THIS IS WARSZAWA / video

Se en flott video fra Warszawa laget av Felix Seichter fra Tyskland 🙂

 

Restaurant i Gdansk – Piwna 47

Forrige lørdag spiste vi middag på en ny restaurant i Gdansk. Restauranten heter Piwna 47 og ligger på gamlebyen. Jeg kan si det uten tvil – vi har funnet vår favorittrestaurant i Gdansk 😀 I dag skriver vi om vår matopplevelsen på Piwna 47.

 
Beliggenhet

For å si det kort – Piwna 47 beliggenhet er perfekt. Restauranten ligger på Piwna 47 gate rett ved Mariakirken i Gdansk på gamlebyen. Det er et perfekt sted å spise middag etter sightseeing på gamlebyen i Gdansk. Det blir også koselig å sitte utenfor og spise frokost (de serverer frokost fra klokka 9), drikke kaffe eller spise nydelig kake og oppleve utsikt over Mariakirken og gamlebyen 🙂

Interiør

Det gjorde et stort inntrykk på oss. Vi satt oss inne siden kvelden ikke var så varm. Interiøret i Piwna 47 er moderne men koselig. Jeg må inrømme at eiere har et godt øye for detaljer. Bare se på bildene nedenfor.


Hva spiste vi? 🙂

Det var medeieren til Piwna 47, Edyta,  som inviterte oss til middag. Vi betalte ikke for maten, likevel skriver jeg hva prisene er.
Piwna 47 serverer klassisk og enkel europieisk mat med polske elementer som f.eks. bruschetta med stekt lever, hjort sous vide eller eggerøre med østerssopp). Det er viktig å nevne at menyen skifter etter årstidene.


Vi begynte med drikk. Jeg bestilte drikken som heter Piwna 47 og består av rum, Lychee likør, basil og rosmarin sirup, lime jus, falernum sirup, granateple og mynteblader. Agnieszka bestilte alkoholfri drikk med banan, blokkebær, gojibær, chiafrø og kokosvann. Alkoholfrie drikker koster ca 15 polske zloty (30 kroner), og cocktail koster ca 22 polske zloty (ca 44 kroner).  

 Til forrett tok vi den tradisjonelle polske suppen żurek (18 zloty/36 kroner). Agnieszka sa at den smakte like godt som hjemmelagde żurek hos bestemoren hennes – i Polen er det en best ting man kan si om mat! 🙂

 Żurek med brød

Vi bestilte også plate for to med blekksprut carpaccio, biff carpaccio, geitost, syltede grønnsaker servert med bagett (retten koster 50/100 kroner). Bare se på disse fargene, retten var deilig!

Blekksprut carpaccio og biff carpaccio


Når det gjelder hovedretter kan man velge mellom kjøtt, fisk og pasta. Jeg og Agnieszka valgte biff med reker, bakte poteter med rosmarin og salat med ruccola, pære og gresskarfrø. Biffen var perfekt stekt! Retten koster 82 zlote (164 kroner).

Kollegaen vår, Adam, tok biff av hjort med røkt poteter, kanel og syltete grønnsaker (88 zloty/176 kroner). Det er noe til alle som liker viltkjøtt. Biffen var kokt ved bruk av sous-vide metode.
Bege retter var deilig! Det var mat med masse smak og farger. Rettene hos Piwna 47 ser nesten kunstnerisk ut, men man kan likevel forsyne seg med mat. En ting som er viktig å si er at de som må holde seg unna gluten eller melk vil sikkert finne gluten/melkefrie alternativer i menyen.


Til dessert bestilte vi sjokoladekake med krem og blokkebær, den var kjempe god! 🙂

Bordbestilling

For å oppsumere – Piwna 47 er en koselig og moderne restaurant som serverer skikkelig bra mat! Vi gleder oss mye at vi har en ny restaurant som er verdt å anbefale til dere! 🙂

Man kan bestille bord på e-post [email protected] eller telefon +48 58 380 88 80.

Restauranten er ny og deres nettsiden er ikke i bruk ennå, men adresse er er Piwna47.com. Følg dem gjerne på Facebook. De har ganske mye plass. Man kan booke restauranten for selskapet opp til ca. 40 personer.

 


Servitørene er meget flinke og hjelpsome, alle snakker bra engelsk og/eller tysk 🙂
 


Marta

Vi <3 Poznan

Siste helg besøkte vi Poznan som ligger ved elven Warta i Storpolen regionen. Vårt siste innlegg om Poznan kommer fra 2013 så vi bestemte å oppdatere informasjonene om Poznan på bloggen litt 🙂 Nedenfor kommer våre tips til helg i Poznan.

Rådhuset i Poznan

Hvordan komme dit?

Byen ligger mellom Berlin og Warszawa. Poznan er lett tilgjengelig fra Norge, man kan reise dit fra Rygge med Ryanair eller fra Torp med Wizzair. Med tog er det cirka tre timer til både tyske Berlin og Polens hovedstad Warszawa. Vi reiste fra Gdansk med toget. Det tar ca 3,5 timer og koster ca 50 polske zloty (100 kroner).

Torget i Poznan er meget koselig om kvelden!

