Quiris House of Hair & Beauty i Gdańsk – profesjonalisme og kvalitet på ett sted

Quiris House of Hair & Beauty er et unikt sted hvor ingenting annet teller, bare deg og dine behov. Et sted hvor du kan overgi deg i gode hender av spesialister, som skal gjøre alt de kan for at du blir så mye som mulig fornøyd med behandlingen du får utført der. Sallongen tilbyr mange ulike behandlinger innen frisørtjenester, neglmodellering, kosmetologi og estetisk medisin – alt dette på kun et sted og utført av profesjonalister, men først og fremst – erfarte og åpenhjertige mennesker 🙂

 

Vi har skrevet om sallongen før, her finner dere artikkelen!

 

 

Sallongens tilbud er veldig variert, men utvikler seg. Dessuten forsøker de bestandig å innføre nye behandlinger og verdensklasse utstyr. Opplæringen av deres ansatte, samt moderne teknikker og teknologier er noe Quiris House of Hair & Beauty setter det største priset på 🙂

 

 

Deres spesialister skal råde dere så godt de kan og sørge for deres utseende, for å hjelpe dere uttrykke og finne dere selv! Ansatte kommer gjennom stadig opplæring, slik at hver aspekt av oppholdet deres i sallongen kunne bli perfekt tilpasset, fra første de konsultasjonene, gjennom diagnose, til selve behandlingen til slutt. Gleden, som teamet føler over arbeidet er synlig fra terskelen av, og kundens smil er alltid en endelig determinant av suksess 🙂

 

SALLONGENS TILBUD

FRISØRTJENESTER

I over et år hadde sallongen utviklet seg på en ganske dynamisk måte og derfor hadde utallelige muligheter til å tilpasse frisyrer til ulike anledninger: f.eks. fotosesjoner, bryllup, skoleballer, brudefester, osv. Hva gjør at vi føler oss bedre med oss selv hvis ikke en farge, som passer perfekt til oss eller en ny, fint hårklipp? 🙂 Sallongen bruker produkter fra Goldwell, Moroccanoil, Olaplex og Loreal, som har et såpass stort sortiment at dere får dekket alle sine behov.

 

 

MANIKYR OG PEDIKYR

Quiris House of Hair & Beauty tilbyr også komplett neglepleie. Velstelte hender og foter har alltid vært kvinnens visittkort. Sallongen vil sørge for at neglene deres er sunne og skinnende. I tilbudet finnes blant annet:

 • Klassisk manikyr og pedikyr
 • Gelakk
 • Negle forlengelse
 • SPA behandling for både hender og føtter

 

 

 

 

ANSIKTSBEHANDLINGER

Quiris tilbyr dyp rensing av huden som resulterer i en enorm fornying av hudcellene og en utrolig forfriskende ren følelse. Rensende, lysnende og hydrerende behandlinger, samt kemiske peeling.

 

 

FYLLINGER

Hyaluronsyre Fillderma Ultra I Fillderma Lips – gjennom å injisere hyaluronsyre i huden kan man blant annet behandle rynker, forbedre ansiktskonturen. Målet er å skape et naturlig resultat.

Bio-revitalisering JALUPRO® & JALUPRO HMW hindring av hudaldring, prosedyren brukes for å gjenskape hudens vitalitet og for å redusere aldringsprosessen. Prosedyren går ut på næringsgivende og stimulerende terapi for huden ved bruk av hyaluronsyre.

 

 

REVITALISERING

Anti-age og hydrerende terapier for huden med bruk av Aquashine BTX, Br, ravsyre Xela Rederm (en nyhet i verden av estetisk medisin), kollagenbasert Lienerase eller Profhilo.

 

KROPPSMODELERING

Endermologie LPG Alliance® er en moderne massasjemetode, som bekjemper fett og cellulit der vevet er motstanddyktig mot diett og trening.

Endermolift bruker en masassjeteknikk som forbedrer ansiktens konturer og hudens tilstand.

 

 

FORYNGING MED LASER

Fraksjonert laser Emerge PALOMAR® – laseren blir kvitt aknearr, cellulit, strekkmerker, flekker og ujevn hud i bestemte områder: f.eks. armer, mage, lår, bryst eller bakdelen.

 

 

SPRAYTANNING SUNFX

Sallongen også tilbyr profesjonell spraytanning, en kjempefin og sunn løsning for dem som har det vanskelig å få brunfarge. Det er spennende til og med for personer med lyshudet!

 

MESOTERAPI AV ANSIKT, HENDER OG HODEBUNN

Mesoterapi er en effektiv injeksjonbehandling som gir huden ny vitalitet gjennom mange små injeksjoner. Mesoterapi tilfører vitaminer og antioksidanter.

 

LIPOLYSE INJEKSJON

Dette alternativet er en god, ikke-invasiv løsning for alle, som opplever ubehag grunnet fettansamlinger, og som ikke kan eller vil bli utsatt for kirurgiske inngrep, f.eks. fettsuging. Behandlingen gjelder slike områder som mage, lår eller hake.

