Den nye menyen i Eliksir– En fest for øynene og smaksløkene

Igjen ble det arrangert en kommentert middag på Eliksir, som allerede er en tradisjon når den nye menyen introduseres. Menyen på Eliksir byttes annen hver måned, og denne gangen er den lett, vårlig og som alltid overraskende. Ta gjerne også en titt på de tidligere menyene vi skrev om HER og HER.

I den nye menyen har den karismatiske eieren og samtidig kokken Paweł Wątor og den unge, men veldig ambisiøse lederem av baren Pavlo Gorianskyi overrasket med bemerkelsesverdige smakskombinasjoner . Eliksir er kjent for foodpairing som er kombinering av retter med cocktailer. Som det første lokalet i Polen på så stor skala har de begynt å kombinere retter med cocktailer og de får det genialt til!

Eliksir er den 2. beste restauranten i Gdańsk i følge den gule guiden Gault&Millau i 2019, men ikke la dette lure dere fordi deres priser er veldig overraskende! I menyen finner dere blant annet smaksprøvermeny – 5 retter for 99 zł, eller 7 retter for 179 zł!

Under den kommenterte middagen fant vi også ut at gjestene i Eliksir velger det som de er kjent for – det vil si smaksprøvermenyen kombinert med cocktailer. 5 retter med 4 cocktailer koster 189 PLN og 7 retter med 6 coctailer koster 289 PLN og det siste alternativet er det som gjestene velger oftest.

Vår vennine Agata har vært på den kommenterte middagen og oppsummerer kvelden med disse ordene:
’Middagen på Eliksir er en ekte fest for sjel og kropp. Alt er forberedt med hjerte og lidenskap, på platen finner dere produkter av høyeste kvalitet. Hva mer – sofistikerte drinker – teamet i baren er ekte magikere i blanding av alkoholer! Servicen er superhyggelig og profesjonell. Eliksir er definitivt en restaurant for personer som verdsetter unike retter og restauranter av høy kvalitet.’’

Under finner dere en kort video fra middagen:

Eliksir er også en strålende cocktailbar hvor det er nesten 300 forskjellige alkoholer på barens hyller, og en utfyller er den største humidoren i Gdańsk med dusinvis av sigarer, som kan røykes i et koselig og intimt sigarrom.

For elskere av sterkere drikker eller sigarer oragniserer Eliksir individuelle eller mer organiserte smaksprøvinger som blant annet Martell Smaksprøving som fant sted 7. Mai. Etter en tidligere reservasjon kommer barsjefen og kjøkkensjefen lede dere gjennom foodpairing eventyret der de også kombineres sterke alkoholer med snacks.

Bortsett fra smaksprøvinger og kommenterte middager organiserer restauranten andre arrangementer som nyttårsaften som vi skrev om tidligere HER.

Eliksir befinner seg litt på siden, hvor man bør ta taxi fra gamlebyen som koster ca.25 zł for 4 personer, men deres TOPP 10 plassering på TripAdvisor i over et år snakker for seg selv, at det noen ganger er verdt å komme vekk fra den sentrale turiststrømmen, fordi det er et kulinarisk eventyr, som er verdt å oppleve på grunn av sin unikhet, kvalitet og pris.

I vårmenyen finner dere slike interessante elementer som:
Tradisjonell polsk suppe basert på rødbeter, carpaccio av rødbete med polsk type cottage cheese fra egen produksjon, lam skal servert med syltet grønnsaker og svart pasta fra egen produksjon med kokoskull og sjømat. Creme brulee av hvit sjokolade med en matchende cocktail basert på ingefær øl fra egen produksjon er et utmerket element på slutten av kvelden.

Det er bemerkelsesverdig at kjøkken sjefen baker sitt eget brød, som serveres med deilig stekt smør, og produksjonen av cottage osten varer i 24 timer, og det er det er den beste cottage osten jeg har spist i mitt liv.

Hver fredag og lørdag kan man lytte til live musikk på Eliksir, som i tillegg til alt gjør kvelden behagelig.

Eliksirs team består av talentfulle mennesker, som legger vekt på hver minste detalj for at kvelden til hver gjest skal bli unik og vellykket.

Eliksir:
Adresse: Hemara 1, Gdańsk

Nettside

Facebook 

Sjekk også ut et tidligere innlegg om Eliksir på bloggen vår. Det finner du HER.

Sjødager-festivalen i Szczecin (Dni Morza)

I mange år har Szczecin Sea Days vært det største utendørsarrangementet av en maritim karakter i Polen. Siden 1947 tiltrekker det folkemengder av beboere og turister. Nesten 40 enheter fra hele verden kommer til Szczecin, inkludert 5-6 av de største – Klasse A, og hendelsen tiltrekker ca 150.000 mennesker hver gang 🙂 Reiser dere snart til Szczecin? Kanskje er det verdt å kombinere turen med Szczecin Sea Days!

