Hva skjer i Polen i februar 2017?

Mot slutten av hver måned prøver jeg å finne noen interessante arrangementer og hendelser som tar sted i Polen snart. Det er på tiden å planlegge Februar! Dette er et utvalg av arrangementer, konserter og utstillinger som er verdt å legge merke til i Februar 2017!
 

Gdańsk/Gdynia/Sopot
José Gonzalez – 01.02.2017 – kl. 20:00 – Gdańsk, Teatr Szekspirowski (ul. W. Bogusławskiego 1)
I Polen kan dere ofte se forskjellige konserter av musikkere fra hele verden. Den første februar bør dere besøke Teatr Szekspirowski i Gdańsk. Der kan dere delta i José Gonzalezs konsert. Musikeren ble født i Göteborg i Sverige, men han er kjent i hele verden. I løpet av konserten skal dere få sjansen til å høre sangene fra den nye platen “Vestiges and Claws”. Billetter koster fra 90 til 119 PLN.
 

BP4OlEiDBzv
 
BPvA02_gJ0L

Kiasmos DJset (konsert) – 17. februar, kl. 22:00 – Sopot, Sfinks700
Islandsk musikk er det som mange elsker her i Polen. I februar får vi en sjanse til å høre Kiasmos DJ set fra et elektronisk islandsk band. Jeg skal ikke gå glipp av denne konserten! 🙂

BPtUqffF1Hj
 
BPcOB0rDVFK

 

Illustrasjonsutstilling – illustrasjoner av Michał Firkowski – fra 17. februar (vernissage kl. 19:00) til 3. mars – Sztuka Wyboru (ul. Słowackiego 19), Gdańsk
Liker dere kunst? Michał Firkowski er en polsk tegneserieskaper og illustratør. Dere kan se noen av verkene hans på Sztuka Wyboru i Gdańsk. Adgang er fri. 

BNr47HcjTJE
 
BNXFMsWjHWL

Warszawa
Rival Sons (konsert) – 18. februar 2017, kl. 19:00, Progresja (ul. Fort Wola 22)
Et fantastisk band fra USA kommer til Polen og skal spille en konsert i Warszawa! Musikere spiller særlig blues og rock. De skal spille særling sarlig sanger fra deres siste plate “Hollow Bones”. Billetter koster fra 99 til 120PLN.
 

BM7R_ubDkVb
 
BM7SO55Dk6M

Kraków
Ennio Morricone – 6. februar 2017, kl. 20:00, Tauron Arena Kraków (ul. Stanisława Lema 7)
Ennio Morricone er en italiensk komponist som hovedsakelig har komponert filmmusikk. Han har utmerket seg som en av de største innen den sjangeren. Snart spiller han konsert i Kraków! En billett koster 380PLN.

BKwA4YuBeJs
 
BPwnTYGAMT3

Kos dere masse i Polen!
 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Polske desserter

Hvem liker ikke godteri? Jeg er ganske svak for sjokolade, kaker og forskjellige desserter. Av og til er det en god ide å gjøre livet søtt. Derfor har jeg lagt en liste over noen polske desserter. Ikke alle av dem kommer oprinnelig fra Polen, men er veldig populære her. Smacznego! 🙂

1. Kogel-mogel
Desserten er ganske populær i Norge også, og den er kjent som Eggedosis. Kogel-mogel er lagt av rå eggeplommer og sukker som er pisket sammen til en luftig krem. Desserten ble kjent i Polen i 1600-tallet og begynte å være veldig populær i mellomkrigstiden, fordi det ikke var lett å kjøpe søtsaker på den tiden. Oppskriften er sannsynligvis jødisk. 
 

BOormp4jkuG

2. Kasza Manna
Når jeg besøker hjembyen min, ber jeg ofte mormora mi å lage Kasza Manna med bringebærsaus. Det tar bare et par minutter å lage desserten, men den smaker utrolig godt! Kasza manna er en slags grøt som er laget av hvetekorn. Den inneholder mye stivelse og er veldig lettfordøyelig. 

