hits

Eliksir - restaurant og cocktailbar i Gdansk

For noen dager siden besøkte jeg et unikt sted - Eliksir, restaurant og cocktailbar i Gdańsk. Stedet som har gjort et stort inntrykk på meg og overrasket meg med en moderne form. Hvorfor?

Det er veldig lett å forelske seg i Eliksir ved første blikk. Den ligger i en attraktiv og populær del av Gdansk, i Garnizon, og det er ikke vanskelig å finne den - det er bare å ta en liten spasertur fra sentrum av Wrzeszcz bydelen. Jeg likte lokalet med en gang på grunn av dets koselig og elegant interiør og... veldig hyggelig personale! ;)

Eliksir utmerker seg med mangfold og... stadige forandringer! Menyen er ikke fast, så vi skal sikkert ikke kjede seg. Jeg ble invitert på premiere av den nye menyen - Det skjulte og det glemte. Og jeg må innrømme at den var perfekt for meg. Jeg elsker polsk mat, tradisjonelle retter og alt som er knyttet til hjemmekoselig atmosfære. Det skjulte og det glemte er en meny som betrakter polske retter på en unik måte. Det viser hvor stor potensiell ligger i dem og gir dem en helt ny og moderne form. Så hvis dere vil bli mer kjent med polsk mat - reis til Gdansk, besøk Eliksir og prøv på de nye rettene. De som jeg likte best var zimne nóżki, ruskie og rolada śląska. Når jeg tenker på dem, har jeg lyst til å besøke Eliksir en gang til. :)


Ruskie


Rolada śląska

Bortsett fra mat, var det også cocktailer som var en stor attraksjon. I Eliksir kan man prøve foodpairing - tilpassing av cocktailer til retter. Jeg synes at det var fantastisk - det beste beviset på det var deres versjon av kaffe som ble servert med dessert.

 

En av de største fordelene av Eliksir er deres holdning til mat og drikke - alle retter og cocktailer er betraktet som en form for kunst. Alt vi kan prøve der er helt naturlig (den eneste kunstige tingen der er Coca-Cola!) og av høyeste kvalitet. Og det er ikke vanskelig å legge merke til at de som lager mat og cocktailer elsker det de gjør. Og det er viktigst! :)

Jeg anbefaler å delta i arrangementer som Eliksir organiserer alle som setter pris på unike smaker. Hver måned organiseres det smaksprøver, og man kan også finne andre interessante arrangementer på deres Facebookside. I Eliksir kan man også kjøpe sigarer og røyke dem i et separat, elegant rom.

Jeg anbefaler Eliksir på det sterkeste - etter et besøk der var jeg veldig imponert og jeg skal aldri glemme retter og cocktailer jeg har prøvd der. Har jeg ikke overbevisst dere ennå? :) Kanskje alle de prisene de har fått skal gjøre det! Eliksir kan man finne blant annet i guide Poland 100 best restaurants 2017, mange ganger ble den kåret til den beste restauranten i Trippelbyen ifølge Restaurant week og en av de 3 beste restaurantene i Polen. For noen uker siden ble Eliksir også kåret til en av de beste restaurantene i Polen ifølge Gault & Millau guide. Det høres veldig oppmuntrende ut, ikke sant? :)


Eliksir:
Adresse: Mariana Hemara 1, Gdańsk
Nettstedet 
Facebook 
Instagram 

Jeg anbefaler! ;) 

Bryggeriet PG4 - Gdańsk

Innlegget er sponset

Vakre strender, den maleriske Hovedbyen, severdigheter, museer, parker... Man kan skrive mye om Gdansk, men i dag vil jeg introdusere dere for et helt nytt sted i byen - Bryggeriet PG4 som vi nylig har besøkt. Hva betyr PG4? Bare... adresse! Mikrobryggeriet ligger ved Podwale Grodzkie 4. 


Rett ved siden av hovedstasjonen i Gdansk, i en vakker bygning fra begynnelsen av det 20. århundre, ligger et sted som er helt forskjellig fra de fleste lokaler i Trippelbyen. Dets beliggenhet er en stor fordel på grunn av gode kollektivtransportsmuligheter, nærhet til Gamlebyen og de andre interessante severdighetene i Gdansk.


La meg begynne fra det viktigste - øl. Jeg kan ikke tenke på sommerferie ved sjøen, en god middag ut på byen eller en hyggelig kveld med venner uten den drikken. I PG4 kan vi smake på 4 øltyper brygget der:

PILS - undergjæret øl, med maltsmak og litt bitterhet,
WITBIER - belgisk overgjæret hveteøl med sitrussmak,
DRY SOUT - britisk overgjæret øl med tørr smak,
SPESIEL ØL - spør personalet om den, de liker å overraske sine gjester med nye ideer!


Jeg anbefaler å smake på... alle! :) Det er lettest å bestille alle på et testing brett sammen med noen småretter tilpasset spesielt til dem! Når det gjelder oss, damer likte PILS mest, mens menn foretrakk DRY STOUT. Iløpet av vårt besøk hadde vi mulighet til å se hvordan ølbrygging foregår. Det er Johannes Herberg, en erfaren brygger fra Tyskland som er ansvarlig for deres smak - og han er en virkelig mester!

Johannes Herberg og Kasia :)


Jeg har også en god nyhet til virkelige øl-elskere! I Bryggeriet PG4 skal det brygges Jopenbier - øl produsert fra slutten av det fjortende århundre, kjent for en komplisert produksjonsmåte og kalt «kongen av de europeiske byggølene». Jopenbier skal produseres i en spesiel plass kalt JOPENZONE, og beholdes i tønner etter forskjellige alkoholer, for eksempel cherry eller Bourbon, senere. Jopenbier kreves en  lang fermentering, så vi kan prøve den i noen måneder. Jeg er veldig nysgjerrig på dens smak og kan ikke vente! :)


Men det er ikke bare øl man trenger for å ha en god kveld - i PG4 kan man også spise middag som Przemyslaw Fornela - en fantastisk kjøkkensjef - skal forberede for dere. I den varierte menyen kan alle finne noe for seg selv - burger, fisk eller salat - men jeg særlig anbefaler dere å smake på pierogi! Retten som alle må prøve i Polen! :)

Przemysław Fornela :) 


Hvilket inntrykk gjorde PG4 på oss? Bortsett fra god øl og mat likte vi et moderne interiør i lokalet som la oss føle seg godt der. En stor plass gir stedet mange muligheter. I restauranten er det nok plass for 240 personer - derfor er stedet perfekt for kveld med venner, men også for firmafest eller... bryllup! I PG4 organiseres det også kvelder med live musikk.

Dessuten finnes det Central Hotel der, så etter et besøk i PG4 kan man bare gå til ett av mange flotte hotellrom:


Om PG4, deres service, mat og øl kan man skrive mye, men det er best å bare besøke stedet selv og se hva de tilbyr. Jeg kan sikre dere at stedet er verdt et besøk - jeg skal sikkert besøke dem igjen, særlig på grunn av utypiske øler! Mer informasjon kan dere finne på deres nettsiden og Facebooksiden.

Skål! :)

Whiskey on the Rocks - Sopot

Innlegget er sponset

Min definisjon av en perfekt kveld er veldig enkel: deilig mat, whiskey og god musikk. Hvis du har lyst på alle disse tingene, besøk ett av mine favorittsteder i Sopot - Whiskey on the Rocks!

For noen dager siden feiret Whiskey on the Rocks sin første bursdag, så det er et perfekt moment for å påminne dere hvorfor dette stedet er så unikt. Bursdagsfesten var helt fantastisk, bare se på bilder:Atmosfære i Whiskey on the Rocks er alltid spennende, og alle gjester har det gøy.