 

Bildet hentet fra: Fotolia

 

Szczecin Sea Days er en flott attraksjon for innbyggerne i Szczecin og alle besøkende, uansett alder. Eventen inneholder:

 • 3 dager av spennende attraksjoner
 • over 150.000 besøkende
 • 3 store konserter på hovedscenen
 • 40 betagende seilskip fra hele verden
 • over 1000 sjømenn fra hele verden

 

 

På begge sider av Oder vil det være rikelig med fornøyelsesparken og mange øltaverner. På Wały Chrobrego vil et unikt marked bli etablert – det vil være boder med nydelige håndverk, mat og regionale produkter, samt catering og andre forfriskninger 🙂

 

 

To fornøyelsesparker fra Tsjekkia og Tyskland vil bli opprettet i år. De vil være plassert på begge sider av Oder: i Zamkowa-ruten, den andre i Łasztownia-området. Blant attraksjonene vil det være karuseller, fantastiske parader, berg-og-dalbaneturer og fyrverkei 🙂

 

https://www.instagram.com/p/Bjyo69_nY3x/

 

Slik så det ut i fjor 🙂

 

 

Foodtrucker som kommer fra hele Polen er en flott mulighet til å smake på interessante retter i de uvanlige omgivelsene til vakre seilskip! Matbilene vil bli lokalisert i Łasztownia, veldig nær broen til Grodzkaøya. Dette stedet tilbyr en av de vakreste utsikter i byen. De vil servere retter inspirert av smaker og kulturer i ulike regioner, land og kontinenter 🙂 Den fristende duften kan  kjennes på lang avstand!

 

View this post on Instagram

#iloveszczecin #dnimorza #pajda

A post shared by Bożena Pietrzyńska (@bozena2401) on

 

Konserter finner sted på hovedscenen på Wały Chrobrego 🙂

Addresse: Jana z Kolna 70, Wały Chrobrego

 

Konserter på hovedscenen er ikke de eneste kunstneriske begivenhetene som følger med Sea Days. Det vil være en sjanti-folk (sjømannssanger) scene på Łasztownia-området på den andre bredden av elva Oder 🙂

Addresse: Tadeusza Wendy 14

 

 

 

Alle venter på konserter fordi hvert år kommer det masse artister fra hele verden og mange kjendiser, men de virkelige ‘kjendiser’ vil kaste sine anker i bukten! Seilskip er selvfølgelig den ekte hovedattraksjonen 🙂 I år kommer det til Szczecin et av de største seilskipene i verden – Juan Sebastian de Elcano. Det er 113 meter langt og er det fjerde lengste seilskipet i verden. I løpet av Sea Days vil vi få muligheten til å besøke dekkene på alle skip og snakke med besetningsmedlemmer 🙂

 

 

https://www.instagram.com/p/BXd7ZiEAV-D/

 

Blant andre gigantene som stopper i Szczecin er f. eks. polske Fryderyk Chopin og Dar Młodzieży, Baltic Beauty fra Sverige og Joanna Saturna fra Finland.

 

Eventen holdes 14 – 16. juni 🙂

 

 

Overnattingsmuligheter

Hotel Dana

Radisson Blu

Park Hotel

Hotel Zamek 

Grand Park Hotel

 

Det kan være lurt å lese litt om byen før dere reiser, nedenfor finner dere lenker 🙂

En by som lukter av sjokolade

Alt du bør vite om Szczecin

10 praktiske tips om Szczecin

En annen side av Szczecin

Spisesteder, puber og kafeer

 

 

 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hva skjer i juni?

Snart er det sommer! Mange av dere planlegger reiser til Polen og søker informasjon om aktuelle attraksjoner eller eventer som arrangeres, derfor i dag skriver vi litt om forskjellige store (eller ikke så store men interessante) eventer som organiseres i ulike byer 🙂 Vi skal fortelle hva skjer i hovedstaden, Trippelbyen, Wrocław, Kraków og Poznań i kommende uker 🙂

 

Bildet hentet fra: Fotolia

 

TRIPPELBYEN

 

Open’er Festival

Addresse: Kosakowo Airport, Gdynia (Port Lotniczy Kosakowo)
3. – 6. juni 2019

En musikkfestival holdt i Gdynia siden 2003. Siden da kom det mange verdensberømte artister, blant annet: Coldplay, Snoop Dog, Arctic Monkeys, Depeche Mode, Prince, Radiohead, Björk eller Kings Of Leon 🙂 Dette årets line-up finner dere på nettsiden.

