Trippel Fest i Tri-City: Opplev Sommervibber i Gdańsk, Gdynia og Sopot

I hjertet av den polske kysten langs Østersjøen, skjuler tre byer – Gdańsk, Gdynia og Sopot – et mangfold av sommerattraksjoner og kulturelle begivenheter. Sammen danner de det kjente Tri-City, og i juli 2023 inviterer de til en måned fylt med spennende arrangementer. Her er en oversikt over hva du kan oppleve i hver av disse byene.

Bildet: Eurosport

Gdańsk

Baltic Sail (7. – 10. juli 2023)

Etter å ha besøkt Shakespeare-festivalen, bør du ikke gå glipp av den spektakulære samlingen av seilskuter i Gdańsk. The Tall Ships Rally er et årlig arrangement som bringer imponerende seilskuter fra hele verden til Gdańsk. Med en rik maritim historie, er dette en ideell beliggenhet for å nyte skjønnheten og majesteten til disse fantastiske skipene.

Tattoo Konwent (29. – 30. juli 2023)

For de som er interessert i kroppsuttrykk og kunst, er Tattoo Konwent i Gdańsk et must-besøk. Denne tatoveringskonvensjonen tiltrekker seg noen av de mest talentfulle tatoveringskunstnerne fra Polen og rundt om i verden. I tillegg til tatoveringsøkter, inkluderer konvensjonen også live musikk, kunstutstillinger, og et variert program med arrangementer.

Volleyball Nations League (19. – 23. juli 2023)

For sportsentusiaster, vil Volleyball Nations League i Gdańsk tilby en uforglemmelig opplevelse. Dette er en av de mest prestisjetunge internasjonale volleyball-turneringene, og Gdańsk har gleden av å være vertskap for noen av kampene. Se noen av verdens beste volleyballag konkurrere mot hverandre i spennende og høyenergiske kamper.

Shakespeare Teaterfestival (26. juli – 6. august 2023)

Gdańsk er kjent for sin rike historie og er også vert for den prestisjefylte Gdańsk Shakespeare Festival. Festivalen er en av Polens mest betydningsfulle kulturelle hendelser og tiltrekker seg ledende teatergrupper fra hele verden. Her kan du nyte en eklektisk blanding av teaterstiler og genrer, fra tradisjonelle tolkninger av Shakespeares verk til moderne forestillinger inspirert av forfatterens tematikk og karakterer.

Gdynia

Gdynia Seilingsdager (3. – 30. juli 2023)

I Gdynia vil nesten en hel måned være dedikert til seiling og vannsport. Gdynia Seilingsdager, nå i sin 24. utgave, finner sted i Gdynia marina og vannet i Gdansk-bukten. Det omfattende programmet inkluderer verdens- og europeiske mesterskap, Polboat Yachting Festival-utstillingen og mange aktiviteter for ungdommer på Gdynias strender.

Gdynia Seilingsdager er en av de viktigste seilearrangementene i Østersjøbassenget. Hvert år i juli kommer omtrent tusen seilere fra hele verden til Gdynia for å konkurrere i rundt 20 regattaklasser.

Sopot

Hesteløp 2023 ( 8. – 9. juli, 15. – 16. juli, 22. – 23. juli 2023)

I Sopot kan du oppleve det unike ved hesteløp i en vakker kystby. Sopots hesteløp tiltrekker seg store folkemengder til Hipodrom hver juli. Spenningen er enorm, og selv om løpene er korte, følger hver tilskuer nøye med på situasjonen på banen.

Bildet: Pixabay

Trippelby-regionen er et ideelt reisemål for de som søker kulturell rikdom, maritime eventyr og spennende sportsbegivenheter. Med sin unike blanding av historie, kultur og natur, gir Gdańsk, Gdynia og Sopot besøkende en sjanse til å skape minner som vil vare livet ut. Enten du er en teaterentusiast, en seileentusiast eller en hesteveddeløpsfan, Trippelbyen har noe for alle denne sommeren.