Whiskey on the Rocks er først og fremst for dem som elsker whiskey. I menyen deres kan dere finne mange slags whiskey, men hvis du spør meg, er det særlig deres drinker som er verdt å anbefale. Strawberry Jar er min favoritt! De som foretrekker å drikke øl eller noe alkoholfri kan også finne noe for seg selv.


Når det gjelder mat, Whiskey on the Rocks vet hvordan å tilfredstille sine gjester! I lokalet kan man smake på retter inspirert av amerikansk mat. Prøv deres burgere og steker - i min mening er Whiskey on the Rocks de absolutt beste i Trippelbyen når det gjelder disse rettene.


Whiskey on the Rocks har en fantastisk beliggenhet. Lokalet befinner seg rett ved siden av togstasjonen i Sopot (Dworcowa 7). Det tar bare 2 minutter å gå til Bohaterów Monte Cassino gate fra Whiskey on the Rocks, så hvis dere planlegger å feste i en av nattklubbene, begyn kvelden med besøk i Whiskey on the Rocks.

Det jeg særlig liker er et moderne interiør i Whiskey on the Rocks som passer til lokalets karakter og deres drikker og mat. Lysekroner i Whiskey on the Rocks består av 867 whiskey-flasker - det ser veldig imponerende ut!


Husk at dere kan høre på live musikk i Whiskey on the Rocks! Noen ganger i uke besøker flinke musikkere Whiskey on the Rocks. Hvis dere liker gitarmusikk, besøk lokalet og husk at det er viktig å nyte øyeblikket :)

Man kan ikke bare møte sine venner eller ha en date i Whiskey on the Rocks. Det er også et sted hvor man kan ha en privat fest. Jeg anbefaler den mulighet til alle! Jeg og mine venner hadde en fantastisk kveld i Whiskey on the Rocks!

Jeg anbefaler Whiskey on the Rocks til alle! Hvis dere vil vite mer, bare sjekk deres nettsiden og Facebooksiden hvor dere kan sjekke hva som aktuelt skjer i lokalet.

7 steder anbefalt av Gdańsk-beboere

Det er så mange koselige kafeer, restauranter og puber i Gdańsk at det er vanskelig å besøke alle. Jeg har bodd i Gdansk for over 5 år nå og fortsatt oppdager noe nytt! Jeg spurte noen av vennene mine om å velge et sted i Gdansk som de liker best og fortelle meg om det. Etterpå besøkt jeg sammen med dem disse stedene, og nå kan dere lese om dem her. :)

1. Prasówka, ul. Brzozowa 1
"Prasówka er et sted både for å spise rask lunsj og sitte timevis med vennen med en kopp deilig kaffe som de serverer der. Det ligger ved Wrzeszcz-togstasjon i Gdansk og det er veldig nær Galeria Baltycka. Det er et lite sted med god mat, god kaffe og det er så koselig der at jeg kommer dit så ofte som jeg kan. De tilbyr også gode frokoster i rimelige priser!" forteller Joanna. Vi bestilte latte og varm sjokolade, og begge to smakte deilig!2. Mąka i Kawa - Jana Kilińskiego 4, Metropolia-kjøpesenter
Et annet sted som ligger i nærheten av Galeria Bałtycka (kjøpesenteret) er Mąka i Kawa, altså... Mel og Kaffe :) "Det er et perfekt sted for alle pizza-elskere!" sier Martyna. "Jeg liker også dette interiøret, det er lyst og romslig. Jeg liker å komme hit med vennene mine når jeg er i nærheten". Jeg kan bare bekrefte det hun forteller! ;) Jeg var veldig fornøyd, og kom tilbake en gang til etter et par dager!3. Mandu - ul. Kaprów 19D (Gdańsk Oliwa), ul. Elżbietańska 4/8 (gamlebyen)
"Jeg besøker Mandu ganske ofte, fordi jeg bor i nærheten. Men også fordi jeg elsker dette stedet, og Mandu tilbyr mange slags av deilige pierogi. Hvis noen vil prøve pierogi i Polen, bør man sikkert gjøre det her!" forteller Filip. Og jeg er enig med ham! Mandus pierogi er nydelige, og prisene er ikke høye.

4. Kurhaus - ul. Aldony 6
Ikke så langt fra Wrzeszcz-togstasjon finnes det en fin kafe. "Jeg liker å komme til Kurhaus, fordi servitøre her er alltid høflige, og stedet tilbyr gode kaker hver dag. I tillegg er det alltid god øl og avslappet stemning her", forteller Sonia. Jeg kan bare legge til at her kan dere finne også velsmakende te og kaffe! :)5. Zbrojownia Cafe - ul. Tkacka 7
Ved siden av Kunstakademiet i gamlebyen finnes det en ganske ny kafe, nemlig Zbrojownia Cafe. Jeg gikk dit sammen med Aleksandra for første gang, fordi vennen hennes jobber der. Og vi var ikke skuffet! Nøyaktig det motsatte ;) "Kaffe er helt deilig, og jeg liker interiøret. Det er god plass her, hyggelig stemning og avslappende musikk", oppsummerer Aleksandra. Jeg bestilte en liten håndverksbrygget øl og den var veldig god. Og den kostet bare 7PLN, altså 14NOK! Jeg skal sikkert komme tilbake snart!6. Rzecz Jasna - ul. Łąkowa 35-38
Rzecz Jasna ligger i Dolne Miasto (om dette området kan dere lese her), og jeg gikk dit for å spise frokost sammen med Krzysztof. Og jeg ble forelsket i dette stedet! "De har ikke bare deilige frokoster, men også kaker, kaffe og øl. Og veldig ofte organiserer de flotte fester eller konserter om kvelden. I tillegg liker jeg veldig dette interiøret. Det er et perfekt sted enten du vil prate med en venn eller slå ut håret om kvelden. Her kan man også organisere for eksempel bursdagsfest!"7. Drukarnia - ul. Mariacka 36
Og til slutt meg :) Drukarnia er et sted jeg besøker ganske ofte. Jeg liker å jobbe her, drikke chai latte, lese bøker og treffe vennene mine. Når det er varmt er det deilig å sitte ute, fordi Mariacka gate er en av de vakreste i Gdansk, synes jeg!
Har dere besøkt noen av disse stedene? Og hva er favorittstedene deres? :)

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Frokost og brunsj i Wroclaw

Jeg har allerede skrevet om de beste frokostrestaurantene i Gdańsk, Warszawa og Kraków. Nå er det på tide å skrive om Wrocław. Det er en av de største, vakreste og eldste byer i Polen, og det er sikkert verdt et besøk! Byen var europeisk kulturhovedstad i 2016. 


Bildet: Fotolia

Frokost er dagens viktigste måltid, sier mange. Den bør gi deg energi til å komme igang på jobb eller skole, men også til å vandre rundt i byen, oppleve nye steder og ha det gøy når dere er på ferie! Når jeg reiser til en ny by, er det veldig viktig for meg å begynne dagen på en god måte. Derfor leter jeg etter spisesteder og kafeer som tilbyr fantastiske frokoster. Jeg har lagt en liste over 5 frokoststedene som mange liker å begynne dagen på. 

Central Cafe - ul. Św. Antoniego 10
Du skal sikkert finne noe perfekt for deg enten du liker kjøtt, eller er vegetarianer. På Central Cafe kan du velge mellom forskjellige pannekaker, grøter, bageler, skiver og eggerører.
 

