Halloween og den første november i Polen

Som vi alle vet, hvert land har sine egne tradisjoner som er knyttet til forskjellige merkedager. Jeg skal skrive om tradisjoner til å feire Halloween og Allehelgensdag (Wszystkich Świętych) i Polen.


Bildet: Fotolia

Den siste dagen av oktober er det Halloween som har blitt populær i mange land. Ordet halloween stammer fra det engelske All Hallows Eve, (All) Hallows Eve eller All Saints Eve, det vil si «alle helliges kveld».

BLO-qcZhVPl

Halloween har sin opprinnelse i USA og nå er forskjellige tradisjoner knyttet med dagen kjent over hele verden. I feiringen er det vanlig å pynte med gjenstander som symboliserer døden, svart magi og mystiske monstre. Mange kler seg ut som spøkelser, zombier, hekser eller svarte katter da. Det er også vanlig å bruke enkelte symboler for høst og grøde i halloween-feiringen. Det gjelder særlig gresskar, helst med utskåret ansikt. Svart og oransje er blitt typiske halloween-farger.

9mE6AXLCEA

Den amerikanske tradisjonen «trick or treat» er også veldig populær. Barn kler seg ut, går fra hus til hus og ber om godteri.

BLMsBfHApSD

Men er disse tradisjonene vanlige i Polen også? I løpet av årene har flere og flere blitt interessert i feiring Halloween. Det er først og fremst unge mennesker og barn som liker å gjøre det. Likevel er tradisjonen ikke så populær som i USA eller Storbritannia ennå. Noen liker å kalle den 31. oktober Dziady, som er knyttet med en førkristen, slavisk tradisjon.

Det som Polakker feirer er Allehelgensag som er alltid på den 1. november her. I Polen er det vanlig at hele familier reiser til kirkegårder i området hvor de besøker gravene til deres nærmeste. Mange reiser dit tidligere for å rydde opp graver. Den første november kjøper alle blomster og gravstearinlys også. Det er alltid en fridag og de fleste bruker tiden til å tilbringe tid med familiene sine.

9jvg33PGBB
u2vEqUqB1F
 
Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Hva skjer i Polen i november 2016?

Reiser dere til Polen i november, men vet ikke helt hva dere skal gjøre? Når dere er ferdig med å besøke viktigste severdigheter og museer, kan dere lese her om forskjellige lokale arrangementer, konserter og utstillinger som er verdt å legge merke til 🙂

GDAŃSK
Festiwal Jazz Jantar 2016 – 28. oktober – 10. november 2016, Klub ŻAK (ul. Grunwaldzka 195/197)
Liker dere jazz? Da bør dere delta Festival Jazz Jantar 🙂 Det er én av de tre viktigste jazzfestivaler i Polen. Der kan dere høre på fantastiske musikker fra hele verden. Dere kan se programmet her og kjøpe billetter her.

BJp2xUFAtmg
 
BDRAQZ_v0E8

Bunkier Metal Fest – 13. november – 14. november 2016, Bunkier (ul. Olejarna 3)
Hvis dere liker death metal musikk, bør dere sikkert besøke denne festivalen. Både polske og utenlandske bander skal spille der, for eksempel: Torture Squad fra Brasil, Evil Invaders fra Belgia og Exit fra Sveits. En billett for 2 dager koster 35PLN.

BKOYzH4gq1N
 
BJDOZ17gr0V

 

Alternatywne Targi Ślubne (bryllupsmarkedet) – 13. november -Sztuka Wyboru (ul. Słowackiego 19)
Hvis du planlegger et bryllup, der kan du finne noen flotte ideer. Forskjellige polske designere skal presentere sine fantastike produkter der. Arrangementet holdes i Zatoka Sztuki, som er en flott kafe. Gratis inngang!