Musikkfestivaler i Polen: Et Mekka for Musikkelskere i Sommeren 2023

Når sommersolen begynner å varme opp den europeiske kontinentet, våkner musikkelskere til muligheten for å utforske noen av de mest spennende og eklektiske musikkfestivalene som finner sted. Hvis du er på jakt etter et reisemål som kombinerer rik kultur, historisk sjarm og en pulserende musikkscene, trenger du ikke lete lenger enn Polen. Med en arv som strekker seg fra Chopin til moderne dags rock og elektronisk musikk, har Polen en dyp musikalsk sjel som forsterkes hver sommer gjennom et mylder av musikkfestivaler.

Bildet: Pixabay

I sommeren 2023 byr Polen på en overflod av musikkfestivaler som spenner over ulike sjangre og stiler. Fra ikoniske internasjonale handlinger til lovende lokale talenter, fra majestetiske symfonier til høyenergisk elektronisk musikk – det er noe for alle og enhver. La oss dykke inn i de musikalske skattene som venter på deg i Polen i sommeren 2023.

Open’er Festival

Hvor? Gdynia-Kosakowo Airport, Gdynia, Polen

Når? 28. juni – 1. juli 2023

Billetter: Fra 479 PLN

Nettside: https://opener.pl/en

Open’er Festival er en av de største og mest anerkjente musikkfestivalene i Polen, og tiltrekker seg internasjonale superstjerner og tusenvis av musikkelskere fra hele verden. Festivalen finner sted på Gdynia-Kosakowo Airport og byr på en rekke musikksjangre, inkludert rock, pop, og elektronisk musikk.

Fremtredende artister:

 • Lil Nas X
 • Lizzo
 • David Kushner
 • Arctic Monkeys
 • Labrinth
 • Kendrick Lamar

 

FEST Festival

Hvor? Śląski Stadion, Katowice, Polen

Når? 9. – 13. august 2023

Billetter: Fra 469 PLN

Nettside: https://festfestival.pl/en/

Forbered deg på en utrolig opplevelse i Chorzów, en by med rik historie og levende kultur. Fest Festival, satt i Silesian Park, er et sted hvor musikk møter kunst, og hvor hjertene av festivalfans finner glede. Og mens du er der, ikke glem å utforske selve Chorzów – byen har mye å tilby.

Fremtredende artister:

 • The Chemical Brothers
 • ARON
 • Ferg
 • Kalush Orchestra
 • Two Feet
 • Yungblud

 

Sunrise Festival

Hvor? Podczele, Kołobrzeg, Polen

Når? 21. – 24. juli 2023

Billetter: Fra 299 PLN

Nettside: https://sunrisefestival.pl/en/

Kołobrzeg, baby! Dette er ikke bare et sted, det er en tilstand av sinn. Sunrise Festival er som å bevege seg inn i en annen dimensjon hvor elektronisk musikk regjerer og soloppgangen er en guddommelig hyllest. Tenk deg å danse på stranden til daggry med bølgene som klapper i bakgrunnen. Det blir ikke bedre enn dette!

Fremtredende artister:

 • Alok
 • John Newman
 • Paul Van Dyk
 • Vintage Culture
 • KSHMR

 

Audioriver Festival

Hvor? Plock, Płock, Polen

Når? 28. – 30. juli 2023

Billetter: Fra 130 PLN

Nettside: https://www.audioriver.pl/en/

Audioriver er en populær musikkfestival som fokuserer på elektronisk musikk, og tiltrekker seg topp DJs og produsenter fra hele verden.

Fremtredende artister:

 • Buhhaj
 • CC:DISCO!
 • Holoe

 

Pol’and’Rock Festival

Hvor? Czaplinek-Broczyno lufthavn, Polen

Når? 3. – 5. august 2023

Billetter: Gratis

Nettside: https://en.polandrockfestival.pl/

Hva skjer når du blander Woodstock og Polen? Du får Pol’and’Rock Festival! Dette er ikke bare en festival, det er en bevegelse, et sted hvor musikk og frihet flyter fritt. Og det beste? Det er helt gratis! Manowar og The Prodigy er noen av gigantene som vil rocke scenen. Husk å ta med et telt og et åpent sinn, for dette er en vill, men vakker opplevelse.

