Med barn til Warszawa!

Dere ofte spør om hva dere kan gjøre med barna i forskjellige polske byer. I dag skriver jeg om…Warszawa!

Centrum Nauki Kopernik – læringssenter
Her finnes mange forskjellige utstillinger, verksteder,  laboratorier og et planetarium. «Vi inspirerer folk til å observere, eksperimentere, stille spørsmål og søke svar.» sier de. Både for barn og voksne!

BSv0JDDgUIg
BVPfsZLgGEG

Muzeum dla dzieci – barnmuseet

Synes barna deres at museer er kjedelige? Dette er stedet hvor mange endrer mening 😉

BbC6vwzhTQB

Park Fontann – fontenepark
I juli og august kan dere se et fantastisk show med musikk og fargerike lys kl 21:30 og i september kl 21:00.

BH6qvYkBR-R
 
BHHJRmyASwR

Dom Zagadek – unslippe rommet
Dette rommet er både for barn og voksne. Mye moro for hele familien!

BDxYRnYngGW

ZOO – dyrehagen
Dere kan også besøke dyrehagen i Warszawa. De har over 3500 dyr der! 

xU6NIaiOje

Flyspot – vindtunnel
Har dere lyst til å sveve i luften? Her kan dere prøve det!

BHZ9uVega0Q

Wodny Park – vannpark
Eller kanskje har dere lyst til å bade og svømme? 

BTeGMIWBcce

Besøk Warszawa og kos dere masse! 😉

 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Dominikanermarkedet i Gdańsk

Har dere noen gang deltatt i Dominikanermarkedet i Gdańsk? De som svarer «ja» har sannsynligvis lyst til å gjøre det en gang til! 😉 Hvis dere har ikke vært i Gdansk i løpet av eventen – dette året får dere en sjanse til. Markedet begynner i lørdag, 30. juli og slutter 21. august.

BIFERwqhSEi
 
BA6seUTKIOC

Jarmark św. Dominika, som det heter på polsk, tilbyr mange attraksjoner. Dominikanermarkedet er fylt med konserter, moro for voksne og barn og lokale produkter. Det finnes også et observasjonshjule AmberSky der!

BHJxA3xBKZW

På scenen skal det være flere fantastiske polske artister, som for eksempel Shy Albatross, Zakopower, Voo Voo, Paula i Karol og Jazz Band Ball Orchestra.
 

BF51michWEn

Dere kan lese mer om markedet her

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Projekt 36 i Sopot

Innlegget er sponset

For noen dager siden besøkte jeg en restaurant som overrasket meg. Det har vært en stund siden jeg spiste så gode og kreative retter! Men la meg starte fra begynnelsen…

Projekt 36 befinner seg på Villa Antonina i Sopot, et hotell som vi har allerede skrevet om på bloggen her. De pleide å ha en restaurant Brasserie d’Or, men nå åpnet de et nytt sted som er litt forskjellig fra det siste. 

Restauranten er moderne, men samtidig elegant og stilig. Restauranten er ikke stor, og det gir hyggelig og intim atmosfære. Mykt lys hjelper å slappe av og fokusere på den gode maten som serveres der. 🙂

I menyen finner vi ikke så mange forslag, men den trenger ikke å være omfattende. Hovedrettene der er så fristende, at det er vanskelig å velge bare én av de seks forslagene. Når jeg og veninna mi bestemte hva vi skal smake på, fikk vi en interessant apetittvekker – en skive agurk i polsk vodka Żubrówka og sitronmelisse. Det var veldig forfriskende!

Etterpå prøvde vi hjortetartar som ble foreslått av kokken, men vi er dessverre ingen tartar-elskere. Likevel er jeg sikker at de som liker rå kjøtt skal være fornøyde. Retten serveres på en interessant måte:

Senere smakte vi på en suppe som er lagt fra grønt eple, kamskjell, bred bønne og bacon. Høres godt ut? Smakte nydelig!