 

Quiris-teamet alltid sørger for å understrekke den naturlige skjønnheten hos sine kunder og hjelper dem å gjenvinne selvtillit, som vi ofte glemmer om i hverdagen vår.  Skjønnhetssalongen kan skryte av enda en ting –  et vakkert interiør, som lokker med sin eleganse og modernitet 🙂

 

 

 

I tillegg ligger Quiris i selve hjertet av Gdańsk, i nærheten av sentralstasjonen, 4 minutters spasertur fra Madison-shoppingsenteret og bare 10 minutter fra Gamlebyen og dens severdigheter. Derfor blir det en perfekt anledning til å ta en tur langs de vakre gatene når dere er ferdig med besøket 🙂

 

Gjerne ta kontakt! 🙂

 

 

KONTAKT

 

Addresse: Jana Heweliusza 15

Tlf.: 505 279 759

E-post: [email protected]

Åpningstider

Mandag – fredag:  9 – 20
Lørdag:  8 – 15

 

Nettside

Instagram

Facebook

Piotr Manasterski – din fotograf i Gdańsk, Sopot og Gdynia

Av og til spør dere oss om fotografer vi anbefaler som holder til i Tricity. Derfor vil vi idag introdusere dere til en begavet og kvalifisert fotograf, som spesialiserer seg særlig i bryllupsfotografering, men er lidenskapelig om ulike typer fotografering, slik at dere alle sikkert vil finne det dere trenger. Hvis du er på utkikk etter en profesjonell fotograf som du ønsker å betro dine minner til, er dette innlegget perfekt for deg. Møt Piotr Manasterski!

 

 

 

Piotr har jobbet som fotograf siden 2003. Han begynte sin karriere i ulike aviser og fotobyråer, og han samarbeider med Musikalteateret i Gdynia, Rådhuset i Gdynia og andre store firmaer. Som han selv sier, i hjertet har han bryllupsfotografering, men tilbudet hans er likevel veldig variert og inneholder alle vanlige tjenester som portretter, familiefotografering, bilder fra brudefesten, utdrikningslag eller bare sammenkomster med venner 🙂

 

 

Han tar seg god tid til hver kunde for å skape uforglemmelige bilder av deg og dine kjære, og for å få frem det beste i menneskene han fotografer. Han liker å bli kjent med kundene sine for å forstå dem bedre og for å skape en avslappet atmosfære bygget på tillit under fotograferingen. I sine bilder etterstreber han en tidløs atmosfære, slik at du kan ha glede av fotografiene i mange år fremover 🙂

 

Og slik forteller Piotr om seg selv 🙂

«Hei, mitt navn er Piotr (men du kan kalle meg Peter hvis du synes at det er for få vokaler i navnet mitt) Jeg er en profesjonell bryllupsfotograf med base i “Trippelbyen” (Gdańsk, Sopot, Gdynia) i Polen. Jeg er stolt far til 3 flotte barn og har en nydelig kone som heter Magdalena, hun jobber som journalist i en lokal radio. Jeg har god erfaring som fotograf da jeg har fotografert i over 100 bryllup og drevet min egen fotografi business i over 10 år. Jeg begynte som fotojournalist i en lokalavis, dette ga meg god trygghet i yrket som fotograf. Jeg har deltatt og vunnet flere pressefotograf-konkurranser gjennom mitt arbeid som fotograf. Jeg har også jobbet litt utenlands og fotografert brylluper i Italia, England, Romania og Mongolia!»

 

 

Utendørs fotografering

Tricity er et veldig inspirerende sted å velge for å ta bilder! Her finner du lange hvite sandstrender, nydelige skoger, vakker gamleby i Gdansk, den lengste tre-moloen i Europa finner du i spennende Sopot, eller om du velger modernistiske Gdynia er det full frihet og mye å velge mellom når det gjelder valg av location for å ta bilder.

 

Portrettbilder

Piotr tilbyr naturlige portrettbilder både i studio og utendørs. Ved portrettfotografering prøver han å etablere et individuelt bånd mellom seg og klienten. I bildene viser han ikke bare utseendet, men prøver også å få frem  personens karakter.

 

 

Bryllupsfotografering

En tidløs bryllupsreportasje. Hvert bilde er fylt med følelser fra et bestemt øyeblikk, altså ikke bare et fotografi, men et levende minne 🙂 En nydelig suvenir for mange års ekteskap.

 

 

Klikk under for å se hele portfolien til Piotr

PORTFOLIO

 

Ditt søte polske bryllup

Tenker dere å organisere bryllupet deres i Polen? Her finnes det mange fantastiske bryllupslokaler, restauranter, hoteller og til og med slott hvor man kan feire bryllupet sitt. Det finnes bryllupsmenyer fulle av regionale, tradisjonelle retter. Polakkene er kjent for sin unike evne til å planlegge uforglemmelige fester med tradisjonelle leker og konkurranser 🙂 Dessuten er alt mye, mye billigere enn i andre land, fordi vi ikke har euro, selv om vi er  medlem av EU.

 

 

Tilbud:

 • Opptil 10 timer med fotografering på bryllupsdagen
 • Brude-session for bruden
 • Rundt 400 utvalgete og redigerte High Resolution digitale filer
 • Personlig web-galleri
 • 30 x 30 cm, 50 siders album i lær

Pris: 1500 euro

Denne pakken kan også oppgraderes eller nedgraderes hvis dette ønskes!

Deres digitale filer vil være ferdige 2 uker etter bryllupet.

For fotoalbum må dere vente 3 uker.

