Interessante kulturarrangementer i Polen – juli 2019

Sommersesongen er åpen. Været er perfekt for alle disse som elsker høye temperaturer, ønsker seg sol og litt vind i fjeset og har lyst på ferie med kultur i Polen. I tillegg til vanlig sightseeing er det jo mye å se og høre på her. Konsert, utstilling eller teater – hva velger du? 

 

Bildet hentet fra: Fotolia

 

Festivalen “Musikalske hager” 

Hvor? Warszawa, Dziedziniec Wielki Zamku Królewskiego

Når? 30/06-28/07-2019

 

 

Festivalen “Musikalske hager” ble organisert for første gang i 2002 og har blitt organisert til i dag. Det er en skikkelig fest for disse som pleier å høre på klassisk musikk. Hvert år er festivalens program fylt med mange forskjellige musikkarrangementer. Man har en anledning til å høre på konserter samt se på retransmisjoner av ulike operaer og balletter eksempelvis fra The Metropolitan Opera. Og alt dette skjer i den store borggården av Kongeslottet i Warszawa, under et stort, klimatisert telt, der det finnes plass for 1000 personer. Festivalen har som mål å fremme ulike europeiske kulturer. I år er fransk musikk en av hovedemner. I tillegg skal det være et spesielt program dedikert til Leonardo da Vinci. I år minner festivalens organisatører om hans 500 års dødsjubileum. Stemningen er fantastisk der, også på grunn av beroligende og fargerik sceneri. Borggården blir jo dekorert med tusener av blomster. Slikt var det i fjor:

 

 

Bilder kommer fra festivalens offisielt nettsted. 

Mer informasjon finner man her

 

Musikkfestival EtnoKraków / Veikryss 

Hvor? Kraków / Avhengig av arrangement 

Når? 02-07/07.2019

 

 

Hvis klassisk musikk ikke nødvendigvis er noe som dere liker, kommer jeg med et alternativ, men i Kraków. Alle musikkentusiaster som foretrekker folketoner bør dra dit på begynnelsen av juni for å delta i en skikkelig stor musikkfest. Over 100 artister fra ulike land og kontinenter, 20 konserter, forskjellige verksted samt netter med dans er noe man kan forvente i år. Stjerner fra Serbia, Aserbajdsjan og Iran. Det ble også tilrettelagt et spesielt etno-program for barn. Alle arrangementer knyttet til festivalen kan man sjekke her. Festivalen skal arrangeres for 21. gang. Se hvor mye moro man hadde i Kraków i fjor:

 

 

 

Festivalens offisielt nettsted finner man her

 

Utstilling – Maurs portretter 

Hvor? Poznań, Palmiarnia Poznańska, Matejki 18

Når? 11/06-31-08.2019

 

Ikke alle trenger jo musikk om sommeren. Vi er så ulike. Derfor vil jeg merke at i Poznań har man en anledning til å se en ganske uvanlig utstilling som kan vekke oppmerksomhet ikke bare blant biologer, men alle som kan beskrives som nysgjerrige, for eksempel barn. Maur er ikke nødvendigvis dette individet som vi gjerne kommer i nær kontakt med. Man assosierer den hovedsakelig med ubehageligheter i løpet av pikniken. Slikt er det med insekter, dessverre. Denne gangen er det imidlertid ganske ufarlig å møte maur og nærme seg den. I Palmiarnia Poznańska er det mulig å se fascinerende bilder av Kamil Stajniak ANTonio Photography som viser maurs portretter. 

I tillegg til denne utstillingen er det tallrike interessante planter, sukkulenter, palmer, fisk og insekter som vises der. Besøk Poznań Palmehus! 

 

 

 

Åpningstider:

fra tirsdag til lørdag – 09:00 – 17:00 (kassen er åpen til kl. 16.00)

søndag og høytidsdager – 09:00 – 18:00 (kassen er åpen til kl. 17.00)

 

Flere informasjoner finner man her  

 

 

Gateteaterfestival FETA 2019

 

Hvor? Gdańsk

Når? 11-14/07-2019

 

De som leter etter fargerik helg, fylt av attraksjoner og kuriositeter, folklore fra ulike land og stemning av en evig fest bør fly, dra, reise eller gå (hvis det er mulig) til Gdańsk i juni. Snart arrangeres det Gateteaterfestival FETA 2019 der! I praksis betyr det 4 dagers fest, 20 teatre fra 8 land: Polen, Russland, Hviterussland, Frankrike, Italia, Spania, Danmark, Nederland, og ca. 70 ulike framstillinger. Årets hovedattraksjon er skuespillet “Muaré Experience” som er en blanding av rockkonsert og akrobatiske øvelser. Det skal være både et musikalsk og  koreografisk show. Bli med! Og igjen bilder fra i fjor.

 

 

Billetter må kjøpes for å delta i følgende skuespill:

 

Vincent de Rooij & Daan Mathot “OFF” (Nederland)

kan kjøpes i kassen ved Plac Wałowy (12.07) og i kassen i parken ved Św. Barbary gate (13-14.07).

 

Toti Toronell / Laitrum Teatre “Micro-Shakespeare” (Spania) 

kan kjøpes i kassen w i parken ved Św. Barbary gate (13-14.07)

Obs! Skuespill skal holdes på engelsk! 

