Hilton hotell i Gdansk

Vi får mange spørsmål om overnatting i Gdansk i det siste. Vi gleder oss mye at dere planlegger deres reiser til Polen! 🙂

Mange av dere spør om hvilken hotell i Gdansk bør man velge. Flere spør særlig om to hoteller: Hilton i Gdansk og Radisson Blu i Gdansk. Disse to hotellene er faktisk mest populære blant de som ligger i Gdansk sentrum.

Begge to er 5-stjernershotellet tilbyr forskjellige type rom og suiter i høyeste standard med aircondition. Begge to har kostnadsfri Wi-Fi for sine gjester. Begge to ligger i Gdansk sentrum (de ligger 9 minutter til fots fra hverandre, se på et kort i dette innlegget). Nedenfor kommer litt mer om Hilton Hotell.

BXXddVYAAur
BN9GGkIBLFH

Hilton i Gdansk: beliggenhet

Hilton ligger sentralt i Gdansk, på gamlebyen og ved Motlava elven. Man kan få et rom med fantastisk utsikt over gamlebyen eller elven (spør om utsikten ved bestilling). Dere kan se masse flotte biler av hotellet på Booking.com.

I tilleg til et flott belliggenhet har hotellet en takterasse med fin utsikt over elven! Man kan spise frokost der, eller bare ta øl og oppleve Gdansk!

Hotellet tilbyr flyplass transfer, du kan også bestille taxi i resepsjonen

Adresse er Targ Rybny 1, 80-838 Gdańsk, Polen


 Hilton og Radisson beliggenget fra Google Maps.
 

Mat

          – Frokost  i form av en stor buffé. Frokosten koster 70 PLN (ca 140 kroner), men er vanligvis inkludert i pris (sjekk det ved hotellbestilling). Hvis frokost er ikke inkludert i pris betaler du 75 PLN per person. Man kan også få frokosten servert på rommet (det koster 20 PLN, ca 40 kroner).

          – En veldig bra restaurant Mercato som serverer moderne retter inspirert av tradisjonelle retter fra Pommern region.

BT1Wc-ZAFNl
 

SPA og velvære

          – Svømmebasseng med et flott utsikt over Gdansk

          – Spa- og velværeavdeling. Vi har aldri brukt Hilton sin spa-avdeling, men hørte masse gode om den!

          – Treningssenter

BPnBDEvhTSZ

Innsjekking

Innsjekking er fra klokka 14.00, utsjekking senest klokka 12.00.

 

Eksempel på priser på Hilton Hotell

Jeg sjekket også hvor mye koster oppholdet på Hilton hotelet for 3-netters opphold for 2 personer. Datoen jeg har sjekket er Torsdag 25.06.2015 ? Søndag 28.06.2015 (prisene er hentet fra Booking.com, du kan se hele tilbudet ved å klikke på bildet nedenfor):

 
 

Andre

          – Lett, billig og trygg booking f.eks. via Booking.com

          – Hotellet er barnevennlig, de tilbyr ekstra kostnadsfritt seng for 1 barn under 11 år, barneseter osv.

          – Kjæledyr er tillatt, men  koster litt ekstra (spør om dette ved bestilling)

Har noen av dere bodd på Hilton i Gdansk? Var dere fornøyde? Del gjerne erfaringer i kommentar 🙂

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Tannlege i Gdansk – tannbleking hos Nova Dentis

 

I april tok vi besøk hos en tannklinikk i Gdansk Nova Dentis. Vi fikk anledning til å snakke med tannlegen om tannbleking. I dag kommer litt mer om våre erfaringer med hjemmebleking 🙂

Nova Dentis befinner seg på Jaskowa Dolina 132 gate i Gdansk.

Hjemmebleking – hvordan virker det?

Metoden som vi brukte var hjemmebleking. Et aktiv virkemiddelet som gjør tenner hvitere er det samme middelet som brukes på tannklinikker – hydrogenperoksid. Forskjellen er konsentrasjonen av virkestoff.  Du får blekegele som heter Opalescence i to varianter: 10 % og 16 %. Man begynner bleking fra konsentrasjonen 10 % og fortsetter med konsentrasjon 16 %. 10 % gele kan brukes over natten (fra 8 til 10 timer), mens 16 % gele bør brukes mellom 4 og 6 timer. Blekegele brukes med dine individuelle blekeskinner som du får fra tannlegen.

Før tannbleking

Det er viktig at man kontrollerer sine tenner hos tannlege før man begynner behandlingen. Alle eventuelle hull i tennene må fikses før blekingen! Under første time vil legen også ta en avstøpning av dine tenner. Den sendes til tanntekniker som lager dine individuelle blekeskinner. Disse brukes sammen med blekegele. Vi har ventet for at tanntekniker forbereder blekeskinner i 2 dager, men tannlegen sa at de kan vel sende ferdige blekeskinner ti Norge med posten slik at man må ikke vente for å få disse 🙂


 Blekegele og spesielle bleskinner forberedt av tanntekniker.


Fordeler med hjemmebleking:

1. Man kan si første effekter etter 2-3 dager. Effekten er avhengig blant annet av av konsentrasjon av blekemiddel, applikasjonstid og type misfarging.

2. Metoden er helt trygg og bruk av slike midler reguleres av EU. Det er kun kun tannleger som kan bruke slike midler!

3. Metoden er meget økonomisk – du får forberedt bleskinner som passer kun dine tenner og kan brukes for tannblekking i flere år.

