Spisesteder i Poznan

Reiser du til Poznan så må du spise pyra! Liker du ikke poteter er det ingenting å bry seg om ? du skal finne mange andre steder med deilig mat og øl.

 

Først og fremst skal jeg forklare hva pyra egentlig er. Pyra er vel… en potet! I Polen er mennesker fra Poznan kjente for å spise utrolig store mengder av poteter, eller pyra, som de pleier å si 🙂

 Pyra Bar er en retaurant der alle oppskrifter baserer på, som dere kan gjette, poteter! Maten der er veldig samkfull og veldig billig.

BauYNt8jwIC

Der kan dere smake på bakte poteter med forskjellige slags tilbehør (bacon, ost, mozarella, dill, tunfisk, svin og masse andre), pannekaker laget av potet, hjemmelaget pommes frites og tradisjonell rett fra Poznan – pyry z gzikiem (bakte poteter med twarog som ligner litt på cottage cheese). Pyra finner dere på Strzelecka 13 gata.

BZ_aUsFgaTu

Whiskey in the Jar som ligger på det gamle markedet er et sted som serverer steak, hamburgere og Jack Daniels whiskey.

 

BTpV79PhU7E
Utsikten fra utegården er fantastisk og ventetiden er ikke veldig lang, alt som gjør at dette er et godt sted å slappe av. Alle som elsker amerikansk cuisine bør gi Whiskey in the Jar en sjanse.
 
BUChJ8_h1LF

Dragon er et veldig interessant stedt. Det virker ganske uanselig på det første øyeblikket men når dere kommer inn så finner dere dere… i en slott!  Dekoren i Dragon er helt unik men i tillegg til den kan dere spise og drikke godt øl der. Dere kan velge om dere vil sitte i en mørk kjeller, stor rom eller ute på terassen. Dragon skal dere finne bare tre minutter unna det gamle markedet, på Zamkowa 3 gata.

 

 

Setka Pub på Sw. Marcin 8 gata er et sted som tilbyr over 300 slags øl fra hele verden. Har dere lyst på noe nytt og overraskende? Da er Setka et godt valg. De fleste drikkene i Setka er ale typen og blant dem selger Setka ølene fra polsk Ale Browar bryggeriet ? prøv gjerne disse drikkene! Setka ligger i en kjeller og stemningen der er ganske mysteriøs. Setka betyr et hundre gramer av ren alkohol – noe som alle polakker pleier å drikke på en gang 😉

Foretrekker dere å besøke steder som ikke har mainstream trekk til dem? Da er Yezyce Kuchnia et perfekt sted å velge! Restauranten ligger i bydelen Jezyce, ikke langt fra sentrum, men ganske vanskelig å finne med bus, det er bedre å ta en drosje der.

Ba4I7gYH6PW

Prisene i Poznan er rimelige og dere får kjenne nye områder i byen. I YezyceKuchnia får dere smake på forskjellige slags moderne, polske matretter. De skifter meny hver dag, så der blir alltid en liten, men fatastisk overraskelse. De tilbyr både kjøtt- og veganske retter, ferske jus og flotte desserter. Tør dere å gi den en sjanse?

BaTqDJ8nsV_

 

Hvilke spisesteder, restauranter, barer og puber kan dere anbefale?

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 

 

Mer om Poznan:

Poznan – byen av opplevelser!

En tur til Poznan

Shoppingmuligheter i Poznan

 

Agnieszka

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top