Manikyr og pedikyr i Gdansk

 

Dere spør ofte om hvor kan man få manikyr – eller pedikyr behandling i Gdansk. I siste uka besøkte vi Jacques Andre SPA salong på gamlebyen en gang til for å sjekke hvordan er kvaliteten på deres manikyr og pedikyr.


Vi avtalte time hos Jacques Andre en uke tidligere. Den hjelpsomme manageren, Marta, sa at det er best å avtale på forhånd for å være sikker at de har ledige plasser. Men hvis din reise til Gdansk er spontan, det er bare å ringe og spørre om de har ledige plasser.


Vi ble behandlet av de to snille jentene – Karolina og Jessica. Begge to er utrolig flinke, og snakker godt engelsk. Jeg bestemte meg for klassisk manikyr, Agnieszka bestemte seg for klassisk pedikyr. Vi måtte vente ca. 5 minutter men det blir ingen problem med free wi-fi i salongen (dere kan hente passord i resepsjon).
I løpet av manikyr snakket jeg litt med Karolina. Hun fortalte meg at hun og Jessica spesialiserer seg også i vippe extensions. Disse koster 300 zl (ca. 600 kroner), og ser utrolig naturlig og fin ut! Karolina sa at hele behandling tar ikke mer enn 1,5 – 2 timer. De tilbyr også permanent makeup. Også før bryllupet kan både bruden og gjester få frisyre, makeup og negler.


Hun fortalte meg litt om tjenester de tilbyr. Jeg fikk vite mer om hybrid manikyr som er en unik teknologi. Hybrid manikyr varer i ca. 14 dager uten avskalling og riper. Hybrid pedikyr kan vare opp til 5 uker! Man kan velge mellom flere sommerfarger. Karolina sa også at hybridlakk kan fjernes veldig lett ved å bruke aceton.

Til manikyr og pedikyr SPA bruker de kosmetikk fra det polske firmaet som heter Farmona. De bruker neglelakk fra Essie, Color Club, Sally Hansen i mange flotte farger.

Vi gikk ut med nye flotte negler som dere kan se på bilder!


Nedenfor finner dere noen eksempler på manikyr og pedikyr priser hos Jacques Andre. Prisene er rimelige, og produkter de bruker er i topp kvalitet!

Husk at dere får 10% rabatt på manikyr og pedikyr hos Jacques Andre! Rabattkode er BESØK POLEN.

Klassisk manikyr – 50 pln (ca 100 nok)

SPA manikyr – 100 pln (ca. 200 nok)

hybrid manikyr – 100 pln (ca. 200 nok)

SPA og hybrid manikyr – 150 pln (ca. 300 nok)

Klassisk pedikyr – 120 pln (ca. 240 nok)

SPA Pedikyr – 150 pln (ca. 300 nok)

Hybrid pedikyr – 160 pln (ca. 320 nok)

SPA og hybrid pedikyr – 200 pln (400 ca. nok)

De tilbyr også negler-extensions. Her begynner prisene fra 120 pln (ca. 240 nok). Man kan velge mellom forskjellige typer kunstige negler. De mest populære er gelenegler og akrylnegler.

Hele prislisten finner dere her.


Jacques Andre salongen befinner seg på Elżbietańska 9/10 gate i Gdańsk Dere kan ta kontakt med dem via e-post ([email protected]), Facebook (klikk her) eller telefon +48 58 682 06 63. Vi fikk også vite at Jacques Andre samarbeider med Hilton Gdańsk, Scandic Gdańsk, Radison Blu, Hotel Artus Gdańsk. Det betyr at dere kan avtale en time hos Jacques Andre uten å ringe eller skrive e-post til dem! Dere kan be resepsjonen om å ordne en time.


Dere kan også avtale time hos Jacques Andre gjennom Facebook fanpage som finnes HER. På Facebook finner dere mange gode tilbud (deres FB er på polsk, men det er bare å skrive melding, og spørre om tilbud, de svarere alle spørsmålene).

Les også om Jacques Andre frisørsalong i Galeria Baltycka (Gdansk)

Mer om SPA hos Jacques Andre finner du her

 

Marta

Spisesteder i Poznan

Reiser du til Poznan så må du spise pyra! Liker du ikke poteter er det ingenting å bry seg om ? du skal finne mange andre steder med deilig mat og øl.

