Hva skjer i Polen i april 2017?

Hver måned prøver jeg å finne noen interessante arrangementer og hendelser som tar sted i Polen snart. Det er på tiden å planlegge april! Dette er et utvalg av arrangementer, konserter og utstillinger som er verdt å legge merke til i april 2017!

Gdańsk
1. – 2. april – IX Festiwal Smaków FOOD Trucków – AmberExpo, Żaglowa gate
Alle vet at mat i Polen er helt deilig og… billig! Noe som er veldig populær blant lokal befolkningen er food trucks, altså mat lastebiler. I løpet av de to første aprildagene kan dere besøke AmberExpo i Gdańsk for å spise mat fra over 30 food trucks fra hele Polen. Der kan dere smake blannet annet på japansk, amerikansk, tibetansk, meksikansk og spansk mat. I tillegg finnes det en barnesone hvor de kan få fine malerier på fjeset og delta i forskjellige leker. Klikk her for å se arrangementet på Facebook. Inngang er gratis!
 

BI0L3dqA7Sq
 
BJ5uNJNBGvA

7. april 2017 – 18:00 – Åpning av utstillingen “Litera kompozycja plakat” på Kunstakademiet i Gdańsk, ul. Targ Węglowy 6
Noen få skritt fra Długa gate (gamlebyens hovedgate) finnes det Kunstakademiet i Gdansk. Den 7. april åpnes en flott utstilling der hvor dere kan få se en masse sveitsiske og polske plakater. Inngang er gratis!
 

BFs92VeAIUG

13. april – kl. 19 – Brodkas konsert – Teatr Szekspirowski – ul. Bogusławskiego 1
Monika Brodka er en av de mest kjente og berømte syngerne i Polen, og hun allerede kjent internasjonalt også. Dette året spilte hun på den støre festivalen SXSV i Austin, Texas. Denne april kan dere få en sjanse til å delta i hennes konsert i Gdansk. Billetter koster fra 99 til 119PLN.

BPdfn-gABqA
 
BPLbi_CBbvA
BR6VuPCDFbW

Warszawa
2. april – kl. 20:00 – Bach na Jazzowo – Live Jazz Music at Harenda – ul. Krakowskie Przedmieście 4/6
En interessant konsert tar sted i Warszawa snart. Noe perfekt for dem som liker klassisk musikk, men også jazz. Berømte polske musikkere skal spille sine arrangementer av Bachs verk. Billetter koster fra 30 til 35PLN.
 

BRgngIzjYaC
 
BFvx-oIIjZm
 

2. april 2017 – Wielkie Targi Wielkanocne (påskemarked) – Państwowe Muzeum Etnograficzne (Nasjonalt etnografisk museum), ul. Kredytowa 1
Påskemarkedet i Warszawa er en stor hendelse som tar sted i Nasjonalt etnografisk museum hvert år. Det er ikke bare et sted hvor dere kan kjøpe noen ting å pynte huset med eller finne presanger for sine nærmeste. Der kan dere smake på nasjonale polske retter og deilig polsk øl. Det er et perfekt sted å være på den 2. april hvis dere har lyst å ha det gøy og bli kjent med polske påsketradisjoner på samme tid. Inngang koster 10PLN!
 

BRLD5JtBPg2
 
BC77RDwCo6O
 
BDamlhdCo0S

Kraków
5. april – kl. 20:00 – Jazzpospolita (konsert) – Alchemia, ul. Estery 5
Jazzpospolita er et utmerket band. Deres musikk er en blanding av nu-jazz, post-rock og jazz. Det er noe absolutt verdt å legge merke til! Biletter koster 35PLN.

BQtVhW6DtDN
 
BSGtJMZjvWU
2ZPXMYkI_t

7-20. april 2017 – Sztuka Za Siódemkę – Krakowskie Centrum Kinowe ARS (kino), ul. św. Tomasza 11
En annen flott hendelse som foregår i Kraków snart, er Sztuka za Siódemkę. I løpet av 3 uker skal alle få en sjanse til å se gode filmer bare for 7PLN. Alle filmene skal bli vist med polske undertekster, men hvis dere forstår engelsk, er det en god måte å tilbringe en kveld i Kraków på. Les mer her.
 

