Hva skjer i Polen denne høsten?

Sommer er over - det regner ofte, blir stadig kaldere og mørkere... Men det betyr ikke at man må sitte hjemme, se på TV eller kjede seg! Høst er en perfekt årstid for å planlegge en kort reise til Polen. Hvorfor? Det er færre turister i byene, priser på mange ting blir rimeligere og det er veldig mange arrangementer man kan delta i! Jeg har lagd en kort liste over de mest interessante arangementene i Polen i de neste månedene. Det er bare å velge noe og planlegge en liten tur! :) 

Live music background vintage style.Concert and music festival.Instrument on stage and band

1. Gdynia - Gdynia Film Festival
18-23.09.2017
Gdynia Film Festival er den viktigste film festivalen i Polen. Hvert år i Gdynia kan film-elskere se de nyeste polske filmene. Polske artister kan vinne mange priser og de viktigste er: De Gulle Løver og De Sølve Løver. Mer om festivalen, programet og billetter kan du lese her
 

BW9iJVpF7VS
BKv2iJABixX

2. Kraków - Sacrum Profanum
26.09-1.10.2017

Sacrum Profanum er en veldig interessant festival i Kraków for alle som liker alternativ musikk! Men festivalen er mye mer enn musikk - man kan også delta i diskusjoner og opplæring. Det hele programet av festivalen kan du finne her
 
 
3. Kraków - Sting konserten
12.10.2017

Sting er en musiker jeg trenger ikke å skrive mye om... Han skal ha en konsert i Tauron Arena i Kraków, så alle som elsker hans musikk bør kjøpe billetter - de billigste koster bare 229 PLN! 
 

4. Katowice - Rawa Blues Festival
28-30.09.2017

Elsker du blues? Da må du planlegge en tur til Katowice og kjøpe billetter til Rawa Blues Festival. Hvem skal spille? Blant annet Eden Brent, Solo Blues Band, Ktis Barras Band, Tim Woodson sammen med The Heirs Harmony og Marcus King Band. Rawa Blues Festival er en spennende mulighet til å bli kjent med mange fantastiske polske musikere. 
 

5. Łódź - Łódź Design Festival
3-6.10.2017 

Łódź er en polsk by som er særlig kjent for to ting: filmindustri og... design! Łódź Design Festival er det beste beviset på det. Festivalen viser forskjellige former av design: art og craft design, arkitektur, design klær osv. Mer om festivalen finner du her
Mer om Łódź kan du lese her
 
 
6. Łódź - Ennio Morricone konserten
14.10.2017

Ennio Morricone skal ha konsert i Atlas Arena, Łódź. Man kan fortsatt kjøpe billetter og planlegge en fantastisk tur til Polen! :) 
7. Wrocław - Jadwiżanski Festival
1.10.2017 - Centrum Kultury Zamek, 11.00-19.00

Den festivalen er noe for dem som er interessert i middelalderen: riddere, middelaldersk dans, håndverk osv. 
 

8. Warszawa - Wine Expo Poland
27-28.10.2017

Wine Expo Poland er en god mulighet til å prøve forskjellige vin typer og smake på oljer og olivenoljer! 
 
BMGbo3CBCAR

9. Warszawa - Warsaw Moto Show
27-29.10.2017

Luksuriøse kjøretøy, motorsport, tuning og alt knyttet til biler på ett sted! Hvis du er interessert i de nyeste trendene, bare besøk Warszawa :) Mer om arrangementen finner du her
 

10. Poznań - Game Arena
6-8.10.2017

Game Arena er en stor dataspillmesse - noe for alle som elsker dataspill og teknologi! 

BMcz0V3gv8z
 

 

10 spennende steder for å besøke med barn

Hvis du reiser med barn skjønner du (kansje for godt) at de trenger variasjon og begynner å kjede seg veldig fort. Derfor presenterer jeg en liste over de beste fornøyelsesparkene og vitenskapssentere i Polen som garanterer underholding og moro for hele familien!

