Trippelbyens brygger

De av dere som kjenner Trippelbyen godt skal kanskje ikke være så overrasket, men for de som er nye til byen har vi nyheter 🙂
 

Alle har selvfølgelig hørt om Sopot bryggen, som er det mest kjente stedet i Sopot. Likevel ikke alle vet at det finnes også to andre brygger i byen som er ikke så kjente, men ikke mindre spennende 🙂 En tur som tilbuder en fantastisk utsikt på Gdańskbukten er mulig også i bydelen Brzeźno og Gdynia Orłowo. Slik som i Sopot, disse stedene er fyldt med turister og mange turgåere, uavhengig av vær eller årstid 🙂

 

Først litt om Sopot bryggen
Den er selvfølgelig den mest kjente bryggen i Trippelbyen, men også i hele landet! Interresant nok, den er også Europas lengste trebrygge.
Vær i Sopot og ikke gå til kaien er som å dra til Paris og ikke se Eiffeltårnet 🙂 Gjennom årene brygga har endret ikke bare relevant, men også økt først til 150 meter, deretter til 315 meter og til slutt oppnådde en lengde på 511.5 meter. Det er også det eneste sted på kysten som tilbyr en slik unik utsikt. Du kan også se det vakre panorama, byens arkitektur av det nittende århundre bygninger, men også de viktigste elementene i Gulf of Gdańsk: Westerplatte, Gdynia klipper, og Hel-halvøya 🙂
 

Sopot resort in Poland. Wooden pier (molo) with marina, yachts, pirate tourist ship, beach, vacation infrastructure, hotels, park and promenade. Aerial view at sunrise.

Bi_ljORAKra
BixNLsjg8VB

Vi vennligst minner dere at for å komme seg inn på Sopot bryggen i sommeren må man desverre kjøpe inngangsbilleten, men både i Brzeźno og Gdynia er inngangen helt gratis 🙂

Her kan dere sjekke prisene for inngangen i Sopot:
http://molo.sopot.pl/molo?lang=en
 

Orłowo
Bryggen i Orłowo, den sørlige delen av Gdynia, kan skryte av en lang historie. Den første lille broen for skip ble bygd på tiden av den første verdenskrig. Bydelen ønsket å konkurrere med nærliggende Sopot så derfor ble det besluttet å renovere broen. Promenaden var utvidet til 430 meter. Dessverre kort etter krigen, en storm ødela mer enn halvparten av strukturen, og i dag måler kaien 180 meter.

BjA7QM4nWTo
BjVVPrjHJ_B
Bgg5LisBOFY
BjX4lIplyLx

Området, kort sagt, er betagende vakkert. Pittoreske fiskebåter som ligger på stranden, en utsikt over den berømte Orłowo-klippen som tar puster fra en – bare noen få grunner til at du bør virkelig se det for deg selv 🙂
 

Brzeźno
Havnen i Brzeźno er like populær og sjarmerende. Siden bryggen ble bygd i 1996 den har blitt et av de favorittsteder for innbyggerne i Gdańsk. Pieren er 130 m lang og 7,2 m i bredden. I området finnes det bevokte strander, restauranter, sanitære fasiliteter og en park, samt en promenade som strekker seg helt til Sopot 🙂

BjC5FwSgBFV
BgvCllPg1xe
BgKB5SYHp4i
 
BgM06wNBHaP

Her kan du se Trippelbyen og bryggene fra fugleperspektiv 🙂 

 

PRIVÉ Beauty & Hair – en skjønnhetssalong i sentrum av byen

Reklame |

Når man jobber mye, passer på familien sin og har mange hverdagsplikter, er det ikke så vanskelig å glemme om seg selv og sine behov. Noen ganger  kommer det en tid da hver av oss trenger bare å slappe av og ha en liten fortjent stund for seg selv 🙂 Alt dette og enda mer finner dere hos PRIVÉ Beauty & Hair.

PRIVÉ Beauty & Hair er et firma som siden 2008 tilbyr de beste profesjonelle tjenester når det gjelder hår- og skjønnhetstjenester.

