Reise til Gdansk, oppdag byen med turistkort

Gdańsk er en gammel by som lokker med koselige gater og historiske steder, men samtidig er den også et modern kulturelt kultursentrum. I byen er det tusenvis av koselige restauranter, puber og klubber. Hver helg organiseres konserter, du kan også besøke en av flere teatrer,kinoer og museer. Vi anbefaler også Spa- besøk i Gdansk.

Den billigste måten å oppdage byen på er sikkert turistkort. Med turistkorter kan du få gratis tilgang til fleste og mest kjente museer: Nasjonalmuseet, Dwór Artusa, Żuraw og flere andre, ikke bare i selve Gdańsk men også i andre steder i nærheten, for eksempet til Slottet i Malborg eller Fyrtårnet i Hel. 

ovHPqfo85j
Men turistkort er ikke bare museer. Det betyr også billigere underholdning og uteliv. Stor del av kluber og restauranter i Gdańsk, Sopot og Gdynia tilbyr rabatt for turister med turistkort. Du kan altså smake på deilig polsk mat (klikk her for å lese mer om polsk mat), og om kvelden kan du gå ut med venner og feire hele natta. Det er verdt å vite at i Polen er mat- alkoholpriser mye lavere enn i Norge.

Overnatting i Gdańsk er også ganske billig. Det finnes mange nye og hyggelige hostels som også gir rabatter for turister med turistkort. Du kan sågar finne overnatting for bare cirka 60 kroner!

pYWsIPo81w

Turistkort forsikrer også rabatter for drosjer, kunstgallerier, teateret, operaen og dyrehagen. Du har en mulighet til å kjøpe kollektivtrafikk-kort til turistkort. Slik reiser du gratis med buss, trikk og bybane.

 

pBo2lVo868

Turistkort er ganske billig. For 72 timer med både inngang til museer og kollektivtrafikk-kort koster det bare ca. 180 kroner. For ungdom og grupper finnes det rabatter. Mer om turistkort finner du HER. Du kan også lese mer om hvordan reise fra Norge til Gdansk.

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

47 thoughts on “Reise til Gdansk, oppdag byen med turistkort

 1. Hva med loppemarkeder/antikviteter, kunstnerstrøk/brukskunst og markeder fulle av folkeliv og små kafeer?

 2. Gdansk er en flott koslig by, med mange koslige resturanter og små og store butikker, !! Hvis man skal overnatte i Gdansk så er det MYE forkjellig og store prisforskjeller, men 3 flotte og bra+ hoteller er Holland House, Kobza Haus og ett bra leilighetshotel, hvis man trenger større plass er Dom Aktora en fin rolig plass. Flott men litt dyrere er Hilton Gdansk og Hanza Hotel, begge på brygga. Hvis man er flere dager kan man ta toget til sopot, men det er en sommerby, toget er vel fra 70 tallet og tar ca 25 min og koster 3 kroner tur/retur, artig opplevelse. Ellers er det masse og se på og ta en rundtur med en Guida åpen elbil-sak. Ta også en båt-tur med en av de som ligger ved bryggene, langs resturantene. God Tur. !!

 3. Beklager at jeg maser sånn, men må huske å spørre:
  Det 72 timerskortet, gjelder det også for SKM togene som dere skriver om? Eller er det bare for buss, trikk og bybane (hva er forskjellen mellom trikk og bybane?)?
  Takk 🙂

 4. Vi er fire damer/jenter 😉 i 40 årene som skal til Gdansk i midten av juni 🙂
  Vi ønsker å bo sentralt med gåavstand til det meste. Gjerne leilighet hvor det er plass til oss alle. Har dere noen tips? Billigst mulig 😉
  Hvor får man billig og bra SPA behandlinger?
  Flott blogg!

 5. Mailis: Hei! jeg vet desverre ingnting om apartamenter, men her er det en liste over noe leiligheter: http://bit.ly/1yNf1dr
  Husk at det ikke er så enkelt og raskt å reise fra sentrum av Gdansk til stranden, det tar ca. 25 minutter til den nærmeste stranden, Galeria Baltycka, som er det største kjøpesenteret i Gdansk ligger ca. 15 minutter unna sentrum. I sentrum har dere historisk by, masse resturanter, Madison kjpesenter og SPA dere spurte om, Jacques Andre – jandre.pl

 6. Tusen takk for raskt svar 🙂
  Noen spørsmål til 🙂 Vi er ikke så opptatt av strandlivet på denne turen, ønsker heller å kunne rusle rundt å se på folkelivet, historiske flotte bygninger, shoppe litt, spise og drikke godt. Hvor i sentrum bør vi ligge for å ha gåavstand til dette? Er sentrum veldig stort eller går man raskt igjennom?
  Er Gamlebyen et bra sted å finne overnatting?
  Har dere noen tips til hva man absolutt bør gjøre i Gdansk?
  Er det noe typisk polsk vi bør smake på?
  Takk for svar <3