Da prøvde vi to hovedretter også. Jeg bestemte meg å prøve frittgående kylling og Kasia spiste bekkørret. Begge to smakte utrolig godt og vi var imponert over serveringsmåtene. Likevel kan det være slik at dere ikke skal få prøve disse rettene. Hvorfor? Projekt 36 liker ikke kjedsomhet og de oppfinner nye retter hele tiden. Men vi kan være sikre at det skal være alltid noe over gjennomsnittet og at dere skal være like glade som vi var. Kjøkkensjefen kjøper selv alle produkter hver dag, og legger merke til hva som han kjøper. Derfor er alle produkter friske og deilige. Det er også mulig å bestille testing menu og prøve flere retter med en gang!

På Projekt 36 kan dere ha private fester, for eksempel utdrikkingslag og bursdagsfest. Det er også mulig å reservere et bord ved å ringe til restauranten. Hvis dere har lyst til å feire bryllup der, er det også mulig i et annet rom som ligger vis a vis restauranten.

På slutten av besøket prøvde vi også en fantastisk dessert – svampkake med rabarba og zabaglione. Hvis dere ser på ansiktet mitt, kan dere tro på at den var perfekt. 😉

Vel, nå er det bare å besøke Villa Antonina og Projekt 36 når dere er i Sopot! Når dere kommer, husk å si at du har lest om Projekt 36 på BESØK POLEN! Da får dere prøve deres hjemmelaget anstrøk! 🙂

Les gjerne mer her:
Projekt 36 på Facebook
Projekt 36

Kaffe, te eller kake? – i Gdansk, Sopot og Gdynia

Når det regner og blåser eller dere er trøtt etter å ha vandret rundt i byen, er det bra med å ta en hvilepause. Det finnes mange fantastiske kafeer i dette området, men jeg har valgt 6 av dem som jeg liker best å besøke sammen med vennene mine. 

Drukarnia – Mariacka 36 gate, Gdańsk

Drukarnia betyr et trykkeri. Hvorfor heter stedet slik? Det pleide å være et virkeklig trykkelig i fortida! Men nå kan man kose seg der med en kopp kaffe eller chai latte, en lokal pils eller en glass prosecco. De har også flotte kaker der! Ledemotivet er bokstaver. Baristaene der er veldig kule folk som vet mye om kaffe som de lager på forskjellige måter, så de kan alltid anbefale noe til deg hvis det er vanskelig å velge.

BF_ORwZP01x

 

Sztuka Wyboru – Słowackiego 19 gate, Gdańsk

Bortsatt fra velsmakende kaker og lemonader liker jeg denne kafeen på grunn av dens kunstneriske atmosfæren. Der finnes det ofte interessante utstillinger og en butikk med interessante bøker, klær og keramikk.

BH0N6h7jUll

LAS – dolnysopotpółnoc – Haffnera 42 gate, Sopot

Las = en skog! Stedet er veldig avslappende og naturvennlige. Der finnes det ingen alkohol, men masse sunne kaker og drikker. De tilbyr forskjellige teer og ferskpresset juice.

BIFr64AAds_

 

Projektowa – Obrońców Westerplatte 2/4, Sopot

Nydelig interiør, vennlige folk og god kaffe! Hva mer kan man ønske seg? 🙂 De har også forskjellige lemonader, teer og koktajler. Nam nam!

BGm6r9DC_4E

Mikroklimat – Antoniego Abrahama 26, Gdynia

Jeg er ikke ofte i Gdynia, men når jeg er der, prøver jeg alltid å besøke Mikroklimat. Deres kaker og desserter er sinnsykt deilige. Og de har også mange bøker der inne!

 

Cyganeria – 3 Maja 27, Gdynia

Det som skiller dette stedet fra andre kafeer er musikk! Veldig ofte kan du høre på fantastiske konserter der. Og spise mye deilig mat!

BHsb8TQDqr_

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Besøk Slupsk og Ustka!


Rådhuset i Słupsk. Det er mulig å gå opp til rådhustårnet og se en nydelig utsikt mot byen!

Det finnes hundrevis av byer i Polen som ikke er så store som Gdańsk, Warszawa eller Kraków, men er like sjarmerende! Dessuten, har de ofte mange interessante kriker og kroker som ikke alle har hørt om 🙂 I dag skal jeg fortelle dere litt om to nydelige byer som ligger bare 2 timer med bil eller tog fra Gdansk, nemlig Słupsk og Ustka.


