Tannlege i Gdansk – Come for Smile :)

 

Det at mange reiser til tannlege i utlandet for å spare penger på behandling er ikke noe nytt. Jeg og Zosia bestemte oss for å sjekke hvorfor velger så mange å gå til tannlege i Polen 🙂 I dag skriver vi hvorfor det er lurt (og ikke bare billig!) å besøke tannlege i Gdansk.


Polen har blitt en av de mest populære reisemål for tannturister fra Norge i de siste årene. De fleste velger Gdansk som sitt reisemål. Det er ikke noe rart! Gdansk ligger ikke langt fra Norge, flybillettene er utrolig billige, hoteller er luksuriøse og tannleger beste i Europa! Visste dere at flere unge nordmenn tar faktisk utdannelse ved det medisinske universitetet her i Gdansk? 🙂


Takket være Come for Smile hadde vi en mulighet å sjekke hvordan tannreiser virker i virkeligheten 🙂 Vi fikk vite at det er tannimplanter som er dyrest i Norge, og det er det man sparer mest på i utlandet. Men det som ikke alle vet er at i Polen får man ikke bare billigere men også mye bedre tannbehandling enn i hjemmlandet. Det som er viktigst når man velger klinikk er at brukte materieller og utstyr er av best kvalitet og følger internasjonale krav!Det viste seg at Come for Smile samarbeider med tre tannklinikker i Gdansk. De samarbeider også med utvalgte hoteller i Gdansk og Sopot som har et spesielt tilbud for Come for Smile pasienter. En kan velge f.eks. Mera SPA hotellet i Sopot som ligger rett ved stranda med utsikt over havet! Nydelig! Vi fikk også informasjon at Come for Smile ordner alt fra timer på klinikken, hotellet til henting fra flyplasset! Mer om deres tjenester kan dere lese på Come for Smile nettsiden på norsk.


Vi besøkte en av de klinikkene som samarbeider med Come for Smile. Det har uten tvil vært den beste tannlegeopplevelsen vi hadde 🙂 De snille ansatte svarte på alle spørsmålene vi hadde. Pasienstene er behandlet i et fantastisk interiør, der atmosfære er avslappende og rolig. Selv om vi var redd for tannlegebesøk gikk det helt fint! 🙂

Legene er snille, diskuterer alt med pasientene, og bruker det mest moderne utstyret som finnes på merkedet. Det var et fint tannlegebesøk! Ved å velge Come for Smile kan du være sikkert at du vil få best behandling til rimelig pris, og at du vil være fornøyd med oppholdet i Gdansk 🙂

 

Vi anbefaler å velge Come for Smile fordi:

  1. man kan kombinere tannlegebesøk med ferie i nydelig Gdansk!

  2. klinikkene er moderne, og ansetter høyt kvalifisert personell

  3. de tilbyr kvalitetsbehandling til rimelig pris

 

Lurer du på noe? Det er bare å skrive e-post eller ringe Come for Smile 🙂 De snakker godt engelsk, og svarer gjerne alle slags spørsmål! E-posten er [email protected] De kan faktisk sende deg en oversikt over behandling og beregnet kostnad for din behandling. Første time hos legen samt konsultasjon og røntgenblilde er gratis! 🙂

 

Og dere – vil dere komme for smil til Gdansk? 🙂 Har dere erfaring med tannbehandling i Polen?

 

 

Marta


 

Du kan lese mer om Gdansk her

Les også om frisør i Gdynia

 


 

 

Warszawa – vår tur til Polens hovedstad

Hva kan en gjøre på en kald vinterdag i Polen? Dra på en tur? Selvføgelig! Denne gangen bestemte vi oss om å reise til Polens hovedstad – Warszawa.

På mandag var vi (Marta og Agnieszka) på en liten tur til Warszawa. Polens hovedstad er en by som aldri sover og det finnes alltid noe å finne på. Vi bestemte oss for å gjøre noe roligere og ruslet litt i byen. Det er alltid fint vandre rund de flotte, historiske bygningene og oppleve nydelige utsikter.

Vi besøkte den gamle byen (den er skrevet inn på UNESCOs liste – med andre ord, verdt å se for seg selv!), der for man en fantastisk oversikt på alle viktigste og mest kjente severdigheter og plasser i byen, bl.a., Slottsplassen med Kongeslottet, Sigismundsøylen, Bymurene, St. Johannes døperens katedral og St. Martin kirke.

Da vi ble slitne begynte vi å lete etter et fint sted å spise noe på. Det fant vi! Restaurant heter Karmnik og finnes på Piwna gata. På Karmnik kan man spise moderne variasjoner av en ekte polsk mat. Anbefales sterkt! Vi har spist blant annet pierogi og żurek.

