hits

Hel, Jastarnia og Chałupy - flotte strender i Polen

I Polen finnes det mange flotte steder som er verdt å reise til. Liker dere polske strender, men har allerede vært i Sopot, Gdynia og Gdańsk? Eller kanskje har dere lyst til å ta en liten tur til et annet fint sted som er i nærheten? Hel, Jastarnia og Chałupy har fine strender og er perfekte steder for å prøve kite- og windsurfing. Det er bare 2 timer med tog å reise til Helhalvøya fra Gdansk, og dette området er sikkert verdt å legge merke til. :)
 Hel som ligger helt på slutten av halvøya. Byen blir særlig gjerne besøkt på grunn av sitt selakvariet. Både barn og voksne liker å komme hit for å se på selene som spiser og viser sine triks. Der finnes det også mange hyggelige restauranter, hvor dere kan spise deilige fiskeretter.
 

BOebrGmAeb2
 

Der finnes det også et fiskerimuseum (ul. Bulwar Nadmorski 2) hvor dere kan se mange interesante skip, mallerier og arkivbilder.

BSDzrbVAGpf
 
BD3sKLwiQjg
 

Chałupy er et veldig populært sted blant surfere. Langs hele kysten finnes det mange suftskoler med kvalifiserte lærere. I Płucka-bukten er vannet veldig rolig, og derfor er det er perfekt sted for å surfe. Der finnes det også flotte fiskerihavner og strender hvor man kan bare sitte på en fin strand og slappe av.

BSJ4q5YgGiM
 

Jastarnia er også et sted som har flere badesteder. Hele området er et perfekt reisemål for alle som vil ligge og sole seg på stranda og slappe av. Strandene med hvit sand tilhører til de vakreste ved Østersjøen. Infrastruktur her er også utviklet: det mangler ikke SPA-hoteller, restauranter og kafeer. Naturen her er også vakker og helt unik. Her kan hver gjest finne noe for seg. :)


Kos dere i Polen!

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Frokost og brunsj i Poznań

Jeg har allerede skrevet om de beste frokostrestaurantene i WarszawaGdańsk, Kraków og Wrocław, og nå er det på tide å skrive litt om Poznań! Frokost er dagens viktigste måltid, sier mange. Den bør gi deg energi til å komme igang på jobb eller skole, men også til å vandre rundt i byen, oppleve nye steder og ha det gøy når dere er på ferie! Når jeg reiser til en ny by, er det veldig viktig for meg å begynne dagen på en god måte. Derfor leter jeg etter spisesteder og kafeer som tilbyr fantastiske frokoster. Jeg har mange venner som bor i Poznań og de har hjulpet meg med å lage en liste over 6 frokoststedene som mange liker å begynne dagen på. 


Bildet: Fotolia

Lavenda cafe&lunch - ul. Wodna 3/4
Denne kafeen er veldig sjarmerende! Det er hyggelig å sitte der, men ikke bare på grunn av vakkert interiør. Frokoster der er som himmelen i munnen :) De erfarne kokkene baserer på ferske sesongprodukter, og brødet som de tilbyr, blir bakt på stedet. Lavenda er åpent hver dag fra klokka 8:00. Rimelige priser (omtrent 15PLN), store porsjoner og de beste smakene!
 

Drukarnia Skład Wina&Chleba - ul. Podgórna 6
Fersk brød, deilig kaffe... Hva mer kan man ønske seg? :) Hver dag kan dere spise frokost der mellom klokka 7 og 12 (om helgen til klokka 13). Til hver frokost får du kaffe, te eller jus. Jeg anefaler den engelske frokosten og pannekaker med kannel og epler :) Der kan dere også kjøpe brød og rundstykker.
 

