Alt du bør vite om Sopot

Gdańsk, Gdynia og Sopot er byer som ligger så nært hverandre at de ofte regnes som en by – Trippelby. Men alle disse tre byene har mye forskjellig å tilby så vi valgte å skrive tre ‘’Alt du bør vite om’’ innlegg for at det ikke skal bli for mye informasjon på en gang. Innlegget om Gdańsk finner dere HER. I dag fokuserer vi på Sopot og alt dere bør vite om den. 🙂

Bildet er hentet fra fotolia. 

 1. Transport fra flyplassen til sentrum

For å komme seg fra Gdańsk flyplass til Sopot eller omvendt er det en del muligheter:

 • Taxi
  På flyplassen finner dere en taxiholdeplass hvor dere kan ta en taxi til Sopot. Den er litt dyrere enn hvis dere bestiller på telefon fra andre taxiselskap. Prisene er forskjellige fra en taxiselskap til en annen, men i gjennomsnitt ligger prisen på cirka. 60-80 PLN for å komme seg til Sopot.
 • Buss
  For å komme seg til Sopot med buss kan dere benytte seg av busslinjen nummer 122(denne bussen går kun en gang i timen). Biletten koster ca. 4 PLN.
  Det er også mulig å ta buss nr.110 til Gdańsk Wrzeszcz deretter gå over til SKM bytoget til Sopot.
  En annen mulighet er å ta buss nummer 210 til Dworzec Główny og derfra ta SKM bytoget til Sopot.
 • Bytog 
  En mulighet er også å ta bytoget SKM til Gdańsk Wrzeszcz, og deretter ta bytog til Gdańsk Główny. Her er bilettene litt dyrere enn bussbilettene, men koster også noen få kroner.
 • Bilutleie
  En liste over firmaer finner dere HER.Prisen for å leie en bil i en uke begynner på ca. 600 PLN og oppover.

Vekslingskontorer

I Sopot er det tre veksligskontorer: Kantor Posejdon, Kantor Euro og Kantor Transfer. Den ene finner dere i Sopot Centrum. (Et lite shoppingsenter i Sopot, samtidig hoved buss og togstasjon). Rett over gaten ligger de 2 andre vekslingskontorene

Adresser: Tadeusza Kościuszki 7 A, 11 A og 14.

https://www.instagram.com/p/BsqYljqleol/

 1. Offentlig transport
  I Sopot kan man forflytte seg med buss og bytog. De vanlige linjene går fra klokka 4:30 til 23:00. Utenom disse tidspunktene er det nattbuss som gjelder.

Buss: Bussnummer 185 går så å si over hele Sopot. Engangsbilett koster ca.4 PLN.

Bytog(SKM):

Ønsker dere å komme seg til Gdańsk eller Gdynia er det bare å ta bytoget SKM. Den går fra Sopot Centrum.

Prisen for en bilett begynner på ca. 3-4 PLN på den korteste avstanden opptil 6 kilometer– jo flere kilometer jo dyrere blir det.

Billettene kan dere kjøpe på billettautomater som finnes på holdeplasser. De fleste tar både kort og kontanter, noen tar kun kontanter.

Bilettene kan også kjøpes hos sjåføren/konnduktoren (da blir det ofte dyrere og man bør ha avregnet beløp). Det er mulig å benytte seg av bankkort kun hos bytog konnduktoren – på bussene er det kun mulig å betale med kontanter.

View this post on Instagram

КрасиваяплатформаСопот

A post shared by Ann Habarova (@habarovaann) on

 1. Bagasjeoppbevaring

Dere kan oppevare bagasjen deres på sentralstasjonen. Adresse: Dworcowa 4

Eller Frederyka Chopina 38 (Hostel Stacja Plaża)

 1. Turistinformasjon

Det er to turistinformasjon kontorer i Sopot. Den ene finner dere på Dworcowa 4. (åpningstider: mandag til søndag, fra kl. 9 til 17). Den andre befinner seg på Plac Zdrojowy 2 (Apningstider:mandag til fredag, fra kl.8 til 16)

 1. Turistkort
  Alle turister som overnatter på et hotell i Sopot får turistkortet kostnadsfritt. Turistkortet gir noen små rabatter til blant annet museer og restauranter i Sopot.
 2. Sykkelutleie
  I Sopot er det mulig å leie ut sykkel ved Bryggen på terassene til Sheraton Sopot Hotel. Prisen er 20 PLN for en time, eller 80 PLN for et døgn.

Akkurat som Gdańsk har Sopot også fått et MEVO sykkelutleie system. Systemet gir mulighet til å utleie sykkel raskt og enkelt via mobil telefon. Dere kan lese mer om systemet og plasseringen av stasjonene HER.

