7 av de beste frokostrestaurantene i Gdansk, Sopot og Gdynia

For noen dager siden skrev jeg om de beste frokoststedene i Warszawa. Nå er det på tide å skrive litt om Gdańsk, Sopot og Gdynia som dere ofte spør om 🙂 Frokost er dagens viktigste måltid, sier mange. Den bør gi deg energi til å komme igang på jobb eller skole, men også til å vandre rundt i byen, oppleve nye steder og ha det gøy når dere er på ferie! Når jeg reiser til en ny by, er det veldig viktig for meg å begynne dagen på en god måte. Derfor leter jeg etter spisesteder og kafeer som tilbyr fantastiske frokoster. Jeg har laget en liste over 7 frokoststedene som jeg og vennene mine liker å begynne dagen på. 

1. Rzecz Jasna, ul. Łąkowa 35-38, Gdańsk
Dette stedet er ganske nytt og for et par uker siden gikk jeg dit for det første gang. Jeg må si at jeg var helt sjarmert av dette stedet. Det er gangske artistisk og utypisk. Rzecz Jasna befinner seg i et stort og gammelt værelse. Jeg anbefaler å prøve Schakschuka og alle omeletter!
 

BO38lyyhDas
 
BM6ZVmPhKWj
 
BNCKAmFggxt

2. Mitte – chleb i kawa, ul. Rzeźnicka 47, Gdańsk
Ikke så langt fra Rzecz Jasna og gamlebyen ligger Mitte. Det er en liten kafe hvor mange kjøper kaffe og smørbrød på veien til jobb eller universitet. Likevel finnes det også nok plass til å sitte med en kopp kaffe, prate med en venn eller lese dagens avis. 
 

zhmZvGyKMf
 
5KR8wGry8k
 

3. Retro, ul. Piwna 5/6, Gdańsk
I den parallelle gaten til Długa-gate finnes det mange fantastiske spisesteder og puber. En av dem er Retro Cafe som jeg besøker veldig ofte. Enten du har lyst på en rikholdig frokost eller på en nydelig kake, vam sjokolade og kaffe – er dette stedet en av de beste i byen, synes jeg. Smoothie bør dere smake på – så sunn og deilig. 
 

BQLgIfIBLWR
 
BP9lZCvhmWH
 
BNT4HswjkR1
 

4. Cały Gaweł, ul. Dworcowa 7, Sopot
Mmm, for et sted! Hvis dere er i Sopot, ikke gå glipp av det. Cały Gaweł ligger i nærheten av sentralstasjonen i Sopot. Frokostene der er fantastiske og jeg har mange venner som besøker dette stedet nesten hver uke. Det er mye å velge mellom! De fleste av frokostene koster omtrent 20PLN. Prøv gjerne Polskie Śniadanie (polsk frokost) eller ristet brød med avokado og stekte egg. 🙂
 

BQZ-0IPBbcF
 
BQ2PWnkhIh8
 
BQGRRR_DWyq

5. Zatoka Sztuki, al. Franciszka Mamuszki 14, Sopot
Frokost med utsikt mot sjøen kan ikke smake dårlig, ikke sant? 🙂 Og disse i Zatoka Sztuki er helt fantastiske. En perfekt måte å begynne dagen på!
 

BQz2S5GAg_n
 
BPP1iImBH_e
 
BQyUjGIBJ6k

6. Główna Osobowa, ul. Antoniego Abrahama 39, Gdynia
Hver person som besøker Gdynia bør besøke dette stedet! 🙂 Der kan du velge mellom minst 8 forskjellige frokoster. Jeg anbefaler frittata, pannekaker og eggerøre. 
 

BOT9UKTgkP5
 
BN85sbkgbqY
 
BNEE5QKgpc6

7. Chwila Moment, ul. Świętojańska 30, Gdynia
Chwila Moment tilbyr deilig mat i rimelige priser. De har også meny for barn! Har du lyst på en søt frokost eller noe strerkt krydret? Der finner du alt 🙂

BEsYK66skaZ
 
BAgreSlskU9
 
-UwRoSskT1

Les også om frokostrestaurantene i Warszawa her.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hva i all verden er Tlusty Czwartek?

