God jul alle sammen!

Kjære lesere!

Vi ønsker alle dere som leser Besøk Polen og har vært med oss gjennom hele dette året en riktig god jul. Vi håper at dere skal kose dere masse og tilbringe tid på den måten dere liker best (kanskje på en tur i Polen).

Tusen takk for deres innstats, deres meldinger har alltid vært en stor oppmuntring for oss. Vi gleder oss til å skrive enda mer om Polen og lover at dere skal ha masse å lese i 2015.

En gang til ønkser vi alle dere mange reiser til Polen – ha det gøy her, bli kjent med kultur og spis bigos eller pierogi 🙂

Family meeting over Christmas table
Bildet: Fotolia

Agnieszka og Marta

Renuval – den enkleste måten å bestille tannlege i Gdansk

 

I siste uke tok jeg og Agnieszka en liten tur til Gdynia for å møte med Renuval skapere som representerer en innovativ tilnærming til tannturisme. Vi besøkte Renuval kontor i Gdynia for å fortelle dere hvordan applikasjon og nettsiden som hjelper å bestille tannlege i Polen virker.

Vi sammen med Renuval team 🙂

Hva er Renuval?

Renuval er en applikasjon og nettsiden som hjelper å bestille tannlege i Gdansk. Appen og nettsiden virker som booking.com. I stort sett bruker Renuval skapere sine innovative kunnskap og teknologier til å gjøre det lettere for deg å bestille tannlegebesøk i Polen.

Slik ser Renuval hjemmeside ut 🙂

Tannlegebesøk i Polen kan skaffe mye utfordringer. Pris på tannlegetjenester varierer mye avhengig av klinikken og material som brukes. Man må planlegge mye på forhånd, og det blir mye lettere når man bruker Renuval som samarbeider med de beste og erfarne klinikkene i Gdansk. Alle Renuval partnerene har erfaring med norske kunder, snakker godt engelsk og er spesialister innen sine felt 🙂 Dere kan besøke nettsiden for å lese med om klinikkene Renuval samarbeider med – klikk her.

En av de klinikkene som Renuval samarbeider med

Vi har snakket litt med de som jobber med Renuval, samt Ada som er merkedsfører hos dem. Visste dere at det ikke er bare tur til Gdansk dere kan planlegge med Renuval? De planlegger og organiserer også reiser til Thailand. Der kan man, i tillegg til å slappe av, bestille forskjellige slags behandlinger og til og med estetisk kirurgi behandlinger.

 

Agnieszka og Ada snakker om Renuval tjenester 🙂

Takket være Renuval kan du:

– Sammenligne priser på samme tjenester hos forskjellige tannklinikker i Gdansk

– Få en rask og profesjonell vurdering og prisantydning på behandling du trenger

– Stille spørsmål til lege 24/h, få svarene, og samle alle opplysninger på et sted

– Skaffe deg din egen, individuelt kalender med alle viktige datoer og frister

– Sende dine bilder og dokumenter til lege på en trygg og rask måte.

– Man betaler ikke for Renuval tjenester. Også pris på behandling sendes straks fra klinikken til deg.

 

Hvordan fungerer det?

Det er ikke noe enklere enn ta kontakt med din tannlege i Polen ved hjelp av Renuval. Du logger seg inn på Renuval nettsiden, oppgir viktigste opplysninger (navn, kjønn, alder osv.), velger behandling du er interessert i (f. eks. forskjellige typer tannkroner, implantater, tannbleking). Allerede nå kan du begynne å stille spørsmål til legen. Deretter får du prisantydning i de enkelte klinikkene.

Du kan nå fortsette til evaluering dvs. oppgi alle nødvendige opplysninger om helsen din, og velge dato du vil komme til Gdansk. Det tar ikke mer enn 5-10 minutter å oprette et konto og fylle ut skjemaene. På den måten kan legen din få alle de nødvendige opplysningene. I de fleste tilfellene ber Renuvals leger om å sende 2-3 bilder av tenner og kjeve. Du kan selvfølgelig ta disse selv, og sende til legen ved hjelp av Renuval appen.

De flinke programmerere som jobber til daglig med flere prosjekter, blant annet Renuval 🙂


Renuval passer på at du kaster ikke dine penger ut av vinduet. Noen behandlinger som tannimplantater krever at man besøker tannlege 2 eller 3 ganger. De informerer deg fortløpende om dine legekontroller ved hjelp av appen eller e-post. De tilbyr en kompleks tjeneste, og ordner alt fra flyplass transfer til tannlegebesøk.


Nøl ikke med å spørre dem om Besøk Polen rabatt! 🙂 E-posten er [email protected], og tlf. Til den snille Ada er +48 792 615 270. Alle Renuval ansatte snakker engelsk, og vil gjerne hjelpe deg med å ordne  din tur til Gdansk.

 

Og dere, bruker dere slike apper? 🙂

Marta og Aga

 

 

Nyttårsfeiring i Polen

Har dere tenkt om å reise til Polen for å feire nyttår (eller Sylwester på polsk)? Hva er det å gjøre her, bortsett fra å se på fyrverkeri på midnatt? Den gangen presenterer vi nyttårsfeiring i de største polske byene.