 

Skjønnhetssalongen kan skryte av mange ting – et vakkert interiør, et kvalifisert personell, en trivelig atmosfære og (som er alltid veldig viktig) en fantastisk beliggenhet. Salongen ligger i selve hjertet av Gdańsk, i nærheten av sentralstasjonen og bare 10 minutter fra Gamlebyen. Derfor blir det en perfekt anledning til å ta en tur langs de vakre gatene når dere er ferdig med besøket på salongen 🙂

En av de grunnene at firmaet skiller seg litt fra andre på markedet er at personellet kan utgjøre mange forskjellige tjenester på bare et sted. Tilbudet er veldig variert derfor hver av dere skal sikkert finne noe for seg selv, uavhengig av alderen 🙂

PRIVÉ Beauty & Hair tilbyr høy kvalitet frisørtjenester, blant annet:
– hårklipp
– retting med keratinbehandling (Brazylian blow-dry)
– hårforlengelse (tjenesten er tilgjengelig etter å ha betalt et forskudd på forhånd på grunn av et stort behov for hår)
– regenerende behandlinger med maske
– mesoterapi og microneedling med bruk av Dr.Cyj (dette er en av de mest effektive peptider som hemmer håravfallet og akselelerer hårvekst)
– endring av hårfarge (dette er noe som salongen er spesielt velkjent for)

I dette videoet kan dere se den hyggelige atmosfæren i salongen:

Og bare se på disse bildene nedenfor – de er det beste beviset på høy kvalitet av frisørtjenester 🙂

Men PRIVÉ Beauty & Hair  er mye mer enn bare frisørtjenester: den er også opptatt med estetisk medisin behandlinger som er utført av en erfaren lege dr Robert Burdach. En gang i uka er det mulig å bestille en gratis konsultasjon, men i tilfellet av en organisert gruppe salongen kan tilpasse seg etter kundens behov og endre timeplanen sin. Noe som kommer som et gledelig overraskelse er at behandlinger kan være utført rett etter konsultasjonen og de fleste av dem tar ikke mye tid 🙂

De som drømmer om større endringer i utseendet kan bestemme seg for blant annet botox eller behandlinger med bruk av hyaluronsyre injeksjon, som reduserer rynker og får huden til å virke jevn og glatt.

Injeksjonsbehandling med hyaluronsyre:

– korreksjon av nese/kjeve

– fjerning av mørke ringer under øynene

– fylling av rynker og fremheving av kinnene

– modellering og forstørring av lepper (utført med lokalbedøvelse)
 


 

Behandling med botox:

– fjerning av løven rynker (mellom øyenbrynene)

– fjerning av pannerynker og rynker rundt øynene

– behandling av bruksisme (tanngnissing)

– behandling mot overdreven svetting på hender 

Salongen også utgjør veldig effektive behandlinger med bruk av PDO tråd. Dette er en revolusjonerende måte å utføre ansiktsløft ved hjelp av medisinske tråd, som strammer opp ansiktet og gjennoppretter kollagen i huden din. Disse trådene, polydioxanon (PDO) vil bryte gradvis ned i kroppen og selve behandlingen er smertefri 🙂 Behandlingseffekter kan vare opp til enda 3 år!

PRIVÉ Beauty & Hair tilbyr mange vanlige kosmetiske tjenester som f. eks.:

– manicure og pedicure
– hårfjerning med voks og laser (Super Hair Removal) – en effektiv og trygg metode for hårfjerning, som kan utøves engang på solbrun hud 🙂
– photorejuvenation/hudfornying (en behagelig, ikkeinvasiv behandling med bruk av lys som forbedrer utseendet på aldrende hud)
– behandling av akne
– fjerning av aldersflekker, solskader og behandling av sprengte blodkar
– microdermabrasion
– oxybrasion (en rensebehandling som fjerner det øverste laget av døde hudceller, den kan sammenliknes med microdermobrasion men gir oss også oksygenbehandling)
– mesoterapi med bruk av Vital Injector
– microneedling med bruk av MezoPen
– Cavi lipo dex (en relativt ny estetisk behandlingsform som hjelper å bli kvitt fett og cellulitt)