Det som aldri slipper unna i Warszawa er Kulturpalasset – en gammel gave fra Josef Stalin. Mange polakker sier at det er den styggeste bygningen i hele verden, er dere enige?


 

Til slutt kikket vi litt rundt i Zlote Tarasy, det største kjøpesenteret i Polens hovedstad. Der finnes det mange interessante butikker som ikke er tilgjengelige i resten av Polen (f.eks. Victoria’s Secret, Bath and Body Works eller Topshop). Det er også mulig å ta et øl på Hard Rock Cafe ? i april skal en av disse verdensberømte pubene åpne i Gdansk og 😉

Agnieszka

 

Merkelig polsk mat

Mange kjenner de rareste rettene i verden. For oss polakker virker noen få norske retter rart! Her  beskriver vi noen polske spesialiteter som dere bør smake på hvis dere er modige!

Ogórki kiszone og małosolne

Har noen av dere smaket på syltet agurker i Polen? De er så gode at det kan ta pusten av deg! Alle familier i Polen kan lage dem, og alle elsker dem. Det er ikke rart – de er nydelige og sunne. Rett før de er ferdige, kaller vi dem małosolne (litt syltet). Det er noen som liker dem mer enn syltet agurker. Spør om dem om sommeren.
 

BZj1tXnBijZ

Smalec
Det er svinefett smelt sammen med løk, bakon, epler og masse krydder. Veldig usunt og …. nydelig i smaken!
 

BawGLJ3FyBd

Cynaderki
Det er nyrene av kalv eller svin, kokt i aromatisk saus. Mange synes at retten smaker deilig.
 

9Jwn_fFLl1

Potetpannekaker
Det er mange vegetarianske retter, som kan tiltrekke sultne turister. En av dem er potetpannekaker, som i noen deler av Polen spises med sukker og surkrem, og i andre områder er de laget med løk og sterke krydder.
 

Ba_jIWXHe5D

Flaki
Det er en suppe laget av bifftarmer. Den er veldig aromatisk, og er ofte servert på bryllupsfester. Det er mulig å bestille denne suppen i mange polske restauranter.Verdt å smake!
 

BbJ-oKtFT-X

Czernina
En suppe laget av… blod. Det er mange som husker at da de var barn, folk fortalte dem at det var en sjokoladesuppe ? brrr. De hovedingridiensene er buljong, blod (av and, høne eller kanin), eddik og sukker. Er noen modig nok til å smake?
 

BavyMosA49u

Kjenner dere andre polske spesialiteter som er merkelige, men smakfulle? 😉

 

Zosia

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 

Opplev Gdansk, Sopot og Gdynia med Pitu Pitu!

Jeg er sikker på det at alle som har vært i Gdansk, Sopot eller Gdynia de siste månedene kjenner det som vi i dag skriver om 🙂

 


 

Pitu Pitu er et ungt prosjekt som drives av sju gutter som bor i Gdansk. Deres prosjekt har vunnet Startup Contest, og de kunne virkeliggjøre sine drømmer om å stifte sitt eget bedrift med et klart mål ? å oppdage de beste stedene i alle store byene i Polen! Party more, spend less er deres motto ? høres bra ut, ikke sant? 😉

 

Pitu Pitu har en nettside og mapper som alle i Trippelbyen elsker! Både Pitu Pitu nettsiden og mappene er UTROLIG hjelpsomme når man leter etter en god restaurant, pub eller overnatting.

 


I siste uke, viste det seg at vi jobber faktisk i den samme bygningen som guttene fra Pitu Pitu! 🙂 Siden vi får flere spørsmål fra dere om noen tips om gode restauranter og puber bestemte vi å begynne et samarbeid med Pitu Pitu 🙂 Og derfor kommer noe som vi håper at dere vil ha nytte av! Nemlig, skal vi snart forberede Pitu Pitu-mappene på norsk!

 


 

Det som er unikt ved Pitu Pitu er:

  • alle steder som anbefales på mappene og nettsiden er faktisk verdt å anbefale ? her finner du ikke en restaurant der serveres kald suppe eller en pub der man får varmt øl, å nei! 🙂
  • både nettsiden og mappene har en klar og moderne design
  • alle restauranter og puber er kort beskrevet slik at du fort kan sjekke om det er et sted for deg
  • med Pitu Pitu-mappene kan du få rabatter i utvalgte steder
  • Pitu Pitu-guttene vet ALT om det som skjer i Gdansk, Sopot og Gdynia (og også i andre byer, men om det skal vi sikkert skrive mer på bloggen)m
  • mappene er i lommeformat ? enkelt å ta med seg på en bytur

 

 

Mappene på engelsk kan dere finne ikke bare i Gdansk, Sopot og Gdynia men også i andre store polske byene som Warszawa, Krakow, Wroclaw, Gdansk, Gdynia, Sopot, Olsztyn, Torun og andre:

 

 

Vi skal informere dere om den norske versjonen av Pitu Pitu-mappene som kommer snart. Allerede nå kan dere bruke Pitu Pitu nettsiden på engelsk.

