Spa i Gdansk – Jacques Andre Hair & SPA

Marylin Monroe sa at Diamonds Are a Girl’s Best Friend men vi synes at det faktisk er spa, ikke diamanter 😉 I siste uke fikk vi et gavekort til Jacques Andre Hair & SPA  salongen i Gdansk. Da vi var tilbake fra spabehandlingbestemte vi at Jacques Andre er definitivt verdt å anbefale til dere! I dag kommer et innlegg om spa i Gdansk.

 

Les også om SPA i Sopot 🙂

 

 

Vi gleder oss til Spa-besøk 😉

 

Spa salongen vi har besøkt er plassert i en gammel og nydelig del av Gdansk som ligger ca. 5 minutter fra de viktigste severdigheter i byen! Jacques Andre er en dagspa der du finnerbåde frisør og hudepleiesalong med utvidet tilbud av spa behandling. Under EM i fotball 2012 har det spanske landslaget valgt nettopp denne sallongen da de trengte frisør. 😉

 

Spanske fotballspillere fornøyde med de nye frisyrene sine 😉

 

Alle ansatte har erfaring innen hud- og kroppspleie, og de snakker flyttende engelsk. De er veldig profesjonelle og vet hva de snakker om. Da vi kom inn, traff vi ei hyggelig dame i resepsjonen som ønsket oss velkommen på spa. Sallongen var full av levende lys. Stemningen der var helt fantastisk!

Slik ser det ut inne 🙂

Etter en stund var vi klar til å begynne å slappe av 😉 Asia har valgt nesten to timerskroppsmassasje, mens jeg bestemte meg for ansiktsbehantling. Det var Kasia, som er kosmetolog hos Jacques Andre, som har vurdert hva slags behandling jeg trenger. Jeg må si at hun er utrolig dyktig og hyggelig! Først fortalte hun hva behandlingen går ut på, og så satte hun i gang. Behandlingen jeg fikk heter kavitasjon peeling. Den går ut på å fjerne overflødig sebum og bakterier fra porene ved hjelp av ultralyd vibrasjon. Pelingen er en ikke-invasiv og smertefri behandling som klargjør huden til bedre absorpsjon av preparater.

Etter peelingen fikk jeg kanskje mest eksklusiv og effektiv ansiktbehandling med perler og gull. Jeg var overrasket at effekten var synlig med en gang! Ansiktet mitt så sunnere og friskere ut enn noensinne! Jeg fikk også en gratis prøve på ansiktskrem, og noen god råd hvordan ta være på ansiktet bedre. Jeg var kjempefornøyd med både resultater av behandlingen og ansatte hos Jacques Andre.

Asia bestemte seg for en «munk-massasje» som er sallongens spesialitet. Denne 2-timers massasjen av hele kroppen virker veldig avslappende. Den er forbundet med akupressur og bruk av varm aromaolje som er fuktighetsgivende og forsterker velværefølelsen. Massasjeterapeuten var opptatt at Asia hele tiden skulle ha det fint, og det var lett å se at han hadde erfaring med det han drev med.

 

 

Massasje

 

Behandlingsrom

 

Prisene hos Jacques Andre er rimelige. Her kan du kjøpe spa-pakke 3 ganger billigere enn i Norge! Et gavekort er også en bra ide 🙂

 

Siden vi er kjempefornøyd med spa behandlingen anbefaler vi å ta en tur til Jacques Andre Hair & SPA når dere har lyst til å slappe totalt av etter å ha sett byens severdigheter 🙂 Deres hjemmeside på engelsk finner du ved å klikke her.

 


Giod stemning i Jacques Andre sallongen

Vi har også en overraskelse for dere: vi har fått en rabatkode for lesere våre! 🙂 Hvis dere kommer til Jacques Andre Hair & SPA og bruker koden Besøk Polen, så får dere 10 % rabatt for alle SPA-behandlinger hos Jacques Andre. 