BSYT83GBSwT
 
BSV_crxB_pW
 


Zielona Weranda - ul. Ignacego Paderewskiego 7
Dette stedet er helt magisk! Alle vennene mine anbefaler det og det er synd at jeg ikke har vært der ennå! Et fargerikt sted med masse deilige frokoster å velge mellom! Stedet er åpent fra klokka 10 hver dag. Frokostene er litt billigere enn i Lavenda og Drukarnia (omtrent 20PLN), men de er helt verdt prisen ;)
 

BSdKyN5F1yB
 
BSaxdI5FJH_
 

Stragan Kawiarnia - ul. Franciszka Ratajczaka 31
Hvis du ikke kan forestille deg hvordan det er å begynne dagen uten kaffe, bør du besøke Stragan :) Kaffen der er av høyeste kvalitet, og i tillegg kan du spise en anstedig frokost der. Stragan er åpent fra kl. 8:00

1fgcNgJ9fs
 
BJ7zVWsAZUP
 


LeTarg Bistro&Bar - ul. Półwiejska 42, Stary Browars gårdsplass
Forfriskende smoothier, velsmakende frokoster og kaker! Det er det som LeTarg tilbyr. Prøv gjerne Croque Madame eller frittata med tørkede tomater, gorgonzola og spinat! Stedet tilbyr også spesjelle frokoster for dem som trener og prøver å holde dere i form.
 

BJYQZ5EADFW
 
BSYOb9aAifj
 


Cocorico Cafe&Restaurant - ul. Świętosławska 9
Jeg liker veldig mye Cocoricos interiør. Stedet er veldig pen og i tillegg tilbyr den vennlige servicen deilig kaffe og frokoster. Der kan dere også organisere fester! Gode omeletter og Cocorico-frokost!
 

51sZzvtkO3
 
BSBu6PTjqYG
 

Smacznego! :) Kos dere i Poznań!

 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hvorfor bør du besøke Bieszczady?

Om sommeren og våren finnes det mange som liker å reise til utlandet. Mange polske byer er fulle av turister. Folk liker å slappe ved kysten i Gdansk eller Sopot, besøke hovedstaden Warszawa eller slappe av i Kraków. Noen ganger er Tatra-fjellene også besøkt, men det finnes jo mer i Polen. I dag skal jeg skrive litt om noe helt perfekt for fjellelskere som har allerede vært i Tatry. Bli kjent med Bieszczady!
 


Bieszczady er ikke et populært reisemål blant utenlandske turister, men Polakker som har allerede vært i Tatry ser etter endringer. Bieszczady er den vestlige delen av Øst-Beskidene, og det høyeste fjellet i den polske delen er Tarnica (1346 meter over havet). 
 

BLQEd58D8iN
 
95q-2onKSM
 


Der kan du se planter og dyr som ikke finnes i andre deler av Polen, som for eksempel Æskulapsnok. De vakre bøkeskogene som er der er hjemmet til mange fantastiske dyr, blant annet visenter, hjorter, gauper, ulver og villkatter. 
 

BEV1oFEnKfE
 
BQvRrnYBxR0
 


I Bieszczady finnes det nasjonalparken Bieszczadzki Park Narodowy som er en av de tre største polske nasjonalparkene. Den ble grunnlagt i 1973 og har 292 km². 
 


Hvis vi ønsker å unngå mange turister, er det best å besøke fjellene om våren eller høsten. Da kan vi vandre i fjellene, ha ro og fred, oppleve naturen og puste fjelluft. I Bieszczady finnes det mange flotte turstier og utsiktene der er storslåtte. 

nr-AoTnKRe
 


Der kan dere også besøke gamle trekirker (for eksempel i Komańcza), slottsruinene i Odrzykoń, eller innsjøen Solińskie.
 

BOhtzr4jHlf
 

Det er masse å gjøre i Bieszczady, og dere skal sikkert bli forelsket i fjellene etter å ha besøkt den delen av Polen :)

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Kaffe, te eller kake? 6 kafeer du bør besøke i Wroclaw.

