Padleferie i Polen – Velg en elv fra den nordlige delen av Polen!

Polen er rikt på elver. Blant annet derfor er det veldig populært med padleturer i landet. Elvene er ganske forskjellige når det gjelder lengden, bredden og strømmens kraft, som gjør det mulig for mange å prøve denne aktiviteten. Her er det noen forslag om hvilke elver er det verdt å padle i Polens nordområder.


Bildet er hentet fra fotolia. 

Krutynia

Krutynia (102 km) ligger i den nordøstlige delen av landet, i regionen Masuria. Den betraktes som en av de vakreste elvene i Europas lavlandsområder. Grunnen til dette er variasjon i landskapet, og rikdom på dyre- og plantearter.

BiPYq66luqQ
BlqwBMEBvQl

Denne elva er kjempepopulær blant turister. For det første er den ganske lett å padle den. Familier med barn kan tilbringe der en fantastisk helg eller dag. Det er også tilrettelagt mange fasiliteter som f.eks. restauranter og overnattingssteder langs elva. For disse som er mer krevende er det verdt å ta en ukestur for å beundre elvens skjønnhet og skaffe seg mer mosjon. Det er også mulig å fiske der hvis man har en spesiell tillatelse.

BlOXMu9gZXT
BjmXul8Fxuc
BfDrbEJg30Q
BZD4PqUhA_C

Interessert? Kontakt eksempelvis dette firmaet HER. Jeg har alltid vært fornøyd med å låne kajakker fra dem. Elvas kart finner du HER i margen.

Czarna Hańcza

Det er ei elv som ligger i nærheten til polsk-hviterussisk grense. Den renner fra den dypeste innsjøen i Polen – Hańcza og er 141,7 km lang. Czarna Hańcza er ikke så populær som elva Krutynia. Derfor kan man forvente at det blir færre turister der. Det er imidlertid et godt alternativ for disse som liker ro og stillhet. Det er vanlig å telte underveis og se på gamle og glemte bygårder, som omringes av fin natur. I nærheten er det også mulig å padle gjennom Augustowski kanalen. Hvis man bestemmer seg å prøve det, må man huske at det blir mange sluseanlegg på veien. Bortsett fra det er Czarna Hańcza verden til beverne.

Bjz4-nLBUWr
BlD8kELAV9r
BlGk-ZnlYT9
Bk6HX-Xn1dn

For å bestille en tur eller kajakk sjekk eksempelvis HER.

Brda

Den er en slags klassiker, mener mange. Det man kan forvente er mer enn 200 kilometers tur i fine naturområder av det pommerske og kujaviskpommerske voivodskap. Bra renner også gjennom Bory Tucholskie Nasjonalpark og er relevant for turister som setter stor pris på variert landskap. Store felter takrør, innsjøer, skog og grunner gjør turen spennende. Verdt å vite er også det at elva renner ganske raskt og fører gjennom levestedene til fugler fra hegre- og skarvefamilien.

BlsBVdbByML
BlgbGNKAFSe
BaUJoulFKNq
BMRegA2AW9a

Ivrig til å oppdage noe nytt? Sjekk f.eks. HER for å bestille din tur!

Wda

En annen mulighet til å besøke Nasjonalparken Bory Tucholskie er å padle elva Wda. Totalt er elva 210 km lang og fører gjennom fantastiske naturområder. Nasjonalparken har blitt allerede nevnt. I tillegg er det to landskapsparker man kan beundre på veien – Wdzydzki og Wdecki Landskapspark, som har som mål å bevare fine skogsområder. Man har også en anledning til å padle sjette dypeste innsjø i Polen – innsjøen Wdzydze (69,5 meter dyp).

BQX6FjZFL4a
Bi5SxbXnrvN
Bkf94xmhwEU

Hvis du planlegger ferie i Trippelbyen, prøv Wda. Det er ikke langt fra Gdańsk, Gdynia eller Sopot. Sjekk HER

Biebrza

Og selvfølgelig er det ikke mulig å glemme elva som fører gjennom myrverden – Biebrza. Det ble skrevet litt mer om Biebrza Nasjonalparken i det siste, du kan lese der HER , så jeg bare minner om fantastiske naturområder som finnes i den nordøstlige delen av landet. Polens Amazonas lokker mange. Bare se.

BkrUDkMHmLf
Bju_CLOHImV
Bg6if0onGTl
BfGS4YoAN9M
BhyrTp0nnFu

Eventyr i Biebrza Nasjonalparker selges eksempelvis HER

Det var bare litt av alt dette som man kan oppleve på polske elver. Hvis dere ønsker å ha mer informasjon, bør dere sjekke nettstedet Wyprawsie. Der finner man kart og lokalisering til hundre av polske elver. Dere kan også spørre om råd og organisering av en padletur.   

Natalia Mazur

Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Dominikanermarkedet 2018

Snart kommer det dominikanermarkedet som er en av de største sommerattraksjonene i Gdańsk, og samtidig en av de eldste og mest berømte gatemarkeder i Europa 🙂 Det er ofte sammenlignet med slike eventer som Oktoberfest i Munchen og Weinachtsmarkt i Hamburg og er en av de største turistattraksjonene av sommersesongen i Gdańsk – den største utendørshandelen og kulturarrangementet i Polen og en av de største i Europa! 🙂


Bildet er hentet fra fotolia.

Dette spennende begivenheten er et årlig arrangement med en 750 år gammel tradisjon 🙂 Det ble opprettet etter en pavelig forordning i 1260 av Aleksander IV. Hensikten var å oppmuntre mennesker til å ta del i avlatsmessen 4. august, som var St. Dominiks dag.  Markedet ble holdt i flere århundrer opp til andre verdenskrig, noe som førte til at den forsvant fra byens kalender i over 30 år og ble gjenopptatt i 1972. Nå tiltrekker markedet millioner av turister fra hele Europa og tusenvis av handelsmenn, kunstnere, håndverkere og samlere 🙂

BXPsa9hlmH_

Alle smugene er fulle av musikere, parader, mimer og fargerike figurer, og den viktigste ? en karmosinrødt hane, som er hovedsymbolet på markedet.
Dette året går Jarmark św. Dominika (navnet på polsk) av stabelen 28. juli og slutter 19. august 🙂
 

BXBGUk1FSXG

Gatene er fylt av handelsboder, skuespillertrupper og gatemusikanter. Fantastisk og fargerik opplevelse. Hver kveld er full av musikk og god energi 🙂
 

BE_G2ygBWEt

BYBK6z-nNJf

Slik så markedet ut i 2016!
 

Og her er en veldig populær polsk youtuber som forteller om markedet fra et annet perspektiv 🙂
 

7GxVySVetvo

I markedet deltar over 1000 selgere, artister, håndverkere og samlere. Jarmark Dominikański (som det også heter på polsk) er et paradis for dem som vil kjøpe unike souvenirer, smykker, klær og kunsthåndverk hjem 🙂 Her kan man finne alt mulig f.eks. folkekunst, bryggere selger spesialbrygget øl, spennende håndverk. Er du glad i rav, sølv, krystall eller treprodukter? Da bør du absolutt ta en titt!
 

BYA16zWFSJ5
BX4xswTgZd_

 

BXLQN5WAXzV

Blant bodene kan dere også finne de verdensberømte ravsmykkene fra Gdansk 🙂
 

BldCYhrH95m
 
BXyBuozg4O4

En av de største attraksjonene på markedet er det store pariserhjulet ? Diabelski Młyn
(pris: 15/25 PLN)
 

BXzp-daAll8
BJVc2YajaEu
 
BWgLUHsFBLo

Hvert år er det totale antallet turister som besøker gamlebyen i Gdańsk (hvor markedet tar plass) cirka 5 millioner 🙂
 

BXdIAn2FE5n

Er dere glad i mat?
Her får du mulighet til å smake mye forskjellig: tradisjonell polsk mat, øl, vodka, ost, tradisjonelle krydder, ulike varianter kaffe og te eller nybakt brød!
 

