Olivia Star i Gdańsk – oppe blant skyene

Som dere godt vet, blir Gdańsk et fasjonabelt sted og et attraktivt reisemål for turister fra hele Europa. Det er en travel storby, som stadig utvikler tilbudet sitt, og dermed gir dere nye argumenter for å komme dit 🙂 Et av stedene, som rett og slett må besøkes, er Olivia Star, som er et spennende og unikt utsiktspunkt på kartet av Trippelbyen, hvorfra utstreker det seg et forbløffende utsikt over Trippelbyen. Hvis du besøker Gdańsk, Gdynia eller Sopot akkurat nå, er dette en fantastisk attraksjon som forblir i minnet ditt lenge 🙂

 

Fot. Olivia Star

 

Olivia Stars 32. etasje er det høyeste observasjonspunktet i Nord-Polen, og det tredje i landet, hvorfra kan dere se hele Trippelbyen og Gdańsk-bukten helt til Hel-halvøya 🙂 Du kan se havet, skip som seiler inn i bukten, klippen i Gdynia, Sopot-bryggen, Oliwa-parken, katedralen og mange, mange andre spennende objekter. Dette er absolutt noe som alle bør se 🙂 Vi vil også tilføye at den viktigste saken for eiere er selvfølgelig sikkerhet, og det er grunnen til at hele objektet er omgitt av sikkerhetsbarrierer.

 

Instagram

 

Instagram

 

Olivia Star

 

Olivia Star

 

Instagram

 

Instagram

 

Olivia Star er ikke bare et utsiktspunkt, men også et godt planlagt fritidsrom med perfekt tilrettelagte interiører samt et interessant gastronomisk og kulturelt tilbud. Dette er ikke bare et unikt sted å nyte utsikten og for å ta bilder, men også et sted for familiesammenkomster ogrett og slett for å slappe av 🙂 I tillegg til atmosfæren, kan Olivia Star skryte av deilig mat, skreddersydd for de yngste gjestene, og serverer bare sunne sesongingredienser 🙂 Det er her, høyt i skyene, at alle har muligheten til å hvile, slappe av fullstendig og tilbringe tid under uvanlige forhold 🙂

 

Olivia Star

 

Instagram

 

Olivia Star

 

Instagram

 

Instagram

 

Instagram

 

Instagram

 

I tillegg til en perfekt atmosfære for møter og arrangementer, er plassen helt barnevennlig – fra tid til annen er LEGO familiesøndager organisert! Magien og fantastiske utsiktene gjør at Olivia Star er også et unikt sted for en forlovelse … 🙂

 

Instagram

 

Interessant nok har hele plassen blitt delt inn i 3 tematiske soner, som tilsvarer det besøkende kan beundre fra høyden! Den første delen er inspirert av historien til polske havlinjeskip, som for eksempel «MS Batory», som besøkte havner verden rundt. En annen viser til de vakre bygningene i art nouveau-stilen med terrakotta-tak, som ligger i et av de eldste distriktene i Gdansk – Oliwa, som ligger ved siden av Olivia Star. Den mest beroligende utsikten strekker seg imidlertid i den vestlige delen, der grønne omgivelsene i Gdansks park strekker seg til horisonten 🙂 Det finnes også et piano der, slik at du kan høre på live musikk eller til og med en større konsert.

 

Olivia Star

 

Olivia Star

 

Olivia Star

 

Olivia Star

 

Instagram

 

Instagram

 

Olivia Star er et moderne og ukonvensjonelt sted som endrer seg både på dagtid og årstid. Utsikten fra dette stedet er annerledes hver dag – det gjør forskjellige inntrykk i regværet, på en solrik dag, og det er annerledes om vinteren, høsten eller bare om natten eller under den gyldne time 🙂 Imidlertid, det som virkelig skiller stedet fra andre er respekt for byens identitet og tradisjon – den gamle høyden (180 meter) viser til augusthendelsene i Gdansk fra 1980, og arkitekturen til det nærliggende ikoniske Olivia Hall.

 

Instagram

 

Stedet er tilgjengelig året rundt og 7 dager i uken fra klokka 10 til 22 🙂 Det er også tilpasset eldres behov, barn og funksjonshemmede – du kommer til toppen med en rask heis (bare 20 sekunder!), noe som gjør besøket mye enklere. For øyeblikket er det det eneste utsiktspunktet som er tilgjengelig i Trippelbyen for personer med funksjonshemninger.