Hvert år finnes det en dag i Polen når mange spiser så mye de kan. Denne dagen kalles for Tłusty Czwartek (Fett Torsdag) og den dagen er i dag! I alle polske byer kan dere se lange køer utenfor bakerier. Alle kjøper pączki og faworki, men hva er det egentlig? Hvor har denne tradisjonen sine røtter i, og hvorfor er den fortsatt så populær?

Bildet: Fotolia

BQkGyYJBAn8

Først og fremst, hva er pączki og faworki? Donuts som ble kjent i hele verden, er ikke så populære i Polen fordi… pączki er mye bedre! De spises ikke så ofte i løpet av året, men på Tłusty Czwartek slår polakker alle rekorder. Jeg har venner som spiser minst 10 pączki denne dagen. Pączki er dypt stekt og fylt med forskjellige mulige fyllinger. Vanligvis er det marmelade, men jeg anbefaler også pączki med budyń (pudding) eller advokat! 
 

BQnzsUAlRbZ
 
BQi9uNgBA8Z
 
BPwloV_A2gr

Faworki (eller chrust) er knasende, søte kaker, som er også stekt og drysset med melis. Deigen lages av mel, egg, sukker, smør og litt eddik eller akohol som gjør at fett ikke absorberes for mye. 
 

BQNZkosgAK8
BQsGSdEF2fu
 
BQlFvDDB2aB

Men hvor kommer denne deilige tradisjonen egentlig fra og hvorfor gjør vi det? Tłusty Czwartek er en bevegelig merkedag, og det er alltid den siste torsdag før fastetiden. Den dagen er begynnelsen av den siste karneval-uke. Ifølge den katolske tradisjonen, er det tillatt å overspise denne dagen. Det finnes også en overtro at den som ikke spiser minst 1 pączek den dagen, skal bli uheldig. 😉
 

 
BP-dKNTFTLx
 

Mange tror at det er en katolsk merkedag, men den kommer oprinnelig fra hedenskap. Denne dagen feiret folk slutten av vinter og begynnelsen av vår. Da spiste de mye fettet mat, særlig kjøtt.
 

BQkZsh1jt2T
 
BQLMDHmg9XL

Er dere ferdig for Tłusty Czwartek? Husk å spise minst én pączek i dag! 🙂

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hvorfor bør du besøke Bieszczady?

Om sommeren og våren finnes det mange som liker å reise til utlandet. Mange polske byer er fulle av turister. Folk liker å slappe ved kysten i Gdansk eller Sopot, besøke hovedstaden Warszawa eller slappe av i Kraków. Noen ganger er Tatra-fjellene også besøkt, men det finnes jo mer i Polen. I dag skal jeg skrive litt om noe helt perfekt for fjellelskere som har allerede vært i Tatry. Bli kjent med Bieszczady!
 

BQpuMZOjCp6
BAMviwYnKV0

Bieszczady er ikke et populært reisemål blant utenlandske turister, men Polakker som har allerede vært i Tatry ser etter endringer. Bieszczady er den vestlige delen av Øst-Beskidene, og det høyeste fjellet i den polske delen er Tarnica (1346 meter over havet). 
 

BLQEd58D8iN
 
95q-2onKSM
 
vicH2JnKQG

Der kan du se planter og dyr som ikke finnes i andre deler av Polen, som for eksempel Æskulapsnok. De vakre bøkeskogene som er der er hjemmet til mange fantastiske dyr, blant annet visenter, hjorter, gauper, ulver og villkatter. 
 