BQ8HuV-jLKN
 
BSTEidjBZAb
 
 

Kos dere i Polen! 😉

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Museet for samtidskunst og Det nasjonale kunstgalleriet “Zachęta” i Warszawa

Den siste helgen var jeg i Warszawa, som er en perfekt by hvis dere liker å oppleve polsk kunst og kultur. Mange synes at Polens hovedstad er et mørkt og dystert sted, og at det ikke finnes noe der som kunne være verdt å legge merke til. Jeg er helt uenig i det! 🙂 Byen blomstrer hver vår og sommer, og den er fylt til randen med sjarmerende kafeer, fine kunstgallerier, interessante severdigheter og grønne parker. Den siste lørdagen ble et nytt museum for samtidskunst åpent – Muzeum nad Wisłą, som er Samtidskunstmuseets nye avdeling. Den ligger ved siden av Copernicus Science Centre, som er også verdt et besøk!

Mange kom for å se den nye utstillingen på museet. Det var den første dagen å se den nye bygningen og utstillingen, og alle besøkende fikk klistremerker med utstillingens logo og tittel.

Hovedtemaet for utstillingen var sirener og havfruer. Det er knyttet til symbolet og byvåpenet til Polens hovedstad. Det har rød bunn med en hudfarget havfrue som fekter med et sverd og et skjold. På utstillingen kan dere se forskjellige tolkninger av symbolet, altså malerier, skulpturer og fotografier av kunstnere fra forskjellige land.

Utstillingen varer til og med den 18. juni og er åpent hver dag untatt mandager. Inngang er gratis 🙂 Les mer om den her

The Zachęta National Gallery of Art er et galleri for samtidskunst i sentrum av Warszawa. Hovedformålet med galleriet er å presentere og støtte polsk samtidskunst og kunstnere. Takket være mange midlertidige utstillinger av berømte utenlandske artister, har galleriet også etablert seg internasjonalt. Det ble åpent i 1860.

Til 21. mai kan dere se en fantastisk fotoutstilling “Gordon Parks: I use my camera as a weapon”. Bildene av denne amerikanske fotografen forblir i minnet i lang tid. 
 

Til den 17. april kan dere også se en utstilling av en polsk kunstner Jerzy Januszewicz, og til den 23. april “Life. A manual” som er en samling av verker av kunstnere fra hele verden. En billett koster 15PLN, og bare 1PLN hvis du er student. Galleriet er stengt på mandager! Les mer om stedet her
 

Disse to stedene er helt sikkert verdt et besøk! Ikke gå glipp av dem hvis dere er i Warszawa 😉

Kos dere i Polen!

Tintamare – SPA i Gdansk

Innlegget er sponset

Vi reiser til nye steder ikke bare for å se forskjellige severdigheter og landemerker, men også for å bare slappe av. Vi tar fri fra jobben for å reise ut og ha tid for seg selv. Likevel er det ofte slik at vi kommer tilbake og vi er enda mer slitne enn vi var før turen. I stedet for å feste til den lyse morgen og vandre rundt i byen for mange timer, kanskje er det bedre å roe seg ned? Det finnes et sted i Gdansk som kan hjelpe dere med å gjøre det. Det heter Tintamare.

Dere ofte skriver til meg og spør om forskjellige SPA-salonger i Gdańsk, og denne er en av disse som er helt sikkert verdt et besøk. Tintamare ligger i Brzeźno-distrikt (ul. Młodzieży Polskiej 9/2). Dette området er helt perfekt. Noen få skritt fra salongen finnes det en vakker strand ved Østersjøen og et hotell! Hva kan man ønske seg mer? 🙂

Tintamare er en salong med intim stemning, hvor dere kan føle luksus og slappe av. Stedet er veldig koselig, og personalet tar vare bare på dere ? det er bare å skrive eller ringe før og bestemme en time. I løpet av behandlingen er det ingen som kunne forstyrre deg.  En sympatisk terapeut som skal ta vare på dere er en veldig hyggelig, snakkesalig og varm person. Hun snakker flyttende engelsk og er veldig profesjonell i alt hun gjør. Foruten studier, har hun gjennomført mange kurs, så dere kan være sikker på at dere er i gode hender. 😉 

Men hvilke behandlinger tilbyr salongen? Vel, det er mye å velge mellom! Tintamare spesaliserer seg i 3 områder: podologi, estetisk medisin og massasjer. Etter et besøk skal dere sikkert være vakre og godt ivaretatt fra topp til tå! 🙂 Der kan dere for eksempel bli kvitt av uønskede rynker, nære og fukte huden ved mesoterapi med nål, forbedre ansiktskonturer med PDO-tråder eller forynge huden med Dermapen. PDO-tråder er en fantastisk behandling som kan utføres på ansiktet men også på hele kroppen. Det som er spennende er at etter den, merker vi umiddelbar forskjell. Om alle behandlingene kan dere lese mer på nettsiden www.tintamare.pl etter å ha klikket på «English».

