Morsdag i Polen – en unik opplevelse!

Hei! I dag skal vi snakke om en spesiell anledning som feires i Polen: morsdag. Denne dagen er en hyllest til alle mødre og deres kjærlighet, omsorg og engasjement. I Polen er morsdag, eller Dzień Matki som det heter på polsk, en viktig og tradisjonsrik feiring. La oss dykke ned i hvordan polakkene markerer denne dagen og hvorfor det er en opplevelse verdt å oppleve!

Bildet: Adobe Stock

Morsdag feires i Polen den 26. mai hvert år, og det er en offisiell merkedag, men ikke en offentlig fridag. På denne dagen viser barn og familier sin takknemlighet og kjærlighet til mødrene sine. Selv om det ikke er en offentlig fridag, vil mange familier samles og tilbringe tid sammen på denne spesielle dagen.

Tradisjonelle gaver og feiringer: Det er vanlig å gi mødrene blomster, spesielt røde roser, nelliker eller liljer, som symboliserer kjærlighet og takknemlighet. Hjemmelagde gaver, som tegninger eller håndverk, er også populære, spesielt blant yngre barn. Mange barn vil også lage frokost på sengen eller hjelpe til med å lage en spesiell middag for å vise sin kjærlighet og takknemlighet. Foruten familiefeiringer, er det også mange arrangementer og konserter som finner sted i hele Polen for å markere morsdag. Disse arrangementene kan inkludere musikalske opptredener, dans og poesiopplesninger, samt lokale kunst- og håndverksmarkeder hvor man kan kjøpe gaver og suvenirer.

Har du noen gang feiret morsdag i Polen, eller er det noe du kunne tenke deg å oppleve? Del dine tanker og erfaringer med oss i kommentarfeltet nedenfor. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Spa, massasje og behandlinger: De beste stedene å slappe av i Gdansk

Gdansk er en vakker by med en rik historie, flotte arkitektoniske perler og imponerende kultur. Men visste du at Gdansk også er hjem til noen av de mest luksuriøse og avslappende spa og massasje steder i Polen? Her er noen av de beste stedene du kan slappe av og forynge deg selv.

Bildet: Adobe Stock

Estee Spa

Estee Spa er et vakkert og elegant spa som tilbyr en rekke tjenester som inkluderer massasjer, ansiktsbehandlinger og kroppsbehandlinger. Deres profesjonelle terapeuter og avslappende atmosfære vil sørge for at du føler deg forfrisket og fornyet etter ditt besøk.

 

Melissa Gdansk

Dette er et luksuriøst spa som spesialiserer seg på skjønnhet og velvære. Melissa Gdansk tilbyr en rekke forskjellige behandlinger, inkludert kroppsinnpakninger, ansiktsbehandlinger og en rekke forskjellige massasjeteknikker.

 

Garden Clinic Gdansk

Garden Clinic er et moderne medisinsk spa som tilbyr et bredt spekter av tjenester, inkludert estetisk medisin, dermatologi og fysioterapi. De er kjent for sin personlige tilnærming og bruk av innovative teknikker og teknologi.

 

Bali Bali Gdansk

Hvis du er ute etter en eksotisk opplevelse, er Bali Bali stedet å gå. Dette spaet bringer den balinesiske spa-kulturen til hjertet av Gdansk, med autentiske behandlinger og en unik atmosfære som vil transportere deg til de tropiske øyene i Indonesia.

 

Body & Mind Clinic

Body & Mind Clinic er et sted hvor kropp og sinn blir ett. Deres holistiske tilnærming til velvære kombinerer en rekke tjenester, inkludert massasjer, kroppsbehandlinger, ernæringsrådgivning og yoga.

 

Diamond Clinic

Diamond Clinic er kjent for sin eksklusive og luksuriøse tilnærming. De tilbyr et bredt spekter av skjønnhets- og velværetjenester, inkludert ansikts- og kroppsbehandlinger, massasjer og estetisk medisin.

 

 

Urban Spa Gdansk

Urban Spa tilbyr en oase av ro midt i byens travlesentrum. Dette moderne og stilfulle spaet har en rekke tjenester, inkludert avslappende massasjer, skjønnhetsbehandlinger og velværeprogrammer designet for å hjelpe deg med å slappe av og gjenopprette energi.

