Prestige Line – taxi flyplass Gdansk

Veldig ofte får jeg spørsmål fra dere om transport til og fra flyplass i Gdansk. Selv om det går tog og buss fra og til flyplassen, er det fortsatt taxier som er mest populære – og det er ingen overraskelse! Det er sikkert den mest komfortable og tryggeste måten å reise på. 🙂 Og i tillegg har de mange gode anmeldelser på Tripadvisor – hovedsakelig from Nordmenn. Derfor bestemte jeg meg for å skrive litt mer om muligheter av taxi fra/til flyplass Gdansk som står foran dem som besøker min vakre by. 

Prestige Line

 

Prestige Line – Airport Gdańsk Transfers (taxi flyplass Gdansk) er et perfekt firma for dem som setter pris på luksus og service på høyest nivå. Firmaet tilbyr sine kunder… absolutt alt som man kan drømme om iløpet av reisen! 🙂 Wifi, tilgang til gratis vann, barneseter (som er veldig vanskelig å få i polske drosjer!), rimelige priser som er veldig attraktive sammenlignet med andre selskapers standarder, elegant personale som snakker flyttende engelsk… Høres det bra ut? Det er ikke alt! Taxisjåfører venter på passasjerer i ankomsthallen med et spesielt kort, slik at de ikke trenger å bry seg om noe. 🙂

Men Prestige Line – Airport Gdańsk Transfers er først og fremst… luksuriøse biler! Bilflåten består av blant annet: Mercedes E Class, S Class, V Class, Vito, Sprinter PAX 19. Alle kan finne noe for seg selv, avhengig av behov, antall passasjerer og baggasje. 🙂


Det er særlig et bredt utvalg av tjenester som jeg liker mest med Prestige Line. De tilbyr ikke bare transport mellom flyplass og sentrum, men de kan også kjøre dere til togstasjon, hotell eller alle andre steder som dere vil besøke. Firmaet tilbyr transport av individuelle kunder, men også større grupper. Så hvis dere planlegger julebord (christmas party for company) i Polen, er det et godt valg! Den mest interessante muligheten er… turer! Hvis dere vil besøke Malbork, Stutthof, Toruń, Helhalvøya eller bare vil bli mer kjent med Trippelbyen, kan Airport Gdańsk Transfers kjøre dere dit! 🙂 De kan også hjelpe dere med å dra til mange golfbaner (Postołowo Golf Club, Sierra Golf Club eller Sand Valley Pasłęk) eller med transport til forskjellige kjøpesentere eller restauranter.

 

Det er også mange business- og VIPkunder som setter pris på Prestige Lines tjenester (taxi flyplass Gdansk). Bare se på disse bildene med Greg Hancock – speedway-verdensmester. 🙂


 

Hvordan bestille? Airport Gdańsk Transfers har veldig mange biler, så det er bare å bestille taxi fra eller til flyplass i Gdansk (taxi from/ to airport in Gdansk) noen timer tidligere (men jo tidligere jo bedre). 🙂 Man kan betale i drosjer med kontant eller kort. Priser er ikke avhengige av hva klokken er eller hvilken årstid det er. Man kan bestille taxi via telefon, e-post eller skjemaet på nettsiden.

 

Tlf. +48 514 425 484
E-post: [email protected] eller [email protected]
Nettsiderhttp://en.airportgdansktransfer.com eller http://prestige-line.pl/en/home

Julemarkeder i Polen i 2017

Jul nærmer seg med stor hastighet! Derfor kommer jeg med ei liste over de mest populære julemarkedene i Polen, slik at du har nok tid til å planlegge din egen handletur! Best – Polen rundt! Hvor, når og hva er det verdt å kjøpe?

Confectionery stall at Winter Wonderland in London
Bildet: Fotolia

Gdańsk 2-23. desember
Węglowy Torget (Targ Węglowy) var historisk sett en viktig handelsplass hvor man kunne selge og kjøpe kul. I dag er det en parkingsplass, som har en hemmelig kraft. Av og til forandrer det seg til et magisk, glitrende treffested for alle disse som leter etter inspirasjon eller unike gaver. Først og fremst skjer det i desember, før jul! Søtsaker, kunsthåndverk og mange kulturarrangementer skal vente på alle!
 

_NQDQryFHF
BOAzDvHgID-
BNm8ajEBs6j
BODRGNIhLY5
BNrsS5XgNvV

Åpningstider:
11:00-20:00 – mandag til fredag
11:00-21:00 på lørdag og søndag.