Det er også et sted hvor deres føtter kan tas vare på. Terapeuten spesialiserer seg også i terapeudisk pedikyr. Enten dere har lyst på fotmassasje og finpusse neglene eller har problemer med neglene og føttene sine, er dette et perfekt sted for dere. I løpet av en slags behandling skal terapeuten bli kvitt av alle ufullkommenheter, for eksempel inngrodde tånegler, liktorner og sprukken hud på hæl.

SONY DSC

Etter alt kan dere trenge litt mer relax og avslapping. Da bør dere vite at det finnes også seks ulike massasjer å velge mellom. Dere kan bestille en terapeutisk, klassisk, aromatisk og avslappende eller balinesisk massasje. Det finnes også en som jeg liker best, nemlig en massasje med varme steiner. Jeg må si at disse varme, basalte steiner utvider muskler på en deilig måte. Massøren er veldig begavet og etter en slags behandling kan dere føle dere som etter å ha spent en uke i et eksotisk land. Helt anbefalt!

I tillegg, er det mulig å gi en behandling i presang til dine nærmeste! Hvis du vil overraske kjæresten eller vennen med noe helt spesielt, kan du gi dem en kupong for forskjellige behandlinger. Det hører spennende ut, ikke sant? 

Alt i alt, Tintamare er virkelig et sted som du bør sjekke ut. Ta kjæresten eller venninna med deg og kos dere mase! Kroppene deres skal bli takknemlig 😉

Nå er det bare å reise til Gdansk og bestille noen behandlinger på Tintamare! 
Les mer her: www.tintamare.pl

10 praktiske tips om Gdansk, Sopot og Gdynia

Det er en ting å vite hvor man kan finne flotte spisesteder, severdigheter og SPA-salonger. Men det er noe helt annet å ha litt praktisk kunnskap når vi reiser til en ny by. Hvor kan man kjøpe billetter? Hvor bør man kjøpe mat? Hvordan kan man ta seg fra en by til en annen? Og hvordan kan man takle alvorlige problemer som frastjålet ID? Dette innlegget kan hjelpe dere med å finne seg vel til rette i Gdansk 😉

1. Hvordan kan jeg ta meg til stranda?
Det finnes mange muligheter! Først må du velge hvilken strand vil du besøke! 🙂 Fra Gdańsk kan du ta trikk nummer 6 eller 8 til Jelitkowo og derfra bør du gå til den siste holdeplassen. Da er det bare å gå gjennom en liten park og du er ved sjøen. 

For å reise til Stogi, kan du ta trikk nummer 8 til Stogi-plaża (Stogi-stranda)

Jeg synes at den vakreste stranden er i Sopot. Dere kan bare ha en spasertur og gå dit fra Jelitkowo (det tar bare omtrent 30 minutter) eller ta SKM-tog til Sopot (alle SKM-togene fra Gdansk som går til Gdynia, Wejherowo, Słupsk eller Lębork stopper i Sopot). I Sopot bør dere gå ned hovedgaten Monte Cassino.

Hvis dere er i Gdynia eller har lyst til å besøke denne byen, er det best å ta SKM-toget til Gdynia Orłowo. Derfra må du gå for omtrent 6 minutter.

2. Hvordan komme seg fra flyplassen til sentrum av Gdansk/Sopot/Gdynia?
Det har jeg allerede skrevet om her. Det finnes bare én flyplass i byen og den ligger ikke så langt fra sentrum. Hvis dere vil reise til gamlebyen i Gdańsk, har dere flere alternativer. Først og fremst – busser. En billett koster 3,20 PLN. Du kan kjøpe billetter i billettautomater eller hos bussjåfør, men bussjåfører selger bare 1-timersbilletter som koster 3,80 eller 24-timersbilletter som koster 13 PLN. Fra flyplassen kan dere ta buss nummer 210 og etter 35-40 minutter er dere i gamlebyen. Bussen stopper ved Dworzec Główny – hovedtogstasjonen og Brama Wyżynna som står i nærheten av Długa gate – hovedgaten i gamlebyen. Hvis dere trenger å reise til Sopot eller Gdynia kan dere også ta tog fra flyplassen.
 