 

View this post on Instagram

☁️

A post shared by Open'er Festival (@opener_festival) on

View this post on Instagram

#tentstage #opener2018

A post shared by Open'er Festival (@opener_festival) on

View this post on Instagram

#dawidpodsiadło #opener2018 fot @ishootmusic

A post shared by Open'er Festival (@opener_festival) on

 

All nødvendig informasjon finner dere under lenkene 🙂

Nettside
Biletter

 

Street Food & Art Festival

Addresse: kjøpesenteret ‘Forum’, Targ Sienny 7, Gdansk
1-2. juni

En spennende matfestival som finnes sted i hjertet av Gdańsk, like ved Gamlebyen. Over 30 street food representanter, masse deilig mat og andre attraksjoner både for barn og voksne!

 

View this post on Instagram

Jak tam minął wasz weekend? Ja swoją niedzielę spędziłam na gdańskim festiwalu Street Food&Art wcinając pyszki ❤️ Jedną z nich były churrosy z Churros Amigos i co tu dużo mówić – były absolutnie pyszne 😋 Jadłam też krewetki w tempurze z Krewetki i kurczaka oraz hot doga ze Scoobnij (na kolejnych zdjęciach). Krewetki były przepyszne – duże, soczyste w cudownie chrupiącej panierce. Hot dog, chociaż nie był zbyt fotogeniczny również był niezły. Grillowana kiełbaska była smaczna, karmelizowana cebulka zrobiona w punkt, a ketchup curry pasował do całości. Minusem była niezbyt smaczna buła, ale można to wybaczyć 😊 Na festiwalu również można było posłuchać muzyki na żywo czy też napić się piwka z @browaramber. Lubię takie niedziele 😋 😎 ___ #streetfoodandartfestival #streetfood #foodfestival #foodtruck #foodtruckfestival #jedzenie #jedzonko #żarcie #pyszne #food #foodporn #foodlover #foodie #foodpic #instafood #tasty #delicious #yummy #gdansk #gdańsk #trojmiasto #trójmiasto #poland #polska #krewetki #krewetkaikurczak #churrosamigos #churros #hotdog #scoobnij

A post shared by Marcelina Siek (@cukrowa) on

 

WARSZAWA

Warsaw Summer Jazz Days

Addresse: plac Defilad 1, Warszawa

29. juni – 7. juli 2019

Siden 1992 en av de viktigste jazzfestivaler i Europa 🙂 Mange verdensberømte artister har dukket opp på denne scenen gjennom årene f.eks.: Herbie Hancock, Bobby McFerrin eller Steven Seagal 🙂

 

View this post on Instagram

6 lipca

A post shared by Warsaw Summer Jazz Days (@warsawsummerjazzdays) on

 

Nettstedet er bare å polsk men dere kan lese mer om eventet her 🙂

Facebook

 

 

Warszawa Pride Parade 2019

Dere som har lyst kan delta i pride-paraden som finner sted 8. juni klokka 15 🙂

 

View this post on Instagram

@paradarownosci ma w tym roku swój oficjalny sklep w Miasteczku Równości, a tym sklepem jesteśmy właśnie my 🥰 Bardzo się cieszymy i nie możemy się już doczekać aż spotkamy Was na żywo 😍Szykujemy dla Was całe mnóstwo bardzo tęczowych i pięknych rzeczy 🌈🌈 ——— This year we’re going to be the official rainbow shop during Warsaw Parade 🌈🌈 We’re so so happy and excited 😆 We prepare lots of rainbow items for you 🥰 Can’t wait to see you all there ❤️ . . . . . . . . . . #warsawpride #warszawskaparadarownosci #paradarownosci #paradarownosci2019 #warszawa #lgbtwarsaw #warsaw #rainbow #pride🌈 #pridemonth #pridemonth2019 #lgbt #lgbt🌈 #lgbtpolska #lgbtpoland #polishlgbt #tęczowawarszawa

A post shared by Unipride (@unipride.pl) on

Nettside

 

WROCŁAW

Nocny Targ Tęczowa (Nattmarkedet på Tęczowa-gate)

Addresse: Tęczowa 65, Wrocław

6.06. – 9.06.2019 / 27.06. – 30.06.2019 / 18.07. – 21.07.2019

 

Unik atmosfære og mange attraksjoner, blant annet fantastisk mat, regional øl og masse plass til å slappe av med venner 🙂

 

https://www.instagram.com/p/BvV8N7uDbA3/

https://www.instagram.com/p/BwPzLUngTzw/

https://www.instagram.com/p/Bu8RpjmA0Ct/

Facebook

 