Det som er virkelig interessant er at salongen utfører en behandling som er kjent som vampyrbehandling!
Men man behøver ikke å være redd, navnet på behandlingen er utledet fra at man benytter pasientens eget blod og elementer fra dette for å oppnå foryngelse og antialdring. Vampyrbehandling er siste nytt direkte fra Hollywood innen antialdring og foryngelse. Stjerner som Angelina Jolie og Kim Kardashian er blant dem som sverger til behandlingen. Behandlingen går også under titler som PRP-behandling og Dracula terapi.
 

Se for seg selv noe av de behandlingene på deres Youtube-kanalen:
https://www.youtube.com/channel/UC5CmDCCotKCbnBtX_soyFsg

Når dere går inn blir det opplagt at eiere godt vet hvor stor rolle hos kundene spiller bekvemheten 🙂
Interiorørets profesjonnel utseendet inviterer til et lengre opphold, det er utstyrt med alt som du kunne trenge for å føle seg avslappet: komfortable seter, klimaanlegget, et nettbrett med tilgang til raskt nettet og til og med en profesjonell kaffetrakter. En ekstra fordel er 3 bader samt med et dusj, hvor dere kan friske dere opp litt før behandlingen 🙂 Interiøret består også av 8 områder for frisørtjenester og 4 kosmetiske behandlingsrom.

 

Hvis dere har lyst til å besøke sammen med vennene deres eller familie, salongen kan tilby tjenester for 4-5 personer på samme tid. 🙂 Hver person kan få en massasje, et hårklipp, manicure, hårfjerning og modellering av lepper – alt dette uten å forlate stedet!

På grunn av høy kvalitet produkter, profesjonell service og forhold til kunder, fantastisk beliggenhet og vakkert, moderne interiør PRIVÉ Beauty & Hair finner seg blant de mest anbefalte steder av denne typen på bykartet. Hos dem er det alltid stort fokus på kunden og kundens ønsker, og de gjør alt de kan for at kunden sitter igjen med en god opplevelse.

Siden at salongen får stor oppmerksomheten er det verdt og bestille timen via telefonen på forhånd 🙂 Engelsk er ikke et problem.
 

Bestill time! 🙂

Kontakt:
Adresse:
Rajska 1/5, 80-850 Gdańsk
Tlf: 58 573 41 88 lub 508 856 101

Nettsiden: http://prive-club.pl/
Facebook: https://www.facebook.com/prive.club.fryzjerski/
Instagram: https://www.instagram.com/prive_beauty__hair/?hl=pl

 

 

Innlegget er sponset

Tips for vårferie! – Den store masuriske seileruten

Våren i Polen er i full oppblomstring. Sammen med den forfriskende vårvinden kommer det mange nye ideer og inspirasjoner. Det betyr blant annet at vi er mer enn klare til å dra på seiletur! Og en av de beste stedene i Polen der man kan seile, er etter min mening regionen Masuria med tallrike innsjøer, god mat, vakre landskaper og solnedganger. La dere invitere på Den store masuriske seileruten!


Bildet er hentet fra fotolia. 

BdrqbdaBigC
BevH6JjgJKg

Ruten på kartet
Regionen Masuria ligger i den nordøstlige delen av landet og er et område med nesten 2600 innsjøer. Den store masuriske seileruten består av disse som er knyttet sammen med bruk av kanaler eller naturlige vannveier. Husk navn: Niegocin, Orzysz, Łagodne, Tałty og de største i Polen –  Śniardwy (113,8 km²) og Mamry (105 km²). De gjør denne turen verdt å oppleve.  


Ruten er 126 km lang (eller 200 km, hvis man vil se alt), og fører gjennom følgende steder Węgorzewo – Sztynort – Giżycko – Rydzewo – Ryn – Mikołajki – Białoławki – Ruciane-Nida – Pranie. Hvis man ønsker å nyte turen, trenger man fra 5-9 dager, men sprintere kan selvfølgelig gjøre det fortere.  