Cute school girl wearing helmet and astronaut costume. Elements of this image are furnished by NASA

1. Energylandia - Zator
Energylandia er den største fornøyelsesparken i Polen. Den ligger i sørlige Polen i nærheten av Kraków og Katowice. I et område på over 26 hektar finnes det en mengde attraksjoner for både barn, ungdom og voksne.
Nettsted

BXx0cEEhWup
BY1SQB4BiQH

2. JuraPark ? Krasiejów
Hvis barna dine er interesserte i dinosaurer er det et perfekt sted for dem. Det en fornøyelsespark med mange attraksjoner som jernbane, lekeområder og selvfølgelig dinosaur skulpturer. JuraPark er likevel ikke bare et morsomt lekested men en vitenskapspark hvor barn kan lære om paleontologi og menneskets evolusjon.
Nettsted

BWX0LVsDoy_
BYeAeeKDQWW
 
3. Anventure Park ? Gdynia
Et sted for dem som liker eventyr og aktiv hvile. I parken finner du klatreløyper i forskjellige vanskegrader, klatrevegger og flere lekeområder. Det er også mange attraksjoner for litt eldre besøkende
Nettsted

4. Centrum Nauki Eksperyment ? Gdynia
Et annet vintenskapssenter som vil lære gjennom lek. Det er fire hovedutstillinger med forskjellige interaktive installasjoner hvor du kan få vite alt om vann, dyreverden og naturfenomener, fysikk og menneskekroppen.
Nettsted

5. Flyspot ? Warszawa
Følelse av frittfall i en vindtunnel gjør et uforglemmelig inntrykk. Her kan barna dine oppfylle drømmer om å fly på en trygg måte. Opplevelsen varer ikke lenge men den er sikkert veldig spennende.
Nettsted

BWfF06cDYDE

6. Centrum Nauki Kopernik ? Warszawa
Et interaktiv vitenskapssenter hvor du kan lære om naturens lover ved å utføre sine egne eksperimenter. På stedet er det også et planetarium og en friluftspark for utendørs eksperimenter.
Nettsted
BMjRbXRhgTa

7. Ogród Doświadczeń im. Stanisława Lema ? Karków
En vitenskapshage som er en del av Kommunalteknisk Museet (Muzeum Inżynierii Miejskiej). I hagen kan vi bedre forstå verden rundt oss og oppleve fantastiske fenomener som det er lett å gå glipp av i hverdagen.
Nettsted

BRL1PkYjenO
BQ0Ddcul2zp

8. Wioski Świata (Landsbyer i verden) - Kraków
Her er det mulig å se landsbyer fra Afrika, Asia eller Sør-Amerika uten å reise langt. Barna dine kan bli kjent med kultur og hverdagsliv til mennesker i ulike fjernliggende steder men også lære om problemer og utfordringer knyttet til livet i de fattige landsbyer rundt verden.
Nettsted

BU14G3MlRNP

9. Kolejkowo ? Wrocław
Et stort modelljernbaneanlegg med kjente bygninger fra Silesia og Nedre Silesia i miniatyr. Anlegget inneholder også miniatyrinnbyggere og fremstiller deres i hverdagssituasjoner ? du kan for eksempel se livet på landsbygd, fjellekspedisjoner eller redningsaksjoner. For å imitere virkeligheten ble det skapt døgnsyklus som varer 9 minutter.
Nettsted

-ORqhGC6bk

10. Farma Iluzji (Illusjons-park) ? Mościska
Optiske illusjoner, de store bygninger som virker å nekte tyngdeloven, speilrom og flere lekeplasser ? de er bare noen av attraksjoner som venter på deg i Farma Iluzji. Barn kan leke hele dagen uten hvile, men de selvfølgelig trenger noen pauser og derfor finnes det i parken grill- og bålplasser.
Nettsted


Marta Brok

De 10 beste spa- og velværesentrene i Polen

Sommermånedene er snart over og vinteren nærmer seg ubønnhørlig. For mange betyr det mer stress og mangel på energi. Så kanskje føler du deg litt stresset og trenger avkobling eller bare vil gjøre noe for deg selv - alle grunnene er gode nok til å unne seg litt luksus og besøke en av de fine spaene i Polen!

young woman on spa treatments, relaxing mind and body

1. Hotel SPA Dr Irena Eris - Krynica-Zdrój
Dr Irena Eris er en viktig merkevare på det polske kosmetikkmarkedet. Hotellenes konsept er å møte individuelle behov ved å ta være på både helse og skjønnhet. Både hotellet i Krynica-Zdrój og de to andre Dr Irena Eris hotellene (Wzgórza Dylweskie og Polanica Zdrój) blir verdsett av eksperter og kunder.
Nettsted


