Limo utleie i Gdansk, Sopot og Gdynia

Innlegget er sponset

Dere ofte skriver til meg at dere har lyst til å organisere en fest i Polen, for eksempel et utdrikningslag eller en bursdagsfest. Gdańsk, Gdynia og Sopot tilbyr mange forskjellige steder hvor dere kan feste på, men hva med transport? I dag skal jeg skrive om en perfekt løsning, nemlig Hummer Limo. Hvis dere liker å reise med stil, da er denne idéen helt perfekt for dere 🙂

Hummer H2 er den største limousinen som gir høyeste kvalitet og prestisje blant slike bilene. Hvis dere reiser til Polen for å feste og vil gjerne besøke flere klubber eller restauranter i Sopot, kan det være en flott idé for en førfest. Mange utleier Hummer 2 når de organiserer en fest eller vil bare ta en tur fra flyplassen til hotell. Derfor kan det være et flott alternativ for en vanlig taxi.

Det er en nydelig bil hvor man kan slappe av på med en glass champagne, snakke, høre på musikk og rett og slett ha det gøy. Limousinen er ment for 8 personer, så du kan ha en liten fest der inne sammen med dine nærmeste, og en erfaren sjåfør skal kjøre med dere der hvor dere vil 🙂 Det finnes komfortable sofaer, klimaanlegg og diskolys der, så flott atmosfære er garantert 🙂 Forresten, prisen inkluderer en Cava-flaske som dere kan kose dere med 🙂 Det er også tillatt å ta med dere deres egen alkohol og forskjellige drikkevarer.
 

Hva mer bør dere vite? Først og fremst, det er ikke mulig å ta med seg flere enn 8 personer. Én time i limousinen koster 500PLN, og dere bør helst bestille tjenesten minst 24 timer før festen. I limoen kan dere høre på deres favorittmusikk som dere kan ha på en minnepinne eller spille den via blåtann. Lydsystemet der inne er meget bra!
 

Vel, nå er det bare å reise til Gdansk, bestille Hummer H2 og ha en liten fest! 😉 Kos dere masse i Gdansk og hvis dere er interessert i tilbudet, kan dere lese mer her: http://www.hummer.limogdansk.pl/en/

Se video her:

 

 

 

De 7 fineste stedene å gå tur i Gdansk, Sopot og Gdynia

Slutten av september og begynnelsen av oktober er en perfekt tid for å vandre rundt, gå i skog og mark eller ta en romantisk spasertur langs stranden. Høstfarger gjør at slike turer blir enda mer sjarmerende og flotte. Hvis dere reiser til Trippelbyen, kan dere lese her om mine favoritte steder for spaserturer.

Cityscape aerial view on the old town with saint Marys church on the sunset in Gdansk, Poland

Bildet: Fotolia

Oliwski parken og Pachołek-observasjonstårn
Park Oliwski er en av de vakreste parkene i Gdańsk, synes jeg. Uavhengig av årstid finnes det mange unge og gamle som vandrer sammen og tar tid til å snakke med hverandre. Det er også et populær sted til å ta bryllupsbilder på. Ti minutter til fots fra parken er Pachołek, som er et observasjonstårn. Mange sier at utsikten er uforglemmelig 🙂 Der kan dere se hele Trippelbyen, og hvis været er fint, er Hel-halvøya synlig også!

96sQmzGksn
 
BKyI8YyAh8q
BGoQJyPzPac
 Brygga i Sopot

Om sommeren må alle betale for å ta en tur på Molo, men det pleier å være helt gratis om høsten og vinteren. Jeg liker å besøke dette stedet når jeg er i Sopot, for det gir opplevelse av å ha “vind i håret” og vakker utsikt. 🙂 Det er også verdt å vite at det er den lengste trebrygga i Europa!

BKdpJedg-Z7
 
BKP_ZVOgf57

Skwer Kościuszki i Gdynia
Kosciuszko torget i Gdynia er alltid fylt med turister og beboer. Det finnes mange suvenirbutikker der, og mange puber hvor dere kan drikke og danse om kvelden. Det er hjertet av byen, og er omgitt av velstelte grøntområder.