 

BaliSpa

BaliSpa er enda et fantastisk sted i Gdansk som bringer den balinesiske spa-kulturen til Polen. Med et bredt utvalg av behandlinger inspirert av balinesiske tradisjoner, tilbyr dette stedet en unik og beroligende opplevelse.

 

Uansett hva du er ute etter – enten det er en massasje, en behandling eller et luksuriøst spaopphold – er det ingen mangel på alternativer i Gdansk. Så neste gang du er i byen, ta deg tid til å slappe av og forynge kroppen din på et av disse fantastiske stedene. Du vil ikke angre på det!

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Alt du bør vite om Gdańsk

Vi skriver generellt ganske mye om forskjellige steder i Gdańsk, men i dag samler vi alt informasjon om Gdańsk i et innlegg for å gjøre det enklere for dere. Her kan dere finne all nødvendig informasjon om transport, hoteller, restauranter, steder å besøke og mye mer!

Bildet er hentet fra fotolia. 

 

 1. Transport fra flyplassen til sentrum

For å komme seg fra eller til flyplassen i Gdańsk er det en del muligheter:

 • Taxi
  På flyplassen finner dere en taxiholdeplass hvor dere kan ta en taxi til byen. Prisene er forskjellige fra en taxiselskap til en annen, men i gjennomsnitt ligger prisen på cirka. 50 PLN for å komme seg til sentrum av Gdańsk.
 • Buss
  For å komme seg til sentrum med buss kan dere benytte seg av busslinjen nummer 210. Biletten koster ca. 4-5 PLN.
 • Bytog
  En mulighet er også å ta bytoget SKM til Gdańsk Wrzeszcz, og deretter ta bytog til Gdańsk Główny (Denne går i retningen Gdańsk Śródmieście). Her er bilettene litt dyrere enn bussbilettene, men koster også noen få kroner.
 • Bilutleie
  En liste over firmaer finner dere HER.Prisen for å leie en bil i en uke begynner på ca. 600 PLN og oppover.

Vekslingskontorer

I Polen finnes det en haug av vekslingskontorer så det skal ikke være noe problem å finne et i Gdańsk. Det finnes vekslingskontor på de fleste shoppingsentere som Galeria Bałtycka eller Forum, og det finnes også et par i gågaten på gamlebyen i Gdańsk. HER finner dere en liste over vekslingskontorer i Gdańsk.

 1. Offentlig transport

I Gdańsk kan man forflytte seg med buss, bytog og trikk. De vanlige linjene går fra klokka 4:30 til 23:00. Utenom disse tidspunktene er det nattbuss som gjelder.

Buss og trikk: Engangsbilett koster 4,8 PLN.

Bytog(SKM):

Prisen for en bilett begynner på ca. 4-5 PLN på den korteste avstanden opptil 6 kilometer– jo flere kilometer jo dyrere blir det.

Billettene kan dere kjøpe på billettautomater som finnes på holdeplasser. De fleste tar både kort og kontanter, noen tar kun kontanter.

Bilettene kan også kjøpes hos sjåføren/konnduktoren (da blir det ofte dyrere og man bør ha avregnet beløp). Det er mulig å benytte seg av bankkort kun hos bytog konnduktoren – på bussene er det kun mulig å betale med kontanter.

 1. Bagasjeoppbevaring

Oppbevaringsbokser og oppbevaringsrom finnes på sentralstasjonen, det koster mellom 8 og 20 PLN avhengig av størrelsen på boksen/bagasjen.

 1. Turistinformasjon

Et sentralt informasjonpunkt finner dere på Długi Targ 28/29 i Gamlebyen.