Dimensions Festival After Party

Addresse: Wyspa Słodowa, Wrocław

15. juni 2019, kl. 23:00

House, techno og elektronisk musikk – alt på ett sted, hjertet av Wrocław. Slå ut håret og bli med på en fantastisk kveld med de beste DJene i byen 🙂

 

View this post on Instagram

#sundaynight #wroclaw #wroclove #goodvibes #barbarka

A post shared by Aleksandr (@incadesssence) on

View this post on Instagram

#wroclaw #barbarka

A post shared by Bart Luyckx (@bart_from_antwerp) on

View this post on Instagram

💫

A post shared by Daria ✨ (@jachcespac_) on

Om eventen

 

KRAKÓW

14. Tattoofest Convention

Addresse: Galicyjska 9, EXPO Kraków
8 – 9. juni 2019

Tattoofest er en av de fremste og største tatoofestivaler i landet 🙂 Den er populær ikke bare i Polen, men også i fjerne deler av Europa. I 2006 inviterte arrangørene over 30 tatovører fra hele Europa (i år er det over 300!) 🙂 Det er ikke noe sted for kjedsomhet, det er mange attraksjoner planlagt – for både eldre og yngre deltakere. Barn vil ha sin egen plass for å leke, mens foreldrene kan slappe av i hagen med drinker og dra nytte av det rike mattilbudet 🙂

 

Nettside

Facebook

 

POZNAŃ

Malta Festival

21 – 30. juni 2019

Et unikt møteplass for kunstnere og intellektuelle, folk med ulike verdensbilder som deler sin kunnskap og erfaring 🙂 Utendørs forestillinger, filmpremierer, diskusjoner og konserter. Festivalen bruker byens området, dens arkitektur og offentlige plasser. Mangfoldigheten og tilgjengelighet av hendelsene er det som gir Malta sin spesielle karakter 🙂

 

Nettside

 

Łapa Targ (marked)

Addresse: ul. Zwierzyniecka 3, Poznań
30. juni 2019

Et spesiell marked bare for hunder 🙂 Her kan dere kjøpe alt nødvendig for dyrene sine! Forskjellige tilbehør og accessories, pelspynt, sløyfer, kurver, mat, hundesjampo og alt du kan forestille deg 🙂

 

 

For mer informasjon om konserter i 2019 klikk HER og les innlegget 🙂

 

Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler.

Stoff og garn butikker i Polen

Vi la merke til at noen av dere spør oss om det finnes stoff og garn butikker i Polen. De er det selvfølgelig mange av, så i dag nevner vi noen i Gdańsk, Sopot, Gdynia, Warszawa, Kraków, Wrocław, Poznań og Szczecin. I Polen kan man få kjøpt stoff og garn noe rimeligere enn i Norge. Samtidig er det mye å velge mellom da utvalget av varer er ganske stort.

Bildet er hentet fra fotolia.

GDAŃSK

Craftoholic SHOP – Shop for fabrics
Adresse: Litewska 16, Gdańsk

Pasmanteria Lana
Adresse: Partyzantów 11A, Gdańsk

Pasmanteria
Adresse: Garbary 8, Gdańsk

Bławatek
Adresse: Pańska 9/11, Gdańsk

 

SOPOT

Pasmanteria Tasiemka
Adresse: Aleja Niepodległości 782, Sopot

 

GDYNIA

Pasmanteria Żakard
Adresse: Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 1, Gdynia

Pasmanteria Jola
Adresse: Starowiejska 42/48, Gdynia

Bławatek
Adresse: Starowiejska 37, Gdynia

 

WARSZAWA

Pasmanteria
Adresse: al. Jana Pawła II 45A, Warszawa (Paviljong 52)

SOHO
Adresse: Jana i Jędrzeja Śniadeckich 12/16, Warszawa

Tkaniny, Pasmanteria
Adresse: Andersa 6, Warszawa

 

KRAKÓW

Kłębuszek Pasmanteria
Adresse: Karmelicka 46, Kraków

Pasmanteria Pentelka
Adresse: Starowiślna 77, Kraków

Matex – tkaniny, pasmanteria
Adresse: Wadowicka 5, Kraków

 

WROCŁAW

Pasmanteria
Adresse: Powstańców Śląskich 143, Wrocław

Pasmanteria
Adresse: Miernicza 2, Wrocław

Pasjonateria
Adresse:  Łódzka 10, Wrocław

 

POZNAŃ

Włóczka
Adresse: Małeckiego 14, Poznań

Pasmanteria Apliko
Adresse: Aleje Marcinkowskiego 20, Poznań

Pasmanteria
Adresse:  28 Czerwca 1956 r. 142, Poznań

 

SZCZECIN

 Pasmanteria
Adresse: Przyjaciół Żołnierza 4, Szczecin

Tkaniny, Firany
Adresse: Mazurska 44, Szczecin

Pasmanteria
Adresse: Reymonta 3, Szczecin (Paviljong 36)

 

Noen av disse butikkene har også annet sortiment som klær, og andre hobbyprodukter så ikke bli overrasket om du ser andre varer enn forventet i utstillingvinduet. 😉

 

Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler.