2. Malinowy Dwór Hotel Medical SPA - Świeradów-Zdrój
Et tradisjonelt behandlingssenter og et moderne SPA-kompleks på ett sted. I terapeutiske bad brukes det her sulfid vann som har blant annet bakteriedrepende effekt, forbedrer blodsirkulasjonen og reduserer nivåer av skadelige fettsyrer i kroppen. Du kan selvfølgelig også nyte de klassiske spa-attraksjoner som badstu eller jacuzi, alt i nærheten av Jizera fjellet.
Nettsted
 

3. Afrodyta SPA - Ośno Lubuskie
Et sted for dem som ønsker seg litt privat atmosfære ved siden av et høyt tjenestenivå. Afrodyta SPA ligger i en liten rolig by like ved innsjøen. Hotellet byr på en rekke skjønnhets- og velværebehandlinger samt estetisk medisinsk behandling.

BX8EN1BBRlo
BGtnOB2wcRo
BX8EvXThljU

4. Hotel Leda SPA - Kołobrzeg
Hotellet ligger ved Østersjøen i en av de polske mest populære kystbyene. Stedet tilbyr blant annet thailandsk og polynesisk massasje, et ayurvedisk vital og rensende ritual og hot stone massasje, samt behandlingsformer basert på moderne kosmetiske og medisinske teknikker.
Nettsted


5. Głęboczek Vine Resort & SPA - Brzozie
Dette SPA-senteret ligger i en av de mest sjarmerende regionene i Polen, men det er ikke bare beliggenheten som gjør stedet spesielle. Głęboczek er en SPA-hotell omgitt av vingårder - inspirert av Sør-Europa. Gjestene kan benytte seg av en rekke behandlinger basert på vindruer som et avslappende bad i vin, druefrø peeling eller fruktmasker.
Nettsted


6. Hotel Medical SPA Unitral - Mielno
Et annet sted som ligger i en nydelig kystby. Du kan benytte blant annet innendørsbassenget med boblebad, dambad og flere fysioterapeutiske bahandlingsrom. Det er også det første og eneste stedet med en saltvannbasseng hvor det ble kunstig skapt Dødehavet klima.
Nettsted
 

7. Hotel Bania Thermal & Ski, Białka Tatrzańska
Et sted som tilbyr ikke bare høykvalitets SPA tjenester men også ligger i nærheten av det største skianlegget i Polen og om vinteren kan du benytte en skibakke ved siden av hotellet. Spaet er et perfekt sted for hele familien. Du kan nytte avslappende behandlinger mens barna dine bruker en mini fornøyelsespark eller en vann-lekeplass.
Nettsted


8. Zamek Topacz Resort & Art SPA - Ślęza
Hotellet har en uslåelig beliggenhet i et skjønnsomt renovert slott fra 1300-tallet. Hotellrommene er innredet i retro-still med alle de moderne fasiliteter. Et spesielt Art SPA fungerer også som et kunstgalleri og der kan du også oppleve De glade 20-årene-stemningen.
Nettsted 
BSwhQiDBCmN
BO8ANikgady
BQbBcnDj4g2

9. Słoneczny Zdrój hotel Medical SPA & Wellness ? Busko-Zdrój
Et av de beste stedene når det gjelder de medisinske spa-behandliger. Hotellet imponerer med sitt moderne utseende og Spaet tilbyr en omfattende liste over behandliner som balneoterapi, fysioterapi og kinesioterapi. Det er også det eneste stedet i Polen som utfører biomekanisk muskelstimulering terapi.
Nettsted

10. Dolina Charlotty Resort & SPA , Strzelinko
Hotellet ligger i et nydelig område ved innsjøen omgitt av de vakre skogene. Signatur behandlingen på spaet er inspirert av de indonesiske øyene og baserer på de gamle ritualer fra Bali. Gjestene har også tilgang til bassenger, badestuer og fitness-rommet.
Nettsted

Marta Brok

Bryggeriet PG4 - Gdańsk

Innlegget er sponset

Vakre strender, den maleriske Hovedbyen, severdigheter, museer, parker... Man kan skrive mye om Gdansk, men i dag vil jeg introdusere dere for et helt nytt sted i byen - Bryggeriet PG4 som vi nylig har besøkt. Hva betyr PG4? Bare... adresse! Mikrobryggeriet ligger ved Podwale Grodzkie 4. 