Den holder åpent:

Juli – august fra 9.00 til 19.00 / 7 dager i uken
September – juni fra 09.00 til 17.00 / 7 dager i uken

Gdansk Lufthavn

Słowackiego 200

Døgnet rundt

      5. Turistkort
For å få gode tilbud på forskejllige tjenester som inngang til museer, dyrepark, offentlig transport osv. kan det lønne å skaffe seg turistkort. Det finnes flere typer turistkort i Gdańsk – Sightseeing pakke, Transport pakke og SPA pakke. Med turistkort kan man få opptil 50 % rabatt. Kortet er tilgjengelig i flere varianter, her er noen eksempler: 24 h for 50 PLN og 72 h for 70 PLN. Kortet får dere kjøpt på informasjonspunktet eller på nettsiden HER.(På nettsiden kan dere også lese mer om de forskjellige pakkene og finne den beste for dere. 🙂

     6. Sykkelutleie
Det er for tiden ingen bysykler i Gdansk. I Gdańsk og generellt i Trippelbyen finnes det mange sykkelstier og det oppstår stadig nye.

For å leie ut sykler kan man ta en tur til f.eks Kołodziejska 7/9 der finnes det både turistpunkt og sykkelutleie. Prisen justeres etter deres behov.

 

     7. Politi og legevakt
Når du trenger øyeblikkelig hjelp bør du selvfølgelig ringe nødnummeret: 112. Hvis du leter etter en politistasjon, finner du den f.eks på en av disse adressene:

 • Obrońców Wybrzeża 19
 • Biała 1a
 • Kasztanowa 6

Døgnåpen legevakt finner du her:

 • Aleja Jana Pawła II 50
 • Nowe Ogrody 2

Hvis du trenger et døgnåpent postkontor finner du det på Długa 23/28

Steder som er verdt å besøke

Gamlebyen

For dem som ennå ikke har besøkt Gdańsk er gamlebyen et sted som må sees. Vakker arkitektur, den gyldne porten, neptun fontenen, kranen og mye mer å oppdage. Bare ved å spasere gjennom gamlebyen kan dere oppdage mange spennende ting. 🙂

Mariakirken

Mariakirken i Gdańsk er verdens største mursteinskirke. I kirken er det en mulighet til å gå til toppen av den for å se en nydelig utsikt over hele byen.

Brzeźno bryggen og strendene

Alle turister har hørt om bryggen i Sopot, men veldig få har hørt om bryggen i Brzeźno. Bryggen i Gdańsk er flott og har i tillegg gratis inngang. Bortsett fra at selve bryggen og strandene i området er fine steder å besøke så finnes det en flott park i nærheten, mange sykkelstier, restauranter m.m.

Westerplatte

Som de fleste sikkert vet var Westerplatte et sted der andre verdenskrig begynte. I dag er området et parkområde og utendørsmuseum.

 

Andre Verdenskig Museum

Dere som er interesserte i historie bør besøke Verdenskrig Museum i Gdańsk.  Utstillingen er veldig stor – hele 5000 kvadratmeter, så det er mye og se og lære.

 

Andre spennende artikler om Gdańsk:
Gdańsk utenfor banket spor

Anbefalelsesverdige steder i Gdansk

Shopping i Gdansk, Sopot og Gdynia

Weekend i Gdańsk
7 steder anbefalt av Gdańsk beboere
10 beste stedene å besøke i Gdańsk

Hoteller i Trippelbyen: 6 beste områder for overnatting i Gdańsk, Sopot og Gdynia

Ting å gjøre med barn i Gdansk- 15 steder!

Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler.

Gratulerer med dagen Norge!

Hipp hipp hurra for 17. mai! Gratulerer med dagen, Norge! Vi håper at du får en fantastisk dag med familie og venner, fylt med god mat, flotte tog, og glade barn som vifter med de norske flaggene. Denne dagen er en hyllest til friheten, demokratiet og uavhengigheten som Norge har kjempet for, og som er dypt verdsatt av alle oss som beundrer landet ditt. Måtte denne dagen bringe mye moro, latter og mange minneverdige øyeblikk for alle.

Vi er også nysgjerrige på hvordan du feirer denne spesielle dagen. Hva er dine tradisjoner for grunnlovsdagen? Kanskje du har en favorittrett du alltid spiser, eller en spesiell sang du synger? Eller kanskje du har et spesielt sted du alltid besøker? Vi vil veldig gjerne høre om det!

Del gjerne dine opplevelser, tradisjoner eller spesielle minner fra grunnlovsdagen i kommentarfeltet. La oss lære mer om hva denne dagen betyr for deg og ditt samfunn. Vi ser frem til å høre fra deg!