BEV1oFEnKfE
 
BQvRrnYBxR0
 
BEqJwyWHKbh

I Bieszczady finnes det nasjonalparken Bieszczadzki Park Narodowy som er en av de tre største polske nasjonalparkene. Den ble grunnlagt i 1973 og har 292 km². 
 

BBZ8EUaHKTh

Hvis vi ønsker å unngå mange turister, er det best å besøke fjellene om våren eller høsten. Da kan vi vandre i fjellene, ha ro og fred, oppleve naturen og puste fjelluft. I Bieszczady finnes det mange flotte turstier og utsiktene der er storslåtte. 

nr-AoTnKRe
 
kCPB5wnKfE

Der kan dere også besøke gamle trekirker (for eksempel i Komańcza), slottsruinene i Odrzykoń, eller innsjøen Solińskie.
 

BOhtzr4jHlf
 
BLRO7b1DdZK

Det er masse å gjøre i Bieszczady, og dere skal sikkert bli forelsket i fjellene etter å ha besøkt den delen av Polen 🙂

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Tannreise til Krakow – 4HealthTravel

Innlegget er sponset

Det finnes allerede noen innlegg på bloggen som handler om tannleger i Gdansk. Likevel dere ofte skriver til meg og spør om forskjellige steder i Kraków, så det er på tide å skrive litt om denne byen. Det kan være en god idé å kombinere en tannreise med ferie sammen med familien eller vennene. Kraków er en magisk by som er besøkt av masse turister fra hele verden, også fra Norge. Det er faktisk et hjerte av polsk kultur og historie. Gamlebyen i Krakow er meget vakker med sine Sukiennice i midten. Dere kan gå en tur der og finne lokale håndverk, smykker laget av rav og andre suvenirer. Der får dere blanding av kultur, vakker natur, shopping, deilig mat ? alt i rimelige priser. Byens rike historien har gjort Krakow til et av Europas mest verdifulle byer. Den er Polens tidligere hovedstad som ble i 1978 lagt til UNESCOs liste over verdensarven. Enten du har en uke eller bare en helg, er denne byen verdt et besøk. Og de som besøker den en gang, vil alltid gjøre det en gang til. 😉 Jeg vet hva jeg snakker om!

I Kraków finnes det mange tannleger, men hvordan kan man vite hvilke av dem er pålitelige og troverdige? Vel, 4HealthTravel og klinikken Dentium Clinic representert av den er helt sikkert verdt å legge merke til.

Først og fremst, la meg si litt om tannlegekontoret, fordi det trekker oppmerksomhet! Stedet ligger litt utenfor gamlebyen, men det er fortsatt lett tilgjengelig. I tannklinikken finnes det ikke bare den beste kvalitet utstyr, som for eksempel RTG Carestream, operasjonsmikroskop og tannbleking lampe Beyond. Det er også karakterisert ved unikt og vennlig design. Dermed blir hver behandling hyggeligere! 🙂 Tannlegene som jobber der sier at stedet ikke er bare en tannklinikk, men også en liten kunstgalleri. Det finnes mange flotte malerier der som skaper en hyggelig stemning. Pasienter kan slappe av og fokusere sine tanker på noe nydelig. Hvis dere liker noen av maleriene veldig godt, er det mulig å kjøpe dem og ta med seg hjem! 

Men la meg komme til poenget: denne tannklinikken er en av de viktigste som dere bør ta i betraktningen når dere planlegger en tannreise til Polen. Det beste ting er at det ikke er bare tennene deres som skal være fornøyde! 😉 Tannlegene som jobber der har en lang erfaring, snakker flyttende engelsk og behandler kundene sine med omhu og forsiktighet. Dere kan være sikker på at smilene deres skal være i gode hender. Der kan dere få forskjellige behandlinger, som for eksempel tannbleking, tannimplantater, mikroskopisk endodonti og tannkirurgi. Hvis dere trenger tannregulering eller tanntrekking, er det også et perfekt sted! Blant tannlegene finnes det spesialister i tannkirurgi, kjeveortopedi og protetisk tannbehandlinger. I ett ord ? de kan hjelpe dere med alt dere trenger. I tillegg er klinikken barnevennlig! Og vi alle vet at barn er de mest krevende pasienter. 😉 Bare se på disse tannlegene! Ser de ikke profesjonelt og veldig sympatisk ut?