Warszawa 25. november – 7. januar
I hovedstaden kan man besøke flere julemarkeder. De to største finner sted på kjøpesenteret Złote Tarasy (1-23. desember) og i gamlebyen (25. november 2017 – 7. januar 2018). For disse som har lite tid er det første forslaget litt bedre på grunn av lokaliseringen av Złote Tarasy. Kjøpesenteret ligger veldig nært til hovedtogstasjonen Warszawa Centralna. Men hvis noen har lyst på en mer tradisjonell atmosfære, og har nok tid, da er det Julemarkedet På Barbakan i gamlebyen et godt valg.  Husk å besøke kafeterier i gamlebyen! Om vinteren kan man alltid finne noe godt der 🙂

BNkHPwfh_Mu
BaABtSKlGj-
BaMKef9FTxh
BaUDsTZnBBl

Åpningstider på Złote Tarasy:
9.00-22.00 – mandag til lørdag
9.00-21.00 – søndag

Åpningstider På Barbakan:
11.00-20.00 – søndag til torsdag
11.30-21.30 – fredag og lørdag

Poznań 2-22. desember
I Poznań heter julemarkedet Poznańsk Betlehem og det har en veldig kunstnerisk ånd. Ved siden av tallrike boder med regionale produkter eller julepynt, kan man nyte konserter, gateteater og beundre isskulpturer! Man kan også skrive et poskort til Stjernemann, fordi det er ham, ikke julenisse, som kommer med gaver på julaften i Poznań J Vent ikke! Selve Snedronningen kommer regelmessig på besøk!

BNmfzANg-F2
BN4tr2XgBSg
BNSPNvrlXey
BN2FBzDDJ2B
BNtSfyVB-qP
_OzxanTe-a

Åpningstider:
mandag – fredag 12:00-20:00
lørdag – søndag 11:00-20:00

Kraków  24. november – 26. desember
I Kraków arrangeres julemarkedet som vanlig i gamlebyen på Hovedtorget i år. Stemningen der er alltid spesiell. Man kan forvente bare det beste – pynt både av nyskapende og tradisjonell design, leketøy som likner på disse fra Disney- filmene samt mye god regional mat og drikke! Alt dette vil skje som vanlig i et fantastisk sceneri av fargerike bygårder og blinkende restaurantvinduer.

BOPcXi3jlWn
BOM-Vh7jXAh
BONnIHWAFyM
BZc-R-HF-4F
BNmz4UlAJBy
BNmx6pdAeWb
BOZQjjLjIkT

Wrocław 17.november – 22. desember
Wrocław er absolutt fargerik i desember og julemarkedet der er uten tvil den største i Polen. Takket være arkitektur av gamlebyen og fantasien til arrangørerne av julemarkedet vil man ha en sjanse til å delta en spesiell fest. Antallet selgere er alltid stort der stort og også i år vil besøkende uten tvil la seg forføre av den spesielle stemningen. Slik var det i fjor!


fot. Pianoforte Agencja Artystyczna – www.jarmarkbozonarodzeniowy.com

BO-RuBlg_yk
Du kan lese mer her.
 
Olsztyn, Toruń og andre steder
Hvis man har lyst til å besøke andre polske byer og vandre rundt boder på et julemarked, da kan det være interessant å reise også til Toruń 1-23. desember eller Olsztyn 14-17.desember. I småbyer arrangeres det også julemarkeder, men ikke med så stort omfang.  
BOYAe8phVUY
BN-CgzEhUjR
_H56qXhjJx
BOVFzSxjNle
Natalia Mazur
Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 

Helgetur til Olsztyn – opplev alt mellom himmel og jord

Det er bare 2 timer med tog fra Gdańsk og man kan oppdage en annen interessant by, som tilbyr turister både kultur- og naturopplevelser. Byen heter Olsztyn og er i dag hovedstad i det ermlandsmasuriske voivodskapet. Selv om det snakkes ikke mye om den, er den verdt et besøk – hvorfor?


Bildet: Fotolia

Gotisk arkitektur
Blant de viktigste severdighetene er det Slottet til Ermlandske Biskoper, Sankt Jakobs Basilika og selvfølgelig gamlebyen. Interessant kan det også være at Olsztyn var en av yndlingsbyene til Nikolaus Kopernikus – den kjente astronomen, som bodde i Olsztyn i noen år. I dag kan man ta bildet med statuen til astronomen i gamlebyen.

BXW9jX-B9wZ
BXxEOi5DG83
BKdwxYfBGwG
BUwjC93FtLW
Planetarium
For alle barn fra den nord-østlige delen av Polen er det obligatorisk å dra på en skoletur til Planetarium i Olsztyn. Der kan man se på animasjoner av planetenes gang og lære om himmelens struktur. Der finnes det også observatoriet, som setter i gang mange uvanlige arrangementer. Man kan delta f.eks. himmelens oppvisning på mandager, onsdager og fredager. 20. oktober kan man delta i “Konsert under stjerner”. Mer informasjon her.
 