BB1y8xNsx0m
 
BBxSm9qM18C

 

Wooden Wisdom – Elijah Wood | Zach Cowe + DJ Fitz – 17. november 2016 – The Gdansk Shakespeare Theatre (ul. Bogusławskiego 1)
Liker dere skuespilleren Elijah Wood? Nå er han også musiker. Hvis dere har lyst til å høre på hans musikk, har dere en mulighet til å gjøre det i Gdansk! 🙂 En billett koster 50PLN.

BIIgG7Cjyx0
 
3Mw91jk1IS

 

KRAKÓW
XXANAXX (konsert) – 5. november 2016 – Kwadrat (ul. Skarżyńskiego 1)
XXANAXX er et band fra Warszawa som har blitt populær i Polen veldig fort. De spiller på de viktigste festivallene i Polen og begynner sin karriere i utlandet. En billett koster 45PLN.

BL10Mv6gqP3
 
BKOwep8jM4Y

Dawid Podsiadło (konsert) – 8. november 2016, kl.20:00 – ICE Kraków Congress Centre (ul. Konopnickiej 17)
Han er en av de mest populære og elskede artister i Polen. Hvis dere har en mulighet til å delta konserten hans, da bør du absolutt gjøre det. 🙂 En billett koster 149PLN.

BL9HkAjA1eQ

 

WARSZAWA
14th Warsaw Jewish Film Festival – 21. november – 27. november 2016, Muzeum Historii Żydów Polskich (ul. Anielewicza 6)
I løpet av denne festivalen som foregår i Warszawa kan dere se over 30 filmer som handler om jøder, deres kultur og historie.

93m_Z6QnGU
 
9t2vVEwnP6

Crystal Fighters (konsert) – 2. november 2016 – Palladium
Crystal Fighters er et band fra London. Deres musikk er så energisk at det er umulig å ikke danse når man deltar deres konsert! 🙂

BJsE_yFgnD8

Kos dere i Polen! 😉

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Spameed – SPA i Gdansk

Innlegget er sponset.

For et par dager siden besøkte jeg en SPA- og skjønnhetssalong i Gdańsk som er verdt å legge merke til. Spameed ligger i sentrum av byen (i Wały Piastowskie 1 gate), bare 5-7 minutter til fots fra gamlebyen. Det er et perfekt sted for dem som har lyst til å slappe av og ha en stund for seg selv. Atmosfæren der er så hyggelig og varm at alle hverdagens problemer glemmes etter noen få minutter. 🙂
 

Men la oss starte fra begynnelsen! Jeg må innrømme at Spameeds tilbud er veldig bredt, så uten tvil skal du finne en behandling som du ønsker deg. Det er ikke bare et sted hvor du kan slappe av, men også ta vare på hele kroppen ? fra topp til tå. Denne skjønnhetsalongen tilbyr behandlinger som for eksempel: anti-aldring behandlinger, kavitasjon peeling, pedikyr og manikyr, voks hårfjerning eller øyenvippe forlengelse. Om alle behandlinger kan du lese her.
 

Stedet har også en modern maskin LUMEDIN for laser hårfjerning. Maskinen har forskjellige programmer med parametre for ulike hud fototyper og hårfarger. Man kan velge også kjønn og områder av behandling. Derfor kan behandlingen utføres uten risiko for brannskader.

I tillegg til flotte skjønnhetsbehandlinger, tilbyr Spameed forskjellige fantastiske SPA-behandlinger som er bra både for kropp og sjel. Massasjer er ikke bare gode for kroppen. De også reduserer stressnivå, demper angst og depressive tanker. Utvalget tilbys av stedet er så bredt, at det er vanskelig å velge! Likevel må jeg si at alle massasjerommene der skaper avslappende atmosfære. Mykt lys og dempede farger hjelper med å roe ned. Det er også verdt å nevne at hygienenivået på salongen er på det høyeste nivået. Alle håndklær og materialer som brukes er alltid rene og ferske. I tillegg finnes det flotte, utdannede massører der som gjør at stedet er helt perfekt 🙂