En av behandlinger som 4HealthTravel har i sitt tilbud er tannimplantatbehandling. Hva er det egentlig? Hvis du mangler en eller flere tenner, er ofte implantatbehandling den beste måten å få nye tenner på. Ved implantatbehandling erstattes den tapte tannen med en skrue produsert i titan, som det til slutt festes en tann på. Dette utføres under lokalbedøvelse og tannlegene bruker bare det beste utstyret, så det er ingen grunn til bekymring! 😉 Hvis dere vurderer å få tannimplantater, er det sikkert det beste stedet. Særlig for Besøk Polens lesere! Nå har dere en sjanse for et fantastisk tilbud. Bestiller dere tannimplanatat behandling, sparer du ganske mye penger. Bare si at du vet om tilbudet fra Besøk Polen og får du gratis konsultasjon, behandlingsplan, hygienisering før behandlingen og en velkomstpakke. I tillegg trenger du ikke å betale for omvisning i Kraków med en guide! Det hører bra ut, ikke sant? På hjemmesiden kan dere finne flere attraktive pakketilbud, men den her er bare for dere som leser bloggen. 🙂

Sjekk ut her: http://4healthtraveldent.com/packages 

Det er også verdt å si litt om tannbleking og tannkirurgi. Disse to behandlingene er også mye billigere her i Polen enn i Norge. Å bleke tennene har blitt mer og mer vanlig, og det er flere måter å gjøre det på. Nesten alle vil jo ha et perfekt smil! Profesjonell bleking utføres alltid på tannklinikken. Med hjelp fra 4HealthTravel i Kraków kan du få behandlingen utført raskt og vellykket. Det samme gjelder tannkirurgi. Behandlinger som tanntrekking er ofte veldig dyre, og det er lurt å få dem i Polen. For å oppsummere ? hvis du trenger å besøke en tannklinikk og få en behandling som ikke koster all verden, er dette stedet en perfekt løsning. 

Likevel tar det jo ofte ganske mye tid å organisere turen, og det er alltid en god idé å se de vakreste og viktigste severdigheter når man besøker en ny by. Vel, det blir lettere med 4HealthTravel. De kan hente dere fra flyplassen, organisere hele oppholdet og ordne innkvatering. I tillegg kan de vise dere rundt i byen, orgnisere turer, SPA-behandlinger og kulturelle hendelser som for eksempel konserter. Dermed trenger man ikke å bry seg over alt og å klare alt på egen hånd. Språket er ikke et problem heller, fordi stedet tilbyr profesjonell oversettelse både når det gjelder kontakt med pasienter og pasientjournal. 

Samlet, 4HealthTravel er en av de beste medisinsk meglerne i Kraków som tilbyr høyeste kvalitet og rimelige priser. De kan vise dere rundt i byen, organisere deres tur og besøk hos en av de beste klinikkene i Kraków. Det er sikkert noe verdt å legge merke til når dere planlegger deres neste reise til Polen! 🙂

Les mer her og skriv til 4HealthTravel: http://4healthtraveldent.com/
 

 

Frokost og brunsj i Warszawa

Frokost er dagens viktigste måltid, sier mange. Den bør gi deg energi til å komme igang på jobb eller skole, men også til å vandre rundt i byen, oppleve nye steder og ha det gøy når dere er på ferie! Når jeg reiser til en ny by, er det veldig viktig for meg å begynne dagen på en god måte. Derfor leter jeg etter spisesteder og kafeer som tilbyr fantastiske frokoster. Jeg er ganske ofte i Warszawa og jeg har mange venner som bor der. Derfor har jeg bestemt meg å lage en liste over 5 frokoststedene som jeg og vennene mine liker å begynne dagen på. 