 

I tillegg åpnes det ytterligere etasjer innen utgangen av året:

  • 33 etasje, som vil inneholde to restauranter, inkludert en som heter «Arco», som vil bli drevet av en av de mest suksessrike kokkene i verden – Paco Pérez. Restaurantene hans befinner seg i store europeiske byer og har blitt tildelt 5 prestisjetunge Michelin-guide stjerner 🙂
  • og 34 etasje, som skal være et konferanserom, som kan holde opptil 350 personer 🙂

 

Instagram

 

Instagram

 

Beliggenhet

Olivia Star ligger i nærheten av et av de eldste distriktene i Gdańsk – Oliwa, ved stasjonen SKM. Gå av på stasjonen ‘Oliwa SKM’ eller ‘Przymorze SKM’ 🙂

Billetter er tilgjengelige både på nettet gjennom reservasjonssystemet og i resepsjonen 🙂

 

 

Olivia Star

 

 

Sikt høyt! La oss møte 130 meter over bakken 🙂

 

 

KONTAKT

Addresse: Grunwaldzka 472C, Gdańsk

E-post: [email protected]

 

Åpningstider

Hverdag: 10.00 – 22.00
(siste inngang 21.00)

 

Nettside

FB

Instagram

 

 

Er den 11. november en polsk versjon av den 17. mai i Norge? La oss sjekke!

Mange av landene har sine spesielle dager. Den 11. november er en spesiell dag i Polen. På denne dagen gjenvant Polen sin selvstendighet og ble fritt igjen etter 123 år. Den 11. november kalles i Polen “Dzień Niepodległości” som betyr “Uavhengighetsdag”. I 2019 år feirer vi 101 år med selvstendighet! 

 

Den 11. november er ikke arbeidsdag. Mange av butikkene er stengt og lik som den 1. november kjører tog, trikker og busser lik som på helige dager. Og nå skal vi skrive noe om et annet tog 🙂 Den 11. november samler mange av polakkene i store byer og de går i et tog. Togene er forskjellig mellom byene. For eksempel i Polens hovedstad – Warszawa – i toget går often en president og andre forbindet med politikk. I Warszawa tenner mange av polakker opp nødbluss som er forbudt, fordi de er veldig farlig. Hvert år passer politi på å formindre tall av tennet nødbluss. Toget i Warszawa er veldig kontroversielt på grunn av mennesker som bruker det for å vise sine politiske synspunkter, samtidig glemmer de hva er sannelig viktig denne dagen.

 

Togene i andre byer er litt annerledes enn dette i Warszawa. For eksempel i Gdańsk går det mange polakker som tar på seg klær fra krigstiden og kjører biler fra det tjuende århundre. På slutten av toget synger alle Polens nasjonalsang og andre patriotiske sanger. Barn bærer often polsk flagg. Mange henger polske flaggene på hus, kontor og skoler.

Interessante kulturarrangementer i Polen – november 2019

I november blir det fort mørkt. Folk pleier å holde seg stort sett innendørs og leter etter interessante arrangementer som kan gjøre deres dag litt mer spennende og koselig. Derfor prøver ulike kulturinstitusjoner å overgå hverandre i å tiltrekke tilskuere med noe nyskapende, lærerikt og inspirerende. Det som etter min mening møter disse kriteriene og er tilrettelagt for engelsktalende gjester kan dere lese litt mer om i dette innlegget. 

 

Bildet hentet fra: Fotolia

 

Utstilling – FLORAPHILIA. Planterevolusjon

Hvor? Biennale Warszawa, Marszałkowska 34/50

Når? 25.10-29.12.2019

Billetter? 10 zloty

Offisielt nettsted? Her 

 

 

I det siste observeres det en voksende trend i byer som går ut på å omringe seg med potteplanter, betrakte det som hobby, diskutere ulike aspekter av deres oppdrett og skjønnhet. Alt dette har både med kos og mangel på kontakt med natur å gjøre. Men, har dere noen ganger tenkt at planter kan være noe mer enn bare dekorasjon i deres hjem? Arrangører av utstillingen Floraphilia hevder at planter kan lære mennesker mye om samfunnsliv og har et spesielt, frigjørende potensial som kan føre til transformasjon av samfunnet. I tillegg har de stor resistens mot ulike angrep, kommunikasjonsevne og respekterer ikke noen grenser. Derfor er de en utvilsomt fantastisk inspirasjonskilde til å sette i gang revolusjon i menneskets samfunn. På hvilken måte gjør de det? Besøk Warszawa for å få vite mer.

