Neon Side Galleri i Wroclaw

Det er et interessant sted i Wrocław med mye historie. Jeg snakker om Neon Side Galleri som ligger i gamlebyen og er et flott sted verdt å besøke.

 

Galleriet ligger i nærheten av hovedtorget, på Ruska gate. Det er et kunstnerisk sted. Der finner du over 20 neonskilt, men det er ikke alt. Det arrangeres ulike kunstmøter, og du vil se veggmalerier på veggene. Stedet er også perfekt for neonskilt, da det før var et foretak Reklama der, som produserte neonreklamer. Det er et flott sted hvis du ønsker å ta bilder, spesielt om kvelden (neonreklamene lyser ikke om dagen)

 

Neonreklamene kommer fra steder som fungerte i Wroclaw og Nederschlesiske voivodskap og har en interessant historie, her er noen av dem:

Wroclaw Glowny– neonreklamen, som var på bygningen til jernbanestasjonen på 1960-/1970-tallet.

Kino Warszawa– den første kinoen etter krigen i Wrocław

Kwiaty, Kino og Modny StrójKwiaty var reklamen for en blomsterhandler, Modny Strój – en klesbutikk, og Kino fra Kino Warszawa. Disse tre neonreklamene har også en annen historie. Denne ble brukt i den polske filmen Ida, som vant en Oscar.

Rumcajs og Hanka– kommer fra matbutikker Społem

 

 

 

Adresse:

Ruska 46c,
50-079 Wrocław

Julemarkedet i Wrocław 2021

Det sies at det vakreste julemarkedet er i Wrocław. I år besøkte jeg dette stedet for første gang i livet. For meg er det det flotteste julemarkedet jeg har vært på. Hvis du er i Polen, anbefaler jeg deg å besøke Wrocław. Julemarkedet varer til 31. desember 2021. Så i dag inviterer jeg til en liten reportasje og masse bilder.

 

Mat og Drikke

Julekrus er nydelige. Etter det jeg har sett er det mange fra tidligere år, men det finnes også årets (turkise). Prøv selvfølgelig gløgg (det finnes flere typer) men også varm sjokolade! Du finner også vafler som ser annerledes ut enn i Norge. Jeg hadde en vaffel med bakte epler og det er deilig!

 

 

 

 

 

Et verksted av julenissen

Det er verkstedet av julenissen. Det er merker på glasset. Hvis du berører den, vil det begynne å skje noe.

 

 

En eventyrskog

I eventyrskogen finner du boder med flere eventyr. Der vil du lære historiene om Rødhette og ulven eller Pinocchio. Dessverre på polsk.

 

 

Håndverk

Julemarkedet er også et flott sted å kjøpe en gave eller en suvenir. Der finner du mye mat og drikke, som alkohol, kjøtt, pepperkaker og oscypek. Også ulike typer juletrepynter, hansker, luer og keramikk.

 

 

 

Når?

Julemarkedet er åpent daglig frem til 31. desember 2021 (kl. 10-21). Det er også noen endringer der:

– 24. desember 2021 – stengt

– 25. desember 2021 – stengt

– 26. desember 2021 – åpent fra kl. 13.00 – 21.00,

– 31. desember 2021) – salg innen kl. 17, utvalgte står frem til kl. 3 (1. januar 2022).

 

 

Hvor er julemarkedet i Wrocław?

Julemarkedet er på torget og på plassene og gatene ved siden av.

 

Anbefaler jeg? Helt sikkert! Det er et sted hvor du kan føle julens magiske atmosfære. Men hvis du ikke liker ansamlinger, anbefaler jeg å besøke julemarkedet utenom helgen.

 

 

 

Nye restriksjoner i Polen fra 15. desember 2021

Nye restriksjoner igjen. Vi har ganske mange infeksjoner nå for tiden. Den polske regjeringen annonserte nye restriksjonene som vil gjelde fra 15. desember 2021.

Bildet: Pixabay

Hva har forandret seg?

