Hvordan komme seg fra flyplassen til sentrum?

I dag skal jeg gi dere litt praktisk kunnskap. 🙂 Det er en ting å ta fly til Polen, men det er noe annet å få seg fra flyplassen til sentrum. Dere skriver ofte til meg og spør hva som er den enkleste og billigste måten å dra fra flyplassen til sentrum i Gdansk, Warszawa eller Kraków. Derfor kan dette innlegget være ganske nyttig! 🙂

Gdańsk
Det finnes bare én flyplass i byen og den ligger ikke så langt fra sentrum. Hvis dere vil reise til gamlebyen i Gdańsk, har dere flere alternativer. Først og fremst – busser. En billett koster 3,20 PLN. Du kan kjøpe billetter i billettautomater eller hos bussjåfør, men bussjåfører selger bare 1-timersbilletter som koster 3,80 eller 24-timersbilletter som koster 13 PLN. Fra flyplassen kan dere ta buss nummer 210 og etter 35-40 minutter er dere i gamlebyen. Bussen stopper ved Dworzec Główny – hovedtogstasjonen og Brama Wyżynna som står i nærheten av Długa gate – hovedgaten i gamlebyen. 

Hvis dere har lyst på shopping og reise til Galeria Bałtycka, da kan dere ta buss nummer 110.

En annen måte er å ta SKM-tog. SKM-stasjonen ligger ved siden av busstopper og dere skal sikkert se den. På perrongen står det en billettautomat hvor dere velger hvor dere vil reise. Prisen varierer litt avhengig av avstand. For å reise fra flyplassen til Gdansk betaler dere ca. 3,80PLN. Gdańsk Główny er hovedtogstasjonen i Gdańsk. For å reise til Galeria Bałtycka, gå av på Gdańsk Wrzeszcz.

Hvis dere har lyst til å reise til Sopot, bør dere ta ta toget som reiser til Gdynia og gå av i Sopot eller reise til Wrzeszcz først og endre toget til et som reiser til Sopot.

Vel, å ta en drosje i Polen er ikke så dyrt heller hvis sammenlignet med norske priser, men togene og bussene er enda billigere og økologiske! Likevel, hvis dere har lyst til å reise med stil, kan dere også bestille en limo! 🙂 Les mer her.

Warszawa
I Warszawa har vi to flyplasser – Warsaw Chopin og Warsaw Modlin. Chopin ligger nærmere sentrum og det er veldig enkelt å ta seg til sentrum fra den. Dere trenger ikke å gå ut av flyplassen for å ta toget. Dere kan ta KM9 eller S3 og det tar bare 20 minutter å komme til Warszawa Centralna – hovedtogstasjonen i byen. Det koster omtrent 4,50PLN. Et annet alternativ er busser. Busstoppet ligger utenfor flyplassen. Dere bør ta 175 for å reise til sentrum (Dworzec Centralny). 

Modlin ligger litt utenfor byen, så det tar mer tid å reise fra flyplassen til sentrum. Først bør dere ta Modlin buss for å dra til togstasjonen i Modlin og der ta et tog KM9 for å reise til Warszawa Centralna. Det tar omtrent en time. Dere kan også ta Modlin bus og reise direkte til Warszawa, det er mye enklere og koster omtrent 33 PLN. 

Kraków
Det er veldig enkelt å reise fra flyplassen til sentrum av Kraków. Det er bare å ta KMŁ-toget som stopper ved Kraków Główny. Det tar mindre enn 20 minutter og koster 9 PLN.

Szczecin
For å ta toget i Szczecin skulle dere gå omtrent 1 time, men det finnes mange busser utenfor flyplassen som dere kan reise med til byen. Det koster bare 12PLN. 🙂

Jeg håper at det hjelper dere litt! Ha en fantastisk tid i Polen 😉

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top