3-z_MTKAau
 
BO_64nXgzuj


3. Kisiel owocowy

Denne desserten ligner rødgrød som er populær i Skandinavia. Kisiel er lagt av kokte eller rå frukt og er tyknet med stivelse. Den har semi-væske konsistens og er alltid litt sur.
 

BOAylfiByLn
 
BMgnbDrBnLc

4. Sękacz
Sękacz er en kake som kommer oprinnelig fra Litauen, men ble gaske populær i Polen, særlig i Kasjubien-region som ligger i den nordlige Polen og Podlasie voivodskap. Den får det karakteristiske utseendet av å legge lag med deig på et roterende spidd.

BO9tHjWgnum
 
BJ0DNKRDzZw


5. Kremówka

Kremówka, kjent også som Napoleonka, er en kake lagd av butterdeig og pisket krem eller pudding. Den ble kjent i Polen i begynnelsen av 1900-tallet.
 

5UuxIHza8F
 

6. Sernik
Sernik er en polsk ostekake, og er en av de mest populære desserter i landet. Det er mange typer sernik som varierer i konsistens og sødme. Det er vanlig å lage kaken med rosiner eller å toppe desserten med sjokolade. 

BOhXhhJDogt
 
BPuD1XFBfrL

7. Naleśniki
Mmm! Jeg elsker naleśniki – polske pannekaker. De lages av melk, vann, egg, mel og sukker, og de stekes i en stekepanne. De kan serveres med frukt syltetøy, rå frukt, ostemasse eller sjokolade – akkurat det du vil 🙂
 

BPu01pvhKfZ
 
BPuTXYrAkXa

8. Budyń
…eller pudding, er også blant de mest populære polske desserter. Den tilberedes med melk, sukker og eggeplommer og sjokolade, krisebær eller toffee. 
 

BPrm_iGFkxX
 
BPZzKzDgKZc

Har dere smakt på alle disse dessertene? 🙂

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Gatekunst i Polen

Vi trenger ikke å besøke kjente museer for å oppleve kunst. I Norge kan vi se en masse verk av DOLK, i London av Banksy. Det finnes mange gatekunstnere som gjør verden rundt oss litt vakrere og mer interessant. Her kan du få vite litt mer om gatekunst i Polen.

Gdańsk
Hvis dere vil finne gatekunst i Gdańsk, besøk gjerne Zaspa-distrikt – dere kan for eksempel ta et SKM tog til Gdańsk Zaspa. Om sommeren kan dere også delta i en spasertur som er organisert av Instytut Kultury Miejskiej. Les mer her. Maleriene skal dere finne på bygninger der. De er store og veldig imponerende!

BIdbHRTB-D3

BOkzU5XgZ-p
 

BHp7BjyA7Vp


Warszawa

Der skal dere finne mange verker i hele byen, men de fleste kan dere finne i Praga-distrikt. Noen ganger Praska Ferajna organiserer spaserturer i området. Dere kan spørre om en tur ved å skrive en e-mail: [email protected]
 

BPG6LDsAkwM
 

BLHZt0YDt4Y
 

BMTAw9_DGCu
 
BGQz69BwFEE

Katowice
Mange sier at Katowice er polsk gatekunsts hovedstad. Hvert år er det Katowice Street Art Festival i byen. Festivalen foregår i juni og er verdt å legge merke til. Da kan dere også delta i en tur, og se de beste veggmalerier i byen med en guide.
 

BNJdsZeBU5t
 
BLB7j-8DEED
 
BKjg8DSAJzu
 
BIYZzm0gtFM

Kraków
Den beste måten å se mange veggmalerier i Kraków er å delta i en gratis tur. Dere kan lese mer om den her.
 

BHCxrKdAlM1
 
BPQWQpGhw4A
 
Łódź
Łódź er ikke så populær blant turister og mange sier at byen ser ganske deprimerende ut. Heldigvis finnes det mange kunstere der som prøver å endre det! Dere kan lete etter gatekunstneres verk på egen hånd, men Nie Lada Sztuka kan hjelpe dere – institusjonen organiserer gatekunst-turer i området.
 