Prisen ligger på 6 PLN for en time. Ønsker man å leie i flere dager justeres prisen. Full prisliste finner dere HER.

NB! Mevo fungerer ikke nå.

 1. Politi og legevakt
  Når du trenger øyeblikkelig hjelp bør du selvfølgelig ringe nødnummeret: 112. Hvis du leter etter en politistasjon, finner du den på denne adressen: Armii Krajowej 112A, Sopot.

Døgnåpen legevakt finner du her: Bolesława Chrobrego 1, Sopot

Hvis du trenger et døgnåpent postkontor finner du det desverre ikke i Sopot, men i Gdańsk på adresen Długa 23/28.

Steder som er verdt å besøke i Sopot:

Monte Cassino

Den kjente Monte Cassino gågaten er hjertet av Sopot. Det er på denne gaten det er mest liv. Der finner du flere restauranter, kafeer, pubber og noen butikker.

Krzywy Domek

Når man går gjennom gågaten finner man en unik bygning som kalles for det skjeve huset. Arkitekturen til denne bygningen gjør den til et må sees sted. Inne i bygningen finner man blant annet en kafe og noen klubber.

Sopot Bryggen

Dette er mest sannsynlig det som Sopot er mest kjent for. Bryggen i Sopot er den lengste tre bryggen i Europa og har stjålet hjertet til mange turister. I enden av den finnes det en restaurant for dem som ønsker å hvile litt, og fylle magen med noe god mat eller kald pils, mens de nyter en fin utiskt. Inngangsprisen til bryggen er 8 PLN. Bilettene får dere kjøpt i kassene ved bryggen.

https://www.instagram.com/p/ByvfzwCINPy/

Stranda

Rett ved bryggen finner dere en av de vakreste strendene i Polen. Den lang, bred, og ofte besøkt av svaner. Langs stranden finner dere flere restauranter.

Fyret i Sopot

Et 39 meters høyt fyrtårn gir besøkende mulighet til å se byen fra et annet perspektiv. Fyret er ikke noe veldig høyt eller stort, men allikevel har en fin utsikt over byen.
Den finner dere rett ved bryggen.
Adresse: Plac Zdrojowy 3.
Bilett prisen ligger på ca.5 PLN.

Sopot Wax Museum

Voks museet i Sopot er veldig smått i forhold til det i London, men er allikevel verdt en tur. Der finner dere voksfigurer av blant annet pop stjerner og figurer fra barnefilmer.

Bilettprisen er 20 PLN.

Adresse: Bohaterów Monte Cassino 63, Sopot

View this post on Instagram

Jack Sparrow 😍 #sopotwaxmuseum

A post shared by Natalja Lennartsson (@nataljalennartsson) on

Aquapark Sopot

Hvis ikke været strekker til, og man ønsker allikevel å bade så kan aquaparken i Sopot være en god løsning. Der finner man basseng, sklier, badstue, men også bowling og biljard. Prislisten finner dere HER.

Adresse: Zamkowa Góra 3-5, Sopot

Willa Claaszena – Sopot Museum
Sopot museet er en vakker Villa ved stranden fra 1900 tallet. Når man besøker stedet er det som å gå 100 år tilbake i tid. Inne i bygningen kan man se forskjellige møbler å gjenstander fra denne perioden.

Adresse: Poniatowskiego 8, Sopot

Utsiktspunkt – Wzniesienie Strzeleckie og Skogs-Operaen

Et kostnadsfri utsikt over Sopot kan man få ved å besøke Wzniesienie Strzeleckie. En trapp følger deg opp til en vakker utsikt over byen ca.79 moh. Stedet ligger ved Opera Leśna (Skogs-Operaen) som forresten er også verdt et besøk hvis dere er interesserte i teater.

Adresse til skogsoperaen: Stanisława Moniuszki 12, Sopot

Restauranter:

Brasserie D’OR

M15 

Hashi Sushi 

Thai-Thai

Annet:

5 klubber du bør besøke i Sopot

Whiskey on the rocks Sopot

Alt du må vite om Sopot

Sopot – Ikke bare natteliv

SPA i Sopot

Villa antonina Hotell

 

Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler.

Hei og velkommen! Jeg heter Ania og bor i Gdańsk, men jeg kommer fra Schlesien :) Jeg liker å besøke nye steder og prøve nye ting. Jeg vil vise dere kjente og ukjente steder i Polen. Men også gi masse gode reisetips til dere som vil besøke Polen! Jeg håper dere vil elske Polen :) Kontakt: [email protected]
Posts created 745

One thought on “Alt du bør vite om Sopot

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top