BIh65MuhOMA
BX-62XYFnCY
 
BXk83eSBQwu
 
BXxbIplnh0D

Håndverkere og kunstnere tilbyr produkter som ikke finnes andre steder – gammelt, interessant, sjeldent, fantastisk, nødvendig og kanskje ikke så nødvendig 🙂

Bk5DZKzhZkm
BXNJDZglLgc
 
BXSRNsThNtu
 
Bd5aep9npXN
 
BYBkqmFjgcO
 

Dette er verdt å legge merke til! Dere kan også kjøpe hestesko, som ifølge polsk tradisjon bringer lykke til eieren 🙂
 

 

BX0XwGNFyem

 

All informasjon i et nøtteskall:

  • Hvor finnes det?
    Długi Targ, Gdańsk
  • Når begynner markedet?
    28. juli 2018
  • Når slutter det?
    19. august 2018
  • Koster det noe?
    Det er gratis 🙂

For mer informasjon vennligst les programmet på markedets nettside: http://jarmarkdominika.pl/en/
 

BYbbx2GgURc

Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 

 

 

 

UNESCOs liste over kultur -og naturarv i Polen

I dag presenterer vi et oversikt over polske plasser som som er innskrevet på UNESCOs liste over kultur -og naturarv. De første stedene i Polen som fikk denne statusen var Gamlebyen i Krakow og Saltgruven i Wieliczka som begge ble innskrevet i 1978. Nedenfor kan dere sjekke hvilken atraksjoner i Polen er skrevet inn på denne listen!

1978: Gamlebyen i Kraków er en historisk bydel i Kraków. Mer om gamlebyen i Krakow har vi skrevet her og her.
Market square and St. Mary's Basilica in Krakow, Poland.,
Bildet: Fotolia

1978: (utvidet i 2013) Saltgruven i Wieliczka en av verdens eldste og mest kjente saltgruver som vi har allerede skrevet om.

1979: Nazi-Tysklands konsentrasjonsleir Auschwitz-Birkenau. Polske navnet på Auschwitz er Oswiecim. Byen ligger bare 50 kilometer vest for Krakow. Auschwitz-Birkenau er en størst konsentrasjonsleir i hele Europa og symbolet på Holocaust.

 

1980: Gamlebyen i Warszawa som vi skal sikkert skrive mer om 🙂
Panoramic view of Warsaw in a summer day n Poland
Bildet: Fotolia

1979, 1992: Białowieżaskogen (delvis i Hviterussland). Les mer HER på bloggen.

1992: Gamlebyen i Zamość. En by i det sørøstlige Polen som er kalt «Renessansens perle». Mer om Zamosc HER 🙂

1997: Gamlebyen i Toruń fra Middelalderen. Klikk HER for mer.

1997: Den tyske ordens slott i Malbork som er verdens største mursteinsslott og et av verdens største gotiske arkitekturkomplekser. Vi har allerede skrevet om Malbork slottet HER.


Bildet: Asfilm, CC BY-SA 3.0 PL (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/pl/deed.en)

1999: Kulturlandskapet Kalwaria Zebrzydowska som består av arkitektur- og landskapskomplekset og pilegrimsparken.

2001: Fredskirkene i Jawor og Świdnica som er de største trekirkene i Polen og hele Europa!

2003: Trekirker i sørlige Lille-Polen. De eldste kirkene ble bygd i det 14. århundre. De er bevart i god stand og utgjør den eldste gruppen trekirkebygg i Europa etter de norske stavkirkene.

2004: Muzakowski Parken (ligger delvis i Tyskland) som er fordelt på begge sider av elven Nysa Luzycka og utgjør den polsktyske grensen.

2006: Folkehallen i Wrocławsom er et av det 20. århundres viktigere arkitektoniske verker. Mer om Wroclaw finner du HER.

2013: Trekirker i Karpatene(sammen med Ukraina) er de nyeste attraksjonene som er skrevet inn på UNESCOs liste.

Har noen av dere allerede besøkt alle disse plassene? 🙂

 

Marta

Noen bilder i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

 

Sommerferie på Helhalvøya

Det har tidligere vært skrevet om Helhalvøya på bloggen. Innlegget finner dere HER og HER så gjerne ta en titt der også. 🙂 ​

Så, hva er egentlig Helhalvøya og hva kan man gjøre der?

Helhalvøya er et veldig populært sted i Polen. Kjempe mange polakker velger å tilbringe sommerferien der, men også mange turister strømmer inn for å nyte alle de vakre strendene. Som noen av dere kanskje allerede har hørt er Helhalvøya en landtunge som er 35 km lang, og er full av forskjellige strender og små-byer. Stedet befinner seg kun 1 og ½ time fra Gdańsk.
Hva kan man egentlig gjøre der, bortsett fra å sole seg, og bade på strendene?

chalupy - bird's eye view seaside resort
Bildet er hentet fra fotolia.

Beautiful sandy beach on Hel Peninsula, Baltic sea, Poland
Bildet er hentet fra fotolia.

Vindsurfing og kitesurfing

Hel Halvøya er defintivt det beste stedet for vindsurfing og kitesurfing. Dette er som regel hovedmålet til mange av besøkende. Langs kysten finnes det mange steder hvor du kan leie ut utstyr. Hvis du aldri har prøvd å surfe så finner du massevis av surfskoler rundt hele halvøyen som tilbyr opplæring til både barn, ungdom og voksne. Chałupy er den byen som har største vind og kite-surfe muligheter, og er mest kjent for disse aktivitetene.

Her er noen vind og kitesurfing skoler:
http://megasurf.com.pl/
https://www.surfpoint.pl/
https://www.easy-surfcenter.pl/en/copy-of-home
https://windsurfing.com.pl/

BldpZ23gS2o
Ble-tAJA1wi

Selakvarium

Fokarium er et selakvatium i Hel. Hovedmålet til akvariet er å helbrede syke seler, og slippe dem fri. Men de har allikevel nok tid til å lære seg forskjellige trikser, som både barn og voksne synes det er gøy å se på.

BFuMuN5yHKp
BJScd5YDrtZ

Fyrtårn

Fyrtårnet i Hel kan dere besøke fra juni til slutten av september. Den er 41,5 meter høy og er et ”må sees” sted på Helhaløyen. Lyset fra fyren er synlig fra en avstand på 36 kilometer !

BlGixxgBrCZ
BlDU12BD6td

Eventer

På grunn av sin populæriter er det mye som skjer på Hel Halvøya, spesielt på sommeren. Under finner dere noen eventer som kan være verdt å ta en tur innom.

Summer Amber Festival
Festivalen finner sted 25. Juli i byen Jastarnia. Det kommer mange kjente polske artister som: Paulla, Zenon Martyniuk, Sławomir, og mange flere. Blant dem finner vi også Margaret som sannsynlighvis høres mest kjent ut for dere. 🙂  Det er gratis inngang, og det blir flere attraksjoner som Miss-valg, konkurranser og noen leker for barn.

BWkRA4rjy_W
BlfFVbEHpG4

Golf to Hell

Dette er en festival for golfelskere som også finner sted i Jastarnia. Datoen er 28. Juli, og golf spillet foregår på stranda – på sanden.  Kostnaden for å kjempe for Sand Golf Master tittelen er 99 PLN og en t-skjorte er i prisen.