BJz4SQLB6K3
BfiWRhyh3EM
Fauna og flora
Naturens rikdom gjenspeiler seg først og fremst i antallet fuglearter. Under turen kan man observere bl.a. storskarv, toppdykker, gråhegre, knoppsvane, svartstork, svartglente eller havørn. Ja, det er mange.
BfA7L_1HwHX
BeX6T40AR1J
BgWag3phQrd

Når det gjelder pattedyr er det lett å møte elger, bevere, ottere eller flaggermus. I stedet Wolisko finnes det også en spesiell park der man kan se visent.

BgiqBe6Aj68

De største byene på veien heter Giżycko, Mikołajki, Pisz og Węgorzewo. Rundt dem ligger det mange reservater som f.eks., den eldste i regionen, Masuria Landskapspark!

BdbLAoDAwoF
BaHiQv9HvQL
Ikke bare seiling!
Etter hele dagen på båten er man av og til ivrig til å gjøre noe annet. Man kan besøke eksempelvis Himmlers kvarter ??Czarny szaniec?? i landsbygda Pozezdrze, Museum for folkekultur i Węgorzewo eller Den tyske ordenens slott i Ryn.
BKDV0VBAHW6
BWN9WlGFGrq
Bf3PwBgFWrC
Rekreasjonskompleks ??Galindia?? er også et fint sted der man kan bli kjent med kultur av en historisk stamme, som på polsk heter Galindowie. Det som gjør det største inntrykket på turistene er hundre av skulpturer i ved, som finnes nesten overalt. Betjenter i historiske kostymer, svært pent område, avslappende atmosfære er noe som gir dette stedet en særegen karakter.
Bfx-1KCF_Tf
BeiKpvilA8V
BauJ7DdnRxf

Du kan også bytte fartøy fra seilbåt til kajakk! Elva Krutynia ligger i nærheten. Sjekk kajakkturer eksempelvis her.

BXs_utYl1ym
BV5OnHZgPek
BHy4KInjQjQ
BYgnzAhBN6M
Anbefaler sterkt!
Det er mange firmaer som leier ut seilbåter eller organiserer seilkurs. Disse har jeg sjekket selv og jeg var fornøyd med deres service:
BWizccgFk-4
Prisene er rimelige og utvalget stort.

Tilleggsinformasjon

Hvis man leter etter transportmuligheter, er det best å ta fly til Warszawa eller Gdańsk. Fra Gdańsk er det mulig å ta tog direkte til Giżycko. Fra Warszawa kan man ta buss til Ełk , og etterpå tog til Giżycko. Reisen i begge tilfeller varer ca. 5 timer og koster omtrent 60 zloty. Togavganger kan man sjekke her. Bussavganger fra Warszawa til Ełk finner man her . Lanskapene fra vinduet er også bemerkelsesverdige der, så det er godt å holde seg våken 🙂
BgHU_iLhl_X

BgMhkBHBRsx
BbLG9YjnSBS

Jeg har selv opplevd skjønnheten av denne regionen mange ganger, også fra båtens perspektiv. Derfor er jeg sikker på at Den store masuriske seileruten kan være et godt valg for alle eventyrsøkende. Trafikken kan imidlertid være stort på ruten derfor er det godt å ha en erfaren seiler i mannskapet. Ønsker dere mye moro der!

BgEBB2_BdFL
BVHo2IrDFtJ
 
Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler.

Vegetarrestauranter og kafeer i Trippelbyen

Polen begynner å bli et land som mer, og mer tilrettlegger for vegetarianere og veganere. Det finnes nå mange vegetariske restauranter, eller generelt matsteder som også serverer vegetarmat. Under finner dere noen av dem som er verdt å besøke. 

Vege restaurant neon sign on brick wall background
Bildet er hentet fra: Fotolia
 

Bioway (Dmowskiego 11F, Gdańsk og Kazimierza Górskiego 2, Gdynia)

Denne restauranten finnes flere steder i Trippelbyen. Den ene ligger rett ved siden av shoppingsenteret Galeria Bałtycka i Gdańsk. Den andre finner du i shoppingsenteret Riviera som er i Gdynia. De serverer mat som er vegetarisk, men også noe vegansk. 