BU8u6gZAVuv
BYxi-plAraf
BW7MnePAtIb

Innsjøer og seilbåter
I byens grenser finnes det 11 innsjøer. Den største heter Jezioro Krzywe og er ganske populær blant besøkende og innbyggere – hovedsakelig på grunn av stranda og seilbåter. Lanskapene er også fine der og virker beroligende.
 

BZtUqVjji9o
5MyxmGPjJv
4C15iIvjH_
BYdsg8mBJ3l

Kortowiada
For disse som er avhengige av festivaler kan man uten tvil anbefale Kortowiada. Det er en festival som arrangeres årevis i mai. Den er dedikert studenter og tiltrekker folk fra hele landet. Den kalles for den største studentfestivalen i Polen. Hvis man leter etter musikk av forskjellige slag, trivelige, rart kledde mennesker og en skikkelig fest, da er Kortowiada noe for en.

BSEeBoal_qx
BVogPWnH1qp
BWuAoFlhxDY
BVPuTcUju4C
BYHNFVZlIF5
 

Regionale spesialiteter – øl, fisk og sopper
Olsztyn kan også tilby veldig gode smakopplevelser. Upasteurisert øl fra Kormoran Bryggeri er noe man bør smake på. Det lages etter tradisjonelle oppskrifter og selv om dets popularitet i landet øker, beholder den stadig den samme, gode kvaliteten.

tp2ECCBDik
BYIVoSnnWpv

Når det gjelder ermlandsk mat, er det viktig å smake på ferskvannfisk. Gjedde, gjørs eller abbor er typiske arter for denne regionen. Polakker elsker å spise sopper og ermlandske skoger er rike på dem. Kjøtt i soppsaus eller soppsuppe står også på menyen i Olsztyn.

BUe-8l2gHXJ
BUhd5NWgUNF
BSlKebRgGrr

Bare autoriserte restauranter og spisesteder har kvalitetsstempel når det gjelder regionalmat. Derfor er det verdt å sjekke f.eks. Hotel Dyplomat, Cudne Manowce Restaurant, Malta Cafe.

Tropisk Olsztyn
En ny attraksjon i Olsztyn er papagøy hage. Omtrent 50 nysgjerrige papagøyer venter på turister hver dag fra kl. 13.30 – 19.00. Man kan gi fugler litt snaks og leke med dem. Hagen befinner seg ved Lubelska gata.

BXxNfV1jbLk
BYQYnzoHGs0
Hvis du leter etter noe nytt, sjekk Olsztyn, der finner du alt mellom himmel og jord 😉

 

Natalia Mazur
Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 

Nyttårsaften i Polen

Det kan virke at det er ganske lang tid til Nyttårsaften, men det er ikke for tidlig å tenke på det nå! Spesielt hvis du planlegger å reise utenfor Norge til å feire Nyttår. Uansett om du foretrekker en rolig kveld med familie og venner eller gleder deg til en anledning til å delta i en stor fest, i Polen finner du noe for deg! Så hvis du er usikker på dine planer for Nyttårsaften (eller Sylwester som det kalles i Polen) her er det noen ideer som kan være nyttige.

Fest i byen!
Den mest populære måten å feire nyttårsaften på er en stor fest. Det er ikke nødvendig å betale mye for organiserte arrangementer for å ha det gøy. I store byer som Gdańsk, Kraków eller selvfølgelig Warszawa kan du delta i offentlig feiring med gratis konserter og fyrverkeri som skytes opp når klokka slår midnatt. Feiringen starter vanligvis rundt klokka 7 om kvelden og værer til tidlig morgen.

BPiCABPAfzr
BO7z8qxDsb6
BOtEFfZgFy9
 

Dra til sjøen!
I mange av de mindre byene ved Østersjøen kan du også velge offentlig feiring med færre mennesker og litt roligere atmosfære. De er også et godt reisemål hvis du ikke vil ha en stor fest og foretrekker stille kvelder på et koselig hotellrom. Det er også deilig å starte et nytt år med en tur på stranden 🙂

BQbGJW7AhX7
BAAx6ZcyjIf
Les også: Flotte strender i Polen

Reis til fjells!
Et fantastisk landskap, god stemning og spennende vintersport – alt dette kan du få i det polske fjellet! Det finnes ikke et bedre sted for å feire nyttårsaftenen med å suse nedover bakken. Du kan velge ski, snowboard eller bli med på kanefart. Den siste kvelden i det gamle året kan du delta i forskjellige fester organisert av restauranter og hoteller eller bare kose deg med gløgg eller en kopp varm sjokolade.