BOz3H1aFqEr
 
3f6YzOq_Sv

3. Hvor bør jeg kjøpe mat?
Prisene er lavere overalt hvis sammenlignet med de norske 🙂 Likevel, hvis dere trenger å spare mye penger, er det best å handle i Biedronka. Prisene der er sannsynligvis laveste. Hvis dere trenger flere ting å velge mellom, kan dere besøke Tesco, Intermarche, Piotr i Paweł og alle de større butikkene. Hva kan du gjøre hvis alt er stengt på grunn av en helligdag i Polen? Prøv å finne Żabka eller Fresh Market – disse er nesten alltid åpent fra kl. 6 til 23. 

4. Hvor kan jeg kjøpe tog-, trikk- og bussbilletter?
Overalt finnes det billettautomater hvor du kan kjøpe billetter. Det er også billettkontorer på nesten hver SKM-togstasjon. Du kan også kjøpe billetter hos togleder eller bussjåfør. Husk at da kan det bli litt dyrere og du kan ikke betale med kort.
 

BKpjcrnAG-a
 
BH2ZGVnAbsc

5. Jeg vil ikke gå rundt med veska mi. Finnes det bagasjeoppbevaring i Gdańsk, Sopot og Gdynia?
Ja, i Gdańsk kan du oppbevare bagasjen din både på sentraltogstasjonen og busstasjonen som ligger på baksiden av togstasjonen. Det kan du gjøre også på togstasjonen i Sopot og Gdynia Główna.

BR5QKEThPab

6. Hvor kan jeg finne turistinformasjon?
Den første i Gdansk er i undergangen ved siden av sentralstasjonen. Den neste finnes innom Brama Wyzynna i gamlebyen, og den tredje er på Dlugi Targ gate (ul. Długi Targ 28/29), altså den hovedgaten i gamlebyen. Turistinformasjon i Sopot kan dere finne på Plac Zdrojowy 2, og for å finne det i Gdynia, er det best å gå til ul. 10 Lutego 24. Der kan dere spør om forskjellige attraksjoner i byene, får kart og kjøpe suvenirer. 
 

BNjp-Qtj2pv

7. Hva er prisene i Polen?
Hvis sammenlignet med de norske, er prisene i Polen veldig lave! 🙂 For klær skal dere betale omtrent det samme, men mat, billetter og forskjellige tjenester er billige. For eksempel dere skal betale mellom 25 og 50PLN for en stor og god middag på en restaurant, altså mellom 50 og 100NOK!

8. Hvor kan jeg leie sykkel?
I Gdansk kan dere utleie sykkel på disse adressene:
ul. Podwale Grodzkie 1 (togstasjonen) – stedet er åpent fra klokka 9 til 10 når dere har lyst til å utleie sykler og mellom 19-20 – da må dere gi dem tilbake. Det koster 50PLN/dag (+ refunderbart depositum på 150PLN). Hvis dere trenger en sykkel bare for noen timer, er det best å gå til Nie dotyczy rowerów (ul. Młyńska 14) eller Rowerem po Gdańsku (ul. Wały Jagiellońskie 5). I Sopot er det mulig å bruke bysykler. Les mer her: https://nextbike.pl/en/cities/rower-trojmiejski/polski-sopot/​
 

BR874KOAX5y

9. Jeg mistet dokumentene mine! Hva kan jeg gjøre?
Først og fremst, bør du rapportere det til politiet, særlig hvis dokumenter er blitt stjålet. Noen av politistasjoner i Gdansk finnes på disse adressene: ul. Okopowa 15; ul. Nowe Ogrody 27; ul. Kaprów 14; ul. Piwna 23. Sopot:ul. Armii Krajowej 112A. Gå til norsk konsulat, som er i Gdynia – ul. Śląska 21 innom bygningen City Arcade på rommet 207 i andre etasje. Åpningstider: mandag, onsdag, fredag 10.00 – 12.00. Der får du midlertidig dokument og videre instruksjoner.