 

Først og fremst skal jeg forklare hva pyra egentlig er. Pyra er vel… en potet! I Polen er mennesker fra Poznan kjente for å spise utrolig store mengder av poteter, eller pyra, som de pleier å si 🙂

 Pyra Bar er en retaurant der alle oppskrifter baserer på, som dere kan gjette, poteter! Maten der er veldig samkfull og veldig billig.

BauYNt8jwIC

Der kan dere smake på bakte poteter med forskjellige slags tilbehør (bacon, ost, mozarella, dill, tunfisk, svin og masse andre), pannekaker laget av potet, hjemmelaget pommes frites og tradisjonell rett fra Poznan – pyry z gzikiem (bakte poteter med twarog som ligner litt på cottage cheese). Pyra finner dere på Strzelecka 13 gata.

BZ_aUsFgaTu

Whiskey in the Jar som ligger på det gamle markedet er et sted som serverer steak, hamburgere og Jack Daniels whiskey.

 

BTpV79PhU7E
Utsikten fra utegården er fantastisk og ventetiden er ikke veldig lang, alt som gjør at dette er et godt sted å slappe av. Alle som elsker amerikansk cuisine bør gi Whiskey in the Jar en sjanse.
 
BUChJ8_h1LF

Dragon er et veldig interessant stedt. Det virker ganske uanselig på det første øyeblikket men når dere kommer inn så finner dere dere… i en slott!  Dekoren i Dragon er helt unik men i tillegg til den kan dere spise og drikke godt øl der. Dere kan velge om dere vil sitte i en mørk kjeller, stor rom eller ute på terassen. Dragon skal dere finne bare tre minutter unna det gamle markedet, på Zamkowa 3 gata.

 

 

Setka Pub på Sw. Marcin 8 gata er et sted som tilbyr over 300 slags øl fra hele verden. Har dere lyst på noe nytt og overraskende? Da er Setka et godt valg. De fleste drikkene i Setka er ale typen og blant dem selger Setka ølene fra polsk Ale Browar bryggeriet ? prøv gjerne disse drikkene! Setka ligger i en kjeller og stemningen der er ganske mysteriøs. Setka betyr et hundre gramer av ren alkohol – noe som alle polakker pleier å drikke på en gang 😉

Foretrekker dere å besøke steder som ikke har mainstream trekk til dem? Da er Yezyce Kuchnia et perfekt sted å velge! Restauranten ligger i bydelen Jezyce, ikke langt fra sentrum, men ganske vanskelig å finne med bus, det er bedre å ta en drosje der.

Ba4I7gYH6PW

Prisene i Poznan er rimelige og dere får kjenne nye områder i byen. I YezyceKuchnia får dere smake på forskjellige slags moderne, polske matretter. De skifter meny hver dag, så der blir alltid en liten, men fatastisk overraskelse. De tilbyr både kjøtt- og veganske retter, ferske jus og flotte desserter. Tør dere å gi den en sjanse?

BaTqDJ8nsV_

 

Hvilke spisesteder, restauranter, barer og puber kan dere anbefale?

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 

 

Mer om Poznan:

Poznan – byen av opplevelser!

En tur til Poznan

Shoppingmuligheter i Poznan

 

Agnieszka

Open’er Festival 2014 i Gdynia

Festivalsesongen setter snart i gang og derfor skal vi skrive om den kanskje mest berømte blant polske (og europeiske) musikkfestivaler – Open’er i Gdynia 🙂

BUkccVuhdLC

Open’er Festival starter den 2. juli og fortsetter fram til den 5. Den skal ta plass i Gdynia Kosakowo flyplass.

Open’er debuterte i Gdynia i 2004, ble en stor suksess og fortsetter å være den til i dag. I det forrige året ble Open’er besøkt av mer 85 000 musikkelskere. Blant artister som spilte konserter var: Queens of The Stone Age, Kings of Leon og Rihanna!

BWBWeirgQ6a

I dette året skal dere ha anledning til å benytte musikken av Lykke Li, Jack White, The Black Keys, Pearl Jam, Faith No More og masse andre! Line-up er tilgjengelig på festivalens nettside.