 

 

Vi anbefaler også Jacques Andre  NY salongen i Gdynia (Riviera Kjøpesenteret)

Les også om frisørsalongen i Gdansk (Galeria Baltycka kjøpesenteret)

 

 

Bobilferie i Polen

Reiser du gjerne med bobil eller campingvogn i Norge? Kanskje skal du oppdage campinglivets gleder også i Polen? 😉 Bobilferie i Polen vil sikkert være en fantastisk opplevelse for familie med barn eller en aktiv vennegjeng. Her finner du en liste over de beste campingplassene i Polen.

 

BaxCXRcHTqw

Campingturisme blir stadig mer populær i Polen, og det dukker opp stadig flere nye campingplasser. I Polen er det over 200 campingplasser registrert i Polske Camping og Caravaning Forbund PFCC, og i tillegg er det også flere private campingplasser.

 

Det er altså ikke noe problem å finne et sted å sove i de populære turistiske regioner: ved  Østersjøen, i Mazury, i Tatra-fjellene eller i Sudety-fjellene. Her finner du kartene med campingplasser i forskjellige regioner.

 Du kan enten komme til Polen med din egen bobil eller campingvogn (du kan ta ferge fra Karlskrona i Sverige til Gdynia eller reise først til Denmark og så ta ferge til Tyskland) eller leie en bobil i Polen. Prisene er ganske rimelige (gjennomsnittlig ca. 1000 kroner per dagen, avhengig fra bilklasse). De polske veier er litt under standarden du kanskje er vant til i Norge eller i Vesteuropa, men likevel har kvaliteten forbedret seg mye i de siste årene: man har bygd mange nye motor- og ekspressveier, og fremdeles forbedrer man veinettverk. Du må betale bom for bruk av motorveier. 

BX2WVq9nOmi

Asia

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Sommerkino i Polen – Sopot og Zakopane

Orange Sommerkino er den største open-air kino i Europa! Programmet for sommeren 2013 er nå klart. I dag inviterer vi deg til å oppleve de beste filmene av de siste årene på to fantastiske steder i Polen. Filmene vises på Europas lengste trepier i Sopot og på Zakopanes mest kjente gågaten Krupowki!

 

o0jS4yC74R

Sopot er Østersjøkystens mest populære badebye og blir ofte kalt sommeridyll, mens Zakopane regnes som mest poulære by i Sørlige Polen og ligger ved foten av Tatrafjellene. Om begge byene har vi allerede skrevet på bloggen 🙂 Du kan lese mer om Sopot HER, og om Zakopane HER.

 

o0jG-Zi74E

Takket være Sommerkino kan du oppleve filmene mens du sitter i komfortable solstoler eller på tradisjonelle trebenker. Hver dag kan over 1000 mennesker delta i disse spesielle filmvisninger under stjernene. Filmvisninger både i Sopot og i Zakopane begynner like etter solnendangen ? kl. 22.00 i Juli, og kl. 21.30 i August. Som vanlig kan du se alle filmene gratis (I Sopot trenger du å haen billett til pier, men den koster ca. 14 kroner).I løpet av sommeren skal også et spesielt tog med kino om bord reise mellom de to byene (Les mer om togreiser i Polen HER.)

Filmene er tematisk fordelt:

 

Mandag er Positiv energi dag

Made in Poland – på tirsdager kan du se topp polske filmer fra de siste årene som for eksempel Jesteś Bogiem, Nieulotne og Sęp.

På onsdager vises de beste filmproduksjonene i de siste årene som Sherlock Holmes, Ted, Dark Knight Rises med flere.

My name is Ryan. Ryan Gosling – Torsdag er Ryan Gosling dag 🙂

På fredagher vises det bare amerikanske filmer som The Social Network, Django, Spider-Man osv.

Lørdag er love story dag med filmer som Anna Karenina, Gatsby, Moulin Rouge og Pride and Prejudice.

Sondag er kvinners dag – vi kan se filmer med kvinner i sentrum som Frida, Eat, pray, love.