BI2abLMBk_1

 

BHdGLc9DPA_

Klippe i Gdynia
En spasertur i nærheten av Klif Orłowski i Gdynia er en ren nytelse. Det er absolutt et godt valg for elskere av aktiv ferie i Polen. Solen, vinden og
lyden av bølgene gjør det enklere å glemme alle bekymringer og slappe av 🙂

BKdnP9KBcog

BK2VzQ2DS3F

En tur fra Jelitkowo-stranden til Sopot
En annen ide for en perfekt spasertur ved sjøen er å gå fra Jelitkowo-stranden i Gdansk til Sopot. Det tar omtrent 40 minutter, så det er en perfekt mulighet til å bevege seg litt og besøke Sopot som er en nydelig by. Dere kan ta en trikk nummer 6 til 8 som går til Jelitkowo og komme tilbake til Gdansk til fots eller ta et SKM tog.

BKgz-mLgzgK
 

Trójmiejski Park Krajobrazowy – naturparken
Trójmiejski Park Krajobrazowy ligger i Sopot området. Rolige skoger, fine innsjøer, flotte sykkelstier og alt virkelig nær havet. Parken ble opprettet i 1979 og det er et område på 19 930ha.

BHmpA_YgiK9
 
BK1aSAmBIvk

Og hvis etter en tur har dere lyst til å slappe av, les gjerne om puber og kafeer i Gdansk og området 🙂
Kos dere masse!

 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hva skjer i oktober?

Reiser dere til Polen i oktober, men vet ikke helt hva dere skal gjøre? Når dere er ferdig med å besøke viktigste severdigheter og museer, kan dere lese her om forskjellige lokale arrangementer, konserter og utstillinger som er verdt å legge merke til 🙂

GDAŃSK
Interference Festival 2016 – 7-8. oktober 2016, Gdański Teatr Szekspirowski (ul. Wojciecha Bogusławskiego 1)
Festivalen tilbyr ulike projeksjoner, møter, verksteder, konserter og verk av mange billedkunstnere, fordi festivalen er en konkurranse også. Kunstnere fra 37 land deltar i konkurransen. Billetter koster fra 35 til 70 PLN.

8a3KBORCLP8bhxyjxaEE

Festiwal NARRACJE – 21-22. oktober 2016, Biskupia Górka
Den årlige festivalen blir fokusert på ett Gdansks distrikt hvert år. Dette året skal det være Biskupia Górka som ligger i nærheten av den gamle byen. Forskjellige polske artister utgjør en historie om stedet og gjør at innbyggere kan se området med nye øyne 🙂

z7lDxhqyEN
 
vfvbvlE2Bg

Festiwal Jazz Jantar 2016 – 28. oktober – 10. november 2016, Klub ŻAK (ul. Grunwaldzka 195/197)
Liker dere jazz? Da bør dere delta Festival Jazz Jantar 🙂 Det er én av de tre viktigste jazzfestivaler i Polen. Der kan dere høre på fantastiske musikker fra hele verden. Dere kan se programmet her og kjøp billetter her

BJp2xUFAtmg
 
BDRAQZ_v0E8
 

WARSZAWA
PJ Harvey – konsert – 12. oktober 2016, kl. 18:00 – Torwar, ul. Łazienkowska 6a
En av de største konserter dette året. Mange sier at hun er den ubestridte dronningen av den britiske alternative musikken 🙂 Dere kan kjøpe billetter her.

7ReW0jJkag8

BKtDF6eAXfA

Warszawski Festiwal Piwa (Ølfestivalen i Warszawa) – 13-15. oktober 2016 – Stadion Miejski Legii Warszawa, ul. Łazienkowska 3
Liker dere polsk øl? 😉 Ølfestivalen skal fremme, vise og berike folks kunnskap om øl, ølkultur og ølbrygging. Der kan dere smake på omtrent 500 forskjellige øl fra hele verden. Kjøp billetter her

13tCPVvYi4
 
BEEbpVZLP96

KRAKÓW
FOURS Collective – konsert – 15. oktober 2016 – Pauza In Garden, ul. Rajska 12
Et flott polsk jazz/treezz-band FOURS Collective spiller i Kraków denne måneden. Billetter kjøpes ved inngangen (30 PLN).

RBCztaSAGgc

Van Gogh Alive – utstilling – Plac Jana Nowaka-Jeziorańskiego 3
Det er en utstilling som har blitt kjent i hele verden. Den ble vist i Berlin, Shanghai, St. Petersburg, Singapore og mange andre byer. Det er en multimedia utstilling og malerier vises på bygnings vegger og himlinger.