Ustka

Słupsk ligger i det pommerske voivodskap, 18 km fra Østersjøens kyst. Hva kan dere se der? Først og fremst kan dere legge merke til et hertugslott som ble bygget i 1507. Innom slottet kan man se en fantastisk utstilling av Stanisław “Witkacy” Witkiewiczs malerier. Witkacy var en av de største polske artister som levde i 1800- og 1900-tallet. På hertugslottet Zamek Książąt Pomorskich finnes det de fleste maleriene hans. 

I nærheten av slottet finnes det også en nydelig bygning som pleide å være et kornlager i 1800-tallet. Nå er det et tehus som heter Herbaciarnia w Spichlerzu. Der kan dere velge mellom forskjellige typer te, kaffe, varm sjokolade og forfriskende drinker. Herbaciarnia tilbyr også kaker og forskjellige desserter.


 

En annen interessant plass i Slupsk er Baszta Czarownic (heksetårnet). I fortida pleide det å være et fengsel for kvinner som var anklaget for trolldom. I dag er det et kunstgalleri, hvor dere kan ofte se en fantastisk utstilling.

Om sommeren kan dere besøke Jarmark Gryfitów. Det er et marked hvor lokale folk kommer og selger forskjellige ting. Først og fremst er det kunsthåndverk, for eksempel små skulpturer og broderte servietter. I tillegg kan dere se på lokale innbyggere som synger eller danser. Ofte finnes det mange spill og aktiviteter både for barn og voksne. Hver søndag begynner markedet ved siden av kornlageret kl.11 og slutter kl.16.

Før jeg skal fortelle om Ustka, la meg si litt om Dolina Charlotty som ligger mellom disse to byene. Der kan dere finne en SPA, en hotell, en minidyrehage og et hestefarm. Hvert år er det også mange koserter der, blant annet Festiwal Legend Rocka, hvor man kan se mange berømte rockestjerner. Og 26 juli 2016 spiller Deep Purple der!

Nå reiser vi videre, til sjøen! Ustka er en typisk turistby. Der finnes det en stor strand og mange restauranter, kafeer og suvenirbutikker. Der kan dere bade, sole dere, spise vafler og frisk fisk! Og se på fantastiske solnedganger 🙂

SyntekExifImageTitle

Det er også mulig å ta en båttur for å se Ustka fra en annen perspektiv!

Har dere lyst til å besøke Słupsk og Ustka? 🙂

Hashi Sushi i Sopot

Innlegget er sponset

Liker dere sushi? I dag skal jeg skrive om en flott sushi restaurant i Sopot. Den heter Hashi Sushi og ligger i nærheten av den sentrale stasjonen og ved siden av Whiskey on the Rocks som jeg skrev om for noen dager siden. 

De som jobber der virker å være utrolig forelsket i det japanske kjøkkenet. Sushi kokkene er erfarne og veldig kreative. Etter å ha prøvd noen retter, må jeg innrømme at denne restauranten er helt utmerket og skiller seg ut fra andre steder med tanke på kreativitet og smakskombinasjoner. Jeg ble virkelig mett og fornøyd! I deres omfattende meny finnes det typisk sushi, men også interessante desserter som for eksempel grønn te-is eller ingefær ostekake. 

Hashi Sushi er en restaurant hvor både barn og voksne skal være fornøyde, tror jeg. Foruten om fisk og typisk sushi mat, kan man bestille kylling presentert på en annerledes måte og asiatiske supper. Det kan være et fint sted for en middag med kjæresten, vennen eller familien din! 

Men det er ikke bare mat som gjør stedet så fantastisk. Hashi Sushi har også et stort utvalg av japanske teer, øl og brennevinn. Vi smakte to typer te og plommevin også – det var utrolig godt! 🙂

Restauranten er ganske stor, men hvis du vil være sikker at det skal være nok plass til deg og dine kjære, kan du ringe til restauranten og reservere et bord. Dessutten kan man ha private fester der, som for eksempel utdrikkingslag og bursdagsfest. 