 

FINALEN: Duchamp Pilot + Voala „Muaré Experience” (Spania) 

kan kjøpes:

11-12.07 i kassen ved Plac Wałowy og ved gaten Śluza 3,

13-14.07 i kassen w i parken ved Św. Barbary gate og på Targu Węglowym (no. Węglowy torget) samt i informasjonspunktet  ved Plac Zebrań Ludowych (14.07 en time før skuespillet.

Kassene skal åpnes en time før det første skuespillet hittil billetter blir utsolgt. 

 

Voksenbillett koster 5 zloty.

 

Alt skal skje i dette området:

 

Her finnes det festivalens program

Mye om festivalen finnes også  her

 

 

Natalia Mazur

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Litt om Westerplatte

I dag skriver vi om et sted like ved Østersjøens kyst som har en spesiell plass i verdens historie. En halvøy hvor elven Wisła renner ut i Gdańska havnekanal. Vi snakker selvfølgelig om Westerplatte, et historisk sted full av minner og et viktig symbol av polakkers heroisme.

Bildet: Fotolia

 

For dem som trenger en forklaring kommer vi med en liten historisk bakgrunn 🙂

 

Det er stedet hvor det første slaget i Europa under andre verdenskrig fant sted. På dette stedet begynte den heroiske forsvaret av kysten 1. september 1939. Da Tyskland innledet felttoget i Polen i 1939 var dette det første stedet som ble angrepet. Slaget ble innledet ved et bombardement fra det tyske fartøyet «Schleswig-Holstein».

View this post on Instagram

#Gdańsk #westerplatte

A post shared by Szymon zoltowski (@zoltowskiszymon) on

 

7. september bestemte den polske kommandanten – major Henryk Sucharski – om kapitulasjon. Polakkene manglet ammunisjon, vann og medisinsk utstyr. Slaget om Westerplatte var begynnelsen av andre verdenskrig – den millitære konflikten som involverte de fleste av verdens nasjoner og resulterte i 70 millioner drepte. Warszawa kapitulerte 27. september.

 

Ruinene av kasernene og vakthusene på Westerplatte står fremdeles og er et viktig minnested.

 

View this post on Instagram

#westerplatte #wycieczka #zielonaszkoła

A post shared by WireK_Youtube (@wireq_yt) on

 

I suvenirbutikker finnes det interessante og uvanlige ting som dere kan kjøpe, for eksempel gassmasker som ligner på disse fra 1930-tallet 🙂

 

Hvert år organiseres det offisielle seremonier på Westerplatte – med de viktigste politikerne i Polen.

I dag kan dere finne mange besøkende der. Hele stedet er godt ivaretatt. Ofte finnes det en utendørs utstilling der som presenterer historien til Westerplatte. Gamle forstørrede bilder, et kart og detaljerte beskrivelser viser stedets historie på og hjelper å forstå hva som skjedde for nesten 80 år siden.

 

Men Westerplatte i dag er også en spennende plass for å ta spaserturer. Det finnes masse grønne områder, en bred promenade og ulike imponerende monumenter.

 

Under det viktigste monumentet finnes det en sitat som tilhører paven Johannes Paul II som betyr på norsk mer eller mindre: «Hver av dere, mine unge venner, finner deres egen Westerplatte. Noen oppgaver, verdier eller regler som må forsvares – for deg selv og for andre.»

 

Like ved monumentet finner dere også en tekst som betyr: «aldri mer krig» 🙂

 

Hvis dere vil reise til Westerplatte, kan dere ta buss nummer 106 eller 138 fra sentralstasjonen (Dworzec Główny).

Du kan også ta en båt på Westerplatte. Skipene er i Gdansk på ul. Dlugie Pobrzeze ved Zielony Most på Motława-elven i nærheten av gamlebyen. Jeg var på skipet “Lion” og “Black Pearl”. Cruiset varer 30 minutter, hvor guiden forteller interessant informasjon på polsk, engelsk og tysk. Hvis du velger tur-tilbaketur, må du bestemme hvor lenge du vil være på Westerplatte. Du har valget mellom 1 eller 2 timer. Jeg anbefaler å bo der i 2 timer. Jeg var der en times tid, og jeg måtte skynde meg å ta den på tilbaketuren.

Du kan også ta Gdańsk Shipping-skipet

 

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Kampinos Nasjonalpark – for dem som får plutselig utferdstrang

Mange hevder at man må reise til fjells, utlandet eller besøke Masuria-regionen for å finne fine skoger, enger og beroligende natur. Det er imidlertid bare halvparten av sannheten, for det er mulig å dra bare noen kilometer fra sentrum av Warszawa for å finne en helt forskjellig verden der man kan puste dypt, føle forfriskende vind på kinnene sine og ta seg en hvil. Er du akkurat i Polens hovedstad og trenger en pause? Besøk Kampinos Nasjonalpark.

 

Bildet hentet fra: Fotolia

 

Parkens beliggenhet

Hvis man trenger tall, bør man si at fra sentrum av Warszawa til parkens hovedsete er det 26 kilometer, altså det betyr ca. 30 minutters kjøring. Parken ligger nord-vest for Warszawa og strekker seg langs elva Wisła. Den er 385 tusen km2 stor. Turistene kan bruke 360 km av vandreruter og Kampinos Sykleløype på 144,5 km.

 

 

Parkens landskap

Takket være sin geologisk historie har parken en variert struktur. Den består hovedsakelig av sanddyner og myrer, som oppsto etter istida. Flomskogsmark og fersk furuskog er mest utbredte skogtyper. Tallrike meandersjøene til elva Wisła gir bosted for forskjellige dyre- og fuglearter.  