10. Jeg hadde en ulykke/ble syk! Hva bør jeg gjøre?

Før reisen husk å ta Europeisk helsetrygdkort med deg. Hvis du har den og trenger behandling i utlandet, kan du motta medisinsk behandling på samme vilkår som landets egne borgere. Ordningen dekker kun behandling som normalt dekkes av det nasjonale trydgesystem. 

 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

PitStop-Gdansk – moro fra morgen til kveld

Innlegget er sponset

Det er en veldig god idé å planlegge et utdrikningslag i Polen. Prisene er rimelige og store opplevelser er garantert. Dere spør meg ofte hva dere kan gjøre det. Noen ganger vil man bare ha det gøy med vennene eller familien, men det er vanskelig å velge hva som er best å gjøre. Det hender også at været ødelegger planene og i stedet for å ligge på stranda eller vandre rundt i gamlebyen, må vi finne noe som skal gi underholdning innendørs. Uavhengig av grunnen, er PitStop-Gdańsk alltid en perfekt løsning. 

Det finnes et sted i Gdańsk som både unge og gamle liker, særlig dem som elsker fysisk aktivitet. Det er godt å bevege seg og ha det gøy på samme tid, og det er det som PitStop-Gdańsk tilbyr. Stedet ligger i nærheten av Stadion Energa Gdańsk (ul. Pokoleń Lechii Gdańsk 1) og det er veldig enkelt å reise dit. Hvis dere vil gjerne bruke offentlig transportmidler, er det bare å ta buss nummer 158 eller trikk nummer 10 til Stadion Energa Gdańsk buss- og trykkholdeplass.

Når dere kommer hit, er det mye å velge mellom. Først og fremst, sjekk ut elektriske gokarter. Stedet har 16 flotte OTL-gokarter som venter for dem som liker løpsbiler og har konkurranseinstinkt. ;) Det er også verdt å vite at barn og funksjonshemmede kan også delta i attraksjonene. Stedet tilbyr en tandem gokart og slik kan de som vil prøve å kjøre, kan gjøre det sammen med en forelder eller en verge. På banen finner dere også ledviser som viser hastighet, og det motiverer til å slå rekorder! Jeg var der sammen med mi venninne Kasia, og det var gøy!

Hvis snøen er borte, er gokartbanen ute også åpent. Der finnes det den største gokartbanen i Trippelbyen, altså Gdansk, Gdynia og Sopot til sammen. Både når det gjelder elektriske og vanlige gokarter, kan dere være sikre på at alt er trygt. De som har lyst til å kjøre får godkjente hjelmer, hygieniske hårnetter, hansker og kjeledresser. 

Når dere er lei av å kjøre, er det godt å hoppe litt! På PitStop-Gdańsk er det også Fun Arena med mange trampoliner hvor dere kan gjøre salto og andre triks. Der kan dere sprette og hoppe mange timer

Var det alt? Nei! I tillegg er det «løypestreng» og elektronisk paintball. «Løypestreng» skal hjelpe deg med å se Energa Gdansk fra et helt annet perspektiv. Dere skal ha en anledning å være 30 meter over fotballbanen. Og det er gøy og reise raskt med det fra en side til en annen. Elektrisk paintball er et perfekt valg for dem som besøker Gdansk sammen med sine venner eller kolleger. Det er noe som blir ofte valgt når man organiserer utdrikningslag eller firmatur. PitStop har en paintballarena som er den største i Polen! Det er 750m² hvor dere skal finne labirynter, en stridsvogn, tårn, mesaniner og mye mer. Der kan dere lære å tenke strategisk og beseire forskjellige hindringer. Det kan ikke beskrives, det må oppleves! :) Hvis dere føler dere litt sliten etter alle attraksjoner kan dere sitte, ha en kopp kaffe eller te og spise noen snacks!

Alt i alt, er PitStop-Gdańsk et perfekt sted som dere bør besøke når dere reiser til Gdańsk eller Sopot. Det skal sikkert gi dere mange uforglemmelige minner. Jeg skal sikkert besøke stedet en gang til og jeg håper at dere er oppfordret til å gjøre det også! 

Les mer her: http://pitstop-gdansk.pl/en/

Kos dere masse i Gdańsk!