 7. Mailis: Da er det faktisk best å bo i sentrum 🙂 Dere kan sjekke f.eks. http://midtownhostel.pl/en/
  Det er ikke store avstander mellom hovedattraksjoner i sentrum, maks 15-20 minutter til fots. Historiske bygninger finner dere på såkalte Hovedbyen, dvs. Dluga gata, Mariacka gata, bryggen ved Motlawa elva. Folkelivet er også mest intensiv der. Det er mange hoteller på gamlebyen, men de fleste har høy standard og forholdsvis høye priser (f.eks. Hilton, Radisson, Hotel Gdansk). Dere må sjekke Mariakirken, klatre opp kirkens tårn og nytte utsikten 🙂 Bortsett fra dette skal dere selv finne på masse ting å gjøre, det er bare å ta en liten tur gjennom gamlebyen. Polske retter er f.eks. tatar, zurek suppe, schabowy kotelett, pierogi selvsagt (Pierogarnia u Dzika på Piwna gata er verdt å anbefale), prøv gjerne polsk øl eller tradisjonell likør fra Gdansk – Goldwasser.

 8. hei
  vi reiser til Gdansk om noen dager. Sliter med å velge hotel, står mellom Radisson, Hanza el Hilton. Vi vil bo sentralt hvor vi har det meste rundt oss av severdigheter, resturanter og butikker. Min mor på 77 og jeg på 37 skal dra, og hun orker ikke gå altfor mye.
  Har dere et shoppingsenter og anbefale? gjerne med Zara osv.
  Vi lurer også på å ta turen til sopot og spise en dag, er det verdt turen? Håper på raskt svar! mvh Camilla

 9. camilla: hei! eg tror at Hilton er det beste valget – hotellet ligge ri nærheten av sentrum og i nærheten av kjøpesenter Madison (de har ikke Zara desverre, dere må ta taxi til Galeria Baltycka kjåpesenter for å få bredere utvalg av butikker). Sopot er en nydelig by i seg selv, ligger rett ved sjøen i motsatte av Gdansk, dere kan spise i restauran Meridian på pieren for eksempel.

 10. Tusen takk for svar 🙂
  Så kjekt å kunne spørre noen som er kjent der.
  Da skal vi nok finne både overnatting, severdigheter og god mat og drikke 😉
  Takk igjen 🙂

 11. Ok takk for svar😀 må spørre litt til😜 har forstått at Hanza er litt mer sentralt enn Hilton langs vannet, stemmer det? Radisson er midt i sentrum? Vil ligge på et deilig og flott hotel med korte avstander uten å måtte gå hele tiden..!
  Er Spa avd på disse hotellene bra?
  Hvilke kjente butikker er det på Madison? Håper på raskt svar…;)!

 12. Hei
  Jeg lurer på om dere vet når det Dominikaner markedet i gdansk starter opp i år.
  Finner ikke noe dato for oppstart.
  Vi skal til Sopot for tredje år på rad for sommerferie og har fått med oss dette markedet en gang før, og kunne godt tenke oss å se det i år også 😀

 13. Gry: Hei! Markedet starter vanligvis på den siste uken av juli og avslutter i august (27.07-14.08 tror jeg nok). Det blir likevel best å reise hit på begynnelsen av august

 14. Hei! Hvor får man kjøpt turistkortet? På togstasjonen eller? Kan flere personer bruke samme turistkort eller må man kjøpe et hver sitt?

 15. Hei! Jeg og kjæresten tenkte å ta en liten spontantur til Gdansk neste helg. Det er ikke så veldig mange overnattingsalternativ tilgjengelig på kort varsel, men har funnet Villa Pascal ved stranden og Apartinfo Aura Apartments som ligger mer i sentrum. Hvor vil du anbefale å bo med tanke på plassering?

 16. Elisabeth: Hei! Jeg tror at Aura Apartments er et bedre valg. Nå er været ganske ustabilt og Villa Pascal ligger ganske langt unna sentrum, hvor det meste skjer. Om dere vil på stranda anbefaler jeg å dra til Sopot eller Gdynia Orlowo likevel – utsiktene er finere ditt 🙂

 17. Hei! Jeg og kjæresten planlegger en tur til Gdansk og ser etter Hoteller. Kan du si noe om hotellet “Stay inn Hotell”? og tror du at det skal være mulig å finne et sted for å se Football (champions league )? 🙂

 18. Lena: Hei! Vet desverre ingenting om Stay Inn hotellet, men jeg tror at alt kommer til å være bra 🙂 Mange puber viser CL, det er bare å vandre i gamlebyen og spørre eller kikke litt om de har TV, ut fra det jeg observerte er det ganske mange steder som viser fotballspill

 19. Hei. Vi skal til gdanske i midten av juni, vi kommer med fly.
  Hvordan kommer vi oss fra flyplassen til hoteller i gamle byen raskest og billigst ?