6 ting man må gjøre i Poznan

    1. Oppleve hovedtorget på gamlebyen
    2. Ta turen ved Malta innsjøen
    3. Besøke Stary Browar (Det gamle bryggeriet)
    4. Slappe av i en av de parkene i Poznan f.eks. parken ved Stary Browar
    5. Drikke øl ved Warta elven
    6. Spise pyry z gzikiem

Hvor å spise?

Yezyce Kuchnia – restauranten ligger litt unna byens sentrum. Den bydelen restauranten befinner seg i bydelen som heter Jezyce. De har altid ferske og lokale produkter.

Pyszna – vi har spist søndagsmiddag i Pyszna restaurant som ligger på hovedtorget. Vi bestilte en tradisjonell forret fra storpolen regionen som heter pyry z gzikiem (poteter med gzik). Det er poteter med kvarg og krydder. Vi spiste også pierogi med blåbær og ungarske potetpannekaker med gulasj.

Pyszna restaurant på gamlebyen

Meskalina – et fint sted for å ta kaffe og kjeks eller en pils 🙂 Meskalina befinner seg i midten av hovedtorget, men er skjult i Arsenal kunstgalleri, det er ikke mye turister der hvis dere trenger et rolig sted i sentrum.

Dragon – Vi besøker Dragon hver gang vi er i Poznan. Det er et perfet sted for fredagspils!

Les mer om spisesteder i Poznan her.

Seiltur i Poznan

Helgen var meget varm, temperaturen ute var 38 varmegrader! Seiling er ikke en populær aktivitet i regionen (det er Masuria med sine vakkre innsjøene som er et populær seiling destinasjon), men vi fikk likevel anledning til å seile i Poznan! Kierskie innsjøen er en liten innsjø som liggen i den nordlige delen av byen. Det er mulig å leie ut en seilebåt der 🙂 Det er en perfekt løsning for en varm dag å dra på utflukt utenfor bysentrum.

Seiletur ved Kierskie innsjøen 🙂


Hvor å shoppe?

Om shopping i Poznan har vi allerede skrevet om i dette innlegget. Den gang besøkte vi Malta kjøpesenter for å spise litt og ta nyte av aircondition og en fin utsikt over Malta innsjøen 🙂

Hvem av dere har vært i Poznan? Hva anbefaler dere å se eller gjøre dit?

Marta

Weekend i Gdansk med ro – byliv på en fredelig måte

Er dere ikke så mye ute etter fester og natteliv? Da gir vi dere et par tips som skal hjelpe dere planlegge en koselig helg ved sjøen 🙂

Først og fremst søk flybilletter på forhånd – det er en fin måte å spare litt penger på. Flyselskaper som Wizzair eller Ryanair flyr til Gdansk mange ganger i uken og prisene er ganske lave. Dere kan fly direkte til Gdansk fla Kristiansand, Stavanger, Bergen, Haugesund, Ålesund, Molde, Trondheim, Sandefjord Torp og Rygge – så mange muligheter!

Cityscape aerial view on the old town with saint Marys church on the sunset in Gdansk, Poland

Bildet: Fotolia

Hvor å bo?

I Gdansk anbefaler vi å ta en taxi for å komme seg til sentrum. Lurer dere på hvilket hotell bør dere velge? Ut fra det vi vet velger de fleste nordmenn hoteller fra store, internasjonale kjeder, som Hilton, Radisson Blu eller Puro. Alle disse tre ligger i sentrum av Gdansk, i gåavstand fra Dluga gata og Madison kjøpesenter. På taket av Hilton kan dere spise deilig frokost med et glass champagne til – utsikten er nydelig, den går utover Motlawa elva.

Hva å se?

I sentrum av Gdansk skal dere ha anledning til å besøke alle de vakreste severdighetene, vi anbefaler særlig å kikke litt innom Mariakirken og gå opp kirkens tårn. Ravemuseum er også verdt å se for seg selv. Det er også mulig å planlegge en båttur langs Motlawa elva til Sopot, Gdynia eller Hel halvøya. Det finnes mange båtselskaper i Gdansk, om dere ønsker å leie ut båten eller kan dere kjøpe en billett til en ferge.

Har dere lyst til å se Gdansk fra en lite høyde? Ta en tur til Gora Gradowa og forty, som tidligere hadde vært en del av byens forsvarssystem. Fra bakken skal dere se verftet, gamlebyen, elva og mange andre ting.

Utsikten fra Gora Gradowa.

Hvor å spise?

Nå kommer det et par tips angående fine spisesteder i hjertet av Gdansk. Om dere vil smake på tradisjonell polsk mat, dra gjerne til Gdanski Bowke, Pod Lososiem, Pierogarnia u dzika eller Goldwasser. Fin biff kan spises hos Billy’s eller La Pampa. Deilig pizza kan bestilles i Sempre, sushi i New Kansai Sushi. Prisene er forskjellige, men dere kan forestille dere å betale fra 150 til 300-400 NOK for en person. Øl koster ca. 20 NOK for en halvliter, en flaske vin omtrent 100 NOK. Har dere lyst på å sitte i en koselig kafe? Det finnes hundrevis av disse i sentrum! Pikawa, Cafe Ferber, Costa er bare toppen av isberget.