BHzBcS_gugX
 
8yHJiGOCLN

III Krakowski Festiwal Akordeonowy (trekkspillfestival) – 9-16. oktober 2016
Hvis dere liker trekkspill, bør dere besøke Krakow i oktober 🙂 Festivalen tilbyr et bredt spekter av sjangere: klassisk musikk, samtidsmusikk, ny musikk – verdenspremierer, improvisert musikk, sang og trekkspillmusikk osv. 

Loir2Vx6gIc

WROCŁAW 
Smolik / KEV FOX (konsert) – 23. oktober 2016, kl. 20:00 – Sala Gotycka i Stary Klasztor, ul. Purkyniego 1
For 5 år siden begynte en polsk og en britisk musikk å skape musikk sammen. Nå er de mer og mer populære i Polen. Denne oktober kan dere høre på dem i Wroclaw, og i begynnelsen av November (4. november 2016) i Warszawa.

BKUyZu-g-4J
aehYzFF0nu8

Har dere lyst til å besøke Polen i oktober? Les gjerne HER hvorfor det er en god ide å besøke Polen om høsten.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Norske bedrifter i Polen

Mange besøker Polen når de har lyst til å slappe av med vennene sine eller familien sin. Det finnes jo mange vakre strender, fjell, skoger og severdigheter som tiltrekker turister. Til Gdańsk, Warszawa eller Kraków kommer likevel flere og flere nordmenn som har et annet formål – virksomhet. 

Forholdet mellom Polen og Norge fortsetter å vokse både i bredde og dybde. Norges samarbeid med Polen har utviklet seg veldig raskt i løpet av de siste årene. Polen har en befolkning på 38,2 millioner og er den sjette største ekonomien i Europa. Gjennom Team Norway, et uformelt nettverk av næringslivets aktører, har Norge utviklet et nært samarbeid med representanter for næringslivet og andre samarbeidspartnere i Polen. Nå er handelen mellom begge land på vei oppover. Over 300 norske bedrifter, særlig små og mellomstore, har etablert virksomhet i Polen. Blant de store selskapene finner vi Kongsberg-gruppen, Marin Harvest, Jotun, Yara International, DNB, og DNV-GL.

BHS4_7xg5kL
 
BHS5H0lgS16

Nøkkelfaktorer for hvor man etablerer bedriften er først og fremst tilgjengelighet på høy kunnskap og arbeidskraft, logistikk og infrastruktur. Polen oppfyller alle disse kriteriene. 

BFmYzZuwy-2

I Gdańsk kan man finne også Schibsted Media Group som er en av de største medieselskapene i Europa. Gdańsk fanget oppmerksomheten til det norske selskapet, som et ideelt sted for nye investeringer. Gdańsk er en meget attraktiv beliggenhet på grunn av direkteruter til de skandinaviske landene og den korte reisetiden. Firmaet har også en filial i Kraków.

BGZa4tHFTku
 
BFlPG-XlTu8
 
BKJcriABh_f

Et annet norsk selskap, Libertech, åpner sitt kontor i Polen også. Selskapet opererer i dag i Norge, Sverige og Polen, og planlegger å utvide til det asiatiske markedet. Tiltrukket av Polens gunstig økonomisk miljø og tilgang på høyt kvalifiserte medarbeidere, har det norske selskapet besluttet å etablere sitt hovedkontor for CEE regionen i Warszawa. Kontoret skal bli plassert på Warsaw Spire, som har blitt symbolet på modernitet og innovasjon.

BA7lnRpusle
 
BGCwfMuuslS

Det er også verdt å vite om Alchemia – et moderne forretningskompleks som bygges i Gdańsk. Prosjektet gjennomføres i 4 etapper og til slutt skal vi ha over 80 000 kvadratmeter av høy kvalitet kontorlokaler og tilhørende tjenester. Der kan dere ha en mulighet til å leie kontor og gjøre bedriften din kjent i Polen. 🙂
 

2Qc4A4CcNW
 
y4LfjxicIV

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Iskrem i Gdansk, Sopot og Gdynia

Jeg må innrømme at jeg elsker iskrem. Og det gjør mange Polakker også! For noen dager siden sa mine utenlandske venner til meg at det er litt rart at folk i Polen spiser iskrem uavhengig av været. Det er jo ganske vanlig at alle spiser iskrem om sommeren, men i Polen kan dere av og til treffe noen som går og spiser den når det snør og er kaldt. Men det er ikke så uvanlig for oss! Det finnes dusinvis av fantastiske iskrembarer som vil gjøre dere elske iskrem enda mer og spise den hele tiden! 😉