BOz-R6_DNYa
BOrn7FMDR8p
Les også: Zakopane – sentrum for polsk fjellkultur

Et hus ved innsjøen!
Hvis verken sjø eller fjell høres bra for deg kan du også velge en av de sjarmerende polske innsjøene. Du kan leie et hus, for eksempel i Mazury, og ha en rolig nyttårsaften i nærheten av den vakre naturen.

BQU5EbogCO2
BNmDSAnBKRP

Andre muligheter
Nyttårsfester arrangerte av klubber, puber og restauranter blir mer og mer populære i hele verden. Polen er ingen unntak og man kan velge mellom så mange arrangementer at det er umulig å gi et kort overblikk over dem. Forskjellige steder organiserer tematiske feiringer – det kan være en overdådig nyttårsmiddag, en stor dansefest eller et tjueårene-inspirert selskap. I store byer finnes det mange klubber og restauranter, så konkurranse er sterk og det betyr at man har et hav av muligheter. Likevel, hvis du vil delta i en slags arrangement må du skynde deg for interesse er stor!

Marta Brok
 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 

Piąte Studio Tatuażu – tatoveringsstudio i Gdańsk

Innlegget er sponset

Noen ganger trenger man forandring i livet sitt eller bare har lyst til å gi seg selv en hyggelig gave. Hvorfor ikke… tatovering? 🙂 Uavhengig av årsak er det en fantastisk idé å uttrykke seg på den kunstneriske måten. Og det er en enda bedre idé å gjøre det i en av de vakreste polske byene – Gdańsk! 🙂

Jeg får stadig mer spørsmål om tatoveringsstudioer i Polen som jeg kan anbefale. Selv om jeg har aldri bestemt meg for tatovering, gjorde jeg litt research og besøkte Piąte Studio Tatuażu i Gdańsk. Og det var et veldig godt valg!

Piąte Studio Tatuażu ligger i en av Gdańsks vakreste bydeler – Oliwa. Det er veldig lett å reise dit og finne studioet, fordi det ligger bare 5 minutter fra SKM-togstasjonen «Gdansk Oliwa» – på Boleslawa Krzywoustego 3 gate. Jeg ble positivt overrasket da jeg gikk inn, særlig over en hyggelig atmosfære og vennlige, unge folk som er ansvarlige for den 🙂

Hvem egentlig tatoverer i Piąte Studio Tatuażu?
Marek Szreder – eieren som har 6 års erfaring i tatovering og satser på realistisk stil,

Mawo – arkitekturstudent med en unik stil og fantastiske ideer,

Zosia – flink tatovører som har fullført studier ved Kunstuniversitetet i Gdańsk,

Kuba – som blir inspirert av graffiti og tatoverer i en tradisjonell og neo-tradisjonell stil.

Hva likte jeg best med Piąte Studio Tatuażu? Det var særlig et veldig individuelt forhold til alle prosjekter og kunder, og kreative mennesker som kan veldig mye! Alle deres tatoveringer er originale, baserte på kundens visjon og veldig unike.
Om deres tatoveringer kan man skrive veldig mye, men det er best å bare se hva de artistene kan. Bare se:


Studioet er veldig behagelig og moderne, og dets interiør inspirerer til neste (eller første!) tatoveringer 🙂

Hvordan ta kontakt med Piąte Studio Tatuażu? Dere kan kalle dem (de snakker engelsk!) – +48 58 710 74 60, snakke til dem på Facebook eller sende en e-post: [email protected]. Husk om å booke time hos Marek Szreder noen måneder tidligere!

Jeg er sikker på at på grunn av deres individuelt og profesjonelt forhold, skal dere få tatovering dere drømmer om og et fantastisk minne fra Polen for hele livet!

Helgetur til Poznań – hva er verdt å se?

Planlegger du en kort, to eller tre dages tur til Poznań? Det kan være vanskelig å bestemme hva du skal gjøre når det finnes for mange muligheter. Det er likevel helt mulig å få det beste av byen selv om du ikke har mye tid! 🙂 For å gjøre det enklere å velge det som passer best for deg presenterer jeg et par forslag.

Hvis du liker klassisk sightseeing
Noen sier at det er kjedelig å vandre rundt byen og se på «gamle bygninger» mens for andre er det et must å se alle de viktige severdighetene. I Poznań er det mange muligheter for begge deler. Hvis du liker tradisjonell turisme bør du først og fremst besøke Gamlebyen. Markedsplassen er en av de vakreste og nydeligste bydelene. Du kan besøke Det gamle vekthuset eller Rådhuset. Hver dag, klokka tolv er det mulig å se Poznańs symbol ? de små, mekaniske bukkene som tørner sammen på Rådhustårnet. Det er også et fint sted å nyte en kopp kaffe eller et godt måltid for i gatene rundt Markedsplassen finnes det en god del flotte kafeer og restauranter.