BRPO407BzC1
 
BQsJbW5jORW
 


Vincent Cafe - ul. Oławska 8

BP2q9ZyDl-_
 
BO6-MOZjxkk
 

Dinette - plac Teatralny 8
Der kan du spise frokost fra forskjellige deler av verden. Du trenger ikke å reise til Spania, Tyrkia eller Marokko for å utforske eksotiske smaker. Stedet tilbyr også forskjellige toster, bageler, omeletter, og så videre. Mmm, deilig! Der kan du også kjøpe fersk brød og rundstykker.
 

BRnUCQIAwKa
 
BRc3isVDIN5
 


Pochlebna - ul. św. Antoniego 15
Ferskpresset juice, grønnsaker og frukt, deilige omeletter. Finnes det en bedre måte å begynne dagen på? :) I Pochlebna kan dere spise sunne og gode frokoster som skal gi dere energi for mange timer.
 

BDi3F8oIb3i
 
 

Gniazdo - ul. Świdnicka 36
Dette stedet er perfekt for å spise en veldig god frokost, men også brunsj eller lunsj. Gniazdo tilbyr deilige bageler med hummus, ikke glem å prøve dem!
 

BQ5goWeD2U6
 
BMvWr6gl7Ap
 

Smacznego! Kos dere masse i Polen :)

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Frukostrestaurantene i Kraków

Jeg har allerede skrevet om de beste frokostrestaurantene i Warszawa og Gdańsk, og nå er det på tide å skrive litt om Kraków! Frokost er dagens viktigste måltid, sier mange. Den bør gi deg energi til å komme igang på jobb eller skole, men også til å vandre rundt i byen, oppleve nye steder og ha det gøy når dere er på ferie! Når jeg reiser til en ny by, er det veldig viktig for meg å begynne dagen på en god måte. Derfor leter jeg etter spisesteder og kafeer som tilbyr fantastiske frokoster. Jeg har mange venner som bor i Kraków og de har hjulpet meg med å lage en liste over 5 frokoststedene som mange liker å begynne dagen på. 

Milkbar Tomasza - ul. Tomasza 24
Da jeg spurte vennene mine om de beste stedene å spise frokost på i Kraków, var dette stedet nesten alltid det første som kom til hodet. Du skal sikkert finne noe perfekt for deg hvis du elsker å spise kjøtt eller er vegetarianer. Rimelige priser og store porsjoner! Stedet er åpent fra klokka 8 mellom tirsdag og lørdag og fra 9 om søndag.
 

 
BRQQ2gujB13
 

Sissi Organic Bistro - ul. Krupnicza 3
Stedet er veldig populær blant byens beboere. Der får dere spise sunn og deilig mat! Sissi Organic Bistro har også en vakker hage, så prøv å finne et sted å sitte ute hvis det er varmt! :)
 
BKN2K2wD0lY
 
BIAsjiUgmPK
 

Cafe Camelot - ul. św. Tomasza 17
Det er en liten kafe hvor dere kan finne deilige frokoster, men også god kaffe og kaker! Jeg anbefaler fransk toast, omeletter, eggerøre...Eller kanskje er det best å prøve alt! ;)

 
BQNjeblDm_9
 


Kolanko No 6 - ul. Józefa 17
I Kazimierz distrikt i Kraków finnes det også en annen kafe som er verdt å legge merke til. Besøk Kolanko No 6 enten hvis du har lyst på en deilig middag, eller frokost. Panini eller eggerøre der smaker best!

 
BNtheXshiFo
 

Plac Nowy 1 - ul. Plac Nowy 1
Det er ikke bare maten som er deilig her! Interiøret er veldig vakkert! Det er et perfekt sted for å begynne dagen på hvis du besøker Krakow alene, sammen med vennene dine eller familien. Prøv gjerne racuchy - luftige polske pannekaker. :)
 
pTFIEtSTgv
 


Kos deg masse i Kraków! :)

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

7 av de beste frokostrestaurantene i Gdansk, Sopot og Gdynia

For noen dager siden skrev jeg om de beste frokoststedene i Warszawa. Nå er det på tide å skrive litt om Gdańsk, Sopot og Gdynia som dere ofte spør om :) Frokost er dagens viktigste måltid, sier mange. Den bør gi deg energi til å komme igang på jobb eller skole, men også til å vandre rundt i byen, oppleve nye steder og ha det gøy når dere er på ferie! Når jeg reiser til en ny by, er det veldig viktig for meg å begynne dagen på en god måte. Derfor leter jeg etter spisesteder og kafeer som tilbyr fantastiske frokoster. Jeg har laget en liste over 7 frokoststedene som jeg og vennene mine liker å begynne dagen på. 

1. Rzecz Jasna, ul. Łąkowa 35-38, Gdańsk
Dette stedet er ganske nytt og for et par uker siden gikk jeg dit for det første gang. Jeg må si at jeg var helt sjarmert av dette stedet. Det er gangske artistisk og utypisk. Rzecz Jasna befinner seg i et stort og gammelt værelse. Jeg anbefaler å prøve Schakschuka og alle omeletter!
 

BO38lyyhDas
 
BM6ZVmPhKWj
 


2. Mitte - chleb i kawa, ul. Rzeźnicka 47, Gdańsk
Ikke så langt fra Rzecz Jasna og gamlebyen ligger Mitte. Det er en liten kafe hvor mange kjøper kaffe og smørbrød på veien til jobb eller universitet. Likevel finnes det også nok plass til å sitte med en kopp kaffe, prate med en venn eller lese dagens avis. 
 

zhmZvGyKMf
 
5KR8wGry8k
 


3. Retro, ul. Piwna 5/6, Gdańsk
I den parallelle gaten til Długa-gate finnes det mange fantastiske spisesteder og puber. En av dem er Retro Cafe som jeg besøker veldig ofte. Enten du har lyst på en rikholdig frokost eller på en nydelig kake, vam sjokolade og kaffe - er dette stedet en av de beste i byen, synes jeg. Smoothie bør dere smake på - så sunn og deilig. 
 

BQLgIfIBLWR
 
BP9lZCvhmWH
 
BNT4HswjkR1
 

4. Cały Gaweł, ul. Dworcowa 7, Sopot
Mmm, for et sted! Hvis dere er i Sopot, ikke gå glipp av det. Cały Gaweł ligger i nærheten av sentralstasjonen i Sopot. Frokostene der er fantastiske og jeg har mange venner som besøker dette stedet nesten hver uke. Det er mye å velge mellom! De fleste av frokostene koster omtrent 20PLN. Prøv gjerne Polskie Śniadanie (polsk frokost) eller ristet brød med avokado og stekte egg. :)
 

BQZ-0IPBbcF
 
BQ2PWnkhIh8
 


5. Zatoka Sztuki, al. Franciszka Mamuszki 14, Sopot
Frokost med utsikt mot sjøen kan ikke smake dårlig, ikke sant? :) Og disse i Zatoka Sztuki er helt fantastiske. En perfekt måte å begynne dagen på!
 

BQz2S5GAg_n
 
BPP1iImBH_e
 


6. Główna Osobowa, ul. Antoniego Abrahama 39, Gdynia
Hver person som besøker Gdynia bør besøke dette stedet! :) Der kan du velge mellom minst 8 forskjellige frokoster. Jeg anbefaler frittata, pannekaker og eggerøre. 
 