Ølsmaking i Trippelbyen

Polen har en lang og stolt historie innen ølbrygging, og kan sammenliknes med tsjekkiske, britiske og tyske øltradisjoner. Polsk øl distribueres over hele verden 🙂 Når du er i Trippelbyen (og spesielt i Gdansk) må du smake på noen av de regionale, kjempegode ølmerker. Et besøk til et av de lokale mikrobryggeriene eller ølpubbene er en spennende mulighet til å komme nærmere polsk kultur og bli kjent med lokale innbyggere (polakker er kjent for sin gjestfrihet og åpenhet )! Har du prøvd lokalt brygget øl i Gdańsk? Lurer du på om hvor alle lokale innbyggere drikker? Nedenfor finner dere en liste over de lokale bryggeriene og pubbene som vi synes er fantastiske. Bli med!

Bildet hentet fra: Fotolia

 

Vi har lagt en omfattende artikkel om polsk ølkultur før, her er lenken 🙂 Den kan være et godt forord til innlegget.

 

Bryggeriet PG4

Addresse: Podwale Grodzkie 4, Gdańsk

Navnet betyr nettopp addresse, de første bokstavene og nummeret: Podwale Grodzkie 4 😊
Det ligger rett ved siden av hovedstasjonen i Gdansk, så veldig nær Gamlebyen og de fleste severdighetene. Etter en tur langs elven Motława kan dere besøke denne vakre bygningen fra begynnelsen av det 20. århundre, den er vanskelig å gå glipp av. I PG4 kan vi smake på 4 øltyper brygget der:

PILS – undergjæret øl, med maltsmak og litt bitterhet,
WITBIER – belgisk overgjæret hveteøl med sitrussmak,
DRY SOUT – britisk overgjæret øl med tørr smak,
SPESIEL ØL – noe utenfor menyen, en overraskelse

Åpningstider
mandag – søndag: 13 – 23

Nettside

 

 

 

Bruderschaft

Addresse: Długa 81/83, Gdańsk (Gamlebyen)

Et sted med unik karakter, atmosfære og live music.  Det er kjent for kjempegode jazzkonserter, som organiseres minst en gang i uka! Stedet tilbyr noen av de mest solgte merkene av øl i Polen: Żywiec, Lech, Żubr, Tyskie, Warka, men også Leżajsk, Kasztelan og mange andre.

Åpningstider
mandag – søndag: 10 – 2:00

Facebook

 

View this post on Instagram

📷 reposted from @pub_bruderschaft

A post shared by Ala Sobstyl (@ala_sobstyl) on

View this post on Instagram

#bruderschaftgdansk #gdansk #relax

A post shared by Krzysztof (@kzakkzak) on

https://www.instagram.com/p/BftjrtHFgY7/

View this post on Instagram

Cotygodniowa dawka jazzu.

A post shared by Pub Bruderschaft (@pub_bruderschaft) on

View this post on Instagram

Wczorajsze jam session!🎷

A post shared by Pub Bruderschaft (@pub_bruderschaft) on


Brovarnia Gdańsk

Addresse: Szafarnia 9, Gdańsk

Utmerkete lokale øltyper, et av de fremste steder på kartet av Gdańsk når det gjeldes øl. En virkelig paradis for ølentusiaster, de tilbyr over en dusin typer lokale øl 🙂 De tilbyr også deilig mat og vidunderlige drikker, som skal ikke glemmes fort!

Åpningstider
mandag – søndag: 13 – 23

Nettside

 

Tam gdzie zawsze

Addresse: Zygmunta Augusta 3, Gdynia

Stedet ble åpent i 2016, men kom til å bli populært raskt. De er konsentrert på cocktails men de har et interessant valg av øl og andre forskjellige alkoholer.

Åpningstider
mandag – søndag: 16 – 00:00

Nettside

 

 

Whiskey on the Rocks

Addresse: Dworcowa 7, Sopot

Interiøret har synlige amerikanske innflyttelser og whiskeyflasker er overalt, de til og med henger ned fra taket! Whiskey er det som er viktigst men det skal ikke bli mangel på øl 🙂 Hver torsdag, fredag og lørdag er det live musikk!