 

 

Tilbudet inneholder også


Forlovelses-fotosession

Dette er en perfekt anledning til å bli bedre kjent med hverandre før den store dagen! Kanskje er det deres første profesjonelle fotoshoot? Uansett så vil det bli en ny erfaring og gode minner å ha vakre, naturlige bilder som viser deres kjærlighet 🙂 Etter shooten kan dere bestille bildene i små eller store formater som man kan gi i gave til foreldre, familie eller gjester.

Pris: 200 euro

 

 

Anbefalinger

Dessuten samarbeider Piotr med DJer, make-up artister og blomsterdekoratører så hvis dere trenger hjelp kan han få dere i kontakt med disse 🙂 Det er også en del av hans jobb å sørge for at dere er glade og at alt ser tipp topp ut på den store Dagen deres!

I tillegg, hvis dere har sine yndlingsteder, en viktig historie dere vil fortelle eller en interessant, uvanlig idé for en fotoshoot, skriv gjerne til Piotr, fordi han elsker utfordringer 🙂

 

 

Fotoshooten kan kombineres. For eksempel familiens portrettbilder med en spasertur, eller  et morsomt møte med dine venner eller med venninnegjengen. Piotr garanterer uansett at alle sammenkomster blir  fotografert på en naturlig og avslappet måte.

 

 

Piotr Manasterski garanterer en vennlig og avslappet atmosfære foran kameraet. Han tilbringer så mye tid, som dere trenger ved hver photoshoot og hans eneste mål er å fange deres beste minner i bildene, slik at de kan gjenoppleves i mange år fremover  🙂

 

Ta gjerne kontakt!
(engelsk/polsk)

 

Tlf.: +48 502 90 67 45

E-post: [email protected]

Instagram

Facebook

 

Nettsider

www.studioportfoto.pl

www.piotrmanasterski.pl

Stołowefjellene – tegn på naturens kunstnerisk ånd

Om sommeren har polakker tre hovedretninger – nord som betyr ferie ved Østersjøen, nord-øst altså Masuria-regionen og sør og derværende fjell. Fjell i Polen streker seg langs den hele sørlige grensen, derfor er det mye å velge fra. Dere kunne jo lese om tallrike fjellkjeder og -topper. Man kan bestemme seg for en anstrengende tur i Tatra-fjellene eller ta det litt med ro og dra på familieferie for å se skjønnheten til en av mange andre polske fjellkjedene. I dag vil jeg introdusere dere Stołowefjellene – som hører til fjellkjeden Sudetene.

 

 

Hvor i Polen?

Hvis man ønsker å besøke Stołowefjellene, bør man først få vite hvor de egentlig befinner seg. Som man kan se, ligger de fjellene i den sørvestlige delen av landet. Det er altså lurest å ta fly til Wrocław eller Katowice for å ikke ha altfor mye kjøring. Fra Wrocław er det litt over 100 km og fra Katowice ca. 230 km, altså man må forvente ca. 2,5-3 timers kjøring. Det er lett å finne overnattingssted fordi dette området lever hovedsakelig av turisme. Sjekk gjerne Polanica-Zdrój, Kudowa-Zdrój, Duszniki-Zdrój eller Kłodzko. Det finnes også mange andre småsteder der man kan overnatte f.eks. Wambierzyce, Szczytna, Karłów. For disse som foretrekker å ikke reise med bil, er det viktig å vite at det finnes tallrike minibusser som kjører turister hvis det trengs. 

 

 

Naturens kunstnerisk ånd

Stołowefjellene tiltrekker turistens oppmerksomhet på grunn av sin unik karakter. De består av sandsteinen, som ikke er den hardeste bergarten. Det er grunnen til at vind og vann kan “hugge” i de sandsteinene så mye de vil. Denne prosessen heter erosjon og går ut på å forflytte steinpartikler fra et sted til et annet. Hvis man fokuserer bare på den estetiske siden av prosessen, må man innrømme at effektene naturkreftene greide å oppnå så lenge kan sammenlignes med verkene til beste, verdenskjente billedhuggere. Steinformene man kan se der kan beskrives som fantasifulle. Derfor ble det opprettet Góry Stołowe Nasjonalpark i dette området. Det en av de få parkene i Polen som har som mål å beskytte livløse gjenstander i naturen.

 

https://www.instagram.com/p/Bw-LS7tFGd2/

 

To reservater, som finnes i parkens grenser, er tilgjengelige for turister. De heter <<Szczeliniec Wielki>> og <<Błędne Skały>>. Der finnes det berg som likner på forskjellige ting som f.eks. hestens hode, elefant, kamel osv. De mest karakteristiske har sine navn. En interessant del av komplekset <<Szczeliniec Wielki>> heter Piekiełko som kan oversettes som Lille helvete. Den er en kløft som er 100 meters lang og 20 meters dyp. I kløften finnes det spesifikt mikroklima, dens egenskaper er høy fuktighet og mye lavere temperaturer enn i området rundt. Det er fint å vandre der, spesielt om kvelden. 

 

 

Her kan man klatre!

Hvis noen har lyst til å klatre i dette usedvanlige området, er det også mulig. På parkens offisielt nettsted kan man sjekke løyper tilgjengelige for fjellklatring! 