Når det regner og blåser eller dere er trøtt etter å ha vandret rundt i byen, er det bra med å ta en hvilepause. Det finnes mange fantastiske kafeer i Wrocław. Jeg har valgt bare 6 av dem som mine venner fra Wrocław liker å besøke. :)

Cafe Rozrusznik - Cybulskiego 15
Stedet er åpent fra kl. 7:30 til 21:00, så du kan drikke din favoritt kaffe tidlig om morgenen etter ved slutten av dagen :) Et nydelig interiør, forskjellige kaker og gode sandwicher!

BASjY1JmDId
 

FC Caffe - Kuźnicza 30
Mange kaffekjennere sier at kaffe der er fantastisk! Der kan dere også drikke ferskpresset juice, varm sjokolade eller forskjellige teer og spise flotte kaker.

BETGq4ypQbf

Vinyl Cafe - Kotlarska 35-36
De serverer deilig brasiliansk kaffe, kaker og frokoster. De har også interessante bøker (men særlig polske!;) ) som dere kan lese der eller låne. Forskjellige typer musikk som spilles utelukkende fra vinyl gir hyggelig atmosfære.

BKLGUxWDWH-
 
BJGuPR_DMM8
 

Café Vincent - Oławska 8
Det er først og fremst et fantastisk sted for å spise frokost på. Utvalget er ganske stort - blant mange andre kan dere smake på sandwicher, omeletter, eggerøre og croissanter. Likevel er det et perfekt sted for å spise dessert på også! 

BCn-zAmEIlK
 

Czajownia - Białoskórnicza 7
Hvis dere foretrekker te framfor kaffe, kan Czajownia være jackpot for dere. Der kan dere nyte en kopp deilig te og velge mellom teer fra hele verden!

3Y97YAt2PF
 

Etno Cafe Okrąglak - Pl. Tadeusza Kościuszki
Der kan dere drikke god kaffe, og også kjøpe den! Stedet tilbyr kaffe særlig fra Etiopia, Brasil og Nicaragua. I tillegg har de gode kaker!
 

Kos dere masse i Wrocław!

Les gjerne om hvor dere kan drikke kaffe i Gdańsk og Kraków.


Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hva kan du gjøre i Olsztyn?

Har dere noen gang vært i Olsztyn? Byen er full av severdigheter, flotte restauranter og nydelige utsikter. Den ligger i nordøstlige Polen ved elven Łyna, og er hovedstad i det ermelandskmasuriske voivodskap og den historiske hovedstad i Ermeland. Det tar bare 2,5 time å reise dit fra Gdansk, så kanskje kan det være en god idé å besøke byen når dere reiser til Polen? :) Les gjerne om hva dere kan se og gjøre i Olsztyn.

Gamlebyen
Først og fremst, gamlebyen i Olsztyn er en mustsee. Der kan dere finne mange flotte bygninger å se på og flotte matsteder med god mat. Ta dere tid til å gå rundt og nyte, sett dere ned med et måltid eller en øl og bare bli en del av dette bybildet :)


Park Centralny (Emilii Plater 14)
Et perfekt sted for å ha en liten tur eller bare å sitte og slappe av. Parken ligger i sentrum av byen, ved elven Łyna. Det finnes tur- og sykkelstier der, en liten amfiteater og en lekeplass.


Jezioro Długie (Dlugie innsjøen)
Innsjøen ligger i den vestlige delen av Olsztyn. Dette området er innbyggernes favorittsted for å vandre rundt på. Der kan dere ta en hvilepause og oppleve den vakre polske naturen :)

Planetarium (Żołnierska 13)
Planetarium i Olsztyn har vært én av de viktigste attraksjonene i byen for nesten 40 år nå. Deres tilbud er en balanse mellom utdanning og underholdning. Inngang koster fra 10 til 15 PLN. 
 