Miło.Mi – wytwórnia lodów naturalnych (naturlig iskrem) – ul. Świętojańska 81/2, Gdynia
OBS! Prøv på eget ansvar! 😉 Men seriøst folkens, disse kan være vanedannede 😉 For et par dagen siden spiste jeg pistasjnøtter og havsalt iskrem der og kan ikke slutte å tenke på denne smaken… De tilbyr forskjellige, overraskende smaker som for eksempel marengs med kaffe, prosecco med mynte eller peanutsmør. Rett og slett deilig!
 

BHXQldPjwu7

Lody u Kwaśniaka – ul. Wąsowicza 2a, Gdynia
Den eldste iskrembaren in Gdynia. Stedet ble grunnlagt av Franciszek Kwaśniak i 1954. Der brukes en tradisjonell oppskrift, men folk der lager fortsatt nye interessante smaker som rabarbra og jordbær eller indisk hamp og kakao frukt.

5PAzN8OkYQ

Altana Smaków – ul. Świętego Ducha 115/117
Stedet ble grunnlagt av et par fra Poznań. De har både klassiske og overraskende smaker. Der kan dere også drikke en kopp kaffe eller smake på deilige kaker. Helt sikkert verdt et besøk!

BFbh5kCKmTd
 
BFOgCx7Eb06

Eskimo Lody – ul. Wyspiańskiego 22, Gdańsk
En av de eldste isbarene i byen. Den ble grunnlagt i 1947 og er fortsatt populær blant lokalbefolkningen som elsker stedet og forbinder det med sin barndom. Mange sier at till tross for tidens gang har smaken ikke endret seg der. 

BJDmUMHDelC
 
BHPtPDVjgAL
u Lodziarzy – ul. Świętojańska 100, Gdynia
Ett sted til i Gdynia! Stedet er ganske nytt, men de som bestemte seg for å åpne u Lodziarzy lager iskrem basert på en oppskrift som de har funnet på et loft. De bruker bare naturlige ingredienser og tilbyr mange forskjellige smaker. 
 
BG3tIzMGxGG
 
BIFi1mvgzGP

Bacio di Caffe – Ogrodowa 2/1, Sopot
Mange sier at det er det beste stedet å spise iskrem i Sopot på 🙂 Hyggelig service, deilig iskrem og kaffe. Hva mer kan man ønske seg? 😉
 

BCpvZzFNfPR
 
8IV0LWB7Ea

Og hva med dere? Liker dere iskrem? 🙂 Kos dere masse i Gdańsk, Sopot og Gdynia!

Les om kafeer og puber i dette området!

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

10 nyttige polske uttrykk som brukes ofte

Hvis dere reiser til Polen, kan det være en god idé å lære noen polske uttrykk. Flere og flere polakker snakker engelsk, men det er alltid hyggelig å høre utenlandske turister som prøver å snakke polsk. 🙂

Dzień dobry! [‘dʑɛɲ ,dɔbri] – God morgen!/God dag!
Vi sier Cześć som betyr Hei når vi hilser på en venn eller yngre mennesker. Men vanligvis sier vi Dzień dobry når vi går innom en butikk, en restaurant osv. 

BKiwF3_AWF7

Ile to kosztuje? – Hva koster det?
På markeder og lokale butikker er det noen ganger slik at man må spørre om priser. 

Smacznego! – “Bon appetit”
Det sier vi alltid før vi begynner å spise. Smaczne betyr deilig, så hvis vi sier det, ønsker vi noen et godt måltid. Og alle vet at polske mat er fantastisk 🙂

BKa68xTjn0j


Przepraszam, gdzie jest toaleta?
– Unnskyld, hvor er toalettet?
Det trenger vi ofte å vite på restauranter og kafeer.

BJFyVEmgZVo


Z którego peronu odjeżdża pociąg?
– Hvilken plattform går toget fra?
Reiser dere med tog fra en polsk by til en annen, er det viktig å vite det. Hvis dere vil kjøpe en billett til en by, kan dere si Poproszę bilet do… – Jeg vil gjerne ha en billett til…

BKeFwhvh2Zn


Poproszę piwo/kawę.
– Jeg vil gjerne ha en øl/en kaffe.
Piwo er noe som alle bør smake på i Polen! Derfor er det viktig å vite hvordan dere kan bestille den på polsk 😉 Hvis dere vil gjerne bestille en kopp kaffe med melk, kan dere si Poproszę kawę z mlekiem.

