10 ting du kan gjøre i Krakow

Krakow er en magisk by besøkt av masse turister fra hele verden, også fra Norge. Denne byen er et hjerte av polsk kultur og historie. Krakow ble kåret av nettside Zoover for best europeisk bytur 2014. Har du ikke vært i Krakow, besøk den så snart som mulig. Har du gjort det, gjør det en gang til 🙂

BbJ-4fwFiuR

Her laget vi en liste over 10 ting dere bør besøke, se og gjøre i Krakow og regionen.

1. Dykk i Krakows gamlebyen

Gamlebyen i Krakow er meget vakker med sine sukiennice i midten. Dere kan gå en tur der og finne lokale håndverk, smykker laget av rav og andre suvenirer. Gå dit først og føl stemningen. Sett deg i en av mange cafeer på torget… og lat som om du er en artist 😉

2. Lytt til hejnal som er spillet på Mariacki kirken.

Den spilles hver dag klokka 12, og er et minne over Tatar-angrep. Det høres som om melodien er kuttet unaturlig – og det stemmer. Ifølge legenden ble spilleren skjøt av en pil, og rakk ikke å spille en hel larm-melodi.

Market square and St. Mary's Basilica in Krakow, Poland.,
Bildet: Fotolia

3. Wawel slottsbakke

Gå gjennom den gamle byen og planty-hagene til du når Wawel slottsbakke. Der kan du utforske slottet og klatre opp katedraltårnet for å si et ønske ved sigmuntus bell.

4. Spis som en konge

Du er i en kongelig by så du må smake på lokale spesialiteter og tradisjonell polsk mat. Gå på restauranter der adelen og til og med kronfamilien gikk innom, som Wierzynek-restaurant.

5. Gå til Kazimierz-bydelen

Utforske de gamle jødiske synagogene og lær å kjenne historien til jøder fra Krakow. På Kazimierz finnes det også beste puber i Krakow, ifølge meg.
 

BbICOqwgop5

6. Gå til universitetet

Krakow er kjent for det eldste universitetet i Polen. Gå innom for å se ustyret som Copernicus brukte i sine astronomiske undersøkelser, og se hvor paven John Paul II (Karol Wojtyla) studerte!

7. Lytt til liv-jazz

Krakow er kjent som Polens kulturhovedstad. Bruk litt tid til å fordype deg selv i jazz for eksempel i Harris Piano Jazz Bar eller U Muniaka.

8. Besøk Auschwitz

Kjent som Oswiecim i Polen, den konsentrasjonsleiren må være på lista over ting du må besøke hvis du vil lære mer om polsk og jødisk historie fra andre verdens krig.
 

BbEN1r7FBl5

9. Reis til Wieliczka saltgruve

Reis på en dagstur til den lokale saltgruven og klatre ned inn i de enorme underjordiske rommene. Du kan slikke på veggene når du er der… Jeg gjorde det da jeg besøkte Wieliczka som et lite barn, og det var en interessant opplevelse.

10. De polske fjellene venter på deg!

De Tatrafjellene er ikke langt fra Krakow. Du kan kjøre dit med buss eller minibuss, og etter en vakker, 3-timers reise vil du nå Zakopane som er sentral for Tatra-regionen. Når du er der kan du ta en bane opp til Gubalowka og gå til fjells. Etterpå besøk en av de regionale restaurantene som tilbyr lokale retter hvor oscypek-osten spiller hovedrolle.
 

BZqMg6mDrkp
 

Zosia

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

7 thoughts on “10 ting du kan gjøre i Krakow

  1. Hei, jeg har sendt en epost for en stund siden, og har fortsatt ikke hørt noe fra dere? Regner med at dere er opptatte, men håper at dere kan svare meg snart 🙂

  2. Hei! Vi skal til Krakow neste uke, og lurer på om det er noe Primark/Penneys/Walmart lignende butikker der? Hvor man liksom kan finne “alt”?:)

  3. Stine: Hei! Nie, vi har ikke Primark eller Walmart i Polen og jeg tror desverre ikke at noe lignende butikker finnes i Krakow. I Polen pleier vi å handle i kjøpesentrer, i forskjellige butikker, du kan kikke litt i TK Maxx.

  4. Kraków er et som alle må oppleve! Men ignorer ikke andre byer i Polen, Warszawa er også verdt å besøke! Den har moderne arkitektur og spennende nattlivet. Bare sjekk ut New Orleans avling-den beste sted om du liker pole dance og pene jenter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top