Mr Escape - escape room (Feliksa Nowowiejskiego 7)
Et escape room er en spesialbygd rom fyllt med gåter, hint og gadgets. Du og vennene dine blir låst inne i et av disse spesialbygde rommene. Målet er å unnslippe med tid til overs! For å gjøre det, må dere jobbe som et team og løse oppgavene. Høres ut som gøy? :)

Aquasfera - vannpark (al. Marszałka Józefa Piłsudskiego 69b)
Hvis dere har lyst til å bade og svømme, kan det være en god ide til å besøke dette stedet. I tillegg til bassenger finnes det også et treningssenter og en restaurant. 

Galeria Warmińska - et kjøpesenter (Tuwima 26)
Det største kjøpesenteret i Olsztyn. Hvis dere ønsker dere å kjøpe klær, spise noe eller besøke frisørsalong, da kan dette stedet være perfekt valg for dere :)

Olsztyn er full av fine kaféer, puber og restauranter også! På House Cafe Olsztyn (Stare Miasto 11/16) kan dere smake på deilige kaker, kaffer og forfriskende lemonader. 

 

Et annet sted som er verdt et besøk er restauranten Cudne Manowce (Chrobrego 4). Veldig god mat, uhøytidelig stemning og trivelig personale. :)

 

Og hvis dere har lyst på øl, kan dere besøke Gratka Pub (Stare Miasto 26/27). Hver mandag kan dere spille forskjellige brettspill og på onsdager prøve dere på karaoke. De tilbyr et stort utvalg av lokale øl også!

Uansett vær er det masse å gjøre i Olsztyn! Har dere lyst til å besøke byen?

Les gjerne om Warszawa, Kraków og Wrocław også. 


Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Wrocław - én av de vakreste polske byene

Mange sier at Wrocław er én av de vakreste polske byene. De som har vært der minst én gang ville trolig være enig i det. Den vakre, livlige byen er full av muligheter og opplevelser. På grunn av forskjellige arrangementer, cafeer og interessante steder er det helt umulig å bli lei av den. I dag skal jeg skrive om noen severdigheter som dere kan besøke der og steder hvor dere kan ha masse moro på.

Wrocławski rynek (markedsplass) 
Hjertet av byen. Det mest populære stedet for dem som reiser til Wrocław. Vakre, gamle bygninger og dusinvis av kafeer og restauranter gjør at du kan bli forelsket i Wrocław veldig fort :) 


Wyspa Słodowa
Øyen som er alltid full av unge mennesker ;) Folk liker å sitte der, drikke, spille og tilbrinde tid med vennene sine. Et vakker sted med utsikt mot Odra elven.


Ogród Botaniczny Uniwersytetu Wrocławskiego (botanisk hage) - ul. Henryka Sienkiewicza 23
En oase av skjønnhet og fred :) Både lokalbeflokningen og turister liker å vandre rundt i dette området. Hagen ble grunnlagt i 1811. Området dekker et areal på ca. 7,4 ha og er hjem til rundt 7500 arter av planter.

BJpZctzBIJs
 

 

Aquapark (vannpark) - ul. Borowska 99
Én av de største vannparker i Polen. Der finnes dere forskjellige basseng (utebasseng også), vannsklier, SPA og saunaer. Et perfekt sted for å slappe av og «lade batteriene» sine.

BGJmLHpy2R_
 

Skytower (utsiktspunkt) - ul. Powstańców Śląskich 
Hvis dere vil se byen fra en annen perspektiv, er det verdt å besøke Skytower. En fantastisk utsikt garantert!


GoJump Wrocław (trampolinepark) - ul. Jana Długosza 59-75
Et innendørs aktivitetssenter med opplevelser, spenning og utfordringer. Her er utallige trampoliner sammenkoblet på både gulv og vegger. Der kan dere hoppe så mye dere vil :)
 

Skal dere besøke byen? Kos dere masse i Wrocław :) Snart skal jeg skrive om kafeer og puber der! Følg med ;)

Les gjerne om Kraków, Warszawa og Gdańsk også.


Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Kaffe, te eller kake? 5 kafeer du bør besøke i Kraków.