Åpningstider
mandag – søndag: 12 – 00:00

Nettside

 

View this post on Instagram

Fajny ten wtorek i fajne te nasze degustacje! 🙃🌞 Trochę wiedzy, trochę fan'u, kilka kropli inspiracji i moc dobrego smaku ! 🥃Degustacja No 1 / osoba / 6 x 20 ml Jack Daniel’s Old No.7, Jack Daniel’s Gentleman Jack, Jack Daniel’s Single Barrel Select, Jack Daniel’s Green Label, Jack Daniel’s Sinatra Select, Jack Daniel’s Fire 119,- 🥃Degustacja No 2 / osoba / 6 x 20 mlJack Daniel’s Single Barrel Select, Jack Daniel’s Single Barrel Rye, Jack Daniel’s Unaged Tennessee Rye Batch 001, Jack Daniel’s Rested Tennessee Rye Batch 002, Jack Daniel’s Special Edition White Rabbit Saloon, Jack Daniel’s Honey 179,- #wtorek #degustacje #impreza #sopot #boy #whiskeyontherockssopot #whiskey #americanwhiskey#whiskeyontherocks #jackdaniels#drink #americanwhiskey #fun #ilovejackdaniels #americandream #usa #poland #instamood #bar #meeting #home #jackliveshere #jar #tripadvisor #polishboy

A post shared by Whiskey on the Rocks (@whiskeyontherocks.sopot) on

 

Józef K.

Addresse: Piwna 1/2, Gdańsk

Definitivt verdt et besøk. Mange personers favorittsted når det gjelder atmosfære og drikker. Det fungerer også som en kafe om dagen mens om kvelden kommer det dusinvis av folk med venner for å snakke, drikke vin eller øl. Det er en eklektisk og fargerik plass med et interiør som er sterkt preget av tider før 1980 da Polen het Folkerepublikken Polen og var under kommunistisk styre. Av og til kan dere høre på jazzkonserter der 🙂

Åpningstider 
mandag – søndag: 10 – 2:00

Facebook

 

View this post on Instagram

Great little place to rest the feet and have a polish beer! • • Near the railway station you find the Josef K, named after the hero of a novel of Franz Kafka. The bar is furnitured with love of detail: a lot of kitsch and bric-à-brac, old books, van Gogh paintings on the ceilings and unbelievingly comfortable arm chairs. The atmosphere is fantastic and absolutely unique! • • • • • #josefk #josefkbar #visitpoland #poland #visitgdańsk #gdańsk #polishbeer #beer #quaint #bricandbrac #funky #unique #travellingcouple #coupletraveltheworldtogether #travelblog #travelblogger #traveltheworld #traveltheworldtogether #mrandmrstraveltheworld #europeantravellers #europe #traveleurope #citybreak #getaway #cold #cold🥶 #findtheunique #style #quirky #mixandmatch

A post shared by Mr & Mrs C (@binghamfoodandtravelcouple) on

View this post on Instagram

I officially have a favorite cafe.

A post shared by {Ha}Dassah Hershberger (@ha.dassa.h) on

View this post on Instagram

Helt underbar start på nyårsafton

A post shared by Caroline Törnquist (@carro_68) on

https://www.instagram.com/p/BwPsYKyhJCk/

View this post on Instagram

Poland is where it’s at y’all 🇵🇱

A post shared by Lela Mae Love (@lelamylove) on

 

Andre artikler om polsk ølturisme

Ølturisme sør i Polen

Puber i Kraków

Øl i Kraków

 

 

Alt du bør vite om Lublin

I dag samler vi all informasjon om Lublin i et innlegg for å gjøre det enklere for dere. Her kan dere finne all nødvendig informasjon om transport, turistinformasjon, steder å besøke, hoteller, restauranter og mye mer! Oppdag Lublin med oss 🙂

 

Bildet hentet fra: Fotolia

 

Nedenfor finner dere et kart over området. Voivodskapet ligger veldig nær den ukrainske grensen, derfor i byen kan dere ofte høre ukrainsk eller russisk 🙂

 

Transport fra flyplassen til sentrum:

Det finnes bare en forbindelse mellom Norge og Lublin – dere må reise fra Torp Sandefjord (TRF) til Lublin (LUZ). Nedenfor finner dere et par muligheter hvordan å komme seg fra flyplassen til sentrum:

 • Taxi
  Dere kan ta en taxi fra flyplassen, turen tar bare 25-30 minutter og koster opptil 50zł PLN. Vi anbefaler firmaet Daniel Taxi eller iTaxi. Taxiholdeplassen i Lublin finnes ved inngangen til sentralstasjonen.
 • Tog
  Biletter kjøpes på toget hos sjåføren/konnduktoren for forbindelsen Lotniczy Lublin Flyplass (Port Lotniczy Lublin) – Lublin Sentralstasjon (Lublin Główny). En bilett koster 5.30 PLN.
 • Buss
  Busser kjører opp til avgangshallen, mens avreisen begynner fra ankomsthallen. Bilettene kan kjøpes hos bussjåføren.