Be7be_1A3H3

Słoneczna Stacja w Helu – Sol stasjonen i Hel
Eventet skjer på stranden i Hel den 28. Juli. Inngangen er gratis, og attraksjonene er blant annet: klatrevegger, fotobokser, ansiktsmaling, vaskbare tatoveringer, fitness på trampoliner, paintball, skimboard og  live musikk.

BXuUzv5jbuG
BlQEGg9FpiV
BW0UBv3lbPB

Fisk-dagen
29. Juli
er Fisk-dagen i Hel. Denne dagen konkurrerer kokkene, og kjemper for å tilberede den beste fiskeretten. Bortsett fra denne konkurrransen skal det være noen kunsteriske forestillinger, og konkurranser for både innbyggerne og turister.

BXIINvsFguX

D-Day
Denne eventet  skjer 20 til 26 august i Hel. D-day er en parade hvor man kan beundre historie. Det er en mulighet til å se historiske militæruniformer, ekte militærkjøretøy og forestillinger som viser kamper som hadde plass i historien.

BgWAxG1g4wp
BkBC8rwFY7Q
Bg3pJTjhJa6

Hvordan kommer du deg til Hel?

I sommertiden er det mulig å ta båt som går fra Gdańsk, Gdynia eller Sopot. Rutetidene finner dere HER. Prisen for en bilett er 40 PLN.  
Det er også mulig å ta tog. Rutetidene kan dere søke på HER.
Prisene for togbiletter ligger på omtrent 30 PLN.

BlfbmEUHEiw

Overnattingssteder

Det burde ikke være et problem å skaffe et overnattingssted på Hel. Området er fullt av hoteller, så det er et stort utvalg. Det enkleste vil mest sannsynlig være å bestille gjennom booking.com eller trivago.com. Der finner dere helt sikkert et sted som oppfyller deres forventinger.

På Hel er det også en del campingplasser, så det er fullt mulig å ta turen med en bobil, campingvogn eller telt.
Noen campingplasser:
http://www.maszoperia.pl/en
http://www.helkamp.com/

BlfXk34BGK6

Husk å bestille overnattingssted eller campingsplass på forhånd, det kan fort bli fullt. 🙂

Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler. 

Marina Day Spa – en idyllisk avslapningsreise i hjertet av Gdańsk

Reklame |

Det er sikkert mange grunner for at dere besøker Polen som f.eks jente/guttetur, utdrikningslag, shopping, forretningsreiser eller rett og slett av ren turist nysgjerrighet. Men blant alt dette er det viktig å huske å ta være på kroppen sin. Derfor vil vi anbefale til dere et sted hvor dere kan slappe av fullstendig og gi noe omsorg til deres kropp.

NB! Hvis dere besøker stedet eller bestiller time husk å oppgi slagordet ”Besøk Polen”. Da får dere 5 % rabatt! 🙂

Vi skal fortelle dere litt om Marina Day Spa. Vi har tidligere hatt et innlegg om dette stedet som dere finner HER.

Først å fremst er det viktig å legge merke til at teamet  i Marina Day Spa består av erfarne og kvalifiserte spesialister innen kosmetikk og fysioterapi. De legger stor vekt på kvaliteten av tjenester de tilbyr, og de vil alltid hilse på deg med et smil. 🙂 


Eiere av klinikken. Bildet er tatt av: Jacek Gulczewski – Fotostrefa (www.fotogdansk.pl)

Marina Day Spa tilbyr forskjellige behandlinger innen estetisk medisin, men også massasje, manicure, pedicure og ansiktsbehandlinger.

Estetisk medisin
Behandlinger innen estetisk medisin blir utført av erfarne leger, ikke kosmetologer. Dette garanterer dere sikkerhet for at behandlingen blir riktig og nøye utført.

Salongen tilbyr to anti-rynke behandlinger:
– fylling av rynker med haluronsyre
– rynkefjerning ved bruk av botulinum
Behandlingen er avhengig av hvilken type rynker har oppstod på din hud. Det finnes to typer: mimik-rynker og faste rynker. Er du usikker på hvilken type rynker du har, vil legene helt sikkert hjelpe deg med å finne riktig løsning til huden din.

Leppefylling og modellering
Ønsker du å fylle, forstørre eller korigere formen på leppene så er Marina Day Spa et riktig sted for en slik behandling. Leppefylling og modellering skjer ved hjelp av preparater som inneholder  hyaluronsyre. Det er mulig å kun understreke konturene av dine naturlige lepper, men også forbedre volumet og gi en effekt av fuktige lepper. 

Mesoterapi med nål
Denne behandlingen passer for deg som sliter med:
– Hårtap
– Cellulitt
– Strekkmerker
– Sagging hud
– Rynker

Behandlingen går ut på å innføre i huden en næringsblanding som inneholder, blant annet vitaminer,silisium, enzymer, hyaluronsyre, polymælkesyr og vevekstrakter.
Takket være dette forbedres metabolismen av hudceller, fibroblaststimulering finner sted, noe som øker produksjonen av kollagen og elastin, mikrosirkulasjon og vevsernæring er forbedret og fettcellens metabolisme økes.
 

Behandling av overdreven svetting – hyperhidrose
Overdreven svetting kan være plagsom og påvirke livskvaliteten. I Marina Day Spa finnes det en behandling som går ut på at botulinum blir injiserert i det svette området. Dette gjør at den blokkerer virkningen av nerver som er ansvarlige for problemet.

Injiseringslipolyse – korreksjon av mengden av fettvev
Behandlingen passer for deg som ønsker en korreksjon i figuren eller områdene som samler større mengder fett. Prosedyren er inføre preparatet Aqualyx og  fosfatidylkolin i fettvevet. Dette utløser en reaksjon som fører til reduksjon av kroppsfett. Behandlingen gjentas hver 2-3 uker, og de første effektene er synlige etter cirka en måned.

Marina Day Spa tilbyr også behandling av hårfjerning og kjemiske peelinger. 

Alle behandlingene utføres ved hjelp av velprøvde og sertifiserte medisinske preparater.
I salongen har du også mulighet til å kjøpe dermokosmetikk, som kan være en oppfølging av terapien.


Bildet er tatt av: Besøk Polen

Ansiktsbehandlinger
Salongen tilbyr slike behandliger som:

Rejuvenation behandling med provitamin C
Behandlingen gjenoppretter  hudens naturlige glans og lyshet. Den bidrar til å redusere eller eliminere misfarging. Behandlingen er beregnet for personer med hud som er misfarget pga. solen, har alders flekker, eller har flekker pga. graviditet eller pervensjonspiller.

Ansiktsbehandling – Zanzibar Destinasjon Paradis
Drømmer du om fuktig og jevn hud? Da er denne behandlingen noe for deg. Det er en  ritual som gir deg mulighet til å slappe av, og lar deg svømme bort med  tankene dine til Zanzibar, en magisk øy i Tanzania. Etter behandlingen er huden din regenerert, og klar til å takle nye ufordringer i hverdagen.

Energigivende behandling for menn
Justering av overhudens struktur gjennom peeling. Behandlingen gir også fuktighet til dypere lag av overhud, samt gjør huden mer elastisk og regenerert. Dette er en perfekt løsning for dem som har irritert hud etter daglig barbering.

Rynkefylling og løftingseffekt
Denne behandligen kan gjøre at huden din kommer til å se ut som 5 år yngre. Rynkene blir redusert, og huden blir mer elastisk. Sterkt konsentrerte aktive ingredienser (hyaluronsyre, kollagen, sjøsilisium, røde alger Meristotheca Dakarensis og JaniaRubens),og Derma-Stim massasje gir en ummidelbar løftingseffekt.  