1. AïOLI
Stedet er veldig populær blant byens beboere, så det kan være fullt av mennesker veldig ofte. Likevel er det et bevis at det er virkelig verdt et besøk! Dere kan bestille fra frokostmenyen mellom klokka 9 og 12. Flotte frokoster i rimelige priser! Dere kan for eksempel ha Coconut Chia Rice, typisk engelsk frokost eller frokostpizza. Mye å velge mellom! Adressen er ul. Świętokrzyska 18.
 

BP0uMPODHEe
 
BOkhEjgDcX_
 
BKjJCN9Dk9T

2. Galeria Wypieków
Galeria Wypieków har flere lokasjoner, så det er alltid i nærheten! 🙂 Det er både et frokoststed og et bakeri som er åpent fra kl. 6:30. Jeg har spist veldig gode pannekaker der! Noen av adressene er: al. Jerozolimskie 29, ul. Rakowiecka 41A, ul. Senatorska 28, ul. Świętokrzyska 32, ul. Emilii Plater 12. 

BQXmjEeAjuL
 
oqFpRPlF8l
BPmZP3PjgbW
 

3. Secret Life Cafe
Stedet ligger på ul. Słowackiego 15/19 og er åpent fra klokka 8 mellom mandag og fredag og fra 10 om helgen. Secret Life Cafe tilbyr veldig god kaffe og deilig, sunn mat. Det er ikke bare frokostene som er flotte der, men også stemningen og servitørene.

BNl1JBUhmy7
 
BLQlOsBBsxb
 
BJM8rTfAjTx

4. STOR
Særlig for dem som tenker på kaffe når noen sier “frokost” 🙂 Likevel tilbyr stor også deilige bagel, kaker og smørbrød. Jeg liker å sitte der også på grunn av det minimalistiske interiøret. Hvis dere er i nærheten av ul. Tamka 33, sjekk dette ut! 🙂

BMjmv9sBOgN
 
BMQzSnnh7Zj
 
BMBmjZeBfF-

5. Fawory
Og sist, men ikke minst, Fawory! Kafeen ligger på Mickiewicza 21 gate. Blant mange annet skal dere finne croissanter, havrekaker, quiche og speilegg på menyen. Kaffe er deilig også!

BM6CFgyBWzI
 
7XQrxCwtAa
-D1UMrQtGK

Er dere sultne allerede? 😉 På tiden å reise til Warszawa og sjekke ut disse stedene! 🙂

Les også om kafeer i Warszawa!

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

5 grunner til å besøke Polen om våren

Snart er vinteren borte og det er på tiden å planlegge neste tur til Polen 😉 Polen er et vakkert land uavhengig av årstid og vær, men den polske våren er helt fantastisk. Alt kommer til liv, blomstene kommer frem og trærne blir grønne. Fuglene synger og det er koselig å være ute igjen. Det finnes mange grunner til å besøke Polen da, og det er 5 av dem:

1. Parker og skoger
Det finnes mange fantastiske parker og skoger her i Polen. Mange liker å gå på spasertur når det er varmt men ikke kokende varmt som det kan være om sommeren. Er det noen som ikke liker å være omgitt av grøntområder og kjenne varm vind flagre ved håret? 🙂 Besøk Skaryszewski-parken og Łazienki Królewskie i Warszawa, Wilson-parken i Poznań, Oliwski parken i Gdańsk og… bli forelsket i Polen!

BFUDP_IBXH9
 
BFTOg56I43W
 
BFEKY-fkR54

2. Færre turister
De største polske byene er helt beleiret av turister om sommeren. Juli og august er månedene når de fleste reiser på ferie. Hvis dere vil gjerne unngå overfylte gater, er det mye bedre å reise til Polen i april eller mai. 
 