Ha en strålende og uforglemmelig 17. mai! La oss feire sammen!

Bildet: Adobe Stock

 

TOP 5 steder å se på en dag i Gdansk

Hvis du har kun en dag i Gdansk, er det mulig å oppleve byens unike sjarm og rike historie i løpet av disse timene. Her er vårt forslag til en travel, men minneverdig dag i Gdansk. Hva er dine 5 beste steder å se i Gdansk på én dag? La meg vite.

Bildet: Adobe Stock

09:00 – Ankomst til Gdansk

Når du lander på Gdansk flyplass, kan du føle byens atmosfære rett fra starten. Byen ønsker deg velkommen med sin arkitektoniske skjønnhet og den unike blandingen av gammelt og nytt.

10:00 – Frokost i Chleb i Wino

Chleb i Wino, beliggende på Chmielna gaten, er et flott sted å starte dagen. Her kan du nyte et deilig frokostmåltid i et koselig miljø. Prøv lokal brød og vin, og la den unike smaken vekke dine sanser for den kommende dagen.

11:00 – Tur gjennom Dolne Miasto

Etter frokost kan du ta en tur gjennom gatene i Dolne Miasto, Gdansks nedre by. Dette området, rik på historie og arkitektur, vil ta deg tilbake i tid til Gdansks gylne år.

12:30 – Utsikt fra Mariakirken

Etter en hyggelig spasertur, besøk Mariakirken, den største mursteinskirken i verden. Klatre opp i tårnet for å nyte den fantastiske utsikten over byen. Denne opplevelsen gir deg et annet perspektiv på Gdansk og er et must når du er i byen.

13:30 – Spasertur gjennom Gamlebyen og Długa-gaten

Etter å ha besøkt Mariakirken, er det tid for å utforske Gamlebyen. Spaser gjennom de sjarmerende gatene og oppdag skjønnheten i denne historiske delen av Gdansk. Gå langs Długa-gaten, en av de mest kjente gatene i byen, kjent for sine fargerike bygninger og den livlige atmosfæren. Ikke glem å ta et bilde med Neptun-fontenen, en av Gdansks mest kjente landemerker, som ligger rett ved Długa-gaten.

14:30 – Lunsj i True eller MonBalzac

For en smakfull lunsj, besøk en av byens restauranter, som True eller MonBalzac. Her kan du smake på deilige lokale retter mens du slapper av etter en travel morgen.

16:00 – Båttur til Westerplatte

Etter lunsj, ta en båttur til Westerplatte, et sted av stor historisk betydning. Her begynte den andre verdenskrig, og i dag står et monument i minne om de som forsvarte Polen mot det nazistiske angrepet.

18:00 – En drink i Woosabi

Rund av dagen med en drink i Woosabi, et av de mest populære utestedene i Gdansk. Her kan du nyte en avslappende atmosfære og kvalitetsdrikke.

19:30 – Besøk til Gdansk verft

Før du går tilbake til flyplassen, bør du legge til en siste stopp på reiseplanen din – Gdansk verft, kjent for sin rolle i Solidarity-bevegelsen som førte til slutten av kommunistregimet i Polen. Dette stedet er et sterkt symbol på frihet og uavhengighet, og gir en dypere forståelse av Gdansks og Polens nyere historie.

20:30 – Retur til flyplassen

Etter en minneverdig dag i Gdansk, er det på tide å dra tilbake til flyplassen. Men ikke bekymre deg, minnene og opplevelsene du har samlet i løpet av dagen vil følge deg lenge etter at du har forlatt denne sjarmerende byen.

Bildet: Pixabay

Med dette stramme, men balanserte programmet vil du kunne oppleve det beste Gdansk har å tilby på bare en dag. Fra historiske severdigheter, smakfulle lokale retter, til avslappende turer og panoramautsikt over byen – Gdansk vil utvilsomt etterlate et sterkt inntrykk. God reise!

Historiske steder og museer du skal besøke i Gdansk

Gdansk er en vakker by med en rik historie og en skattekiste av kulturelle attraksjoner. I denne artikkelen vil vi utforske noen av de mest bemerkelsesverdige historiske stedene i Gdansk som du absolutt bør besøke.