BOT9UKTgkP5
 
 


7. Chwila Moment, ul. Świętojańska 30, Gdynia
Chwila Moment tilbyr deilig mat i rimelige priser. De har også meny for barn! Har du lyst på en søt frokost eller noe strerkt krydret? Der finner du alt :)
BEsYK66skaZ
 
BAgreSlskU9
 Les også om frokostrestaurantene i Warszawa her.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Frokost og brunsj i Warszawa

Frokost er dagens viktigste måltid, sier mange. Den bør gi deg energi til å komme igang på jobb eller skole, men også til å vandre rundt i byen, oppleve nye steder og ha det gøy når dere er på ferie! Når jeg reiser til en ny by, er det veldig viktig for meg å begynne dagen på en god måte. Derfor leter jeg etter spisesteder og kafeer som tilbyr fantastiske frokoster. Jeg er ganske ofte i Warszawa og jeg har mange venner som bor der. Derfor har jeg bestemt meg å lage en liste over 5 frokoststedene som jeg og vennene mine liker å begynne dagen på. 

1. AïOLI
Stedet er veldig populær blant byens beboere, så det kan være fullt av mennesker veldig ofte. Likevel er det et bevis at det er virkelig verdt et besøk! Dere kan bestille fra frokostmenyen mellom klokka 9 og 12. Flotte frokoster i rimelige priser! Dere kan for eksempel ha Coconut Chia Rice, typisk engelsk frokost eller frokostpizza. Mye å velge mellom! Adressen er ul. Świętokrzyska 18.
 

BP0uMPODHEe
 
BOkhEjgDcX_
 

2. Galeria Wypieków
Galeria Wypieków har flere lokasjoner, så det er alltid i nærheten! :) Det er både et frokoststed og et bakeri som er åpent fra kl. 6:30. Jeg har spist veldig gode pannekaker der! Noen av adressene er: al. Jerozolimskie 29, ul. Rakowiecka 41A, ul. Senatorska 28, ul. Świętokrzyska 32, ul. Emilii Plater 12. 

BQXmjEeAjuL
 
 

3. Secret Life Cafe
Stedet ligger på ul. Słowackiego 15/19 og er åpent fra klokka 8 mellom mandag og fredag og fra 10 om helgen. Secret Life Cafe tilbyr veldig god kaffe og deilig, sunn mat. Det er ikke bare frokostene som er flotte der, men også stemningen og servitørene.

BNl1JBUhmy7
 
BLQlOsBBsxb
 

4. STOR
Særlig for dem som tenker på kaffe når noen sier "frokost" :) Likevel tilbyr stor også deilige bagel, kaker og smørbrød. Jeg liker å sitte der også på grunn av det minimalistiske interiøret. Hvis dere er i nærheten av ul. Tamka 33, sjekk dette ut! :)

BMjmv9sBOgN
 
BMQzSnnh7Zj
 

5. Fawory
Og sist, men ikke minst, Fawory! Kafeen ligger på Mickiewicza 21 gate. Blant mange annet skal dere finne croissanter, havrekaker, quiche og speilegg på menyen. Kaffe er deilig også!

BM6CFgyBWzI
 
-D1UMrQtGK

Er dere sultne allerede? ;) På tiden å reise til Warszawa og sjekke ut disse stedene! :)

Les også om kafeer i Warszawa!

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Iskrem i Gdansk, Sopot og Gdynia

Jeg må innrømme at jeg elsker iskrem. Og det gjør mange Polakker også! For noen dager siden sa mine utenlandske venner til meg at det er litt rart at folk i Polen spiser iskrem uavhengig av været. Det er jo ganske vanlig at alle spiser iskrem om sommeren, men i Polen kan dere av og til treffe noen som går og spiser den når det snør og er kaldt. Men det er ikke så uvanlig for oss! Det finnes dusinvis av fantastiske iskrembarer som vil gjøre dere elske iskrem enda mer og spise den hele tiden! ;)Miło.Mi - wytwórnia lodów naturalnych (naturlig iskrem) - ul. Świętojańska 81/2, Gdynia
OBS! Prøv på eget ansvar! ;) Men seriøst folkens, disse kan være vanedannede ;) For et par dagen siden spiste jeg pistasjnøtter og havsalt iskrem der og kan ikke slutte å tenke på denne smaken... De tilbyr forskjellige, overraskende smaker som for eksempel marengs med kaffe, prosecco med mynte eller peanutsmør. Rett og slett deilig!
 


Lody u Kwaśniaka - ul. Wąsowicza 2a, Gdynia
Den eldste iskrembaren in Gdynia. Stedet ble grunnlagt av Franciszek Kwaśniak i 1954. Der brukes en tradisjonell oppskrift, men folk der lager fortsatt nye interessante smaker som rabarbra og jordbær eller indisk hamp og kakao frukt.


Altana Smaków - ul. Świętego Ducha 115/117
Stedet ble grunnlagt av et par fra Poznań. De har både klassiske og overraskende smaker. Der kan dere også drikke en kopp kaffe eller smake på deilige kaker. Helt sikkert verdt et besøk!

BFbh5kCKmTd
 


Eskimo Lody - ul. Wyspiańskiego 22, Gdańsk
En av de eldste isbarene i byen. Den ble grunnlagt i 1947 og er fortsatt populær blant lokalbefolkningen som elsker stedet og forbinder det med sin barndom. Mange sier at till tross for tidens gang har smaken ikke endret seg der. 

BJDmUMHDelC
 

u Lodziarzy - ul. Świętojańska 100, Gdynia
Ett sted til i Gdynia! Stedet er ganske nytt, men de som bestemte seg for å åpne u Lodziarzy lager iskrem basert på en oppskrift som de har funnet på et loft. De bruker bare naturlige ingredienser og tilbyr mange forskjellige smaker. 
 
BG3tIzMGxGG
 

Bacio di Caffe - Ogrodowa 2/1, Sopot
Mange sier at det er det beste stedet å spise iskrem i Sopot på :) Hyggelig service, deilig iskrem og kaffe. Hva mer kan man ønske seg? ;)
 
BCpvZzFNfPR
 


Og hva med dere? Liker dere iskrem? :) Kos dere masse i Gdańsk, Sopot og Gdynia!

Les om kafeer og puber i dette området!


Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Restaurant i Gdansk - Lao Thai

Innlegget er sponset.

Jeg elsker asiatisk mat ? alt fra indisk til japansk. I tillegg til å være god er den som regel sunn også! Heldigvis finnes det mange restauranter i Gdańsk som gjør at jeg glemmer at jeg er fortsatt i Polen :) Noen dager siden besøkte jeg og vennina mi en restaurant som tilbyr Lao-Thai- og Thai-mat.Lao Thai ligger ved Motława-elven og den fanger øyet. Været var nydelig, så vi satt ute og hadde utsikt mot elven. Likevel er interiøret veldig fint, hyggelig og elegant også. Dekorasjonene der minner om Asia!