Bilettene koster fra 207 zloty for en dag, 350 zloty for to dager (fredag og lørdag), 550 zloty for fire dager og 630 zloty for 4 dager med teltplass.

Alle disse som allerede har eller planlegger å kjøpe (husk at det aldrei er for seint 😉 ) 4-dagers festivalbilett kan i tillegg til dette kjøpe seg en billett for SKM toget på 30 zloty. Det lønner seg ganske godt å få tak i den, for SKM er sansynligvis den raskeste måten å reise mellom Gdynia, Sopot og Gdansk 🙂

Festivalbilettene kan kjøpes via Altershop og Ticketpro.

BWBD0KsALwq

Dere må huske at de fleste boligene og hotellrommene i nærheten av festivalen blir utleide så snart som juli nærmer seg og det er lurt og bestille overnatting på forhånd.

Det er forbudt å ha med seg mat og drikke på festivalområde, men det er mulig å kjøpe forskjellige slags mat. I dette året skal foodtrucks være til stede og de tilbyr mat av veldig høy kvalitet og godt smak på en rimelig pris. Husk at dere må utveklse penger til festivalens kuponger før dere kan betale for noe!

Det er bare litt mer enn to uker før begynnelse av festivalen! Open’er festival anbefales sterk for alle musikkelskere, og liker å tilbringe tid med masse positive mennesker fra hele Europa! 🙂

 

 

Agnieszka

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 

Polen – 25 år i frihet

For 25 år siden feiret Solidaritet (polsk – Solidarność) første, nesten frie valget i Østblokken. I dag kommer noe mer om Polen historie og den 4. juni 1989.

BWpDjlOlWUX

Ingen frihet uten Solidaritet (Nie ma wolności bez Solidarności)

Etter den andre verdenskrig ble Polen en del av den store, sovjetstyrte republikken. Denne situasjonen værte i mange år, fram til 1989.

Solidaritet ble den viktigste aktøren på Østblokkens scene. Denne fagorganisasjonen, med Lech Wełęsa som leder, kjempet for Polens total selvstendighet. Det var Gdańsk som var arena for disse hendelsene.

BV1jC4jlkWE
Ba3131qHgld

Solidaritet klarte å gjenforene de intelektuelle, den katolske kirke og mange andre mennesker og institusjoner i kampen mot kommunistregimet. Organisasjonen var en trussel mot de kommunistiske myndighetene, og derfor prøvde de å forhindre Solidaritets aksjoner. Det var Wojciech Jaruzelski som innførte unntakstilstand, og mange Solidaritets medlemmer var forfulgte. 
Etter hvert måtte regjeringen gi opp og forhandle med Solidaritet. Dette førte til denne dagen vi feirer i dag, den 4. juni 1989. Det var den halvfrie valgdagen til parlamentet. Kommunistene tapte og deres partiene brøt. Tadeusz Mazowiecki ble statsministeren, og ved årsskiftet 1990-91 ble Lech Wałęsa valgt til Polens president.

BZrPRX4F9RT

En stor feiring

Nå, 25 år senere, har Polen har blitt et selvstendig, fritt land. I dag kommer det 40 delegeringer til Warszawa. Blant dem er Barack Obama og Norges utenriksminister Børge Brende.

Det blir store arrangementer i Warszawa, og andre steder i Polen, til og med i Norge. Polen vil påminne alle at det ikke var Berlinmurens fall, men valgdagen i Polen, som åpnet vei til friheten i Europa.

For første gang ble Solidaritetspris utdelt. Den er kalt for en polsk Nobelsfredspris og det er Mustafa Djemilev som fikk den. Mange personer kommer til å holde taler og diskutere hva friheten egentlig betyr.

I Gdansk bygges det Europejskie Centrum Solidarnosci (Europeisk Solidaritetssenter), et museum av Solidaritets historie. Det blir åpent i august men nå kan dere besøke det gamle senteret. Der har dere anledning til å se rommet hvor Walesa jobbet da han var ansatt i verftet i Gdansk, og BHP salen hvor Porozumienia Sierpniowe (August Avtalen) ble underskrevet.

BbPqqCwBTIR

25-års feiring av det første, halvfrie valget har en stor betydning for polakker. Denne dagen viser at vi var i stand til å kjempe for friheten og at det er den største verdien for oss.

 

Agnieszka og Marta

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top