Fremtredende artister:

 • Apollo 440
 • Biohazard
 • Drain
 • Epica

 

OFF Festival

Hvor? Dolina Trzech Stawów, Katowice
Når? 4. – 6. august 2023
Billetter: Fra 269 PLN
Nettside: https://off-festival.pl/en/

For de som liker alternativ og indie-musikk, er OFF Festival i Katowice et must. Det er som å oppdage skjulte musikalske skatter i en urban jungel.

Fremtredende artister:

 • Slowdive
 • Pusha T
 • Spiritualized

 

Clout Festival

Hvor? Warszawa
Når? 8-9. juli 2023
Billetter: Fra 345 PLN
Nettside: https://www.clout.pl/en/index

Hvis urban kultur og hip-hop er din greie, kan du ikke gå glipp av Clout Festival i Warszawa. Denne byen er som en rå diamant, og festivalen er intet unntak.. Legg til noen street food trucks og lokal kunst, og du har oppskriften på en fantastisk tid.

Fremtredende artister:

 • Kankan
 • Kodak Black
 • Lil Uzi Vert
 • Rae Sremmurd

 

Med en så imponerende rekke musikkfestivaler å velge mellom, er Polen uten tvil stedet å være i sommeren 2023 for alle musikkelskere. Fra Opener i Gdynia, til de elektrifiserte rytmene på Sunrise Festival i Kołobrzeg, er det noe for enhver smak.

Å delta på en musikkfestival er ikke bare en mulighet til å se dine favorittartister opptre live, men også en sjanse til å utforske Polens vakre byer, møte mennesker fra hele verden og oppleve den unike atmosfæren som bare en utendørs festival kan tilby.

Så, pakk solkremen, ta med deg vennene dine, og forbered deg på en uforglemmelig musikalsk opplevelse i hjertet av Europa. La Polens rike kultur og pulserende musikkscener være lydsporet til ditt sommereventyr i 2023!

Ha en strålende festival-sommer i Polen!

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Dual Dental Clinic i Gdańsk – din moderne tannlege

Reklame |

Har du noen gang lurt på hvordan du kan kombinere et tradisjonelt, solid tilnærming til tannbehandling med den nyeste teknologien? Dual Dental Clinic, som ligger i Gdansk, gjør nettopp det! I denne artikkelen forteller vi deg på en enkel måte hva som gjør denne klinikken så spesiell. 

 

Klinikkens historie

Dual Dental Clinic ble grunnlagt med tanke på pasienter som søker topp tannpleie og forventer de mest moderne løsningene. Samarbeidet mellom to anerkjente spesialister, tannlege Adrian Kiepuszewski og MSc tech. dent. Krzysztof Antoszewski, førte til etableringen av en klinikk som tilbyr et bredt spekter av tjenester. Dette stedet ble opprettet ved å kombinere en tannklinikk og et dentallaboratorium for å sikre den høyeste standarden på utførte prosedyrer. De trenger ikke å stole på eksterne leverandører; de gjør alt på stedet, noe som betydelig fremskynder hele prosessen. Og alt dette takket være bruk av den nyeste utstyr og teknologi.

 

Tannhelse team 

En sentral figur i teamet er tannlege Adrian Kiepuszewski, som spesialiserer seg på tannkirurgi, implantologi og estetisk tannpleie. Han har rikelig erfaring med behandling av kompliserte tilfeller. En annen person av teamet er Krzysztof Antoszewski, en mester i dental teknologi og leder av DUAL Lab, som er en anerkjent tannkeramiker. Han spesialiserer seg på å lage porselensfasetter og andre protetiske arbeider av høy estetikk, kombinerer avansert digital teknologi med tradisjonelt håndverk. De jobber sammen, noe som betyr topp kvalitet og presisjon. Dual Dental Clinic-teamet inkluderer også andre tannleger, tannpleiere, tannhjelpere og dentale teknikere som bruker digitalisering og avansert teknologi.

