Et distrikt med fire kirkesamfunn i Wroclaw

Wroclaw er en vakker by og jeg vet at mange av dere besøker denne byen. I nærheten av torget er det et distrikt med fire kirkesamfunn, også kjent som distriktet for gjensidig respekt.

Bildet: Pixabay

 

Men hva er det? Det er et veldig fargerikt distrikt med fire godshus:
den ortodokse kirke Narodzenia Przenajświętszej Bogurodzicy

Bildet: Wikipedia

den romersk-katolske kirken św. Antoniego z Padwy

Bildet: Wikipedia

den evangelisk-augsburg kirke Opatrzności Bożej

Bildet: Wikipedia

synagogen Pod Białym Bocianem

Bildet: Wikipedia

 

Ved inngangen til dette distriktet er det en skulptur “Crystal Planet”.
I tillegg til de vakre templene, finnes det også mange kafeer og restauranter der
Dette stedet er et symbol på toleranse, multikulturalisme og respekt. Alle kirkesamfunn samarbeider med hverandre religiøst og kulturelt og organiserer mange konserter, utstillinger og veldedighetsarrangementer.

 

 

På tide å slappe av i Diamond Clinic

Etter en vanskelig covid-tid trenger vi et øyeblikk for oss selv, ikke sant? Dette er en fin tid å ta vare på deg selv og kroppen din. Diamond Clinic gir oss denne muligheten. Klinikken tilbyr mange interessante behandlinger ved hjelp av de nyeste teknologiene. Klinikken ligger i sentrum av Gdansk, i nærheten av Gdańsk Główny jernbanestasjon. Så etter en behandling kan du besøke populære turistattraksjoner. Er du interessert?

 

Massasje

Etter det siste året tror jeg mange av oss trenger en massasje. Hos Diamond Clinic finner du mange typer massasje, som klassisk, avslappende, sport, med varm stein eller ismassasje. Spesielt interessant for meg er Ganache-varm massasjen, som det består av en peeling av hele kroppen, massasje med sjokoladelys og hodemassasje. Og etter behanglinden får du en kopp varm sjokolade. Jeg tror denne massasjen vil være perfekt for de kommende kalde vinterkveldene.

 

Ansiktspleie

Klinikken tilbyr mange ansiktsbehandlinger, slik at alle finner noe for seg selv. Er din hud tørr? Prøv Geneo-behandling. Vil du forbedre utseendet på huden din? Termolifting Zaffiro eller Dermapen kan interessere deg. Icoone strammer opp huden og forbedrer ansiktsformen. En interessant prosedyre er også den ikke-kirurgiske ansiktsløftningen HIFU. Som et resultat vil huden din bli smidig, og behandlingen er trygg og ikke-invasiv.

 

Kroppspleie

Diamond Clinic tar også perfekt vare på kroppen din. Har du lyst til å føle deg som den greske gudinnen Afrodite? Det er en Afrodyta VIP-behandling i klinikken, hvor huden din får næring og renset ved peeling og massasje, og ansiktet ditt får også næring. Arosha-bandasjer reduserer cellulitter, former og strammer opp huden slik at du føler den beste versjonen av deg selv.

 

 

Estetisk medisin

Ønsker du å bli kvitt rynker eller forstørre leppene? Diamond Clinic gjør dette også (smertefritt!). Den moderne Profhilo-bioremodeling utføres også der, som er en foryngende behandling. Klinikken bruker anerkjente produkter fra Restylane, Stylage og Filorga.

 

Manikyr og pedikyr

For mange er det viktig med velstelte negler og hender (og la oss ikke glemme føttene!). Klinikken tilbyr klassisk og hybrid manikyr, neglforlengelse, samt spa manikyr og pedikyr. Det er en pleie- og avslappende behandling hvor hud og negler skal fuktes og regenereres.

 

Et sted for å slappe av

Diamond Clinic bryr seg også om ditt velvære. Der finner du et avslapningsområde hvor du kan slappe av. Dette er stedet hvor du venter på behandlingen med avslappende musikk og et glass vin.

 

Hårtransplantasjon

Diamond Clinic i samarbeid med Amber Hair Clinic tilbyr også hårtransplantasjon behandlinger med FUE (Follicular Unit Extraction) og DHI (Direct Hair Implantation). Prosedyren utføres av sertifiserte spesialister fra Tyrkia som har fått erfaring i Istanbul. Diamond Clinic tar seg av alt du trenger. Du får opphold på prestisjefylt hotell, måltider, transport til og fra klinikken og pleie av en kvalifisert konsulent i løpet av 3 dager.

 

Hvordan å bestille?

Dere kan reservere behandlinger via telefon, e-post på engelsk eller nettside.