BL8HcI-B4sC
 
BMkVJ7JAjIX
 
BME8wVah5lY

Wrocław
…Og sist men ikke minst – Wrocław! I dag er byen dekorert med dusinvis av svært synlige veggmalerier.

BOWjQbKgeXw
 
BMKBAdug9s3
BImgPM8gtC9

Nå er det bare å reise til Polen, utførske byer og lete etter fantastiske veggmalerier! Lykke til! 🙂

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

5 gode grunner til å besøke Torun!

Det finnes en middelalderby i det nordlige Polen som ligger ved elven Wisła. Byen er fødestedet til Nikolaus Kopernikus, en polsk astronom som har utformet den moderne formuleringen av det heliosentriske verdensbilde. Den er også skrevet inn på UNESCOS liste over verdens kulturarv. Vet dere allerede hvilken by jeg snakker om? Det er Toruń! Det tar omtrent 2 timer å reise dit fra Gdańsk. Hvis dere fortsatt lurer på om det er en god idé å besøke byen, kan jeg hjelpe dere å ta avgjørelser. Her finner dere noen gode grunner til å besøke Toruń! 🙂

1. Pierniki toruńskie
Å smake på pierniki toruńskie bør stå på hver bøtte liste! 😉 Disse kaker er utrolig deilige. De er laget av mel, honning, melk og forskjellige krydder. Vanligvis har de også en frukt fylling som ligner på syltetøy. 
 

BPHlTQnAyo5
 

2. Gamlebyen
Gamlebyen i Toruń er en av de vakreste i Polen, synes jeg. Byen er en av de få polske byene som unslapp stor skade i andre verdenskrig. Der kan dere se det store flotte rådhuset, katedralen, bymurene, byportene… verdt å legge merke til! 
 

BI2YeRDhUdS
 
75wwnUBqhW
 
BNpdbNegax7


3. Museet for samtidskunst – Centrum Sztuki Współczesnej

Hvis dere liker kunst, bør dere besøke museet for samtidskunst i Toruń som ligger i sentrum (ul Wały gen. Sikorskiego 13). Der skal dere alltid finne noen interessante utstillinger.
 

BM3n0GaBOe8
 
BPZcBJXAy-5
 
BMTz4H3hQfk


4. Restauranter og kafeer

I Toruń finnes det mange gode restauranter og kafeer, hvor dere kan sitte, slappe av og ha noe å spise. Legg merke til Coffee and Whisky House (ul. Ducha Św. 3), Kawiarnia Lankiewicz (kaffe og iskrem) i Rynek Staromiejski gate 33/34, og Szeroka No. 9 (restaurant, ul. Szeroka 9)! 🙂
 

BJP6BF0jejW
 
BPVLui-hFuz
 
BI-Uca-ArhM

5. Attraksjoner
Det er ikke mulig å kjede seg i Toruń! Dere kan besøke botanisk hage med dyr, et museum hvor dere kan få vite mer om pierniki toruńskie og kanskje prøve å lage kaker selv (Żywe Muzeum Piernika, ul. Rabiańska 9) eller gå til Planetarium og se på himmelen. 
 

BO2ZivIDIBY
 
BLKJYOIAmiN
 

Har jeg overbevist dere at Toruń er verdt et besøk? Det håper jeg! 🙂

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Valentinsdagen i Polen

I dag feirer vi Valentinsdagen! Liker du å feire denne dagen sammen med kjæresten din? Eller er du singel og synes at det ikke er noe for deg? Enten man er forelsket eller ikke, er det en fantastisk idé å være i Polen denne dagen 🙂 Her kan du lese om noen idéer til hva dere kan gjøre – det er ikke for sent å planlegge noe spesielt! 🙂 

Romantic background with copy space. Beautiful roses and Valentine card with heart. Selective focus.