 

Estetisk tannpleie

 1. IndiviDUAL skallfasetter: På Dual Dental Clinic er skaping av fasader som å lage små mesterverk. De kombinerer den nyeste teknologien med nøyaktig håndarbeid, og bruker over 20 forskjellige porselen pulver, noe som gir et bredt spekter av farger og mønstre. Datamaskinanalyse av bittet og prøvemontering sikrer at hver detalj er på plass.
 2. Digitalt smilprosjekt (DSD), Bellus, Wax-up, Mock-up: Når det gjelder å fornye smilet, bruker klinikken innovative dataprogrammer for å se hvordan alt vil se ut før de begynner. Dette lar deg tilpasse designet nøyaktig til hva du vil ha.
 3. Bonding: En metode der spesiell komposittresin brukes for å forbedre utseendet på tennene. Det kule er at alt skjer i ett besøk, og tennene ser supre ut, uten behov for sliping.
 4. Tennbleking: Dual Dental Clinic tilbyr to blekemidler: en skinnemetode der pasienten bruker individuelle skinner med blekemiddelgel hjemme, og lysbleking som utføres på klinikken og gir resultater i en enkelt økt.
 5. Gummy Smile Correction: Hvis tannkjøttet ditt er for synlig når du smiler, kan klinikken hjelpe. De gjør dette ved hjelp av spesialverktøy eller botox for å få tannkjøttet og tennene til å se proporsjonale og naturlige ut.

 

Implanter 

Dual Dental Clinic er implantater plassert med ekstrem presisjon takket være digital navigasjon og individuelle implantatguider. Klinikken bruker det sveitsiske Straumann-implantatsystemet, kjent for sin uovertrufne kvalitet, bekreftet av over 60 års tradisjon. Pasientene får livstidsgaranti på implantatene, noe som understreker tilliten til deres holdbarhet. Klinikken gir også omfattende postoperativ pleie, inkludert utstedelse av et implantatpass, og bruker PRF-prosedyren for å fremskynde helbredelse. 

 

Protetikk 

Dual Dental Clinic er kjent for sin erfaring innen protetikk, der moderne teknologi støtter prestasjonen av utmerket estetikk og funksjonalitet. Digitale ansiktsscanninger gir perfekt tilpasning av proteser. Klinikken tilbyr et bredt spekter av protetiske løsninger, fra midlertidige til permanente, produsert på basis av digitale skanninger. Spesiell oppmerksomhet rettes mot planlegging, tilpasning og tetthet av protetisk arbeid. 

 

Helhetlig omsorg og medisinsk turisme 

Dual Dental Clinic er et sted hvor pasienter kan dra nytte av et komplett utvalg av tannbehandlingstjenester – fra grunnleggende behandling til avanserte prosedyrer som implantater, protetikk eller estetisk tannbehandling, inkludert skallfasetter og bonding. Klinikken legger stor vekt på medisinsk turisme og tilbyr støtte for utenlandske pasienter, inkludert transport fra flyplassen. De snakker engelsk og norsk og vil gjerne hjelpe deg med alt 😊 

 

Individuell tilnærming og ærlighet 

Hver pasient behandles individuelt på Dual Dental Clinic. Klinikken tilpasser tilbudet til pasientens behov for å sikre høyest kvalitet på tjenestene. Videre er prisene i NOK de samme som i PLN, noe som er gunstig for pasienter fra Norge. 

 

Støttet av EU-fond 

Det innovative behandlingssystemet ved Dual Dental Clinic har blitt anerkjent av EU-fondskommisjonen, som har tildelt den støtte som en av de beste utviklingsprosjektene innen medisinsk industri. Klinikken og laboratoriet er for tiden noen av de mest teknologisk avanserte fasilitetene av denne typen i Polen. 