 

Turisthytte “Na Szczelińcu”

Szczeliniec Wielki er også fjelltoppens navn. Den er den høyeste i denne fjellkjeden. Løypen som fører på toppen er virkelig pen og likner på de hemmelighetsfulle stiene fra fantasy-filmer, særlig når noen vandrer om natta. For gode bilder, velg heller dagtid. På toppen, som det vanligvis skjer i Polen, kan man besøke en turisthytte, der det tilbys servering og overnatting. Denne turisthytta heter “Na Szczelińcu”. Uten tvil er det dette stedet der man kan drikke et godt øl og forvente en trivelig stemning. Hunder kan også føle seg velkommen. Det er også et paradis for disse som liker å ta bilder. Landskapet er usedvanlig vakkert. Bare se.

 

Bilder av: Anna Sikorska fra Turisthytta “Na Szczelińcu”

 

 

Toppens kursteder! 

Stołowefjellene er rike på mineralvann. Derfor er det ganske mange kursteder der. Mest populære heter Polanica-Zdrój, Kudowa-Zdrój od Duszniki-Zdrój. Derværende sanatorier og spa-salonger passer på at kundene får best mulig behandling for å bli kvitt sine helseproblemer. Finn spa- og helsesentre på dette nettstedet.

 

 

I tillegg kan man se fin arkitektur, typisk for denne regionen. 

 

 

Noen severdigheter i området

 

Papirmuseet i Duszniki Zdrój

 

 

Kirken i Wambierzyce 

 

 

Skallkapellet i Kudowa-Zdrój

 

https://www.instagram.com/p/Bx0lcDGCTXB/

 

Natalia Mazur

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Dominikanermarkedet 2019

Dere som besøker Gdansk ofte sikkert vet om Dominikanermarkedet, som dukker opp hvert år på Gamlebyens gater. Det er en unik mulighet til å bli kjent med polsk kultur og mattradisjoner, oppdage nye smaker og oppleve et enestående atmosfære, som opplyser byens gater fra slutten av juli til langt i august. Å delta i dette fargerike arrangementet er en «must have», hvis dere besøker Trippelbyen fra 27. juli til 18. august denne sommeren 🙂

 


Bildet hentet fra: Fotolia

 

Her finner dere programmet 🙂

 

I markedet deltar over 1000 selgere, artister, håndverkere og samlere. Jarmark Dominikański (som det også heter på polsk) er et paradis for dem som vil ta unike souvenirer, smykker, klær og kunsthåndverk hjem. Her kan man finne alt mulig f.eks. folkekunst, spennende håndverk, bryggere også selger spesialbrygget øl. Er du glad i rav, sølv, krystall eller treprodukter? Da bør du absolutt ta en titt!

 

 

Jarmark św. Dominika, som det heter på polsk, tilbyr mange attraksjoner både for voksne og barn, masse lokale produkter og spennende konserter. Glem ikke observasjonshjulet AmberSky, som tilbyr en forbløffende utsikt over den vakre byen!

 

 

Dominikanermarkedet er en av de største sommerattraksjonene i Gdańsk, og samtidig en av de eldste og mest berømte gatemarkeder i Europa. Det er ofte sammenlignet med slike eventer som Oktoberfest i Munchen og Weinachtsmarkt i Berlin og er den største utendørshandelen og kulturarrangementet i Polen!

 

 

I år på scenen skal det være flere lokale artister, blant annet mange gode jazzmusikere og sangere fra Bałtycka-filharmonien, som skal sørge for at dere virkelig slapper av, akkompagnert av den filharmoniske orkestret 🙂

 

https://www.instagram.com/p/Bz7I3Jlo-yl/

 

Vi laget en omfattende artikkel om Dominikanermarkedet før, klikk på lenken for å lese mer om eventen og dens historie 🙂

 

 • Hvor finnes det i år? 
  Długi Targ, Gdańsk
 • Når begynner markedet? 
  27. juli
 • Når slutter det? 
  18. august
 • Koster det noe? 
  Det er helt gratis 🙂

 

Attraksjoner er så variert, at vi er overbevist, at alle skal finne noe spesiell for seg selv 🙂

 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Body Shape Garden – innovative kroppsbehandlinger i bykjernen av Sopot

Sopot er en nydelig by kjent for bl.a. sine mange spa-anlegg og den friske sjøluften. Det er sikkert mange grunner for at dere besøker Polen som f.eks jente/guttetur, utdrikningslag eller tu I dag vil vi anbefale et sted hvor man kan gi noe omsorg til deres kropp og la seg overlate i sallongens gode hender 🙂 Les om skjønnhetssallongen Body Shape Garden!

 

 

 

Body Shape Garden konsentrerer seg på framgangen av ikke-invasive, men effektive inngrep som har en foryngede og modellerende effekt. Behandlinger er 100% ikke-invasive, derfor kan dere gå ut rett etter behandlingen for å nyte en spasertur til sentrum av Sopot eller møte med venner 🙂 De er utføret av metoder som kombinerer Icoone laseren, profesjonelle kosmetiker og sauna, som gir vidunderlige effekter.

Sallongen er det eneste stedet i Trippelbyen, som tilbyr slike tjenester!