Regenererende og næringsgivende behandling for tørr og sensitiv hud
Er du lei av tørr og sensitiv hud? Da kan denne behandligen være noe for deg. Behandligen er et kosmetikkbasert ritual med en unik, raffinert Cold Cream Marine-oppskrift for å sikre langsiktig næring, hydrering og lindring av delikat, tørr og sensitiv hud og økning av toleranse grensen.

Intensiv fuktighets og energigivende behandling for grå og trøtt hud
Dette er en løsning for et ansikt som ser trøtt ut, og for poser under øynene. Behandlingen er beregnet for hud som krever næring, hydrering og forbedring av mikrosirkulasjonen i blod og lymfekar.

Intensiv rengjørende anti-akne ritual
Mange av oss strever med akne på et eller annet tidspunkt av vårt liv. La profesjonalister håndtere dette problemet. Terapien er tilpasset behovene til fet, seborroisk og acne preget hud. Behandligen gjenopretter hudens full balanse.

Opplysende-skjønnhetsbehandling
Skjønnhetsbehandling for alle hudtyper. Behandligens oppgave er å fukte, gi næring, glatte, oppfriske overhud, fjerne tegn på utmattelse og gjenopprette sunt og strålende utseende til huden.

Massasje
Etter en stressende eller inntrykksfull dag, eller uke blir kroppen vår utslitt og roper for hjelp. Det kan da være en glimrende ide å la kroppen vår hvile, la tankene våre fly bort, og nyte en fantastisk massasje. Kroppen din fortjener det. 🙂
Marina Day Spa tilbyr 4 stk massajerom: 3 rom med enkelt senger og 1 rom med to senger – perfekt for kjærestepar, to venner/venniner, eller hvem du skulle ønske å ta med deg dit. 🙂


Bildet kommer fra Marina Day Spa.

Bildet kommer fra Marina Day Spa.

Bildet kommer fra Marina Day Spa.

Massasjer som tilbys er:
Fotmassasje
Våre føtter blir ofte undervurdert. Du kan bli overrasket over hvor godt en fotmassasje føles, og over hvor mye den hjelper på vonde og trøtte føtter.
Ryggmassasje
Den avslapper muskler, reduserer spenning og stress, og gjenopretter fleksibilitet.
Ansikts og nakke massasje
Massasjen forbedrer hudens elastisitet, forhindrer rynker, glatter, stimulerer blod og lymfesirkulasjon.
Varm steinmassasje
Den har en dyp avslappende effekt, fordi den eliminerer alle spenninger og nervesmerter.
Aromamassasje
I denne typen massasje brukes det essensielle oljer som påvirker vårt humør. Det er et stort utvalg av duftoljer så hver av dere vil finne den rette for seg selv.

BYIzNIplMTC

Og andre massasjer som:
– Hode massasje
– Massasje med shea butter
– Klassisk massasje med peeling
-Stearinlys massasje
-Massasje med kokosolje

BcKbezOlNsq

Manikyr og pedikyr
Marina Day Spa tilbyr også forskjellige manikyr og pedikyr metoder der de bruker OPI produkter. De tilbyr blant annet:
– Klassisk manikyr og pedikyr
– Gelelakk, manikyr og pedikyr
– Gelelakk pause – Regenerasjons system for ødelagte negler etter gelelakk
– Negle forlengelse –  utføres med gel metoden på form 
– Hånd og fot-pleie

BVE0DSOldBG
Bke4scbFN_j
Bh1yStkFM8z

Lokalet og beliggenhet

Lokalet til Marina Day Spa er veldig moderne, rent og samtidig veldig koselig.


Bildet er tatt av: Besøk Polen

Bildet er tatt av: Besøk Polen

Bildet er tatt av: Besøk Polen

Marina Day Spa ligger i hjertet av Gdańsk. Lokalet finner dere ved Motlawa-elven i nærheten av yacht havnen. Det er veldig sentralt i gamlebyen, og adressen er: Szafarnia 5/U9, Gdańsk.


Bildet er tatt av: Besøk Polen

Timebestilling

Salongen er i stand til å håndtere 12 personer på en gang. Men skal dere reise dit med en større gruppe så er det lurt å ringe så de kan organisere noen ekstra personer som vil hjelpe med å gi best service for alle kundene. Det kan være verdt å reservere timen 1 til 2 uker tidligere så dere får en sikker plass. Men det kan også være mulighet for å reservere dagen før – dette er avhengig av tidligere reservasjoner som ble utført. 

Nettside
Kontakt
Facebook

Helgetur til Pieniny – eventyrlige fjellene

Sommeren er i full oppblomstring i Polen. Store mengder turister ?invaderer? Kraków, Tatra-fjellene, samt byer og småsteder ved kysten. Ikke alle kan imidlertid slappe av når det er så tett, og leter etter litt mer rolige steder. Derfor vil jeg presentere dere i dag en ganske liten, men stemningsfull fjellkjede, som ligger på polsk-slovakisk grense og er et kjempespennende område for både vandrere og vanlige turister. Den heter Pieniny.


Utsikten fra Pieniny – Bildet er hentet fra fotolia. 

Om fjellkjeden
Pieniny er, som sagt, en ganske liten fjellkjede. Den høyeste toppen – Wysoka, er på 1052 m.o.h. og den mest kjente toppen – Trzy Korony er 982 meter høy. Men det er ikke høyden som lager denne spesielle stemningen i Pieniny-fjellene, men landskaper, som omfatter både nært liggende fjell, daler og liggende mye lengre – Tatra-fjellene, Gorce-fjellene og Beskidene. Panoramaer der er flotte, uavhengig av årstid, og turisthytter sammen med tallrike sauer fra beitemarker ønsker selvfølgelig alle velkommen.


Bildet av Natalia Mazur, Wysoka-toppen, januar 2015.

BlQOd4nlV3j
Bizs1RHnlv9
BjK1B3qn8CI
BlOQVMgHzZL
BkqSX7nnPr7

Verdt å se er også fjellet Sokolica (747 m.o.h.). På dets topp vokser det et furutre som er et symbol for Pieniny-fjellene, og er samtidig en av de mest kjente trærne i Polen. Og tillegg er det kanskje verdt å vite at Pieniny ble bygd av kalksteinen som gir dem den karakteristiske hvite fargen.

BS0URpdgoES
BjP0zSClrTl

Polens mest spektakulære elvetur

Hvis man liker å tilbringe tid på en variert måte, kan man også bestemme seg for å se Pieniński Nasjonalparken i et annet perspektiv. Dunajec, slikt heter elva, renner langs polsk-slovakisk grense. Fra april til oktober kan man bli med på en elvetur på treflåter. Under turen forteller fergemannen om elvas historie og ulike kuriositeter. Man kan regne også med å se eventyrlige landskaper, derfor er fotoapparatet 100% nødvendig. Mer om turene kan dere lese HER.

BkQttJ2nxle
Bj4regBAnvC
BkGRB3UFRuW

Litt av historie og arkitektur

De historieinteresserte kan også finne noe for seg selv i dette området. En av de lokale turistattraksjonene der er ruinene av slottet i Czorsztyn, som ligger ved Dunajec-elva. Steinslottet ble bygd på 1300-tallet og dets mål var å forsvare handelsmenn på veien fra regionen Lille-Polen til Ungarn. I dag er det historiens minnesmerke og et fint utsiktspunkt. Man kan besøke slottet og dets museum året rundt. Fra 01. mai til 30. september er museet åpent fra klokka 09:00 -18:00 hver dag. I perioden fra 01. oktober til 30. april er det mulig å se utstillingen og panorama over fjell, Czorsztyńskie innsjøen og daler fra kl. 10.00-15.00, unntatt mandager, 1. januar, 1. november, 25. og 26. desember samt i påsketida er slottet stengt.