 

View this post on Instagram

Coraz mniej tych bagien w Kampi…

A post shared by Mieszko Zagańczyk (@mieszk0) on

View this post on Instagram

#mazowsze #kampinoskiparknarodowy #długiebagno

A post shared by Łukasz Gierdalski (@lukasz.gierdalski) on

 

Parkens beboere

Parken er rik på ulike dyrearter. Man kan møte både rev, elg, bever, gaupe og dådyr.

 

View this post on Instagram

I powiódł się sprytny, lisi plan – dotrwać do piątku 😃. To był szalony tydzień, co nie pozwolił na nudę. Trochę zmian, mnóstwo pracy, pominiętych detali, które choć zauważone – musiały zostać w tyle… Weekend za miedzą. Czas na oddech. Na domowe sprawy. Na niespieszne sobotnie śniadanie z zamówionymi na Dzień Dziecka pancake'ami. Na niedzielny powrót na ulubione Ścieżki. Nie mogę się doczekać 😊🙂🍀. Celebrujmy zatem. Słonecznego dnia Wam 🌞 =============================== #kampinoskiparknarodowy #puszczakampinoska #kampinos #lis #lasypanstwowe #polskawobiektywie #fotozakreceni #polandwanders #dzikapolska #dzikaprzyroda #heart_imprint #soulful_moments #animalovers #fox #foxes #foxdaily #parkinarodowe #whywelovenature #nature_brilliance #polskajestpiękna #canon6d #bliskość #lisrudy #vulpesvulpes #wildlife_captures #wildlifeaddicts #mazowszesercepolski #natura_illife @lasy_panstwowe @bns_nature @tu_nature @fever_natura @kampinoskipark @parki_narodowe_w_polsce

A post shared by Dobrochna (@dobrymokiem) on

 

Det er også mange amfibier og reptiler som lar seg fotografere. Sanfirfisler og buormer er de mest populære representantene av nevnte grupper.

 

Det europeiske parlamentet klassifiserte Kampinos som viktig fuglens refugium. Blant mange forskjellige arter, kan man nevne populære fasaner, hærfugler og nemlig storker. Storken bor i Polen bare om våren og sommeren og har sitt hekkeområde her. Om høsten flytter den til varme land, fordi den ikke tåler kulde. Den foretrekker å bo i nærheten av mennesker og pleier å spise ulike skadedyr. Polakker liker storken veldig mye og betrakter den med stor ære. Man har alltid trodd på at storken bringer lykke og velstand til familien og er tegn på at huset den bor på eller i nærheten av, er et trygt sted (det skal ikke bli truffet av lyn).

 

 

Turistattraksjoner

Fødestedet til Fryderyk Chopin, en av de fremste polske komponistene, i Żelazowa Wola, befinner seg i parkens grenser, derfor kan den gjerne bli kalt for parkens attraksjon.

 

 

Museum for Sochaczew-område og for Slaget ved elva Bzura er et historisk museum som spesialiserer seg på regional kulturarv og den andre verdenskrig i et lokalt perspektiv. Kampinos Nasjonalpark var et viktig område under krigen på grunn av sin beliggenhet. Hvilken rolle spilte derværende skoger og myrer i denne perioden? Hvilken historie er knyttet til tallrike graver og minnesteiner man kan se i parken? For å få vite mer, besøk museet.

 

https://www.instagram.com/p/BgwRMDfn_AX/

 

Museum for smalsporende jernbanen er også historieorientert, men nøyaktig samferdselshistorie. Der kan man bli kjent med smalsporende jernbane, dens opprinnelse, fungering og bestille en tur med et slikt “retrotog” mellom 27/04 – 19/10-2019. Kan virke spennende, særlig for barn.

 

 

Flere bilder som presenterer parkens skjønnhet

 

View this post on Instagram

Will you forgive me another photos of lily of the valley?🙏😘 • • Wiem, wiem, że już spamuje tymi konwaliami🙈 tylko, że one mają tyle magii w sobie, że nie potrafię sobie odpuścić😍😜 Wybaczycie mi jak, pojawią się kolejne kadry z nimi??🙏😘 Ja uciekam do pracy, a Wam życzę bajecznej soboty moi mili😘 • • #spring #springishere #lilyofthevalley #springfeeling #sprinvibes #springflowers #springisintheair #springblossoms #blossom #blossoming #blooming #bloom #bloomingdays #flowerslovers #flowers #flowerstagram #flowerpower #flowermagic #flowery #petals #petalsandprops #whiteflowers #slowflowers #nature #naturelover #natureseekers #livemoremagic #floralstories #myeverydaymoments #raw_community_member

A post shared by Agata 🇵🇱 (@prima_sort_) on

 

Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler.

 

Natalia Mazur

Alt du bør vite om Sopot

Gdańsk, Gdynia og Sopot er byer som ligger så nært hverandre at de ofte regnes som en by – Trippelby. Men alle disse tre byene har mye forskjellig å tilby så vi valgte å skrive tre ‘’Alt du bør vite om’’ innlegg for at det ikke skal bli for mye informasjon på en gang. Innlegget om Gdańsk finner dere HER. I dag fokuserer vi på Sopot og alt dere bør vite om den. 🙂

Bildet er hentet fra fotolia. 