Det finnes en ting til som jeg må fortelle om! Det er nemlig Geisha Ritual, noe absolutt unikt som fanget min oppmerksomhet. Damen som gjør disse massasjene på Spameed fortalte meg om disse med stor entusiasme. Ingen tvil at hun har et stort kunnskap om forskjellige massasjeteknikker. Geisha Ritual er en anti-stress og avslappende ritual. Spameed er det eneste stedet i Trippelbyen hvor den blir utført. Ritualen begynner med en kopp av gren te lagt av Geisha. 🙂 Etterpå slapper man av i løpet av en fot bad og en fot massasje. Senere får man den indiske kroppsmassasjen Padanghata som utføres ved hjelp av føttene! Til slutt får man en massasje til, som er inspirert av LOMI LOMI ? en massasjeteknikk fra Hawaii. Og hvis dere liker den hawaiiske massasjen, er det er også mulig å bestille en unik LOMI LOMI NUI massasje. Det er en avslappende massasje som inkluderer ansikt, hender og føtter. Massasjen varer 100 minutter.
 

Det er også verdt å vite at ved siden av SPA-salongen finnes det også en L’Oreal Frisørsalong. Etter å slappe av på massasjer kan man ta vare på håret også. 🙂

Alt i alt er stedet perfekt for alle som ønsker seg å ta en hvilepause og ta vare på seg selv. Jeg ser fram til å besøke salongen selv og ha en skikkelig massasje. Sterkt anbefales! 🙂

Hvis du sier at du har lest om Spameed på Besøk Polen når du bestiller en behandlig, får du 5% rabatt. 🙂 Kos dere masse!

Les gjerne mer her: http://spameed.pl/spameed-en/

Kaffe, te eller kake? 6 kafeer du bør besøke i Warszawa.

Dagene blir kortere og temperaturen synker. Det regner og blåser, så det er ikke så koselig å være ute hele tida. Dette er en god grunn til å sitte på en varm kafe og kose seg med varm kaffe, sjokolade eller te. Her kan du lese om noen hyggelige kafeer i Warszawa som jeg liker å sitte på når jeg besøker byen.

Pardon, To Tu – Plac Grzybowski 12/16, Warszawa
Jeg ble forelsket i dette stedet, og det var kjærlighet ved første blikk. 😉 Det er ikke en vanlig kafé. Veldig ofte organiseres interessante arrangementer der, både konserter, verksted og utstillinger. Der kan dere også kjøpe vinyl plater og bøker. I tillegg har de flotte kaffer, forfriskende lemonader og et stort utvalg av øl. Hva mer kan man ønske seg?! 🙂

STOR – ul. Tamka 33, Warszawa
STOR tilbyr forskjellige typer av kaffe som mange anbefaler. Der kan dere prøve forskjellige kaker og sandwicher også. Stedet er ikke stort og det er hyggelig atmosfære der.

BLYqQfeBDM4
 
BJKSW58ggfd
 
BIND7TfgjIG

MOODIE – ul. Chmielna 32, Warszawa
Ferske juicer er deres spesialitet, men kaffe der er deilig også. Verdt et besøk, særlig hvis dere trenger mer vitamin C! 🙂

xJvEY6x_Si
 
uql8aQx_WD

Cophi – ul. Hoża 58/60
Perfekt kaffe og deilige desserter. Flott sted både når man trenger til å jobbe og slappe av.

BFEjfXAkgeg
 
BLXwyQDj5ed
 
BLBGiG-Akah

Kafka – ul. Oboźna 3, Warszawa
Der kan dere ikke bare drikke kaffe men også spise frokost eller lunsj. De tilbyr forskjellige deilige supper, kjøttretter osv. i rimelige priser.

BLdXOIbDhiw
 
BLbJsvfjlEQ

Green Caffe Nero
Sist, men ikke minst 🙂 Green Caffe Nero er som Starbucks – det finnes i mange steder rundt Warszawa. De har gode kaker og fantastisk kaffe. Selv kan jeg anbefale iskald sjokoladefrappucino!

