Reise med tog i Polen

Reise med tog er kanskje den beste måten å komme seg rundt på i Polen. Selskapet som er hovedtransportkonsern i Polen heter PKP (Polskie Koleje Panstwowe – Polens Statsbaner). PKP tilbyr en av de billigste togreiser i Europa! Du kan reise mellom de fleste steder i landet med tog.

 

BaZGRBEnL7O

Det er tre typer av toger i Polen – man kan velge mellom ekspresse, raske (TLK) og lokale (REG) toger. I tillegg er det InterCity-tog som går mellom de viktigste byene. På de fleste togene er det restaurantvogn. Du kan velge mellom første og andre klasse. Noen ganger må du bytte tog, så husk å sjekke rutetabeller før du reiser.

Å reise med tog er en fantastisk idé hvis du ønsker å reise på lavbudsjett. Billettprisene er lave og det gjør ingen forskjel om du kjøper billetter på forhånd. Togbilletter kan kjøpes på togstasjonene eller på internett. For eksempel en vanlig billett fra Warszawa til Krakow (293 kilometer) koster omtrent 120 kroner med TLK toget. Sjekk om du har rabatt hvis du er student eller reiser med barn.

 

BSbhXuAgaGn

For noen år siden var togstasjonene i de største byene i Polen skitne og gamle, men nå forandrer det seg veldig fort. I dag er mange av polens togstasjoner nyopppusset og moderne. I lang tid ble Katowice stasjon ansett som den tristeste av alle i Polen, men i dag er den en av de peneste. Mange av togstasjoner i de store byene er pene og har fine cafeer som Starbucks, venteværelser, McDonalds, Kfc, Subway og lignende.

Togstasjon i Wroclaw er en av de peneste og mest moderne i Polen.

BXFqFn4lYrh

Dessverre er det fortsatt er del av kaos når man kjøper billett på togstasjonene i Polen, spesielt hvis du ikke snakker polsk. Man kan oppleve noen ganger at togene er overfylte og langsomme. Men mange sier at det er faktisk morsomt å reise med tog i Polen og det synes jeg også! Så pakk kofferten og reis med tog i Polen! 🙂

Du kan sjekke PKP rutetabeller og bestille biletter på PKP nettsiden  og på InterCity nettsiden.

Marta

Bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

16 thoughts on “Reise med tog i Polen

 1. Jeg har reist masse med tog i Polen, og det er et HERK å reise med TLK om man bare hopper inn på 2. klasse og kjøper billett – dersom du er så uheldig å havne midt i rushet “etter jobb”. Har mer enn en gang måttet stå utenfor et stinkende toalett i -3 grader i 3 t og 20 min fra Warszawa til Krakow. Løsningen er selvfølgelig å enten kjøpe 1. klasse-billett (koster 6-7zl mer) hvor man får reserverte plasser. Eventuelt kan man reise med InterCity som er mye mer behagelig, strømuttak til pc etc.
  Ellers kjempefin blogg! Dere gjør noe viktig og riktig, jenter! Flere må få bli kjent med Polen utover stereotypene!

 2. Hei jenter!
  Jeg skal i bryllup i Wroclaw 7. juni og vurderer å ta tog til Warszawa 9. juni. Kan dere hjelpe meg med å finne det beste togtilbudet ? Jeg vil gjerne kjøre raskt og med mulighet for å kjøpe mat underveis. Prøvde å se på linkene deres, men det er ikke så lett å finne det beste alternativet. Supert om dere kan hjelpe meg. 🙂
  Hilsen Anne Marie i Asker

 3. Anne Marie: Hvis du ønsker deg å kjøpe mat på toget, så er det best å velge Ekspress Intercity (EIC) – det er litt dyrere enn TLK (koster ca 250 kroner) men det er mer komfortabel og har en barvogn, som ikke alle TLK har, og reisen er litt kortere. En flott alternativ til toget er også denne bussen: http://www.polskibus.com/en. Billettene er meget billige og det er veldig bekvem måte å reise fra Wroclaw til Warszawa.

 4. Hei!
  Fin og praktisk blogg 🙂
  Jeg er student og skal på togtur rundt i Polen i juni.
  Vet dere om et studentbevis fra et norsk studiested (Universitetet i Bergen) er gyldig for å få studentrabatt på intercity tog, eller må man studere i Polen?
  Mvh Anne

 5. hei. jeg får ikke bestilt en eneste billett i midten av juli, betyr det at det er utsolgt, eller at det ikke er åpnet for bestilling ennå?

 6. jonas: Hei! Barna under 4 år kan reise gratis med PKP tog og det gjelder II klasse vogn. Du må be om en fri billett når du skal kjøpe dem for deg og du må ha passport eller en annen slags ID som skal bekrefte barnets alder. Barna under fire år kan reise gratis på betingelse av de skal sitte på foreldres fanget 🙂

 7. Hei:-) jeg vil gjerne ta med kjæresten på sofitel grand hotel i sopot, men han ønsker å se saltgruvene i krakow, går det tog dit? Å hvor mye vil dette koste?
  Super blogg!

 8. Hei,
  Vurderer å reise med tog fra Warszawa til Krakow den 09.12.17 med avreise rundt kl. 11.00. Prøvd å leite det beste toget, men var ikke så lett. Har tidligere reist med tog i Polen – men var dessverre en skitten opplevelse – så nå ønskes noe bedre. Hva kan dere foreslå – og hva er prisen? Er vi så heldige at det er julemarked i Warszawa og Krakow på denne tiden – er disse noe dere vil anbefale?

 9. Elin: Hei! Det er best å reise med Pendolino-tog. Du kan ta dette toget den 9. desember klokka 12:05. Turen tar 2 timer 20 minutter. Pendolino-tog er nye og veldig komfortable 🙂 Når det gjelder julemarkeder er de sikkert verdt et besøk!! Jeg anbefaler 🙂

 10. Hvor lang reisetid er det hvis en tar toget fra Gdansk til warszawa? Hvilken pris er det pr voksen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top