Dyrehager i Polen

Dere ofte spør om hva dere kan gjøre med barna når dere reiser til Polen. Det finnes mange forskjellige attraksjoner som jeg har allerede skrevet om, men i dag skal jeg fokusere meg på dyrehager. Det er jo noe hva nesten alle barn liker, men også voksne. Vår er en perfekt tid for å tilbringe mer tid ute, og hvis dere reiser til en av disse byene snart, kan det være en god ide å besøke en av disse dyrehagene!
 

Dyrehage i Warszawa ul. Ratuszowa 1/3
Denne dyrehagen er åpent hver dag mellom klokka 9 og 17 (18:00 fra mai til september). En inngansbillett koster 25PLN, og 16PLN for et barn. Funksjonshemmede personer og deres omsorgspersoner trenger ikke å betale. I tillegg til å se mange fantastiske dyr, tilbyr stedet også en flott lekeplass, og et fergerik lite tog som kan ta dere rundt i hagen. Der finnes det også tre restauranter hvor dere kan spise noe deilig!
 

BRsZ3pHjmYj
 
BPfaZ_PFeSg
 
BLD4hnsBq-e

Dyrehage i Gdańskul. Karwieńska 3
Denne dyrehagen ble grunnlagt i 1954 og har et areal på 125 hektar. Der finnes det også en klatreparken som kan være gøy for hele familien, og små rideturer for de yngste. En inngangsbillet for en voksen koster 25PLN og for et barn 15PLN. Dyrehagen er åpent fra klokka 9 til 17.
 

BPGAquZA-uP
 
BM3xwfFDpd0
 
BIFgeRAAyKH

Dyrehage i Kraków – al. Kasy Oszczędności Miasta Krakowa 14
En annen flott dyrehage kan dere besøke i Kraków. Stedet er åpent fra klokka 9 til 17, og biletter koster 10PLN (barn) og 18PLN (voksen). Dyrehagen ligger i Wolski-skogen, som er veldig vakker. Dyrehagen ble grunnlagt i 1929. 

BHX-rhBAVS0
 
BLgGHdkhits
 
BF7Ym3XyZcp

Dyrehage i Wrocław ul. Wróblewskiego 1-5
Denne dyrehagen er den eldste i Polen. Den ble åpent i 1865! Der bor også de fleste dyr av alle polske dyrehagene – over 1100 arter og omtrent 12 000 dyr. Dette stedet er helt sikkert verdt et besøk. Billettene er litt dyrere – en for voksen koster 45PLN og en for barn 35PLN. Dyrehagen er åpent mellom klokka 9 og 17. 
 

BRn0ztvjtSm
 
BRHGirVA7nM
 

Les også om barneattraksjoner i Warszawa og Gdańsk.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Frokost og brunsj i Wroclaw

Jeg har allerede skrevet om de beste frokostrestaurantene i Gdańsk, Warszawa og Kraków. Nå er det på tide å skrive om Wrocław. Det er en av de største, vakreste og eldste byer i Polen, og det er sikkert verdt et besøk! Byen var europeisk kulturhovedstad i 2016. 


Bildet: Fotolia

Frokost er dagens viktigste måltid, sier mange. Den bør gi deg energi til å komme igang på jobb eller skole, men også til å vandre rundt i byen, oppleve nye steder og ha det gøy når dere er på ferie! Når jeg reiser til en ny by, er det veldig viktig for meg å begynne dagen på en god måte. Derfor leter jeg etter spisesteder og kafeer som tilbyr fantastiske frokoster. Jeg har lagt en liste over 5 frokoststedene som mange liker å begynne dagen på. 

Central Cafe – ul. Św. Antoniego 10
Du skal sikkert finne noe perfekt for deg enten du liker kjøtt, eller er vegetarianer. På Central Cafe kan du velge mellom forskjellige pannekaker, grøter, bageler, skiver og eggerører.
 

BRPO407BzC1
 
BQsJbW5jORW
 
BRBkF5lAM8t

Vincent Cafe – ul. Oławska 8

BP2q9ZyDl-_
 
BO6-MOZjxkk
 
BML47kABJtk

Dinette – plac Teatralny 8
Der kan du spise frokost fra forskjellige deler av verden. Du trenger ikke å reise til Spania, Tyrkia eller Marokko for å utforske eksotiske smaker. Stedet tilbyr også forskjellige toster, bageler, omeletter, og så videre. Mmm, deilig! Der kan du også kjøpe fersk brød og rundstykker.
 