BijsJHLHqKG
BhI0rZLnfFv
BeaSMPoHWQh

I tillegg er det også verdt å besøke et restaurert slott i Niedzica, som finnes på den andre siden av Dunajec. Slottet ble bygd først på 1300-tallet. På grunn av sin stormende historie ble det utbygd og rekonstruert mange ganger. I dag er slottet et hovedsete for Kunsthistorikeres forbund, samt et hotell med konferansesal. Utstillingen, man kan se i derværende museum, består av møbler og malerier som stammer fra 1700- og 1800-tallet, og derfor er reglene i slottet ganske strenge. Slottet er tilgjengelig for turister året rundt. Fra 1. mai til 30. september fra kl. 9:00-18:30 hver dag, og fra 1. oktober til 30. april fra kl. 9:00-15:30, unntatt mandag, 1. januar, 1. november, 25. og 26. desember og påske. Sightseeing varer ca. 75 minutter.

BjfwOthFdne
BlECo-XjaY4
Bbcg4BYgoVb
BbZFbQ6gYHk
BbJYCxugzbu

Hvis dere vil lese litt mer om områdets festninger, sjekk HER.

Det er bare litt av det man kan se og gjøre i Pieniny-fjellene. Om vinteren er det mulig å stå på ski der, mens om sommeren er det et fint område for riddeturer, luftsporter som paragliding, rafting eller bare vandreturer. Steder, dere bør lete etter under turplannleggingen, heter Szczawnica, Krościenko, Czorsztyn. Fjellkjeden er lett tilgjengelig fra Kraków og Katowice. Kartet finner dere HER, og nå er det bare å bestemme hva dere vil oppleve 🙂
 

Natalia Mazur

MK Bowling – et plass perfekt til alle anledninger

MK Bowling og Musikk-klubben Kosmos er det største underholdningssenteret i Trippelbyen 🙂 Det ble opprettet i 2012 og tilbyr tjenester som gjelder profesjonell organisering av arrangementer på høyeste nivå. Hele komplekset dekker et område på 1700m2 og har plass til 500 mennesker og 350 sitteplasser 🙂 Det finnes også mye plass for reklame i form av 25 tv-skjermer og 3 multimedia projektorer.

Stedet har utvilsomt mye å foreslå::

  • 14 bowlingbaner
  • 4 biljardbord
  • 2 barer
  • en bistro hvor dere kan bestille en ekte italiensk pizza
  • catering-tjenester
  • Spill-området
  • VIP-området
  • musikk-klubben Kosmos
  • parkeringsplass innenfor Manhattan-senteret (opptil 360 plass)
  • anlegget er tilpasset funksjonshemmede

*Stedet tilbyr et bredt spekter av tjenester når det kommer til varme og kalde retter, kalde godbiter, snacks, menyen som er tilpasset etter kundens behov 🙂
 

 

Komplekset organiserer klubbarrangementerer, konserter av kjente artister, sportsarrangementer (bowling-ligaer), konferanser, opplæring, forretningspresentasjoner og mange mer 🙂

Hovedsalen
Hovedsalen består av det største området i komplekset som forbinder bowlingsområdet med musikkklubben Kosmos. I midten av salen finnes det bekveme  VlP-lounger, som sammen har plass til 20 personer. Langs en av de veggene finnes det en bar samt et resepsjonsområde hvorfra kan du se hele anlegget 🙂
 

Klubb-området
Salen har også sin egen bar og mye plass for bord i tilfelle av catering 🙂 Dessuten scenen  er utstyrt med et projeksjonsskjerm som måler 180cm x 1280cm x 720cm! Dere kan også velge mellom en ?teatralsk plassering? som kan holde 70 mennesker og en ?stående buffet? plassering som har plass opptil 150 mennesker 🙂


 

Når det kommer til utstyr salen har alt musikkelskere trenger: et spennende lydanlegg, klimaanlegg, spesielle lyseffekter, wi-fi, LCD-skjermer og mikrofoner 🙂
 

I tillegg komplekset tilbyr kalde drikker samt varme og kalde retter 🙂
 

VIP-området
Stedet har også sin egen eksklusiv plass til forretningsmøter og opplæring 🙂 Det kan holde opptil 70 personer og er utstyrt nøyaktig som klubb-området. Hvis du planlegger å organisere et stort selskapsarrangement,  vilstedet forberede et ideelt tilbud 🙂
 

Bowlingsområde
MK Bowling tilbyr 14 bowlingsbaner. Tellesystemet av punkter og administrasjonen av bowlingsbaner er fullstendig datastyrt, noe som gjør spillet mye enklere og behagelig 🙂
 


 

Hvis du planer en integrasjonsmøte med sine ansatte da er MK Bowling det beste stedet i Trippelbyen for å holde det 🙂 De til og med arrangerer konkurranser for selv til 112 personer!

Over bowlingsbanene finnes det 14 LCD-skjermer som viser resultater. Disse skjermene kan også bli brukt for reklame 🙂
 


 

Mens du spiller kan du bestille ulike mat, for eksempel pizza og snacks samt ulike typer alkohol og andre drikker 🙂

Biljardområde
Denne delen tilbyr 4 biljardbord hvor 16 personer kan spille samtidig på 🙂 Gjestene kan nyte spillet ved god alkohol og deilige varme eller kalde snacks.
 

Spill-området
I tillegg til bowling og biljard, kan MK Bowling skryte av sin egen spillsone, der det finnes en hel rekke spilleautomater designet for å garantere god underholdning.
 

Spilleautomater:

  • Battlegear
  • ?Cymbergaj? (som ligner litt på hockey)
  • Boxer
  • Bordfotball
  • The Lord of the Rings
  • The House of the Dead
  • Dream Shooter Golden (Basketball spill)
  • Sega Rally 3 (billøp)
  • Time Crisis 4

 

Barnområde
MK Bowling er et perfekt sted til å være sammen med hele familien 🙂 Bowlingsbanene deres er ustyrt med spesielle sperringer som gjør det enklere for barn å spille. De arrangerer alt som er nødvedig for å sikre at dere har det gøy!

Blant annet:

  • Bursdager
  • Profesjonelle tjenester utført av kvalifiserte personer som skal ta vare på barn og underholde dem
  • Bowling konkurranser for barn
  • Fotografering i en photo booth
  • Ballongdyr
  • Ansiktsmaling
  • Spennende musikk

I tillegg hjelper de ved organiseringen av bursdagkaken og mat (som bør være planlagt på forhånd). Maten kan bestå for eksempel av: pizza, pommes frites, burgere, chicken nuggets, fruktdrikker, sukkerspinn, vafler eller popcorn 🙂
 

Kjøkken
Nåt det gjelder cateringen, inneholder den produkter av høyeste kvalitet. Kundeservicen står alltid på førsteplassen og hvert prosjekt er behandlet på en veldig individuell måte. Ansatte tar vare på alle de små detaljene fordi de vet godt at detaljer utgjør det endelige resultatet.

Kunder kan velge mellom:

  • SNACK ? spennende på konferanser og integrasjonsmøter
  • PIZZA ? en ekte italiensk pizza er stedets spesialitet!
  • BAR ? dere kan velge fra en bredt spekter av alkoholer, som varierer fra klassiske til disse som er laget av egne oppskrifter
     

Tilbud ang. eventer:

  • Forretningsmøter
  • Opplæring
  • Banketter
  • Temafester og konserter
  • Bowling & biljard konkurranser
  • Fotball live (direktesending)
  • Musikk og karaoke samt mange konkurranser
  • Trylleshow
  • Fotografer og danseforestillinger
  • Photo booth
  • En solidgaranti for moro!
     

