Moderne arkitektur i Gdynia

Gdynia er en ung by som fikk byrettigheter i 1926. Byen utvikler seg veldig raskt. Den er verdt å ta turen dit når du besøker Gdansk eller Sopot. Å reise fra Gdansk til Gdynia tar bare 20-30 minutter med taxi eller toget.

Byens myndigheter setter pris på arkitektur i byen, og støtter unge og kreative arkitekter. Derfor blir Gdynia mer og mer rik i unike arkitektoniske prosjekter. I dag kommer det noe mer om moderne arkitektur i Gdynia.

Infobox

En av de nyeste prosjekter i Gdynia er Infobox. Gdynia infoboksen er ment å vare ca. to år. Den grunnleggende byggemateriale er beholdere som kan lett demonteres når prosjektet avsluttes. Infobox mål er å være kilden til informasjon om selve Gdynia og å introdusere nye prosjekter i byen. Infobox er rettet til både Gdynias inbyggerne og turister som vil vite mer om byen. Her kan du drikke kaffe, og oppleve Gdynia i minatyr.

BUzpBQqAcp2
Sea Towers

Sea Towers er 10. høyeste byggningen i Polen. Den ble bygd i 2009. Sea Towers ligger i hjertet av Gdynia, i nærheten av Blyskawica museumsskip, Gdynia akvarium og byens sentrum. Man kan faktisk leie ut en apartament der å oppleve et fantastisk utsikt over Østersjøen fra toppen av Sea Towers.

BaTvkpwBsOD

Musikkteater

Musikkteater i Gdynia ble stiftet i mai 1958. De siste årene ble den renovert. Det nye teateret ble åpnet i september 2013. Med sine 1500 seter er teateret i Gdynia er det største musikkteateret i Polen.

et8RR4vaCW

Har noen av dere vært i Gdynia? 🙂

 

Marta

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top