 

Alle vennene våre som bor i Trippelbyen bruker Pitu Pitu nettsiden til daglig (ok – kanskje ikke til daglig, men sikkert hver helg 😉 ) for å sjekke hva som skjer i Gdansk, Sopot eller Gdynia.

 

Vi håper at dere også vil ha nytte av å oppdage Pitu Pitu! Er noen av dere allerede kjenner Pitu Pitu? 🙂

 

 

Marta

 

Les også om frisør i Gdynia

Les også om SPA på valentinsdag i Gdansk 🙂

 

 

 

SPA i Polen – Valentinsdag i Gdansk

 

Normal
0

21

false
false
false

PL
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}

Vi har nettopp skrevet om Valentinesdag i Polen, og det viste seg at man kan tilbringe denne dagen på mange forskjellige måter. Sammen med Marta, bestemte vi å besøke en SPA, og beskrive hvordan dere kan ha en koselig, romantisk kveld i Gdansk 🙂
Vi gikk til Jacques Andres SPA, som befinner seg i Gdansk sentrum. Det er veldig lett å gå en tur dit, hvis man bor på et av de hotellene i den gamle byen. SPA og frisørsalong er i en gammel bygning, rett ved siden av en historisk kirke.Da vi gikk inn skjønte vi med en gang at stemningen er så utmerket, at vi vil gjerne tilbringe Valentines dag akkurat der 😉 Den gamle arkitekturen er en fantastisk bakgrunn for moderne møbler. Så stillig!


Vi fikk vite at Jacques Andre har forberedt et spesielt tilbud som heter SPA for to. Tilbudet gjelder fra begynnelsen av februar Dere kan velge mellom tre SPA pakker. Med rabattkode VALENTINSDAG får dere 5% rabatt 🙂 Nedenfor kan dere lese mer om tilbudet:


Pakke I

2x avslappende massajse med aromaterapi for 220 PLN (ca. 440 NOK) i stedet for 260 PLN (ca. 420 NOK)

2x manicure SPA for 140 PLN (ca. 280 NOK) i stedet for 160 PLN (ca. 320 NOK)

2x mikrodermabrasjon (krystallsliping) for 140 PLN (ca. 240 NOK) i stedet for 160 PLN (ca. 320 NOK)

Pris: 500 PLN (ca. 1000 NOK) i stedet for 580 PLN (ca. 1160 NOK)


Pakke II

2x varm stein massasje for 280 PLN (ca. 520 NOK) i stedet for 320 PLN (ca. 640 NOK)

2x pedicure SPA for 250 PLN  (ca. 500 NOK) i stedet for 300 PLN (ca. 600 NOK)

1x ansiktbehandling med perler og gull for henne og oksygenstimulerende behandling med ansiktsmassasje for ham for 285 PLN (ca. 570 NOK) i stedet for 385 PLN (ca. 770 NOK)

Pris: 800 PLN (ca. 1600 NOK) i stedet for 1005 PLN (ca. 2010 NOK)

 

Pakke III

2x helkroppsmassasje med aromaoljer og hårstyling for 630 PLN (ca. 1260 NOK) i stedet for 700 PLN (ca. 1400 NOK)

2x manicure og pedicure for 420 PLN (ca. 840 NOK) i stedet for 460 PLN (ca. 920 NOK)

2x nærende vitamin-kompleks behandling med ansiktsmassasje for 320 PLN (ca. 640 NOK) i stedet for 430 PLN (ca. 860 NOK)

Pris: 1370 PLN (ca. 2740 NOK) i stedet for 1590 PLN (ca. 3180 NOK)

 

Vi har allerede skrevet SPA hos Jacques Andre mange ganger, og vi synes at deres salong kan anbefales! De ansatte er meget profesionelle, og atmosfæren er rolig og avslappende.

Dere kan ta kontakt direkte med Jacques Andre salongen for detaljer – telefonnummeret er 58 682 06 63 og e-posten er  [email protected]. Nettsiden er www.jandre.pl/en


Har dere noen planer for Valentines dag? Kan dere tenke dere å tilbringe kvelden på SPA, og en god restaurant i Gdansk? 😉


Zosia

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top