Bhj9zPPnkTn
Bh1Lz9fBLjv

I krowa cała (Dworcowa 11, Gdynia)

Dette stedet finner du i Gdynia nesten rett ved sentralstasjonen. I krowa cała som betyr ‘Og kuen er hel’ får du kun veganske burgere. Stedet er ikke særlig stort, men blir veldig skrytt av veganere.

BbhLarPAWHG
BGhwv3YkYgm

Avocado (Walejdoty 25 og Obrońców Wybrzeża 2, Gdańsk)

Avocado er en vegansk restaurant og cafe. Denne finner du like ved shoppingsenteret Galeria Przymorze. Den finnes også en liten gåtur fra shoppingsenteret Galeria Bałtycka.

6-fISRSz1_

Fukafe (Walejdoty 22, Gdańsk)

Fukafe er som navnet sier en kafee, den ligger på samme gate som restauranten Avocado. Ryktene sier at de har kjempe gode veganske kaker!

BaZWszYn2W0
Bg3eM9BlhVH
 

Disse stedene serverer kun vegetarmat, men jeg er ganske sikker på at til og med kjøttetere som velger å besøke disse stedene kommer til å være fornøyd med maten!

 

Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

ELIKSIR – Et sted som tiltrekker enda mer med den nye menyen

Vi har tidligere fortalt dere om restauranten og cocktailbaren Eliksir. Innlegget finner dere HER

Våren er som det sies en god tid til forandringer. Derfor tenkte jeg, at det er verdt å se hva som skjer i restauranten og coctailbaren ELIKSIR  i anledning av premieren av den nye menyen! Hva mer kan jeg skrive enn det at du kan kjenne våren i den nye menyen, og forandringen fra vinter perioden til sommeren, for det om våren nettopp har begynt. Det er lett, fordøyelig, og i tillegg veldig forfriskende!

Jeg har aldri tidligere vært på en kommentert middag, derfor tenkte jeg – hvorfor ikke!
Det var en tirsdag (begynnelse av uken), men jeg hadde ikke tenkt å overarbeide på onsdagen, derfor kunne jeg gi meg selv 100% atmosfæren, som ledet til degustasjonen. Kommentert middag er nesten som en tradisjon for dette stedet – hver forandring av menyen begynner med et slik event, som reflekterer perfekt til ideen om foodpairing, som er et ledende motiv i hver meny.

Hvordan så ut middagen? Eller heller – hvordan smakte den? Vi går i rekkefølgen – 7 retter, 6 cocktailer (HER kan du se menyen) for 239 PLN, det er et beløp som overrasker! Selvfølgelig overrasker den positivt – hovedsaklig fordi, for det om at jeg elsker søtsaker – desserten, som var en oppsummering av degustasjonen spiste jeg med siste gjenværende styrke jeg hadde (jeg kunne ikke nekte meg selv, men også letet etter plass i magen).

En absolutt hit av denne kvelden var torsk, som smaken av kjenner jeg til dagen i dag – lett, smeltet i munnen, og rett og slett FANTASTISK! Jeg fikk inntrykk av at det ikke bare var min mening! 🙂

Fra baren sin side er det en ting som har vunnet hjertet mitt, det er en cocktail med et veldig kjøtt preget navn – BACON CLUB! Jeg trodde, at jeg hadde sett alt i mitt liv (anbefaler Japanske matprogrammer), men en slik kombinasjon av smaker har jeg ikke forventet i det hele tatt! Jeg er ikke akurat en type gourmet som har peeling på alt som kan spises og drikkes – men til nå har de fleste stedene servert meg frukt og paraplyer, men aldri en bacon slikepinne som er hjemmelaget (SERIØST)! Dere skulle ha sett ansiktsutrykket mitt – sjokk, vantro og skrekk! Men nysgjerrigheten var sterkere… seriøst, selv mine slektninger kunne ikke tro det! Jeg anbefaler virkelig å prøve denne kombinasjonen!