Rett ved siden av hovedstasjonen i Gdansk, i en vakker bygning fra begynnelsen av det 20. århundre, ligger et sted som er helt forskjellig fra de fleste lokaler i Trippelbyen. Dets beliggenhet er en stor fordel på grunn av gode kollektivtransportsmuligheter, nærhet til Gamlebyen og de andre interessante severdighetene i Gdansk.


La meg begynne fra det viktigste - øl. Jeg kan ikke tenke på sommerferie ved sjøen, en god middag ut på byen eller en hyggelig kveld med venner uten den drikken. I PG4 kan vi smake på 4 øltyper brygget der:

PILS - undergjæret øl, med maltsmak og litt bitterhet,
WITBIER - belgisk overgjæret hveteøl med sitrussmak,
DRY SOUT - britisk overgjæret øl med tørr smak,
SPESIEL ØL - spør personalet om den, de liker å overraske sine gjester med nye ideer!


Jeg anbefaler å smake på... alle! :) Det er lettest å bestille alle på et testing brett sammen med noen småretter tilpasset spesielt til dem! Når det gjelder oss, damer likte PILS mest, mens menn foretrakk DRY STOUT. Iløpet av vårt besøk hadde vi mulighet til å se hvordan ølbrygging foregår. Det er Johannes Herberg, en erfaren brygger fra Tyskland som er ansvarlig for deres smak - og han er en virkelig mester!

Johannes Herberg og Kasia :)


Jeg har også en god nyhet til virkelige øl-elskere! I Bryggeriet PG4 skal det brygges Jopenbier - øl produsert fra slutten av det fjortende århundre, kjent for en komplisert produksjonsmåte og kalt «kongen av de europeiske byggølene». Jopenbier skal produseres i en spesiel plass kalt JOPENZONE, og beholdes i tønner etter forskjellige alkoholer, for eksempel cherry eller Bourbon, senere. Jopenbier kreves en  lang fermentering, så vi kan prøve den i noen måneder. Jeg er veldig nysgjerrig på dens smak og kan ikke vente! :)


Men det er ikke bare øl man trenger for å ha en god kveld - i PG4 kan man også spise middag som Przemyslaw Fornela - en fantastisk kjøkkensjef - skal forberede for dere. I den varierte menyen kan alle finne noe for seg selv - burger, fisk eller salat - men jeg særlig anbefaler dere å smake på pierogi! Retten som alle må prøve i Polen! :)

Przemysław Fornela :) 


Hvilket inntrykk gjorde PG4 på oss? Bortsett fra god øl og mat likte vi et moderne interiør i lokalet som la oss føle seg godt der. En stor plass gir stedet mange muligheter. I restauranten er det nok plass for 240 personer - derfor er stedet perfekt for kveld med venner, men også for firmafest eller... bryllup! I PG4 organiseres det også kvelder med live musikk.

Dessuten finnes det Central Hotel der, så etter et besøk i PG4 kan man bare gå til ett av mange flotte hotellrom:


Om PG4, deres service, mat og øl kan man skrive mye, men det er best å bare besøke stedet selv og se hva de tilbyr. Jeg kan sikre dere at stedet er verdt et besøk - jeg skal sikkert besøke dem igjen, særlig på grunn av utypiske øler! Mer informasjon kan dere finne på deres nettsiden og Facebooksiden.

Skål! :)

10 steder man må besøke i Trippelbyen

Reiser du til Trojmiasto (Trippelbyen) snart, men vet ikke hva du kan gjøre der? Her finner du en liste over de mest interessante stedene i Gdansk, Sopot og Gdynia som jeg elsker og anbefaler til alle! :) 

Cityscape aerial view on the old town with saint Marys church on the sunset in Gdansk, Poland

1. Vakre strender i Gdansk
Gdansk er en fantastisk destinasjon på grunn av mange ting: man kan både oppleve storbyens attraksjoner og slappe av i maleriske omstendigheter. Hvis du vil ta det med ro og bare ligge på stranda hele tiden, anbefaler jeg å besøke en av mange strender i byen: 

Jelitkowo 

BWNcOSihcDz
 
Brzezno
 

Stogi

2. Trebrygge i Sopot
Sopot er en ganske liten by, men den er veldig sjarmerende og veeeeldig populær. Der må man først og fremst besøke stranda og trebrygge som er helt unik (og veldig lang! - 511,5 meter):

3. Klipper i Gdynia
Klipper i Gdynia er noe for dem som elsker natur og spennende utsikter. Der kan man slappe litt av og se på hele Trojmiasto!

