Sanatorium Marta – stedet der man kan ta livet med ro.

Innlegget er sponset.

Har dere det travelt og trenger å hvile litt? Vi opplever ofte det samme, så vi skjønner det godt! Og derfor bestemte vi oss for å skrive et innlegg om et fantastisk sted i Polen hvor dere virkelig kan slappe av ? Sanatorium Marta, et kursted i Połczyn-Zdrój.

Sanatorium Marta er ett av de mest moderne kurstedene i Polen. Det er lite og koselig og har plass til rundt 100 gjester. Leger, sykepleiere og fysioterapeuter i Sanatorium Marta spesialiserer seg blant annet på behandling av inflammatoriske sykdommer i bevegelsesapparatet, revmatiske sykdommer, degenerative sykdommer og fedme. De hjelper også pasienter etter ulykker eller kirurgiske inngrep. Takket være individuelt tilpassede behandlingsprogrammer kan man også forsterke sin kropp og øke befinnende og fornøyelse med sitt liv der.

Forresten, nå kan dere få 10 prosent rabatt på oppholdet på kurstedet!

Hvem er Sanatorium Marta egnet til?

Det er et perfekt sted for både de som har noen helseproblemer og de som bare vil slappe av. Lederen i Sanatorium Marta, Marek Płoszaj, forteller at det kommer folk i ulike aldre til kurstedet ? unge ektepar, familier med barn og pensjonister. Majoriteten er likevel personer som er minst 45 år gamle, hadde en ryggoperasjon eller annen slags operasjon og vil gjenopprette maksimal bevegelighet.

Hvor befinner Sanatorium Marta seg? 

Sanatorium Marta ligger i Połczyn-Zdrój, en liten by i den nordvestlige delen av Polen (90 minutter fra Szczecin-Goleniów lufthavn), innenfor et landskapsvernområde som heter Drawski Park Krajobrazowy. 

Połczyn-Zdrój har vært kjent som et rekreasjonssted i over hundre år og er en av de fåtallige polske byene som formelt kalles for «helsebyene». Det er takket være dets naturlige ressurser – peloid, saltvann og kildevann. Peloid er en slags torv som ble dannet gjennom langvarig forråtnelse av planter gjennomført av bakterier i varme og fuktige omgivelser. Den brukes til terapeutiske bad som hjelper med revmatisme, slitasjegikt, osteoporose, Bekhterevs sykdom, gynekologiske lidelser osv. Byens saltvann er mineralvann som inneholder store mengder av natriumioner, magnesiumsalter, jod og brom. Det utvinnes fra dybde på 1200 m og brukes også til terapeutiske bad.

I området finnes det store skoger, glitrende innsjøer og vakre elver. Den lengste og viktigste elva er Drawa som skaper en mulighet til en av de vakreste kajakkturene i Polen. Bortsett fra gåing på kajakkturene kan man sykle, spasere, ri på hest og stå på vannski der.

Hva tilbyr Sanatorium Marta?

Et avslappende opphold på 7 dager er et utmerket valg for de som leter etter et rolig sted der de kan slappe av og ta livet med ro. Oppholdet koster 1099 PLN. Prisen inneholder innkvartering, mat (frokost og kveldsmat), ubegrenset tilgang til avslapningsområdet (badstue, dampbad osv.), ubegrenset tilgang til saltgrotte, to avslappende massasjer på 30 minutter, en peeling eller en massasje på 60 minutter, Wi-Fi og parkeringsplass. 

Et helseopphold på 14 dager er skapet for de som vil forbedre sin helsetilstand. Oppholdet koster 2199 PLN. Prisen inneholder innkvartering, mat (frokost, middag og kveldsmat), to helse behandlinger per dag (bortsett fra søndager), ubegrenset tilgang til avslapningsområdet (badstue, dampbad osv.), ubegrenset tilgang til saltgrotte, Wi-Fi og parkeringsplass.
 

Et rehabiliteringsopphold på 14 dager er perfekt for de som trenger fysioterapeuts hjelp, vil gjenopprette sin bevegelighet, forbedre sin helsetilstand, redusere stress og bli i godt humør. Oppholdet koster 2799 PLN. Prisen inneholder innkvartering, mat (frokost, middag og kveldsmat), fire helse behandlinger per dag (bortsett fra søndager), personlig fysioterapeut, ubegrenset tilgang til avslapningsområdet (badstue, dampbad osv.), ubegrenset tilgang til saltgrotte, Wi-Fi og parkeringsplass.

Behandlinger gjennomført i Sanatorium Marta er blant annet urtebad, behandlinger i massasjebad, lysterapi, elektroterapi, gymnastikk og saltvannsbad. Alle av dem er trygge, hyggelige og ikke-invasive. Hovedmålet med dem er å støtte kroppens naturlige prosesser for regenerering.

Måltider består hovedsakelig av tradisjonelle polske retter. Rettene er laget av sunne lokale råvarer. Frokost er kontinental og i form av en buffé. Middag består av to deler hvorav den første delen er vanligvis en suppe. Kveldsmat er varm og i form av en buffé. For de som er allergiker, diabetiker eller slanker seg, tilbyr Sanatorium Marta et spesielt kosthold. 

Det er mulig å bli hentet fra Szczecin-Goleniów lufthavn. Hvis det er to personer som blir hentet, koster det 300 PLN per en person.

Hvem sørger for gjester i Sanatorium Marta?

Kurstedets personell består av førti personer som jobber i tre avdelinger: administrasjons- og hotellavdelingen, ernæringsavdelingen og behandlingsavdeling. De er profesjonelle fysioterapeuter, massører og  leger. De snakker flytende engelsk og tysk. 

Hvordan bestiller man oppholdet?

For å bestille oppholdet må dere sende en e-post til Sanatorium Marta. Epostadressen er [email protected]. Eposten kan skrives på norsk eller på engelsk. Først må dere betale et forskudd på 30 prosent av en pris. Resten kan dere betale til stedet. Det er mulig og betale kontant og med kredittkort.

Open’er Festival

Hei alle sammen!

Marta, som pleide å skrive her før, reiste til Warszawa. Nå er det meg, Filipina, som skal fortsatt fortelle dere om sted som er verdt å besøke i Polen, om interessante fakta og aktuelle attraksjoner.

Nå vil jeg bare si hei, og skrive litt om Open’er festival som begynner onsdag 9. juni. Dere har fortsatt et par dager å planlegge en liten tur til Gdynia for å oppleve festivalen. Og tro meg, dere vil ikke gå glipp av den 🙂

BUkccVuhdLC

Som vanlig satser Open’er Festival på et bredt utvalg av verdensberømte artister. På festivalen skal man få en sjanse til å se bl.a. Red Hot Chili Peppers, Pharrell Williams, Florence + The Machine, LCD og Sigur Rós. Dere kan se line-up og lese mer om festivalen her: http://opener.pl/en.

Hvis dere kommer til Open’er, anbefaler vi også å se konserter av polske band, for eksempel Jóga, JAAA! og Shy Albatross.

Da gjenstår det bare å kjøpe billetter! 🙂 Kos dere masse!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top