BRnUCQIAwKa
 
BRc3isVDIN5
 
BRX9LNuhHkQ

Pochlebna – ul. św. Antoniego 15
Ferskpresset juice, grønnsaker og frukt, deilige omeletter. Finnes det en bedre måte å begynne dagen på? 🙂 I Pochlebna kan dere spise sunne og gode frokoster som skal gi dere energi for mange timer.
 

BDi3F8oIb3i
 
BBMrETaIb6l
 
9eUoc_ob0s

Gniazdo – ul. Świdnicka 36
Dette stedet er perfekt for å spise en veldig god frokost, men også brunsj eller lunsj. Gniazdo tilbyr deilige bageler med hummus, ikke glem å prøve dem!
 

BQ5goWeD2U6
 
BMvWr6gl7Ap
 
BLVaYv9ltmL

Smacznego! Kos dere masse i Polen 🙂

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Beste botaniske hager i Polen

Jeg elsker å besøke botaniske hager! Kanskje det er ikke et sted som turister besøker, men jeg pleier å gjøre det i hver by jeg reiser til. Våren er sikkert den beste årstiden å oppleve og nyte naturen. Hvis du besøker en av disse polske byene, bør du finne litt tid til å sjekke ut disse hagene!

Hortulus-hagene i Dobrzyca – Dobrzyca 76
Jeg elsker dette stedet! Jeg har vært der bare en gang men jeg skulle gjerne reise til denne liten bygden bare for å besøke disse hagene en gang til! Der finnes det en masse fantastiske blomster og… en labirynt! En billett koster omtrent 30PLN.

BFq4VHgEQDX
 
fbC57mAYqH
 

Botanisk Hage i Warszawa – Aleje Ujazdowskie 4
Dette året blir en del av hagen åpent den 8. april, så vent en måned til hvis dere har lyst til å se alt! En billett koster 10PLN og fra april til slutten av august er hagen er åpent fra klokka 10:00 til 20:00. Hvis dere reiser til Warszawa, husk å besøke dette stedet!

 

BLo6gdOhp8J
 
BNAe3YjAiK6
 
BIs4xvMgPGE

Botanisk hage i Poznań – ul. Dąbrowskiego 165
Vennene mine som bor i Poznań gjentar alltid at det er et av deres favorittsteder i byen. Der kan dere finne ro og fred, og mange vakre planter!
 

BLHHm6MA7to
 
BHsAM0YAXy8
 
BMuTwQmjQ0X

Botanisk Hage i Łódź – ul. Krzemieniecka 36/38
Denne hagen blir åpent den 1. april og dere kan besøke den til slutten av oktober. Den er en av de største hagene i Polen, og en billett koster 16PLN!
 

BFPCqKFh3Oj
 
BQDNReCDmJA
 
BKNSL7Wg1y5

Botanisk hage i Wrocław – ul. Sienkiewicza 23
Og sist men ikke minst – Wrocław! Mange forskjellige palmer, kaktuser, eksotiske planter som er verdt å legge merke til! En billett koster bare 15PLN.
 

BQ_hndUgCco
 
BQ-x634FloX

 

BQQxjBPj35a

Har dere allerede besøkt noen av disse hagene? 🙂

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

8. mars i Polen – Den internasjonale kvinnedagen

Den internasjone kvinnedagen feires hvert år den 8. mars, og den ble først arrangert i USA i 1909. I begynnelsen av forrige århundre ble idéen om en internasjonal kvinnedag lansert. Det skjedde på grunn av kvinners kamp for stemmerett og kvinnelige fagforeningers kamp for rettigheter. Hvert land har sine egne tradisjoner og skikker å markere denne dagen. I dag skal jeg skrive litt om hvordan dagen feires her i Polen og hva som skjer dette året. 

Kvinnedagen ble populær i Polen i Folkerepublikken Polen. Da pleide kvinner å få en rød hagenellik og… strømper fra menn! 🙂 I dag er det også vanlig at hver mann kjøper hagenelliker eller tulipaner til kjæresten, moren eller bestemoren sin. Alle kvinner får ofte blomster eller godteri fra sine kollegene på jobben.
 