Her kan dere se for dere selv hvordan komplekset ser ut i 3D 🙂

https://my.matterport.com/show/?m=zQvggYpbxpA

Vår vennine Kasia var nylig der og kan ikke vente til å komme tilbake 🙂

Gavekort og voucher
Usikker på hva jubilanten ønsker seg, eller på jakt etter den perfekte gaven til en som har alt? Da kan et gavekort være den perfekte løsningen 🙂 MK Bowling oppfordrer til å kjøpe voucher som gir dere mulighet til å spille enten biljard eller bowling for en time! Du kan også veksle den for penger og bruke innenfor MK Bowling eller klubben Kosmos 🙂
 

Beliggenhet
MK Bowling og musikk-klubben Kosmos befinner seg på al. Grunwaldzka 82 i CH Manhattan (nivå 2).

Hvordan komme seg dit med offentlig transport? Bare ta en av de linjene nedenfor:
trikk  ?  5,6,9,11,12
buss  ?  15, n4

Dere kan sjekke det på kartet:

 

Vennligst ta kontakt!

Addresse: Al. Grunwaldzka 82, 80-244 Gdańsk
E-post: [email protected] eller [email protected]
Tlf.: 884 848 489 eller 58 76 77 137
Nettside: www.mkbowling.pl
FB: www.facebook.com/mkgdansk
       www.facebook.com/KosmosMusicClub
Instagram: www.instagram.com/mk_bowling_gdansk

 

Obs!            
Personer som ønsker å bruke tjenester som MK Bowling og musikk-klubben Kosmos tilbyr, må lese gjennom reglene før de kommer inn i området 🙂
 

Ikke nøl og bestill timen!
Bowlingsbanen venter på deg 🙂

 

De vakreste polske slott ? historie og legender gjemt i veggene

I dag vil vi foreslå et tema for historieelskere 🙂 Til tross for ødeleggelsen under krigen, mange plyndringer og barbariske invasjoner er Polen full av forskjellige gjenstander som er blitt reddet fra glemsel. Mange av dem er innhyllet i en mystisk tåke, og det er en interessant historie bak hver, noe som er verdt å fortelle 🙂
 

http://www.flickr.com/photos/cecphotography/6281990824/

Slott er en av de viktigste tingene som skiller Europa fra andre kontinenter 🙂 Fylt med mystikk og legender, har gamle slott alltid vært populære reisemål for de som liker historie og arkitektur. Middelalderen ga oss en vakker arkitektonisk arv som er slott, som for tiden forblir i Polen 419, og nesten 1/4 av dem ligger i Nedre Schlesien (100 av 418). Murene deres skjuler utallige legender og mysterier, og noen av dem er uforklarlige til dags dato!

Moszna

Tyskerne har sitt Neuschwanstein-slott (prototypen av bygningen kjent fra overskriftene til Disney-filmer) og Polen har et lignende slott i Moszna – den mest magiske og sjarmerende bygningen i landet, kjent hovedsakelig for sine 99 tårn 🙂

BknXONPhGIM

Historien til dette karakteristiske objektet er lang og kompleks 🙂 Den dateres tilbake til midten av 1700-tallet, da keiseren Frederik den Store, Georg Wilhelm von Reisewitz, reiste et barokkpalass – den sentrale delen av dagens bygning.

BkXX75sFPrC
BklLsDxhIdL
 
Objektet har byttet eiere til det var i hendene på familien von Tiele-Winckler, som blant annet la til en renæssans vestlige fløy, til ære for den tyske herskeren – keiser Wilhelm II, som har vært her flere ganger på berømt jakt 🙂

Her er slottet fra et annet perspektiv 🙂
 

Foreløpig tilbyr slottet et bredt spekter av atraksjoner, fra hotelltjenester til ulike former for sightseeing. Legender som knytter slottet sammen med Tempelriddere og den eventyrlig stemningen som følger med den tiltrekker spesielt unge turister 🙂
 

BkSM5aknSls

Alle kan besøke den enorme, sjarmerende parken med 300 år gamle eik, samt de representative hallen i første etasje av slottet. For grupper med guider, tilgang til de berømte slottstårnene og “Extreme Tour of the Castle” er tilgjengelig – et besøk til krypten og den forbannede heisen. Det er verdt å nevne de musikalske forestillinger som regelmessig finner sted i disse historiske vegger.
 

BjGu15DFXws
Bkpj7DJgIdb

Slottets spøkelser er hovedsakelig kvinner 🙂 Den første var en gang hushjelp som var forført av en av herrene i dette slottet. Jenta ble gravid, men herren ville ikke barnet. Fortvilet, hun hengte seg i parken. Legenden sier at fra dette øyeblikket av, spøkelset hennes viser seg i slottets korridorer, alltid på vei mot Herrens rom.

Den andre spøkelset er en engelsk kvinne som på dødsleiet sitt bedt om en begravelse i de britiske øyer. Eierne av slottet begravet henne på en øy…men den var en kunstig øy i parken. Tilsynelatende kan denne guvernantes ånd bli sett i måneskinnet mens det vandrer gjennom parkens alleer.

Książ

Hvilke ord kan jeg forbinde med Książ slottet? Monumental, mystisk og litt skremmende. Synet av de nazistiske flaggene som flammet på veggene, fra et tidspunkt da det ble en del av det største gruve- og byggeprosjektet til nazistiske Tyskland – Riese-prosjektet – tok over bildet av slottet. Selv om det bare er en brøkdel av sin intrikate historie, ser den ut til å være den sterkeste som appelleres til samtidens fantasi.

Bk58vj0lsNC

Det er det tredje største slottet i Polen og hadde veldig interessante eiere gjennom årene. Slottets historie begynner da prins Bolko I Surowy (Den Strenge) bygde festningen. Senere Książ  ble overtatt av det tsjekkiske dynastiet og deretter av de ungarske kongene. Den lengste (1500-tallet til 1941) er slottet i hendene på den silesiske familien von Hochberg.
 

BiY75tmFDh4
Bk2axPOnCWj
 
BkuDKTlHbPw
 

Men den mest fremragende dame i Książ var utvilsomt den engelske svigerdatter til arkeprinsen Henry XI – Prinsesse Daisy. 🙂 Takket være hennes dagboker vet vi mye om kompliserte familieforhold og spesifisiteten i den perioden hun levde i. Hun holdt fester, inviterte mange fremtredende gjester, inkludert kongefamilier fra hele Europa. Hun var involvert i anti-krigsaktiviteter og arrangerte møter med engelske diplomater, f.eks. med Winston Churchill.
 

Bk0uiTiFklu
BkqadugAoGf

Hvis du tror på historien var hun edel og veldig flink til å synge. Prinsesse Daisy gikk ned i historien som slottets «godt spøkelse», og legenden sier at hvis du virkelig lyter etter, kan du høre henne synge i slottets korridorer 🙂

Se for seg selv hvor vakkert det er 🙂

 

8WIrnEjXGHk

Addresse: Piastów Śląskich 1, 58-306 Wałbrzych

 

Czocha

Czocha ligger i en liten by på den sørvestlige kanten av det nederschlesiske voivodskap.

Slottet ble bygget i det 13. århundre som et høyborg på grensen mellom Silesia og Lusatia, bestilt av den tsjekkiske kongen Wenceslas. Det opplevde perioder med velstand og tilbakegang, på terskelen til det tjuende århundre, for å bli senere overtatt av Dresden-direktøren for tobakksfabrikker Ernst Gütschow. Han gjenoppbygget den, i henhold til de tohundre årige tegningene og utstyrte det med gjenstander av høy kunstnerisk verdi. Familien Gütschow bodde i slottet til slutten av andre verdenskrig, da de flyktet fra de sovjeter.
 

