Akvariet i Gdynia

For noen dager siden var jeg i akvariet i Gdynia. Dette stedet viser forskjellige arter av akvatiske dyr fra hele verden. Noen dyr kommer fra ulovlige transporter som er blitt internert i Polen. Jeg tror det er et bra sted for voksne og barn fordi de kan se forskjellige dyr og bli kjent med miljøet sitt. Se hvordan det ser ut.

 

Akvariet i Gdynia ble laget i 1971 og ble kalt Oceanographic Museum and Marine Aquarium of Maritime Fisheries Institute i Gdynia. Navnet ble endret i 2003 og siden den gang het det Gdynia Akvarium. Et Maritime Fisheries Institute har eksistert siden 1921.

 

 

Det er flere utstillinger inne. Hver av dem presenterer noe annerledes. Du kan for eksempel se vakre korallrev, vanndyr, Amazon. Det finnes informasjon om dyr ved siden av hvert akvarium. En del av dette er skrevet på polsk og engelsk. Men dessverre ikke alt.

 

 

 

 

En av utstillingene fokuserer på miljøforurensning. Jeg tror at det i dag er veldig viktig at vi bryr oss om miljøet.

 

 

 

 

I rommet som fokuserer på Amazon kan du se 2 anacondas.

 

I akvariet kan du leie multimedia guider som har 2 versjoner. 1 for voksne og 2 for barn. Guidene er på tre språk: polsk, engelsk og tysk. Det koster PLN 2 for 1 person. Multimedia guider fungerer ikke på grunn av coronavirus.

 

 

Det er nye regler på grunn av coronavirus. Husk å bruke maske og desinfisere hendene.

https://akwarium.gdynia.pl/

 

 

Inngangen til akvariet skjer til planlagte tider: 09:00; 09:45; 10:30; 11:15; 24:00; 12:45; 13:30; 14:15; 15:00; 15:45; 16:30; 17:15; 18:00; 18:45. Fra en bestemt time har du 20 minutter til å gå inn.

 

Åpningstider
1. april – 31. mai 9: 00-19: 00
1. juni – 30. juni 9: 00-20: 00
1. juli – 31. august 9: 00-21: 00
1. september – 30. september 9: 00-19: 00
1. oktober – 21. mars 10: 00-17: 00

Billettkontorer er stengt en halv time før akvariet stenges.

 

 

 

Akvariet er stengt:
Hver mandag (2. november – 29. februar)
1. november
24-25 desember
31. desember
1. januar
første påskedag

 

Billetter:
Vanlig 29 PLN
Rabatt (barn som er mer enn 5 år gamle, studenter, elever, pensjonister) 19 PLN

Fungible gjenstander 12 PLN

Barn under 5 år har gratis inngang. På billettluken vil du få en spesiell billett til dem.

Billettprisene avhenger av datoen.

 

Biletter

Akvariet ligger omtrent 2 km fra jernbanestasjonen “Gdynia Glowna”.

Nettside

Emerald Lake i Szczecin (Jezioro Szmaragdowe)

Jeg vet at noen av dere har vært eller vil reise til Szczecin. Filharmonien er sannsynligvis et av de mest karakteristiske stedene i Szczecin. Det ser ut som et isfjell. Szczecin har mye å tilby, og du finner mange interessante steder der. Jeg vil gjerne vise dere et av slike steder.

 

Smaragdinnsjøen ligger 10 km fra Brama Portowa. Så dessverre er det ikke i sentrum. Men jeg tror at hvis du har muligheten, er det verdt å dra dit. Innsjøen ligger i området av Puszcza Bukowa landskapspark. Rundt innsjøen er det gangstier. Krittgruven var på dette stedet til 1925 Legenden sier at det ondsinnede og grådige spøkelset Skarbek sank det da gruvearbeiderne fant hans hemmelige skattkammer. For å være ærlig ble denne gruven stengt fordi den var ulønnsom.

 

 

View this post on Instagram

#jezioroszmaragdowe #widok #places #beautiful #photo #szczecin #natura

A post shared by weronika (@fotografiaokiemweronikii) on

 

Hvorfor smaragd? Fordi det er mye kalsiumkarbonat i vannet. En betongbro har overlevd til i dag. Dette er et fragment av togsporet som ble brukt til å eksportere materiale til et sementfabrikk i nærheten. Sannsynligvis er det fortsatt rester av gruvedrift og utstyr i bunnen av innsjøen. Dette er et bra sted hvis du vil slappe av i naturen, men husk at du ikke kan svømme i sjøen.

 

Det er også flere interessante steder rundt innsjøen:
Ruiner

I området er militære ruiner. Dere har også muligheten til å utforske undergrunnen.

 

Akademickie Hill, Oko na Szczecin

Steder hvor dere kan se panorama av Szczecin.