 1. Transport fra flyplassen til sentrum

For å komme seg fra Gdańsk flyplass til Sopot eller omvendt er det en del muligheter:

 • Taxi
  På flyplassen finner dere en taxiholdeplass hvor dere kan ta en taxi til Sopot. Den er litt dyrere enn hvis dere bestiller på telefon fra andre taxiselskap. Prisene er forskjellige fra en taxiselskap til en annen, men i gjennomsnitt ligger prisen på cirka. 60-80 PLN for å komme seg til Sopot.
 • Buss
  For å komme seg til Sopot med buss kan dere benytte seg av busslinjen nummer 122(denne bussen går kun en gang i timen). Biletten koster ca. 4 PLN.
  Det er også mulig å ta buss nr.110 til Gdańsk Wrzeszcz deretter gå over til SKM bytoget til Sopot.
  En annen mulighet er å ta buss nummer 210 til Dworzec Główny og derfra ta SKM bytoget til Sopot.
 • Bytog 
  En mulighet er også å ta bytoget SKM til Gdańsk Wrzeszcz, og deretter ta bytog til Gdańsk Główny. Her er bilettene litt dyrere enn bussbilettene, men koster også noen få kroner.
 • Bilutleie
  En liste over firmaer finner dere HER.Prisen for å leie en bil i en uke begynner på ca. 600 PLN og oppover.

Vekslingskontorer

I Sopot er det tre veksligskontorer: Kantor Posejdon, Kantor Euro og Kantor Transfer. Den ene finner dere i Sopot Centrum. (Et lite shoppingsenter i Sopot, samtidig hoved buss og togstasjon). Rett over gaten ligger de 2 andre vekslingskontorene

Adresser: Tadeusza Kościuszki 7 A, 11 A og 14.

https://www.instagram.com/p/BsqYljqleol/

 1. Offentlig transport
  I Sopot kan man forflytte seg med buss og bytog. De vanlige linjene går fra klokka 4:30 til 23:00. Utenom disse tidspunktene er det nattbuss som gjelder.

Buss: Bussnummer 185 går så å si over hele Sopot. Engangsbilett koster ca.4 PLN.

Bytog(SKM):

Ønsker dere å komme seg til Gdańsk eller Gdynia er det bare å ta bytoget SKM. Den går fra Sopot Centrum.

Prisen for en bilett begynner på ca. 3-4 PLN på den korteste avstanden opptil 6 kilometer– jo flere kilometer jo dyrere blir det.

Billettene kan dere kjøpe på billettautomater som finnes på holdeplasser. De fleste tar både kort og kontanter, noen tar kun kontanter.

Bilettene kan også kjøpes hos sjåføren/konnduktoren (da blir det ofte dyrere og man bør ha avregnet beløp). Det er mulig å benytte seg av bankkort kun hos bytog konnduktoren – på bussene er det kun mulig å betale med kontanter.

View this post on Instagram

КрасиваяплатформаСопот

A post shared by Ann Habarova (@habarovaann) on

 1. Bagasjeoppbevaring

Dere kan oppevare bagasjen deres på sentralstasjonen. Adresse: Dworcowa 4

Eller Frederyka Chopina 38 (Hostel Stacja Plaża)

 1. Turistinformasjon

Det er to turistinformasjon kontorer i Sopot. Den ene finner dere på Dworcowa 4. (åpningstider: mandag til søndag, fra kl. 9 til 17). Den andre befinner seg på Plac Zdrojowy 2 (Apningstider:mandag til fredag, fra kl.8 til 16)

 1. Turistkort
  Alle turister som overnatter på et hotell i Sopot får turistkortet kostnadsfritt. Turistkortet gir noen små rabatter til blant annet museer og restauranter i Sopot.
 2. Sykkelutleie
  I Sopot er det mulig å leie ut sykkel ved Bryggen på terassene til Sheraton Sopot Hotel. Prisen er 20 PLN for en time, eller 80 PLN for et døgn.

Akkurat som Gdańsk har Sopot også fått et MEVO sykkelutleie system. Systemet gir mulighet til å utleie sykkel raskt og enkelt via mobil telefon. Dere kan lese mer om systemet og plasseringen av stasjonene HER.

Prisen ligger på 6 PLN for en time. Ønsker man å leie i flere dager justeres prisen. Full prisliste finner dere HER.

NB! Mevo fungerer ikke nå.

 1. Politi og legevakt
  Når du trenger øyeblikkelig hjelp bør du selvfølgelig ringe nødnummeret: 112. Hvis du leter etter en politistasjon, finner du den på denne adressen: Armii Krajowej 112A, Sopot.

Døgnåpen legevakt finner du her: Bolesława Chrobrego 1, Sopot

Hvis du trenger et døgnåpent postkontor finner du det desverre ikke i Sopot, men i Gdańsk på adresen Długa 23/28.

Steder som er verdt å besøke i Sopot:

Monte Cassino

Den kjente Monte Cassino gågaten er hjertet av Sopot. Det er på denne gaten det er mest liv. Der finner du flere restauranter, kafeer, pubber og noen butikker.

Krzywy Domek

Når man går gjennom gågaten finner man en unik bygning som kalles for det skjeve huset. Arkitekturen til denne bygningen gjør den til et må sees sted. Inne i bygningen finner man blant annet en kafe og noen klubber.