BZyhm2-hmOP
Main square of the old town of Poznan, Poland on a summer day evening.
Bildet: Fotolia.com
 
BYydN9inhdO
BZtsI47gouO

Katedraløya (Ostrów Tumski) – den eldste delen av Poznań er et annet viktig sted å gå hvis du planlegger å se litt av byen. Her kan du gå tilbake i tid og besøke den første polske domkirken – en fin opplevelse spesielt for dem som er interessert i historie.

BYV0PWvAcbW
BUO5HifgV8Z

Poznań har også interessante muligheter når det gjelder museer. En av de mest populære er Nasjonalmuseet (Muzeum Narodowe w Poznaniu). Det består av ni avdelinger, hvorav seks er i Poznań. Jeg anbefaler Galleri for meleri og skulptur (Galeria Malarstwa i Rzeźby Muzeum Narodowego w Poznaniu, adresse: Al. Marcinkowskiego 9) og det nyåpnede Brukskunst Museet (Muzeum Sztuk Użytkowych w Poznaniu) som finnes i Det kongelige slottet like ved Markedsplassen.

BZV1n1GFMZK
BZq49R4FdMx
BYqV7RmARev
BUPFStMFFJV

Med Barn
I Poznań finnes det mange steder hvor barn vil ikke ha det kjedelig. Først og fremst er det verdt å besøke Den zoologiske hagen. Den ligger i nærheten av Malta Innsjøen på et område på 117 hektar. Dyrene holdes i store areal i så naturlige forhold som mulig og dyrehagen sørger for at de trives. Mange av dyrene er rare og noen av dem ble reddet, for eksempel fra sirkus eller pelsgård.

BZEKEJ9jhUJ
BNABU67jvuy
BM8jC7SjP16

Et vannpark – Termy Maltańskie er også en bra mulighet når du letter etter spennende opplevelser. Her finner du forskjellige vannsklier, for både små og litt større barn, saltvannsbasseng og mange andre attraksjoner.

BUbsK5IFYEu
BUHT16LF9Qt
BZ0S8ZBn8AB

Hvis du har litt tid så er det også verdt å besøke Palmehuset hvor man kan se planter fra forskjellige kontinenter og klimasoner. På stedet er det også et akvarium med over 170 arter fisk fra ulike deler av verden.

BY7yZbRHBtg
BZYuIBVFAwf
BZJlDKzngye

På shopping
Det finnes mange flotte kjøpesentrene i Poznań og en liste over de beste av dem ble allerede lagt ut på bloggen. Du kan for eksempel besøke det største kjøpesenteret i Stor-Polen – Posnania eller ta en tur til en stemningsfull Stary Browar. Hvis du har lyst på noe litt annerledes og gammeldags kan du også velge et loppemarked. Det finner sted på Det gamle slaktehuset (Stara Rzeźnia, adresse: Garbary gate 101/111) hver helg unntatt den andre lørdagen i måneden når det er et antikvitetsmarked istedenfor.

BES9vIPtqfT
BYS9coYjjal
9R5xHYCVOW
BBw6XUcrAKI

På Fest
Poznań er en universitetsby og det betyr et velutviklet nattliv. Et senter for det er Gamlebyen hvor det er også mange turister. Rundt Markedsplassen finnes restauranter, kafeer, puber og klubber som er åpne til langt på natt. Du kan for eksempel velge å smake på håndverkbrygget øl i Ministerstwo Browaru (adresse: Wronicka gate 16), besøke en fargerik shotbar Czupito (adresse: Zamkowa gate 5) med så mange interessante opsjoner at det er vanskelig å bestemme, eller bare vandre rundt Gamlebyen og velge et sted som tiltrakk din oppmerksomhet!

BZRzV-7ngng
BZlSKQqlJxA
BXYvvKMhsQH
BYMCp0flapp

Marta Brok

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Helgetur til Zakopane – sentrum for polsk fjellkultur

Det er mange interessante steder i Polen, men det finnes noen som står på ønskeliste for nesten alle turister. En av dem er Zakopane, byen som ligger ved foten av Tatrafjellene, sør i Polen og som tiltrekker over 2 mill. besøkende hvert år. Hva er spesielt med denne byen? Er det nok å bruke bare én helg på den?

BM4NWFYjsjr

Tradisjonell arkitektur
Zakopane har en særegen karakter på grunn av sin tradisjonell arkitektur. Store hus lagde av ved, dekorerte med effektfulle ornamenter, skaper en spesiell stemning i byen. Selve spasertur på gatene kan være en fornøyelse.

