Warszawa – vår tur til Polens hovedstad

Hva kan en gjøre på en kald vinterdag i Polen? Dra på en tur? Selvføgelig! Denne gangen bestemte vi oss om å reise til Polens hovedstad – Warszawa.

På mandag var vi (Marta og Agnieszka) på en liten tur til Warszawa. Polens hovedstad er en by som aldri sover og det finnes alltid noe å finne på. Vi bestemte oss for å gjøre noe roligere og ruslet litt i byen. Det er alltid fint vandre rund de flotte, historiske bygningene og oppleve nydelige utsikter.

Vi besøkte den gamle byen (den er skrevet inn på UNESCOs liste – med andre ord, verdt å se for seg selv!), der for man en fantastisk oversikt på alle viktigste og mest kjente severdigheter og plasser i byen, bl.a., Slottsplassen med Kongeslottet, Sigismundsøylen, Bymurene, St. Johannes døperens katedral og St. Martin kirke.

Da vi ble slitne begynte vi å lete etter et fint sted å spise noe på. Det fant vi! Restaurant heter Karmnik og finnes på Piwna gata. På Karmnik kan man spise moderne variasjoner av en ekte polsk mat. Anbefales sterkt! Vi har spist blant annet pierogi og żurek.

Det som aldri slipper unna i Warszawa er Kulturpalasset – en gammel gave fra Josef Stalin. Mange polakker sier at det er den styggeste bygningen i hele verden, er dere enige?


 

Til slutt kikket vi litt rundt i Zlote Tarasy, det største kjøpesenteret i Polens hovedstad. Der finnes det mange interessante butikker som ikke er tilgjengelige i resten av Polen (f.eks. Victoria’s Secret, Bath and Body Works eller Topshop). Det er også mulig å ta et øl på Hard Rock Cafe ? i april skal en av disse verdensberømte pubene åpne i Gdansk og 😉

Agnieszka

 

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 727

4 thoughts on “Warszawa – vår tur til Polens hovedstad

  1. Hvis du har lyst å prøve god polsk kjøkken, jeg kan anbefale å gå gjennom område nær Swietokrzyska. Det finnes mange fantastiske sted! Mitt favoritt er New Orleans. Og om natten det fungerer som elegant nattklubb med pene pole dansere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top