4. Metoden er lett å bruke – tannlegen vil fortelle deg alt om hvordan bruke blekegele 🙂

 

Tannlegen forteller Agnieszka hvordan bruke blekegele 🙂 

Ulemper med hjemmebleking:

1. Økt tannsensitivitet. Og det må jeg si er ganske ubehagelig. Men hva kan jeg si – man må lide forskjønnheten 🙂 Vanligvis varer økt sensitivitet opp til 4 dager etter blekingen, og det var slik i mitt tilfellet. Sensitiviteten kan forebygges hvis man pusser tenner med Elmex eller Sensodyne tannkrem før og under behandling. Man får en slik tannkrem fra Nova Dentis. Det er også fluorisering som hjelper å unngå økt sensitivitet.

2. Husk også at ingen blekemetode lysner kroner eller broer. Det virker bare for dine naturelle tenner.

 

Våre erfaringer

Jeg er meget fornøyd med resultatene. Hale behandlingen tok ca 7 dager (jeg brukte til sammen 3 pakker med blekegele). Tenner er hvitere men ser naturell ut 🙂

 


Katarzyna og Robert  som driver klinikken

Til hvem anbefales hjemmebleking?

Jeg vil anbefale denne metoden til alle som er misfornøyde med egen tannfarge, har misfargede tenner, men også de som vil bare ‘lyse opp’ tenner 🙂 Du kan selv bestemme når du er fornøyd med effekten og slutte behandling. Behandlingen kan gjentas ved behov etter noen måneder. Det er bare å bestille en ny pakke med blekemiddelet fra tannlegen. Det koster kun 40 zl (80 kroner) hos Nova Dentis, og de sender gjerne pakken til Norge.

 

Hvor mye koster tannbleking?

Som jeg har allerede nevnt er hjemmebleking en meget økonomisk og effektiv metode. Tannbleking-pakke hos Nova Dentis koster kun 840 zloty (ca 1600 kroner) med vår rabattt. Pakken består av: et kontrollbesøk, sandblåsing av tennene, tannskalering, fluorisering, forberedelse av dine individuelle blekeskinner og pakke med blekegele (med bruksanvisning på engelsk).

Dette er et sponset innlegg, og dere kan bruke 10% BESØK POLEN rabattkode på utvalgte type behandling hos Nova Dentis 🙂

Rabatten gjelder ikke f.eks. på kirurgisk behandling, men det er bare å ta kontakt med Nova Dentis, og spørre om detaljer! Dere kan ta kontakt med klinikken ved å brukke deres kontaktskjema her, skrive e-post [email protected] eller ringe
+48 500 005 047

Du kan lese mer om Nova Dentis i det forrige innlegget på bloggen HER. Dere spør oss ofte om tannklinikkene er åpne i helgene – med Nova Dentis er det bare å avtale en time, også i helgene.


Jeg og Agnieszka sammen med Nova Dentis team 🙂

 

Her dere noen erfaring med hjemmebleking? 🙂

 

Marta

Rask tur gjennom Gdynia – hva bør du se?

I dag kommer et gjesteinnlegg skrevet av Konstancja som jobber sammen med oss, og ville dele sine tips om Gdynia 🙂 På bloggen finnes det ganske mye om hva man kan gjøre i Gdansk, vi har allikevel skrevet veldig lite om en by som ligger ved siden av den – Gdynia. I dagens innlegg skal vi altså fortelle hvilke interessante steder man kan besøke hvis man reiser hit.

8F2sqWAl3h

Infobox
Det er et perfekt sted til å begynne en tur rundt Gdynia med – fra dets utsiktspunkt kan man nyte utsikten over nesten hele byen. Dessuten befinner det seg en skalamodell av Gdynia der – man kan altså se en miniatur av byen også. Infobox lokaliseres på Swietojanska Gata 30 og det er åpent hver dag.

 

Havnet
Ved havnet står det to skip – Dar Pomorza og ORP Błyskawica. Dar Pomorza, det vil si Pommerns Gave, er et seilskip med tre master. Det bygdes i 1909-1910 i Hamburg og kjøptes av Pommerns folk for Sjøskolen i Gdynia 19 år senere. På skipet lærte seg 13 384 studenter og det fløt 0.5 millioner sjømiller som måler seg med 25 cruiser rundt den verden. ORP Błyskawica, det vil si ORP Lynet, er en polsk jager som deltok under andre verdenskrig, blant annet på Narvikavsnittet. Nå er både skipene bevarte som museumsskip i Gdynia.

BbPSXDpjXgf

Trenger du overnatting i Gdynia? Sjekk f.eks.Villa Admiral – et koselig villaen som ligger i hjertet av Gdynia 🙂

Akvariet
Akvariet i Gdynia er et av de største i Polen av sitt slag. Der kan man se en del spennende arter av fisk, amfibier og krypdyr fra forskjellige verdensdeler, hovedsakelig fra Afrika og Nord-Amerika. Akvariet har også en stor undervisingsseksjon, hvor man kan lære seg oseaonografi, biologi og miljøvern, stort sett gjennom å foreta eksperimenter. Akvariet er åpent hele året og befinner seg på Jana Pawla II Gata 1, i nærheten av havnet. Billetter koster 24 zloty.

BYfZFsBBy3J

Jumpcity
Jumpcity er et sted hvor man kan både ha det gøy og trene. Det inneholder 140 trampoliner og det finnes mange aktiviteter som man kan utøve der. Først og fremst kan man bare hoppe på alle trampolinene. Det er allikevel også mulig å delta i en av klassene. Jumpcity tilbyr klasser med enten fitness eller styrkeworkout og akrobatikk. Det befinner seg på Tadeusza Wendy Gata 7/9 i Gdynias sentrum. Inngangen koster 30 zloty for 60 minutter (men man kan selvfølgelig velge å være der lengre!) på trampolinene og 40 zloty for 60 minutter med trening.

 

 

 

Konstancja

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top