Gdanski Bowke restaurant – maten dit var deilig!

Noe for kropp

Massasje er en god og avslappende måte å tilbringe tiden sin på. Er dere i Gdansk kan dere gjerne se nærmere på Jacques Andre sine tjenester. De har massasje, frisør, neglebehandlinger, ansiktsbehandlinger og mye mer! Skriv epost til dem, for å bestille en time. For alle som liker mer intim atmosfære og er ikke redd å reise litt rundt Trippelby, anbefaler vi Balola SPA i Sopot. Hos dem skal dere ha anledning til å snakke med en fysioterapeut som kan veilede dere videre. I tillegg til dette har de utstyr og kosmetikk som hjelper å forbedre hudtilstand med en gang! Verdt å gi dem en sjanse.

Her er vi i Balola SPA 🙂

Hvor å shoppe?

Shopping er alltid noe interessant for dere som reiser til Polen. Dette kan vi forstå meget godt! I Polen finnes det mye flere butikker enn i Norge og prisene er ikke så høye. De som elsker å ha stor utvalg bør dra til Galeria Baltycka i Wrzeszcz bydel. Madison kjøpesenter er ikke så stor, men ligger i sentrum av Gdansk. I tillegg til dette finnes det masse butikker som selger ravsmykker i sentrum.

Grunn til å smile

Til slutt vil vi gjerne minne om tannlegebehandlinger som har blitt svart populære hos dere. Det å reise til Polen for å besøke tannlegen, bleke tenner eller få implantater er billigere enn i Norge og de fleste behandlingene kan gjøres på en dag! Dere kan også ta kontakt med firmaer som ikke bare skal arrangere deres møter med tannlegen, men også kan planlegge deres fritid og hente dere fra flyplassen. Slike tjenester tilbys av Dental Travel Gdansk og den snille Ewelina Antoszewska – hun snakker flytende engelsk, og dere kan være sikre på at hun skal ordne alt og tjenester er av høyt nivå og best kvalitet. Tenk på det før reisen til Polen og bestill en time for gratis kontroll.

Agnieszka sammen med Ewelina Antoszewska fra Dental Travel Gdansk.
 

Hva mer? Eller trenges det egentlig noe mer? Ferie er jo en tid å ta alt med ro, slutte å skynde seg å nyte tiden dere har til dere og bare dere 🙂 Gdansk er en magisk by, man kan føle den historiske atmosfæren med moderne vri. Sett seg på en av de benkene på Dluga gata og se litt på byens liv.

Agnieszka

 

10 instagram-kontoer om Polen som er verdt å følge

I dag kommer noe til alle som kan ikke forestille seg en reise utan å ta masse Instagram-bilder 🙂 Vi har utført en liten research på nettet, og valgt 10 Instagram-kontoer om Polen som vi synes er verdt å følge.

1.    @igerspoland

 

Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Instagramers Poland (@igerspoland) 8 Cze, 2015 o 10:52 PDT

Det største Instagram-samfunnet i Polen. Her finner du bilder fra hele landet og mange inspirasjonene og tips til steder som er verdt å besøke.

2.    @kierunekbaltyk

Masse flotte bilder tatt ved kysten av Østersjøen. Se gjerne hvor fine polske strendene og kystbyene er!

3.    @gdynia_official

Gdynia offisielle konto. Den yngste byen i Polen er veldig aktiv på nettet, du kan være sikkert på at de vil finne din bilde med hashtag #gdyni.

4.    @miasto_sopot

Det er den offisielle instagram-konto av byen Sopot. Her finnes det de beste bildene tatt i Sopot. Du kan gjerne bli med, kanskje blir en av dine bilder tatt i Sopot en av de beste?

5.    @besok_polen

Det er selvfølgelig vårt Instagram-konto. De fleste av bildene våre kommer fra Gdansk, Sopot og Gdynia, men vi besøker gjerne andre, ikke så kjente steder i Polen! 🙂 Bruk gjerne hashtag #besøkpolen.

6.    @gdansk_official

De publiserer ikke bare bilder av kjente steder som Motlava elven, gamlebyen, men også andre fine steder i Gdansk og kule ting til og med I <3 Gdansk-sokker 🙂

7.    @igerswarsaw

Alle som setter pris på kvalitets bilder vil nytte av profilen. Her finner du flere industrielle bilder av Warszawa. Du kan også delta i “Photo of the Week” konkurransen.

8.    @visitkrakow

Noe til alle som skal til Krakow og vil vite litt mer om byens fascinerende historie. De publiserer fine bilder med beskrivelsen på engelsk.

9.    @ewixsicekin

Mange flotte bilder fra Bydgoszcz tatt av Ewa Wojciechowska. Cekin heter hunden hennes og han er veldig søtt

10.    @lovelypoland

Masse fine bilder av Polens arkitektur og natur.
 

Og hva med dere – bruker dere Instagram på ferie? 🙂 Vi anbefaler å bruke hashtag #besøkpolen når dere tagger bilder fra Polen.

 

Marta

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top