Så langt har jeg vært i Kraków bare 5 ganger, så jeg har ikke stor lokalkunnskap om denne byen. Heldigvis har jeg noen venner som bor der, og de har hjulpet meg med å lage en list av 5 flotte kafeer der! :) Det er jo alltid en god idé å ta en hvilepause, drikke kaffe og spise noe søtt.
 

Blossom - ul. Rakowicka 20
Deilig kaffe, fantastiske kaker og hyggelig interiør. Hva mer kan man ønske seg? ;) Det er også et fint sted å spise frokost på. Veldig vennlig service som kan snakke om kaffe i timevis. Spør dem gjerne, hvis du har noen spørsmål eller kan ikke bestemme hva å velge!BGT0EMio1SJ
 

Sweet Life - ul. Warszawska 7
Stedet ble åpnet i januar 2016 av tre amerikanere som bor i Polen. Det er en typisk, amerikansk kafé med deilige, nybakte muffins og aromatisk kaffe. Kafeen er ganske stor, men samtidig veldig koselig. Vennene mine anbefaler karamell ostekake ;)

BDkUJqPnR7k
 


SpotKawie - ul. Berka Joselewicza 28
Stedet er barnevennlig ? de tilbyr en masse leketøy, fargestifter og kosedyr. Likevel kan også de som trenger fred og ro ha en hvilepause der. Hyggelig atmosfære og vakker interiør.
BEa6epkpq2M

 

Wesoła Café - ul. Rakowicka 17
Wesoła betyr glad :) Alle blir glade der! Stort utvalg av veganske, glutenfrie og laktosefrie retter og desserter. På én av veggene deres kan dere se mottoet til stedet: ?Lepiej pić kawę niż nie? som betyr ?Bedre å drikke kaffe enn ikke å gjøre det? ;)

BIsvh5hB3SZ
 


Tektura - ul. Krupnicza 7
Kafeen finnes i nærheten av den gamle byen i Kraków. De har et stort utvalg av kaffe og lager den på forskjellige måter. Stedet tilbyr også forskjellige frokoster!

w8cUbnABMw
 


Kos dere masse i Kraków! :)
Les gjerne om kafeer i Gdańsk, Sopot og Gdynia her!
 


Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Sommerkino i Sopot

Å se filmer utendørs er alltid en fantastisk opplevelse. Og hver sommer kan dere gjøre det i Sopot!

Hver dag finnes det fluktstoler på bryggen i Sopot. Der kan dere sitte, slappe av og se på en film! Der er det også mulig å kjøpe noe å drikke eller å spise. Vi anbefaler å ta med seg varme klær fordi det er ofte kaldt om kvelden! :) Festivalen er fri, men det er nødvendig å kjøpe en inngangsbillett til bryggen, som koster  7,50 PLN. Filmer begynner kl 22:00 i juli og kl 21:30 i august. Alle har polske undertekster, men de fleste av filmene er på engelsk.
Her skriver jeg en liste av filmer som dere kan se i Sopot denne sommeren. Jeg har valgt disse engelske, amerikanske... eller skandinavske!

BbSC8tXFQTF
 

I juli kan dere se:

11.07 - Leonard Cohen "I'm your man"

13.07 - Ted 2

16.07 - Selma

18.07 - Marley

19.07 - Pride

20.07 - 21 and Over

22.07 - Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

23.07 - The Big Short

24.07 - The Face of an Angel

27.07 - Furious Seven

29.07 - The Little Death

31.07 - Sleeping with Other People

BbUCwIhFdA-
 

Og i august:

02.08 - 45 Years

03.08 - Fury

05.08 - Fading Gigolo

06.08 - Birdman

07.08 - Irrational Man

08.08 - Amy

10.08 - Ted 2

13.08 - Grand Budapest Hotel

15.08 - Behind the Candelabra

16.08 - En Duva satt på en gren och funderade på tillvaron

17.08 - Everest

19.08 - Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

20.08 - Selma

24.08 - Furious Seven

26.08 - The Little Death

27.08 - The Big Short

28.08 - The Face of an Angel

29.08 - Only Lovers Left Alive

30.08 - Slow West

31.08 - 21 and Over


Filmene kan dere også se i Giżycko og Zakopane!