 

Museum for andre verdenskrig (Muzeum II WŚ)

Åpnet i 2017, dette museet gir en omfattende og gripende oversikt over andre verdenskrig, med spesiell oppmerksomhet rettet mot Polens erfaringer og lidelse under krigen. Utstillingene dekker både militære og sivile aspekter av krigen og gir besøkende en dypere forståelse av denne viktige perioden i historien.

 

Det europeiske solidaritetssenteret (Europejskie Centrum Solidarności)

Dette interaktive museet og kultursenteret ligger på det tidligere Gdansk verftet, som var sentrum for Solidaritetsbevegelsen i 1980-årene. Utstillingene fokuserer på kampen for frihet og demokrati i Polen og andre land i Øst-Europa, og gir besøkende en inngående forståelse av denne viktige epoken.

 

Det nasjonale maritime museum (Narodowe Muzeum Morskie)

Dette museet ligger ved bredden av elven Motława og gir en interessant innføring i Polens maritime historie og kultur. Utstillingene dekker emner som skipsbygging, navigasjon og handel, samt Gdansks rolle som en viktig havneby gjennom historien. Ved siden av ligger Sołdek museumsskip, som også er verdt et besøk.

 

Museum for emigrasjon i Gdynia (Muzeum Emigracji w Gdyni)

Dette moderne og interaktive museet ligger i den historiske bygningen av Gdynias maritim stasjon og forteller den gripende historien om polsk emigrasjon fra slutten av 1800-tallet til moderne tid. Museet har som mål å fremme forståelsen av de sosiale, kulturelle og økonomiske aspektene ved emigrasjon og fokuserer på de personlige historiene til polske emigranter som søkte et bedre liv i utlandet.

 

Den kongelige ruten (Droga królewska) og Neptunfontenen (Fontanna Neptuna)

Denne historiske ruten strekker seg fra Gullporten til Grønnporten og tar deg gjennom hjertet av Gdansk. Langs veien vil du se mange bemerkelsesverdige bygninger og monumenter, inkludert rådhuset, Dwór Artusa og Neptunfontenen. Oppført i 1617 og designet av Abraham van den Blocke, er Neptunfontenen et av de mest kjente landemerkene i Gdansk. Den bronsefontenen er dedikert til den romerske sjøguden Neptun og er omgitt av imponerende arkitektur og brosteinsbelagte gater. Les mer HER.

 

 

Gdansk verft (Stocznia Gdańska)

Verftet ble etablert i 1945 og spilte en nøkkelrolle i Polens politiske og økonomiske utvikling. Det var her Solidaritetsbevegelsen, ledet av Lech Wałęsa, startet, og det førte til demokratiske endringer i Polen og andre land i Øst-Europa. Verftet er nå en del av Det europeiske solidaritetssenteret og er åpent for publikum.

 

Westerplatte

Dette historiske stedet, som ligger ved Gdansk-bukta, var åstedet for det første slaget i andre verdenskrig. Det var her de tyske styrkene angrep den polske garnisonen 1. september 1939. I dag er Westerplatte et minnested med et stort monument dedikert til de som forsvarte Polen. Området inneholder også ruiner av militære bygninger og bunkere som vitner om den desperate kampen som fant sted her. Les mer HER.

 

 

Wisłoujście festning (Twierdza Wisłoujście)

Denne festningen ble opprinnelig bygget på 1300-tallet for å beskytte Gdansk mot angrep fra sjøen. Over tid har festningen blitt utvidet og forsterket, og i dag er det en fascinerende blanding av gotisk, renessanse og barokk arkitektur. Besøkende kan utforske festningen og lære om Gdansks militære historie gjennom århundrene.

 

Mariakirken (Bazylika Mariacka)

Denne enorme gotiske mursteinskirken er en av de mest imponerende strukturene i Gdansk. Kirken, som ble bygget mellom 1343 og 1502, har et fantastisk interiør, inkludert et astronomisk ur og vakre glassmalerier. Besøkende kan også klatre opp i kirketårnet for å nyte panoramautsikt over byen.

