstiden :) På høsten gir fargene til Bialowieża-skogen en nesten poetisk stemning, og naturen kan beundres i roen, helt uforstyrret av turister. Les om Puszcza Białowieska og Białystok byen som er i nærheten :)

BpBkCDSht68

Beskid Niski (De Lave Beskidene)
Møtt ansikt til ansikt med rådyr, prøv soppplukking, oppdag hemmeligheter til den regionale kulturen - du kan smake alt dette i Beskid Niski. En ideell region for å beundre den gyldne polske høsten, en mulighet for å legge til litt melankoli i reisene dine. På stiene til Magura Nasjonal Parken kan du være alene med dine egne tanker, hvis du fra tid til annen ikke blir avbrutt av et sporadisk nattergal eller ekorn :)

 
 

Góry Bialskie (Bialskie-fjellene)
Kjennetegn? Flate topper, ingen folkemengder og omgivelser fylt med bøkeskoger som i høsten skal kle seg i fantastiske farger  :) De ligger nær den tsjekkiske grensen, vi anbefaler til dem som stopper i Wrocław eller Wałbrzych :) Les om Wrocław HER

BomuqP-lVeC

Góry Świętokrzyskie
Et magisk opphold. En kort tur til Kielce kan lett kobles med et besøk til slottet i Chęciny, Raj-hulen eller friluftsmuseet i Tokarnia :) Du kan også velge et mer mystisk alternativ og følge sporet av hekser som ifølge legenden en gang besøkte Łysa Góra :) I høst, glem ikke å sjekke ut hvordan den mest berømte polske eiken, Bartek, ser ut :) Nå er Bartek 654 år!
 
Bo-DrdFFt9Q

Bory Tucholskie
Høsten er alltid spennende for sopp-plukkere! Som vanlig tørker Polakker soppene eller lager deilige supper og soppsaus.  Hvis du elsker å samle sopp og deretter spise, men du liker den første fasen mye mer, bør du vurdere turen til Bory Tucholskie i oktober  :) Bory er den nest største skogen i Polen og tilbyr mange forskjellige soppsorter, så det er mye å velge mellom. I tillegg har de lokale innsjøene ideele forhold for fiskere. Hvis dere kommer fra Warszawa-området, må dere også absolutt besøke Toruń og smake på pepperkakene :) Mer om Toruń :)


Roztocze
Det sies at Gud selv var glad da han skapte Roztocze! Det er ikke så rart at dette området er også sjarmerende i høsten! Uansett om du velger den populære Zwierzyniec eller Narol, kommer du tilbake fornøyd, sammen med en hudfarge som er rosa på grunn av turer i de lokale skogene, feltene og åsene :) Forresten er det verdt å reise til Zamość, som er ikke langt unna :) Mer om Zamosc her :)
   
 
 

Bieszczady (De østlige Beskidy-fjellene)
Bieszczady er den vestlige delen av Øst-Beskidene, og det høyeste fjellet i den polske delen er Tarnica (1346 meter over havet). De vakre bøkeskogene som er der er hjemmet til mange fantastiske dyr, blant annet visenter, hjorter, gauper, ulver og villkatter. I Bieszczady finnes det også nasjonalparken Bieszczadzki Park Narodowy som er en av de tre største polske nasjonalparkene :) Klikk Bieszczady for å lese mer :)

Tatry
Et fjellområde med høyeste polske fjell, som streker seg langs den sørlige grensen av landet. Hvis dere liker adrenalin den beste måten å komme seg gjennom Tatry er sammen med en erfaren guide, med profesjonelt utstyr, men hvis dere foretrekker å beundre de vakreste polske fjell fra perspektivet av spaserturer er det like bra :) Anbefales for de som er i nærheten av f. eks. Zakopane :) 

BpCoTeflvfX
 

Pieniny
Spennende kajakkopplevelser :) Har du prøvd å se dette stedet i høsten? Utrolige farger, og det er mye lettere å oppleve skjønnheten av den lokale naturen i høsten enn om sommeren, på grunn av færre mengder turister. For dere som trenger mer aktivitet anbefaler vi å prøve klatre den mest kjente toppen - Trzy Korony (De tre kronene), som er 982 meter høy. Pieniny i høst ser ut som et bilde, men glem ikke å kle seg ifølge været!
Obs! Kajakkturer på Dunajec er alltid organisert i slutten av oktober :) Dere kan lese mer om Pieniny her :)

Bałtyk
Tenk deg lyden av bølger utenfor sesongen, uten hundrevis av turister og den brennende solen. Selv om turen vil sannsynligvis kreve et skjerf eller lue, har sjøen sin egen unik sjarm i høsten :) Den gunstige effekten av jod og frisk luft blir en stor injeksjon av energi, perfekt for vinteren :) Dere kan velge fra mange kyst-byene f. eks. Świnoujście, Kołobrzeg eller Międzyzdroje. Om badebyene kan dere lese HER :)

Høsten i urban stil
Oktober og november er et flott tidspunkt å besøke polske byer. Hvis du bare har noe på reiselisten, er det egentlig høsten som er den beste årstiden for å reise, en av hovedårsakene er prisene som er mye, mye lavere :) På den ene siden kan du smake på de beste rettene på lokale puber og sitte på kafeer (fordi det er ikke fortsatt så varmt som om sommeren), og på den andre er det en god tid til å besøke museer :) I tillegg kan dere beundre den gylne polske høsten i alle byparkene! Om byene: http://besokpolen.blogg.no/1508934188_10_polske_byer_du_ikke_visste_om.html
Hva er mer, høst i Polen åpner en ny kunstnerisk sesong. Da har dere flere muligheter hvis dere har lyst til å gå i teater, på konserter og kunstutstillinger :)

 
Bo_9G53nqye
 
Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler.


Booking.com

Skriv en ny kommentar

Om oss
Besøk Polen Gdansk

Hei og velkommen!
Vi er Julia og Daria, og vi bor i Gdańsk. Vi elsker å oppdage nye steder, så på bloggen skal vi anbefale plasser som er verdt å besøke i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen!

Annonse
Facebook
Annonse
Planlegg din tur til Polen
Personvernpolitikken