 

Møt Kellys historie 

Kelly kommer fra Texas. Kjæresten hennes er en speedway-racer, så hun er ofte i Polen. En dag, mens hun lette etter et kult sted for bilder, kom hun over Dual Dental Clinics Instagram og bestilte en konsultasjon. Og å få skallfasetter tok bare 1,5 uker.

 

Facebook 

Instagram

Nettside 

 

Adresse: 

Dual Dental Clinic 

Stanisława Lema 2/8U

80-126 Gdansk 

 

Kontakt: 

Tlf: +48 572 274 819 

E-post: [email protected]

 

Åpningstider: 

Mandag-fredag: 9:00-20:00 

Lørdag: 10:00-14:00

Gdansk, Sopot og Gdynia med Barn: Et Sommerparadis Vent på Deg!

Hei! 👋 I dag har jeg noe skikkelig spennende for dere – jeg skal ta dere med til mitt nye favorittsted på planeten – Trójmiasto i Polen! Det er som om noen sa: “La oss ta alt som er gøy og kult, og klemme det inn i ett sted!” Og, mine venner, hvis dere reiser med barn, hold dere fast, for dette er som en skattekiste av moro! 🚀

Bildet: Pixabay
 1. 🌊 Gå For et Strand-Bonanza: Først, la oss snakke strender. Ah, Sopot – du skjønne, du deilige. Hodet til Sopot for en skikkelig stranddag. Ta med bøtte og spade, for barna kommer til å bygge sandslott som det ikke er noen i morgen. Det kribler i tærne bare jeg tenker på det!
 2. 🌳 Ta en Skogseventyr i Oliwa Park: Dere lurer sikkert på, “men hva om barna blir lei av stranden?” Aldri frykt! Ta turen til Oliwa Park i Gdańsk. Dette stedet er som en eventyrbok kommet til liv. Gamle trær, en nydelig bekk og – vent på det – en gigantisk katedral med et berømt orgel. Det er som om naturen og kulturen hadde en fest og inviterte oss alle.
 3. 🚢 Bli en Pirat for en Dag: Gdańsk har en rik sjøfartshistorie, og det beste er at dere kan være en del av den. Gå ombord på et autentisk piratskip og seil langs Motława-elven. Ikke bli overrasket om barna begynner å snakke som Jack Sparrow etterpå – det er piratfeber!
 4. 🚂 Tsjoo-Tsjoo! Gdynia og Dets Vidunderlige Vitenskapssenter: Gdynia er som en boks med sjokolade – dere vet aldri hva dere kommer til å få (takk, Forrest Gump). Men en ting er sikkert: Experiment Science Center er et must. Her kan barna leke med vitenskapelige eksperimenter og bli små Einsteins!
 5. 🍦 Ikke Glem Iskremen: Okei, en liten hemmelighet mellom oss: polsk iskrem er MAGISK. Det er som om de har fanget smaken av lykke i en kule iskrem. Så, etter en dag med oppdagelse, unn dere noe søtt.
Bildet: Pixabay

Kjære venner, dette er bare toppen av isfjellet. Trójmiasto er et magisk sted som gir dere og barna en sommer fylt med eventyr og glede. Dere kommer til å forlate med et hjerte fylt med minner og en koffert full av latter. 🎉🎈

Vi sees i Trójmiasto! Ha en fantastisk reise! 🇵🇱💖

Hva skjer i Gdansk, Sopot, Gdynia i juni 2023?

Trójmiasto, sammensatt av Gdańsk, Sopot og Gdynia, vil være vert for en rekke fascinerende begivenheter i juni. Fra musikk og film til finans og mat, det er noe for enhver smak. Her er noen av høydepunktene.