Flyplass: Króla Jana III Sobieskiego 1, 21-040 Świdnik
Nettside

Sentralstasjon: pl. Dworcowy 1, 20-408 Lublin
Nettside

 

 

Vekslingskontorer

I Polen finnes det veldig mange vekslingskontorer overalt så det skal ikke være noe problem å finne et i Lublin. Det finnes vekslingskontorer på de fleste shoppingsentere som Centrum Plaza (addresse: Lipowa 15) eller Galeria Lubelska, men først og fremst sjekk ut sentralstasjonen. Noen andre vekslingskontorer finner dere på en av disse adressene:

 • Peowiaków 5 (Grażyna)
 • Unii Lubelskiej 2 (J&M)
 • Krakowskie Przedmieście 29 (Europa)

 

 

Offentlig transport
I Toruń kan man reise med buss og trolleybuss. De vanlige linjene går fra klokka 5:00 til cirka 23:00. Utenom disse tidspunktene er det nattbuss som gjelder. Her kan dere finne alt dere trenger, alle forbindelser og rutetabellen 🙂

 

 

 

Engangsbiletter og nattbussbiletter koster 4 PLN. Det finnes også tidsbiletter som koster henholdsvis: 30 minutter – 3,20 PLN, 60 minutter – 3,60 PLN, 12h – 9 PLN, 120h – 30 PLN.  Billettene kan kjøpes på billettautomater som finnes på holdeplasser (de fleste tar både kort og kontanter, noen tar kun kontanter, så det er lurt å ha mynter) eller hos bussjåføreren på busser, men da må dere ha mynter forberedt.

Billettene må valideres ved starten av reisen, det er veldig viktig. For å kjøpe billetter kan du også bruke appen SkyCash.

 

 

https://www.instagram.com/p/BnUA1WUHGvF/?utm_source=ig_embed

 

Bagasjeoppbevaring

Oppbevaringsbokser og oppbevaringsrom finnes på sentralstasjonen og er tilgjengjelige døgnet rundt. Det koster mellom 12 og 14 PLN avhengig av størrelsen på bagasjen. men hvis dere trenger å oppbevare bagasjen er det best å spørre i resepsjonen på hotellet deres om de tilbyr bagasjeoppbevaring.

 

 

 

Turistinformasjon

Et sentralt informasjonpunkt finner du på Jezuicka 1/3 (Lubelski Ośrodek Informacji Turystycznej i Kulturalnej). Det er åpent hverdag 9-19. Andre punkter finner dere nedenfor:

 • Krakowskie Przedmieście 78
 • M.C. Skłodowskiej 3/15, andre etasje

 

Turistkort
For å få gode tilbud på hoteller og restauranter, rabatt på forskjellige tjenester (til og med restauranter!) fri offentlig transport og store rabatter til de fleste museer kan du kjøpe et turistkort 🙂

Det er tilgjengelig i to varianter: 24h og 72h. Kortet kan kjøpes online, på informasjonpunktet på Jezuicka 1/3 eller på flyplassen i Świdnik.

For mer informasjon om kortet og priser klikk her 🙂

View this post on Instagram

🎁 Ktoś z Twoich bliskich wybiera się w najbliższym czasie do Lublina? Lublin Karta Turysty będzie wspaniałym prezentem powitalnym. Można ją nabyć w Lubelskim Ośrodku Informacji Turystycznej i Kulturalnej, oraz naszych punktach informacji turystycznej w Lublin Airport LUZ oraz Centrum Spotkania Kultur. 🎫 A relative is planning to visit Lublin soon? Tourist Card will be a great Christmas gift. You can acquire it in #Lublin Tourist and Cultural Information Centre, as well as in our facilities at the Lublin Airport and the Centre for the Meeting of Cultures. https://www.lublincard.eu/ #lublin #lublintravel #kartaturysty #touristcard #informacjaturystyczna #touristinformation #loitik

A post shared by Informacja Turystyczna Lublin (@lublintravel) on

 

Sykkelutleie

Det finnes en bysykkel-tjeneste i Lublin. Man kan utleie sykler fra over et hundre stasjoner overalt i byen. For å kunne bruke bysykkelen må du registrere deg i et internasjonalt system – Nextbike. Systemet er veldig enkelt og intuitivt. Utleie som ikke overstiger 20 minutter i Nextbike-systemer er alltid gratis.