Hele repertoaret finnes her.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Sanatorium Marta - stedet der man kan ta livet med ro.

Innlegget er sponset.

Har dere det travelt og trenger å hvile litt? Vi opplever ofte det samme, så vi skjønner det godt! Og derfor bestemte vi oss for å skrive et innlegg om et fantastisk sted i Polen hvor dere virkelig kan slappe av ? Sanatorium Marta, et kursted i Połczyn-Zdrój.

Sanatorium Marta er ett av de mest moderne kurstedene i Polen. Det er lite og koselig og har plass til rundt 100 gjester. Leger, sykepleiere og fysioterapeuter i Sanatorium Marta spesialiserer seg blant annet på behandling av inflammatoriske sykdommer i bevegelsesapparatet, revmatiske sykdommer, degenerative sykdommer og fedme. De hjelper også pasienter etter ulykker eller kirurgiske inngrep. Takket være individuelt tilpassede behandlingsprogrammer kan man også forsterke sin kropp og øke befinnende og fornøyelse med sitt liv der.

Forresten, nå kan dere få 10 prosent rabatt på oppholdet på kurstedet!

Hvem er Sanatorium Marta egnet til?

Det er et perfekt sted for både de som har noen helseproblemer og de som bare vil slappe av. Lederen i Sanatorium Marta, Marek Płoszaj, forteller at det kommer folk i ulike aldre til kurstedet ? unge ektepar, familier med barn og pensjonister. Majoriteten er likevel personer som er minst 45 år gamle, hadde en ryggoperasjon eller annen slags operasjon og vil gjenopprette maksimal bevegelighet.

Hvor befinner Sanatorium Marta seg? 

Sanatorium Marta ligger i Połczyn-Zdrój, en liten by i den nordvestlige delen av Polen (90 minutter fra Szczecin-Goleniów lufthavn), innenfor et landskapsvernområde som heter Drawski Park Krajobrazowy. 

Połczyn-Zdrój har vært kjent som et rekreasjonssted i over hundre år og er en av de fåtallige polske byene som formelt kalles for «helsebyene». Det er takket være dets naturlige ressurser - peloid, saltvann og kildevann. Peloid er en slags torv som ble dannet gjennom langvarig forråtnelse av planter gjennomført av bakterier i varme og fuktige omgivelser. Den brukes til terapeutiske bad som hjelper med revmatisme, slitasjegikt, osteoporose, Bekhterevs sykdom, gynekologiske lidelser osv. Byens saltvann er mineralvann som inneholder store mengder av natriumioner, magnesiumsalter, jod og brom. Det utvinnes fra dybde på 1200 m og brukes også til terapeutiske bad.

I området finnes det store skoger, glitrende innsjøer og vakre elver. Den lengste og viktigste elva er Drawa som skaper en mulighet til en av de vakreste kajakkturene i Polen. Bortsett fra gåing på kajakkturene kan man sykle, spasere, ri på hest og stå på vannski der.Hva tilbyr Sanatorium Marta?