Na zdrowie! [na zdrɔv’ɛ] – Skål!
Det sier vi alltid når vi drikker alkohol, men også når noen nyser!

BKWD6JgDBpQ


Dziękuję
[dʑɛ̃’kujɛ̃] – Takk.
Det er alltid hyggelig når noen er takknemlig 🙂

BKiCAdiAvww


Nie mówię po polsku.
– Jeg snakker ikke polsk.
Det kan være nyttig når noen snakker mye på polsk til deg, men du forstår ingenting 🙂

Jesteś piękna! – Du er vakker!
Mange sier at polske kvinner er veldig vakre! Vær ikke sjenert hvis du liker én av dem 😉 Hvis du liker en polsk gutt, kan du si Jesteś przystojny – Du er kjekk. Men dere kan først og fremst si Polska jest piękna! …hvis dere synes at Polen er vakker 🙂 Synes dere det?

BKSg9CsDnM6

Kjenner dere flere polske uttrykk? 🙂

Prøv å snakke polsk! 🙂

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Kaffe, te eller kake? 6 kafeer du bør besøke i Wroclaw.

Når det regner og blåser eller dere er trøtt etter å ha vandret rundt i byen, er det bra med å ta en hvilepause. Det finnes mange fantastiske kafeer i Wrocław. Jeg har valgt bare 6 av dem som mine venner fra Wrocław liker å besøke. 🙂

Cafe Rozrusznik – Cybulskiego 15
Stedet er åpent fra kl. 7:30 til 21:00, så du kan drikke din favoritt kaffe tidlig om morgenen etter ved slutten av dagen 🙂 Et nydelig interiør, forskjellige kaker og gode sandwicher!

BASjY1JmDId
 
BHWs8eFDyYS

FC Caffe – Kuźnicza 30
Mange kaffekjennere sier at kaffe der er fantastisk! Der kan dere også drikke ferskpresset juice, varm sjokolade eller forskjellige teer og spise flotte kaker.

BBc15VmpQZV

BETGq4ypQbf

BDQWCLSpQf8

Vinyl Cafe – Kotlarska 35-36
De serverer deilig brasiliansk kaffe, kaker og frokoster. De har også interessante bøker (men særlig polske!;) ) som dere kan lese der eller låne. Forskjellige typer musikk som spilles utelukkende fra vinyl gir hyggelig atmosfære.

BKLGUxWDWH-
 
BJGuPR_DMM8
 
BDteWo2yZrQ

Café Vincent – Oławska 8
Det er først og fremst et fantastisk sted for å spise frokost på. Utvalget er ganske stort – blant mange andre kan dere smake på sandwicher, omeletter, eggerøre og croissanter. Likevel er det et perfekt sted for å spise dessert på også! 

BCn-zAmEIlK
 
BFjZ5z4ldFf

Czajownia – Białoskórnicza 7
Hvis dere foretrekker te framfor kaffe, kan Czajownia være jackpot for dere. Der kan dere nyte en kopp deilig te og velge mellom teer fra hele verden!

3Y97YAt2PF
 
BHMgAYOh16S

Etno Cafe Okrąglak – Pl. Tadeusza Kościuszki
Der kan dere drikke god kaffe, og også kjøpe den! Stedet tilbyr kaffe særlig fra Etiopia, Brasil og Nicaragua. I tillegg har de gode kaker!
 

BJcj6EgjCRl

Kos dere masse i Wrocław!

Les gjerne om hvor dere kan drikke kaffe i Gdańsk og Kraków.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hvorfor bør du besøke Polen om høsten?

