Besøk Slupsk og Ustka!


Rådhuset i Słupsk. Det er mulig å gå opp til rådhustårnet og se en nydelig utsikt mot byen!

Det finnes hundrevis av byer i Polen som ikke er så store som Gdańsk, Warszawa eller Kraków, men er like sjarmerende! Dessuten, har de ofte mange interessante kriker og kroker som ikke alle har hørt om 🙂 I dag skal jeg fortelle dere litt om to nydelige byer som ligger bare 2 timer med bil eller tog fra Gdansk, nemlig Słupsk og Ustka.


Ustka

Słupsk ligger i det pommerske voivodskap, 18 km fra Østersjøens kyst. Hva kan dere se der? Først og fremst kan dere legge merke til et hertugslott som ble bygget i 1507. Innom slottet kan man se en fantastisk utstilling av Stanisław “Witkacy” Witkiewiczs malerier. Witkacy var en av de største polske artister som levde i 1800- og 1900-tallet. På hertugslottet Zamek Książąt Pomorskich finnes det de fleste maleriene hans. 

I nærheten av slottet finnes det også en nydelig bygning som pleide å være et kornlager i 1800-tallet. Nå er det et tehus som heter Herbaciarnia w Spichlerzu. Der kan dere velge mellom forskjellige typer te, kaffe, varm sjokolade og forfriskende drinker. Herbaciarnia tilbyr også kaker og forskjellige desserter.


 

En annen interessant plass i Slupsk er Baszta Czarownic (heksetårnet). I fortida pleide det å være et fengsel for kvinner som var anklaget for trolldom. I dag er det et kunstgalleri, hvor dere kan ofte se en fantastisk utstilling.

Om sommeren kan dere besøke Jarmark Gryfitów. Det er et marked hvor lokale folk kommer og selger forskjellige ting. Først og fremst er det kunsthåndverk, for eksempel små skulpturer og broderte servietter. I tillegg kan dere se på lokale innbyggere som synger eller danser. Ofte finnes det mange spill og aktiviteter både for barn og voksne. Hver søndag begynner markedet ved siden av kornlageret kl.11 og slutter kl.16.

Før jeg skal fortelle om Ustka, la meg si litt om Dolina Charlotty som ligger mellom disse to byene. Der kan dere finne en SPA, en hotell, en minidyrehage og et hestefarm. Hvert år er det også mange koserter der, blant annet Festiwal Legend Rocka, hvor man kan se mange berømte rockestjerner. Og 26 juli 2016 spiller Deep Purple der!

Nå reiser vi videre, til sjøen! Ustka er en typisk turistby. Der finnes det en stor strand og mange restauranter, kafeer og suvenirbutikker. Der kan dere bade, sole dere, spise vafler og frisk fisk! Og se på fantastiske solnedganger 🙂

SyntekExifImageTitle

Det er også mulig å ta en båttur for å se Ustka fra en annen perspektiv!

Har dere lyst til å besøke Słupsk og Ustka? 🙂

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top