 

Oliwa katedral (Katedra Oliwska)

Ligger i bydelen Oliwa, denne vakre katedralen er kjent for sitt imponerende barokke orgel og den pittoreske Oliwa-parken som omgir det. Katedralen, som opprinnelig ble bygget som en cistercienserkirke i det 12. århundre, har blitt utvidet og endret over tid og viser nå en blanding av romansk, gotisk og barokk arkitektur.

Disse historiske stedene og attraksjonene i Gdansk gir en fascinerende innsikt i byens rike fortid og er vel verdt et besøk under ditt opphold i denne sjarmerende byen. Å utforske Gdansk vil gi deg en unik forståelse av Polens historie og kulturarv, og skape minner som varer livet ut.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Magiske leiegårder – Dolne Miasto i Gdansk

Dolne Miasto er et historisk og sjarmerende område som ligger i hjertet av Gdansk, Polen. Denne bydelen er kjent for sine vakre leiegårder, som er et resultat av en lang og fascinerende historie. I denne artikkelen vil vi ta en nærmere titt på arkitekturen og leiegårdene i Dolne Miasto i Gdansk, og hvordan de har utviklet seg gjennom tidene.

Historie

Dolne Miasto ble grunnlagt på 1300-tallet, og den tidlige bebyggelsen var preget av trehus og bindingsverk. På 1500- og 1600-tallet ble området mer utbygd, og de første murbygningene så dagens lys. I løpet av 1700-tallet begynte en periode med storstilt byggeaktivitet, som resulterte i mange flotte leiegårder i barokk- og rokokkostil.

Arkitektur og leiegårdene

Leiegårdene i Dolne Miasto er kjent for sine vakre fasader og rike dekorasjoner. Mange av bygningene har utsmykkede portaler, som er inngangspartiene til leiegårdene. Portalene er ofte dekorert med stukkatur, skulpturer og relieffer, som viser scener fra mytologi, historie og dyreverdenen.

Interiøret i leiegårdene er også verdt å merke seg. Mange av bygningene har bevart sine opprinnelige tretrapper, som er utsmykket med treskjærerarbeid og detaljer i jern. I tillegg finnes det ofte vakre flislagte ovner, som var en viktig del av oppvarmingssystemet i gamle dager.

Leiegårdene i Dolne Miasto er preget av ulike arkitektoniske stilarter, som blant annet barokk, rokokko, klassisisme og jugendstil.

Mange av dem ble bygget i forskjellige perioder og representerer ulike arkitektoniske stiler:

Gotisk stil: Gotiske leiegårder i Gdańsk kjennetegnes av mursteinsfasader, spissbuede vinduer, slanke tårn og terrakotta-utsmykninger. Disse leiegårdene er ofte dekorert med skulpturer, friser eller ornamentale detaljer.

Barokk stil: Barokke leiegårder kan gjenkjennes på deres dekorative, rikt utsmykkede fasader og bruk av stein og stukkatur. Det er ofte pilastre, heraldiske kartusjer og allegoriske skulpturer her. Mange av dem har også portaler dekorert med plantemotiver, frukt eller mytologiske figurer.

Klassisistisk stil: Leiegårder i klassisistisk stil er vanligvis mer dempet, med enkle linjer og jevne inndelinger på fasaden. Typisk for dem er kolonner, porticoer, pedimenter og flate, geometriske dekorasjoner.

Jugendstil: I Dolne Miasto finner man også jugendstil-leiegårder, preget av bølgende, organiske linjer, blomstrete motiver og rik ornamentikk inspirert av naturen.

Bevaring

I løpet av de siste årene har det vært en økende interesse for bevaring av leiegårdene i Dolne Miasto i Gdansk. Mange av bygningene har blitt nøye restaurert, og området har fått en ny glød. Dette har også bidratt til å øke turismen og gjøre Dolne Miasto til et populært reisemål for besøkende fra hele verden.

Dolne Miasto i Gdansk er et unikt og sjarmerende område med en rik historie og en imponerende samling av arkitektoniske perler. Leiegårdene, med sine vakre fasader og utsmykkede detaljer, vitner om byens fortid og kulturelle arv. Bevaringsarbeidet som har blitt utført de siste tiårene, har bidratt til å bevare områdets sjarm og gjøre det til et attraktivt reisemål for både lokale og besøkende fra hele verden.

