Severdigheter i Gdansk

Vi skriver ofte om hva kan man gjøre i Gdansk, men har egentlig ikke skrevet om severdigheter. For å rette den feilen bestemte vi å forberede et innlegg om historiske bygninger og steder som er knyttet til byens fortid. De fleste severdighetene ligger i sentrum av Gdansk, så dere skal klare å besøke alle av dem på en dag. Dere skal ikke bruke buss eller tog heller, det er best å ta en liten spasertur og bli kjent bedre med vakker Gdansk.

Dluga gata og severdigheter på den
Dluga, dvs. Lang gata er den mest kjente gata i Gdansk, den er trykket på postkort og nesten alle som besøker Gdansk drar først og fremst på Dluga gata på en spasertur. På den gata skal dere oppdage minst tra karakteristiske punkter: rådhus, Neptun fontenen og den gulle porten. I tillegg til dem se gjerne på Artus hus, Uphagens hus og den grønne porten.

BTOwlQJAzTb

Rådhus og Neptun fontenen
Dluga hadde lenge vært en markedsgate, den var også brukt av konger som ville vise deres ankomst til Gdansk. Nå er den historisk sentrum av Gdansk og en stor turistattraksjon. På den gaten skal dere finne mange restauranter, kafeer og butikker som selger suvenirer. Rådhus er den høyeste bygningen på Dluga, inne i den ble det arrangørt historisk museum av byen. Man kan klatre opp rådhusets tårn og se hele gamle byen fra høyden. Bare et par skritt unna rådhuset ser man Neptun fontenen. Fontenen ble først bygd på 1600-tallet og siden det restaurert et par ganger. Bygningen man ser bak Neptunen er Artus hus som i fortiden var hoved møtepunkt. I dag er det en avdeling av historisk museum av Gdansk og man kan slippe inne og se på utstillinger.

BURVBAGDNXk

Mariacki kirke
Kirken ligger bare to-tre minutter til fots unna Dluga gata, den er den største kirken bygd av murstein i hele verden. Byggning av kirken begynte allerede i 1300-tallet. På ca. 5000 m2 finnes det mange gamle severdigheter, f.eks. skulpturer, alter, malinger. Det er også mulig å gå opp kirketårn og beundre vakker utsikt av byen. De foregår fortsatt messer (på polsk) i Mariacki kirken så, hvis dere har lyst til det, kan delta i dem.

Cityscape aerial view on the old town with saint Marys church on the sunset in Gdansk, Poland

Bildet: Fotolia

Motlawa brygge
Motlawa er navnet på elva som renner i sentrum av Gdansk. Langs den ble bygget en brygge, i dag kjent for sine vakre gamle hus, restauranter og hoteller (bl.a. Hilton).

BbL_K-uBZ1B

På bryggen ligger Gdanski Bowke restaurant vi skrev om tidligere. I tillegg til dette finnes det Zuraw kran, som dere trolig gjenkjenner fra bilder av Gdansk. Det er mulig å komme inne og se hvordan den gamle kranen så ut. Fra bryggen kan dere spasere til Mariacka gate, utrolig sjarmerende plass på Gdansks kart. På den gaten kanman kjøpe smykker med rav og lokal, kasjubisk kunst.  

Oliwski parken
Parken ligger ca. 15-20 minuter unna sentrum, man kan ta SKM tog (Oliwa stoppet) eller trikk nummer 11 og 12. Det er et fantastisk sted å slappe av og vandre langs sjarmerende stier. Vi anbefaler å arrangøre en piknik i parken 🙂 I tillegg til dette kan dere kikke innom katedral som er situert i hjertet av parken. I katedralen spilles det ofte orgelkonserter.

BbKm5ziBys8

Les mer:

Reise til Gdansk, oppdag byen med turistkort

Shopping i Gdansk – legg merke til polske brander!

Hoteller i Gdansk

 

Agnieszka

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 

Tannlege i Gdansk – Dental Travel Gdansk

Fra begynnelsen av denne bloggen skriver vi at tannleger i Polen er beste og at ved å bestille tannbehandling i Polen sparer du ikke bare penger men også får topp kvalitets behandling. Og her snakker man ikke bare om vanlig behanling men også om svart kompliserte tjenester, som f.eks. gjenoppretting av tenner.

For noen uker siden møtte vi Ewelina og Krzysztof Antoszewski som driver med Dental Travel Gdansk og Antoszewski Dental Laboratory. I dag kommer vi til å fortelle litt om deres tjenester.

 

Er dere livredde tannleger? Ingen grunn til det!

Både Ewelina og Krzysztof er utdanende ved Medisinske Universitetet i Gdansk. Ewelina har en doktorgrad, og hun skulle bli en vitenskapskvinne men istedet bestemte hun å drive med tannturisme. Grunnen til dette var at hun ville jobbe med mennesker. Krzysztof har sin egen laboratorium, hvor han forbereder og lager proteser, tannimplantater og skallfasetter. Hans hovedspesialitet er estetisk protetikk.