En hyggelig servitrise tilbød oss noe å drikke, og vi begynte å velge fra forskjellige retter. Det var ikke så lett å bestemme, fordi alt ga inntrykk av å være deilig :) Likevel finnes det bilder av retter ved siden av deres beskrivelser, så det gjorde det enklere for oss. Jeg hadde hatt lyst på reker i lang tid, så jeg valg Pad Thai Koong. Venninna mi bestemte seg å prøve Yum Mamueng Kab Koong ? en salat med mango og reker. Vi smakte også på Po Pia Sod, en vegansk forrett som var lagd av friske grønnsaker, rispapir og tamarind saus. Men først, mens vi ventet, fikk vi prøve rekerchips. Det var noe som jeg ikke har prøvd før! :)

Ikke så lenge senere fikk vi hovedrettene våre og vi var veldig positivt overrasket! Alt så spennende ut, og dere må tro meg, det smakte utrolig godt. Pad Thai Koong er en rett som bare synes lett å lage, men den er ganske vanskelig. Hemmeligheten ligger i å bruke ferske råvarer og thailandske urter, og i kombinasjon av fem grunnleggende smaker: søtt, surt, bittert, salt og krydret. Vel, jeg må si at kokken bør få en pris for retten, 10 ut av 10! Smaken gjorde meg enda mer overbevist om at jeg må besøke Thailand snart! :)

Selv om vi var mette, bestemte jeg meg å prøve en dessert. På menyen var det 5 desserter, blant annet Itim Ma-Prown, kokos iskrem som serveres i et kokos skall. Jeg elsker kokos søtsaker, så det tok ikke lang tid å overtale meg ;) Og, jeg overdriver ikke, det var helt perfekt!Til slutt hadde vi en mulighet til å snakke med kjøkkensjefen der! Han heter Suriya Sribunma og kommer fra Thailand, men har bodd i Polen for et par år! Ingen tvil om hvorfor rettene smakte så godt og autentisk. Det var veldig hyggelig, fordi det ikke skjer ofte at kjøkkensjefer snakker med gjester.Hva mer? Det er også mulig å bestille testing menu og prøve flere retter med en gang, hvis dere besøker restauranten som en gruppe på 8 eller flere personer. Det er en fantastisk mulighet til å bli kjent med flere asiatiske smaker :) På Lao Thai kan dere ha private fester også, for eksempel utdrikkingslag eller bursdagsfest. I tillegg er det mulig å spise mat fra Lao Thai uten å gå ut! Dere kan få den nydelige maten levert på døren eller ta den bort. Likevel synes jeg at det er mye bedre å spise på restauranten, fordi den ser så nydelig ut!

Jeg bare angrer litt på at jeg ikke har prøvd thai øl som tilbys der... Men det er jo bare et annet argument for å komme tilbake ;)Nå er det bare å besøke restauranten og prøve selv :) Les gjerne mer om Lao Thai her. Kos dere masse! 

Vegetar- og veganrestauranter i Gdańsk og Gdynia

Er du vegetarianer? Eller kanskje er du bare lei av å spise kjøtt og vil gjerne prøve noe litt forskjellig? Da er denne posten for deg! Ikke alle liker å spise kjøtt hele tiden og av og til får jeg spørsmål fra dere om hvor dere kan spise ekologisk og vegansk mat. Det finnes flere og flere steder i Gdansk og Gdynia som blir populære blant polske «planteetere» ;) Her er 5 av dem:


Avocado - Wajdeloty 25/1 og Obrońców Wybrzeża 2, Gdańsk
Stedet er ikke stort, men tilbyr mange forskjellige retter. Menyen endres ofte og prisene er rimelige. De tilbyr for eksempel glutenfri ostekake eller velsmakende falafel. Ikke lang ventetid på maten er også én av fordelene.

BI2E5faAo0G
 
BIhNV3OgDp2

Mikroklimat - Antoniego Abrahama 26, Gdynia
Mikroklimat tilbyr flotte veganske kaker, forskjellige desserter og fantastiske frokost. Der kan dere prøve tapioca pudding, og mange andre deilige ting.

I Krowa Cała - Dworcowa 11, Gdynia
Restauranten finnes i sentrum av Gdynia. Den tilbyr gode burgers, pitaer, smoothies osv. Stedet er ikke stor, så enda de som er kjøttelskere bekrefter det.Fukafe - Wajdeloty 22, Gdańsk
Mange av mine vegetarianske venner liker å besøke dette stedet. De tilbyr forskjellige supper, pastaer og kaker. Hyggelig lunsj sted med hyggelig interiør!

BJFfO8MDA03
 

Kos dere masse i Trippelbyen! :) Les gjerne om puber og kafeer i Gdańsk, Sopot og Gdynia.


Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

10 puber du bør besøke i Gdansk, Sopot og Gdynia

Er du i Gdańsk, Sopot eller Gdynia og har lyst på en pils, men har ikke lyst til å besøke populære, fancy steder som er alltid fulle av turister? Lurer du på om hvor alle lokale innbyggere drikker? Da er du på rett sted ;) Jeg har valgt 10 puber som er veldig kjent blant lokale folk.

Józef K. - Piwna 1/2 gate, Gdańsk
Min personlige favoritt. Dette stedet har en helt unik atmosfære. Det er åpent fra kl.10 og fungerer også som en kafe. Om kvelden kommer mange folk med venner for å snakke, drikke vin eller øl. Det er en eklektisk, fargerik og interessant plass. Av og til kan dere høre på jazzkonserter der.  Definitivt verdt et besøk.
 


Bruderschaft - Długa 81/83 gate, Gdańsk
Et unikt sted med karakter, anbefales særlig hvis dere liker å høre på live musikk. Minst en gang i uke har de en jazzkonsert.


Pub Lawendowa - Lawendowa 8 gate, Gdańsk
En liten pub med god øl og konserter. Populær særlig om sommeren ? mange kommer og slapper av ute.

BHDAlUcB5Pa
 


Młody Byron - Czyżewskiego 12 gate, Sopot
Veldig koselig og avslappende sted. Du kan sitte ute på fluktstoler eller inne. De tilbyr forskjellige kaffer og teer, men har også veldig gode øl og musikk! :) Og mange eventer også - fra konserter og utstillinger til yogatimer.

6aowkgCiFb
 


Browar Port - Bulwar Nadmorski im. Feliksa Nowowiejskiego, Gdynia
En plass med utsikt mot sjøen, så ingen tvil at øl smaker utrolig godt der ;) De har også en omfattende meny med forskjellige retter.
 

Flisak'76 - Chlebnicka 9/10, Gdańsk
Gode drinker - de vet hvordan man bør lage drinker! Mange kule folk og hyggelig atmosfære.

usfwXqk_RZ
 


No To Cyk - Chlebnicka 2, Gdańsk
Jeg får et inntrykk at denne plassen er alltid full av mennesker. Kanskje på grunn av utrolig billig alkohol. Stedet er stylisert på tiden av Folkerepublikken Polen. Og det er alltid høyt og morsomt der. :)


Cafe Absinthe - Targ Węglowy [Teatr Wybrzeże], Gdansk
Mange sier at det er den beste plassen å avslutte fester på. Dere kan innta drinker og høre på DJ-er som spiller der ofte.


Tam gdzie zawsze - Zygmunta Augusta 3 gate, Gdynia
Stedet er ganske ny, for det ble åpent i april 2016, men blir raskt populært. De har en interesant valg av øl og forskjellige drinker.


Underground Sopot - Bohaterów Monte Cassino 60, Sopot
Sopot er en by som først og fremst tilbyr forksjellige klubber. Underground Sopot er et sted hvor dere kan sitte med en pils, snakke og høre på musikk men også danse. Veldig ofte spiller forskjellige band der.

Kos dere masse i Gdańsk!

Her kan dere lese om puber i Kraków!

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Projekt 36 i Sopot

Innlegget er sponset

For noen dager siden besøkte jeg en restaurant som overrasket meg. Det har vært en stund siden jeg spiste så gode og kreative retter! Men la meg starte fra begynnelsen...