Sopot Bryggen

Dette er mest sannsynlig det som Sopot er mest kjent for. Bryggen i Sopot er den lengste tre bryggen i Europa og har stjålet hjertet til mange turister. I enden av den finnes det en restaurant for dem som ønsker å hvile litt, og fylle magen med noe god mat eller kald pils, mens de nyter en fin utiskt. Inngangsprisen til bryggen er 8 PLN. Bilettene får dere kjøpt i kassene ved bryggen.

https://www.instagram.com/p/ByvfzwCINPy/

Stranda

Rett ved bryggen finner dere en av de vakreste strendene i Polen. Den lang, bred, og ofte besøkt av svaner. Langs stranden finner dere flere restauranter.

Fyret i Sopot

Et 39 meters høyt fyrtårn gir besøkende mulighet til å se byen fra et annet perspektiv. Fyret er ikke noe veldig høyt eller stort, men allikevel har en fin utsikt over byen.
Den finner dere rett ved bryggen.
Adresse: Plac Zdrojowy 3.
Bilett prisen ligger på ca.5 PLN.

Sopot Wax Museum

Voks museet i Sopot er veldig smått i forhold til det i London, men er allikevel verdt en tur. Der finner dere voksfigurer av blant annet pop stjerner og figurer fra barnefilmer.

Bilettprisen er 20 PLN.

Adresse: Bohaterów Monte Cassino 63, Sopot

View this post on Instagram

Jack Sparrow 😍 #sopotwaxmuseum

A post shared by Natalja Lennartsson (@nataljalennartsson) on

Aquapark Sopot

Hvis ikke været strekker til, og man ønsker allikevel å bade så kan aquaparken i Sopot være en god løsning. Der finner man basseng, sklier, badstue, men også bowling og biljard. Prislisten finner dere HER.

Adresse: Zamkowa Góra 3-5, Sopot

Willa Claaszena – Sopot Museum
Sopot museet er en vakker Villa ved stranden fra 1900 tallet. Når man besøker stedet er det som å gå 100 år tilbake i tid. Inne i bygningen kan man se forskjellige møbler å gjenstander fra denne perioden.

Adresse: Poniatowskiego 8, Sopot

Utsiktspunkt – Wzniesienie Strzeleckie og Skogs-Operaen

Et kostnadsfri utsikt over Sopot kan man få ved å besøke Wzniesienie Strzeleckie. En trapp følger deg opp til en vakker utsikt over byen ca.79 moh. Stedet ligger ved Opera Leśna (Skogs-Operaen) som forresten er også verdt et besøk hvis dere er interesserte i teater.

Adresse til skogsoperaen: Stanisława Moniuszki 12, Sopot

Restauranter:

Brasserie D’OR

M15 

Hashi Sushi 

Thai-Thai

Annet:

5 klubber du bør besøke i Sopot

Whiskey on the rocks Sopot

Alt du må vite om Sopot

Sopot – Ikke bare natteliv

SPA i Sopot

Villa antonina Hotell

 

Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler.

PRIVÉ Beauty & Hair – estetisk medisin og kosmetologi i hjertet av Gdańsk

Sommer nærmer seg med store skritt! Er dere ikke fornøyd med sommerkroppen deres og leter etter en god løsning? Eller kanskje er dere fortsatt usikker hvilken sallong utfører de beste behandlinger og trenger en anbefaling? La det ikke plage dere lenger! Sjekk ut skjønnhetsallongen PRIVÉ Beauty & Hair som tilbyr utmerkede tjenester innen estetisk medisin, frisørtjenester og kosmetologi. I dag fokuserer vi hovedsakelig på deres behandlinger innen estetisk medisin og profesjonelle tjenester, som sallongen er kjent for på kartet av Trippelbyen.

 

 

Vi har skrevet om deres frisørtjenester før, dere kan lese artikler her og her!


I dag vil vi fokusere på behandlinger som hjelper å vedlikeholde en sunn og slank figur ved å redusere cellulitt og unødvendig kroppsfett fra ulike deler av kroppen. Sallongen tilbyr et bred utvalg av tjenester innen kosmetologi og estetisk medisin, nedenfor finner dere noen av dem:

 

Cavi Lipo Dex

Denne behandlingen er den sterkeste ikke invasive metoden for destruksjon av fettceller. Behandlingen består av noen faser. Den første består av en konsultasjon med kosmetologen sammen med analyse av sammensetningen og kroppsvekten ved hjelp av profesjonell vegt og måling av kroppsomkkretser. Den andre fasen er ultralydkavitasjon som bryter ned lipidceller veldig presist. Vi skiller ultralydbølger som er konsentrerte (energien er konsentrert på et konkret område av vevet) og bølger som er spredte (energien er på en måte reflektert). Den siste fasen er vakuummassasje som er en form for dyptgående massasje.

 

 

Behandlingens oppgave er å eliminere lokalt akkumulert fettvev i form av uønskende folder blant annet på magen, lårene og haken. Behandlingen kan betraktes som last minute behandling, allerede fra første gang strammer den huden og reduserer celluitt.

 

 

Behandlingens effekter:
– hjelper kavitasjonsprosessen
– forbedrer blodsirkulasjon
– sikrer at pasienten har et åpent lymfesystem
– hjelper å bli kvitt toksiner
– akselerasjon av metabolisme
– sikrer en større dose oksygen som er essensiell for destruksjonen av fetceller

 

 

Karboksyterapi

Karboksyterapi er dedikert spesielt til personer hvems kroppsfettet er ujevnt fordelt. Oftest problemet gjelder områder av sider, baken, magen, armer eller lår.