 

 

En stor fordel, som skiller Body Shape Garden ut fra andre sallonger er utvilsomt dens spesiell beliggenhet – hjertet av Sopot, «Krzywy Domek». Sallongen ligger i selve sentret av turistdistriktet av byen, like ved sjøen og de ulike sjarmerende restauranter og puber på Monte Casino-gaten. Etter behandlingen kan dere umiddelbart gå i retning av stranden 🙂

 

 

Beliggenhet
Addresse: «Krzywy Domek», Bohaterów Monte Cassino 53, Sopot

 

 

Ansatte arbeider på grensen av estetisk medisin og kosmetologi. Behandlinger er veldig effektive og effekter gir synlige og veldig naturlige resultater 🙂 Teamet sikter til å forbedre og forynge utseendet og bruker teknikker som består i å aktivere kroppens innvendige krefter, som på en naturlig måte forsikrer en ung og naturlig fysikk. Du må ikke bry seg om «maskeeffekten», mangel på ansiktsuttrykk eller bivirkninger 🙂

 

Behandlingenes effektivitet kan sammenlignes med estetisk medisin, som utføres med bruk av f.eks. nåler eller andre invasive utstyr. Imidlertid hos Body Shape Garden er hevelsen ikke mulig og det trenges ingen rekonvalesenstid etterpå, noe som stiller sallongen i et enda bedre lys 🙂

Alle behandlinger utføres ved bruk av høyeste kvalitet utstyr – nyeste teknologien ICOONE Laser®. Denne medisinske apparat kombinerer 3 teknikker som er godt kjent blant det medisinske og kosmetologiske miljøet: en intensiv vakuummassasje, en oppvarmede stråling og en oppstrammende strålebehandling.

 

 

Behandlingenes effekter er spektakulære. Apparaten påvirker ikke bare huden på overflaten, men også på kroppsfettet og støttevevet (en sterk massasje påvirker også muskler!). Takket være dette kan vi løse mange problemer samtidig 🙂

 

 

Sallongen kan imotta 2 personer samtidig (for forskjellige behandlinger – f.eks. solbruning og ansiktsløftning).

Body Shape Garden er det eneste stedet, som tilbyr utstrakte behandlinger som konsentrerer seg på et bestemt problem – vanligvis inneholder de f.eks. en terapi med laseren, kombinert med en spesiell algmaske for kroppen (eller en botoksmaske for ansiktet), samt sauna til slutt som støtter alle overnevnte behandlinger.

 

 

I tillegg sallongen tilbyr profesjonell soling (en kjempefin og sunn løsning for dem som har det vanskelig å få brunfarge (det er spennende til og med for personer med lyshudet!), fjerning av cellulit og rynker, ulike ansiktsbehandlinger (f.eks. løfting) samt en unik behandling for kvinner som lider av Hashimoto som reduserer symptomene.

Prisene og informasjon om behandlingene finner dere på deres nettstedet 🙂

 

 

 

Hvis dere har hvilke som helst spørsmål vennligst ta kontakt med sallongen via telefon eller Facebook – teamet snakker god engelsk, så det skal neppe oppstå noen språkvansker 🙂

Ikke vent og bestill sin time!

 

 

Kontakt

Addresse: ul. Bohaterów Monte Cassino 51, Sopot

Tlf.: + 48 792 534 500

E-post: [email protected]

Åpningstider

Mandag – fredag: 10 – 19
Lørdag: 10 – 13
Søndag: stengt

Nettside

Facebook

Mariaridderes spor i Polen

Det er kjent viten at Europa er middelalderens vugge, men ikke alle vet at i Polen finnes det over 400 slott, inkludert 59 teutonske slott. Verden kjenner historien til Tempelridderordenen godt, men vet noen av dere hvem mariariddere var? I dag vil vi ta et dypdykk i historien og prøve å følge sporet til teutonske slott i Polen. Hvem vet, kanskje dere skal finne noen legendariske skatter?

 

 

Hvem egentlig var mariariddere?
Den Tyske Orden (eller mariariddere) var en ridder- og presteorden som etter hvert fikk Øst-Europa som sitt virkefelt. Formålet var å bekjempe hedenskapet. Ridderordenen ble ledet av en høymester med et råd på fem medlemmer. Etter at ridderne ble invitert til landet av Konrad Mazowiecki de evangeliserte og erobret store deler av landet. Den tyske ordenen var en gang en stor makt i Polen. I dag er det bare disse vakre slott som minner om denne gamle autoriteten. Mange av dem er unike steder som er verdt å se med egne øyne. Sjekk hvilken retning bør du vende skritt for å beundre noen av de best bevarte slottene i Polen.

 

 

Slottene er et fint eksempel på gotisk murstein (stilen i arkitektur) og er absolutt verdt et besøk. De ligger ganske nær hverandre (cirka 50km unna, ikke mer), og dette kan lett forklares. Ridderkodeksen befalte at riddere skulle overnatte i sine gårder – derfor slott ble bygget slik at avstanden måtte ikke være mer enn en dagmarsj unna. Og dette er fint, fordi takket være kodeksen har vi nå mye å besøke 🙂

 

Malbork (Marienburg)

En festning kjent ikke bare i Polen, men også verden rundt fordi den er det største gotiske slottet i verden 🙂 Hele slottkomplekset dekker et areal på 21 hektar. I begynnelsen av dets eksistens var slottet av liten betydning, men med tiden ble det bostedet til de store mestere i Den Tyske Orden, så vel som møtestedet for store middelalderske fester. Slottet i Malbork er en av monumentene på UNESCOs kulturarvsliste, og i interiøret kan du beundre mange interessante utstillinger, inkludert ravsmykker, militære samlinger eller skulpturer. Besøket i museet tar cirka 4 timer.