Navnet Sylwester stammer fra paven Sylwester I og er i tillegg til dette Sylwesters navnedag. Navnet er fortsatt gitt til barna i Polen, selv om det er ikke mest populær nå for tiden. Polakker elsker å feire nyttår, om dere gjør det også les om nyttårshendelser i Polen 🙂

Gdansk, Sopot, Gdynia
I Trippelbyen kommer det til å bli en skikkelig nyttårsfeiring. Gdynia organiserer, for den andre gangen, nyttårsfest i samarbeid med en av de største polske TV-selskapene, Polsat. Mange kjente musikere skal spille den natten og fyrverkeri kommer til å være imponerende. Adgang er fri, feiring begynner klokka 20:00 på Skwer Kosciuszki.

Cityscape aerial view on the old town with saint Marys church on the sunset in Gdansk, Poland
Bildet: Fotolia

I Gdansk skal det også holdes konsert og fyrverkeri, men her er det letter å planlegge noe ekstra. Hilton Hotell organiserer et ball, The Great Gatsby stil. Prisene starter fra 1000 NOK per person. Ønsker dere å feire nyttår som en konge? Velg slott i Lezno. Slott i Lezno ble bygd i 17-århundre og hele natten der komme til å bli helt kongelig. Adgangen koster 1000 NOK med overnatting og vinsmaking, open bar og maten er inkludert i prisen. Vil dere ikke bestille plass på forhånd? Husk om Hard Rock Cafe i Gdansk, de tar ikke reservasjoner og alle kan komme.

I Sopot er alle, som alltid, uteseder åpne. Liker dere å ha alt organisert, sjekk hva hoteller som Sheraton, Haffner og Rezydent tilbyr. Husker dere om Brasserie D?Or vi skrev om tidligere? De forbereder en spesiell middag som koster 400 NOK per person. Bortsett fra restaurangene finnes det mange fester, arrangørt blant annet av 3 Siostry (sirkus stil), Klub Atelier (Bollywood stil), Zatoka Sztuki Beach Club, Mollo (70-åra).

Feiring i Gdansk

Warszawa

Hovedstaden skal feire nyttårsaften på Nasjonal Stadion. I år polske kjendiser sørge for fantastiske musikkopplevelser og byen planlegger fyrverkeri som skal vare i 15 minutter!

Om dere har lyst til å se hvordan livet i Folkerepublikken Polen så ut som, bestill gjerne plass hos Chmielna9 pub. De garanterer flott stemning av Polen fra fremtiden. Dere skal få anledning til å spise typiske, folkerepublikkens retter, danse til musikk som var populær på den tiden og delta i forskjellige konkurranser. Feiringen koster 350  zloty (ca. 700 NOK).

I hovedstaden finnes det også en mulighet å feire i slott, f.eks. palac Prymasowski. Der skal dere velge mellom tre forskjellige saler med forskjellig musikk. Priser starter fra 300 zloty. Andre kongelige steder er blant annet Venezia Palace og Palacyk Otrebusy.

Feiring i Warszawa

BOs32ejAZhf

Krakow
Alle polske byer tilbyr feiring i sentrum, i Krakow skal deltakere samle på Krakowski Rynek (marked) for å telle til midnatt, se på fyrverkeri og ønske alt best til sine nære og kjære.

Har dere lyst på noe helt unikt? I Krakow får dere anledning til å ta en nyttårsreise med tog. Reise fra Krakow til Zakopane skal begynne klokka 19.30, 23.00 stopper toget i Zakopane, der feirer man nyttår og klokka 5.00 kommer toget tilbake til Krakow. Reisen koster 180 zloty.

Feiring i Krakow

Wroclaw
I Wroclaw oragniseres det nyttårsfeiring i samarbeid med polsk Tv-selskap TVP2. fest på Rynek (marked) kommer til å bli stor! Dere skal få anledning til å høre på Lemon, Pectus, Patrycja Markowska og Halinka Mlynkowa som skal gi en konsert.

Vil dere opplave noe av wild west? I Wroclaw (eller Wroclove som innbyggere pleier å skrive) i Kuchnia2Swiaty retaurangen kommer det til å bli en fest med cowboys, indianere og Cancan dans.

Feiring i Wroclaw

Poznan
Poznan er en by av opplevelser og i hjerte av byen skal dere oppleve polsk musikk, Anna Jantars sanger skal være et hovedtema. Om dere liker fester med masse mennesker, så kan dere gi en sjanse til nyttårsfeiring organisert på INEA stadion. Der skal dere danse, se på kunstnere og delta i konkurranser. Til slutt vil vi minne om Malta innsjø ? Resident restaurant ligger ved den. Den organiserer glamorøs nyttårsfeiring for alle som elsker vakre utsikter.

Kommer dere til Polen på nyttår? Skal dere lete etter et plass å feire eller har dere allerede bestilt noe? Del gjerne deres ideer med oss.

Agnieszka

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top