 

 

Behandlingen fører til en mer slank figur og en synlig fettreduksjon. Den svekker fettceller med hjelp av trykk når karbondioksid blir injisert. Gasen forvandles deretter til karbonsyre, som ødelleger fettceller på en helt mekanisk måte. CO2 gjør at det skjer ganske mye i organismen: blodkarer utvider seg og frakter mer oksigen til huden + alle fettceller i dette området blir ødelagt.

CO2-terapien har fantastiske effekter, fordi den fokuserer direkte på et område som har overskudd av fett. Dessuten blit metabolismen bedre, som et resultat av injeksjonen (fettvevet varmes opp) og dannelsen av nye blodkarer. CO2 forbedrer limfedrenasje og oksygensirkulasjon i stedet som behandles. Alt dette sammen til slutt fører til modellering av kroppen og reduksjonen av kroppsfett.

 

 

Ved bruk av karbondioksid (som injiseres under huden) gir behandlingen oss:
– en bedre blodsirkulasjon
– mer oksygen og næringsstoff i organismen
– regenerasjon av celler
– mer oksygen til celler og vever

 

Kinesiske bobler

En behandling som er veldig gammel, men fortsatt i bruk. Den er spennende både for fettreduksjon og kroppsmodellering. Med hjelp av gummibobler og olivenolje får vi huden til å rødme med sikre fram-og-tilbake bevegelser. Blodkarene utvider seg (et forsvarsystem mot alle slags betennelser), blod- og limfesirkulasjonen blir bedre og hele vårt forsvarsystemet forbedres. Selve behandlingen hjelper med ulike lymfødem og øme, spente muskler. Denne behandlingen gjerne utføres sammen med lymfedrenasje og anticellulittbehandling.

 

Dermomassager

Behandlingen kombinerer mekanisk massasje med vakuum. Under behandlingen masserer du den valgte kroppsdelen med et spesielt utstyr, som består av spesielle ruller og et rør som suger til seg alle urenheter. Dermomassager brukes ikke bare til å bekjempe cellulitt, men også å glatte ut strekkmerker eller arr. Den også gjør undere når det gjelder lymfødem. Massasjen forbedrer blodsirkulasjonen og øker hudens elastisitet ved å stimulere celler til å syntetisere kollagen og elastin. Ved å bryte ned fettcellene, elimineres cellulitt og kroppens kretser reduseres på en synlig måte, og huden blir firmere. Dermomassasje er en slankende behandling som fokuserer på å forme kroppen og fjerne arr eller urenheter.

 

 

Mesoterapi uten nåler

Nålefri mesoterapi er en enestående og helt smertefri prosedyre uten nåler, hvor vitaminer og mineraler føres inn i huden. Ved hjelp av små elektriske pulsslag, åpnes det små «porter» i cellene, og det innføres virkestoffer alt etter hudtype og behov, dypt ned i huden. De fungerer som antioksidanter og forbedrer blodstrømmen i blodårene. På den måten vil du oppnå en hurtigere, mer holdbar forbedring av hudens utseende, enn med en tradisjonell ansiktsbehandling. Etter en behandling fornyer hudens overflate, og din hud vil føles smidig, oppfrisket med ny glød. Mesoterapi er en teknikk, som kan brukes på forskjellige deler av kroppen.

 

 

 

RF radiobølger

En behandling som virker opstrammende på huden. RF består av radiobølger, som leverer energi til huden og som utsender varme. Den stimulerer collagen- og elastinproduksjonen i huden. Varmen som genereres av radiobølger forårsaker en prosess som heter selektiv termolipolyse, som fører til nedbrytning av triglyserider til fettsyre og glyserol. I tillegg observerer vi en økt blodsirkulasjon og bedre metabolisme, noe som resulterer i reduksjonen av fettvev.

 

Injeksjon lipolyse

Lipolysebehandling er dedikert til personer med en sunn kroppsvekt eller pasienter med liten overvekt, som finnes i slike områder som f.eks.:
– hofter
– magen
– dobbelthake
– bak
– lår
– armer
– knær
– undersiden av overarmene
– nakke

Behandlingen er også veldig effektiv når det gjelder gynekomasti hos menn.

Prosedyren i seg selv går ut på å innføre små mengder av medisinsk stoff punkt for punkt i et bestemt område av kroppen ved hjelp av injeksjon. Det er en sikker prosedyre som involverer ikke-invasiv kroppsforming. Som et resultat oppstår det nedbrytning i metabolismen og fettet blir fjernet fra kroppen.

Fordeler av behandlingen:
– tap av kilo
– utjevning av celluitt
– færre centimeter i kroppsomkretsen
– forbedring av hudens elastitet og fasthet

 

PRIVÉ Beauty & Hair   tilbyr også mange andre behandlinger som:

 • Behandling av forskjellige typer akne
 • Intensiv fot og håndpleie
 • Fjerning av arr og strekmerker
 • Fjerning av synlige og sprengte blodkar
 • Terapeutiske og anti-stress masassjer
 • Microdermabrasjon (pleie av øyeområdet, vippeløft, henna)
 • Intensiv hydrering og foryngelse av hud

 

 

PRIVÉ Beauty & Hair vil forberede silhuetten din til sommeren og forbedre ditt velvære. Konsultasjon koster deg ingenting og du vil få riktig behandling samt hjemmepleie.

 

I tillegg får du en rabatt på neste behandlinger samt en rimelig pris for det du ønsker!