BE3s5WSoOpB
 
BDstLaDopem

 

BE-xQ0_HkiC

3. Kafeer og puber
Kafeer, puber og restauranter åpner sine utehager om våren. Mat og kaffe i friluft smaker jo best! Enda bedre med en fantastisk utsikt 🙂 Les om de beste kafeene i Gdańsk, Kraków og Warszawa!
 

BGoxnE_vH-4
 
BGjc65EuAjd
BEafJgiPTQM

4. Påskeferie
Det er alltid en god ide å reise når man har litt mer fritid. Dette året er første påskedag den 16. april! Hvis dere foretrekker å bli hjemme sammen med nærmeste, er det kanskje verdt å vurdere å reise til Polen før påsken og bli kjent med noen av de polske tradisjonene? 🙂
 

BQV-7qEDxxt
 
BDdN_0KJi8y

 

BDeS5gmMYF6

5. Rimelige priser
I tillegg har mange restauranter og hoteller høyere priser i midten av sesongen, det vil si om sommeren. Hvis dere ønsker å spare penger, er det bedre å besøke Polen før den store bølgen av turister. 🙂
 

BFZmYPpsLt5

Kos dere masse i Polen!

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hvordan komme seg fra flyplassen til sentrum?

I dag skal jeg gi dere litt praktisk kunnskap. 🙂 Det er en ting å ta fly til Polen, men det er noe annet å få seg fra flyplassen til sentrum. Dere skriver ofte til meg og spør hva som er den enkleste og billigste måten å dra fra flyplassen til sentrum i Gdansk, Warszawa eller Kraków. Derfor kan dette innlegget være ganske nyttig! 🙂

Gdańsk
Det finnes bare én flyplass i byen og den ligger ikke så langt fra sentrum. Hvis dere vil reise til gamlebyen i Gdańsk, har dere flere alternativer. Først og fremst – busser. En billett koster 3,20 PLN. Du kan kjøpe billetter i billettautomater eller hos bussjåfør, men bussjåfører selger bare 1-timersbilletter som koster 3,80 eller 24-timersbilletter som koster 13 PLN. Fra flyplassen kan dere ta buss nummer 210 og etter 35-40 minutter er dere i gamlebyen. Bussen stopper ved Dworzec Główny – hovedtogstasjonen og Brama Wyżynna som står i nærheten av Długa gate – hovedgaten i gamlebyen. 

Hvis dere har lyst på shopping og reise til Galeria Bałtycka, da kan dere ta buss nummer 110.

En annen måte er å ta SKM-tog. SKM-stasjonen ligger ved siden av busstopper og dere skal sikkert se den. På perrongen står det en billettautomat hvor dere velger hvor dere vil reise. Prisen varierer litt avhengig av avstand. For å reise fra flyplassen til Gdansk betaler dere ca. 3,80PLN. Gdańsk Główny er hovedtogstasjonen i Gdańsk. For å reise til Galeria Bałtycka, gå av på Gdańsk Wrzeszcz.

Hvis dere har lyst til å reise til Sopot, bør dere ta ta toget som reiser til Gdynia og gå av i Sopot eller reise til Wrzeszcz først og endre toget til et som reiser til Sopot.

Vel, å ta en drosje i Polen er ikke så dyrt heller hvis sammenlignet med norske priser, men togene og bussene er enda billigere og økologiske! Likevel, hvis dere har lyst til å reise med stil, kan dere også bestille en limo! 🙂 Les mer her.

Warszawa
I Warszawa har vi to flyplasser – Warsaw Chopin og Warsaw Modlin. Chopin ligger nærmere sentrum og det er veldig enkelt å ta seg til sentrum fra den. Dere trenger ikke å gå ut av flyplassen for å ta toget. Dere kan ta KM9 eller S3 og det tar bare 20 minutter å komme til Warszawa Centralna – hovedtogstasjonen i byen. Det koster omtrent 4,50PLN. Et annet alternativ er busser. Busstoppet ligger utenfor flyplassen. Dere bør ta 175 for å reise til sentrum (Dworzec Centralny). 