Les mer om tjenesten her

 

View this post on Instagram

Lubelskie rowery miejskie rozpoczęły sezon, dając do zrozumienia- to najwyższy czas na lepsze samopoczucie. Korzystać z nich można w każdym dniu tygodnia i godzinie lecz nie o tym będzie post 😁 ( taka mała zmyłka przeciwnika). Wracając do tematu. Idea promowania znana jest od bardzo długiego czasu zachęcając nas do wyboru produktów różnych firm. Z promocją Polskich produktów spotykamy się coraz częściej gdyż są lepsze, zdrowsze a przede wszystkim rodzime Polskie. Większy popyt tworzy nowe miejsca pracy co w rezultacie tworzy konkurencję dla firm zachodnich. Trudno nie zgodzić się z hasłem- Pij polskie soki! W tym konkretnym przypadku mogę dać upust fantazji i ujmę to tak – Pije bo chcę, piję bo lubię, piję bo mogę😁 oczywiście tylko sok. Treść @polak_wschodu Foto @polak_wschodu 🇵🇱 🇵🇱 🇵🇱 #polska #polska🇵🇱 #instapolska #igers #igerspolska #rowerempolublinie #rowermiejski #rowermiejskilublin #cudzechwalicieswegonieznacie #pijpolskiesoki #lublinmojemiasto #lublingram #lublin #lublintour #lublinmiastoinspiracji #lublinjestpiękny #lublinnarowerze #lublinlove #lublintravel #ilovelbn #ilovelublin #miastolublin #igerslublin #terazpolska #cycling #dbajozdrowie #rower #lifestyle #dobrebopolskie #polskiesoki

A post shared by polak wschodu (@polak_wschodu) on

 

Politi og legevakt
Når du trenger øyeblikkelig hjelp bør du selvfølgelig ringe nødnummeret: 112. Hvis du leter etter en politistasjon, finner du den på en av disse adressene:

 • Prezydenta Gabriela Narutowicza 73
 • Okopowa 2B

Døgnåpen legevakt finner du:

 • Stanisława Staszica 16
 • Doktora Witolda Chodźki 2
 • Grenadierów 4

Døgnåpent apotek:

 • Tomasza Zana 27

Hvis du trenger et døgnåpent postkontor finner du det på Krakowskie Przedmieście 50 🙂

 

 

View this post on Instagram

Policjanci z Wydziału do Walki z Terrorem Kryminalnym i Zabójstw KSP zatrzymali trzy osoby związane z brutalnym atakiem na 75-letnią mieszkankę Pragi Północ. Kobieta została oblana kwasem i zmarła. Śledztwo w tej sprawie od marca 2014 roku prowadzi Prokuratura Rejonowa Warszawa Praga-Północ. Jak nieoficjalnie dowiedziała się Polska Agencja Prasowa, dziś rano zatrzymano w związku z tą sprawą trzech mężczyzn. Wśród nich jest były sąsiad pokrzywdzonej kobiety. Osoby te będą przesłuchiwane w prokuraturze, gdzie usłyszą zarzuty. Do zdarzenia doszło 24 marca 2014 r. w bloku przy pl. Hallera. 75-letnia mieszkanka zjeżdżała windą na parter budynku, by wyprowadzić psa na spacer. Wtedy nieznany wówczas sprawca zatrzymał dźwig, otworzył drzwi i oblał staruszkę żrącą substancją – jak później ustalono, był to kwas siarkowy. Pomocy udzieliła jej sąsiadka, która również uległa poparzeniu. 75-letnia pokrzywdzona zmarła w szpitalu miesiąc później. Kobieta nie została okradziona, wykluczono więc motyw rabunkowy. Pokrzywdzona była świadkiem w procesie karnym jednego z sąsiadów, osoby w przeszłości wielokrotnie karanej m.in. za udział w zorganizowanej grupie przestępczej. Ten mężczyzna jest jedną z zatrzymanych dzisiaj osób. #warszawa #praga #morderstwo #zatrzymanie #policja #infowawa #followme #obserwuj #instafollow #facebook /infowawapl

A post shared by INFO WAWA (@infowawa) on

 

Steder som er verdt å besøke

Lublin er en stor universitetsby og hovedstad i Lublin voivodskap. Den er den største polske by øst for elven Wisła og har status som distriktsnivåby. Byens historie går tilbake til 1300-tallet da den fikk rettigheter i 1317. Lublin er kjent for sin arkitektur og de spennende severdighetene. Her blir det også organisert mange kunstneriske arrangementer eller teater- og musikkfestivaler 🙂