BkzJ7kWFQgy
BkvsQgRno2v

Etter endringen av det politiske systemet ble slottet åpnet for turister. Nå er det et hotell og konferansesenter. Interiører og gallerier kan besøkes med guider. En ekstra attraksjon er multimedia-torturkammeret og spesielle arrangementer: natt turer, middelalderlige piknik og ridderturneringer 🙂
 

Bkj3OcSBlMy
 
BkVy7rLFWat

Brønnen til utro hustruer
I Czocha er det en gammel brønn som ikke har blitt brukt i århundrer. De forteller oss at noen ganger ved midnatt hører du stille sukk som kommer ut av den, en kvinne som gråter og ber om hjelp. Ifølge legender disse stemmene tilhører de utro hustruene til herrene som var dømt til evig pine.

En gang var det en mann som kom tilbake til slottet fra en lang krig og fant ut at kone hans er gravid. Gal av raseri, trakk han henne ut i gårdsplassen og ville tvinge henne å hoppe inn i brønnen. Hun nektet å gjøre det, derfor druknet han henne i vannet. Siden da, når noen lente seg over brønnen om natten og så ned i vannet, kan kvinners stemmer høres derfra 🙂
 

Bk6DFYNB9dT
 
Bjmjmv7Hxrx

Addresse: Sucha, 59-820 Leśna

 

Malbork festning
Den største festningen laget av murstein i Europa er et bevis på forunderlig håndverk av middelalderske byggmestere. Slottet imponerer med sitt størrelse og inngir frykt med sin truende form, som er både mystisk og tiltalende 🙂

BksZBpgghzf

Det gotiske slottet ble reist i flere stadier fra 1280 til midten av det 15. århundre av den tyske orden. I det 14. århundre var det setet til de store tyske ridderne og myndighetene av de tyske riddernes ordensstat.  På den tiden var det et sted for mange fester og turneringer, som tiltrukket riddere fra mange europeiske land. Da ble slottet et bosted for kongene i Polen og setet til myndighetene av det kongelige Preussen.
 

BlFkuuvHgea
BlD5GXOF6cx
BlAbLj2HEbz
Malbork fra fugleperspektiv 🙂

 

 

CsTzkJ2vzbM
 

Slottet ble ødelagt flere ganger, men det gjennomgikk en grundig renovering. I 1997 ble Malbork oppført på UNESCOs verdensarvliste 🙂
 

Bjn8GmgFKNG

 

BkvMwRGBNUt

På grunn av sin imponerende størrelse og rikdom av samlinger, tar omvisningen ca. 3,5 timer. Det er verdt å planlegge deres besøk til Malbork under en av de interessante gjentakende hendelsene, for eksempel den baltiske vitenskapsfestivalen (Bałtycki Festiwal Nauki) eller middelalderske gjenskapninger av berømte kamper som finnes sted hver juli 🙂
 

KIwFmzaX8wA

Addresse: Starościńska 1, 82-200 Malbork

 

Wawel ? Kongeslottet i Krakow

På en bratt kalkstein som er opphøyet 25 m over nivået på Vistula som omgir den finnes det en av de viktigste bygningene i Polen ? Wawel. Et unikt, symbolsk sted som spiller en vesentlig rolle i polske tradisjoner og nasjonal identitet. En kulturminne av enorm verdi oppført på UNESCOs verdensarvliste 🙂

Bk7Q1Srn1Kn

De første sporene av menneskelig tilstedeværelse her dateres til perioden cirka 100.000 år f.Kr. I det 9. århundre var slottet et hjem til Wiślanere (en lekhitisk stamme), en av setene til Mieszko I (den første herskeren av Polen), og senere Bolesław Chrobry og Mieszko II 🙂
 

ZnhLGJpops4
 

I dag har instituttet “Royal Wawel Castle – State Art Collection” et meget rikt tilbud, rikelig med ekstremt verdifulle utstillinger og gjenstander. En viktig del av sightseeingprogrammet er Wawel-katedralen med kongegraver og den berømte Zygmunt-klokken. Det finnes også friluftsruter, inkludert dragens hule, elsket av barn, med en karakteristisk figur av Wawel-dragen 🙂
 

Bj5MokQB_RB
BlF4qpwhGVJ
Bk7e6nfBZtN

Det finnes sannsynligvis ikke et barn i Polen som ikke kjenner legenden om den fryktelige Wawel-dragen, som en gang levde i nærheten av Kraków. Ifølge legenden ble han drept av en modig skomaker, Skuba, som drepte en ram, fylte den med svovel og tjære, og så kastet han den i dragegården. Dyret, for å slukke tørsten sitt, drakk fra Vistula-elva så lenge, til det sprakk. Gleden til beboerne var stor, og skomakeren lagde mange sko ut av den drepte dragen. Ifølge legenden kan du fortsatt kjøpe dem i Sukiennice 🙂
 

BkMhsjvhOkI

Addresse: Wawel 5, 31-001 Kraków

 

 

Kongeslottet i Warszawa

Slottet var sete for de mazovian hertugere (Książęta Mazowieccy). Det ble bygget under regimet av Sigismund III Vasa, som flyttet herregården her fra Kraków. Slottets arkitekter arbeidet på slottet, noe som gir den det fasjonable utseendet til “Palazzo in Fortezza”. I dag er kongeslottet et kultur- og utdanningssenter, et sted for mange konserter, kommersielle arrangementer, midlertidige utstillinger og permanente utstillinger. De besøkende har tilgang til den omfattende slottruten fra det representative interiøret, som Ridders Hall og Throne Room, til private kamre – garderober og kongelige soverom.
 

BlBEQpFhamj
 
BlDC9ECnZZs
Bku1cnmnGE5

BkrXkazgnrz

Legenden om Jan Twardowski
Det er mange legender knyttet til kongeslottet og en av dem er legenden om Jan Twardowski, som besøkte slottet mange ganger og som inngikk en pakt med djevelen. Han solgte ham sin sjel i bytte for hjelp med å oppdage de vises stein. Men adelsmannen sørgte for at det finnes en paragraf som sa at djevelen bare kunne ta hans sjel når han frivillig reiser til Roma og sier djevelens navnet høyt.

Twardowski reiste mye men spesielt unngikk Roma, og da begynte han å irritere djevelen. Legenden sier at djevelen forvandlet seg  til en handelsmann for å lure Twardowski og ba om hjelp til å helbrede sin døende mor. Mannen ville hjelpe og gikk til vertshuset der kvinnen levde. Så snart han gikk over terskelen, kom djevelen tilbake til sin form og viste med glede Twardowski skiltet til vertshuset, som ble kalt “Roma”!
 

BCRNarOr9_8

Men før djevelen tok ham med seg, husket Twardowski om klausulen i kontrakten. Tross alt kunne han ikke si djevelens navn høyt, fordi han til og med ikke kjente det! Da Satan forsto at denne gangen sjelen hadde slippet unna, lot han Twardowski gå og kom tilbake til helvete 🙂

Addresse: plac Zamkowy 4, 00-277 Warszawa

 

 

 

 

 

 

Ojcowski Nasjonalpark – kalksteinens kongedømme

Til alle som elsker Kraków! I dag setter jeg fram et nytt forslag. Bare 20 kilometer unna byen finnes det noe sært og bemerkelsesverdig – Ojcowski Nasjonalpark, den minste nasjonalparken i Polen. Grotter, fine svære steiner, juv, daler og slotter er det man beundrer der. Og disse geologiske formene lager, sammen med derværende arkitektur, en spesiell atmosfære som man ikke er i stand til å kopiere. Bli med!