Bildet: Pixabay

 

Metallica & Symphony

Hvor? Baltisk filharmoni, Ołowianka 1, 80-751 Gdańsk

Når? 24. juni 2023

Billetter: 115-160 PLN

Nettside: HER

Det verdenskjente Metallica-hyllestbandet SCREAM INC. sammen med symfoniorkesteret fra Odessa under ledelse av Vitaly Kovalchuk vil besøke polske konserthus igjen!

 

Sopot Film Festival

Hvor? Multikino Sopot, BOTO Teater, Wybrzeże Teater, 3 siostry Clubogallery

Når? 3.-11. juni 2023

Billetter: 20 PLN

Nettside: HER

Den årlige Sopot Film Festival tilbyr et bredt spekter av filmer fra hele verden. Festivalen er kjent for sin eklektiske blanding av filmkunst, og inkluderer både uavhengige og mainstream-filmer. I år kan du også se flere skandinaviske filmer. HER er et programm

 

Vindegustasjon – 4 glass

Hvor? Skarbnica win wine&more, ul. Parkowa 14, Gdynia Mały Kack

Når? 2. juni, 7. juni, 9. juni, 10. juni, 16. juni, 23. juni, 30 juni 2023

Billetter: 65-149 PLN

Nettside: HER

For vinelskere, tilbyr Trójmiasto spesielle degustasjoner av vin fra flere land. Deltakerne vil ha muligheten til å smake fire forskjellige typer viner og lære mer om denne populære druen.

 

Seil Mesterskap for kvinner

Hvor? Sopot-moloen

Når? 24.-25. juni 2023

Dette årlige mesterskapet er et høydepunkt for seilere over hele verden. I år vil det være vert for kvinnelige seilere, og lover å være en spennende konkurranse.

 

Kurotets dag på moloen og paraden

Hvor? Sopot-moloen

Når? 9.-11. juni 2023

Billetter: Grattis!

Nettside: HER

Denne festlige begivenheten feirer sommerens ankomst i Trójmiasto med et stort utvalg av aktiviteter. Høydepunktet er paraden, som vil inneholde en fargerik blanding av kostymer og flytende båter.

Vi håper å se deg i Trójmiasto i juni!

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Barnas dag – gratulerer med dagen!

Endelig har den mest forventede dagen for mange av oss ankommet. Jeg snakker selvfølgelig om Dagen for Barna! Det er en dag full av moro, latter og ubekymret lykke, som vi feirer hvert år den 1. juni her i Polen.

Bildet: Pixabay

I Polen er Barnas dag virkelig en spesiell tid. Foreldre og lærere prøver å få denne dagen til å være unik og uutslettelig i hvert barns minne. Gårdsplasser forvandles til fantastiske lekeplasser, skoler arrangerer konkurranser, spill og forestillinger, og familier går på utflukter til parker, zoo eller fornøyelsesparker. Det er en dag når det ikke er plass for kjedsomhet!

Så i dag, når jeg ser ut av vinduet og ser barn løpe med ballonger og iskrem i hendene, kan jeg ikke hjelpe, men smil. Jeg blir minnet på min egen barndom og den uendelige gleden jeg følte på denne dagen. Jeg kjenner meg selv litt nostalgisk, men på en god måte, vet du?

Bildet: Pixabay

For å feire denne dagen ønsker jeg å dele med dere et vakkert norsk barndomsordtak som jeg nylig kom over: “Bare det beste er godt nok for et barn”. Jeg synes det er et perfekt sitat for denne anledningen. La oss alltid huske å gi barna våre det beste vi kan – ikke bare materielt, men også vår tid, kjærlighet og oppmerksomhet.

Så, kjære lesere, la oss feire Barnas dag sammen! Selv om vi er voksne, la oss huske barnet inne i oss, la oss huske vår barndoms gleder og drømmer.

Til alle små og store barn der ute – Gratulerer med dagen! Måtte denne dagen fylle deg med latter, glede og drømmer. Husk alltid at verden er et sted fullt av mirakler, og at hvert øyeblikk kan bringe noe fantastisk. Lykke til på dine eventyr og drømmer!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top