BK5_X_chffE
BK5-EP5Bz4P
BK59_VIhto5

Folklore og mat
Den mest kjente gaten heter Krupówki. Der kan man ikke bare nyte atmosfæren som skapes av selgere i fargerike, tradisjonelle drakter, men også prøve lokale spesialiteter. Uten å smake på saltig ost (oscypek), surkålsuppe med ribbe (kwaśnica) og varm vin med krydder, kan man ikke hevde at en har vært i Zakopane!

BYlv04hH_Li
BXn8lJ7HnLd
BZhzqjrjBXX
Oscypek, Oszczypek is a smoked cheese made of salted sheep milk exclusively in the Tatra Mountains region of Poland. Oscypek is a protected trade name under the EU's Protected Designation of Origin geographical indicationBildet: Fotolia.com
BZlGhSWH7Iv
BYigbfmFkFY

Tatrafjellene
Tatra er det høyeste fjellområdet i Polen, som har noe å tilby for alle. Disse, som har lyst til å slappe av, kan besøke daler. De mest kjente er Chochołowska og Kościeliska. Historisk sett var Chochołowska et viktig terreng for saubeiting. Man kan fortsatt se der gamle gjeterbuer og i noen av dem selges det i dag original saltig ost. Det er også den eneste dalen en kan besøke med hunden.

BJdSNjbjPPA
BMMZo9xAmHV
BYYi4uAHcrP
BWpKAhkDd3l

Kościeliska dalen er kjent for grotter. Det finnes ca. 450 av dem, men bare 5 er tilgengelige for turister til slutten av oktober. Blant dem er f.eks. Mylna grotte, Mroźna grotte, Raptawicka grotte. Besøk i en grotte tar ca. 1 time. Det rekker du sikkert!

BZuAzr6nJ2m
BZjUWa2gopH
BZVcSC-H010
BWsWnJcjBZX

Ekstremale spor
For erfarne fjellentusiaster kan man anbefalle turen på Mnich, Zawrat, Mięguszowicka fjellpass eller Orla Perć. Der kan man skaffe seg ekstremale opplevelser. På noen av sporene kan man virkelig føle at man balanserer mellom livet og døden.
 

BYgvUPhDGHD
BZc8pT8Hhta
BZvDNfPlew9
BYk_2uchdsH
BYEP3nkjbxu
BXcrkCrFshM
BWYTW7uAzK9

Obligatoriske fjelltopper
Giewont, Łomnica, Kasprowy Wierch, Czerwone Wierchy er fjelltopper av moderat vanskelighetsgrad. Det er verdt å nå dem på grunn av fantastiske landskaper. Kasprowy Wierch kan man også nå med å bruke fjellheisen. Der finnes det også en turisthytte med servering.
 

BXX4NaUl8Wb
BZxXRWKnHV5
BZtuXfUFyjN
BZs_zUeDCRP

Selv om Gubałówka er ikke en høy topp, er det vanlig å gå en tur dit også. Utsikten derfra er verdt å se. Det er en god idé for en morgen- eller kveldstur, når man har ikke lyst på stor fysisk aktivitet. Der kan man også kjøpe noe å drikke og spise.

BZHY12wg1JQ
BQWIC2hDN7A

Termer
Etter en lang spasertur er det godt å ta et varmt bad for å slappe muskler. Man kan gjøre det i svømmehaller og termer som ligger i nærheten til Zakopane. Der oppvarmes det vann på en naturlig måte, med bruk av geotermisk energi. Du kan svømme både innendørs og utendørs og nyte samtidig nydelige utsikter på fjell. Termer finner du i følgende steder: Chochołów, Bukowina Tatrzańska, Białka Tatrzańska og Szaflary.

BRtFo7zjpSv
_SLLWbrNd6
_IKD3zrNQl
BU9pY9-DTlY
BSDeEHaj0Zn
BSdATg4jQ89

Witkacy – demonen til Zakopane

For kunstelskere kan det være insteressant å komme i møte med Witkacy og hans ånd i Zakopane. Witkacy var en kontroversiell og samtidig genial kunstner som levde ved århundreskiftet (1885 – 1939). Han var både forfatter, maler, filosof, fotograf og dramatiker. Publikum assosierer ham med abstrakt kunst, karikaturtegninger og rik forestillingsevne, som Witkacy pleide å forserke med bruk av narkotika. I dag kan man finne hans ånd i Witkacy Teater i Zakopane.
BLLOlyEjNe2
BZHO138AbtQ
BJNafqAjQn9
BMoIev8Dq5Z
BI7HSGRDhoA

Når man leter etter andre spor av tatra kultur, kan man besøke Tatra Museum og dets tallrike avdelinger. Sjekk her.
 

