Restaurant i Gdansk – Gdanski Bowke

 

Planlegger dere å besøke Gdansk? Hvis ikke, gjør det så snart som mulig! Til og med hvis dere har bare en kveld fri. Vi hadde en fri kveld, og bestemte oss å besøke en restaurant som ligger rett ved Motlawa elva – Gdanski Bowke. Vi spiste som konger, drakk fantastisk lokalt øl fra lite bryggeri, og trivdes som aldri før i Gdansk 🙂

Jeg vet ikke hvordan det er mulig at vi ikke har vært der før! Det er sannsynligvis den beste restauranten vi har besøkt i Gdansk. Vi kom til Bowke fredag kveld. Vi ble velkommet av det meget hyggelige personalet som snakker godt engelsk og ikke minst tysk, og de fotralte oss litt om restauranten.

 

Vi bestilte et bord, men fikk vite at det ikke er nødvendig for små grupper (vi var tre). Bowke blir mer og mer populær både blant turister og innbyggere, så det anbefales å ringe dit og bestille et bord på forhånd.


På fredag er det småkonserter i Bowke, den dagen var det gitarmusikk. Han som spilte og sang var fantastisk. Det var blues og rock og det passet utmerket til hele atmosfæren.
Først bestilte vi forretter. Det var vanskelig å bestemme oss hva vi skal ha siden menyen er helt fantastisk, og man får lyst på ALT som står der!

Jeg bestilte tradisjonell kasjubisk sild med krydder, mens jentene ville prøve tatar – det er rå storfekjøtt av best kvalitet, som er finhakket og blandet med løk, marinert sopp, egg og pepper.

Til vår stor overraskelse kom servitøren til bordet vårt og laget tatar rett ved siden av oss! Da vet man at alt er fersk og av best kvalitet. Forrettene var fantastiske spesielt siden de var servert med hjemmebakt brød.

 Så kom det middag. Jeg spiste malle på røkt potetmos og rødbetermos. Det ble servert sammen med trøflersaus som var helt deilig. Marta bestilte andebryst med røkt potetmos og rød kål. Agnieszka tok laks med gresskarpure og bakte poteter.

Vi skal ikke si noe mer om denne middagen, bare se på bildene! Maten ikke bare ser fantastisk ut, men også smaker deilig!


Maten er preget av lokale smaker og tradisjoner, men med klemme av modernitet. Restaurantsjefen er utrolig flink! Prisene er rimelige – f.eks. en halv liter koster ca. 15 zloty, mens en liter av husetsvin koster 60 zloty. Prisene på middager begynner fra 40 zloty.

 

Våre tips er:

 • Besøk Gdansk
 • Gå en tur langs Motlawa elva
 • Kom til Gdanski Bowke
 • Kos dere og spis masse bra mat!

 

Dere kan bestille et bord på Gdanski Bowkes nettside som finnes HER, det er også mulig å reservere bordet til julebord, og det anbefaler vi!

Zosia, Agnieszka og Marta 🙂

 

Les også om SPA i Gdansk

Les om valuta og priser i Polen

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

6 thoughts on “Restaurant i Gdansk – Gdanski Bowke

 1. Bare et lite ønske fra meg. Når dere skriver hva dere spiser, og gjerne hva dere drikker, så er det supert om dere kan skrive prisene i (parantes) ved siden av. Da er det lettere å få en oversikt over hvordan prisene er 😉 Takk

 2. Monika: Det skal vi prøve å gjøre i framtiden. De fleste restaurantene har vanligvis sine nettsider eller Facebook sider hvor du kan sjekke hele meny med priser.

 3. Tusen takk! 🙂
  Har tänkt oss till Polen i april, og da skal jeg definitivt bruke bloggen deres som “guide”. Skal hvertfall innom å få litt spa behandling hos Jacques 😉
  (er lettere hvis dere skriver prisene ;))

 4. Hei, jeg og min kone fulgte tipset deres og spiste på Gdanski Bowke for et par kvelder siden. Det var svært vellykket; svært god mat og service til en rimelig pris. Det eneste litt negative var noen fulle nordmenn (godt voksne), som tydeligvis hadde fått det for seg at de ville underholde de andre gjestene. Men de ble heldigvis ikke så lenge der. Alt i alt var det en flott restaurantopplevelse og vi anbefaler den gjerne videre til andre. Vi spiste fiskesuppe og laksetartar til forrett, og meget god oksefilet (biff) og svineknoke til hovedrett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top