 

View this post on Instagram

#personalgrowth #floraphilia #belgrademurals #plantlover

A post shared by Susan Comfort (@comfortconsulting) on

 

26. Internasjonal Filmfestival – Etiuda & Anima

Hvor? Kraków, sjekk detaljer her

Når? 19-24.11.2019

Billetter? fra 10-99 zloty

Offisielt nettsted? her 

 

Animasjoner som ikke er blant de mest populære, uavhengige filmproduksjoner og filmer av filmskolestudenter fra mange kanter av verden – det kan man forvente i løpet av 26. Internasjonal filmfestival Etiuda & Anima i Kraków. Festivalens arrangører har som mål å fremme kortfilmer og animasjonskunst som ikke er synlig så godt som tallrike mainstream-produksjoner. I år er det 67 filmer fra hele verden som skal ta del i konkurranse. Hvilken kortfilm blir vurdert som best og hvilken animasjon vil tiltrekke mest oppmerksomhet? Det får man se i november. I tillegg arrangeres det selvfølgelig tallrike møter med artister, workshop o.l. Interessert? Sjekk programmet

 

 

 

Matkultur – Festival for <<pierogi>> fra hele verden

Hvor? Łódź, Odlewnia, Piotrkowska 217

Når? 23-24.11.2019

Billetter?

Offisielt nettsted? FB 

 

Vi skriver ofte om <<pierogi>> som nasjonalrett, nydelig og relevant ved enhver anledning. Det bør altså ikke overraske at i dag vil vi invitere dere på en særegen matfestival. Festivalen som samler internasjonalt miljø rundt denne deilige retten. Det å lage <<pierogi>> er imidlertid ikke bare et polsk konsept. I hele verden finnes det mange forskjellige variasjoner når det gjelder denne retten. I Frankrike har man ravioli, i Georgia chinkali og i Kina serveres det jiaozi. Alle av dem likner på hverandre, men er utvilsomt forskjellige når det gjelder måten å lage dem på, krydder man bruker og ingredienser som farsen består av. Vent ikke og bestill billetter til Łódź for å tilbringe en skikkelig, velsmakende helg! 

 

Lørdag 12:00-20:00

Søndag 12:00-18:00

 

 

Musikal – Saturday Night Fever / Gorączka Sobotniej Nocy – MED UNTERTEKSTER PÅ ENGELSK

Hvor? Musikkteater i Gdynia, Plac Grunwaldzki 1

Når? 14, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 23, 24.11.2019

Billetter? 40-110 zloty

Offisielt nettsted? her 

 

 

I hverdagen jobber Tony som butikkmedarbeider i Brooklyn, men om natta blir han dansekonge, som er glad i alkohol, narkotika o.l. Hver lørdag tar han et spesielt skojrte, brede bukser og sine platåsko og drar til dette stedet, der han føler seg best. Musikalen med kultsanger av Bee Gees gir man en sjanse til å ta seg en tur til den amerikanske disco-epoken fra slutten av 1970-tallet. Bli med for å ta avstand fra virkeligheten og ha det moro. Musikalen varer i 2 timer 40 minutter og er relevant for ungdom som har allerede blitt 15 år. 

 

 

 

Natalia Mazur-Rodak

 

ALLEHELGENSDAG I POLEN – Hva må du vite om den første november i Polen?

Den første november feirer vi i Polen Allegelhensdag (Wszystkich Świętych). Denne dagen er også kalt på polsk “Święto zmarłych” som betyr “De dødes dag”. Hvorfor kalles det slik? Det er fordi denne dagen er dedikert til alle døde. Hovedsakelig fra familien vår. Derfor hvert år treffes familier på kirkegården og minner om familiemedlemer som ikke er lenger med oss. Alle tenner lys og legger dem på gravene.

 

Det er nyttig å vite at den første november er fri dag i Polen. Det innebærer at en stor del av butikkene er stengt samt trikker, tog og busser kjører som lik som på helige dager for eksempel som på søndager. Sjekk busstidtabell før du går ute! 🙂

Husk at dagen etter, dvs. 02.11.2019, butikkene er åpen som vanlig. Det samme gjelder bussene, togene og trikkene.

 

Noen dager før og noen dager etter den første november står det mange politibiler ved veier. Disse dager kalles i Polen “Akcja znicz”. Politi kontrollerer dem som kjører bil. Det er fordi myndighetene vet at mange polakker kjører til familien i disse dagene og som vi alle vet, jo flere biler jo flere bilulykker. Politikontroll prøver å formindre bilulykker som skjer hvert år. Desverre mange av dem skjer på grunn av dem som kjører bil i beruset tilstand…

Husk å kjøre forsiktig! 🙂

 

 

 

 

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top