BRWhvFZli-T
 
BRWfERnh0pI

Men hvorfor feirer vi denne dagen? Den 8. mars 1908 var det tusenvis av kvinner i New York som bestemte seg å ta saken i egne hender og endre livet sitt. Da pleide alle å tenke at menn er bedre enn kvinner og kvinner hadde ikke mange rettigheter. De kunne ikke få utdannelse og ta vare på seg selv, og de fikk mindre lønn enn menn på jobben. Derfor bestemte de seg å kjempe for sine rettigheter, og de streiket. De jobbet i en fabrikk og sjefen deres ville ungå skandalen. Derfor låste han dem inne i fabrikken. Brann brøt ut og 129 kvinner dødet. 
 

BRVhDk8j4vI
BRRKfK_jTQP

Nå markerer vi denne dagen for å minne dem som begynte å kjempe for likestilling. I mange land er det fortsatt ikke tillatt at kvinner kan gjøre alt hva menn kan. De blir misbehandlet, ydmyket, og de blir giftet bort mot sin vilje. Det er bare noen få av grunnene til hvorfor folk bør markere denne dagen.
 

BRWilx-gGcj

Det finnes også mange hendelser og streiker i Polen i dag. Mange deltar i forskjellige protester, parader og konserter. I Gdansk kan dere se parader og protester fra klokka 12 til 16, i Warszawa er det en masse arrangementer i hele byen – spør på et informasjonspunkt som er i nærheten av Centrum-metrostasjonen. På hovedmarkedet (gamlebyen) i Kraków begynner hendelsene klokka 10:30.

Bli med kvinner denne dagen!

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Frukostrestaurantene i Kraków

Jeg har allerede skrevet om de beste frokostrestaurantene i Warszawa og Gdańsk, og nå er det på tide å skrive litt om Kraków! Frokost er dagens viktigste måltid, sier mange. Den bør gi deg energi til å komme igang på jobb eller skole, men også til å vandre rundt i byen, oppleve nye steder og ha det gøy når dere er på ferie! Når jeg reiser til en ny by, er det veldig viktig for meg å begynne dagen på en god måte. Derfor leter jeg etter spisesteder og kafeer som tilbyr fantastiske frokoster. Jeg har mange venner som bor i Kraków og de har hjulpet meg med å lage en liste over 5 frokoststedene som mange liker å begynne dagen på. 

Milkbar Tomasza – ul. Tomasza 24
Da jeg spurte vennene mine om de beste stedene å spise frokost på i Kraków, var dette stedet nesten alltid det første som kom til hodet. Du skal sikkert finne noe perfekt for deg hvis du elsker å spise kjøtt eller er vegetarianer. Rimelige priser og store porsjoner! Stedet er åpent fra klokka 8 mellom tirsdag og lørdag og fra 9 om søndag.
 

1D7W0HjfeY
 
BRQQ2gujB13
 
BL0no5jDPvq

Sissi Organic Bistro – ul. Krupnicza 3
Stedet er veldig populær blant byens beboere. Der får dere spise sunn og deilig mat! Sissi Organic Bistro har også en vakker hage, så prøv å finne et sted å sitte ute hvis det er varmt! 🙂
 

BKN2K2wD0lY
 
BIAsjiUgmPK
 
BHRhJlaARsU

Cafe Camelot – ul. św. Tomasza 17
Det er en liten kafe hvor dere kan finne deilige frokoster, men også god kaffe og kaker! Jeg anbefaler fransk toast, omeletter, eggerøre…Eller kanskje er det best å prøve alt! 😉

 
BQNjeblDm_9
 
BLvCpw4BAty
BLRFE1ThijP

Kolanko No 6 – ul. Józefa 17
I Kazimierz distrikt i Kraków finnes det også en annen kafe som er verdt å legge merke til. Besøk Kolanko No 6 enten hvis du har lyst på en deilig middag, eller frokost. Panini eller eggerøre der smaker best!

 
BNtheXshiFo
 
BMLc5djjk0i

Plac Nowy 1 – ul. Plac Nowy 1
Det er ikke bare maten som er deilig her! Interiøret er veldig vakkert! Det er et perfekt sted for å begynne dagen på hvis du besøker Krakow alene, sammen med vennene dine eller familien. Prøv gjerne racuchy – luftige polske pannekaker. 🙂
 

rUYiq2yTq8
pTFIEtSTgv
 
BQGzHEJALVO

Kos deg masse i Kraków! 🙂

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top