10 ting du kan gjøre i Krakow

Krakow er en magisk by besøkt av masse turister fra hele verden, også fra Norge. Denne byen er et hjerte av polsk kultur og historie. Krakow ble kåret av nettside Zoover for best europeisk bytur 2014. Har du ikke vært i Krakow, besøk den så snart som mulig. Har du gjort det, gjør det en gang til 🙂

BbJ-4fwFiuR

Her laget vi en liste over 10 ting dere bør besøke, se og gjøre i Krakow og regionen.

1. Dykk i Krakows gamlebyen

Gamlebyen i Krakow er meget vakker med sine sukiennice i midten. Dere kan gå en tur der og finne lokale håndverk, smykker laget av rav og andre suvenirer. Gå dit først og føl stemningen. Sett deg i en av mange cafeer på torget… og lat som om du er en artist 😉

2. Lytt til hejnal som er spillet på Mariacki kirken.

Den spilles hver dag klokka 12, og er et minne over Tatar-angrep. Det høres som om melodien er kuttet unaturlig – og det stemmer. Ifølge legenden ble spilleren skjøt av en pil, og rakk ikke å spille en hel larm-melodi.

Market square and St. Mary's Basilica in Krakow, Poland.,
Bildet: Fotolia

3. Wawel slottsbakke

Gå gjennom den gamle byen og planty-hagene til du når Wawel slottsbakke. Der kan du utforske slottet og klatre opp katedraltårnet for å si et ønske ved sigmuntus bell.

4. Spis som en konge

Du er i en kongelig by så du må smake på lokale spesialiteter og tradisjonell polsk mat. Gå på restauranter der adelen og til og med kronfamilien gikk innom, som Wierzynek-restaurant.

5. Gå til Kazimierz-bydelen

Utforske de gamle jødiske synagogene og lær å kjenne historien til jøder fra Krakow. På Kazimierz finnes det også beste puber i Krakow, ifølge meg.
 

BbICOqwgop5

6. Gå til universitetet

Krakow er kjent for det eldste universitetet i Polen. Gå innom for å se ustyret som Copernicus brukte i sine astronomiske undersøkelser, og se hvor paven John Paul II (Karol Wojtyla) studerte!

7. Lytt til liv-jazz

Krakow er kjent som Polens kulturhovedstad. Bruk litt tid til å fordype deg selv i jazz for eksempel i Harris Piano Jazz Bar eller U Muniaka.

8. Besøk Auschwitz

Kjent som Oswiecim i Polen, den konsentrasjonsleiren må være på lista over ting du må besøke hvis du vil lære mer om polsk og jødisk historie fra andre verdens krig.
 

BbEN1r7FBl5

9. Reis til Wieliczka saltgruve

Reis på en dagstur til den lokale saltgruven og klatre ned inn i de enorme underjordiske rommene. Du kan slikke på veggene når du er der… Jeg gjorde det da jeg besøkte Wieliczka som et lite barn, og det var en interessant opplevelse.

10. De polske fjellene venter på deg!

De Tatrafjellene er ikke langt fra Krakow. Du kan kjøre dit med buss eller minibuss, og etter en vakker, 3-timers reise vil du nå Zakopane som er sentral for Tatra-regionen. Når du er der kan du ta en bane opp til Gubalowka og gå til fjells. Etterpå besøk en av de regionale restaurantene som tilbyr lokale retter hvor oscypek-osten spiller hovedrolle.
 

BZqMg6mDrkp
 

Zosia

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Jobber du i en norsk bedrift? Vinn en helg i Sopot!

Våren er nær, det er sikkert. Derfor er det på tiden å tenke litt om det vi elsker mest – nemlig en liten reise! 🙂 Denne gangen anbefaler vi Sopot, deilig sted i midten av Trippelbyen. Og vi har et tibud til alle som jobber i norske bedrifter, og har  lyst til å bli kjent med Sopot som reisemål for konferanser eller businesmøter.

Ba6HRvzgsNu

Sopot ble veldig populær i de siste årene. Det kommer stadig flere turister for å besøke dette lille kurstedet ved Østersjøen. I Sopot finnes det ikke bare noen av de beste partystedene i Polen men også sjarmerende sandstrender og mange små kafeer der du kan sitte i utegården og ta nyte av det fantastiske og friske vårværet.

Ba_zVTIl_Q1

Mange polske regionale organisasjoner sørger for å fremme Sopot utenfor Polen.

 

Møtet skal ta plass den 26. mars i Radisson Blu Plaza.  Møtets formål er å presentere Polen, Pommern-regionen samt Sopot, og byens potensial som turistdestinasjon og et ypperlig sted å arrangere møter, konferanser og kongresser.