Bildet: Fotolia


1. Romantisk kveld i en restaurant

Den perfekte klassiske løsningen. Det finnes mange flotte restauranter og kafeer i Polen. Det er en perfekt anledning til å besøke én eller flere av dem. 
De beste kafeene i Gdansk, Sopot og Gdynia
Eliksir – restaurant og cocktailbar i Gdansk
Bryggeriet PG4 – restaurant og bryggeri i Gdańsk
Whiskey on the Rocks I Sopot
Projekt 36 i Sopot
Hashi Sushi i Sopot
Lao Thai i Gdańsk
Gdański Bowke i Gdańsk

BGe82zJC-Tt
 
BOt9QDDBopw

2. Blomster
Det er ikke så mange kvinner som ikke liker å få blomster. Vær en gentleman 😉 
 

BPPf7FhgsLI
 
BPVJoovDzHj

3. SPA
Dra på spaopphold sammen eller gi dama di en gavekort på massasje eller manikyr. Eller gi seg selv litt kjærlighet og slapp av! 🙂

De 10 beste spa og velværesentrene i Polen

BPH9WuHBm65
 
BPK6mqxhXGO
 

4. Gå på kino
Å se en god film er alltid en god idé. Det bør ikke være problematisk å gjøre det i Polen hvis dere snakker engelsk. De fleste filmer er jo på engelsk, bare med polske undertekster. 
 

BNvLGbnjJqf

5. Romantisk spasertur
En spasertur ved sjøen eller i gamlebyen er en veldig romantisk idé. På bloggen kan dere lese om de vakreste stedene å gå tur på i Gdańsk og Kraków.

De mest romantiske stedene i Polen
 

96sQmzGksn
 
BKdpJedg-Z7
 

6. Slå ut håret! 🙂
Det er vanlig at mange klubber og restauranter organiserer en fest den dagen. Restauranter har spesielle menyer for alle hjerters dag, og noen klubber inviterer særlig single for å ha det gøy sammen… og kanskje finne ekte kjærlighet! 🙂 Les om de beste klubbene i Sopot, Kraków og Warszawa.
 

BCM8gBIOYUJ
 
BMHRSTNDUE7

Kos dere masse i Polen! 😉

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Spisesteder, puber og kafeer du bør besøke i Szczecin

Szczecin er Polens sjuende største by og hjem til den største havnen i landet. Den tilbyr mange flotte severdigheter og det er alltid noe å gjøre der, men… Jeg her allerede skrevet om dette her. I dag skal jeg skrive litt om flotte restauranter, puber og kafeer i Szczecin som er verdt å legge merke til! Med hjelp av vennene som opprinnelig kommer fra denne byen, har jeg lagt en liste av de beste stedene. 🙂

Bajgle Króla Jana (Kong Jans bageler) – ul. Rynek Nowy 6
Liker dere bageler? Bagel er formet for hånd i en ringform fra en gjærdeig. Den er laget i håndstørrelse, og blir laget ved å først koke deigen kort i vann før den bakes. Har dere lyst til å smake på de poslke bagelene? Dette er et perfekt sted for å gjøre det. Der kan du spise også en deilig frokost og ha en kopp av varm kaffe. 

BISmZAwDs0N
 
BFPAn3npcrT
 
BBufMjbJclM

Krowa na deptaku – ul. Księcia Bogusława X 47/10
“Hvis man har lyst på burgere, dette er det beste stedet i byen” – sier min veninne som kommer fra Szczecin. Deilig mat og rimelige priser, hva mer kan man ønske seg? 🙂

BNUX105BnTm
BKnjxzFhiaW
 
BHSpdCjjvcc

5 smaków – ul. Śląska 9
De som ikke spiser kjøtt eller gluten, bør besøke 5 smaków. Der skal dere finne masse deilige retter som vil tilfredstille de mest krevende. 🙂
 

9YjjfjLmC9
 
BFL9FVFHubW

Lodziarnia Gelatiamo (iskrem) – ul. Koński Kierat 17
Jeg smakte på iskrem der i fjor – deilig! Stedet tilbyr de alle tradisjonelle smakene, men også noen overraskende, som for eksempel gorgonzola eller basilikum med sitron. 
OBS! Stengt til den 1. februar 2017
 

BF4nu4tQVWG
 
1bIunKGdpf
 
BGMmMEiSXG8

Małpi Gaj – ul. Dworcowa 19
Hvis dere ikke er sulten, men vil gjerne høre på musikk, sitte med en pils og slappe av – da er dette stedet helt perfekt. Stedet er kjent særlig blant ungdommer og studenter i byen og det er mange fester der som dere kan delta i.
 