BJqFE-8jknw
 
BLk2CQvBiKC
 
8afB-esyVQ

Ha en fantastisk tid i Warszawa!

Her kan dere lese om kafeer i andre polske byer: Gdańsk-Sopot-Gdynia, Kraków og Wrocław.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

10 ting du ikke visste om Polen – fortsettelse følger…

I dag vil jeg dele med dere noen interessante fakta om Polen! La oss se hvor mye vet dere om dette landet 🙂


#1 OPPRINNELSE

Landets navn, Polska, kommer fra navnet på stammen Polanie, som bodde i dette området.
 

BGeVwBnoT0a


#2 DYRENAVN

Burek er det mest populære hundenavnet i Polen.


#3 EKTESKAP

Polske nygifte er de yngste i den europeiske union.
 
#4 NOBELPRISEN

17 Polakker har fått Nobelprisen.
 

BIr4m-pB1Ms


#5 UTDANNELSE

90% av Polakker har fullført minst videregående opplæring.
 

BK0hG5vgpzl


#6 VITENSKAP

Den berømte polske astronomen Mikołaj Kopernik (Nicolaus Copernicus) var den første personen som foreslo at Jorda ikke var sentrum av universet.
 

BJF0VKwDXBO


#7 ASTRONOMI

Den polske astronomen Jan Heweliusz har utarbaidet de første nøyaktige kartene over månen.
 

BLphqkCgCdX


#8 MAT

Polakker spiser pizza med ketchup… Ja, det gjør mange! Jeg har hørt at det er ganske utypisk… Men det smaker godt! 🙂

BAnINW5mnYx

#9 KRIGER
Polen ble invadert eller kjempet i opprør 43 ganger mellom 1600 og 1945.

BH17l5mh_Lt
bildet: Westerplatte, “Nigdy więcej wojny” betyr “Ikke mer krig”.
 
#10 GRUNNLOV
Den polske grunnloven var den første i Europa og den andre i verden.
 
BJSdNmWARvn

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 

Interessante museer og kunstgallerier i Krakow

Jeg er veldig interessert i kunst og når jeg reiser til en by, leter jeg etter steder hvor jeg kan se fotoutstillinger, skulpturer og malerier. Jeg liker også å besøke historiske museer for å få vite mer om området som jeg besøker. Jeg tror at det er viktig for mange som reiser, så jeg bestemte meg å skrive her litt om interessante gallerier og museer i Kraków. For noen dager siden skrev jeg om slike steder i Gdańsk også. Du kan lese om disse her.

Galeria Bunkier Sztuki – Plac Szczepański 3a
Nå finnes det over 350 verk på Bunkier. I tillegg har de ofte flotte samtidsutstillinger. En billett koster 12PLN, gratis inngang på tirsdager. Stedet er åpent fra tirsdag til søndag, stengt på mandager. Mer informasjon her.
 

BDQX6QAsmgS
BJX_zlXBveB

MOCAK – samtidsmuseet i Kraków, ul. Lipowa 4
MOCAK er et populær samtidsmuseet. Mange populære artister har sine utstillinger der. En berømt norsk fotograf Rune Eraker hadde sin utstilling der i 2014. En billett koster 10PLN. Stedet er åpent fra tirsdag til søndag. Mer informasjon her.

BJXYWJQgiVw
 
BLbHf76AODl
 
BLV5vO4hplh

Galeria Sztuki Polskiej – galleri av polsk kunst – Rynek Główny 3
Der kan dere se posle malerier fra 1800-tallet. En billett koster 16PLN. Mer informasjon finner dere her.

BLoB4O-jvX9
 
BLqcBjOAS7q

Muzeum Historyczne Miasta Krakowa
Hvis dere vil gjerne vite mer om Kraków og byens historie, er det verdt å besøke dette stedet. Museet har flere avdelinger og flere detaljer finner dere her.