 

 

Gjerne ta kontakt og bestill time!

 

Kontakt

Addresse: Rajska 1/5, Gdańsk

E-post: [email protected]

Tlf.: 506 815 708

Åpningstider

Mandag – fredag: 08:00 – 20:00
Lørdag:  08:00 – 16:00


Nettside
Facebook

 

 

Reklame

Oversikt over polske nasjonalparker

Nasjonalparker er landets virkelig skatt 🙂 De skaper et hjem for mange truede arter av dyr og planter, slik som polsk gaupe eller bison. I dag prøver vi å samle alle polske nasjonalparker for å gjøre det enklere for dere å planlegge turen deres til Polen og bare plassere dem på kartet av Polen. Er dere mer interresert i høye fjell og lange klatreturer eller foretrekker dere en kajakktur og pittoreske innsjøer? Uansett hva du ønsker deg vil du sikkert finne noe for deg selv på lista nedenfor 🙂

 

Tatra nasjonalpark, Polen 

 

Turistbesøket foregår kun i bestemte områder og under visse forhold. Noen parker tar inngangspenger, men gebyret er essensiell for parkenes utvikling 🙂

 

Słowiński nasjonalpark

 • en landtunge med unike vandrende sanddyner (de eneste i Europa)
 • symbolet: måke

 

 

Wigierski nasjonalpark

 • utallelige innsjøer, turiststier på 295 km
 • et spennende munkekloster (Klasztor Kamedułów)
 • symbolet: bever

Nettside

 

 

Biebrza nasjonalpark

 • annerkjent av Birdlife International som verdens tilfluktstedet for fugler
 • symbolet: brushane – en trekkfugl

Nettside

 

 

Kampinoski nasjonalpark

 • Puszcza Kampinoska (Kampinos-skogen) – et historisk sted hvor mange polske konger jaktet i Middelalderen, f. eks. Vladyslav II Jagiello eller Jan III Sobieski
 • dyreslag: ulv, rev, elg, stålorm
 • symbolet: elg

View this post on Instagram

I powiódł się sprytny, lisi plan – dotrwać do piątku 😃. To był szalony tydzień, co nie pozwolił na nudę. Trochę zmian, mnóstwo pracy, pominiętych detali, które choć zauważone – musiały zostać w tyle… Weekend za miedzą. Czas na oddech. Na domowe sprawy. Na niespieszne sobotnie śniadanie z zamówionymi na Dzień Dziecka pancake'ami. Na niedzielny powrót na ulubione Ścieżki. Nie mogę się doczekać 😊🙂🍀. Celebrujmy zatem. Słonecznego dnia Wam 🌞 =============================== #kampinoskiparknarodowy #puszczakampinoska #kampinos #lis #lasypanstwowe #polskawobiektywie #fotozakreceni #polandwanders #dzikapolska #dzikaprzyroda #heart_imprint #soulful_moments #animalovers #fox #foxes #foxdaily #parkinarodowe #whywelovenature #nature_brilliance #polskajestpiękna #canon6d #bliskość #lisrudy #vulpesvulpes #wildlife_captures #wildlifeaddicts #mazowszesercepolski #natura_illife @lasy_panstwowe @bns_nature @tu_nature @fever_natura @kampinoskipark @parki_narodowe_w_polsce

A post shared by Dobrochna (@dobrymokiem) on

Instagram

Nettside

 

 

Bialowieża nasjonalpark

 • lange turiststier (44km)
 • et naturreservat for bisoner
 • den siste bevarte, urgamle skogen i Europa
 • symbolet: bison

https://www.instagram.com/p/BwiRMYRgRt6/

Nettside

 

 

Drawieński nasjonalpark

 • over 20 innsjøer og 300 hektar våtmarker
 • Płociczna-elva med uvanlig klart vann
 • symbolet: oter

 

 

Bory Tucholskie nasjonalpark

 • et unikt hydrologisk fenomen som renner ut fra Ostrowite-innsjøen, les her
 • en paradis for soppsamlere
 • symbolet: storfugl

https://www.instagram.com/p/Bye9nreo3sZ/

View this post on Instagram

Smok borowy. #borytucholskie #jaszczur #smok

A post shared by Patryk Głażewski (@speiderman8) on

 

 

Karkonosze nasjonalpark

 • Śnieżka – den høyeste toppen av Sudetene (1602 meter over havet)
 • unike økosystemer
 • symbolet: dzwonek karkonoski (Campanula bohemica)

 

https://www.instagram.com/p/ByAj_mWAr3C/

Nettside

 

 

 

Ojcowski nasjonalpark

 • vakre skoger og huler
 • Prądnik-dalen
 • symbolet: flaggermus

View this post on Instagram

We wczorajszym Stories zadaliśmy Wam pytanie: "jaka forma skalna bardziej Wam się podoba: Brama Krakowska czy Maczuga Herkulesa?" Wielu z Was uczestniczyło w tej ankiecie, której wynik wygląda następująco: Brama Krakowska 57%, Maczuga Herkulesa 43%. Hm… to bardzo ciekawe 🤔 chętnie wysłuchamy Waszych komentarzy na ten temat. Czy wiecie, że Brama Krakowska to nie jedyna skalna brama w naszym Parku? Miejscem gdzie tworzą się te formy skalne są ujścia dolin lub wąwozów bocznych do dolin głównych. W takich miejscach erozja postępuje najsłabiej, przez co dochodzi do wypreparowania skalnych filarów. Takich miejsc w OPN jest dosyć sporo ale tylko Brama Krakowska jest tak wyraźnie wyeksponowana. #ojcowskiparknarodowy #pokochajkrainęskałinietoperzy #rocks #valley #ojców #ojcow #bramakrakowska #krakowskabrama #polskanaweekend #polskieparkinarodowe #parknarodowy #nationalpark #natura2000 #rocklime #landscape #artystycznapodroz #lubiebopolskie #malopolska #ilovemalopolska #wildlife #jurakrakowskoczestochowska #wyzynakrakowskoczestochowska #szlakorlichgniazd