 20. veronica: Hei! Jeg tror taxi er raskest, men buss er billigst. Dere kan ta buss nummer 210 og reise til sentrum av Gdansk (Brama Wyzynna stoppet), billett koster ca. 10 kroner. Det å ta taxi skal koste ca. 200 kroner.

 21. Hei- skal til sopot første uken i juli- hvordan reiser man kollektivt fra flyplassen? hva vil en taxi ca koste?

 22. Lill: Hei! Taxi skal koste ca. 60 zloty (120 NOK), det er litt komplisert å reise kollektivt, busser går til Gdansk eller Gdynia og du må skifte til bytog deretter.

 23. Hei!
  Skal en tur til Gdansk nå om 2 uker .. Men lurer på hvilket hotell vi skal ta – vi er et par i 20 årene som ønsker shopping, uteliv og nærhet til aktiviteter som vi kan gjøre.
  Hvor mye koster taxi fra Gdansk til Sopot?
  Hvilke av disse hotellene ligger nærmest sentrum?
  Best Western Plus Arkon Park Hotel
  Hotel Focus Gdansk
  Amber Hotel
  Helene

 24. Helene Skarpholt: Hei! Focus Hotel ligger nærmest sentrum, Arkon ligger nærmest Galeria Baltycka. Jeg tror at dere bør velge Focus om dere vil oppleve litt natteliv. Taxi fra Gdansk til Sopot koster ca. 60 PLN.

 25. Hei! Min datter på 15 år, og jeg reiser til Gdansk den 10 august. Jeg vil gjerne oppleve strand og shopping, mens min datter bare vil shoppe og er mer opptatt av basseng evt. Jeg lurer på om vi kan bo i Gdansk, og reise til Sopot på dagstur? Eller om det er lettere og bo i Sopot, og reise for shopping til Gdansk? Er det mange butikker og kjøpesentre i Sopot? Finnes det strand i Gdansk? Hva mer anbefales å oppleve i disse byene?

 26. Denisha: Hei! Jeg tror at Sopot blir en bedre valg – det er lettere å finne en flott basseng og strand, strender i Gdansk er like vakre men det er litt mer komplisert å reise til dem fra sentrum. I Sopot kan dere bo på Mera SPA hotell, de har en flott SPA avdeling med basseng på taket: http://www.booking.com/hotel/pl/mera-spa-hotel.en.html?aid=824956

  Hotellet ligger også like ved stranden. I Sopot kan dere dra til vannpark Aquapark. Det å shoppe er ganske enkelt også, selv om det ikke finnes noe kjøpesentret i Sopot, kan dere bare ta et tog (SKM) og reise enten til Galeria Baltycka i Gdansk, eller til Riviera i Gdynia (stoppene heter Gdansk Wrzeszcz eller Gdynia Wzgorze Sw. Maksymiliana).

  I Gdansk skal det foregå Dominikanski marked, dere kan kjøpe alt fra lokalt mat, til smykker og klær (markedet varer frem til den 16. august).

 27. Hei! Lurte på om det er langt til en strand når vi ligger på Kobza Haus? Og evt hvordan er den stranda.

  1. Hei,
   Den nærmeste stranden heter plaża Stogi (En liten stand som befinner seg ca. 9 km fra deres hotell) eller plaża Brzeźno (en større strand ca.12 km fra deres hotell).
   Mvh! 🙂

 28. Hei. Jeg skal til Gdansk med samboer på kjærestetur 1-4 mai. Er dette dum dato med tanke på grunnlovsdag og sånt? Burde vi booke om? KRISE!!

  1. Hei! Butikkene holder stengt 1 og 3 mai, men kino, restauranter og kafeer holder åpent. Dyreparken i Gdansk er åpen alle dager gjennom hele året. 🙂 Så det er helt sikkert noe dere kan finne på hvis dere velger å besøke Gdansk i denne perioden. Når det gjelder 2 og 4 mai så skal alt holde åpent som vanlig.
   Mvh! 🙂

 29. Meg og min mann planlegger tur til Polen i midten av nov og syns det er vanskelig å velge rett hotell. Avslappingstur uten for mye shopping,men mest kos. Vil ha eit hotell med flott spa og litt luksus følelse. Vet du hvilket hotell som har best spa og bassengområde? Restauranter med god mat og evt andre kjæresteting å anbefale? Tenker kanskje det er best å bo i Gdansk og heller ta dagstur til Sopot,men litt i tvil om eg har rett her?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top