Kommentert middag er en av de kuleste opplevelsene som jeg klarte å finne. Klimaet, hvor kjøkkensjefen og barsjefen kommer inn i salen og forteller om det du skal spise og drikke gjør at du er nærmere denne menyen enn noen gang. Etterpå leter du etter ingrediensene, som er innholdt i denne retten eller coctailen , og du forstår bedre, hvorfor dette har blitt satt sammen på denne måten, og ikke annerledes. Da jeg spiste denne middagen, tenkte jeg på hvor mange ganger med lidenskap prøvde jeg å kjenne om det virkelig er karmelisert løk i suppen min, og om det går an å smake og i så fall hvordan smaker mais pudder. Det er virkelig flott at mennesker kommer på slike arrangementer, og enda flottere er det at slike hendelser er organisert syklisk.

Etter middagen, var jeg så nysgjerrig at jeg kikket i menyen fra de siste 6 månedene som ELIKSIR anbefalte til sine gjester, og ærlig talt er jeg hyggelig overrasket over mangfoldet og interessante fakter som var plassert i de forskjellige menyene! Hver meny har sin unik design og ledende motiv. Den nåværende (POKOLENIE X, som betyr ‘generasjon X’) særlig tiltrekker oppmerksomhet, fordi den refererer til generasjonen, som de fleste av oss har vært bort i. Smaker fra ungdommen? Eller nysgjerrighet? Det er ikke viktig hva som fører oss der, men det er definitivt verdt å besøke Eliksir og prøve det de serverer! Jeg stoler på at jeg kan i det blinde anbefale menyen som gjelder nå, men også den som kommer til å dukke opp om 2-3 måneder (Fordelen av Eliksir er det at de forandrer menyen hver 2-3 måned.) Hvorfor? Fordi de gjør dette som ingen andre – selv om du kjenner retten eller coctailen som de presenterer i menyen, så må du huske på at de har gjort det på en modernistisk og opprørsk måte!

Vår vennine Monika har også vært på dette arrangamentet, og er meget fornøyd! Dette er hennes refleksjoner om stedet og maten:
Middag i Eliksir er en unik kulinær opplevelse. En fest av smaker, farger og dufter. Rettene tilknytter i seg mange glemte produkter vi finner i våre kjøkken, hvilkes smaksegenskaper er uvurderlige. Den nyeste menyen er komponert på en slik måte, at enhver kan finne noe for seg selv i den. Både  amatører av kjøttretter, fiskeelskere, men også vegetarianere. Hver rett er en virtuositet av ingredienser som trigger fantastiske smakerfaringer.

Alt er pent servert, noe som også er en fest for øynene. Det nyeste forslaget fra kjøkkenet, altså Generasjon X er en blanding av modernitet med tradisjonelle retter. Ved smaking av den aktuelle menyen vil dere helt sikkert kjenne en bris av våren.

Lette, nydelige cocktailer er enda en god grunn til å besøke Eliksir. Hver rett er knyttet sammen med en spesielt valgt cocktail, som fyller helheten. Drinkene er servert i en elegant og samtidig  ukonvensjonell form som lar deg bli kjent med svært interessante smaker og aromaer. Enhver som minst en gang har besøkt Eliksir trenger ikke å bli overbevist om at dette stedet er veldig spesielt.

Elegant, smakfullt innredet interiør, og utvalgt musikk skaper en unik atmosfære. Det er en perfekt plass for en sen familie middag, men også for en middag i en liten gruppe som du kan slappe av med, og avslutte kvelden etter en lang dag. Servicen på høyeste nivå vil få deg til å føle deg spesiell, og Eliksir er definitivt et sted du aldri vil glemme!

Flere bilder og informasjon finner du på:
Nettiden 
Facebook 
Instagram 

Adresse:
Mariana Hemara 1, Gdańsk

Reservasjoner:
E-post: [email protected]
Tlf.nr: +48 570 191 910

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top