Modlin ligger litt utenfor byen, så det tar mer tid å reise fra flyplassen til sentrum. Først bør dere ta Modlin buss for å dra til togstasjonen i Modlin og der ta et tog KM9 for å reise til Warszawa Centralna. Det tar omtrent en time. Dere kan også ta Modlin bus og reise direkte til Warszawa, det er mye enklere og koster omtrent 33 PLN. 

Kraków
Det er veldig enkelt å reise fra flyplassen til sentrum av Kraków. Det er bare å ta KMŁ-toget som stopper ved Kraków Główny. Det tar mindre enn 20 minutter og koster 9 PLN.

Szczecin
For å ta toget i Szczecin skulle dere gå omtrent 1 time, men det finnes mange busser utenfor flyplassen som dere kan reise med til byen. Det koster bare 12PLN. 🙂

Jeg håper at det hjelper dere litt! Ha en fantastisk tid i Polen 😉

Polsk vodka smaking – hvor bør man drikke vodka i Polen?

OBS: Innlegget er beregnet for personer over 18 år.

Hei folkens! I dag skal jeg skrive litt om alkohol, så dere kan allerede planlegge en annen helg i Polen. 😉 Polen er en av verdens beste vodka produsenter og vodka smaking er alltid en interessant opplevlese særlig for alkohol kjennere. I Polen kan dere drikke vodka i forskjellige puber, men det kan være en god idé å smake på dens forskjellige varianter og lære mer om fremgangsmåte for fremstilling av dette brennevinet fra spesialister. Det finnes mange nettsteder som tilbyr en “vodkatur” i forskjellige polske byer.
 

BKdrNJeDRea

Warszawa
I løpet av 3,5 timer kan dere besøke 4 forskjellige puber og prøve minst 7 ulike typer vodka, høre den polske vodkas historie og fremgangsmåter for fremstilling av den. Det er ikke en pubrunde, men en måte for å bli kjent med polsk kultur og Warszawa byen bedre. I tillegg skal dere få noen polske forretter. Dere kan lese mer om sånne turer her og her. Det er også en god ide å besøke Dom Wódki (ul. Wierzbowa 9/11) i Warszawa. Der kan dere smake på polsk vodka og prøve forskjellige polske retter. Verdt et besøk! Les mer om restauranten her.
 

7vd7RCQqFm

BJYWI4sAc7g

Kraków
Wódka Cafe Bar (ul. Mikołajska 5) er et sted som er allerede ganske kjent blant utenlandske turister som besøker Kraków. Der kan du velge 6 typer vodka for mindre enn 30PLN. Puben har hyggelig stemning og er absolutt verdt et besøk! 🙂 Hvis dere foretrekker å bestille en tur med en guide – les her.

BQIAYS0lsOA
 
BLbpIpMhITX
 
BP66WirDcNp

Wrocław
I Wrocław kan dere bestille en pubrunde for 190PLN/44?. I løpet av denne 3-timers tur kan dere få vite mye om polsk vodka og besøke 4 polske restauranter hvor dere skal prøve høykvalitet vodka med snacks. Les mer her. Ambasada Wódka Bar (ul. Świętego Mikołaja 8) er også et sted verdt et besøk hvis dere foretrekker å drikke på egen hånd 😉
 

1P8HNKngPh
 
BPRa6MeBNkA

Gdańsk
For å drikke vodka i Gdansk er det best å bestille tur med en guide fra Eat Polska. I løpet av nesten 4 timer skal dere besøke de viktigste pubene, prøve minst 6 slags vodka og spise snacks som spises med vodka her i Polen. Les mer her.
 

BKQHCdmD-gZ
 
BC3FSr6NyUK
 
BBOM4KstyS3

Kos dere masse i Polen! Skål og na zdrowie! 🙂

Les også om 10 puber du bør besøke i Gdansk, Sopot og Gdynia.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top