A post shared by Ojcowski Park Narodowy (@ojcowskiparknarodowy) on

View this post on Instagram

#Kaplica na wodzie pod wezwaniem św. Józefa Robotnika w ojcowskim parku narodowym. Została wybudowana w 1901 roku. Dlaczego na wodzie? W czasach zaborow car Mikołaj II zabronił budowy kościołów na ziemiach w okolicach ojcowa. Dlatego przekornii mieszkancy tych terenów nie postawili jej na ziemi lecz na betonowych podporach nad wodami potoku #Prądnik omijając w ten sposób zakaz cara. Chapel "on the water" under the invocation of the Saint Joseph the Worker in the Ojcowski National Park. Built in 1901. Why on the water? In the time of the partitions, tsar Nicholas II prohibited building churches on areas in the area Ojcow. That's why people lived in this city in spite of this, building chapel on concrete supports above the waters Prądnik river. In this way, the ban of tsar was bypassed. #ojcow #ojcowski #ojcowskiparknarodowy #opn #kaplicanawodzie #kaplica #pradnikbialy #car #tsar #chapel #zakaz #cwaniaki #zabory #krakow #cracow #chapelonthewater #malopolska #polska #poland

A post shared by Kazimierz Turysta (@kaziu.turysta.za.groszy.czysta) on

Facebook

 

 

 

Gorce nasjonalpark

 • urgamle skogkomplekser
 • gauper, bjørner, ulver – et fristed for ville dyr
 • symbolet: ildsalamander

https://www.instagram.com/p/ByInT8mI-5R/

View this post on Instagram

Chwilę przed wieczorem, kiedy słońce zagląda jeszcze na gorczańskie łąki, kiedy zachód podświetla szczyty Tatr, kontrast wiosny i zimy jest tak widoczny. Piękne te nasze góry, aż chciałoby się je dotknąć 🙂 Miłego wieczoru dla Was kochani 🙂 Pamiętajcie – ostatnie terminy na wakacje w Górnej Chacie zapraszamy 🙂 [email protected] #tatromaniak#gorcemountains #tatramountains #love #homesweethome #myplace #miejscezklimatem #poland #góry #gorce #tatry #interiordesign #wooden #cottage #mountains #intothewild #wonderland #slow #slowlife #beautifuldestinations #awesomeearth #wonderful_places #hikingbangers #roamtheplanet #earthpix #earthfocus #stayandwander #travel #gorcenationalpark #ochotnica

A post shared by Mountains Chalet Resort Ski (@gornachata.pl) on

Nettside

 

 

Bieszczady nasjonalpark

 • połonina – unik gressplen plassert over den øvre skoggrensen
 • sjeldne plantearter
 • symbolet – ryś (på norsk: gaupe)

Facebook

 

 

Pieniny nasjonalpark

 • Trzy Korony (Tre Kroner) – en fjellkjede med vakre og skarpe topper
 • pittoreske daler
 • symbolet: Trzy Korony (fjell)

 

Tatry nasjonalpark

 • det eneste alpinområdet i Polen
 • uvanlig artssammensetning
 • brede strømmer og bekker
 • de høyeste toppene og de dypeste hulene i Polen
 • symbolet: gemse

 

 

Nyttige lenker

 

Med kajakk til Polen

 

 

Sommerkino i Trippelbyen

Utendørs filmvisninger har vært en stor attraksjon i Trippelbyen i mange år, ikke bare på grunn av de kinematografiske nyhetene, men også fordi det er rett og slett en spennende attraksjon. Det er ikke ofte at vi kan se en film på taket av et teater med utsikt over de omkringliggende leiegårder, eller sette oss ned like ved Østersjøen og lytte til lyden av havet med filmdialoger i bakgrunnen 🙂 Dette året skal vi se filmer på Sopot-bryggen, på stranden i Orłowo og på taket av Shakespeare-teatret i Gdańsk 🙂

 

Bildet hentet fra: Fotolia

 

Fra juni til slutten av august kan vi gå på kino på taket av Szekspirowski-teatret. I år har arrangørene laget et rekordnummer på 18 projeksjoner, som denne gangen vil finne sted ikke bare på lørdager, men også på onsdager. Sommerkino med utsikt over takene på Gdańsks leiegårder er en spennende opplevelse 🙂

 

 

Slik som i fjor er noen filmer vist i to steder samtidig: på taket og forgården. Hvis det regner filmvisninger skal forflyttes til neste torsdag. Inngangsbilleten koster 12 PLN.

Noen forslag fra repertoaret:

The Big Sick 22.06
Green Book 26.06
Beautiful Boy 29.06
You Were Never Really Here 13.07
The Man Who Killed Don Quixote 20.07
The Killing of a Sacred Deer 24.07
The Old Man & the Gun 10.08