I tillegg er det mulig å spise mat fra Hashi Sushi uten å gå ut! Det er mulig å få sushi levert på døren eller å ta den burt. Likevel synes jeg at det er mye bedre å spise på restauranten, fordi den ser nydelig ut! Mykt lys, asiatisk interiør og komfortable stoler skaper intim og avslappende atmosfære. For ikke å snakke om den deilig maten som smelter i munnen! 🙂

Hashi Sushi har sine restauranter i Sopot, Gdansk og Gdynia. Hver av dem er åpen fra kl. 11:00 til kl. 23:00. Besøk dem gjerne og kos dere masse! 🙂

Les gjerne mer her:

https://www.facebook.com/RestauracjaHashiSushi/

http://www.hashisushi.pl/en/ 

Whiskey on the Rocks i Sopot

Innlegget er sponset

Biffer, whiskey, musikk – dette er mottoet til en ny restaurant i Sopot Whiskey on the Rocks. Vi besøkte denne plassen forrige uke og må innrømme at det var en helt fantastisk opplevelse! 

Menyen er full av fristende retter, rockmusikken runger fra høyttalerne, og en smilende bartender gleder seg for å lage din favorittdrink. I tillegg har stedet en avslappet atmosfære med amerikansk inspirerende interiør. Oppmerksomheten rettes mot hundrevis av whiskeyflasker som henger ned fra toppen. Whiskey er jo det som er viktigste der! 

Likevel personene som ikke liker brennevin skal også være fornøyde, fordi der kan man finne noe for enhver smak – fra sofistikerte drinker og øl til varm sjokolade med saltet karamell eller forfriskende lemonade – som vi fikk prøve, og den smakte veldig godt.

Det samme gjelder mat. Likevel er menyen selvfølgelig dominert av kjøtt. Vi kan velge mellom forskjellige burgerer, biffer og ribber, men på Whiskey on the Rocks finnes det også et stort utvalg av supper, salater og desserter. Stedet er åpent hver dag fra klokka 8:00, så de tilbyr også frokost. Hyggelig å starte dagen på et slik sted!

Det er også verdt å nevne at hver torsdag, fredag og lørdag klokka 21:00 har Whiskey on the Rocks livemusikk! Talentfulle musikere spiller først og fremst amerikansk rock og det fremhever stedets karakter. Å slappe av med en glass whiskey og høre på musikk – dette her høres bra ut, ikke sant? 🙂

Hva mer? I restauranten kan man ha private fester, som for eksempel hjort natt og bursdagsfest. Hvis du vil komme med flere venner, kan du reservere et bord ved å ringe til restauranten. Desutten er stedet dyrevennlig – hunder er velkommen!

Og når du har lyst til å se en viktig fotballkamp,  kan du se på den der! 

Vel, nå er det bare å besøke Whiskey on the Rocks i Sopot og… skål! 🙂
 

Les gjerne mer her:
http://www.whiskeyontherocks.pl/en
https://www.facebook.com/whiskeyontherocks.sopot/

Sommerkino i Sopot

Å se filmer utendørs er alltid en fantastisk opplevelse. Og hver sommer kan dere gjøre det i Sopot!

Hver dag finnes det fluktstoler på bryggen i Sopot. Der kan dere sitte, slappe av og se på en film! Der er det også mulig å kjøpe noe å drikke eller å spise. Vi anbefaler å ta med seg varme klær fordi det er ofte kaldt om kvelden! 🙂 Festivalen er fri, men det er nødvendig å kjøpe en inngangsbillett til bryggen, som koster  7,50 PLN. Filmer begynner kl 22:00 i juli og kl 21:30 i august. Alle har polske undertekster, men de fleste av filmene er på engelsk.
Her skriver jeg en liste av filmer som dere kan se i Sopot denne sommeren. Jeg har valgt disse engelske, amerikanske… eller skandinavske!

BbSC8tXFQTF
 

I juli kan dere se:

11.07 – Leonard Cohen “I’m your man”

13.07 – Ted 2

16.07 – Selma

18.07 – Marley

19.07 – Pride

20.07 – 21 and Over

22.07 – Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

23.07 – The Big Short

24.07 – The Face of an Angel

27.07 – Furious Seven

29.07 – The Little Death

31.07 – Sleeping with Other People

BbUCwIhFdA-
 

Og i august:

02.08 – 45 Years

03.08 – Fury

05.08 – Fading Gigolo

06.08 – Birdman

07.08 – Irrational Man

08.08 – Amy

10.08 – Ted 2

13.08 – Grand Budapest Hotel

15.08 – Behind the Candelabra

16.08 – En Duva satt på en gren och funderade på tillvaron

17.08 – Everest

19.08 – Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

20.08 – Selma

24.08 – Furious Seven

26.08 – The Little Death

27.08 – The Big Short

28.08 – The Face of an Angel

29.08 – Only Lovers Left Alive

30.08 – Slow West

31.08 – 21 and Over

Filmene kan dere også se i Giżycko og Zakopane!