I et geologisk perspektiv

I et geologisk perspektiv er Ojcowski Nasjonalpark et karstområde, som betyr at det ble utformet i oppløsningsprosessen av løselig grunnavfall – kalksteinen i dette tilfellet. Denne prosessen foregikk ca. 150 mill. år siden. Det førte til store forandringe i landskapet, som uttrykker seg bl.a. i stort antall daler, juv og forskjellige steinete former. Den mest berømte steinen i denne nasjonalparken heter Maczuga Herkulesa.

 

Underjordisk eventyr

Karstlandskapet er veldig variert. Bortsett fra steiner er underjordiske dreneringssystemer og grotter et typisk tegn på det. Og grotter er selvfølgelig et populært turistmål i parken. To av dem er tilgjengelige for turister. Det er Łokietek grotte (320 m) og Ciemna grotte (209 m). Łokietek grotte er spesielt kjent blant polakker. I legenden står det at grotten var skjulestedet til Władysław Łokietek, kongen som regjerte i Polen på 1200-tallet. Han gjemte seg i denne grotten for å ikke bli funnet av tsjekkisk kong Wacław II. Łokietek tilbrakte der sannsynligvis 6 uker, og ble ikke oppdaget på grunn av en svær edderkoppnett, som dekket hele inngangen til grotten. Den lengste grotten er imidlertid Wierzchowska Górna grotte (950 m) som ikke ligger innen parkens grenser, men veldig nært til den.

Tallrike grotter og huler, som finnes i jorda og i steinene, utgjør et vennlig miljø for 17 arter av flaggermus, som bebor denne parken. Det er mulig å se litt nærmere på dem når de ligger i vinterdvalen på grottenes vegger. Flaggermus er parkens symbol.

 

Slottet på Piaskowa Góra

Når man spaserer gjennom skoger og steiner er det ikke sjelden at man kan komme i møte med byggekunsten. Den meste kjente severdigheten i dette området er slottet på Piaskowa Skała. I tillegg til fantastiske landskaper kan man også se der en utstilling på slottets museum og besøke et gammelt bibliotek. I området finnes det også 5 dammer, som i gamle dager ble brukte til å oppdrette fisk. I dag er de et refugium for mange amfibier.

 

Kapell på vannet

En annen attraksjon, som er verdt å minne, er kapell på vannet i landsbygda Ojców. På begynnelsen av 1900-tallet, var det ikke lov,  etter tsarens vedtakelse, å bygge sakrale bygninger på jorda som hørte til landsbygda og parken. Derfor bestemte lokalsamfunnet å bygge et kapell på vannet. Uten tvil er det et fortryllende byggverk.

 

Landsbygda Ojców

Og selve landsbygda Ojców har også mye sjarm. Slottet som ligger i dens grenser er også en av turistattraksjonene i området.

Turistløyper

Når man besøker parken, kan man velge fra 5 turistløyper fra 9 – 13 km. Den røde og den blåe løypen gir man en mulighet til å besøke først og fremst ulike festninger. Den gule fører gjennom juraiske daler, mens den grønne og den sorte gir man generelt tallrike sjanser til å ta gode bilder på grunn av ulike landskaper. De fører også til grotter. Hvis du bare har en sjanse, besøk Ojcowski Nasjonalpark.

Flere opplysninger angående parken kan man finne på parkens offisielt nettsted.

 

 

Natteliv i Gdańsk og Sopot – klubber

Sommer betyr for mange sommerferie og fester. I dag skal vi fortelle dere litt om steder som kan være verd å sjekke ut hvis dere skal feste i Sopot eller Gdańsk. Om du er en festløve, eller bare liker å kjenne litt på utelivet så burde du besøke ihvertfall et av disse stedene. 🙂

Young people dancing in night club
Bildet er hentet fra fotolia.

Parlament (Św.Ducha 2, Gdańsk)

Klubben oppstod i 2001, og finner sted midt i sentrum av Gdańsk. Stedet fikk veldig fort en god rykte av besøkende gjester, og den rykten klarte den å beholde.  Parlament holder åpent fra torsdag til lørdag. Stedet har 2 etasjer, hvor av den første etasjen er hovedsaklig dansegulv, og den andre etasjen består av mange steder hvor man kan sette seg ned å slappe av eller ta seg noe å drikke. Stedet har et seperert røykingsrom.

Biz5fTihil9
BhAC9t_B7QK
BhZ05PphWqB
Bh7Vaa9B1pt
Bunkier (Olejarna 3, Gdańsk)

Klubben befinner seg også veldig sentralt i Gdańsk, Denne klubben er definitivt et unikt sted. Det er ikke tifelldig at stedet heter ??Bunkier?? som rett og slett står for ??Bunker??. Grunnen tild et er så klart at stedet i seg selv er, og ser ut som en bunker både ute og innevendig! Fengselsceller og militær utsende triltrekker mange nysgjerrige sjeler. Bunkier har ikke bare en, men 2 barer og 2 dansegulv. Stedet er veldig stort, så det kan være lett å miste vennene sine, pass godt på hverandre 🙂 

BfxZTMGFQCh
3faMe0JZNO
BXl_U1blYxf
BaOOlI9B4JY
BgUrV3XhCgH

Det skjeve huset i Sopot (Bohaterów Monte Cassino 53,Sopot)

Hvis dere har vært i Sopot har dere sikkert lagt merke til et skjevt hus som befinner seg på Monte  Cassino gaten. Dette huset sjuler flere klubber på et sted!
Inne i  det skjeve huset finner dere klubben ,,Ego??, som har fått plass blant Top 10 klubber i Polen i magasinet LOGO.  Men også klubben ,,Zła Kobieta??, og ,,Dream Club??. Samt baren ,,Na krzywą nóżkę?? Så det er nok å velge mellom 🙂 

BhT1Gw3lDqa
BUY3v3vjhGD
BP-l01kj0KU
Bi61cnhH0R8

Mewa Towarzyska (Generała Józefa Bema 6, Sopot)

Til denne klubben kan dere spasere noen få minutter fra klubbene i det skjeve huset. Klubben holder seg litt utenfor alle de klubbene i byen, men er likevel et kjent partysted som er likt av folk flest. 
 

-H3HQkMCJk
BjICyAMDYao

Klub Atelier (al.Franciszka Mamuszki 2, Sopot)

Stedet befinner seg like ved stranda, og prefererer musikk fra 50, 60, 70, 80 og 90-tallet. Klubben tilbyr 2 saler og en stor tarasse.

vrMnCjSb3C
BbRVfJ7BaPh
BjHaTDrh148
t_TsJwyb4J

Wtedy (Tadeusza Kościuszki 16, Sopot)

Dette er et sted som begynner å blir mer og mer populært. Konseptet til klubben er at du kan komme der akkuratt som du vil, om du velger å gå med høye hæler,  joggesko, joggebukse eller dress så er du uansett velkommen ? mange setter pris på denne hyggelige atmosfæren. Klubben befinner seg rett ved togstasjonen i Sopot, og holder åpent kun fra fredag til lørdag.

BG8uSqPLOYu
BHlD8NNDzrt
BQZMMOpBIw1

På Monte Cassino-gaten i Sopot finner dere mange flere klubber! F.eks Makahiki,Unique Club og Spatif. Alle ligger i nærheten av hverandre. Som dere ser, det er mye å velge mellom! Og disse klubbene er kun noen få av det store utvalget som dere finner i Trippelbyen. 🙂 

Bildene i innlegget er delt fra forskjellige Instagram-kontoer. Klikk på bilder for å se Instagram-profiler.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top