For mer informasjon om museet, åpningstider og biletter klikk HER 🙂

 

 

Gniew

Slottet i Gniew er en annen kraftig festning bygd ved 13. og 14. århundre, og har siden gjennomgått mye, blant annet tjent som et fengsel, og overlevde også en stor brann. Hvis selve festningen ikke er nok for deg, vil du kanskje bli fristet av mange interessante forestillinger, ridderturneringer og historiske skuespill som slottet organiserer.

Åpningstider (omvisning med guide): tirsdag – søndag
10:00; 11:00; 12:00; 13:00; 14:00;15:00 ; 16:00 ; 17:00

Priser
Studenter/barn: 10 PLN
Voksne: 15 PLN
Familiebilett: 40PLN

Addresse: ul. Zamkowa 3

Hotel

 

 

Kwidzyń

Dette storslåtte slottet med utsikt over elva Vistula (utsiktssplattformen tilbyr fantastiske panoramaer) tiltrekker seg turister fra hele verden, kanskje delvis på grunn av den lengste middelalderske latrine i Europa! Noe som er bemerkelsesverdig er også et dekorativt arrangement av murstein som pynter porten, en unik palmehvelv (dvs. med stråleformede ribber) i den tidligere spisesalen og til slutt rikholdige samlinger til slottmuseet, som blant annet kan skryte av en samling av torturverktøy fra 16. og 18. århundre, barokkskulpturer fra Pommern-regionen eller en samling av folkekultur.

Åpningstider
tirsdag – søndag: 9 – 15

Addresse: Katedralna 1
E-post: [email protected]

Facebook

 

 

Grudziądz

Byggingen av slottet fant sted i årene 1255-99, og dermed er det en av de eldste teutoniske slottene i landet. Polske og svenske konger ofte besøkte slottet i Grudziądz – blant annet kongen Carl Gustav (1656-57) og til og med den russiske tsaren Peter I (1711). I dag kan vi beundre bare små fragmenter av bevarte veggene samt en brønn med en diameter på 2,5 m og en dybde på 50 m. Når man besøker Grudziądz, er det verdt å se gamle kornkamre. Opplyst om natten ser de helt fantastisk ut. De til og med deltar i konkurransen “Polens nye sju underverker”!

Addresse: Zamkowa, Grudziądz

 

 

Golub-Dobrzyń

Det er sant at Malbork er lederen blant de bevarte teutoniske slottene, men slottet i Golub-Dobrzyń er også populært blant turister. Bygget på en skråning i begynnelsen av 14. århundre, har det blitt en ugjennomtrengelig festning i omtrent tretti år fra begynnelsen av konstruksjonen – bokstavelig talt fordi angrepene til de polske kongernes styrker ble avstøt to ganger. Slottet er et av de best bevarte og mest besøkte av alle slottene i Polen. Takket være dette hvert år skjer det en stor ridderturnering her.

E-post:  [email protected]

Addresse: PTTK 13

Facebook

 

Lidzbark Warmiński

Museet tilbyr en ganske lang tur fylt av utstillinger, fullstendig relatert til slottets historie – nå er det setet til den lokale bispedømme. Omgitt av en vollgrav gjør det et stort inntrykk. Rommene har vakre stjernevalver og gotiske porter.

 

 

Hvis dere trenger tips ved planlegging av turen deres vennligst skriv til oss, vi vil gjerne hjelpe dere 🙂

 

 

Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler.

Alt du bør vite om Zakopane

Når polakker tenker om polske fjell er det nettopp Zakopane de først kommer på. Byen ligger ve foten av Tatry og tiltrekker tusenvis av turister hvert år, ikke bare på grunn av beliggenheten men også dens rike kulturelle tilbudet. Derfor finnes det så mange som vil tilbringe ferier i Zakopane. Byen er kjent som landets vinterhovedstad, likevel finnes det masse ting å gjøre der utenfor vintersesongen.

 

 

I vakkert vær er Tatra-fjellene et naturlig reisemål for landets ferierende. Både korte turer til daler og mange timer med vandring på mer eller mindre krevende stier, vil gi masse spenning og utsikter som ligner den fra et postkort. Bare se på disse bildene 🙂

 

 

Når været er dårlig drar turister til sentrum 🙂 Termale bassenger besøkes ofte, hvor du kan ta et helbredende bad. Det er også mange museer i byen som viser regionens rikdom.

Transport

 • Bil

Det finnes en relativt enkel vei kalt “zakopianka” som fører til denne vinterbyen (først fra Kraków, vei nr E77, deretter fra Rabka 47 til selve byen), dessverre ofte fullstendig korket.

 • Fly

Den beste løsningen er å reise til Kraków og deretter til Zakopane med bil eller tog.

 • Tog

Det finnes raske forbindelser fra Gdańsk, Warszawa eller Kraków. Her finner dere rutetabellen og her en nyttig artikkel om jernbanetransport i Polen.

 

Hovedstasjon (Dworzec PKP)

Addresse: ul. Chramcówki 23

 

Kollektivtrafikk

I Zakopane kan man forflytte seg kun med buss. Nedenfor finnes det et kart over linjene:

 

 

De vanlige linjene går fra klokka 5:00 til 23:00. Utenom disse tidspunktene er det nattbuss som gjelder. Engangsbilett koster 3 PLN. Det er også mulig å kjøpe 1 timers bilett som er gyldig for alle linjer til 4 PLN eller 24 timers bilett til 9 PLN.