 

Du kan sjekke filmprogrammet HER (dessverre nettsiden virker bare på polsk, men jeg håper at den likevel vil hjelpe med å velge filmene :))

 

Allerede mandag 1. juli starter visningene. Husk at filmopplevelsen starter i Polen! 🙂 Kanskje vi sees i sommer i Sopot eller Zakopane?

 

Marta

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 

Reklame:

// // // //

Hoteller i Krakow

Krakow er Polens reisemål nummer 1. Byen har mange historiske severdigheter, flotte shoppingsmuligheter, fantastiske restauranter og kafeer, og selvfølgelig mange gode hoteller. Alle kan finne noe for seg: Krakow tilbyr både billige backpackers hosteller med unik atmosfære (hvis du ikke vil betale for mye), koselige små hoteller og luksuriøse hoteller med spa.

The Bonerowski Palace

Utmerket utvalg for alle som letter etter litt luksuss i sentrum. The Bonerowski Palace ligger på Hovedtorget (Rynek Glowny), det er altså den beste beliggenheten i Krakow. Fra vinduet kan du beundre byens mest kjente severdigheter som f.eks. Rådhus eller Mariakirke. Alle rommene er elegante og store. Hotellet har også et fantastisk spa-tilbud med blant annet sauna og massasjer. Prisen på et dobbeltrom er ca. 1500 kroner.

 

BC-eC65IpQy

Wentzl Hotel

Et annet hotell på Hovedtorget er 4-stjerners Wentzl Hotel. Hotellet tilbyr mange ekstraservicer som sykkelutleie, Play Station- og DVD-utleie eller massasje. I byggninger finnes det også tre restauranter. Du kan også spise her veldig god, typisk polsk frokost. Et dobbeltrom koster her ca. 1200 kroner.

BXu4VzkjKfK

Crystal Suites

Hvis du leter etter et billigere alternativ, anbefaler jeg å velge Crystal Suites – komfortable appartementer for veldig god pris (fra 500 kroner for et rom for to personer). Du kan velge en appartement i gamle byen (5 minutter fra Hovedtorget), i den gamle jødiske bydelen Kazimierz eller i Podgorze. Crystal Suites tilbyr transport fra flyplassen (for bare 150 kroner for max. 4 personer).

xHcle7Ohs6

Cracow Days

Cracow Days er en liten, koselig hotell i sentrum som konsentrerer seg om å oppfylle sine gjesters individuelle behov. Et rom for to personer koster her ca. 600 kroner (men de har også spesielle tilbud om høsten og vinteren). Det er også mulig å leie ut en iPad, sykkel eller Play Station.

 

BM_kYEqgN-D

 

Asia

 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Street art i Polen

I London er Banksy mest kjent, i Norge har vi Pøbel og Dolk. I dag litt om street art i Polen. Ikke alle vet at Polen er en idyll hvis det gjelder gatekunst. Her finnes det flere industriområder som tilbyr fantastiske muligheter for street art artister!

BRiIGByBoED

Dagens gatekunst (ikke bare i Polen) forteller ofte om sosiale eller politiske temaer. Gjennom street art komuniserer artister med folk på gaten og viser sine meninger om virkeligheten. Men først og fremst er street art noe som gjør bymiljøer uvanlig.

BXWhF18DlNa

I Polen finnes det en rekke street art festivaler som for eksempel Katowice Street Art. Festival, Lubelski Street Art Festival. Polske gater, spesielt i storbyene, er fylt med fantastisk gatekunst, bare se på på bildene

BRZA07qA6DF

Jeg anbefaler å legge merke ikke bare til severdigheter, men også kikke litt på fantastisk gatekunst i Polen.

Marta

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Reklame

// // // //

Reise til Szczecin

Szczecin er en stor havneby med en interessant historie som ligger bare noen få kilometer fra den tyske grensen. Du kan komme her veldig billig: både fra Torp og Stavanger tilbyr flyselskapet Wizzair direkte forbindelse til Szczecin to ganger i uka (og billettene kan du finne for kun 80 kroner!). Det er altså et perfekt mål for en helgstur. 