Kontakt

Diamond Clinic

Heweliusza 22 (przy Hotelu Mercure)

80-890 Gdansk

Polen

Åpningstider

mandag – fredag: 10–20

lørdag: 10–18

søndag: 11–18 

Telefonnummer: +48 570 007 113 

E-post: [email protected]

Facebook

Instagram

Nettside

“Polen har ikke dødd ennå …” – Uavhengighetsdagen, 11. november

I dag er en av de viktigste dagene for polakker. 11. november feirer vi uavhengighetsdagen, som er en fridag og en nasjonal høytid. I år er det 103-årsjubileum. I dag ser du mange hvite og røde polske flagg på polske gater.

Bildet: Pixabay

La oss starte litt med historien. Polen gjenvunnet uavhengighet 11. november 1918, etter første verdenskrig. Mellom 1569 og 1795 fungerte tonasjonsrepublikken, det vil si den felles staten Polen og Litauen. Samveldet ble delt mellom Preussen, Østerrike og Russland i årene 1772–1795, og opphørte å eksistere i 1795. Russland fikk 462 000 km2 areal og 5,5 millioner innbyggere, Preussen 141 000 km2 og ca 2,6 millioner innbyggere og Østerrike 130 000 km2 og ca 4,2 millioner innbyggere. Polen gjenvant uavhengigheten 11. november 1918, etter 123 år.

 

Uavhengighetsdagen feires i hver by, men de største er i hovedstaden – Warszawa. Om morgenen gir presidenten og hans kone blomster ved monumentene til uavhengighetsfedrene (Wincent Witos, Ignacy Jan Paderewski, Ignacy Daszyński, Roman Dmowski, Wojciech Korfanty og Józef Piłsudski). Klokken 12 er det seremoniell vaktskifte ved graven til den ukjente soldaten. Den mest karakteristiske hendelsen er uavhengighetsmarsjen i Warszawa. Det er også mange arrangementer, som konserter og løpemaraton.

Gratulerer med dagen Polen!

 

Skihopping i Polen 2021. Hvor, når, billetter

Har vi skihoppingsfans her? Skihopping er fortsatt veldig populært i Polen. Som hvert år blir det to konkurranser i Polen, i Zakopane og i Wisla. La oss sjekke hvor og når.

Bildet: Adobe Stock

 

Wisla

4.-5. desember 2021

4 desember lagkonkurranse

5 desember individuell konkurranse

Biletter: 110-279 PLN HER

 

Wisła er hjemstedet til den polske skihopperen Adam Małysz. Den første hoppbakken i tre ble bygget i 1932-1933. Den nye bakken ble bygget i 2008. Den første verdenscupkonkurransen ble arrangert i 2013.

Den beste måten å reise til Wisla er fra Katowice. Dessverre blir jernbaneskinnene renovert, og det går ikke direktetog til Wisla. Du kan ta toget og deretter ta bussen eller bare ta bussen fra Katowice.

Hvis du tar et tog, er det best å gå av på Wisła Uzdrowisko (sentrum) eller Wisła Głębce jernbanestasjoner. Du kan sjekke togene HER

Busser stopper ved Wisla sentralstasjonen. Du kan sjekke bussene HER og HER

 

 

Zakopane

15-16. januar 2022

15 januar lagkonkurranse

16 januar individuell konkurranse

Biletter: 200-750 PLN HER

 

I Zakopane er det den største hoppbakken i Polen.

Det er best å reise til Zakopane fra Krakow. Der er sporene også renovert. Du kan ta bussen som tar rundt 2:30 timer eller toget som tar rundt 4 timer. Du kan sjekke togene HER

Mer om Zakopane kan du lese HER

 

Allehelgensdag

I dag er allehelgensdag. Hvert land har sine egne tradisjoner og feirer forskjellig. Jeg tror det er annerledes i Polen enn i Norge. 1. november er en fridag i Polen.

Bildet: Pixabay

La oss starte med at kirkegårdene ser litt annerledes ut enn i Norge. Vi har store graver og det er snarere et religiøst og åndelig sted. Etter min mening kan kirkegården i Szczecin være litt lik moderne skandinaviske kirkegårder. Dette ligner på graveparken for meg.

Bildet: Pixabay

 

Allehelgensdag er også kalt på polsk “Święto zmarłych” som betyr “De dødes dag”. Det er fordi denne dagen er dedikert til alle døde. Vi besøker kirkegårder og ber. Vi setter gravlys, krysantemum og lyng på gravene.

Bildet: Pixabay

 

1 november reiser mange mennesker over hele Polen for å besøke kirkegårder. Derfor skjer det dessverre trafikkulykker. Hvert år arrangerer politiet Akcja Znicz (gravlys-kampanje). Og det er flere veikontroller i løpet av allehelgensdagen.

Hvis du er i Polen nå, anbefaler jeg å besøke kirkegården på kvelden.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top