Restaurant i Sopot – Brasserie D’Or

 

I dag kommer det et par ord om en nydelig og unik restaurant i Sopot. Vi var lykkelige nok til å tilbrige tre fantastiske timer i Brasserie D’Or, som den heter.

Brasserie D’Or ligger på Obroncow Wybrzeza gata i Sopot, bare sju minutter til fots unna Monte Cassino og fem minutter fra sjøen. Den befinner seg i den samme bygningen som hotellet Villa Antonina. Om Villa Antonina hotellet har vi skrevet her på bloggen.

 

Hvis dere drømmer om å bli behandlet som kongeparet, så er Brasserie D’Or et perfekt sted. Dere skal få kongelig mottagelse! Interiøret likner på et eventyraktig kongehus også. Prisene likevel, er ikke majestetiske i det hele tatt, tvert imot er de veldig rimelige 🙂

Vi med den snille og talenterte kjøkkensjefen Pawel Komosa og servitøren 🙂


Vi hadde en anledning til å snakke med kjøkkensjefen,  Pawel Komosa, og spurte hva som inspirerer ham. Brasserie D’Ors menu baserer på franske oppskrifter og smaker men de bruker alltid ferske sesongprodukter som jordbær, rabarbra eller asparges.

Det tok oss en stund for å bestemme hvilke retter skulle vi bestille, fordi alle hørte veldig interessant ut og inneholdte noe vi hadde aldri smakt før. Jeg bestilte en kald, søt suppe med bringebær og rabarbra. Zosia spiste en salat laget av ferske ingredienser, og Marte bestemte seg for å spise en hummer. For hovedrett fikk Marta malle med asparges og couscous laget av blomkål. Jeg hadde kylling med appelsinmousse og røktpoteter. Zosia bestilte sjøørret med brødbonnemousse og grå reinlav. Alle disse rettene smakte veldig godt og så utmerket ut!For alle som elsker smakfulle og fargerike drikker venter en bar som er åpnet 24 timer i døgnet. Bartenderen forbereder alt dere ber om. De er veldig dyktige og har et stort utvalg av alkohol. Vi har en spesiell «Besøk Polen» rabattkode til dere som skal besøke baren i Villa Antonina – dere vil få 10% rabatt på alle drikker i baren!  Det er bare å gi bartenderen beskjed at dere har lest om tilbudet på bloggen vår.


Til slutt fikk vi desserten: frukt med geitost og lettbrent hvitsjokolade, sitronterte og hjemmelaget iskrem (halva-, jordbær- og vaniljeis). Har dere prøvd halvais? Vi anbefaler det på det sterkeste! 🙂

Siden kjøkkenet er så unikt er det lurt å bestille et bord på forhånd. For å gjøre det kan dere ringe eller skrive epost.Telefonnummeret er +48 512 540 300 eller +48 58 718 36 74. E-posten er [email protected]. Husk om at dere har 10% rabatt på drikker i baren! 🙂 Rabattkode er «Besøk Polen».

Dere kan finne mer om restauranten på Brasserie D’or nettsiden.

Vi anbefaler restauranten til alle som er lei av flat og typisk mat, og vil smake på noe helt nytt, utmerket, fersk og på rimelig pris! 🙂

 

 Vi og Katarzyna som er eieren til Villa Antonina og Brasserie D’or 🙂

 

Les også om Villa Antonina hotellet i Sopot

Agnieszka, Zosia og Marta

Taxipriser i Gdansk

Vi får mye spørsmal fra dere som planlegger en reise til Gdansk, og det gleder oss mye! 🙂  Mange av dere lurer på hvor mye taxi fra flyplass til Gdansk sentrum, Sopot eller Gdynia koster. I dag skriver vi om dette 🙂

Gdansk Lech Walesa Airport ligger ca. 10 km fra Gdansk sentrum. Som vi allerede har skrevet herfra er det mulig å komme seg til byen både med buss eller taxi – det andre alternativet er mye enklere og mer komfortable.

 

Det er vanligvis billigere å bestille en taxi med å ringe enn å ta en som står utenfor flyplassen, men slik er det ikke i Gdansk. På  flyplassen i Gdansk er det bare å hoppe ombord i en ledig taxi på holdeplassen rett utenfor flyplassen – og det blir ikke dyrere!

Neptun Taxi er en av de taxiselskapene i Gdansk, og det eneste som samarbeider med flyplassen. Det som de garanterer er fast pris fra flyplassen til de mest populære destinasjonene i Gdansk, Sopot og Gdynia 🙂 Det er noe veldig nyttig hvis man vil unngå å reise litt rundt…


Mange foretrekker å overnatte sentralt i Gdansk, men vil også besøke de største kjøpesentrene og stranda i Sopot, og her er det verdt å ha et godt taxiselskap 🙂 Neptun Taxi nyter god tillit blant folk i Trippelbyen, både på pris, sjåfører og biler. Det som vi liker best er super snille taxisjåførere som liker jobben sin, og kjenner byen veldig godt! 🙂

Det er ikke alle taxier i Gdansk som har betalingsterminall – men i alle Neptun Taxi-bilene er det mulig å betale med kort.

Neptun Taxi har også visittkortene på norsk og svensk.

Hvis dere trenger en taxi som dere kan stole på, skriv e-mail til Neptun taxi – dere kan få god fast pris og være sikre at ingen vil lure dere.