 


 

Szczecin er en av Polens eldste byer. Derfor kan du se her mangfoldig historisk arkitektur fra forskjellige epoker. Den mest kjente attraksjonen i Szczecin er Waly Chrobrego som ligger ved Odra-elven og er en terasse med fantastisk utsikt over hele byen. Der finnes det mange koselige restauranter ? det er en flott ide å komme dit for å spise middag eller drikke en kopp kaffe og beundre byens panorama.

 

 

 

En veldig kjent bygning er også slottet med et interessant museum. Dessuten arrangeres der også flere kulturarrangementer som konserter, utstillinger og festivaler. Hvis du liker historiske severdigheter, bør du besøke katedralen som er Polens andre høyeste kirke.

 

 

 

Szczecin er også en av de mest grønne byer i Polen – 38 prosent av byens areal er grøntområder. Den har også mye vann. Du kan altså ta en tur i parken eller kose deg ved Odra. Nydelig er også Dabie-innsjøen, som er en av de største innsjøene og tilbyr fantastiske forhold til padling eller seiling.

 

 

En god ide er en tur med skip til Swinoujscie og nyte den fantastiske naturen på øya Wolin. Hvis du har tid, kan du tilbringe en nydelig dag på en av de peneste strendene i denne delen av Europa. 😉

 

 

Asia

alle bildene kommer fra: http://www.flickr.com/photos/polandmfa/ CC BY-NC 2.0, https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/

Fly i Polen

I Norge er innenlandske flyreiser en stor del av alle flyreiser. I Polen er det fortsatt en svært liten prosentandel. Mesteparten av polakker foretrekker fortsett å reise med buss eller med tog. Men å reise med fly i Polen er raskest kommunikasjonsmiddel. Det tar omtrent 1 time og 15 minutter å reise mellom Gdansk og Krakow med fly. I dag litt om flyvinger i Polen 🙂

 

Polske flyselskaper

De to største flyselskaper som tilbyr innenlandske flyreiser er LOT og Eurolot. Det er også noen mindre selskaper som Bingo Airlines som tilbyr charterflyvinger.

LOT Polish Airlines (Polskie Linie Lotnicze LOT) er det største polske flyselskapet som ble stiftet i 1929. Selskapet har i dag mer enn 40 fly.  Den polske staten er største aksjonær i LOT med 68 prosent av selskapets aksjer. LOT var det første selskapet med Boeing B 787 Dreamliner i Europa. LOT har ruter mellom de fleste store byene i Polen. Sjekk LOT nettsiden for å sjekke flyvinger og bestille billetter.

BadzXU8gq-9

Det andre selskapet som tilbyr flyruter inn i landet er regionalselskapet Eurolot S.A. (LOT eier også 37.9 prosent av Eurolot). Eurolot er et selskap som har flyvinger mellom de største polske byene, men det tilbyr også internasjonale ruter. Med Eurolot Kan du reise mellom de mest populære destinasjonene i Polen:

Fra Gdansk til Lublin og Krakow

Fra Krakow til Gdansk og Poznan

Fra Wroclaw til Gdansk og Warszawa

Fra Warszawa til Gdansk og Wroclaw

Fra Lublin til Gdansk

Eurolot nettsiden finner du HER.

Hvor mye koster det?

Det er godt å sjekke om det er noen god tilbud på selskapets nettside. For eksempel du betaler mindre hvis du bestiller billetter på forhånd (dette gjelder hvis du kjøper billetter minst 45 døgn før avreise). For eksempel en vei billetter på innenriksruter med LOT kan kjøpes kun fra 99 PLN (omtrent 200 kroner). Ordinære priser er ikke så høye – eksempelpris er 300 PLN (omtrent 600 NOK) for flyreise mellom Gdansk og Krakow med Eurolot.

BBFOVr8ysWJ

Jeg anbefaler å velge denne kommunikasjonsmiddelen hvis du setter pris på raskest og rimeligst kommunikasjon inn i landet. 

Les også om FLYVINGER MELLOM NORGE OG POLEN.