Vinterhovedstad
Om vinteren kommer tusener av turister til Zakopane for å gå på ski, stå på ski og for å se på konkurranser i skihopping. Man kan lett føle seg som en deltaker av en uendelig fest da. Men om skifasiliteter skal jeg skrive rett før den første snøen 😉

BPiAKQ-DjJP
Det var bare en forsmak av dette som man kan oppleve i Zakopane. Jeg tror at en helg kan ikke være nok, hvis man vil bli skikkelig kjent med dette stedet. Planlegg heller en liten ferie.  
 
Natalia Mazur

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Campingplasser i Polen

Mange av dere skriver til meg og spør om campingplasser i Polen. Derfor har jeg lagd en liste over noen gode campingplasser som mange mennesker anbefaler og som kan bli en god feriedestinasjon!
Man kan enten komme til Polen med sin egen bobil eller campingvogn (du kan for eksempel ta ferge fra Karlskrona i Sverige til Gdynia) eller leie en bobil i Polen. Prisene er ganske rimelige, og kvaliteten av de polske veiene har forbedret seg mye i de siste årene: man har bygd mange nye motor- og ekspressveier, og fremdeles forbedrer man veinettverk.

Sommer er over men det betyr ikke at man bør stoppe å planlegge neste turer, ikke sant? 😉

1. Sopot 34 – Sopot
Sopot er en veldig populær sommerdestinasjon! Derfor er det godt å vite at det finnes en fantastisk, moderne campingplass der – Sopot 34. Hvis du har lyst på ferie rett ved siden av stranda, mange attraksjoner (også for barn!), windsurfing eller sauna – er stedet perfekt for deg. 

BOSNvXyjV9Q
BUUq_CajHXU
BX2WVq9nOmi
Mer om Sopot kan du lese her
 
2. Kemping nad Stawem – Malbork
Kemping nad Stawem er en campingplass som ligger i en unik polsk by – Malbork. Malbork er særlig kjent for Den tyske ordens slott – verdens største mursteinsslott og et av verdens største gotiske arkitekturkomplekser. 
 
BYa5DYxHoBf
Campingplassen ligger i et sjarmerende område med en fantastisk utsikt! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Les også: Polens 10 vakreste slott 

3. Camp 66 – Ściegny (Karpacz)
Camp 66 er for dem som liker fjell, natur, fred og ro 🙂 Stedet er perfekt både for familier med barn og dem som liker å være alene. I dette maleriske området kan alle føle seg godt og slappe av 🙂

BYkna0Tnhpf
BWcKvnVASy0

Campingplassen ligger i nærheten av Karpacz – en trivelig by! Husk å besøke Śnieżka – det høyeste fjellet i fjellkjeden Karkonosze – og… Vang stavkirke! Vang stavkirke er rekonstruksjon av kirken fra Norge med gjenbruk av dens materialer! 

BY7lV4uAypO
BYcyzdWBzc3
BZzRkziDozF

4. Camp9 – Tarnowskie Góry
Camp9 ligger i Tarnowskie Góry – en liten by i Det schlesiske voivodskap. Stedet ligger i et fint og rolig område som er perfekt for dem som vil slappe av og glemme om virkeligheten 😉 
 

BYGcUa3HRdv

Fra Tarnowskie Gory kan du reise til Katowice, Bytom eller Czestochowa og bli kjent med denne undervurderte delen av Polen 🙂 
 

5. Camping Malta – Poznań
Poznań er en av de vakreste og mest populære byene i Polen som jeg anbefaler til alle! Derfor er det godt å vite at det finnes en fantastisk campingplass der – Camping Malta

BSshgIaDnwo
 
BPaQvQOhLQ4
Camping Malta tilbyr komfortable hytter og et hotell til dem som trenger litt luksus 🙂 Det finnes også en god restaurant der. 
 
6. Camping Marina – Szczecin 
Szczecin er et populært sted blant dem som reiser til Polen fra nord-Tyskland. Byen er sikkert verdt å se og kan bli en fantastisk pause før reise til andre deler av Polen! Camping Marina blir anbefalt veldig ofte. 
 
BYiwY0_hKAT
BX_CF9QByfv
Mer om Szczecin kan du lese her
 
7. Camping Morski 21 – Łeba
Det finnes veldig mange campingplasser langs Polens kyst, med det er Camping Morski 21 som anbefales oftest. Den ligger i Łeba – en veldig attraktiv by ved sjøen som hvert år tiltrekker mange turister fra hele Europa. 
 
BXxqCALlCct

8. Camping Baltic – Kołobrzeg
Camping Baltic  ligger i et spennende område! Kolobrzeg er en unik polsk by som ligger rett ved sjøen og som tilbyr moro for hele familien, vakre utsikter, nærhet av natur men også uteliv! I min mening er Kolobrzeg ett av de beste stedene for dem som planlegger sommer i Polen. 