Reglene for å komme inn i Polen har heldigvis ikke endret seg. Les mer her.

Restriksjoner:

Den viktigste endringen er begrenset antall personer på mange steder.

Opptil 30 % av personene kan være i/på:

Hoteller

Kirker

Gastronomi

Kinoer (du kan ikke spise og drikke i en kinosal, men du kan kjøpe det)

Teatre

Operaer

Filharmoniker

Konserter

Bassenger

Aquaparker

1 person per 15 kvadratmeter:

Treningsstudioer

Museer

Utstillinger

Konferanser

Diskoteker og nattklubber er stengt. Det vil være åpent bare på nyttårsaften (maks 100 personer + personer som ikke er lagt til en grense). Hvis du skal på nyttårsfest, sjekk hva arrangøren sier.

Hvem er ikke berørt av grensene?

Kan bare 30 % av menneskene være på disse stedene? Nei, det finnes unntak. Hvis du viser ett av disse dokumentene, vil du være en “ekstra person” utover 30 %:

  • EU-koronasertifikat;
  • eller et dokument for vaksinasjon, testresultat og et dokument at du hatt covid-19 de siste 180 dagene.

Husk at en betjening vil be deg om å vise et koronasertifikat eller et annet dokument. Hvis du ikke gjør det, kan det hende du ikke blir sluppet inn (det avhenger av om 30 % av menneskene allerede er der). Så vidt jeg vet er det ikke alle steder som har bestemt seg for å sjekke koronasertifikat.

Hvis du trenger mer informasjon hjelper jeg deg gjerne

Reise til Polen her

Mer om restriksjonene her

Regjeringens nettsted om restriksjoner her

Sankt Nikolas-dagen. Mikołajki i Polen

Desember er en magisk tid når vi venter på jul. De fleste av byer og kjøpesentre er allerede vakkert dekorert. Alle barn elsker i dag. Den 6. desember feirer vi Sankt Nikolas-dageni Polen, som vi kaller mikołajki. Hvordan er denne dagen?

Bildet: Pixabay

Den 6. desember får barn og unge små gaver som godteri eller leker. Mange foreldre tar også med barna sine på kino for eksempel. Skoler og barnehager får også besøk av Sankt Nikolas, som gir barna frukt og godteri. Noen ganger lager barn gaver til hverandre.

Julenissens skikker som ligner på moderne er dokumentert siden 1400-tallet i polske, tsjekkiske, østerrikske, nederlandske, belgiske og tyske kilder. Egenskapene hans var et grått skjegg, bispestav, mitra og en lang, rød bispekåpe.

Den polske TV-stasjonen Polsat viser julenissens reklameblokk (Mikołajkowy blok reklamowy) hvert år. I år, klokken 18:45, vises det annonser hvorfra inntektene går til veldedige formål. Den har vært i drift i 17 år og over 22 millioner PLN er samlet inn.

Nye restriksjoner i Polen fra 1. desember 2021

Vi har ganske mange infeksjoner nå for tiden. Den polske regjeringen annonserte nye restriksjoner som vil gjelde fra 1. desember 2021. La oss se hva som endres

Bildet: Pixabay

Nye restriksjoner i Polen fra 15. desember 2021 HER

Reiser:

La oss starte med å reise. Reglene har heldigvis ikke endret seg når du reiser med Schengen. Vaksinasjoner og tester er fortsatt på plass. Les mer HER:

 

Restriksjoner:

Den viktigste endringen er færre folk mange steder.

Opptil 50 % av personene kan være:

Hoteller

Kirker

Gastronomi

Kino

Teatre

Operaer

Filharmoniker

Konserter

Bassenger

Aquaparks

Opptil 100 personer:

Møter

Bryllup

Diskoteker

1 person per 15 kvadratmeter:

Treningsstudioer

Museer

Utstillinger

Konferanser

Mer om restriksjonene HER

Grensene gjelder uvaksinerte personer

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top