 Marta

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

// // // //

Hoteller i Gdansk

Vi har allerede skrevet litt om hoteller i Trippelbyen (Gdansk, Sopot og Gdynia), men  kanskje er det lurt å skrive litt mer om hoteller i sentrum av Gdansk. Dere har kanskje allerede lest om shoppingmuligheter og severdigheter i Gdansk, muligvis planlegger dere en reise til Gdansk og vet ikke, hvilket hotell dere skal velge. 😉 Det kommer altså et innlegg om de beste og populærste hotellene i byen.

Hotel Podewils

Hotel Podewils er et 5-stjerners hotel som ligger i sentrum  (fra vinduet har du et utsikt på Motlawa-elva og gamle byen). Det utmerker seg med sitt interiør som er full av en gammeldags sjarm. Alle rom har TV,  Wi-Fi og luksuriøs bad med hydromassasje-dusje eller jacuzzi.  Dette koselige hotellet står på første plass på Trip-Advisor sin liste av beste hoteller i Gdansk. Et dobbeltrom koster ca. 1200 kroner. Du kan bestille hotelle her.

BWdUciOAUFa

Hotel Hilton

Hvis du setter pris på komfort og høyeste kvalitet, kan du også velge Hotel Hilton – også i sentrum, ved Motlawa-elva.  Det som er spesielt ved dette hotellet er takterasse med Wellness-sone og bar – der kan du slappe av og nyte det nydelige utsiktet på de peneste severdigheter i Gdansk. For et rom for to personer betaler du ca. 1000 kroner. Hilton Hotellet er Gdansk mest populære hotell, derfor er det best å bestille overnatting på forhånd noen uker før oppholdet. Hilton kan bestilles f.eks ved hjelp av Booking.com.

1sEZb5B8x8

Radisson Blu Hotel

Et annet godt 5-stjerners hotell  midt i sentrum av Gdansk er Radisson Blu Hotell på Dlugi Targ – en av de hovedgatene i gamle byen.  En stor fordel av dette hotellet er at det er  luksuriøse rom som er handikap-tilpasset. Hotellet har 134 elegante rom av forksjellige slag (Standard, Business Class, Deluxe, Suite og luksuriøs President-Suite).  Et standart rom for to personer koster også ca. 1000 kroner.

BULzxlcBqIv

Gotyk House

 Hvis du leter etter overnatting med en spesiell atmosfære, så bør du velge Gotyk House – et historisk, koselig hotell i Mariacka gate, altså i en av de vakreste gatene i Gdansk. Det befinner seg i et gotisk hus fra 1400-tallet. Likevel har hotellom selvfølgelig alt moderne utstyr som TV og Internett.  Et dobbeltrom koster bare ca. 500 kroner. 

x9GfzyxNLN

Asia

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 


Les også om Spa i Gdansk

// // // //

Severdigheter i Warszawa

Vi har allerede fortalt litt om de mest spennende attraksjoner i Warszawa, men det er selvfølgelig mye mer Polens hovedstad ha å tilby.

 


 

Nesten alle turister som kommer til Warszawa bestemer seg å ta en tur i gamle byen. En must see er sikkert Kongeslottet (hvis du liker historiske severdigheter, ta en guidet omvisning for å oppdage de peneste kamrene), Rynek (Hovedtorget) og byens symbol – Havfruens statue. 

 

 


 

Warszawa er kjent for mange interessante museer. I det siste dukker det opp stadig flere moderne museer som bruker innovative teknikker som overrasker besøkende og gjør utstillingen mye mer spennende. Jeg anbefaler spesielt Museet for Warszawa-oppstanden (les om det HER) og Copernicus-vitenskapsenteret (les mer HER).

 

 

 

De som elsker klassisk musikk bør velge Chopin-museet – det er veldig modern og fantastisk! Der kan du virkelig oppleve og erfare musikken – hele utstillingen er interaktiv og til og med de som ikke er så interessert i musikk vil trives her.