Det er derfor viktig å fortsette arbeidet med å beskytte og vedlikeholde leiegårdene i Dolne Miasto. Dette vil ikke bare bidra til å bevare områdets historiske og kulturelle verdi, men også sikre at fremtidige generasjoner kan nyte denne arkitektoniske skatten.

Bildet: Wikipedia

Om du planlegger et besøk til Gdansk, bør du ikke gå glipp av muligheten til å utforske Dolne Miasto og dens fantastiske leiegårder. Ta deg tid til å vandre gjennom de brosteinsbelagte gatene, beundre de vakre fasadene og la deg bli betatt av områdets historie og atmosfære. Det vil garantert være en uforglemmelig opplevelse og et høydepunkt på din reise i Polen.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Familia Marco Polo – Hjemmekoselige smaker av polsk mat i hjertet av Sopot

Reklame |

Polsk mat har lenge vært kjent for sine mettende, smakfulle og hjertevarmende retter med en lang og rik historie. I hjertet av Sopot finner vi Familia Marco Polo, en restaurant som serverer deilige smaker fra det polske kjøkkenet og tilbyr et innbydende miljø for både lokale og besøkende.

 

Historie

Familia Marco Polo ble etablert av Bogdan Kietliński, som tidligere jobbet sammen med den populære restauratøren Magda Gessler. Med over 10 års erfaring i bransjen, har eierne og deres sønner, som også er kokker, sammen med et dedikert team skapt et familievennlig sted fylt med lidenskap og varme.

 

Mat og drikke

Spesialiteten til Familia Marco Polo er polsk mat med internasjonale innslag. I menyen kan gjestene smake tradisjonelle polske retter tilberedt på en autentisk måte, samt et utmerket utvalg av viner. Det er verdt å prøve den velsmakende schabowy med stuet kål (kapusta zasmażana) og poteter med dill. Dette er noe som for meg er typisk polsk. Restauranten er også kjent for sin sjømat og velsmakende desserter, som jordbær med eggedosis (kogelmogel) og vaniljeis. Det ser kanskje litt rar ut, men vil definitivt overraske deg med sin gode smak.

 

Arrangementer

Familia Marco Polo er et ideelt sted for både familie- og firmaarrangementer. Ønsker du å arrangere jubileum, bursdag, dåp eller julebord? De er klare for enhver anledning. Deres åpenhet og individuelle tilnærming til hver gjest gjør det mulig å organisere uforglemmelige arrangementer.

Familia Marco Polo har plass til opptil 50 personer, men i cocktail form kan de betjene opptil 70 gjester. Ved ett bord er det plass til maksimalt 26 personer. De kan tilby et menyvalg som passer til alle ønsker, fra utsøkte retter med full servitør service til en buffet. De tilbyr også kunstnerisk (DJ, musikkgruppe) og blomsterdekorasjon.

 

Beliggenhet og atmosfære

Restauranten ligger i et fredelig område, bare 500 meter fra Sopot-moloen. Den koselige innredningen og den hjemlige atmosfæren skaper et innbydende miljø hvor gjestene føler seg som hjemme straks de går inn. Familia Marco Polo skiller seg ut på Sopots gastronomiske kart, takket være sin deilige mat, høflig service og fantastiske atmosfære.

 

Familia Marco Polo i Sopot er et must-visit for de som ønsker å smake på polsk mat og oppleve en vennlig atmosfære. Med sin lange tradisjon, deilige retter og innbydende miljø, er det et hyggelig sted for alle som besøker byen. Uansett om du er ute etter en rolig kveld eller en spesiell anledning, vil Familia Marco Polo overgå dine forventninger og gi deg en uforglemmelig opplevelse.

 

Bordbestilling:

Du kan bestille et bord på engelsk via telefon: +48 660 709 175

 

Familia Marco Polo 

Adresse:

Grunwaldzka 25

81-751 Sopot

Polen

Åpningstider:

Hver dag fra 13:00 til 23:00

Nettside

Facebook

Instagram 

Partysteder i sommer 2023 i Gdansk!

Hei, festdeltakere! Foran oss ligger varme, ferienetter, og det betyr bare én ting: det er på tide med de beste festene i sesongen! I dag vil jeg presentere dere for topp 5 steder å besøke i ferien 2023! La oss starte!