_1i_jnmRb8
 
BKjCsV3jO5O

Muzeum Lotnictwa Polskiego – al. Jana Pawła II 39
Det er også verdt å besøke det Polske luftartsmuseet. På dette omfattende luftfartsmuseet finner dere sjeldne fly fra begynnelsen av 1900-tallet, bombefly fra andre verdenskrig og en høyteknologisk interaktiv utstilling. En billett koster 15PLN. Dere kan lese mer om museet her.

BIugsbfgIB8
 
BHp1ZNmhazT
 
BHK6SS-gC4W
 
Les gjerne om kafeer og puber i Kraków! Kos dere! 🙂
 
Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Gutter på tur i Polen

Hvis du ønsker deg et uforglemmelig utdrikningslag eller vil bare ha det moro med de beste vennene dine, her skal du finne noen tips. I dag er kanskje ordet utdrikningslag for mange gutter og menn synonymt med strippeklubb og kasino, ?men det finnes jo mange interessante alternativer. Og jeg skal gi dere noen grunner på hvorfor det er en flott idee å planlegge noe sånn i Polen. 🙂

Først og fremst, det er billigere å feste i Polen enn i Norge. Alkohol er mye billigere og det er mulig å leie en leilighet for et par dager uten å gå konkurs. 😉 Så dere skal ha mat, drikke og uteliv til en veldig god pris! Hvis dere velger Gdansk og Sopot, kan dere lese om de beste pubene og klubbene her og her.
 

BKK4TqQjON6

Men i tillegg til festing er det mange interessante aktiviteter, for eksempel paintball! I Gdansk kan dere spille i nærheten av skipsverftet, så ikke så langt fra gamlebyen: http://3townpaintball.pl/index.php/en og i Warszawa kan dere besøke Pif Paf.

BHl4PVNj-4y

Liker dere å kjøre gokart? Sopot er et godt sted å gjøre det på. De kan organisere private turneringer for alle organiserte grupper, basert på antall deltakere og hvor mye tid de har å bruke. Les mer her.

BEoXNqnu9dm
 
BEBK0ENu9Uy

Hva mer? Kanskje en klatrevegg? 🙂 I Gdańsk kan dere besøke Elewator som ligger i Droszyńskiego 15H gate. I Warszawa kan dere klatre for eksempel på Crux i Hoża 51 gate.

BFgWv-kvM3q
 

Hvis dere vil gjerne få mer adrenalin, kan jeg anbefale bungee jumping. 🙂 Et hopp i Gdansk koster bare 130PLN. Sjekk ut detaljer her: http://en.bungeejump.pl/#

BI5j7bfjGFt
 
4PEidZuXd6

Etter så mange attraksjoner, er det bra å spise noe helt fantastisk. Jeg anbefaler å besøke Whiskey on the Rocks i Sopot som jeg har skrevet om her. Hvis dere liker whiskey og deilig kjøtt, skal dette stedet være perfekt for dere. 🙂

BJr3B47gbfJ
 
BKILWtyA2qg

Kos dere masse i Polen! 😉

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Kinoer i Polen

Når det regner og blåser er det ikke så koselig å vandre rundt i byen hele tida! Etter å ha sett noen severdigheter er det alltid bra å kose seg med en kopp kaffe, en glass øl… eller å se en film! I Polen er vanligvis de engelske filmene bare med polske undertekster (noen kinoer tilbyr også engelske undertekster til noen filmer), uten dubbing, så hvis dere forstår engelsk, kan det være en god ide! 🙂 I dag laget jeg en liste av de beste stedene i Gdańsk og området, Warszawa, Kraków, Wrocław og Katowice hvor dere kan slappe av om kvelden.