BKTuS33gH2K
 
BKV6hqUAodb

22 Cafe – Pl. Rodła 8
Har dere lyst til å drikke kaffe med en utsikt over hele byen? Det kan du gjøre på 22 Cafe. De har deilige kaker også! 
 

 
BOm1qRxh7UQ

Kos dere masse i Polen! 🙂 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Dental Sense – tannlege i Gdansk

Innlegget er sponset.

Dere skriver ofte til meg og spør om jeg kan anbefale en god tannlege i Polen. Uten tvil finnes det mange forjskellige steder som tilbyr tjenester av høy kvalitet, men denne tannklinikken legger lista høyere. Dental Sense i Gdańsk tilbyr alt det beste og behandler sine kunder med omhu og forsiktighet. Det er ikke bare tennene deres som skal tas vare på! 🙂

Denne gangen kunne jeg ikke besøke stedet selv, men det gjorde mine venninner i stedet – Agata og Kasia. Agata kjenner stedet godt, fordi hun har besøkt tannklinikken i mange måneder og blir like fornøyd hver gang. 🙂 Først og fremst, er klinikken topp moderne, både når det gjelder interiøret og tannlegeutstyret. Utstyr som benyttes er av høyeste klasse, og metodene er mest moderne. De erfarne tannlegene har utført sin tannlegepraksis i mange år, så dere kan være sikre på at dere skal være i gode hender!

Tannklinikken behandler veldig mange norske pasienter – nesten tusen nordmenn hvert år. De mottar behandling som strekker seg fra tannrens, tannkroner, fyllinger, bleking, skallfasetter, tannbroer og proteser til fullstendig restaurering av hele kjever – alt dere trenger. Hva mer? Dental Sense tilbyr også Digital Smile Design – et innovativt konsept av Digitalt Prosjektering av Smil. Slik kan man ikke bare prosjektere et smil som er helt tilpasset pasientens ansiktstrekk og mimikk, men også presist planlegge det endelige resultatet av behandlingen. Det er også verdt å vite at tannklinikken utsteder på forespørsel de nødvendige skjemaer og dokumentasjon som du behøver for å søke refusjon fra HELFO. På den måten kan deres tannreise til Polen bli enda billigere!
 

Thomas Nosowski og Łukasz Lassmann er grunnleggere av Dental Sense. Thomas kommer opprinnelig fra Polen, men han flyttet til Norge som barn og har bodd der siden. For ikke så lenge siden etablerte han sin egen klinikk i Gdańsk sammen med dr. Łukasz Lassmann, som har fulført studier ved Det medisinske universitetet i Gdansk. Thomas snakker flyttende norsk og polsk som bringer stor anvendelighet til norske kunder. Det er ikke lenger nødvendig å skrive melding på engelsk og å prøve å forklare alt på et fremmed språk. Med Thomas kan dere kommunisere på norsk og han skal svare på alle spørsmålene deres. I tillegg kan han hjelpe dere med alt fra A til Å! Han organiserer transport, overnatting, behandling og sikrer omsorg. Man trenger ikke å bekymre seg over noe. Dessuten er transport fra flyplass i Gdansk samt transport mellom tannklinikk og hotell kostnadsfri. Det er bare å reise til Gdańsk og slappe av. 🙂 På bildene kan dere se Agata og Kasia med Dental Senses grunnleggere og alle ansatte.

Deres fine smil oppfordrer til å besøke Dental Sense, ikke sant? 🙂 Nå er det bare å finne litt tid og planlegge neste tannreise til Gdańsk. Si at dere har lest om Dental Sense på bloggen Besøk Polen, så får dere 10% rabatt! Her kan dere lese mer om Dental Sense:
http://www.euromed.no/no/

Kos dere masse i Polen! 🙂

10 ting du ikke visste om Polen – del 2 :)

For noen uker siden delte jeg med dere noen interessante fakta om Polen her. Det er på tiden å skrive om flere interessante ting! La oss se hvor mye dere vet om dette landet 🙂

