Tips for vårferie! – Den store masuriske seileruten

Våren i Polen er i full oppblomstring. Sammen med den forfriskende vårvinden kommer det mange nye ideer og inspirasjoner. Det betyr blant annet at vi er mer enn klare til å dra på seiletur! Og en av de beste stedene i Polen der man kan seile, er etter min mening regionen Masuria med tallrike innsjøer, god mat, vakre landskaper og solnedganger. La dere invitere på Den store masuriske seileruten!


Bildet er hentet fra fotolia. 

BdrqbdaBigC
BevH6JjgJKg

Ruten på kartet
Regionen Masuria ligger i den nordøstlige delen av landet og er et område med nesten 2600 innsjøer. Den store masuriske seileruten består av disse som er knyttet sammen med bruk av kanaler eller naturlige vannveier. Husk navn: Niegocin, Orzysz, Łagodne, Tałty og de største i Polen –  Śniardwy (113,8 km²) og Mamry (105 km²). De gjør denne turen verdt å oppleve.  


Ruten er 126 km lang (eller 200 km, hvis man vil se alt), og fører gjennom følgende steder Węgorzewo – Sztynort – Giżycko – Rydzewo – Ryn – Mikołajki – Białoławki – Ruciane-Nida – Pranie. Hvis man ønsker å nyte turen, trenger man fra 5-9 dager, men sprintere kan selvfølgelig gjøre det fortere.  

BJz4SQLB6K3
BfiWRhyh3EM
Fauna og flora
Naturens rikdom gjenspeiler seg først og fremst i antallet fuglearter. Under turen kan man observere bl.a. storskarv, toppdykker, gråhegre, knoppsvane, svartstork, svartglente eller havørn. Ja, det er mange.
BfA7L_1HwHX
BeX6T40AR1J
BgWag3phQrd

Når det gjelder pattedyr er det lett å møte elger, bevere, ottere eller flaggermus. I stedet Wolisko finnes det også en spesiell park der man kan se visent.

BgiqBe6Aj68

De største byene på veien heter Giżycko, Mikołajki, Pisz og Węgorzewo. Rundt dem ligger det mange reservater som f.eks., den eldste i regionen, Masuria Landskapspark!

BdbLAoDAwoF
BaHiQv9HvQL
Ikke bare seiling!
Etter hele dagen på båten er man av og til ivrig til å gjøre noe annet. Man kan besøke eksempelvis Himmlers kvarter ??Czarny szaniec?? i landsbygda Pozezdrze, Museum for folkekultur i Węgorzewo eller Den tyske ordenens slott i Ryn.
BKDV0VBAHW6
BWN9WlGFGrq
Bf3PwBgFWrC
Rekreasjonskompleks ??Galindia?? er også et fint sted der man kan bli kjent med kultur av en historisk stamme, som på polsk heter Galindowie. Det som gjør det største inntrykket på turistene er hundre av skulpturer i ved, som finnes nesten overalt. Betjenter i historiske kostymer, svært pent område, avslappende atmosfære er noe som gir dette stedet en særegen karakter.
Bfx-1KCF_Tf
BeiKpvilA8V
BauJ7DdnRxf

Du kan også bytte fartøy fra seilbåt til kajakk! Elva Krutynia ligger i nærheten. Sjekk kajakkturer eksempelvis her.

BXs_utYl1ym
BV5OnHZgPek
BHy4KInjQjQ
BYgnzAhBN6M
Anbefaler sterkt!
Det er mange firmaer som leier ut seilbåter eller organiserer seilkurs. Disse har jeg sjekket selv og jeg var fornøyd med deres service:
BWizccgFk-4
Prisene er rimelige og utvalget stort.

Tilleggsinformasjon

Hvis man leter etter transportmuligheter, er det best å ta fly til Warszawa eller Gdańsk. Fra Gdańsk er det mulig å ta tog direkte til Giżycko. Fra Warszawa kan man ta buss til Ełk , og etterpå tog til Giżycko. Reisen i begge tilfeller varer ca. 5 timer og koster omtrent 60 zloty. Togavganger kan man sjekke her. Bussavganger fra Warszawa til Ełk finner man her . Lanskapene fra vinduet er også bemerkelsesverdige der, så det er godt å holde seg våken 🙂
BgHU_iLhl_X

BgMhkBHBRsx
BbLG9YjnSBS

Jeg har selv opplevd skjønnheten av denne regionen mange ganger, også fra båtens perspektiv. Derfor er jeg sikker på at Den store masuriske seileruten kan være et godt valg for alle eventyrsøkende. Trafikken kan imidlertid være stort på ruten derfor er det godt å ha en erfaren seiler i mannskapet. Ønsker dere mye moro der!

BgEBB2_BdFL
BVHo2IrDFtJ
 
Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler.
Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

One thought on “Tips for vårferie! – Den store masuriske seileruten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top