Projekt 36 befinner seg på Villa Antonina i Sopot, et hotell som vi har allerede skrevet om på bloggen her. De pleide å ha en restaurant Brasserie d'Or, men nå åpnet de et nytt sted som er litt forskjellig fra det siste. Restauranten er moderne, men samtidig elegant og stilig. Restauranten er ikke stor, og det gir hyggelig og intim atmosfære. Mykt lys hjelper å slappe av og fokusere på den gode maten som serveres der. :)I menyen finner vi ikke så mange forslag, men den trenger ikke å være omfattende. Hovedrettene der er så fristende, at det er vanskelig å velge bare én av de seks forslagene. Når jeg og veninna mi bestemte hva vi skal smake på, fikk vi en interessant apetittvekker - en skive agurk i polsk vodka Żubrówka og sitronmelisse. Det var veldig forfriskende!Etterpå prøvde vi hjortetartar som ble foreslått av kokken, men vi er dessverre ingen tartar-elskere. Likevel er jeg sikker at de som liker rå kjøtt skal være fornøyde. Retten serveres på en interessant måte:Senere smakte vi på en suppe som er lagt fra grønt eple, kamskjell, bred bønne og bacon. Høres godt ut? Smakte nydelig!Da prøvde vi to hovedretter også. Jeg bestemte meg å prøve frittgående kylling og Kasia spiste bekkørret. Begge to smakte utrolig godt og vi var imponert over serveringsmåtene. Likevel kan det være slik at dere ikke skal få prøve disse rettene. Hvorfor? Projekt 36 liker ikke kjedsomhet og de oppfinner nye retter hele tiden. Men vi kan være sikre at det skal være alltid noe over gjennomsnittet og at dere skal være like glade som vi var. Kjøkkensjefen kjøper selv alle produkter hver dag, og legger merke til hva som han kjøper. Derfor er alle produkter friske og deilige. Det er også mulig å bestille testing menu og prøve flere retter med en gang!

På Projekt 36 kan dere ha private fester, for eksempel utdrikkingslag og bursdagsfest. Det er også mulig å reservere et bord ved å ringe til restauranten. Hvis dere har lyst til å feire bryllup der, er det også mulig i et annet rom som ligger vis a vis restauranten.På slutten av besøket prøvde vi også en fantastisk dessert - svampkake med rabarba og zabaglione. Hvis dere ser på ansiktet mitt, kan dere tro på at den var perfekt. ;)

Vel, nå er det bare å besøke Villa Antonina og Projekt 36 når dere er i Sopot! Når dere kommer, husk å si at du har lest om Projekt 36 på BESØK POLEN! Da får dere prøve deres hjemmelaget anstrøk! :)

Les gjerne mer her:
Projekt 36 på Facebook
Projekt 36

Kaffe, te eller kake? - i Gdansk, Sopot og Gdynia

Når det regner og blåser eller dere er trøtt etter å ha vandret rundt i byen, er det bra med å ta en hvilepause. Det finnes mange fantastiske kafeer i dette området, men jeg har valgt 6 av dem som jeg liker best å besøke sammen med vennene mine. 

Drukarnia - Mariacka 36 gate, Gdańsk

Drukarnia betyr et trykkeri. Hvorfor heter stedet slik? Det pleide å være et virkeklig trykkelig i fortida! Men nå kan man kose seg der med en kopp kaffe eller chai latte, en lokal pils eller en glass prosecco. De har også flotte kaker der! Ledemotivet er bokstaver. Baristaene der er veldig kule folk som vet mye om kaffe som de lager på forskjellige måter, så de kan alltid anbefale noe til deg hvis det er vanskelig å velge.

 

Sztuka Wyboru - Słowackiego 19 gate, Gdańsk

Bortsatt fra velsmakende kaker og lemonader liker jeg denne kafeen på grunn av dens kunstneriske atmosfæren. Der finnes det ofte interessante utstillinger og en butikk med interessante bøker, klær og keramikk.


LAS - dolnysopotpółnoc - Haffnera 42 gate, Sopot

Las = en skog! Stedet er veldig avslappende og naturvennlige. Der finnes det ingen alkohol, men masse sunne kaker og drikker. De tilbyr forskjellige teer og ferskpresset juice.

 

Projektowa - Obrońców Westerplatte 2/4, Sopot

Nydelig interiør, vennlige folk og god kaffe! Hva mer kan man ønske seg? :) De har også forskjellige lemonader, teer og koktajler. Nam nam!


Mikroklimat - Antoniego Abrahama 26, Gdynia

Jeg er ikke ofte i Gdynia, men når jeg er der, prøver jeg alltid å besøke Mikroklimat. Deres kaker og desserter er sinnsykt deilige. Og de har også mange bøker der inne!

 

Cyganeria - 3 Maja 27, Gdynia

Det som skiller dette stedet fra andre kafeer er musikk! Veldig ofte kan du høre på fantastiske konserter der. Og spise mye deilig mat!

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hashi Sushi i Sopot

Innlegget er sponset

Liker dere sushi? I dag skal jeg skrive om en flott sushi restaurant i Sopot. Den heter Hashi Sushi og ligger i nærheten av den sentrale stasjonen og ved siden av Whiskey on the Rocks som jeg skrev om for noen dager siden. De som jobber der virker å være utrolig forelsket i det japanske kjøkkenet. Sushi kokkene er erfarne og veldig kreative. Etter å ha prøvd noen retter, må jeg innrømme at denne restauranten er helt utmerket og skiller seg ut fra andre steder med tanke på kreativitet og smakskombinasjoner. Jeg ble virkelig mett og fornøyd! I deres omfattende meny finnes det typisk sushi, men også interessante desserter som for eksempel grønn te-is eller ingefær ostekake. 

Hashi Sushi er en restaurant hvor både barn og voksne skal være fornøyde, tror jeg. Foruten om fisk og typisk sushi mat, kan man bestille kylling presentert på en annerledes måte og asiatiske supper. Det kan være et fint sted for en middag med kjæresten, vennen eller familien din! Men det er ikke bare mat som gjør stedet så fantastisk. Hashi Sushi har også et stort utvalg av japanske teer, øl og brennevinn. Vi smakte to typer te og plommevin også - det var utrolig godt! :)Restauranten er ganske stor, men hvis du vil være sikker at det skal være nok plass til deg og dine kjære, kan du ringe til restauranten og reservere et bord. Dessutten kan man ha private fester der, som for eksempel utdrikkingslag og bursdagsfest. I tillegg er det mulig å spise mat fra Hashi Sushi uten å gå ut! Det er mulig å få sushi levert på døren eller å ta den burt. Likevel synes jeg at det er mye bedre å spise på restauranten, fordi den ser nydelig ut! Mykt lys, asiatisk interiør og komfortable stoler skaper intim og avslappende atmosfære. For ikke å snakke om den deilig maten som smelter i munnen! :)Hashi Sushi har sine restauranter i Sopot, Gdansk og Gdynia. Hver av dem er åpen fra kl. 11:00 til kl. 23:00. Besøk dem gjerne og kos dere masse! :)Les gjerne mer her:

https://www.facebook.com/RestauracjaHashiSushi/

http://www.hashisushi.pl/en/ 

Whiskey on the Rocks i Sopot

Innlegget er sponset

Biffer, whiskey, musikk - dette er mottoet til en ny restaurant i Sopot Whiskey on the Rocks. Vi besøkte denne plassen forrige uke og må innrømme at det var en helt fantastisk opplevelse! Menyen er full av fristende retter, rockmusikken runger fra høyttalerne, og en smilende bartender gleder seg for å lage din favorittdrink. I tillegg har stedet en avslappet atmosfære med amerikansk inspirerende interiør. Oppmerksomheten rettes mot hundrevis av whiskeyflasker som henger ned fra toppen. Whiskey er jo det som er viktigste der! Likevel personene som ikke liker brennevin skal også være fornøyde, fordi der kan man finne noe for enhver smak - fra sofistikerte drinker og øl til varm sjokolade med saltet karamell eller forfriskende lemonade - som vi fikk prøve, og den smakte veldig godt.Det samme gjelder mat. Likevel er menyen selvfølgelig dominert av kjøtt. Vi kan velge mellom forskjellige burgerer, biffer og ribber, men på Whiskey on the Rocks finnes det også et stort utvalg av supper, salater og desserter. Stedet er åpent hver dag fra klokka 8:00, så de tilbyr også frokost. Hyggelig å starte dagen på et slik sted!Det er også verdt å nevne at hver torsdag, fredag og lørdag klokka 21:00 har Whiskey on the Rocks livemusikk! Talentfulle musikere spiller først og fremst amerikansk rock og det fremhever stedets karakter. Å slappe av med en glass whiskey og høre på musikk - dette her høres bra ut, ikke sant? :)Hva mer? I restauranten kan man ha private fester, som for eksempel hjort natt og bursdagsfest. Hvis du vil komme med flere venner, kan du reservere et bord ved å ringe til restauranten. Desutten er stedet dyrevennlig - hunder er velkommen!Og når du har lyst til å se en viktig fotballkamp,  kan du se på den der! Vel, nå er det bare å besøke Whiskey on the Rocks i Sopot og... skål! :)
 

Les gjerne mer her:
http://www.whiskeyontherocks.pl/en
https://www.facebook.com/whiskeyontherocks.sopot/

Restaurant i Gdansk - Piwna 47

Forrige lørdag spiste vi middag på en ny restaurant i Gdansk. Restauranten heter Piwna 47 og ligger på gamlebyen. Jeg kan si det uten tvil - vi har funnet vår favorittrestaurant i Gdansk :D I dag skriver vi om vår matopplevelsen på Piwna 47.

 
Beliggenhet

For å si det kort - Piwna 47 beliggenhet er perfekt. Restauranten ligger på Piwna 47 gate rett ved Mariakirken i Gdansk på gamlebyen. Det er et perfekt sted å spise middag etter sightseeing på gamlebyen i Gdansk. Det blir også koselig å sitte utenfor og spise frokost (de serverer frokost fra klokka 9), drikke kaffe eller spise nydelig kake og oppleve utsikt over Mariakirken og gamlebyen :)

Interiør

Det gjorde et stort inntrykk på oss. Vi satt oss inne siden kvelden ikke var så varm. Interiøret i Piwna 47 er moderne men koselig. Jeg må inrømme at eiere har et godt øye for detaljer. Bare se på bildene nedenfor.
Hva spiste vi? :)

Det var medeieren til Piwna 47, Edyta,  som inviterte oss til middag. Vi betalte ikke for maten, likevel skriver jeg hva prisene er.
Piwna 47 serverer klassisk og enkel europieisk mat med polske elementer som f.eks. bruschetta med stekt lever, hjort sous vide eller eggerøre med østerssopp). Det er viktig å nevne at menyen skifter etter årstidene.


Vi begynte med drikk. Jeg bestilte drikken som heter Piwna 47 og består av rum, Lychee likør, basil og rosmarin sirup, lime jus, falernum sirup, granateple og mynteblader. Agnieszka bestilte alkoholfri drikk med banan, blokkebær, gojibær, chiafrø og kokosvann. Alkoholfrie drikker koster ca 15 polske zloty (30 kroner), og cocktail koster ca 22 polske zloty (ca 44 kroner).  

 Til forrett tok vi den tradisjonelle polske suppen żurek (18 zloty/36 kroner). Agnieszka sa at den smakte like godt som hjemmelagde żurek hos bestemoren hennes - i Polen er det en best ting man kan si om mat! :)

 Żurek med brød

Vi bestilte også plate for to med blekksprut carpaccio, biff carpaccio, geitost, syltede grønnsaker servert med bagett (retten koster 50/100 kroner). Bare se på disse fargene, retten var deilig!

Blekksprut carpaccio og biff carpaccio


Når det gjelder hovedretter kan man velge mellom kjøtt, fisk og pasta. Jeg og Agnieszka valgte biff med reker, bakte poteter med rosmarin og salat med ruccola, pære og gresskarfrø. Biffen var perfekt stekt! Retten koster 82 zlote (164 kroner).

Kollegaen vår, Adam, tok biff av hjort med røkt poteter, kanel og syltete grønnsaker (88 zloty/176 kroner). Det er noe til alle som liker viltkjøtt. Biffen var kokt ved bruk av sous-vide metode.
Bege retter var deilig! Det var mat med masse smak og farger. Rettene hos Piwna 47 ser nesten kunstnerisk ut, men man kan likevel forsyne seg med mat. En ting som er viktig å si er at de som må holde seg unna gluten eller melk vil sikkert finne gluten/melkefrie alternativer i menyen.
Til dessert bestilte vi sjokoladekake med krem og blokkebær, den var kjempe god! :)


Bordbestilling

For å oppsumere - Piwna 47 er en koselig og moderne restaurant som serverer skikkelig bra mat! Vi gleder oss mye at vi har en ny restaurant som er verdt å anbefale til dere! :)

Man kan bestille bord på e-post info@piwna47.pl eller telefon +48 58 380 88 80.

Restauranten er ny og deres nettsiden er ikke i bruk ennå, men adresse er er Piwna47.com. Følg dem gjerne på Facebook. De har ganske mye plass. Man kan booke restauranten for selskapet opp til ca. 40 personer.

 


Servitørene er meget flinke og hjelpsome, alle snakker bra engelsk og/eller tysk :)
 


Marta

Restaurant i Sopot - Brasserie D'Or

 

I dag kommer det et par ord om en nydelig og unik restaurant i Sopot. Vi var lykkelige nok til å tilbrige tre fantastiske timer i Brasserie D'Or, som den heter.Brasserie D'Or ligger på Obroncow Wybrzeza gata i Sopot, bare sju minutter til fots unna Monte Cassino og fem minutter fra sjøen. Den befinner seg i den samme bygningen som hotellet Villa Antonina. Om Villa Antonina hotellet har vi skrevet her på bloggen.

 

Hvis dere drømmer om å bli behandlet som kongeparet, så er Brasserie D'Or et perfekt sted. Dere skal få kongelig mottagelse! Interiøret likner på et eventyraktig kongehus også. Prisene likevel, er ikke majestetiske i det hele tatt, tvert imot er de veldig rimelige :)

Vi med den snille og talenterte kjøkkensjefen Pawel Komosa og servitøren :)


Vi hadde en anledning til å snakke med kjøkkensjefen,  Pawel Komosa, og spurte hva som inspirerer ham. Brasserie D'Ors menu baserer på franske oppskrifter og smaker men de bruker alltid ferske sesongprodukter som jordbær, rabarbra eller asparges.Det tok oss en stund for å bestemme hvilke retter skulle vi bestille, fordi alle hørte veldig interessant ut og inneholdte noe vi hadde aldri smakt før. Jeg bestilte en kald, søt suppe med bringebær og rabarbra. Zosia spiste en salat laget av ferske ingredienser, og Marte bestemte seg for å spise en hummer. For hovedrett fikk Marta malle med asparges og couscous laget av blomkål. Jeg hadde kylling med appelsinmousse og røktpoteter. Zosia bestilte sjøørret med brødbonnemousse og grå reinlav. Alle disse rettene smakte veldig godt og så utmerket ut!