 

 

 

I det siste åpnet man også Museet for historie av polske Jøder. Til nå er utstillingen ikke ferdig nå, men museet er verdt å besøke bare på grunn av den fantastiske bygningen. Arkitekturen er veldig imponerende, og allerede uten utstillingen blir museet veldig gjerne besøkt av mange turister.

 

 

  

Et flott sted er også Wilanow-slottet som ofte kalles den polske Versailles med en fantastisk vakker hage.

 

 

 Polens hovedstad er vel ikke bare museer! 😉 Det er kanskje en overraskelse for dere, men Warszawa har også en ganske fin strand. Magasinet National Geographic har skrevet at strendene ved Wisla-elven i Warszawa hører til de vakreste bystrendene i verden (ved siden av strendene i Kapstad, Paris, Sydney eller Vancouver)! Du kan altså slappe av og sole deg eller spille volleyball i Warszawa, uten å dra til badebyer ved Østersjøen.

  


Alle bildene kommer fra http://www.flickr.com/photos/polandmfa/, CC BY-NC 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/

 

Asia

// // // //

Polsk mat – litt om matfestivaler i Polen

Matfestivaler er nesten som musikkfestivaler i Polen. Polen tiltrekker turister fra hele verden med sine mat- og ølfestivaler. Polske matfestivaler promoterer vanligvis lokale produkter som pierogi, oscypek ost, polsk brød, honning, øl og mange andre regionale spesialiteter. Vi elsker ikke bare å forberede fantastisk polsk mat, men også smake på nye retter fra hele verden. I dag oversikt over noen av de polske matfestivalene, bon appetit! 🙂

Hva? Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku

Når? Mellom 15 og 18 august 2013

Hvor? Poznan, Polen

Festivalen vil tiltrekke både turister og lokale for sjuende gang! Arrangementet tar plass i hjertet av Poznan, nemlig gamlebyen. Her finner du mer enn 120 utstillere som tilbyr ikke bare retter fra forskjellige regioner av Polen. Det blir også mat fra hele Europa og verden! Man kan smake på de beste polske retter og lokale produkter. Mat blir servert med godt musikk som folk, klassikk, jazz og blues 🙂

BXyMPOfDvL8

Hva? Pierogi Festival

Når? 15-19 august 2013

Hvor? Krakow, Polen

På Pierogi Festival kan du smake på alle mulige slags av pierogi! Mange sier at pierogi smaker best med kjøtt fylling, andre foretrekker pierogi ruskie (med poteter og polsk twarog). Det er også vanlig med pierogi med sopp og kål. Du kan velge mellom kokt, stekt og bakt pierogi. Foretrekker du disse med frukt? Ingen problem! Kort sagt er denne festivalen en pierogi idyll! 🙂

BXpfSYFnUlx

Hva? Jarmarki Dominikański

Når? 27 juli – 18 august 2013

Hvor? Gdańsk, Polen

Jarmarki Dominikański i Gdańsk er den eldste utendørsarrangement i Polen od en av de største i Europa. En lang tradisjon og et stort antall attraksjoner gjør at Jarmark Dominikański ble i 2012 besøkt av 6,5 millioner mennesker! Her finner du ikke bare lokale produkter, men også antikviteter, kunst og håndverk. Du kan lese mer om Jarmark Dominikanski HER.

BXyS6P_hzi1

Hva? Europejski Festiwal Smaku

Når? 6-8 september 2013

Hvor? Lublin, Polen

På Europejski Festiwal Smaku tilbys det tradisjonelle og regionale produkter fra alle regioner i Europa, særlig polske spesialiteter. Festivalen er den største utendørs kulinariske arrangement i Polen. Festivalen tar plass på Gamlebyen i Lublin og tiltrekker mer matelskere hvert år!

BY53d45AIUu

Disse festivalene er bare en liten del av det som arrangeres i Polen denne sommeren! Jeg må også nevne at matprisene er ganske lave i Polen, og det gjelder også lokalt produserte varer  og polske spesialiteter (ikke minst fantastisk polsk øl:)).

Marta

 

 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

// // // //

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top