Interessante kulturarrangementer i Polen – november 2019

I november blir det fort mørkt. Folk pleier å holde seg stort sett innendørs og leter etter interessante arrangementer som kan gjøre deres dag litt mer spennende og koselig. Derfor prøver ulike kulturinstitusjoner å overgå hverandre i å tiltrekke tilskuere med noe nyskapende, lærerikt og inspirerende. Det som etter min mening møter disse kriteriene og er tilrettelagt for engelsktalende gjester kan dere lese litt mer om i dette innlegget. 

 

Bildet hentet fra: Fotolia

 

Utstilling – FLORAPHILIA. Planterevolusjon

Hvor? Biennale Warszawa, Marszałkowska 34/50

Når? 25.10-29.12.2019

Billetter? 10 zloty

Offisielt nettsted? Her 

 

 

I det siste observeres det en voksende trend i byer som går ut på å omringe seg med potteplanter, betrakte det som hobby, diskutere ulike aspekter av deres oppdrett og skjønnhet. Alt dette har både med kos og mangel på kontakt med natur å gjøre. Men, har dere noen ganger tenkt at planter kan være noe mer enn bare dekorasjon i deres hjem? Arrangører av utstillingen Floraphilia hevder at planter kan lære mennesker mye om samfunnsliv og har et spesielt, frigjørende potensial som kan føre til transformasjon av samfunnet. I tillegg har de stor resistens mot ulike angrep, kommunikasjonsevne og respekterer ikke noen grenser. Derfor er de en utvilsomt fantastisk inspirasjonskilde til å sette i gang revolusjon i menneskets samfunn. På hvilken måte gjør de det? Besøk Warszawa for å få vite mer.

 

View this post on Instagram

#personalgrowth #floraphilia #belgrademurals #plantlover

A post shared by Susan Comfort (@comfortconsulting) on

 

26. Internasjonal Filmfestival – Etiuda & Anima

Hvor? Kraków, sjekk detaljer her

Når? 19-24.11.2019

Billetter? fra 10-99 zloty

Offisielt nettsted? her 

 

Animasjoner som ikke er blant de mest populære, uavhengige filmproduksjoner og filmer av filmskolestudenter fra mange kanter av verden – det kan man forvente i løpet av 26. Internasjonal filmfestival Etiuda & Anima i Kraków. Festivalens arrangører har som mål å fremme kortfilmer og animasjonskunst som ikke er synlig så godt som tallrike mainstream-produksjoner. I år er det 67 filmer fra hele verden som skal ta del i konkurranse. Hvilken kortfilm blir vurdert som best og hvilken animasjon vil tiltrekke mest oppmerksomhet? Det får man se i november. I tillegg arrangeres det selvfølgelig tallrike møter med artister, workshop o.l. Interessert? Sjekk programmet

 

 

 

Matkultur – Festival for <<pierogi>> fra hele verden

Hvor? Łódź, Odlewnia, Piotrkowska 217

Når? 23-24.11.2019

Billetter?

Offisielt nettsted? FB 

 

Vi skriver ofte om <<pierogi>> som nasjonalrett, nydelig og relevant ved enhver anledning. Det bør altså ikke overraske at i dag vil vi invitere dere på en særegen matfestival. Festivalen som samler internasjonalt miljø rundt denne deilige retten. Det å lage <<pierogi>> er imidlertid ikke bare et polsk konsept. I hele verden finnes det mange forskjellige variasjoner når det gjelder denne retten. I Frankrike har man ravioli, i Georgia chinkali og i Kina serveres det jiaozi. Alle av dem likner på hverandre, men er utvilsomt forskjellige når det gjelder måten å lage dem på, krydder man bruker og ingredienser som farsen består av. Vent ikke og bestill billetter til Łódź for å tilbringe en skikkelig, velsmakende helg! 

 

Lørdag 12:00-20:00

Søndag 12:00-18:00

 

 

Musikal – Saturday Night Fever / Gorączka Sobotniej Nocy – MED UNTERTEKSTER PÅ ENGELSK

Hvor? Musikkteater i Gdynia, Plac Grunwaldzki 1

Når? 14, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 23, 24.11.2019

Billetter? 40-110 zloty

Offisielt nettsted? her 

 

 

I hverdagen jobber Tony som butikkmedarbeider i Brooklyn, men om natta blir han dansekonge, som er glad i alkohol, narkotika o.l. Hver lørdag tar han et spesielt skojrte, brede bukser og sine platåsko og drar til dette stedet, der han føler seg best. Musikalen med kultsanger av Bee Gees gir man en sjanse til å ta seg en tur til den amerikanske disco-epoken fra slutten av 1970-tallet. Bli med for å ta avstand fra virkeligheten og ha det moro. Musikalen varer i 2 timer 40 minutter og er relevant for ungdom som har allerede blitt 15 år. 

 

 

 

Natalia Mazur-Rodak

 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top