For alle som elsker smakfulle og fargerike drikker venter en bar som er åpnet 24 timer i døgnet. Bartenderen forbereder alt dere ber om. De er veldig dyktige og har et stort utvalg av alkohol. Vi har en spesiell «Besøk Polen» rabattkode til dere som skal besøke baren i Villa Antonina - dere vil få 10% rabatt på alle drikker i baren!  Det er bare å gi bartenderen beskjed at dere har lest om tilbudet på bloggen vår.


Til slutt fikk vi desserten: frukt med geitost og lettbrent hvitsjokolade, sitronterte og hjemmelaget iskrem (halva-, jordbær- og vaniljeis). Har dere prøvd halvais? Vi anbefaler det på det sterkeste! :)

Siden kjøkkenet er så unikt er det lurt å bestille et bord på forhånd. For å gjøre det kan dere ringe eller skrive epost.Telefonnummeret er +48 512 540 300 eller +48 58 718 36 74. E-posten er restauracja@brasseriedor.pl. Husk om at dere har 10% rabatt på drikker i baren! :) Rabattkode er «Besøk Polen».

Dere kan finne mer om restauranten på Brasserie D'or nettsiden.

Vi anbefaler restauranten til alle som er lei av flat og typisk mat, og vil smake på noe helt nytt, utmerket, fersk og på rimelig pris! :)

 

 Vi og Katarzyna som er eieren til Villa Antonina og Brasserie D'or :)

 

Les også om Villa Antonina hotellet i Sopot

Agnieszka, Zosia og Marta

Julebord i Gdansk hos Gdanski Bowke restaurant

 

Vi har allerede skrevet litt om Gdanski Bowke restaurant. Men vi sa ikke alt om dette stedet ennå ;) I dag kommer det et spesielt innlegg om julebord i Gdansk. Det kan være langt mer økonomisk å organisere julebord i Polen enn i Norge. Forskjellen på kostnadene for julebord med mat og drikke i Gdansk og julebord i Oslo er slående. Å kjøpe flybiletter, overnatte på hotellet, og organisere julebord er billigere enn vanlig restaurantbesøk i Oslo!

 


 

Den første gangen vi besøkte Gdanski Bowke ble vi forelsket i stemningen man opplever der. Derfor bestemte vi sammen med medarbeidere fra bedriften vår, at det er et perfekt sted til julebord. Vi reserverte bordet til 10 stykker, og 16.11 hadde vi vårt julebord. Vi spiste myyye bra mat med de beste polske spesialitetene, og drakk fantastisk Gdanski Bowkes øl (og ikke minst et spesielt vodka som het Machandel og serveres med sviske).

 


 

Restaurantsjefen serverte blant annet stekt and, typisk polsk rett som heter golonka (eisbein), polske pierogi, og suppen som heter zurek (mer om polsk mat kan du lese her). Maten var helt deilig! Vi hadde problemer med å spise alt som kjøkkenet serverte.

 
 

Vi har allerede skrevet at hver fredag organiseres det småkonserter hos Gdanski Bowke. Det viste seg at på lørdager kan man også oppleve et bra show der. Tre jenter fra en dansegruppe som heter Coyote har sitt show hver lørdag på Gdanski Bowke. Til vår stor overraskelse klokka 21.30 begynte jentene å... danse på baren!

 


 

Spesielt den mannligedelen av bedriften var fornøyd med showet som jentene fra Coyote-gruppen utførte. Arbeidskollegaene våre var overrasket at det finnes et sånt sted i Gdansk der man kan kombinere selskap med restaurantbesøk. Det er vi også enige i at det finnes ingen annet sted i Gdansk der du kan både spise godt og se danseshow.Gdansk er en utrolig koselig by, her kan du oppleve skikkelig juletid! Kan dere tenke dere en slik helgetur til Gdansk med julebord og f.eks. spa? :)

 

Vil dere at jeg anbefaler noen skikkelige steder man kan organisere julebord i Polen på? Kontakt meg gjerne og jeg skal hjelpe dere med å finne noe perfekt for dere, helst i Gdańsk, Sopot eller Gdynia - både når det gjelder transport, hoteller, restauranter og forskjellige attraksjoner (SPA, paintball, osv.)

 

Les også om:

Billig reise til Gdansk

Frisør i Gdansk

 

 

Restaurant i Gdansk - Gdanski Bowke

 

Planlegger dere å besøke Gdansk? Hvis ikke, gjør det så snart som mulig! Til og med hvis dere har bare en kveld fri. Vi hadde en fri kveld, og bestemte oss å besøke en restaurant som ligger rett ved Motlawa elva - Gdanski Bowke. Vi spiste som konger, drakk fantastisk lokalt øl fra lite bryggeri, og trivdes som aldri før i Gdansk :)Jeg vet ikke hvordan det er mulig at vi ikke har vært der før! Det er sannsynligvis den beste restauranten vi har besøkt i Gdansk. Vi kom til Bowke fredag kveld. Vi ble velkommet av det meget hyggelige personalet som snakker godt engelsk og ikke minst tysk, og de fotralte oss litt om restauranten.

 

Vi bestilte et bord, men fikk vite at det ikke er nødvendig for små grupper (vi var tre). Bowke blir mer og mer populær både blant turister og innbyggere, så det anbefales å ringe dit og bestille et bord på forhånd.
På fredag er det småkonserter i Bowke, den dagen var det gitarmusikk. Han som spilte og sang var fantastisk. Det var blues og rock og det passet utmerket til hele atmosfæren.
Først bestilte vi forretter. Det var vanskelig å bestemme oss hva vi skal ha siden menyen er helt fantastisk, og man får lyst på ALT som står der!

Jeg bestilte tradisjonell kasjubisk sild med krydder, mens jentene ville prøve tatar - det er rå storfekjøtt av best kvalitet, som er finhakket og blandet med løk, marinert sopp, egg og pepper.

Til vår stor overraskelse kom servitøren til bordet vårt og laget tatar rett ved siden av oss! Da vet man at alt er fersk og av best kvalitet. Forrettene var fantastiske spesielt siden de var servert med hjemmebakt brød.

 Så kom det middag. Jeg spiste malle på røkt potetmos og rødbetermos. Det ble servert sammen med trøflersaus som var helt deilig. Marta bestilte andebryst med røkt potetmos og rød kål. Agnieszka tok laks med gresskarpure og bakte poteter.

Vi skal ikke si noe mer om denne middagen, bare se på bildene! Maten ikke bare ser fantastisk ut, men også smaker deilig!


Maten er preget av lokale smaker og tradisjoner, men med klemme av modernitet. Restaurantsjefen er utrolig flink! Prisene er rimelige - f.eks. en halv liter koster ca. 15 zloty, mens en liter av husetsvin koster 60 zloty. Prisene på middager begynner fra 40 zloty.

 

Våre tips er:

  • Besøk Gdansk
  • Gå en tur langs Motlawa elva
  • Kom til Gdanski Bowke
  • Kos dere og spis masse bra mat!

 

Dere kan bestille et bord på Gdanski Bowkes nettside som finnes HER, det er også mulig å reservere bordet til julebord, og det anbefaler vi!Zosia, Agnieszka og Marta :)

 

Les også om SPA i Gdansk

Les om valuta og priser i Polen

Om oss
Magdalena
Besøk Polen 23, Gdansk

Hei og velkommen! :)
Jeg er Magda og bor i Gdansk. Jeg er absolutt forelsket i mitt eget land! På bloggen anbefaler jeg plasser, aktiviteter og gir gode reisetips til alle som vil besøke Polen.

Annonse
Facebook
Annonse
Planlegg din tur til Polen