Det er ikke behov for å oppmuntre noen til å besøke Polen om sommeren. Østersjøen og vakre strender tiltrekker turister fra hele verden. Hva er mer, juli og august er vanligvis de varmeste månedene. Men, å besøke Polen om høsten er en fantastisk idé også. Mange sier at den er den vakreste tiden her. Det er rolig, moden og fargerik. Og… det er fortsatt varmt!:)

9oKCyZRM_B
Skaryszewski parken i Warszawa
 
9OLHGTkp8L

Wilson Parken i Poznań
 

-uNGrVv8jU

 

Oliwski parken i Gdańsk

 

96sQmzGksn
 Oliwski parken i Gdańsk
 
9S44s8o0Hn
Południowy parken i Wrocław
 
Den gylne polske høsten – Złota polska jesień – er uttrykket som ofte brukes for å beskrive denne årstiden. Sommeren er borte, vinteren nærmer seg, men været er flott og det er tid for å nyte fargene. Det er den beste tiden av året for lange turer, for å vandre rundt og besøke parker og nydelige skoger. Der kan dere ofte treffe mange bedårende dyr, for eksempel ekorner eller pinnsvin. 🙂

September er vanligvis vakker, solrik og varm i de fleste av polske byene. Værvarselet for resten av måneden i Polen ser veldig lovende ut 🙂

For mange lokale innbygere er det også tiden for å samle sopp. Mange polakker liker å reise til skoger tidlig om morgenen og prøve å finne steinsopp, kantareller og mange andre. Som vanlig tørker de soppene eller lager deilige supper og soppsaus. 

Hva er mer, høst i Polen åpner en ny kunstnerisk sesong. Da har dere flere muligheter hvis dere har lyst til å gå i teater, på konserter og kunstutstillinger. 

BHjybQ8BP7K
jazz konsert i Bruderschaft, Gdańsk
 
Planlegger dere en høst-tur til Polen? Spør meg gjerne hvis dere trenger noen tips! 🙂

Les gjerne om puber og kafeer i Gdańsk og området.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hva kan du gjøre i Olsztyn?

Har dere noen gang vært i Olsztyn? Byen er full av severdigheter, flotte restauranter og nydelige utsikter. Den ligger i nordøstlige Polen ved elven Łyna, og er hovedstad i det ermelandskmasuriske voivodskap og den historiske hovedstad i Ermeland. Det tar bare 2,5 time å reise dit fra Gdansk, så kanskje kan det være en god idé å besøke byen når dere reiser til Polen? 🙂 Les gjerne om hva dere kan se og gjøre i Olsztyn.

Gamlebyen
Først og fremst, gamlebyen i Olsztyn er en mustsee. Der kan dere finne mange flotte bygninger å se på og flotte matsteder med god mat. Ta dere tid til å gå rundt og nyte, sett dere ned med et måltid eller en øl og bare bli en del av dette bybildet 🙂

wcVRSByNeL
sZtHKuP_V2

Park Centralny (Emilii Plater 14)
Et perfekt sted for å ha en liten tur eller bare å sitte og slappe av. Parken ligger i sentrum av byen, ved elven Łyna. Det finnes tur- og sykkelstier der, en liten amfiteater og en lekeplass.

9WaxptvVqt
Jezioro Długie (Dlugie innsjøen)
Innsjøen ligger i den vestlige delen av Olsztyn. Dette området er innbyggernes favorittsted for å vandre rundt på. Der kan dere ta en hvilepause og oppleve den vakre polske naturen 🙂
BKBga_WA4VH
BKEMN-UBuDT

Planetarium (Żołnierska 13)
Planetarium i Olsztyn har vært én av de viktigste attraksjonene i byen for nesten 40 år nå. Deres tilbud er en balanse mellom utdanning og underholdning. Inngang koster fra 10 til 15 PLN. 

BEeQGe3gHui
 
Mr Escape – escape room (Feliksa Nowowiejskiego 7)
Et escape room er en spesialbygd rom fyllt med gåter, hint og gadgets. Du og vennene dine blir låst inne i et av disse spesialbygde rommene. Målet er å unnslippe med tid til overs! For å gjøre det, må dere jobbe som et team og løse oppgavene. Høres ut som gøy? 🙂
BHrqO6aDsev

Aquasfera – vannpark (al. Marszałka Józefa Piłsudskiego 69b)
Hvis dere har lyst til å bade og svømme, kan det være en god ide til å besøke dette stedet. I tillegg til bassenger finnes det også et treningssenter og en restaurant. 

4UscWuKoqt

Galeria Warmińska – et kjøpesenter (Tuwima 26)
Det største kjøpesenteret i Olsztyn. Hvis dere ønsker dere å kjøpe klær, spise noe eller besøke frisørsalong, da kan dette stedet være perfekt valg for dere 🙂

BIVBHKxBaF5
BHkZDPVAOiZ

Olsztyn er full av fine kaféer, puber og restauranter også! På House Cafe Olsztyn (Stare Miasto 11/16) kan dere smake på deilige kaker, kaffer og forfriskende lemonader. 

