Hva skjer i Gdansk og Gdynia i august 2014

 

Etter innlegget om det som skjer i Gdansk, Sopot og Gdynia i juli, fikk vi flere spørsmål fra våre lesere som skal til 3city i august. Nå kommer noe til dere :)


Dominikanski Marked i Gdansk

Jarmark Dominikanski er et årlig arrangementet som finner sted hver sommer i Gdansk. Markedet er en av de største turistattraksjonene i sommersesongen i Gdansk. Dominikanski marked er en av de største markeder i hele Europa. Det som tiltrekker turistene er unik og sjarmerende atmosfære, og mange gode tilbud. 

 


Tulakowo.blogspot.com


Her kan du drikke godt polsk øl, smake på tradisjonelle polske matvarer - brød, honning, ost, gåsekjøtt om mye mer. Du kan også kjøpe håndlagde smykker, klær, skinnvarer og kosmetikk. Du vil finne også rav og keramikk :)ireneuszkazmierczak.wordpress.com


Når? Mellom 26 juli og 17 august 2014

Hvor? Gamlebyen i Gdansk

 

Seildager i Gdynia - Operacja Żagle

Mellom 15 og 18 august 2014 setter mer enn 20 seilskip fra hele verden kusren mot Gdynia!

Bilde: icity.pl

Nesten alle de største og peneste polske seilskip som Dar Młodzieży, Pogoria, Fryderyk Chopin, Iskra II, Zawisza Czarny og Generał Zaruski skal delta i arrangementet.

Man vil også ha anledning til å se utenlandske skipene som rusissk Kruzenshtern, svensk Falken, tysk Seute Deer, fransk Etoile og mange andre. Det vil være også anledning til å ta cruise med utvalgte seilskip.Det er en flott opplevelse som vi absolutt anbefaler til alle!

 


 
Bilde: metropolitalne.info

 

Når? Mellom 15 og 18 august

Hvor? Bystranda og havnet i Gdynia


Les også om båttur i Gdansk

 

Tour de Pologne

Tour de Pologne starter i Gdansk. Turen arrangeres hvert år i Polen, og dette rittet er den 71. utgaven avTour de Pologne.De sjuetappene foregikk i eventyrlige omgivelser over hele landet fra Gdansk til Krakow!

Vi anbefaler å heie på syklistene i Gdansk verftet klokka 13:00 den 3. august

Når? Mellom 3 og  9 august 2014

Hvor? Starter i Gdansk verftet (om Gdansk verftet og Polens historie har vi skrevet her), og avsluttes i Krakow.
Bilde: Roadcyclinguk.com

 

Marta

 

Hva skjer i Gdansk, Sopot og Gdynia i juli

 

I dag presenterer vi oversikt over hendelsene i Trippelbyen som vi synes er verdt å anbefale til alle som besøker Polen i juli :)


FETA - XVIII Gdansk Internasjonale Gateteaterfestival

FETA er den internasjonale utendørs- og gateteaterfestivalen som holder plass hvert år i Gdansk.  Mellom 10 og 13 juli vil man ha anledning til å se rundt 30 gateteatre fra hele verden vedvakre Motławaelven.

Gateteaterfestivalen i Warszawa. Hvordan blir det i Gdansk? Bilder: Poland MFA


Når? Mellom 10 og 13 juli

Hvor? Centrum Hewelianum og  Plac Zebrań Ludowych i Gdansk

Biletter - grattis adgang eller 10 pln

Les mer på FETA netside


Red Bull Air Race i Gdynia

Gdynia er ikke bare Opener Festival. Her holder også Red Bull Air Race som er verdens største air show! Den har allerede blitt holdt i Rio de Janeiro, New York, London og Porto.

Mellom 26 og 27 juli på bystranda i Gdynia kommer verdens beste pilotene til å vise frem sine luftakrobatiske ferdigheter. Det er noe som må oppleves!


Bilder: www.redbull.com


Når? 26-27 juli 2014

Hvor? Bystranda i Gdynia

Biletter - gratis adgang

Les mer på Red Bull Air Race nettside


Mer om Gdynia finner du her


XIV Internasjonale Filmfestivalen i Sopot

Filmfestivalen i Sopot er noe for alle kinoelskere. Festivalen tilbyr over 100 filmvisninger. Man kan velge mellom  spillefilm, dokumentar og animasjon.


Bilder: www.sopotfilmfestival.pl


Når? 12-20 juli 2014

Hvor? Multikino Sopot, 3 Siostry, Mlody Byron m.fl. (sjekk program for detaljer)

Biletter - 12-20 pln

Les mer på festivalens netside


Cropp Tattoo Convention 2014

Vi får mye spørsmål fra dere om tatovering i Polen - Tatoo Convent i Gdansk er noe til alle som drømmer om en tattoo. Cropp Tattoo Convention er ikke bare mer enn 150 polske og utenlandske tatoo-artister fra. Det blir også konserter og masse god stemning!


Når? 9-20 juli 2014

Hvor? Centrum Stocznia Gdańsk

Biletter - dagbilett koster  50-65 pln, 2-dagersbilett koster 70-90 pln

Les mer på Cropp Tattoo Convention nettside


Trippelbyen er ikke bare vakre strender, Bilde: Robert Juchnevic

Det, og mye mer kan dere oppleve i Trippelbyen denne sommeren! Har noen av dere allerede vært på ferie i Polen dette året? :)


Les også om transport mellom Gdansk, Sopot og Gdynia. 

 

Marta


Båttur i Gdansk

 

Dere spør oss veldig ofte om det er mulig å leie ut en båt og dra på seiletur mellom Gdansk, Sopot og Gdynia. Ja, det er det selvsagt! For noen få dager siden bestilte vi en båttur og seilte langs bryggen ved Motlawa elva og det historiske verftet i hjertet av Gdansk :)

Hvor mye koster det?

En dag på båten koster ca 300 euro per 24 timer og dette er en All-Inclusive tilbud. Det som dere får inkludert i prisen er: transport fra og til flyplassen, bensin, rengjøring av båt,  båtforsikring og reiseforsikring, marina kostnader og utstyret på båten (håndklær, sengetøy).


Ruter

Det tar cirka 2 timer å seile til Sopot fra Gdansk med båten Delphia 1050 Escape. Man kan også velge å kjøre fram til Helhavøya eller Malbork (via Wisłalagunen eller Zulawy Loop). Dere kan også seile langs Motlawa elva som krysser hele Gdansk :)Og dere, liker dere å seile? Har dere noen seilerfaringer fra Polen? :)

 

Marta og Agnieszka

Om oss
Magdalena
Besøk Polen 23, Gdansk

Hei og velkommen! :)
Jeg er Magda og bor i Gdansk. Jeg er absolutt forelsket i mitt eget land! På bloggen anbefaler jeg plasser, aktiviteter og gir gode reisetips til alle som vil besøke Polen.

Annonse
Facebook
Planlegg din tur til Polen
hits