Multikino
La oss begynne med de største kinoene. Multikino finnes i hver stor by og der kan dere alltid se de nyeste filmene. Reiser du til en polsk by og vil gjerne vite hvor Multikino ligger der? Her finner dere Multikinoer i: Gdańsk: Al. Zwycięstwa 14, Sopot: ul. Bohaterów Monte Cassino 63, Katowice: ul. 3 Maja 30, Kraków: ul. Dobrego Pasterza 128, Warszawa: ul. Złota 59 (Złote Tarasy-kjøpesenteret), Wrocław: ul. Powstańców Śląskich 2-4 (Arkady-kjøpesenteret), Poznań: ul. Półwiejska 42. En billett koster ca. 25PLN.

BKL4rL4hjAE
 
BI7ooRKB8SR
 
BIUf5QxB-e1

Kino KulturaKrakowskie Przedmieście 21, Warszawa
Kultura er en liten kino i Warszawa hvor jeg liker å se filmer på når jeg er i byen. Intim, varm atmosfære er perfekt for de som liker ikke å se lange reklamer før filmen starter og mange folk rundt seg. I Warszawa finnes det mange små kinoer og hele listen kan dere se her.

BK3QWE8Dnq3
 
BEwOPBpSGy9

Kino Pod Baranami – Rynek Główny 27, Kraków
Lignende kinoer kan dere finne i hver polsk by. I Kraków kan dere se filmer i Kino Pod Baranami som finnes i nærheten av gamlebyen. Dere kan også besøke en av disse små kinoene: http://www.kinastudyjne.pl/old/kina/Krakow.html

BB8qS1NwAh1
BBKMAQenR1O

Kino Nowe Horyzonty – ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, Wrocław
I Wrocław er det verdt å besøke Nowe Horyzonty. På nettsiden kan dere finne en list av filmer med engelske undertekster! En billett koster mellom 13 og 23PLN.

Kino Światowid – ul. 3 Maja 7, Katowice
Den siste kinoen ligger i Katowice. Billettene her har også rimelige priser og det er veldig koselig der inne!

BKvqRc0Bhgp
 
Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Nalesniki, mizeria, kopytka… Mer om polsk mat!

For noen uker siden skrev jeg om 5 ting som man bør smake på i Polen, men det er jo flere ting som er verdt å prøve 🙂 Har dere hørt om eller smakt på disse rettene?

Bildet: Fotolia

Rosół
La oss starte med en polsk suppe! Rosół ligner på kylling-nudelsuppen. Det finnes også gulrøtter og persille i den. Alle ingredienser bør alltid være frisk! Mange sier at en varm kopp rosół kan kurere alt fra en rennende nese til en bakrus 😉

BLQ3j0eArov

Rød Barszcz
Vi holder oss i suppeverden 🙂 Barszcz er rødbete suppe som vanligvis serveres som forrett på julaften. Mange serverer det med små pierogi som vi kaller “uszka”.

BKLkAlZA9qa
 
Mizeria
Fantastisk agurksalat som serveres ofte med kjøtt og poteter. Først bør du skjære og salte noen agurker for å trekke ut vannet. Da hogger du opp litt løk og dill. Etterpå blander du hele sammen med fløte eller yoghurt.
 
BIAjoDXBcYQ

Kompot
Kanskje noe å drikke nå? 🙂 Slukk tørsten med litt hjemmelaget fruktjuice. Kompot lages ved å koke frukt med sukker, for eksempel epler, plommer, krisebær osv. Det er en god måte for å bruke opp overmoden råvarer. Vi drikker juicen avkjølt.
 

BKfprEfDRN6

Kabanosy
Kabanos, som er også kjent som kabanosy, er en type av polsk pølse. Denne type pølse er normalt laget av svinekjøtt, men oksekjøtt, lam, kalkun eller kylling kan også brukes. Kabanosy kommer i mange forskjellige størrelser. Mange liker kabanosy fordi det har en tendens til å ha en røykfylt smak, og det kan holde i lang tid uten å ødelegge.