 

Kontakt:

Tlf. +48 58 196 86 eller +48 585 111 555

E-post: [email protected]

Nettside på engelsk: http://neptuntaxi.pl/?lang=en

 


Marta og Zosia

 

Tax-free shopping i Polen

Normal
0

21

false
false
false

PL
X-NONE
X-NONE

Hvor kan dere shoppe tax-free og hva er reglene for å kreve pengene tilbake? Les alt om dette her! 🙂

Hvem kan shoppe tax-free?
Alle som kommer fra land som ikke er et medlem av EU og kjøper noe varer i Polen kan få skatten tilbake. Verdi av varene må være høyere enn 200 zloty og dere må spørre selgeren om et spesielt dokument som bekrefter at dere har krav på tax-free shopping. Skatten som dere skal få tilbake kan være opp til 23% av hele prisen.

Tax-free varighet er tre måneder fra den dagen produktet ble kjøpt, hvis dere vil forlate Polen etter mer enn tre måneder så skal dere ikke få pengene tilbake.

Hvor kan man kjøpe tax-free varer?
Dere må legge merke til etikett som informerer at det er mulig å shoppe tax-free i en butikk. Disse etikkettene finnes vanligvis ved inngangen og ved kassene. Dokumentet som gir mulighet om kreve pengene tilbake heter Tax Free For Travellers / Tourists. Noen ganger skal selgeren be om å vise passporten din- Du kan velge om du vil ha penger eller overføring til kontoen din. Hvis du velger det siste, så må du kjenne IBAN og SWIFT nummere av banken din.

Det som er viktig er at dere må huske å be om få Tax Free For Tourists stemplet av tollvesenet, uten det blir dokumentet ugyldig. Du har 10 måneder fra den dagen du reiser bort for å kreve skatten tilbake.

Hvis du vil få pengene tilbake straks, så må du besøke et av punktene som kan finnes på nettsiden HER.

I Gdansk er det for eksempel Currency Express Sp. z o. o. Poland på Dluga gata eller Currency Express Sp. z o. o. Poland på flyplassen Rebiechowo.

Mer om tax-free shopping kan du lese på organisasjons nettside.

Butikkene som tilbyr tax-free shopping
Butikkene som tilbyr tax-free shopping er blant annet Komputronik, Sferis og Euro RTV AGD (PC-er og elektronisk utstyr), Stradivarius, Bershka, Mango, ZARA, Massimo Dutti (klær og sko), Apart, Swarovski, W Kruk (smykker og klokker) og Almi Decorog Duka (hustilbehør).

 


 

Du kan lese mer om shopping i Polen her.

 

Agnieszka

Villa Antonina – hotell og restaurant i Sopot

 

I siste uka besøkte jeg og Zosia en av de vakreste stedene i Sopot som heter Villa Antonina. Her befinner seg både et koselig hotell og en av de beste restaurantene i Sopot! I dag kommer litt om dette unike stedet 🙂

Vi med Villa Antoninas ansatte og Katarzyna som er eieren til villaen 🙂


Villaen ligger på en rolig gate i Sopot sentrum bare 5 minutter fra velkjente Monte Cassino gate, og 5 minutter fra sjøen. Adressen er Obrońców Westerplatte 36a, Sopot.


Vi kom til villaen klokka 8 om morgen, og derfor hadde vi anledning til å spise deilig frokost det serveres for hotellgjestene. Maten smakte nydelig! Vi vil ha en slik frokost hver dag 😉
Vi ble også  forelsket i den unike stemningen i Villa Antonina og snille, hjelpsomme ansatte.


Antonina er et lite hotell – det finnes 12 rom her. Alle rom har veldig elegant og unik interiør med stillige møbler og fine farger. Man kan velge mellom Classic, Deluxe og Executive rom. Alle har høystandart, og noen har balkong med fin utsikt. Vi vil si at den eneste forskjellen mellom rommene er størrelse.

Normal
0

21

false
false
false

PL
X-NONE
X-NONE

Et fint utsikt fra hotellrommet 🙂

 

Klassisk-rom er et rom på 20m2. Det er egentlig soverom for to med eget baderom. Deluxe-rom er et rom på 25 m2. Det er et godt valg for dem som reiser med barn, fordi her er det mulighet til å ha en ekstra seng. Executive-rom består av stue og soverom og har to baderom. Den er på 30 m2. Her kan du også ha en ekstra seng.


Vi har også et spesiell rabattkode til Besøk Polen lesere!🙂 Med rabattkode BESØK får dere 5% rabatt på hotellreservasjon, og 10% rabatt på alle drikk i baren!

 

 

På den første etasjen finnes det en liten bar og restauranten Brasserie d’Or som er en av de beste restaurantene i Sopot! (om selve restauranten skal vi skrive mer på bloggen:)). Baren har veldig godt utvalg av single malt whisky, og andre drikk.

Restauranten er et perfekt sted for romantiske middager og spesielle anledninger. De organiserer også bryllupsfester.

Villa Antonina anbefales også av Trip Advisor, og den er Vinner av Travellers’ Choice 2014 i små hoteller kategori 🙂

Alle som leter etter et rolig sted der man kan både sove og spise godt – ta kontakt med utrolig snill og hjelpsom eieren til villa – Katarzyna.

Husk at med rabattkode BESØK får dere 5% rabatt på hotellet, og 10% rabatt på alle drikk i baren! 🙂 Det er bare å bruke kode ved reservasjon på e-post [email protected] eller telefon +48 58 710 00 09.

Dere kan også bruke kodet BESØK via elektronisk reservasjonssystemet på Villa Antonina nettsiden (det er bare å klikke «I have promo code» og trykke BESØK kode – prisen vil endre automatisk.

 

Hotellet kan anbefales till alle som er lei av store hoteller. Det spiller ingen rolle om du reiser med kjæresten, hele famillie eller kollegaene – Villa Antonina er verdt å anbefale! 🙂

 Marta

 Les også om en av de beste og mest unike restaurantene i Sopot – Brasserie D’or.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top