Dental Travel Gdansk tilbyr alt dere kan tenke på innen tannlege tjenester. De kan hjelpe deg å planlegge din tur til Polen og ta vare på deg rett fra begynnelsen og hente deg fra flyplassen. Ewelina og Krzysztof snakker flytende engelsk og er veldig profesjonelle. De svarer gjerne alle spørsmålene dine slik som de fortalte oss om sin jobb. Det var utrolig fin å se hvordan ser jobben av en tannprotetikk i praksis!

 
 

Hvorfor Dental Travel Gdansk?

På grunn av Ewelina og Krzysztof som elsker sin jobb, er pasjonerte leger og fantastiske mennesker! 🙂

Hvordan hjelper Dental Travel Gdansk med å planlegge og organisere din tur? Ewelina er din kontaktperson som henter deg fra flyplassen og kjører deg rett fram til hotellet eller tannlegen. De kjenner bransjen godt og samarbeider bare med de beste spesialister i feltet. Tjenester som Dental Travel Gdansk tilbyr er gratis, du betaler bare for behandlingen.

Er du allerede i Gdansk men ønsker å sjekke dine tenner hos en lege? Ingen problem. Tannlegebesøk avtales på forhånd og ved der er ikke noen ventetid. Ewelina og Krzysztof kjenner alle de beste tannlegene i Gdansk, og det er lett å tilpasse besøket til dine behov.

Det er også verdt å nevne at man kan få refusjon fra HELFO for tannbehandling i Polen og at Dental Travel fyller ut alle skjema for deg.

 

Hva er Dental Travel Gdansks spesialitet?

Det er alt som produseres i Antoszewski Dental Laboratory dvs. proteser, tannimplantater og skallfasetter, men også tannbleking og mange andre tjenester. Bildegalleri av deres jobber finner du her. Laboratorium ligger i et koselig område i Gdansk, bare ca. 5 minutter med bil fra Galeria Baltycka. 

Antoszewski Tannlege Laboratorium er det eneste tanntekniske laboratoriet i Gdansk og ett av få i Polen med prestisjetung anbefaling fra østerrisk ZirkonZahn, og står på listen av laboratoriene anbefalt av dette firmaet. ZirkonZahn produserer de beste og mest presise CAD-CAM systemer, det vil si 3D-skrivere. En slik maskin står i Antoszewski Laboratorium! Det brukes også originale materialer av høyest kvalitet ZirkonZahn som zirkonium og Crom-Cobalt. 
Antoszewski Laboratorium er også sertifisert punkt Digital Smile Design og spesialiserer seg i metamorfoser av smil. Før de begynner å jobbe i laboratorium, tar de profesjonelle bilder av pasienten. 


 

De beste implantater og skallfasetter i Gdansk

Det er Krzysztof som forbereder dine nye tenner, dvs. implantater eller skallfasetter. Det tar omtrent 5-7 dager å få skallfasetter forberedt og ferdig å sette på dine tenner. Det kan derfor hende at du skal reise til Polen to ganger. Den første gangen er for å støpe dine tenner, den andre gangen prøver du skallfasetter på og hvis du er fornøyd med resultater settes skallfassettene fast på plass. Om du vil endre skallfasettene litt må du vente en dag til.

Det som er best ved skallfasettene som forberedes i Ewelina og Krzysztof sitt laboratorium er et de er veldig tynne. Man oppfatter disse som sine naturlige tenner! Skalfasettene Krzysztof lager bør holde sin perfekt form i minst 25 år, men i nesten alle tilfeller fungerer de perfekt hele eiers liv. En skallfasett koster fra 1.200 til 1.600 zloty (ca. kr 2.4000 til kr 3.200). Hele prisliten på tannbehandling finner du på deres nettsiden. Prisene på en høystandard behandling er veldig rimelige.

 
 

Husk at Ewelina kommer til å hente deg slik at du ikke behøver å bestille en taxi. Du kan selv bestemme hvilken tannfarge du vil ha, Krzysztof blander materialer av høyeste kvalitet og kan skape din egen tannfarge eller lage tennene lysere, til og med Hollywood white 🙂

I tillegg til skallfasetter er implantater noe Krzysztof spesialiserer seg i. Implantatbehandlinger er utført av Adam Bielawski fra tannklinikken Dentineo, som samarbeider med Dental Travel Gdansk og Antoszewski Dental Laboratory. Mer om Dentineo kommer vi til å skrive snart.


 

Om dere drømmer om nye, vakre tenner er det på tiden å komme i kontakt med Ewelina fra Dental Travel Gdansk. Hun skal sikre deg tilgang til de beste tannlege tjenestene i Gdansk og skal sørge for din trivsel i Polen. Ewelina og Krzysztof er fantastiske og profesjonelle, vi anbefaler deres tjenester på det sterkeste 🙂

WY2N6GZH2c0

Tlf. til Ewelina er: +48 501 188 421

e-post: [email protected]

Du kan også sende et skjema på nettsiden. Her finner du også mange nyttige informasjon om Dental Travel Tjenester.

 

Krzysztof og Ewelina ønsker dere velkommen! Og vi anbefaler å ta kontakt med dem på det starkeste, de er super snille og profesjonelle! 🙂


 

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top