Hele repertoaret finnes her.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Galeria Morena og Jacques André Salon Hair&SPA i Gdańsk

Innlegget er sponset.

Det krever ofte mye energi å besøke alle interessante steder når man reiser til en by. Da kan det være godt med å slappe av. For noen dager siden kjørte vi til et sted i Gdańsk som virker å være en helt perfekt løsning for dem som trenger en hvilepause fra hektiske turer. På kjøpesenteret Galeria Morena kan vi få spise noe, kjøpe klær og kose seg på Jacques Andre Salon Hair&SPA.

Vi snakket litt med Jacques Andres team, og de fortalte oss litt om sitt tilbud. Det som har fanget vår oppmerksomhet er en fettfjerningsteknikk cryolipolisis. Det finnes ikke mange steder i Gdańsk hvor dere kan prøve denne metoden!

På Internett finnes det mange tips for hvordan man kan oppnå den perfekte kroppen. I dag kan vi velge mellom forskjellige måter å slanke seg på. Likevel er det ofte slik, at uansett hvor mye krefter og tid legger vi i å spise sunn mat og trene, gir det nærmest ingen synlige resultater. Da kan denne fettfjerningsteknikken bli en løsning. La oss fortelle litt mer om hvordan den fungerer.

Cryolipolisis er en effektiv metode for å redusere uønskede problemområder, ved å kontrollert fryse bort fett. Det finnes flere områder på kroppen som er veldig vanskelig å slanke eller trene bort. Disse områdene egner seg godt for behandling med CoolTech. Behandlingen innebærer nedkjøling av fettceller uten å skade huden og gir et permanent resultat. Hva er mer, etter en behandling med CoolTech går man rett tilbake til sitt daglige gjøremål. I tillegg er det smertefri. Området som skal behandles suges inn i håndstykket og avkjøles gradvis til 8 grader minus. Én bruk av håndstykket koster 700PLN, og to – 1200PLN. Behandlingen tar 70 minutter, men det trengs også litt tid for å forberede kroppen, så man bør reservere circa 1,5 time. I løpet av behandlingen kan man slappe av, lese en avis eller høre på musikk.

Allerede etter 2-3 uker ser mange en endring, men det endelige resultatet blir synlig etter 8-12 uker. Det er mulig å få behndlingen en gang til på det samme området etter 6 uker, og på et annet etter 3 uker.  Da vi var der, pratet vi litt med en kvinne som var veldig fornøyd med resultatet og sa at behandlingen var behagelig.

Likevel finnes det også noen kontrindikasjoner for CoolTech, for eksempel: leversvikt, nyresvikt, feber, infeksjonssykdom, kreft og strekkmerker, graviditet. Det er også viktig å vite at dere må ikke sole seg minst tre dager før og tre dager etter behandlingen.

         

Hvis du reiser til Gdańsk sammen med sin familie eller vennene sine, trenger de ikke å være lei når du koser deg.  Jacques Andre Salon Hair&SPA tilbyr også frisørtjenester og forskjellige skjønnhetsbehandlinger. I løpet av behandlingen, kan vennina di få en ny frisyre eller manicure. Gravide kvinner kan også prøve en spesiell, skånsom massasje. Skjønnhetssalongen har også et stort utvalg av hårpleieprodukter som du kan kjøpe.

      

Dessuten finnes det mange andre måter å tilbringe tid på Galeria Morena. Det er et kjøpesenter med mange butikker, spiseplasser, en lekeplass og et treningssenter. Skjønnhetssalongen har også et stort utvalg av hårpleieprodukter som du kan kjøpe. På den øverste etasjen finnes det en rekke restauranter, også med tradisjonell polsk mat, og en terrasse med bord og fluktstoler. Der kan man slappe av, spise god mat og sole seg.  

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top