 

Biletter kan kjøpes i bilettautomater ved bussholdeplasser, hos bussjåførere eller på et av informasjonspunkter. Dessuten i mange billettautomater kan du bare betale med kort. Billettene må valideres ved starten av reise, dette er veldig viktig.

 

 

Vekslingskontorer

De fleste vekslingskontorer finner sted på den mest populære gågaten «Krupówki»,:

 • Krupówki 46a
 • Krupówki 39
 • Krupówki 14a

 

Bagasjeoppbevaring (Przechowalnia bagażu)

Hovedstasjon

Oppbevaringsbokser: 4:30 – 23:00

 

 

Det koster 6 PLN for den første timen og 4 PLN for hver etterfølgende time. Dette er ganske dyrt, så hvis dere trenger å oppbevare bagasjen er det best å spørre i resepsjonen på hotellet ditt om de har bagasjeoppbevaring.

 

Sykkelutleie

Tetmajera 4/2b, Zakopane
Bike Point

 

 

Attraksjoner

Den største turistattraksjonen i Zakopane er selvsagt de høyeste fjellene i Polen. Tatry er målet i seg selv, og et stort antall godt vedlikeholdte turstier er en ekstra magnet. Hvert år fylles Tatra-stiene med hundrevis av reisende. Daler er fulle av turister som ikke føler seg opp til de høyere delene av fjellene. De er også selvfølgelig utgangspunktet for videre turer som kan ta en hel dag. Derfor i dalene er det vakre fjellstuer, hvor alle kan slappe av og spise deilige pierogi eller bigos. Disse stedene tilbyr også overnatting, hvis man har lyst for en dagstur til de høyere delene av fjellene.


Selve byen tilbyr masse attraksjoner. Fremfor alt er det en stor boligbase, hvor alle bør finne overnatting som tilfredsstiller behovene og økonomiske mulighetene. En rekke mat- og restaurantalternativer betyr at ingen vil forlate området sulten. Mens om kveldene tilbyr Zakopane turistattraksjoner til dem som elsker fester. Tallrike klubber og diskotek frister å slå ut håret 🙂

En av de største attraksjonene i Zakopane er taubanen som fører til Gubałówka. En rask og behagelig reise til denne massivet tiltrekker folkemengder av turister. Derfra kan man se en av de vakreste utsikter over Tatra-fjellene. Selvfølgelig kan man klatre gå der til fots. En slik reise bør ta omtrent en time.

 

 

View this post on Instagram

#gubałówka #krupówki #zakopane #familytime #familyholidays

A post shared by Discover Poland (@discoverpoland_travel) on

Den nest mest populære taubanen går fra Kuźnice til toppen av Kasprowy Wierch. Åpnet i 1936, er ruten 4,3 kilometer lang. På vei bytter turister vogn til Myślenice Turnie for å nå en høyde på 1959 meter. Selvfølgelig fører en tursti også til toppen, men en slik tur tar minst 3 timer.

 

Det er mange stier som fører til Tatra-topper og dalene i Tatra Nasjonalpark, blant andre en av de mest kjente ruter i Polen og samtidig en av de vanskeligste – Orla Perć.

 

Giewont – symbolet av Zakopane, godt synlig fra mange steder i byen.

 

 

 

Morskie Oko

 


Museer

Tatra-museet er veldig populært, og blant de yngste – Kornel Makuszyński-museet, som var forfatteren av «Koziołek Matołek», en gammel tegneserie for barn som forteller om eventyrene til en sympatisk geit 🙂
Addresse: Kazimierza Przerwy-Tetmajera 15

Muzeum Tatrzańskie  im. Tytusa Chałubińskiego (alt dere vil vite om Tatry-området historisk sett)
Addresse: Krupówki 10

Muzeum Oscypka
Museet forteller historien til den polske «oscypek»røkt ost laget av saltet fåremelk typisk for Tatra-fjellområdet i Polen.
Addresse: Jagiellońska 28

 

Krupówki

En gågate kjent over hele landet, hvor mange regionale restauranter og suvenirbutikker finnes. Her foregår byens liv 🙂

 

 

«Dom do góry nogami»

En interessant og unik attraksjon for barn og voksne, hvor man kan bokstavelig gå på “taket”!
Addresse: Al. 3 Maja

 

 

Wielka Krokiew (den mest kjente hoppbakken i Polen)
Addresse: Czecha 1

 

Aqua Park Zakopane
Addresse: Jagiellońska 31

 

Liste over hestedrosjer (addresser):

 • Czecha (under hoppebakken)
 • Jagiellońska (like ved hovedstasjonen)
 • Piłsudskiego
 • Palenica Białczańska
 • Gubałówka

 

 

Turistinformasjon

 • Kościuszki 17
 • Kościeliska 7
 • Chałubińskiego 44

Døgnåpne minibanker i Zakopane

Euronet

 • Kościuszki 23
 • Krupówki 3
 • Aleja 3 Maja 23
 • Ustup 1

 

 

Politi og legevakt
Når du trenger øyeblikkelig hjelp bør du selvfølgelig ringe nødnummeret: 112. Hvis du leter etter en politistasjon, finner du den på denne adressen:

 • Jagiellońska 32

Døgnåpen legevakt finner du her:

 • Kamieniec 10, Zakopane (Szpital Powiatowy im. dr Tytusa Chałubińskiego)

Et døgnåpent apoteke finner dere på Kamieniec 5.