4. Hoved- og gamlebyen i Gdansk
Hovedbyen i Gdansk er ett av de mest kjente steder i Trippelbyen. Der kan man vandre, se fantastisk arkitektur og besøke mange restauranter, kafeer og puber. Hovedbyen er et perfekt sted for å slappe av, men også å bli kjent med Gdansk!

BX2Bmx9ly5s

Når du er i sentrum av Gdansk, glem ikke å besøke Gora Gradowa!  Det er en fantastisk utsiktspunkt som gir deg mulighet til å se på den hele bykjernen og mye mer! 

BYfHstNFg_C

BU9av8qlRkp
Hvordan reise dit? Det er best å bare ta en liten tur fra hovedstasjonen i Gdansk (Gdansk Glowny) dit. Det tar ca. 10-15 minutter! Bare se på kart

5. Bulevard i Gdynia og byens sentrum
Bulevard i Gdynia er en vakker plass hvor man kan ha en hyggelig kveld. Det er et perfekt sted for en spasertur eller en fin dag med familie og venner. Sentrum av Gdynia er fylt med restauranter, puber, kafeer og andre interessante steder. Bare se på bilder! 

BXkECgmltE2
Jeg anbefaler å besøke Swietojanska gate hvor man kan besøke mange gode spisesteder :) 

6. Bohaterow Monte Cassino gate i Sopot
Bohaterow Monte Cassino gate i Sopot er sikkert den mest kjente gaten i byen. Der kan man ikke kjede seg! Du kan besøke mange nattklubber, puber, restauranter og butikker der. Det er alltid mye mennesker i sentrum av Sopot :) 

7. Garnizon
Garnizon er ett av de mest populære stedene i Gdansk nå. "Bydelen" er fylt med veldig gode restauranter, butikker, tjenester og... litt natur. Alle kan finne noe for seg selv der - barn også! 

BX-_n5hlQ1y
Pssst... når dere er i Garnizon, husk å besøke UMAM patisserie :) 

8. Trebrygge i Gdynia-Orlowo
Trebrygge i Gdynia er ikke så populær som det i Sopot, men det er en veldig koselig plass i et vakkert område. Der er det mulig å virkelig slappe av og glemme om hverdagsproblemer :) 

9. Museer 
Om kunstgallerier og museer i Gdansk har vi skrevet tidligere, men det er også Sopot og Gdynia som har mye å tilby. 
I Gdynia kan man besøke for eksempel Utvandrings Museum (Muzeum Emigracji w Gdyni) som viser historier av polakker som har emigrert fra Polen. Museet ligger på ul. Polska 1. 

For dem som ikke er så interesst i historie, kan Sopot Wax Museum være et godt sted å besøke. Det er et nytt sted i byen hvor man kan for eksempel... ta selfie med Cristiano Ronaldo :) 

10. Westerplatte
Når det gjelder museer i Trippelbyen, kan man ikke glemme om Westerplatte - stedet hvor det første militære slaget i Europa under andre verdenskrig fant sted. Westerplatte er en halvøy hvor elven Martwa Wisla rennet ur i Gdansks havnekanal.

Ølturisme sør i Polen

Historisk sett har mjød og øl alltid vært de mest typiske polske alkoholdrikkene kjent allerede i middelalderen. Mens mjøden kunne man assosiere med en luksus tilgjengelig hovedsakelig for de velstående, var ølet drikken for alle. Selv om sosialstruktur og livsstandard har forandret seg betydelig i løpet av mange hundreår, er ølet fortsatt den vanligste drikken for mestparten av polakker. Kanskje derfor får den stadig mer oppmerksomhet her i landet, slik at det kunne oppstå noe slikt som ølturisme, som er godt grunnlagt sør i Polen. Tørst nok til å friste?

people, men, leisure, friendship and celebration concept - happy male friends drinking beer and clinking glasses at bar or pub

Żywiec Ølbryggeri - museum å smake
Żywiec Ølbryggeri ble etablert i året 1856 av erkehertug Albrecht Fryderyk Habsburg. Hittil fungerer det godt, og Żywiec-ølet er kjent også i utlandet.