 
BJ-9KLdAZfK

Et annet sted som er verdt et besøk er restauranten Cudne Manowce (Chrobrego 4). Veldig god mat, uhøytidelig stemning og trivelig personale. 🙂

BKNoeimBZGA
 

Og hvis dere har lyst på øl, kan dere besøke Gratka Pub (Stare Miasto 26/27). Hver mandag kan dere spille forskjellige brettspill og på onsdager prøve dere på karaoke. De tilbyr et stort utvalg av lokale øl også!

Uansett vær er det masse å gjøre i Olsztyn! Har dere lyst til å besøke byen?

Les gjerne om Warszawa, Kraków og Wrocław også. 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Restaurant i Gdansk – Lao Thai

Innlegget er sponset.

Jeg elsker asiatisk mat ? alt fra indisk til japansk. I tillegg til å være god er den som regel sunn også! Heldigvis finnes det mange restauranter i Gdańsk som gjør at jeg glemmer at jeg er fortsatt i Polen 🙂 Noen dager siden besøkte jeg og vennina mi en restaurant som tilbyr Lao-Thai- og Thai-mat.

Lao Thai ligger ved Motława-elven og den fanger øyet. Været var nydelig, så vi satt ute og hadde utsikt mot elven. Likevel er interiøret veldig fint, hyggelig og elegant også. Dekorasjonene der minner om Asia!

En hyggelig servitrise tilbød oss noe å drikke, og vi begynte å velge fra forskjellige retter. Det var ikke så lett å bestemme, fordi alt ga inntrykk av å være deilig 🙂 Likevel finnes det bilder av retter ved siden av deres beskrivelser, så det gjorde det enklere for oss. Jeg hadde hatt lyst på reker i lang tid, så jeg valg Pad Thai Koong. Venninna mi bestemte seg å prøve Yum Mamueng Kab Koong ? en salat med mango og reker. Vi smakte også på Po Pia Sod, en vegansk forrett som var lagd av friske grønnsaker, rispapir og tamarind saus. Men først, mens vi ventet, fikk vi prøve rekerchips. Det var noe som jeg ikke har prøvd før! 🙂

Ikke så lenge senere fikk vi hovedrettene våre og vi var veldig positivt overrasket! Alt så spennende ut, og dere må tro meg, det smakte utrolig godt. Pad Thai Koong er en rett som bare synes lett å lage, men den er ganske vanskelig. Hemmeligheten ligger i å bruke ferske råvarer og thailandske urter, og i kombinasjon av fem grunnleggende smaker: søtt, surt, bittert, salt og krydret. Vel, jeg må si at kokken bør få en pris for retten, 10 ut av 10! Smaken gjorde meg enda mer overbevist om at jeg må besøke Thailand snart! 🙂

Selv om vi var mette, bestemte jeg meg å prøve en dessert. På menyen var det 5 desserter, blant annet Itim Ma-Prown, kokos iskrem som serveres i et kokos skall. Jeg elsker kokos søtsaker, så det tok ikke lang tid å overtale meg 😉 Og, jeg overdriver ikke, det var helt perfekt!

Til slutt hadde vi en mulighet til å snakke med kjøkkensjefen der! Han heter Suriya Sribunma og kommer fra Thailand, men har bodd i Polen for et par år! Ingen tvil om hvorfor rettene smakte så godt og autentisk. Det var veldig hyggelig, fordi det ikke skjer ofte at kjøkkensjefer snakker med gjester.

Hva mer? Det er også mulig å bestille testing menu og prøve flere retter med en gang, hvis dere besøker restauranten som en gruppe på 8 eller flere personer. Det er en fantastisk mulighet til å bli kjent med flere asiatiske smaker 🙂 På Lao Thai kan dere ha private fester også, for eksempel utdrikkingslag eller bursdagsfest. I tillegg er det mulig å spise mat fra Lao Thai uten å gå ut! Dere kan få den nydelige maten levert på døren eller ta den bort. Likevel synes jeg at det er mye bedre å spise på restauranten, fordi den ser så nydelig ut!

Jeg bare angrer litt på at jeg ikke har prøvd thai øl som tilbys der… Men det er jo bare et annet argument for å komme tilbake 😉

Nå er det bare å besøke restauranten og prøve selv 🙂 Les gjerne mer om Lao Thai her. Kos dere masse! 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top