 

 

Overnattingsmuligheter

Zakopane tilbyr et bredt spekter av muligheter når det gjelder overnatting. Private room/pensjonat/hotell – vi garanterer at alle vil finne noe som passer, uavhengig av budsjettet. Noen drømmer om en kvarter ved foten av fjellene, andre foretrekker å være nærmere byen og dens kveldsattraksjoner. For en annen gruppe er stillhet og fred viktigst, så de vil være på jakt etter rom langt fra byens støy. Nedenfor finner dere noen av våre anbefalinger:

 

Czarny Potok ***

Hotel Crocus ****

Zakopiański Dwór ***

Hotel Belvedere ****

Mercure Kasprowy ***

Hotel Aquarion ****

Hotel Wersal ***

Hotel Sabała ***

Hotel Boruta ***

 

Mat

Først og fremst er det Krupówki som er verdt å legge merke til når det gjelder regional mat! Gågaten er fylt av boder med slike ting som oscypki, pierogi, bigos, pålegg og alle slags naturale produkter som hjemmelagde syltetøy eller honning. En paradis for dem som søker regionens ekte smak 🙂 Bortsett fra dette er det nettopp gågaten som tilbyr de beste restaurantene i byen, det er bare å se seg rundt 🙂

 

 

Når dere spaserer gjennom Zakopane se litt nærmere rundt for górale kledd i deres regionale antrekk. Hver region har sine egne folkedrakter, som fanger øyet på grunn av sine fantastiske farger og oppmerksomhet på detaljer.

 

 

Andre nyttige lenker:

Helgetur til Zakopane

Podhale regionen

Rysy fjelltoppen

Termale bassenger rundt Zakopane

Tatrafjellene

Skiferie i Polen

 

 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Ridning i Pomorze-regionen

Hva er vel bedre enn å oppleve naturen fra en hest? Dere ofte spør oss om steder rundt Trippelbyen hvor man kan finne ridekurs, rideturer eller vognturer både for barn og voksne. Dagens artikkel samler opp de mest populaere stallene i Pomorze-voivodskapet. Enten du er nybegynner eller erfaren rytter vil du sikkert finne et passende tilbud 🙂

 


Bildet hentet fra: Fotolia

 

Stadnina Runowo

Addresse: Runowo 62, Potęgowo
E-post:
[email protected]

 

View this post on Instagram

Koń wojenny @klaudia.rusak 🔥❤ 12.00 Jazda na Lali z której nie mam zdjęć ponieważ znowu nie udało mi się wrobić kogoś w robienie zdjęć. Najpierw osiodłałam konia i wsiadam. Najpierw trochę stępa i kłus. Dużo wolt i kół. Stęp i znowu kłus tym razem przez drągi. Zagalopowania na dwie stony. Potem stacjonata z drągami. Nie skakaliśmy tym razem do nieba, ponieważ chcieliśmy trochę rozluźnić. Potem drągi z kawaletką i rozkłusowanie. Po chwili kłusa, stęp i zsiadamy. 14.00 Jeździłam na Wenie. Zaczęliśmy tak samo jak na pierwszej jeździe. Tym razem skakaliśmy oksera po przekątnej. Ostatecznie mierzył ok. 70 cm. Potem rozstępowanie i mini sesja. Moje jazdy prowadziła @zabaranowska #horselove #horsephotography #holiday #horseriding #hobbyhorse #horse #horselover #hobby #koniki #kocham #konie #like #lala #love #lasera #saturday #stadninakonirunowo #stadnina #friends #fun #forever #amazing #photography #zdjęcia #always

A post shared by Julietta (@horse_passion_2k19) on

 

Stadnina ISKRA

Addresse: Łąkowa 19, Sztumskie Pole
E-post:  [email protected]
Facebook
Instagram

 

 

Stadnina Kolano

Addresse: Wieżyca – Kolano 74, Szymbark
E-post: [email protected]
YouTube
Nettside

 

https://www.instagram.com/p/Bkr7HXhgVLN/

 

 

Stadnina Pegaz
Addresse: Rzeczna 9, Reda (10km fra Gdynia)
E-post: [email protected]

 

Rancho Uroczysko

Addresse: Pelpliska 1A, Subkowy
Nettside
E-post: [email protected]

 

 

Stadnina Buffalo Bill Jantar
Addresse: Gdańska 2
E-post:  [email protected]

 

View this post on Instagram

Po kole… 😎 #polishgirl #buffalobilljantar

A post shared by Paula Kłusewicz (@warsaw.polo.paulix) on

 

Stadnina Magra
Addresse: Beskidzka 7, Gdynia
E-post: [email protected]
Facebook

 

https://www.instagram.com/p/BwsN0lSAyZy/

View this post on Instagram

#stajniamagra #horses #jankes

A post shared by Paulina Markešić (@paulina_markesic) on

 

Hvis dere har hvilke som helst sporsmal eller trenger hjelp ved å ta kontakt med en bestemt stall vennligst skriv til oss! 🙂

 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top