#1 IRENA SENDLEROWA
Flere enn 50 000 Polakker døde for å redde omtrent 450 000 jøder i løpet av den andre verdenskrig. Mange har hørt om en veldig kjent person som pleide å gjøre det, nemlig Irena Sendlerowa. Under den andre verdenskrig var hun aktiv i den polske motstandsbevegelsen og Żegota, den polske anti-holocaust bevegelsen i Warszawa. I perioden fra 1940 til april 1943 smuglet hun sammen med 25 medarbeidere 2 500 jødiske barn fra Warszawagettoen ved å gi dem falske dokumenter og gjemme dem hos katolske familier, i kloster og i barnehjem utenfor ghettoen.
 

BETNuDplPxp

#2 MARZANNA
Marzanna er en gudinne for mareritt, død og vinter… Derfor mange prøver å drukne henne rundt den 21.mars. 🙂 Noen lager en strå dukke og kaster den i elva. Det symboliserer vinterens død. Skikken er ikke så populær blant voksne, men i mange barnehager er det vanlig at barn lager en slags dukke, går ved en elv og kaster den i vannet.
 

BDOLI3Xy8HG
 
BDLQZGTucmd

#3 FRYDERYK CHOPIN
Fryderyk Chopin, en berømt pianist og komponist fra 1800-tallet, var Polakk og ble født i en bygd Żelazowa Wola, i nærheten av Warszawa. Han regnes som den mest betydningsfulle figuren i Polens musikkhistorie.
 

BN_BWvAjO6N
 
BNJe05lBs9m

#4 MIESZKO I
Mieszko I var den første historiske representant for huset Piast. Som hertug av Polen fra cirka 960 og frem til sin død var han polanernes første historiske hersker, og han regnes samtidig som Polens grunnlegger.

2OSmsuyZZu
 
BOAub1tFwVX

#5 VERDENS STERKESTE MANN
Verdens sterkeste mann er er en årlig internasjonal konkurranse for styrkeutøvere innen sporten strongman, hvor deltakerne konkurrerer i ulike øvelser som krever ekstrem kroppslig muskelstyrke. Mariusz Pudzianowski som har vunnet flest ganger kommer fra Polen. For ikke så lenge siden ble han bokser.

 

BNpy3NKBGp5

#6 ØL MED BRINGEBÆRJUICE
I Polen serveres det ganske ofte øl med bringebærjuice. Det drikker særlig mange kvinner om sommeren. 🙂
 

BIxSKKUDOzz
 
BLWRuUUDExy

#7 IMIENINY – NAVNEDAG
I tillegg til bursdag feirer vi også imieniny – navnedag. Skikken å feire navnedag oppstod i den tidlige katolske kirken, nærmest for å redusere betydningen av fødselsdagsfeiringen. De tidlige navnedagene var hovedsakelig knyttet til en liste over helgener og martyrer, og navnedagene ble feiret mer til deres ære enn til en særskilt person. I polske kalendere kan dere ofte se hvem som har navnedag akkurat denne dagen!
 

3DtCE9AigI
 
BIkUZHZDRsi

#8 POLENS GEOGRAFI
En tredjedel av Polen er dekket med skog, og nesten 50% av landet er dedikert til jordbruk. I Polen kan man se 9300 innsjøer, 23 nasjonalparker og en ørken.

BLWOcFUD1sD
 

#9 RYSY
Rysy i Tatra-fjellene er den høyeste fjelltoppen i Polen og har 2499m.

BO4riotBghc
 
BO6u6k9Ajl6

#POLEN I NATO OG EU
Polen ble med i NATO i 1999, og i EU i 2004.

BOH77CVh3cF

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hva skjer i Gdansk, Warszawa og Krakow i januar 2017?