View this post on Instagram

Keep calm 🌄 #people_poland

A post shared by saint 🤞 sanya (@ssergeevnayaaa) on

 

Jeg bodde i Szczecin i flere år og var på dette stedet. Jeg elsket det der. Hvis dere liker naturen, er dette stedet perfekt for dere. For meg er Szczecin en veldig grønn by og har mange planter. Jeg synes det er verdt å se.

 

Hvordan reise?
Med bil – ca. 15 min. (parkering er nær sjøen)
med offentlig transport – ca. 40 min.

HER kan du sjekke hvordan du kommer dit med offentlig transport.

 

Våre artikler om Szczecin:

Alt du bør vite om Szczecin

En annen side av Szczecin

Szczecin- en by som lukter av sjokolade

Kroatia eller Maldivene i Polen? -Grodek-parken i Jaworzno, nær Katowice, Krakow

Interessant tittel, ikke sant? Nylig hørte jeg om et sted som noen kaller polske Kroatia eller polske Maldivene. Jeg forstår hvorfor. Jeg måtte sjekke om dette bildet er tatt i Polen. Se Gródek-parken i Jaworzno.

Adobe Stock

Hvorfor liker turister å besøke dette stedet?

Blått, turkis vann, klipper, en gangbro! Et sted som ser veldig eksotisk. Det er et ideelt sted for spaserturer og hvile. Det er 2 turveier. En rute har mange trapper. Du kan se forskjellige planter og fisk. Dette er også en botanisk hage, og du finner en blomstereng der. Det er også et dykkesenter.

 

Det er et bra sted for barn. Det er et monument til oteren som barn liker veldig godt. Det er ingen svømming tillatt. Det er det perfekte stedet for fotosessioner. Jeg vet at mange gjør bryllupsbilder der! Det er vanskelig å tro, men det var et steinbrudd og en søppelfylling.

 

 

Hvordan reise?

Jaworzno ligger i Schlesien, nær Katowice (ca. 30 km) og Krakow (ca. 60 km). Den enkleste måten er å reise med bil, men dere kan også reise med tog og offentlig transport. Jeg anbefaler å reise med bil hvis du har muligheten. Gratis parkeringsplasser er tilgjengelig i nærheten.

 

Etter min mening er det et interessant sted å besøke. Jeg tror at jeg skal reise dit i sommer.

 

De tryggeste stedene å besøke i Europa i en koronavirus tid- Warszawa og Gdansk

Mange lurer på om og hvor de skal reise nå. Er det trygt eller kan det bli bedre kjent med ditt eget land? European Best Destinations har laget en liste over de tryggeste stedene å besøke i Europa i en koronavirus tid. 21 byer er på listen. Warszawa og Gdańsk også. Kanskje det vil hjelpe dere å velge et sted å reise i år.

Pixabay

OBS! Nettstedet har informasjon om at gjenåpning for turister er 1. juli. Vi vet ikke det ennå. Det er ingen offisiell informasjon om det.

View this post on Instagram

Dacie się zaprosić na sobotni wirtualny spacer po mieście? 🌆 Wystarczy spojrzeć na to zdjęcie i uruchomić wyobraźnię 😍 Zdjęcie: @jacj77 👏 Tagujcie fotografie z Gdańska #gdansk i #ilovegdn, żeby zdobyć szansę na wyróżnienie 📱 #zostanwdomu #zostańwdomu #stayhome #gdańsk #super_trojmiasto #super_gdansk #trójmiasto #pomorskie #twojgdansk #gdanskiekadry #gdansk_official #igersgdansk #igerspoland #pocztowkazpolski #polandphoto #igmasters

A post shared by Gdansk (@gdansk_official) on

 

Warszawa

Warszawa er hovedstaden i Polen, som har en interessant historie. Byen overlevde to verdenskriger. Der finner du mange steder som er verdt å besøke: historiske steder, gamlebyen, Lazienki, Kultur- og vitenskapspalasset, forskjellige museer er bare noen av disse stedene. Etter min mening er det en by som kombinerer tradisjon og modernitet.

Les mer om Warszawa:

Helgetur til Warszawa

Historisk tur gjennom Warszawa

 

 

Gdansk

Jeg vet at mange av dere har vært i Gdansk, og mange også ønsker å besøke denne byen igjen. Der finner dere mange monumenter og forskjellige attraksjoner. Dere kan kombinere en bytur med en hvil på strander. Gdansk julemarked er rangert blant de vakreste julemarkedene i Europa! Dere burde se det!

Les mer om Gdansk:

Alt du bør vite om Gdansk

Anbefalelsesverdige steder i Gdansk

10 beste stedene å besøke i Gdansk

 

 

Listen er HER Ta vare på deg selv! 🙂

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top