BTeZos8hsEA
I 2006 bler tilbudet utvidet. I Żywiec kan man besøke i dag et bryggerimuseum, hvor det presenteres både ølbrygging prosess og bryggieriets historie. Kuriositeter man kan samle der på er tallrike. For meg var det morsomt å sammenligne merkelapper fra ulike historiske perioder. Skjørtet til jenta på etikketen blir kortere og kortere med hver neste utgave. Du kan også se hvordan så baren ut i fortida.
BXvLjYJF43F
Godt å vite er at et halvlitert øl er inkludert i billettprisen, og det som er viktigst er at ølet man kan smake på et museum er helt forskjellig fra det man kan finne i butikkene. Etter "sightseeing"  kan du nyte dagen og kvelden i en firmabar med ulike ølarter eller gå på fjelltur med en tung ryggsek 😉
 
Sjekk her.
 
Slottsbryggeriet i Cieszyn
Cieszyn ligger på polsk-tsjekkisk grense. Både polakker og tsjekker setter stor pris på ølet og har stor erfaring på dette feltet. Derfor kan man være sikker på at kvaliteten av øl fra Slottsbryggeriet i Cieszyn vil være høy. Eieren passer også på en god stemning i og rundt bryggeriet.

Men i Cieszyn liker man også å diskutere om øl mens man drikker. Snart, den 1-2 september, arrangeres det ølfestival "Bracka Jesień". Hvert år kommer det mange ølentusiaster for å prøve nye ølarter og velge årets beste øl i konkurransen. Dette året skal man ha en sjanse å smake på ulike hjemlagde øl, øl fra lokale bryggerier som ikke finnes i butikkene ennå og øl fra utlandet. Man kan delta også noen foredrag eller besøke bryggerimuseum i Cieszyn og andre severdigheter. Det blir en fest! Besøk Cieszyn!

BDtP8W0Ioop
 
Sist, men ikke minst er det verdt å nevne noen mini-bryggerier, som finnes i nærheten til både Żywiec og Cieszyn, i byen Bielsko-Biała. Øl, som man kan smake der, er alltid fersk og leskende, fordi den produseres i små mengder, bare for bruk i bestemte restauranter. Det er to som er særlig verdt å anbefalle - Wirtuozeria og Browar Miejski.

Den første, Wirtuozeria, ligger i utkanten av Bielsko-Biała. Restauranten har imidlertid mye å tilby. Maten er deilig der. Du kan prøve forskjellige retter i hverdagen og under ulike matfestivaler. Det viktigste er selvfølgelig øl, selvlaget øl av 15 arter. Uavhengig av preferanser må man prøve honningøl der. Det er ikke søt, men det har en dyp, fargerik smak og gir man en fantastisk opplevelse av å drikke noe rett fra naturen. Slik som i alle ølene i Wirtuozeria, er smaken balansert av en relevant mengde kulsyre. Det gir deg en mulighet til å drikke mer! Prisene er veldig rimelige og bryggeriet liker å eksperimentere, så av og til, kan du spørre om noe nytt. Og noe om interiøret...Wirtuozeria tilbyr også noe unikt - eventyrlige minatyrer! Kom og nyt denne stemningen!

Browar Miejski er et fint sted i gamlebyen, ikke bare på grunn av interiøret, som refererer enstydig til øl og dets produksjon. I menyen finnes det alltid informasjon om hvilke øltyper er tilgjengelige og servitøren kan anbefalle mat som passer til et bestemt type øl. Veldig populært både blant turister og innbyggere er ølet Bielitzer Ravøl (Bursztynowy), som kiler ganen mildt. Maten er også verdt å prøve der. Til sist er det kanskje viktig å tilføye, at restauranten ønsker også firbente kunder velkommen!

For mer informasjon, se her.

Natalia Mazur

Om oss
Magdalena
Besøk Polen 23, Gdansk

Hei og velkommen! :)
Jeg er Magda og bor i Gdansk. Jeg er absolutt forelsket i mitt eget land! På bloggen anbefaler jeg plasser, aktiviteter og gir gode reisetips til alle som vil besøke Polen.

Annonse
Facebook
Planlegg din tur til Polen
hits