Velkommen i 2017! Den første måneden av det nye året er full av forskjellige flotte arrangementer, og særlig fantastiske konserter. Hvis dere besøker Polen snart, kanskje her kan dere finne noe perfekt for dere. 🙂

Gdańsk/Sopot
Festiwal Jazz Jantar: Vijay Iyer & Wadada Leo Smith – 7. januar 2017, kl. 20:00, kulturhuset ŻAK
En av grunnene til hvorfor jeg elsker å bo i Gdansk er jazz. Hver måned finnes det mange jazzkonserter i byen, og de fleste er verdt å legge merke til. I januar kan dere høre på pianist Vijay Iyer og Wadada Leo Smith som spiller trompet. Billetter koster fra 25 til 75 PLN og dere kan kjøpe dem i kulturhuset ŻAK – som finnes i nærheten av Galeria Bałtycka, al. Grunwaldzka 195/197.

BOstfcJAevd
 
BND_aYOg_C4


Nyttårskonsert i Sopot – 14. januar 2017, kl. 20:00 – St Georg kirke (ul. Tadeusza Kościuszki 1, Sopot)

De som liker klassisk musikk, bør delta på nyttårskonserten i Sopot neste uke. I St Georg kirke i Sopot (Kościół świętego Jerzego) skal dere høre på de vakreste arier og operetteduetter. Billetter koster mellom 15 og 20 PLN.
 

904KWaPOx3
 
BMgW_i3Ab97

7. Dni Muzyki Nowej – 18.-22. januar 2017 – kulturhuset ŻAK
…Og vi kommer tilbake til ŻAK! Mellom den 18. og 22. januar kan dere besøke dette kulturhuset en gang til for å delta i en musikkfestival. Der kan dere bli kjent med eksperimentell og moderne musikk. Biletter koster mellom 25 og 65 PLN.

BEBrutnv0A2
 
BEBr8Qov0BP

Exodus Conference – 26.-29. januar 2017 – Ergo Arena (plac Dwóch Miast 1)
Dette er en stor, moderne og interessant arrangement, særlig for dem som leter etter åndelig opplevelser eller vil gjerne bli nærmere kjent med kristen filosofi. Konferansen blir organisert av pinsekirken i Gdansk. I løpet av 4 dager kan alle delta på en masse forelesninger, gudstjenester (som skal oversettes til engelsk), men også på flotte konserter, som kan være interessant også for dem som ikke er religiøse: Hillsong London, MOA, Kroki og MaJLo. Dere kan lese mer om Exodus Conference her.
 

BCBH9TCw--f
 
BCCxGH6w-5Y
 
BB76r8wQ-9x

Warszawa
konsert: Hanna Banaszak – 12. januar 2017, kl. 19:30 – Kalinowe Serce (ul. Krasińskiego 25)
Hanna Banaszak er en kjent og berømt polsk singer. I Warszawa kan dere ha en mulighet til å delta på hennes konsert og høre på polske julesanger. Billetter koster 80 PLN.

BL0RxaXjhwI
 
BGT-X4MvxWo

David Torn “Sun of Goldfinger” (konsert) – 27. januar 2017, kl. 19:30 – Studio Koncertowe Polskiego Radia (ul. Modzelewskiego 59)
Elektrisk gitar, saksofon og perkusjon – det hører veldig bra ut! På konserten kan dere høre David Torn, Tim Berne og Ches Smith som spiller jazz. Billetter koster 50 PLN.

BK0s8u5ADZE
 
BDj6aXhvYMb

Kraków
Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy – 15. januar 2017
Hvert år er det i Polen en stor innsamlingsaksjon, oftest for å kjøpe moderne apparater for polske sykehuser. Hvis dere ser denne dagen at noen samler penger til pappesker med røde hjerter, ikke nøl med å støtte aksjonen. Dessuten, denne dagen i Kraków og mange andre byer kan dere delta på flotte arrangementer. På hovedmarkedet i Kraków kan dere høre på en masse konserter. Les mer her.

BOK5EKGlTjR
 

Giełda płyt winylowych (utveksling a vinylplater) – 14. januar 2017, kl. 11:00 – Artefakt Cafe (ul. Dajwór 3)
Hvis dere liker å høre på musikk eller samler vinyl, kan det være en god ide å besøke Artefakr Cafe. Der kan dere kjøpe plater fra andre som liker å gjøre det og selge sine egne.
 

BN5FkY3jGeq
 
BN1MxGbAc1f
 
BKahBJKhmKt

Kos dere masse i Polen!

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top