Kort sagt det blir masse interessante informasjoner om reisemuligheter, hvordan kan en arrangere en tur til Sopot og hvilke attraksjoner og steder er verdt å se 🙂

Ba42COwl1NS

Etter foredragene skal alle deltakere få mulighet for å snakke med hverandre og stille spørsmål til representantene. Etter 20-minutters lunsjpause skal det trekkes lodd, og vinnere vil få mulighet til å reise til Sopot og tilbringe et par dager der.

Hvis dere ikke vinner så er det ingenting å mase om! De tilbyr også en studietour til Gdansk og Sopot på slutten av april. Alt dvs. reise, mat og overnatting, blir gratis. Dette er en spennende mulighet for å bli kjent med Trippelbyen! 🙂

BaZtY9YhU_D

Det er særlig norske bedrifter tilbudet er forberedt for. Er noen av dere interessert i å delta på arrangementet i Oslo? Da er det bare å ta kontakt med organisatoren, og skrive e-post til [email protected].  Skriv hvor jobber du, og hvorfor er du interessert i å delta i arrangementet. Representanter av Sopot vil gjerne svare på alle spørsmålene (på engelsk).

 

 

Møteprogram:

12.00 – 12.30 – presentasjon av Polen, Pommern-regionen og Sopot

12.30 – 13.00 – lunsj

13.15 – loddtrekning – vinn en helg i Sopot

 

Agnieszka og Marta

 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 

 

Hvor mye koster en dag i Polen?

 Når vi sammenlikner den med en dag i Norge? Lønner det seg å være en turist i Polen?

Jeg skal skrive om Gdansk, fordi dette er hjemmebyen min og det virker som om dere elsker å reise hit for å slappe av 🙂

 

Overnatting

Hvor mye koster det å overnatte? Prisene starter fra 200 NOK for en natt på et hostel. Vil dere overnatte på hotellet i hjertet av Gdansk? Da må dere betale 700-1600 NOK per person. De som liker å møte nye folk, og vil bli kjent med polske tradisjoner og kultur kan prøve å finne et sted å bo på Couchsurfing eller andre lignende nettsider. Da er boligen nesten gratis!

Mat

Det er deilig å spise middagen på et koselig sted som tilbyr mat av høyest kvalitet. På Pyrabar starter prisene fra 30 NOK for middagen, på Sempre får dere spise pizza fra 40 NOK og på Gdanski Bowke kan dere smake på tradisjonelle, polske retter ? priser starter fra 120 NOK for hovedrett. Alle disse stedene besøker vi ofte, og anbefaler til dere! 🙂

 

Transport

Det er ganske billig å reise gjennom Trippelbyen. Engangsbilletter for voksne (gjelder for busser og trikker i Gdansk) koster 6-8 NOK, 72-timers billetter koster 40-80 NOK (gjelder for busser, trikker og tog i hele Trippelbyen).
 

SPA/frisør

Vi vet at mange av dere liker å besøke SPA eller frisør når dere reiser til Polen. På Jacques Andre får dere nyte av begge deler. For klipping av hår betales det ca. 140-180 NOK (damer) eller 70-120 NOK (herrer). SPA-behandlinger har veldig forskjellige priser, de begynner fra 200 NOK men dere kan lese mer om dem her:

SPA i Gdansk

Frisør i Gdynia

Frisør i Gdansk


Shopping

Det er faktisk å vanskelig å forutse hvor mye skal en bruke på en shoppingtur 🙂 For klær fra polske butikker og merker (for eksempel Reserved, Mohito, Lasocki osv.) skal dere betale nesten like mye som i disse som finnes i Norge (H&M, Lindex, Eurosko). Det lønner seg å kjøpe polske kosmetikk (Ziaja, Pharmaceris, AA Oceanic, Tolpa). Disse er veldig ofte av den høyeste kvaliteten og er ikke veldig dyre. Ziaja er veldig billig (prisene starter fra 10 NOK) og mange er veldig fornøyde med deres produkter. Ziaja er et firma som ble opprettet i Gdansk og er meget populær blant oss, hvem bor ved sjøen 🙂

 

For å oppsummere – hvor mye koster en dag i Polen egentlig? Det billigste alternativet, unntatt shopping, er omtrent 500 NOK per døgnet og det dyreste? Dere bestemmer selv! Det er likevel tydelig at kostnader er svært lavere enn i Norge og derfor er det kanskje lurt å tenke seg om å reise til Polen for et par dager.

Agnieszka

 

Les også om valuta og priser i Polen her

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top