Et avslappende opphold på 7 dager er et utmerket valg for de som leter etter et rolig sted der de kan slappe av og ta livet med ro. Oppholdet koster 1099 PLN. Prisen inneholder innkvartering, mat (frokost og kveldsmat), ubegrenset tilgang til avslapningsområdet (badstue, dampbad osv.), ubegrenset tilgang til saltgrotte, to avslappende massasjer på 30 minutter, en peeling eller en massasje på 60 minutter, Wi-Fi og parkeringsplass. Et helseopphold på 14 dager er skapet for de som vil forbedre sin helsetilstand. Oppholdet koster 2199 PLN. Prisen inneholder innkvartering, mat (frokost, middag og kveldsmat), to helse behandlinger per dag (bortsett fra søndager), ubegrenset tilgang til avslapningsområdet (badstue, dampbad osv.), ubegrenset tilgang til saltgrotte, Wi-Fi og parkeringsplass.
 Et rehabiliteringsopphold på 14 dager er perfekt for de som trenger fysioterapeuts hjelp, vil gjenopprette sin bevegelighet, forbedre sin helsetilstand, redusere stress og bli i godt humør. Oppholdet koster 2799 PLN. Prisen inneholder innkvartering, mat (frokost, middag og kveldsmat), fire helse behandlinger per dag (bortsett fra søndager), personlig fysioterapeut, ubegrenset tilgang til avslapningsområdet (badstue, dampbad osv.), ubegrenset tilgang til saltgrotte, Wi-Fi og parkeringsplass.Behandlinger gjennomført i Sanatorium Marta er blant annet urtebad, behandlinger i massasjebad, lysterapi, elektroterapi, gymnastikk og saltvannsbad. Alle av dem er trygge, hyggelige og ikke-invasive. Hovedmålet med dem er å støtte kroppens naturlige prosesser for regenerering.Måltider består hovedsakelig av tradisjonelle polske retter. Rettene er laget av sunne lokale råvarer. Frokost er kontinental og i form av en buffé. Middag består av to deler hvorav den første delen er vanligvis en suppe. Kveldsmat er varm og i form av en buffé. For de som er allergiker, diabetiker eller slanker seg, tilbyr Sanatorium Marta et spesielt kosthold. Det er mulig å bli hentet fra Szczecin-Goleniów lufthavn. Hvis det er to personer som blir hentet, koster det 300 PLN per en person.

Hvem sørger for gjester i Sanatorium Marta?

Kurstedets personell består av førti personer som jobber i tre avdelinger: administrasjons- og hotellavdelingen, ernæringsavdelingen og behandlingsavdeling. De er profesjonelle fysioterapeuter, massører og  leger. De snakker flytende engelsk og tysk. 

Hvordan bestiller man oppholdet?

For å bestille oppholdet må dere sende en e-post til Sanatorium Marta. Epostadressen er norway@sanatoriummarta.pl. Eposten kan skrives på norsk eller på engelsk. Først må dere betale et forskudd på 30 prosent av en pris. Resten kan dere betale til stedet. Det er mulig og betale kontant og med kredittkort.

Båttur i Gdansk

 

Dere spør oss veldig ofte om det er mulig å leie ut en båt og dra på seiletur mellom Gdansk, Sopot og Gdynia. Ja, det er det selvsagt! For noen få dager siden bestilte vi en båttur og seilte langs bryggen ved Motlawa elva og det historiske verftet i hjertet av Gdansk :)

Hvor mye koster det?

En dag på båten koster ca 300 euro per 24 timer og dette er en All-Inclusive tilbud. Det som dere får inkludert i prisen er: transport fra og til flyplassen, bensin, rengjøring av båt,  båtforsikring og reiseforsikring, marina kostnader og utstyret på båten (håndklær, sengetøy).


Ruter

Det tar cirka 2 timer å seile til Sopot fra Gdansk med båten Delphia 1050 Escape. Man kan også velge å kjøre fram til Helhavøya eller Malbork (via Wisłalagunen eller Zulawy Loop). Dere kan også seile langs Motlawa elva som krysser hele Gdansk :)Og dere, liker dere å seile? Har dere noen seilerfaringer fra Polen? :)

 

Marta og Agnieszka

Om oss
Magdalena
Besøk Polen 23, Gdansk

Hei og velkommen! :)
Jeg er Magda og bor i Gdansk. Jeg er absolutt forelsket i mitt eget land! På bloggen anbefaler jeg plasser, aktiviteter og gir gode reisetips til alle som vil besøke Polen.

Annonse
Facebook
Annonse
Planlegg din tur til Polen