BKD4Ig-BcMn
 
9. Camping Tumiany – Tumiany
Camping Tumiany kan være attraktiv for dem som vil besøke ett av Polens vakreste områder  – Ermland og Masuria. Natur, mange innsjøer og sjarmerende byer gjør denne delen av Polen veldig attraktiv og verdt et besøk. Tumiany ligger i et fredelig område hvor man kan skikkelig slappe av og glemme om virkeligheten 🙂 
 
BWkDiHrlzle
BOPc_vxBNfC

10. Wok Camping – Warszawa
Dette stedet er et godt forslag for dem som vil besøke Polens hovedstad. WOK Camping ligger i Warszawa som gir mange muligheter til besøkende. Campingplassen er godt tilpasset til alle gjester som vurderer den veldig godt. 
 

BJBCaUdjodH
5ZShuhuiVc
Mer om Warszawa kan du lese her

Sjekk også:
Cezar Mragowo
Torun Camping Tramp 
Miedzyzdroje Camping 24
Ciechocinek

Kan du anbefale andre campingplasser i Polen? Skriv gjerne i kommentar! 🙂 

 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Julebord i Polen!

Snart er det vinter og for meg betyr det bare en ting… JUL NÆRMER SEG! 🙂 Hvis du eller din bedrift vil planlegge et unikt julebord, anbefaler jeg å organisere det i Polen. Selv om det å organisere julebord er ikke så populært i Polen som det er i Norge, finnes det mange gode grunner til å feire jul i vårt land!

BZlkNVwHXRp

Mange polske restauranter og hoteller tilbyr organisering av julebord. Det betyr at man trenger ikke å bry seg om organisering og skal ikke bruke mye tid på det. Det er bare å finne en god restaurant eller et passende hotell! Og utvalget er veldig stort 🙂 Husk å gjøre det så snart som mulig! 

BOW3aacgR4V
BOR15PqD5wp

Polen tilbyr det beste av mat og drikke, så hvis du har lyst på noen deilige matopplevelser er det et perfekt sted for feiring! 
Husk å smake på:
Barszcz – en rødbettersuppe som ofte blir servert med små pierogi eller egg og poteter. 
Pierogi – dumplings med forskjellig fylling. På juleaften er de som oftest med surkål og sopp eller ruskie (ikke russiske!) – med hvitost, poteter og stekt løk.
Karp – Karpefisk er den typen fisk vi spiser bare på juleaften. Den kan stekes eller bakes eller serveres i gele.
Ryba po grecku – “Fisk laget i gresk stil” er et veldig rart navn. Det smaker veldig godt, men har ikke noe med Hellas å gjøre! Det er en sjøfisk som stekes, og dermed bakes med grønnsaker.

BSgiH2mBkBZ
BOR4uLiBY3g
BNkJyfOgi_O
BXHMG5PD1Hm
Det blir stadig mer populær i Polen å tilby øleller vinsmaking, så hvis dere har lyst på slike opplevelser, anbefaler jef å finne et godt mikrobryggeri eller restaurant som spiesialiserer seg i alkoholsmaking.
 
BVNC8XVA0vU
BFpJNdIuNhO

Julebord i Polen er en god mulighet til å bli mer kjent med landet! Det er veldig mange flyforbindelser mellom Norge og Polen, så det er bare å velge en av mange vakre byer og planlegge en liten sightseeing! Dere kan velge mellom veldig mange steder som for eksempel: Gdansk, Sopot, Krakow, Warszawa, Wroclaw, Lublin, Szczecin… og mange andre! 
 

BOZ_I0YDy2O
BOLLFbxBgA1
BNhkePWhRkU

Når man besøker Polen i desember er det også en god sjanse til å kjøpe unike julegaver! 🙂 I mange polske byer organiseres det julemarkeder med mange unike ting som kan bli fantastiske gaver!
 

BN7ozjGB3zL
BOVK3q5je7n
Hvis du vil kjøpe en unik julegave i Polen, kan dette innlegget hjelpe! 

Husk at du kan organisere eller kjøpe mange spennende ting i Polen for rimelig pris. Mange tjenester er billigere her enn i Norge, og det er alltid hyggelig å tan en liten pause og reise til et annet land 🙂 

Hvis du trenger hjelp med å finne et passende sted for julebord eller vil spørre om noe, skriv gjerne til meg på [email protected]. Jeg vil gjerne prøve å hjelpe eller gi deg noen tips 🙂

Noen steder jeg anbefaler: 
Browar PG4 – restaurant og mikrobryggeri i Gdansk
Gdanski Bowke – restaurant i Gdansk
Piwna 47 – restaurant i Gdansk
Whiskey on the rocks – restaurant i Sopot
Projekt 36  – restaurant i Sopot
Hashi Sushi – sushirestaurant i Sopot

Family meeting over Christmas table
Bildet: Fotolia.com

 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top