Bildet: Adobe Stock

100CZNIA

Et ekte paradis for elskere av elektronisk musikk og galskap. 100cznia er en nattklubb som garanterer fantastiske visuelle og lydopplevelser. Deres sommerfestkalender er full av opptredener fra de mest kjente DJene, så alle vil finne noe for seg selv her.

 

Ulica Elektryków

Ulica Elektryków er et sted hvor du finner mange klubber, puber og barer. Alt du trenger for full lykke! Viktigst av alt, alle feststeder er nær hverandre, noe som gjør det enkelt å bevege seg mellom dem. Perfekt for de som ikke liker å bli på ett sted!

 

Moloteka

Moloteka er et av de mest populære stedene for feriefester. Det er en sommerklubb med utsikt over havet, som garanterer fantastiske øyeblikk under soloppganger og solnedganger. Her finner du både dansende elektronikkelskere og de som foretrekker å slappe av på stranden.

 

Prosjekt Brzeźno

Prosjekt Brzeźno er et unikt område som kombinerer både stranden og flere barer og klubber. Det pulserende distriktet tiltrekker seg folkemengder av festglade mennesker. Bassengfester, sportskonkurranser, liveopptredener og flott musikk – hva mer kan du ønske deg?

 

ScrapYard

En litt annen atmosfære enn de andre stedene på listen, men ikke mindre interessant! ScrapYard er et kreativt rom der alternative fester og konserter finner sted. Alt dette i en industriell setting, som gir stedet en unik karakter.

 

Dette var min topp 5 liste over feriefeststeder for sommeren 2023! Hvilke av dem planlegger dere å besøke? Planlegg ferien din i dag for ikke å gå glipp av de beste festene i sesongen!

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hvor skal man feste i Gdańsk? Besøk de beste nattklubbene i hjertet av byen!

Hei, festløver! Leter dere etter det perfekte stedet for en natt med galskap i Gdańsk? Dere har nettopp funnet guiden som vil ta dere dit! Gdańsk er en by med en rik historie, vakker arkitektur og et fantastisk natteliv. Her er en liste over de beste klubbene og barene du bør besøke når du er i denne kystbyen.

Bildet: Adobe Stock

Tkacka Music Club

Tkacka, som ligger på en av de mest kjente og populære gatene i Gdańsk – Tkacka-gaten, er en ekte magnet for nattelivsentusiaster. Dette er stedet der modernitet møter ånden til den gamle byen og skaper en unik atmosfære man ikke kan motstå. Tkacka Club er kjent for sin musikalske mangfold, og tilbyr fester for enhver smak. Avhengig av kvelden kan du høre alt fra de nyeste pop- og elektroniske hitene til 80- og 90-talls slagere. Klubben arrangerer også ofte temafester, der gjestene kan oppleve uforglemmelige øyeblikk mens de dykker inn i atmosfæren til den valgte epoken.

 

Club Cubano

Hvis dere er fans av hete latinske rytmer, er Club Cubano stedet for dere! Transporter dere til Cuba for en natt, dans til energiske lyder av salsa, bachata og merengue. Fantastisk atmosfære og fargerike drinker vil få dere til å føle dere som om dere er på en eksotisk ferie.

 

Cooltura Chmielna Park

Cooltura Chmielna Park er stedet der både danseentusiaster og de som søker et roligere sted å tilbringe kvelden vil finne noe for seg selv. Klubbens interiør er dekorert med eksotiske planter og fargerike møbler, og dansegulvet fylles med de største hitene.

 

Klubb B90

Dette stedet er en ekte legende i Gdańsks musikkscene. B90 er en klubb som ligger på det tidligere verftsområdet i Gdańsk, kjent for livekonserter og alternativ musikk. Det er et flott sted å tilbringe en natt med venner, lytte til energiske toner av rock eller punk.

 

Drizzly Grizzly

Drizzly Grizzly er ikke bare et flott navn, men også et sted som er verdt et besøk under nattlige utflukter i Gdańsk. Denne amerikanske puben tilbyr et bredt utvalg av øl, deilig mat og en fantastisk atmosfære.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top