BKa3YTDBr5v


Kopytka

Kopytka er små potet dumplings, noe som ligner kanskje litt på gnocchi. Disse dumplings er kokt i vann for å koke dem, og etterpå ofte stekt lett i smør.
 

BLJXVpegAFV


Naleśniki

Polske pannekaker som spises med alt du ønsker deg 🙂 Dere kan være søte – med sjokolade, frukt eller syltetøy, og de kan også serveres med skinke, ost og andre forskjellige ting. I Polen kan du prøve dem på Manekin som finnes i forskjellige polske byer og alle steder som har Naleśnikarnia i navnet 🙂

BLQ50-fFSON


Krokiety

Det ligner litt på naleśniki, men er litt annerledes og vanligvis med kjøtt, sopp og kål. Det serveres med rød barszcz også.
 

BJkbeYUjtE2


Pączki

Og kanskje noe søtt til slutt? Du vil aldri gå tilbake til vanlige donuts etter å ha prøvd polske pączki 😉 De er fylte med forkjellige varianter av syltetøy, pudding, søt ost eller sjokolade.
 

BBfdDiENtWr

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Museer og kunstgallerier i Gdansk

Jeg er veldig interessert i kunst og når jeg reiser til en by, leter jeg etter steder hvor jeg kan se fotoutstillinger, skulpturer og malerier. Jeg tror at det er viktig for mange som reiser, så jeg bestemte meg å skrive her litt om slike steder i Gdańsk, Sopot og Gdynia. Hvis dere er glade i kunst, er disse verdt et besøk 🙂

Centrum Sztuki Współczesnej “Łaźnia” – samtidskunst museet
Dette stedet har 2 filialer i Gdańsk. En ligger i Jaskółcza 1 gate og den andre – i Strajku Dokerów 5 gate. Begge tilbyr masse interessante utstillinger. Noen ganger har de konserter og filmvisninger der også. Billetter koster fra 5 til 12 PLN

BCHw9UjBs1S
 
BCcUhdMhs-5
 
-boBvwhsyR
 

Gdańska Galeria Miejska
Dette kunstgalleriet har også flere filaler i Gdańsk: Gdańska Galeria Miejska 1 (ul. Piwna 27/29), Gdańska Galeria Miejska 2 (ul. Powróźnicza 13/15) og Gdańska Galeria Güntera Grassa (ul. Szeroka 34/35, 36, 37 – Grobla I 1/2). Kunstnere fra hele verden har sine utstillinger der. Inngang er vanligvis gratis.
 

BEJZSqKSOVW
 
BLJ3nw_B_zr
 
BBW5r2UFETa
 

Zielona Brama (Den Grønne Gaten) – Gdańska Galeria Fotografii
Zielona Brama, som er en av gatene i gamlebyen, er avdeling av det nasjonale museet. Der kan dere gå for å se flotte fotoutstillinger.
 

BLFxLQPjzER
 
BHzlS6cjoqL
 
wHYWPWiPT5
 

Muzeum Narodowe w Gdańsku – Toruńska 1 gate – oddział sztuki dawnej (gammel kunst)
I tillegg till museer for samtidskunst, er det også mulig å finne noe annet i Gdansk. Hvis dere har lyst til å se kunst fra gamle dager, er dette stedet perfekt for dere.
 

BJQq58yAwuC
BKVf7XTjM0l
 

Państwowa Galeria Sztuki i Sopot – Plac Zdrojowy 2
Det er også verdt å vite om dette galleriet som ligger i Sopot. Det er et ganske stort sted og veldig ofte har de veldig interessante utstillinger der. Billetter koster 10 PLN.
 

BICmfG9gxmG
 
BGCCsBJzQhu
 
BE0s9jJTQje

Har dere allerede besøkt disse galleriene? 🙂 Les gjerne om de beste stedene å drikke kaffe på i Gdansk, Sopot og Gdynia her.

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top